Spring naar bijdragen

tundra387

Members
  • Aantal bijdragen

    52
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door tundra387

  1. Je kunt natuurlijk ook gewoon posten wat je bedoeld in plaats van dit interessant doenerij.

    dingo!!!

    wat een rare ventje ben jij, met je onchristelijke gedrag!

    Ik geef je een hint! en krijg ik zo,n antwoordt ?

    erg toepasselijke naam: Dingo

    VRIENDELIJKE groet terug

  2. Er zijn twee evangelieen: is van God en de andere van de grote na aper ., die lijkt op die van God ,maar net anders

    die van de duivel klinkt zo: als je de genade maar aanneemt, is het al goed!! meer hoef je niet te doen!!

    Het is jammer dat je jezelf als zondaar ziet, de bijbel maakt duidelijk in 2 Kor 5 dat wij de rechtvaardigheid Gods in Christus zijn. Dat ben je, dat is je nieuwe identiteit.

    matheus 7

    21 Niet een ieder, die tot Mij zegt: Here, Here, zal het Koninkrijk der hemelen binnengaan, maar wie doet de wil mijns Vaders, die in de hemelen is. 22 Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan? 23 En dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid.

    je weet toch wat werker der wetteloosheid is? ze brachten geen goede vruchten voort!! ze riepen God wel aan ,maar stoorden zich niet aan zijn geboden.het is wel heel goedkoop, om zo met zijn genade om te gaan! dat is het evangelie naar de duivel!

    Omdat de wet je niet vrij kan maken, betekend dat niet, dat je zijn 10 geboden maar aan je laars kan lappen. dan ben je een slechte boom ,met slechte vruchten! die worden verbrand !!

    matheus 7

    Zo brengt iedere goede boom goede vruchten voort, maar de slechte boom brengt slechte vruchten voort. 18 Een goede boom kan geen slechte vruchten dragen, of een slechte boom goede vruchten dragen. 19 Iedere boom, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen. 20 Zo zult gij hen dan aan hun vruchten kennen.

  3. Hoi enola gay

    ik heb altijd beweert dat het merkteken van het beest , dat 666 is,, een symbolisch getal is. opmerkelijk is,, is dat niemand kan kopen en verkopen zonder het nummer van het beest.

    666 is het getal van het beest ,

    maar het teken dat Hij geeft is iets anders, maar dat had je al begrepen!

  4. God heeft ons in principe als planteneters op deze wereld gezet, van huis uit zijn we vegetarieers

    God zijde in genesis dat het zeer goed was.

    Ik weet zeker dat deze brandstof die hij voorgeschreven heeft het beste is voor ons motortje.

    genesis 1 vers 29

    En God zeide: Zie, Ik geef u al het zaaddragend gewas op de gehele aarde en al het geboomte, waaraan zaaddragende vruchten zijn; het zal u tot spijze dienen

    En of je nu jood ben of israeleliet griek of nederlander maakt helemaal niets uit,technisch zijn we helemaal niet anders van binnen,we zijn we allemaal het zelfde ,als je in ogenschouw neemt dat het om de gezondheid gaat. lees maar: daniel 1

    1 In het derde jaar der regering van Jojakim, de koning van Juda, kwam Nebukadnessar, de koning van Babel, naar Jeruzalem en belegerde het; 2 en de Here gaf Jojakim, de koning van Juda, in zijn macht, benevens een deel van het gerei van het huis Gods, en hij bracht ze naar het land Sinear, in de tempel van zijn god; het gerei bracht hij in de schatkamer van zijn god.

    3 Toen beval de koning Aspenaz, het hoofd zijner hovelingen, enige Israëlieten te laten komen, uit het koninklijk geslacht en uit de edelen, 4 knapen zonder enig gebrek, schoon van uiterlijk, ervaren in allerlei wijsheid, in het bezit van kennis, met inzicht in wetenschap, geschikt om dienst te doen in het paleis des konings, en hen te onderwijzen in de geschriften en de taal der Chaldeeën. 5 En de koning stelde voor hen een dagelijks rantsoen vast van de koninklijke tafel en van de wijn, die hij placht te drinken. Zo liet hij hen gedurende drie jaren opvoeden, na verloop waarvan zij bij de koning dienst moesten doen.

    6 Nu bevonden zich onder hen enige Judeeërs: Daniël, Chananja, Misaël en Azarja; 7 de overste der hovelingen gaf hun andere namen: Daniël noemde hij Beltesassar, Chananja Sadrak, Misaël Mesak en Azarja Abednego. 8 Daniël nu nam zich voor, zich niet te verontreinigen met de koninklijke spijze of met de wijn die de koning placht te drinken; en hij verzocht de overste der hovelingen, dat hij zich niet zou behoeven te verontreinigen. 9 Toen schonk God aan Daniël gunst en barmhartigheid bij de overste der hovelingen; 10 doch de overste der hovelingen zeide tot Daniël: Ik vrees, dat mijn heer, de koning, die uw spijs en drank vastgesteld heeft, uw uiterlijk misschien minder welvarend zou vinden dan dat van de overige knapen van uw leeftijd, en dat gij daardoor mijn hoofd met schuld zoudt beladen bij de koning. 11 Daarop zeide Daniël tot de kamerdienaar, die de overste der hovelingen aan Daniël, Chananja, Misaël en Azarja had toegevoegd: 12 Neem toch met uw dienaren gedurende tien dagen de proef: men geve ons groenten te eten en water te drinken; 13 laat dan ons uiterlijk met dat van de knapen die de koninklijke spijze eten, door u vergeleken worden, en doe dan met uw dienaren naar uw bevinding. 14 Hij gaf hun hierin gehoor en nam met hen gedurende tien dagen de proef, 15 en na verloop van tien dagen bleek hun uiterlijk schoner en zagen zij er welvarender uit dan al de knapen die van de koninklijke spijze gegeten hadden. 16 Voortaan nam de kamerdienaar hun spijze en de wijn die zij drinken moesten, weg en gaf hun groenten. 17 En aan deze vier knapen gaf God kennis en verstand van allerlei geschriften en wijsheid, terwijl Daniël inzicht had in allerlei gezichten en dromen.

    Het beste dieet is wat God gaf aan adam en eva dat blijkt wel uit dit stuk, en zeg zelf waaromzou Hij dit advies alleen aan joden of zo geven? Jullie zijn hem net zo lief toch? dit advies is aan een ieder die het wil horen!!

    en inderdaad mensen willen toch graag vlees eten inclusief ik zelf, Maar zegt God dan onthoud u zich van onrein vlees,(((ook niets meer, dan een goed bedoeld advies)))

    voor alle mensen, in grote lijnen kan je het zo zien dat het planteeters zijn die je mag eten, dus eet je groente uit de tweede hand!! hoeveel beter is het om het uit de eerste hand te hebben?

    Het zal geschieden, omdat gij aan deze verordeningen gehoor geeft en ze naarstig onderhoudt, dat de HERE, uw God, jegens u het verbond en de goedertierenheid zal bevestigen, die Hij aan uw vaderen met een eed bekrachtigd heeft; 13 Hij zal u liefhebben, zegenen en talrijk maken; Hij zal zegenen de vrucht van uw schoot en de vrucht van uw bodem, uw koren, most en olie, de worp van uw runderen en de dracht van uw kleinvee, in het land, waarvan Hij uw vaderen gezworen heeft, dat Hij het u geven zou. 14 Gezegend zult gij zijn boven alle volken; er zal geen onvruchtbare zijn onder uw mannen of vrouwen, noch onder uw vee. 15 De HERE zal alle ziekten van u afwenden, en geen van de boze kwalen van Egypte, die gij kent, zal Hij u opleggen, maar Hij zal die brengen over allen die u haten.

    Nu is het volgens mij niet zo dat dat als je een carbonaatje eet, je niet in het koningkrijk der hemelen kan komen!! wel is het goed die regels die mozes naast de ark had gelegd na te leven, bv je mag geen kinderen bij je zus of moeder verwekken of zo! bloedschande noemt God het, en je weet wat er dan van komen kan, de kans dat je ongezonde kinderen krijgt, is vele malen groter!! deze adviezen zijn voor alle mensen als je ze naleeft dan : lees text hierboven

    zo ook voor het voedsel. je oogst wat je zaait!! als je veel rookt kan je longkanker krijgen, als je veel dierlijk vet binnenkrijgt kan je dichtslippen, en geloof me dat telt niet alleen voor israelieten of joden.

    groetjes P.van Holten

  5. Lees voor meer, het topic : wat is het teken van verbintenis tussen God en zijn volk.

    11 En ik zag een ander beest opkomen uit de aarde en het had twee horens als die van het Lam, en het sprak als de draak. 12 En het oefent al de macht van het eerste beest voor diens ogen uit. En het bewerkt, dat de aarde en zij, die daarop wonen, het eerste beest zullen aanbidden, welks dodelijke wond genezen was. 13 En het doet grote tekenen, zodat het zelfs vuur uit de hemel doet nederdalen op de aarde ten aanschouwen van de mensen. 14 En het verleidt hen, die op de aarde wonen, wegens de tekenen, die hem gegeven zijn te doen voor de ogen van het beest. En het zegt tot hen, die op de aarde wonen, dat zij een beeld moeten maken voor het beest, dat de wond van het zwaard had en (weer) levend geworden is. 15 En hem werd gegeven om aan het beeld van het beest een geest te schenken, zodat het beeld van het beest ook zou spreken, en maken dat allen, die het beeld van het beest niet aanbaden, gedood werden. 16 En het maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, 17 [en] dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft.

    18 Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.

    DIREKT DOORLEZEN TOT IN OPENBARING 14

    1 En ik zag en zie, het Lam stond op de berg Sion en met Hem honderdvierenveertigduizend, op wier voorhoofden zijn naam en de naam zijns Vaders geschreven stonden.

    Een tweestrijd!!

    Het beest geeft een teken, maar aan de andere kant het Lam geeft ook een teken, Wat is dat teken??? de bijbel zelf geeft je de oplossing!! zoals alle raadsels van de geheimenissen Gods!!

    DE bijbel zegt dat we niet boven het geschreven woord moeten uitgaan (1 kor 4 vers 1 tot 6)

    bij het topic: wat is het teken van verbintenis tussen God en zijn Volk ( daar geef ik een aantal texten die dat teken aangeven)

  6. [

    goedemorgen: Morphogenesis

    quote=Morphogenesis]Ja, maar Genesis is waarschijnlijk wel geschreven vanuit het perspectief van de mens destijds. Men dacht ook dat de aarde plat was:

    Jesaja 40:22 --> Hij troont boven het rond der aarde, en haar bewoners zijn als sprinkhanen.

    Spreuken 8: 27 --> Ik was erbij toen hij de hemel zijn plaats gaf en een cirkel om het water trok

    Job 26:10 --> Hij trekt een cirkel rond de wateren, langs de verste grens van licht en duisternis.

    En dan blijft de ruimte nog over tussen de schepping en de zondeval. Wanneer je het leest lijkt het vlak achter elkaar gebeurd te zijn, maar wat als er bijvoorbeeld 3 miljard jaar tussen zit? Zou het voor de schrijver relevant geweest zijn om op te schrijven?

    Dat de aarde plat was, is volgens mij een gedachte uit de tijd van Columbus (((dat is geschreven geschiedenis)))

    - de mensen net na de zondeval waren niet dom! De allerhoogste had ze geschapen, en hun harde schijf zelf geprogrameerdt( zij waren reeds volwassen)

    wat denk je als je 800 jaar word! hoeveel kennis je vergaard ?

    zij wisten wel van het rond der aarde, ga ik van uit

    - waarom denk je dat de geboorte registers zijn opgesteld? (Met de vraag weet je het antwoord al)

    - Nog een feit dat Alles op de de aarde geen miljarden jaren oud is , toen hij na 6 dagen klaar was met zijn scheppende werk, de 7e dag was het kroonstuk op zijn scheppingswerk ,De schepper had deze dag geheiligd, en gezegd dat ze deze dag appart moesten zetten van de andere, en in de hele geschiedenis daarna werd door Gods

    volk deze dag gehouden, als het geen letterlijke dagen zijn ,slaat die dag ook nergens op, en zouden we om de 6 miljard jaar een miljard jaar rust moeten hebben.tja

    zo zet je dan wel alles op losse schroeven!! De ene leugen heeft vaak een heel gevolg van andere leugens.

    IK vind dat we niet boven het geschreven woord moeten uitgaan 1 kor 4 vers 6

    Weet je als we ons daar niet aan vasthouden als christen, hou je dan maar vast!! dan wordt je heen en weer geslingerd door allerlei wind van leer.

    aan fantasieen geen tekort toch!!??

    Vaak wordt ook gezegd, dat is zo opgeschreven om het voor ons begrijpelijk te maken, Nou uh ik kan wel iets meer begrijpen als dat hoor.

    soms moet je gewoon iets aannemen, je kan ook twijfelen of Columbus heeft bestaan, ben ik ook niet bij geweest

    groetjes p.van holten

  7. Hoi eulogia

    Ik ben het wel met je eens dat de aarde in 6 dagen geschapen is, maar ik heb wel een vraag en kanttekening:

    - waar staat geschreven dat we niet boven het beschrevene uit moeten gaan? (Ik zeg niet dat ik het ermee oneens ben.)

    - de tijd tussen de zonsopgang en -ondergang kan langer zijn als de aarde minder snel draait. Misschien draaide de aarde toen wel minder snel

    De text wist ik ook niet uit mijn hooft maar hij staat in 1 korintiers 4 vers 6 lees maar:

    1 Zo moet men ons beschouwen: als dienaren van Christus, aan wie het beheer van de geheimenissen Gods is toevertrouwd. 2 Voor zulke beheerders is dit tenslotte het vereiste: betrouwbaar te blijken. 3 Nu raakt het mij zeer weinig, of ik al door u of door enig menselijk gericht beoordeeld word. Ja, ook mijzelf beoordeel ik niet. 4 Want ik ben mij van niets bewust, maar daardoor ben ik niet gerechtvaardigd; Hij, die mij beoordeelt is de Here. 5 Daarom, velt geen oordeel vóór de tijd, dat de Here komt, die ook hetgeen in de duisternis verborgen is, aan het licht zal brengen en de raadslagen der harten openbaar maken. En dan zal aan elk zijn lof geworden van God.

    Weest nederig

    6 Dit, broeders, heb ik op mijzelf en Apollos overgebracht om uwentwil, opdat gij uit ons (voorbeeld) zoudt leren niet te gaan boven hetgeen geschreven staat, opdat niet iemand uwer zich vóór de een en tegen de ander opblaze.

    andwoordt op vraag 2: zo weet ik er nog wel een paar, maar staat niet beschreven.

    ((PS ik heb ook je vraag beantwoord bij topic hel))) je zet me wel aan het werk zeg PFFF Grapje !! graag gedaan!!!

    kijk maar wat je er mee doet.Ik hoef geen gelijk te hebben ben ik wel gewend

    groetjes p v holten

  8. Persoonlijk denk ik dat de aarde in 6 dagen geschapen is,want er staat geschreven dat we niet boven het beschrevene moeten uitgaan . Er staat ook geschreven de zon ging op en onder Ging ,dat impliceert een normale dag !

    Ook staat er geschreven ! Hij sprak en het was er ! Waar had Hij 6000 jaar of zo voor nodig? Vaak is het schipperen met de evolutie en omdat we niet dom willen lijken tegenover de wereld die uberhaubt het geloof in een God al dom vind.

    Degene die begon met dit topic had het bv over de Dino,'s hadden bestaan

    Neem nou Adam werd iets van 800 jaar , als de dieren ook zo lang leefden!

    Neem een hagedis die groeien hun leven lang! als die ook zo oud werden ?

    Je zou is moeten kijken bij schepperenzoon.nl

    daar staan hele intresante dingen over de onwaarheden over de evolutie

    Groet p. Van holten vanaf de telefoon

  9. hoi eulogia, goede middag toegewenst

    Ik probeer nu mijn standpunt inzake de hel te onderbouwen zoals ik belooft heb, ik hoop dat je het even met aandacht wil lezen, want ik ben er wel even mee bezig geweest.

    Ik weet dat er een aantal texten zijn die schrijven over een eeuwig vuur,zoals bv in de texten hieronder.

    Mat 18,8

    Indien uw hand of uw voet u tot zonde verleidt, houw hem af en werp hem weg. Het is beter voor u verminkt of kreupel ten leven in te gaan, dan met twee handen of twee voeten in het eeuwige vuur geworpen te worden.

    Mat 25,41

    Dan zal Hij ook tot hen, die aan zijn linkerhand zijn, zeggen: Gaat weg van Mij, gij vervloekten, naar het eeuwige vuur, dat voor de duivel en zijn engelen bereid is.

    Nu is het zo dat er paralle en andere texten zijn die spreken over het onuitblusbare vuur lees maar:

    Mar 9,43

    En indien uw hand u tot zonde verleidt, houw haar af. Het is beter, dat gij verminkt ten leven ingaat, dan dat gij met uw twee handen ter helle vaart, in het onuitblusbare vuur,

    jer 21,12

    o huis van David: Zo zegt de HERE: Oefent ten spoedigste recht en bevrijdt de beroofde uit de macht van de verdrukker, opdat mijn gramschap niet als een vuur uitsla en onuitblusbaar brande, om de boosheid uwer handelingen.

    Mat 3,12

    De wan is in zijn hand en Hij zal zijn dorsvloer geheel zuiveren en zijn graan in de schuur bijeenbrengen, maar het kaf zal Hij verbranden met onuitblusbaar vuur.

    Luc 3,17

    De wan is in zijn hand om zijn dorsvloer geheel te zuiveren en het graan in zijn schuur bijeen te brengen, maar het kaf zal Hij verbranden met onuitblusbaar vuur

    Nu is het zo, dat onuitblusbaar vuur niet per defenitie eeuwig is, maar zal je denken dat kan wel zo wezen !maar wie zegt mij nu dat ,dat onuitblusbaar vuur niet eeuwig is?

    Weldan er is een mooi voorbeeld in de bijbel lees maar

    Judas 1,7

    zoals Sodom en Gomorra en de steden in hun nabijheid, die op gelijke wijze als genen haar hoererij hebben botgevierd en ander vlees achternagelopen zijn, daar liggen als voorbeeld, onder een straf van eeuwig vuur.

    Nu hoef ik jou niet te vertellen dat, dat eeuwige vuur al lang geleden is gedooft, hieruit blijkt dat de straf wel eeuwig was! maar het vuur niet! het niet te blussen, want zijn oordeel lag vast.

    God zegt immers dat het vuur , wortel nog tak zou overlaten, lees maar !:

    Mal 4,1

    De dag des HEREN Want zie, de dag komt, brandend als een oven! Dan zullen alle overmoedigen en allen die goddeloosheid bedrijven, zijn als stoppels, en de dag die komt, zal hen in brand steken – zegt de HERE der heerscharen – welke hun wortel noch tak zal overlaten.

    Ik hoop dat je er wat aan hebt

    vriendelijke groet P.van Holten

  10. Hoi eulogia

    Ik ben het met je eens hoor!! god is geen sadist

    Maar ik bedoel dat het idee van God een sadist maakt

    Dit idee komt van de grote hoer uit Daniël en

    Openbaring die zijn macht kreeg van de sadist satan die God het imago van een sadist wil geven. Met alle plezier zal ik het morgen onderbouwen met texten. Nu weinig tijd

    Hoi het maar even in de gaten .

    Groet pvh

  11. Ik ben het in grote lijnen eens, waar miesje deze topic mee begon

    Volgens mij zijn er maar twee ideeen over hoe de hel er uit ziet, voor de af gevallenen

    _ 1 branden ,voor de eeuwigheid der eeuwigheden voor een kort,en fout leven op aarde.

    _ 2 Niet voor eeuwig branden ,maar alleen voor de tijd, dat je op gebrand ben (dood ben je al eerder)

    _3 ??????

    in deze 2e theorie is niet het vuur eeuwig, maar de straf is voor altijd !, gekozen voor een leven zonder God, en zonder God is er geen leven.

    Deze theorie hang ik zelf het meeste aan, omdat de 1e theorie( (voor mij)) God een beetje een sadist maakt ,en zo is God niet!!!(( Nu krijg ik van veel mensen op mijn lazer)) De liefde van God gaat die van de mensen teboven, en zelfs wij, zouden onze kinderen dat niet aandoen, wat ze ook gedaan hebben. Dat is de genade van God voor deze mensen. DOOD, OVER EN UIT

    Ik weet dat deze theorie komt uit de donkere middeleeuwen ,onder rome ,om de mensen de mensen bang te maken, om aflaten van zonde te kopen, zodat ze niet in dat eeuwig brandende vuurtje zouden komen. Ik denk dat dit nog 1 van de dwalingen is, die vaak nog in protestantse kringen rondgaat.

    Groeten uw broeder in geloof PvH

  12. Iedereen (bijna) weet dat er nog een grote verdrukking gaat plaatsvinden.

    Waarbij je het teken aan Hooft en hand krijgt van het beest die zijn kracht krijgt van de duivel.

    Dat teken is een na geaapt teken van wat Het lam geeft aan zijn vollk die bij hem staan op de berg sion de 144000 daar wordt een tweestrijd beschreven opebaring 13 zonder stoppen doorlezen in hoofdstuk 14

    De bijbel geeft zelf aan wat dat teken is

    De texten heb ik al voor een gedeelte gegeven een stukje terug.

    Natuurlijk weet ik dat lang niet iedereen het met mij eens is, en dat geeft ook niets.

    Over dit onderwerp is veel wind van leer.

    Ik wil geen gelijk halen. Maar ik heb het verteld opdat je het herkent als het daar is

    Ik heb geleerd door de jaren , dat als er een raadsel is in openbaring

    Dat de bijbel zelf de sleutel geeft voor het oplossen er van.

    Veel mensen of boeken hebben daarvoor eigen oplossingen bedacht

    Voorbeeld : zeeën zijn volkeren en naties . Bomen zijn de hoogste van het land, het volk is als het groene gras

    Zoek zelf de texten maar op want ik doe dit vanaf de telefoon.

    Ben toch voorstander van zelf studeren

    Groeten uw broeder pvh

  13. mat 7 vers 23

    21 Niet een ieder, die tot Mij zegt: Here, Here, zal het Koninkrijk der hemelen binnengaan, maar wie doet de wil mijns Vaders, die in de hemelen is. 22 Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan? 23 En dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid.

    zij hebben van alles gedaan voor de here, maar vergaten zijn wet ,zij deden niet wat God van je vraagt waneer je tot bekering komt, leef zijn wet die goed is en rechtvaardig, waar je dan tekort schiet Zijn arm is lang genoeg. sabbat is onderdeel van die wet, vier het en ervaar de zegen ervan, God zal u de ogen openen

    zij geboden zijn niet zwaar, want wat uit God is overwint de wereld!

  14. hoi dave

    je schrijft het volgende dat ik heb geschreven:

    Genade goedkoop noemen is uiteraard al onzin, want die genade is betaald met het bloed van je Schepper.

    Daar gelijk achteraan schrijf ik:

    dat je dan goedkoop omgaat met het bloed van onze verlosser.

    Dus de genade noem ik niet goedkoop!! maar hoe je er dan mee omgaat!! of goed lezen Dave. of mij goed citeren aub

    ik neem aan dat dat per ongeluk is gegaan. lees wat rustiger, ik probeer je niet onderuit te halen, of om mijn gelijk te halen.

    niemand is goed dan God alleen , want allen derven de heerlijkheid van God

    verder dave lijkt het er op dat onze neuzen toch wel redelijk de zelfde kant op wijzen.

    Groet : peter

  15. tundra387 schreef:

    De wet der 10 geboden, die in de ark lagen, die God met zijn eigen vinger geschreven heeft, in steen, om nooit te worden uitgewist.

    Heb je je wel eens afgevraagd waarom de wet onder het verzoendeksel lag, in de ark? Als God namelijk boven de ark naar beneden keek dan zag Hij niet de staf, het mana en de stenen tafelen, maar het verzoendeksel wat met bloed bedekt was. De staf staat namelijk voor ongehoorzaamheid aan de door God aangewezen leiders, het mana voor Gods voorziening wat werd afgewezen en de wet voor Gods regels die de mens niet kon houden. Jezus is de vervulling van al deze voorwerpen, Hij is Hogepriester tot in eeuwigheid, Hij is het ware manna wat uit de hemel kwam en Hij is de enige die wel de wet volledig heeft gehouden.

    Waarover 1x per jaar de Hogepriester in het heilige der Heilige, het bloed nam van een smetteloos lam nam, ((wat het bloed moest voorstellen van onze Heiland, onze verlosser en zaligmaker))) ,en dat sprenkelde over het verzoendeksel ter vergeving van onze zonden, is niet alleen voor joden, of israelieten, maar voor alle mensen. Zijn WIJ !! uit de heidenen, niet net zo zondig dan als alle, mensen overal op aarde. Werd het bloed van onze Heiland dan niet vergoten voor U???. Als de wet der 10 geboden niet voor u zijn,maar alleen voor Joden en israelieten , is Jezus bloed niet voor u van toepassing???

    Je begrijpt weinig van de wet, de noodzaak hiervoor en waarom Jezus kwam om voor onze zonden te sterven. Een paar teksten om je op het goede spoor te brengen:

    2 Kor 3:

    6 Die ons ook bekwaam gemaakt heeft, om te zijn dienaars des Nieuwen Testaments, niet der letter, maar des Geestes; want de letter doodt, maar de Geest maakt levend.

    7 En indien de bediening des doods in letteren bestaande, en in stenen ingedrukt, in heerlijkheid is geweest, alzo dat de kinderen Israëls het aangezicht van Mozes niet konden sterk aanzien, om de heerlijkheid zijns aangezichts, die te niet gedaan zou worden.

    Zoals je ziet noemt Paulus hier de wet de bediening des doods. De letter doodt, de Geest maakt levend.

    Kol 2:

    13 En Hij heeft u, als gij dood waart in de misdaden, en in de voorhuid uws vleses, mede levend gemaakt met Hem, al uw misdaden u vergevende;

    14 Uitgewist hebbende het handschrift, dat tegen ons was, in inzettingen bestaande, hetwelk, zeg ik, enigerwijze ons tegen was, en heeft datzelve uit het midden weggenomen, hetzelve aan het kruis genageld hebbende;

    De wet is aan het kruis genageld, al onze zonden zijn gestraft in Christus. De wet die tegen ons gebruikt werd kan nu niet meer tegen ons gebruikt worden omdat we in Christus rechtvaardig staan voor God.

    Waarvoor diende nu eigenlijk de wet:

    Rom 5:

    20 Maar de wet is bovendien ingekomen, opdat de misdaad te meerder worde; en waar de zonde meerder geworden is, daar is de genade veel meer overvloedig geweest;

    De wet is als een spiegel, het laat onze tekortkomingen zien. Niemand kan door de wet te houden rechtvaardig worden.

    Gal 3:

    11 En dat niemand door de wet gerechtvaardigd wordt voor God, is openbaar; want de rechtvaardige zal uit het geloof leven.

    ...

    13 Christus heeft ons verlost van den vloek der wet, een vloek geworden zijnde voor ons; want er is geschreven: Vervloekt is een iegelijk, die aan het hout hangt.

    Christus leeft nu in ons, Hij vervult de wet in ons. Wij kunnen nu zonder schroom naar God gaan, ook al we fouten maken en zondigen. Juist dan moeten we een beroep doen op zijn genade. Hij vult onze tekortkomingen aan, Hij is mijn geduld, mijn vrede, mijn rust, mijn geweten, mijn leidsman, mijn geneesheer, mijn voorziener etc. Onder de wet faalde de besten van ons, onder genade komen de minsten in aanmerking.

    Waarom kan Genade niet hand in hand gaan met, trachten naar de wet te leven? uit dankbaarheid van wat Jezus Christus voor U heeft moeten leiden, uit liefde!!

    Omdat trachten naar de wet leven je weer onder het oude verbond plaatst waar je gewezen wordt op je tekortkomingen en waar oordeel weer je leven binnen komt. Hoe eerder je gaat beseffen dat de wet niet bedoeld was om ons op het rechte pad te houden maar om ons te wijzen op het feit dat we een Redder nodig hadden, hoe eerder je stopt met proberen de wet te houden, dat kun je niet. Christus in ons kan dat wel. Als je je hart en vertrouwen dus volledig op Hem richt, zul je een gezegend en heilig leven leiden. Dat zijn namelijk de vruchten van de Geest.

    Hoi Dave!

    Ik kan een heel eind met je meegaan in wat je schrijft.

    Al die texten die jij aanhaalt, onderstreep ik van Ganser harte!

    Ik leef in het volste besef, dat ik uit niet uit mijzelf de wet der 10 geboden kan volbrengen,

    Na berouw en erkenning dat ik het niet alleen kan,

    Zal ik ook minstens, enige inzet , en wil, moeten tonen ,om de wet die volmaakt is na te leven, ondank dat we struikelen.

    Ik kan niet in mijn comfort zone blijven zitten, en lekker blijven vreemd gaan, en mijn vrouw bedriegen omdat het zo lekker is met anderen te rotzooien.

    Ook kan ik niet blijven stelen en moorden en naar valse goden luisteren die zich zelf op de stoel van de allerhoogste hebben gezet , en gemeent hebben, Gods Tijden, en wetten te kunnen veranderen. Daniel 7

    Het evangelie wat jij verkondigt ,zal toch niet zo zijn!! geloof en ontvang genade , zonder ook maar enige inzet , denkend, maakt niet uit wat ik doe! Ik doe mijn ding en Jezus vergeeft mij toch wel.

    Dat is goedkope genade! en dan bedoel ik ,dat je goedkoop met het dure bloed van onze verlosser omgaat ,als je dat denkt, is dat het evangelie van de DUIVEL die een ieder naar de verdoemenis wil lijden, (in dat geval heb jezelf niet zo veel verstand van de wet) (Persoonlijk denk ik, en hoop ik, aan de hand van wat je schrijft dit niet jou idee is)

    rom 2 vers 13

    want niet de hoorders der wet zijn rechtvaardig bij God, maar de daders der wet zullen gerechtvaardigd worden.

    Jak1 vers 22

    En weest daders des woords en niet alleen hoorders: dan zoudt gij uzelf misleiden.

    vriendelijke groeten.PvH

  16. Hee dingo alles goed?

    En geloven zonder werken/God's wil doen is geen geloof.

    kan je mij uiteggen wat volgens jouw de wil van God is ?

    ondertussen begrijp jij natuurlijk ook wel , wat ik je al vaak geschreven hebt ,dat ik ook niet de wet volledig kan naleven. en dat ik dat zeker niet beweer.

    Jezus zegt immers wie zegt zonder zonden te zijn is een leugennaar en die is de waarheid niet.

    voorbeeld:

    maar dat je dan zomaar ongestraft overspel kan blijven plegen , je zal toch met mij eens zijn dat dat is een keer moet stoppen

  17. matheus 24 vers 12

    12 En omdat de wetsverachting toeneemt, zal de liefde van de meesten verkillen. 13 Maar wie volhardt tot het einde, die zal behouden worden.

    Rom 3:28 Ik heb u er immers op gewezen dat een mens wordt vrijgesproken door te geloven, en niet door de wet na te leven.

    Rom6vers6 groot nieuws bijbel

    Wat volgt hieruit? Zullen we maar blijven zondigen om zo Gods genade te doen toenemen?

    Absoluut niet!!! De zondige mens in ons is gestorven!

    Hoe kunnen we dan nog in zonde blijven leven?

    Speciaal voor jou een makkelijke vertaling opgezocht

    Graag gedaan !!

    En nu ga ik werken groetjes pvh

  18. matheus 24 vers 12

    12 En omdat de wetsverachting toeneemt, zal de liefde van de meesten verkillen. 13 Maar wie volhardt tot het einde, die zal behouden worden.

    Rom 3:28 Ik heb u er immers op gewezen dat een mens wordt vrijgesproken door te geloven, en niet door de wet na te leven.

    Dingo! het zijn niet mijn woorden!! Het was onze verlosser. ik heb alleen geciteerd! (((( omdat de wetsverachting toeneemd))) staat dat er positief of negatief?

    Als de wet niet meer op jou van toepassing is, kan je dan alles doen wat God verboden heeft? is je andwoort JA!! Dan wens ik je veel sterkte, met het vertrappen van jezus bloed

    Als je goed kan lezen, een goed verstaander heeft een half woord nodig!! lees nog een paar keer terug , de letters had ik speciaal voor jouw vergroot opdat je er niet overheen zou lezen. Heb ik jou niet geschreven dat ik mij ook niet 100% aan de wet kan houden.!!???

    Paules had ook de genade nodig net als ik LEES MAAR

    Phil 3 vers 12

    Niet, dat ik het reeds zou verkregen hebben of reeds volmaakt zou zijn, maar ik jaag ernaar, of ik het ook grijpen mocht, omdat ík ook door Christus Jezus gegrepen ben.

    Hij was niet volmaakt, (dus jezus nodig) maar hij deed zijn best. lees die text nog maar een keer.

  19. Uiteraard is het goed dat de gelovigen uit de heidenen de Thora leest en leeft, het is tenslotte God's Thora. Het zou goed voor deze aarde en voor de mensheid zijn als iedereen zich aan de leefregels zou houden zoals God deze aan Mozes kenbaar heeft gemaakt. Ook Jezus hield zich 100% aan deze Thora en week daar geen strobreed vanaf. Hij onderwees zijn leerlingen de perfecte uitleg van de Thora zoals God deze bedoelt heeft en droeg hen op iedereen te onderwijzen wat Jezus' hen onderwezen heeft.

    Ook Paulus hield van deze Thora en leefde haar te volle, evenals Jacobus en Petrus. Waar iedereen tegenin gaat is de manier waarop destijds de Fariezeeërs omgingen met hun wetten om de Thora heen. Nergens gaat Paulus in tegen het houden van de Wet. Wel tegen het wettisisme met betrekking tot wetten die de mens zelf heeft gemaakt.

    Zelf vier ik al jaren de sabbat, de Feesten, eet ik alleen reine dieren etc.. In de loop der jaren heb ik geleerd dat dit onderwerpen zijn waar je niet over moet discusieëren, maar je moet ze doen. Bijna iedereen weet dat de sabbat de zaterdag is en niet de zondag. Iedereen weet dat de zevende dag de zaterdag is en niet de zondag. Er zijn veel christenen die best de Feesten en de sabbat willen vieren, maar het om praktische redenen niet doen. Als je dat wil vieren, dan kost je dat namelijk iets. Het vraagt een andere indeling van je leven. Als je in Israel zou wonen is het makkelijk om te doen, maar in onze cultuur betekend dat keuzes maken. En dat heeft niet iedereen er voor over.

    Haleluja amen ,nog 1 die het begrijpt!!!!!! alleen op deze manier spreekt de bijbel zich zelf niet tegen

    Eens zal uit elk volk afgevaardigden naar Jeruzalem trekken om zich daar voor de Heer te buigen tijdens het Loofhuttenfeest. Een belofte en toekomstige gebeurtenis.

    Genade kan niet zonder de Wet. Als er geen Wet is, is genade overbodig. De Wet echter kan ons niet behouden en is er ook niet voor ons behoud. De Wet houden draagt niet bij aan ons behoud en is wat dat betreft zinloos. De Wet houden omdat zij door God is gegeven en Heilig, Puur en Goed is heeft wel zin. God is de Schepper van alles en heeft bij Zijn Schepping een gebruiksaanwijzing achtergelaten. Als je doet wat daar in staat mag je zegen verwachten.

  20. 1 joh 5 vers 2

    2 Hieraan onderkennen wij, dat wij de kinderen Gods liefhebben, wanneer wij God liefhebben en zijn geboden doen. 3 Want dit is de liefde Gods, dat wij zijn geboden bewaren. En zijn geboden zijn niet zwaar, 4 want al wat uit God geboren is, overwint de wereld;

    amen en welterusten voor straks

    Goed onthouden !!

  21. De door God zelf geschreven stenen tafelen zijn door Mozes stukgegooid toen hij het aanbidden van het gouden kalf zag.

    Daar ben ik van op de hoogte Dingo ! in de eerste instantie had hij ze toch met zijn eigen vinger geschreven.

    Wij zijn met Jezus gestorven en weer opgewekt, wij leven niet meer onder de wet. Iets wat overigens redelijk uitgebreid in het NT beschreven wordt

    Dit stukje onderschrijf ik ook van ganser harte!!! AMEN!!! DIT IS HET EVANGELIE.AMEN AMEN inderdaad, ons oude leven hebben we met onze leugens, moord, afgoderij,overspel, vloeken en vervloeken, het begeren van uws naasten huis en vrouw en andere eigendommen begraven, en we zijn een ander leven gaan leiden, nu proberen we uit liefde al deze stoute dingen niet meer te doen,want voor deze stoute dingen moest Jezus immers sterven, nou dan zal ik best nog wel is een keer of nog een paar keer en nog een paar keer struikelen , maar als je, je best doet, en jezus weet dat je je best doet, zal Hij zeker jouw wit wassen als witte sneeuw. maar als je gewoon doorgaat met moorden, stelen, echtbreken, afgodsbeelden aanbidden ,enz enz dan heb heb je je oude leven helemaal niet afgelegd, en zal die zelfde wet jou overtuigen van zonde. waneer je dus wel je oude leven met zijn begeerte hebt afgelegd, leef je niet meer onder de wet,en mag je aanspraak maken op zijn genade.

    Dus in het kort nog een keer. ik kan mij niet 100% procent aan de wet houden! ik weet dat ik het eeuwige leven niet kan verdienen,gelukkig is daar Jezus!! hij legt bij waar ik te kort ben geschoten.

    Hebreeen 10 vers 26 en 27

    26 Want indien wij opzettelijk zondigen, nadat wij tot erkentenis der waarheid gekomen zijn, blijft er geen offer voor de zonden meer over, 27 maar een vreselijk uitzicht op het oordeel en de felheid van een vuur, dat de wederspannigen zal verteren.

    IK KAN HET EEUWIGE LEVEN NIET VERDIENEN .IK WEET HET!!!!!!. PROBEER ZELF ALLES OP EEN RIJTJE TE KRIJGEN, DAN ZAL JE ZIEN DAT HET NIET TEGEN ELKAAR IS, MAAR MET ELKAAR

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid