Spring naar bijdragen

aniya

Members
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door aniya

  1. laat maar, ik merk al dat wat ik hier zeg blijkbaar niet duidelijk is...

    ik zal hier niet meer te vinden zijn

    wie nog iets wil zeggen kan dat via een privebericht doen, dan merk ik via mn mail wel waneer er een bericht is

  2. Ik denk niet dat er twee waarheden kunnen zijn. Ik geloof in één God. Dit wil niet zeggen dat mensen die iets anders geloven achterlijk zijn, God niet kunnen kennen en automatisch in de Hel komen. Zoals ik al eerder zei, geloof ik dat God weet wat er in ons hart leeft en vanuit die kennis zal oordelen.

    er zijn ook geen twee waarheiden, ook geen drie, maar er is ook niet maar één waarheid. iedereen heeft een andere waarheid, sommige zullen mischien veel overeenkomsten hebben, maar er zijn nooit twee of meer waarheiden precies hetzelfde. dat komt simpelweg door de verschillen in meningen en gedrag die god ons allemaal heeft meegegeven.

  3. naja, volgens veel andere zal mijn vader eerder naar de hel gaan dan ikzelf. maar ik maak me er geen zorgen over, ik doe wat mijn gevoel goedkeurt, en alles wat ik dan doe is goed omdat ik niet geloof dat god mij slechte dingen zou willen laten doen

  4. een paar punten uit zijn waarheid:

    - Relaties mogen pas vanaf je 18de, zoenen mag pas vanaf 1 maand relatie.

    - Drank, drugs en tabak zijn zwaar verboden, als je er niet mee stopt is het vergelijkbaar met een dood zonde

    - je móet iedere zondag naar de kerk

    - je móet de regels van het geloof volgen, zelfs al leiken ze fout

    - je mag niet in andere goden geloven

    mijn visie over die dingen:

    - relaties zijn gewoon iets menselijks, een hegte band tussen 2 mensen, daar moet geen leeftijd aanvast zitten.

    - het is je eigen keuze wat je doet, je verpest er mischien je lichaam mee bij overmatig gebruik maar dat je lichaam er door kapot gaat is al genoeg "straf".

    - de kerk is een gebouw waar iedereen samen kan bidden, en ondanks dat zondag de rustdag is mag je er ook op ieder andere dag bidden.

    - ik vind dat je je eigen regels moet volgen, gewoon jezelf zijn

    - god is net zo egt als alle andere goden, en je mag geloven in wat je zelf wilt.

  5. ik ben 17 jaar, opgevoet met het beeld wat mijn vader als 'de waarheid' ziet, en ondertussen het zwarte schaap omdat ik dat niet zo zie.

    ik hou veel van lezen en leren, en ik vind wetenschap interressant

    ben dislecties, dus maak soms typfouten

  6. Ik kreeg altijd de 10 geboden als leefregels geleerd, is móest me er altijd aan houden.

    nu ik ouder ben heb ik er mn twijfels bij... 1 van die geboden zegt namelijk dat er maar 1 god is en dat je daar in moet geloven, maar is dat wel zo?

    god is voor mij niet een man in de hemel, ik zie god als alles om ons heen, alles en iedereen is een deel van god. je kunt dus spreken van 1 god, waarmee je verwijst naar alles. maar je kunt ook spreken van meerdere goden, waarbij iedere god een aspect van het geheel is.

    ook zou dat zeggen dat iedereen die niet in god gelooft niet goed is, maar zou god zoiets wel zeggen? zou god dan zeggen dat de Egyptenaren of de Grieken slecht waren omdat ze meerdere goden hadden? als god zou willen dat iedereen in hem gelooft, dan kan hij dat toch gewoon doen als hij oppermachtig is? dus als het echt waar is dat die gebode van god afkomstig is, dan is hij dus niet zo goed als iedereen zegt.... :(

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid