Spring naar bijdragen

xlisanne

Members
  • Aantal bijdragen

    14
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door xlisanne

  1. Dank jullie wel!

    Ik hoop inderdaad dat als vrouwen (of mannen) die net als mij waren/zijn, dit in gaan zien.

    Daarom dacht ik dat het zeker geen kwaad zou kunnen het te plaatsen.

    En een echte happy ending, ja eigenlijk wel. hoewel ik nog wel veeeeeeeeel moet leren en veel moet veranderen uiteraard!

  2. Perfectie, wat een heerlijk word vind ik dat.

    Dit woord kan ik (helaas? Of toch niet helaas) veelvuldig toepassen in mijn leven.

    Hoezo? Dat ga ik nu uitleggen.

    Op de basisschool ben ik gepest, omdat ik wat dikker was en een wipneus had. En tsja, op welk dier lijk je dan? Je mag 3keer raden. … Juist een varkentje. Maargoed. Laten we het over die periode maar niet hebben. Uiteindelijk kwam ik op de middelbare school, en ik kreeg werkelijk vriendinnen. Goed ik was wat gegroeid en minder dik dan tevoren. (ik dacht dat het daardoor kwam dat ze me werkelijk aardig vonden, achteraf dus klink klare onzin) Maar ondanks die vrienden en vriendinnen was ik nog steeds onzeker, en vond ik mezelf alles behalve mooi. En waar was God in die periode? Ik dacht dat die wel aardig dichtbij stond. Ik ging niet met tegen zin naar de kerk, catechisatie vond ik zelfs leuk (deels door het geklier), gewoon een christelijk meisje. Ik vormde mijn principes en me doelen. Het ging dus, op de onzekerheid en het negatieve zelfbeeld, erg goed met me.

    Tot ik me vmbo diploma haalde. Ik zou naar een nieuwe school gaan in de stad. En wat wilde ik? Ik wilde perfectie. Ik wilde niet dat ze me buiten zouden gaan sluiten doordat ik niet zo mooi slank was als alle andere meiden. Ik wilde dat ze me aardig zouden vinden. (En dat wilde ik bereiken door perfect te worden) En dat perfect worden zou ik. Ik begon met af te vallen, en af te vallen, en nog meer af te vallen. En ja toen begon school, ik was veel afgevallen, maar nog niet genoeg. Dus ik ging door, en door en door. (hoe? Doormiddel van die leuke pro-ana sites, en me lunch aan de eendjes voeren, en het andere voedsel dat ik moest eten voor de schijn op te houden, uit te kotsen. Erg charmant.) Jaja ik kreeg dus inderdaad een beginnende eetstoornis, en me zelfbeeld? Was nog steeds even laag. En me perfectie dan? Nou ik kwam er achter dat dat ook niet helemaal werkte. Waarom? Ik wilde perfect worden, maar ik takelde me lichaam helemaal af. Daardoor werd ik chagrijnig en zat ik nog slechter in me vel. En me relatie met God? Ja die hield ik prima bij, ik ging naar de kerk, las bijbel en geloofde echt. En nog steeds. Maarja, die perfectie kwam maar niet. In me nieuwe klas had ik helemaal geen vrienden gemaakt, omdat ik te druk was met mezelf. Dus perfect geworden? Nee echt niet. En de knop sloeg helemaal om, toen een klasgenoot tegen me zei ;Het is dat je zei dat je Christelijk was, anders had ik dat nooit geweten.. Toen ik om uitleg vroeg zei die dat ik met niet zo gedraag. En toen sloeg de knop helemaal om. Door deze klasgenoot heeft God mij verteld dat ik niet goed bezig was.

    Ik ben 2 youth-alpha cursussen achter elkaar gaan doen. En bij de tweede cursus heb ik gevonden wat ik zocht. Ik zocht perfectie. En ik weet hoe ik die kan bereiken. Doormiddel van God. Door de Heilige Geest in te laten, ga je aan de Gaven/Vruchten van de Geest werken. En zo zul je de perfecte mens worden. (Nouja, je komt heel wat stappen dichterbij) Jammer dat ik dat zo laat pas heb ontdekt. (En dat is niet zo 1-2-3 gegaan, ik heb God uitgescholden, gehuild, en wat al nog meer, maar het lukte) Ik accepteer nu zelfs dat God mij wél wil hebben. En geloof het of niet, zo af en toe vind ik mezelf zelfs mooi.

    God heeft mij deze uitweg gegeven toen ik niet meer kon. Hij heeft me laten zien dat uiterlijke perfectie niet bestaat. En dat als je van binnen steeds mooier word, dat je uiterlijk dan ook mooier word. Want als je van binnen mooi bent, straal je dat van buiten uit. Nu weet ik dat het goed zit, God vind mij mooi, Hij wil mij. Hij kan mij een beter mens maken, en perfecter dan een goed mens kan ik nooit worden.

    Hoe kun je uiterlijke perfectie behalen, als je innerlijk verre van dat is? (Naar mijn idee is dat onmogelijk.)

    Ik streef nu een ander soort perfectie na dan ik eerst deed. Ik streef nu perfectie na in de vorm van mijn liefde geven aan mensen om me heen, een goed mens zijn. En mijn relatie met God.

    En die uiterlijke perfectie? Daar maak ik me een stuk minder druk om. Ik ben even ijdel als altijd, maar niet zodat het ten koste gaat van vriendschappen en relaties.

    Want zo zegt David in psalm 139:14

    Ik prijs U, omdat U mij zo prachtig heeft gemaakt. Alles wat U doet, is wonderbaarlijk. Alles in mij getuigt daarvan.

    En om die zin in de bijbel heb ik gehuild, gescholden, en gelachen. ik vind het werkelijk de mooiste zin uit de hele bijbel. Die wil ik jullie meegeven. Want als je zoekt zul je vinden. Ik zocht iets, en vond het. Maar dan op een hele andere manier.

    dat was em!

  3. Ik sluit me een beetje aan bij WonderfulStar, waarom zijn je ouders tegen deze relatie?

    En waarom is dat zo belangrijk voor je wat je ouders over je 'vriendin' denken?

    Wat ik in zo'n situatie zou doen, is vooral erg veel afwachten en nadenken. (en er veel met Onze Lieve Heer over praten ;) )

    Stel je zelf de vraag : Is ze het waard om weer wat mee te beginnen?

    En als je het niet zeker weet, probeer daar achter te komen. Doormiddel van bijvoorbeeld meer contact met haar te hebben, er open en serieus over te praten. (en als ze geloofd, misschien kunnen jullie dan samen bidden? klinkt gek, maar als jullie samen met God praten, geef je je 100% of niet soms?)

    Maar vraag jezelf ook af, wat je nou wilt? Wil je haar, of wil je je ouders een plezier doen?

    Besef wel dat het JOUW leven is, en niet die van je ouders. Als je ouders werkelijk onredelijk zijn op dit punt, dan vind ik dat je hier best tegen in mag gaan. Goed je moet je ouders eren en gehoorzamen, maar wat is voor jou belangrijker? wat je ouders vinden, of wat jezelf vind? Misschien is dit wel het maatje voor het leven, die God voor je gemaakt heeft.

    Ik denk dat God wilt dat jij gelukkig bent. En ik denk dat dat ook het beste voor jouzelf zou zijn. Bedenk je wat je wilt, en laat je keuzes niet beinvloeden door andere mensen. Wie het ook zijn.

    En even over die vriendin van je ex. Dat is not-done om het zo maar te zeggen. (klinkt misschien een beetje hard) Maar je mag best met dr praten, natuurlijk! goede gespreken zijn om van te genieten, dus doe dat! Maar ze is wel een vriendin van je ex he;) dus word niet te close, is mijn advies.

    En bedenk jezelf van, of je haar mag, en van haar gesprekken geniet, om haar persoon zelf, of dat het is omdat je je ex mist, en haar vriendin je aan haar doet denken?

    Ik hoop dat je er iets mee kan.

    en wat ik je nog mee wil geven;

    Volg je hart, en volg het gevoel dat zegt dat iets goed is. Vraag God om hulp, misschien antwoord Hij niet direct, maar let op je gevoel, een gedachte of iets. Ik weet zeker dat je er dan wel uit komt.

    Succes ermee!

    Gods blessing!

  4. Ik denk dat je meot beginnen om een keer 'nee' te zeggen tegen die Kerel/Player nr. 1 van je lijstje. Fysieke aantrekkingskracht is leuk, maar uiteindelijk (ik heb het zelf ook gehad met een meisje) voelde het wel erg leeg. Waarom doe je het? De aandacht is leuk, maar blijkbaar had ik tegelijkertijd geen respect voor de gedachte achter een tongzoen. Wat heb je namelijk nog aan een ander te bieden als je daarvoor met iedereen maar afzoende. Als christen is dat tot je huwelijk bijbels gezien wel de grens. Verschil tussen de handeling en gevoel heb ik niks mee: Het gaat erom dat de handeling symbool staat voor een gevoel dus als je die handeling makkelijk 'weggeeft' geef je ook je gevoel aan heel veel mensen.

    Ik zat pas op een verdwaasde avond BNN Loverboys te kijken, en daar waren vrouwen een tikkeltje extremer: Ze doken met iedereen in bed, seksverslaafd waren ze. Nee zeggen vonden ze allemaal lastig, dachten ze. In de praktijk bleek het makkelijker en voelde het uiteindelijk beter. Daarom het advies aan het begin van m'n post nog herhalen: Nee zeggen. Dat geeft je veel meer een gevoel van eigenwaarde en maakt je moeilijker te 'overwinnen' om in de taal van Casanova te spreken. Dan ben je gelijk van het probleem 'verschillende jongens' af, je wordt automatisch kritischer denk ik.

    Ik geef jou hierin echt wel geleik. ik moet gwn eerder nee durven zeggen.

    Maar dat vind ik wel erg moeilijk. je zet me wel aan het denken. bedankt daarvoor!

    &ik heb nee gezegd. tegen 2 van de 4.. En ald derde heb ik tegen de eerste jongen, de zo gehete player, niets meer van me laten horen, en hij ook niet. (dat is maar goed ook, want ik weet niet wat ik zou doen als hij wat van zich zou latenhoren.. laat staan als ik hem tegen zou komen)

    En dan hebben we jongen nummer 4. Ik heb nu 2 dates met hem gehad.

    Dus uiteindelijk komt het tog wel goed, maar vooral door nee te hebben gezegd. alleen deze laatste jongen ga ik nog verder mee daten.

    Hij is ook de enige echt gelovige jongen, en hij is veel respectvoller & heeft meer inhoud dan de meeste jongens. (waar ik mee om ga dan)

    Hoe ik denk over een relatie met een ongelovige partner?

    Liever niet. Ik wil het liefste een gelovige partner, maar ik sluit de ongelovige mannen/jongens niet uit.

    Ik denk dat iedereen bekeerd kan worden, maar dan eis ik wel dat de persoon in kwestie er voor openstaat.

    want net zoals Patrick zegt, je trouwt met mij & met Jezus. Dat heb ik wel.

    Maar zolang een jongen/man open staat voor mijn geloof, mijn geloof respecteerd, en respect heeft voor mijn princiepes (zoals bijvoorbeeld geen geslachtsgemeenschap voor het huwelijk te hebben) dan kan ik het altijd proberen.

    iedereen heel erg bedankt!

  5. Pff hoe ga ik dit uitleggen.

    Ik denk gewoon stukje voor stukje?

    Ja dit zo ongeveer wist ik wel, wij (als Moslims) geloven ook dat we van Adam en eva afkomstig zijn alleen het verschil is wij geloven niet in die zonde val, Adam en Eva waren gewoon vergeven.

    Het is niet zo dat Adam en Eva bij ons niet vergeven zijn. dat zijn ze ook wel, maar ze moesten toch die straf uitzitten laat maar zeggen. Want hoe komt het dan, jullie moslims geloven wel dat Adam&Eva onze voorouders zijn(en dat ze in een paradijs leefden) maar hoe geloven jullie dan dat de zonde in de wereld is gekomen?

    Maar als met die zonde de dood in het leven kwam, uiteindelijk gaan we nog steeds allemaal dood toch, dus waar ligt het verschil, voor de kruisiging waar jullie in geloven gingen mensen dood en nu nog steeds. Dus nee dat begrijp ik nog niet? In genesis staan een aantal "straffen" die het gevolg waren van de zonde, dat hij de zwangerschap tot een zware last zou maken, maar ook dit is ook na Jezus nog zo. Wat houdt die zondeval precies in? En waarom werden bepaalde dingen wel geannuleerd met de "dood" van Jezus en sommige dan niet?

    Kijk dit haal jij/jullie door de war. Doormiddel van de zondenval, zijn zonden de wereld in gekomen. Maar jullie moslims geloven niet in de zonde val, maargoed zonden bestaan nou ineenmaal.. dus daar is vergeving voor nodig.. toch? ;)

    Kijk, God heeft ons mensen gemaakt, en Hij houd ontzettend veel van ons. &Hij heeft het beste met ons voor, en als iemand het beste met je voor heeft, wilt diegene dat je geen 'zonde' doet. En zo is God ook. Dat geloven jullie moslims toch ook?

    En God heeft die 'vloek' over de mensheid uitgesproken, van doodgaan, pijn met zwangerschap etc. en dat moet hij houden. Maar doormiddel van Jezus, heeft hij een weg gecreerd waarme hij onze zielen kan redden. Jij gelooft ook in de hemel en de hel. maar geloof jij ook dat die hel er gekomen is door de zonde die we doen?

    Kijk door Jezus gaan onze zielen niet eeuwig verloren (dus dood) En zullen onze zielen eeuwig leven in de hemel. Het is dus niet zo dat het zo lettelijk is als in de bijbel staat, dat wij niet meer dood zullen gaan. Maar het is meer van dat onze zielen in de hemel komen. snapje? Er is een verschil tussen lichamelijk en ziels dood zijn. Dus de aardse lasten zullen altijd blijven, omdat God altijd woord houd. Maar doormiddel van Jezus Christus zijn onze zonden vergeven, en kunnen wij zo in de eeuwige heerlijkheid bij God komen.

  6. Eyy xlisanna, bedankt voor je antwoord. Wat ik van sommige reacties hier en elders begrepen heb dat het ook iets te maken heeft met Adam, ik vraag me af staat er in de bijbel hier iets over met betrekking tot Adam, iets over dat de zonde in de wereld gekomen is met Adam of de dood in de wereld gekomen, of iets met m.b.t. de verzen over dat de ziel die zondigt zal sterven en dan in combinatie met Adam. En dan spreek ik over het oude-testament, ik weet dat er wel zoiets staat in het nieuwe-testament maar staat er ook iets over in het oude-testament weetje dat misschien? Of iemand anders hier.

    Hm goeie vraag!

    In het oude testament(in genisis) lezen we over de zondenval.

    Wij geloven dat God de hemel en de aarde gemaakt heeft, alles planten dieren zon maan sterren noem maar op. Dus Hij heeft ook de mensen gemaakt. De eerste mensen waren Adam en eva, die toen in een paradijs leefden. En toen hebben Adam en Eva de eerste zonde gedaan. (Zij zijn als eerste tegen God ingegaan..)

    En zo is de zonde in de wereld gekomen. Dus via Adam&Eva de eerste mensen, omdat die de eerste zonde deden. Misschien moet je genisis 3 een keer lezen, dan snap je het denk ik beter? Dit heet dus de zondeval.

    http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Genesis+2%2C4-3%2C24&id18=1&l=nl&set=10

    Maar wat die zondeval te maken heeft met de dood? God heeft na de zondeval de dood bedacht. Omdat wij(onze voorouders) ongehoorzaam zijn geweest, moeten we allemaal (lichamelijk) sterven. En dan kom je weer uit bij wat ik vertelde over lichamelijk en geestelijk dood gaan.

    snap je het?:)

  7. Ik snap best dat jullie denken dat het zo makkelijk is. Dat minder flikflooien de oplossing is..

    Maar in feite doe ik dat ook helemaal niet.. Het is echt niet zo dat ik me gedraag als een meisje die alle aandacht wil, en er in verdrinkt als het ware.. dus zoals een slet dus.

    Het is echt niet zo dat ik met de eerste de beste jongen zoen of nouja idd flikflooi ofzo.

    Oke zo af en toe gebeurd dat wel, en dan geniet ik ook echt wel van de aandacht.

    Maar ook als ik gewoon heel simpel doe, en een vriendschappelijke band probeer op te bouwen.

    Denken ze dat ik ze meteen leuk vind, of erger ze vinden mij leuk omdat ik zoveel positieve belangstelling in ze toon..

    Nu kunnen jullie denken ; dit meisje ziet spoken, en denkt dat iedereen haar leuk vind. Laat ik dit maar ontkrachten door te vertellen dat het toch echt zo is.. hoezo ik dat weet? omdat ze me dat vaak genoeg vertellen..

    Of jullie trekken de manier hoe ik een vriendschap probeer op te bouwen zwaar in twijfel. Maar naar mijn idee zouden alle meiden dan denken dat ik lesbish zou zijn, want ik behandel de meeste jongens gewoon zoals mijn vriendinnen

    dus even om te ontkrachten, ik denk niet dat te veel flikflooien het probleem in weze is. en dat dat het probleem oplost?

  8. Samengevat: Geloven jullie dat doordat Jezus stierf dat die regel niet meer geldt van "degene die zondigt zal sterven".. ? - Of heeft het 1 niks met het ander te maken?

    Ik hoop dat jullie begrijpen wat ik probeer te vragen heb het zo duidelijk mogelijk proberen op te schrijven,ik vraag dit me echt even af, en ik hoop op antwoorden en verduidelijking van hoe jullie dit zien..

    Heeei Barbara!

    Ik weet niet of je het antwoord van de bovenstaande al hebt begrepen.

    maar ik zou even kijken of ik een wat korter antwoord kan geven? :+

    maar je haalt inderdaad 2 dingen door de war.

    In de bijbel word bedoeld, dat de straf voor onze zonden de dood is.

    Maar ik denk dat God met deze woorden bedoeld dat we de eeuwige dood krijgen. (dus dat onze ziel eeuwig verloren zou gaan in de hel, en niet dat we eeuwig op aarde blijven leven.)

    Want nu Jezus voor onze zonden is gestorven, blijven wij eeuwig leven! Maar niet op deze aarde, maar bij God in de hemel.

    Daar krijgen wij het eeuwige leven, en zullen onze zielen doorleven tot in de eeuwigheid.

    Dus:

    de Hel, staat in dit stuk voor de dood.

    de Hemel, staat dus voor het leven.

    snap je? :)

  9. Daarbij, dat je niet kan kiezen tussen vier verschillende jongens lijkt mij dat ‘the one’ waar je het over hebt, nog niet langs is gekomen. Ik denk niet dat één van die jongens de ware blijkt te zijn als ze met ze gaat daten.

    Hmm hier heb je wel echt gelijk in. Dit zijn wel echt wijze woorden van een half slapend persoon.. maarja.

    Wat wel zo is, bij een van de jongens(die ik ook het langste ken dan) daar heb ik dat gevoel wel erg sterk bij. anderhalve maand geleden zat hij nog steeds in mijn hoofd, zelfs als ik bij een andere jongen was. Maar hij gebruikt me alleen maar.. wel de lusten, maar niet de lasten. Hij wil me wel zoenen enz. maar een relatie, nee dat hoeft die niet.

    Maar misschien heb je wel gelijk, en zit 'the one' er echt niet tussen?

    Die jongen kan je ook meteen afstrepen. Iemand die alleen maar met je wil kleffen maar geen relatie hoeft.. daar is de kans erg klein dat het ooit meer wordt dan dat.

    Natuurlijk wel rot dat je voor hem de sterkste gevoelens hebt, maar liefde is nou eenmaal niet zo fijn in de meeste gevallen.

    Hopelijk helpt dit topic je wel verder. :)

    Verder ben ik het met Luxuria eens. Af en toe blowen zal niet zo'n probleem zijn, maar elke dag, dat is toch anders. En elk weekend dronken thuis komen, dat is toch ook niet iemand waar je samen mee wilt zijn?

    Misschien kan ik ze allebei beter afstrepen.. Maar bij die eerste, dat heb ik al een tig aantal keer geprobeerd. Maar telkens als ik hem dan weer zie, dan geef ik hem toch weer een kans? Dit is duidelijk een geval van een zwak voor iemand hebben.. maarja, dat jullie zo over hem denken, zit er wel een waarheid in. Het zou toch nooit meer worden?

    En die andere jongen, dat is een apart verhaal. Ik weet zelf ook dat ik me niet in moet laten met zulke jongens. Maar ik ben iemand die zo veel mogelijk mensen wil kennen, zo veel mogelijk verhalen wil weten.. en gewoon erg nieuwschierig en leergierig ben. En dit is een totaal onbekend gebied voor mij, en ik wil deze manier van leven graag ontdekken, en zien hoe en wat. snap je?

    Het is slecht ik weet het, maar ging Jezus ook niet met tollenaars en andere zondaars om? Om ze zo een beter mens te maken? Kijk maar naar Levi! Dan vraag ik me af, waarom mag/kan ik dat niet doen? toch?

  10. Trouwens, die ene met die drugs kun je sowieso al afstrepen ... maakt niet uit hoe leuk en mooi hij is, daar moet je niet aan beginnen.. en dat weet je vast zelf ook wel. :)

    Maar wat is ´aan de drugs´? Als die bij wijze van spreken eens in de maand een joint rookt, dan lijkt me dat die jongen zijn drugs beter onder controle heeft dan een kettingroker of iemand die regelmatig zich met drank bezat.

    Hmm zou ik het nog erger maken, haha. Hij rookt laten we zeggen bijna elke dag wel een jointje (en soms 2) En hij is (net als mij) een ketting roker.. en gaat elk weekend uit, waarbij die zich toch wel een beetje bezat.. &toch vind ik hem aantrekkelijk :$

  11. Daarbij, dat je niet kan kiezen tussen vier verschillende jongens lijkt mij dat ‘the one’ waar je het over hebt, nog niet langs is gekomen. Ik denk niet dat één van die jongens de ware blijkt te zijn als ze met ze gaat daten.

    Hmm hier heb je wel echt gelijk in. Dit zijn wel echt wijze woorden van een half slapend persoon.. maarja.

    Wat wel zo is, bij een van de jongens(die ik ook het langste ken dan) daar heb ik dat gevoel wel erg sterk bij. anderhalve maand geleden zat hij nog steeds in mijn hoofd, zelfs als ik bij een andere jongen was. Maar hij gebruikt me alleen maar.. wel de lusten, maar niet de lasten. Hij wil me wel zoenen enz. maar een relatie, nee dat hoeft die niet.

    Maar misschien heb je wel gelijk, en zit 'the one' er echt niet tussen?

  12. Hoi allemaal,

    Ik ben een meisje dat heel erg veel van aandacht houd.. het maakt niet uit van wie.

    Aandacht is altijd goed in mijn ogen. Maarja, dat is dus echt niet zo!

    En doordat ik zoveel van aandacht hou, kom ik nog wel eens in de problemen.

    Ik vind het leuk om mensen te leren kennen, en dan vooral het mannelijke gedeelte van de mensheid.

    Ja voor jongens sta ik altijd open.

    &dat is misschien mijn probleem.

    -Ik ben al sinds december jl. verliefd op een jongen waar ik toendertijd mee gelopen heb, maar dat is gruwelijk mis gegaan.

    En toch vond/vind ik hem altijd nog leuk.. Als ik hem zie, of even sms/msn dan heb ik meteen weer vlinders.

    En als ik hem zie, dan is de lichamelijke aantrekkingskracht zeer groot.. En dat eindigd altijd wel met een (tong)zoen.

    -Maar nu is er nog een andere jongen, die ken ik iets minder lang. Hij is ontzettend mooi, en erg aardig.

    Sinds kort ken ik zijn serieuze kant, en om met hem te gaan daten is erg verleidelijk. alleen jammer dat die aan de (soft)drugs zit.

    -Dan nu de vriend van mijn beste vriendje, waar ik al mee heb gedated. was heel gezellig en we hebben heel wat gezoend die avond. Maar zat er diepgang in? Ik weet het niet?

    -&dan de enige gelovige jongen van dit moment, heb ik 1keer gezien. We waren op een festival, hij keek naar mij, ik naar hem. en de vonk sloeg als het ware toch wel een beetje over. Gepraat, knuffel erbij, en telefoonnummers uitgewisselt. Heel leuk enzo..

    maar, die andere 3 jongens zitten ook nog een beetje in me hoofd.

    eerst was het nog erger, en waren er nog 2 jongens die constant om me aandacht vroegen, en die mij steeds bombardeerde met aandacht.. maar gelukkig heb ik die wel uit me hoofd kunnen zetten.. (en bijna afgewimpelt)

    & nu heb ik geen idee meer wat ik moet..

    Waarom zijn er ineens 4 jongens in mijn leven? Waarom kan/durf ik ze niet gewoon afwimpelen?

    Zelfs mijn vriendinnen houden het niet meer bij met welke jongens ik nou weer 'heb'.

    Ik vind het gewoon zo naar he, ik wil geen van deze jongens kwetsen.. en wil ze ook alle 4 echt niet kwijt.

    Maar als ik met alle 4 ga afspreken, dan voel ik me zo slecht. Dan voel ik me echt een player.

    En dan denk ik, zo hoort een christelijk meisje niet te zijn.. maar waarom gebeurd me dit dan?

    Maarja, wat moet ik hier nou mee?

    Alle 4 maar gaan daten? En dan zo 1,2,3 kiezen wie de leukste is?

    Maar wat als ik er later achter kom dat hij toch niet leuk is? En die andere leuker is.

    dan heb ik misschien 'the one' laten gaan, en heb ik heel lang spijt?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid