Spring naar bijdragen

Leenard1986

Members
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Leenard1986

  1. En bij de tegenstanders van Robben zaten geen gelovigen? Die hebben ook geploeterd, zijn gebleseerd geweest en hebben verloren na jaren training. Persoonlijk geloof ik niet dat God zich bemoeit met sportwedstrijden.

    Wie het hardste bidt, wint. Daarom wint Brazilie ook altijd.

    Geintje hoor, ik geloof ook dat Hij wel iets beters te doen heeft.

    Of zoals Cruijff zelf zegt, "bij Barcelona hadden we een kapel in de catacomben, voor iedere wedstrijd gingen beide elftallen daar bidden. Daar zag ik het nut niet van in. Er gingen twee elftallen bidden, maar er kan er slechts één winnen. Nee, met het voetbal heeft het niets te maken."

  2. Jarenlang was Arjen Robben de loser van Nederland en Duitsland. Een gemiste kans in de WK-finale. Een gemiste penalty in de Champions League-finale. Robben was regelmatig geblesseerd. Hij werd verguisd en uitgefloten. Maar vorige week zaterdag haalde hij zijn revanche.

    In de laatste minuut scoort Robben op weergaloze wijze het winnende doelpunt. Met dit doelpunt veranderde Robben van loser in overwinnaar. Zelf zegt Robben daarover, “dit moest een keer gebeuren. Ik wilde om het heel lelijk te zeggen, van dat ‘loser-stempel’ afâ€. Met dit doelpunt is hem dat gelukt.

    Soms voel ik mij ook wel een loser. Omdat ik faal. Omdat het leven tegen zit. Omdat mijn verkering uit is gegaan. Omdat ik mijn stille tijd niet kan houden. Omdat ik twijfel over het geloof, vragen stel en er niet over uit kom. Omdat ik denk dat God mij helemaal niet kan gebruiken. Misschien herken jij jezelf hierin. Je voelt je ongeschikt om door God gebruikt te worden. Toch hebben jij en ik het mis. Laten we eens kijken naar een aantal Bijbelse ‘losers’ die ons zijn voorgegaan.

    Mozes stotterde en vond zichzelf ongeschikt als leider. Rachab was een prostituee. David ging vreemd. Ruth was een vluchteling. Jeremia was depressief. Maria was ongewenst zwanger. Zacheüs fraudeerde. Petrus loog over Jezus. De vrienden van Jezus vluchten weg. Paulus was een moordenaar. Voor hun omgeving waren deze gelovigen losers. Zo zullen ze zich misschien ook wel eens hebben gevoeld. Onbruikbaar om werkzaam te zijn in Gods Koninkrijk. Maar bij God werkt het anders.

    Enjoy the club! Je hebt er nog geen eens een doelpunt voor nodig. Geef het maar eerlijk toe aan God dat je iedere dag faalt. En besef dat wanneer jij je een loser voelt, God een overwinnaar van je wil maken.

    Kijk ook eens op mijn eigen website waar ik schrijf over geloven, kerk en asielbeleid.

  3. Jarenlang was Arjen Robben de loser van Nederland en Duitsland. Een gemiste kans in de WK-finale. Een gemiste penalty in de Champions League-finale. Robben was regelmatig geblesseerd. Hij werd verguisd en uitgefloten. Maar vorige week zaterdag haalde hij zijn revanche.

    In de laatste minuut scoort Robben op weergaloze wijze het winnende doelpunt. Met dit doelpunt veranderde Robben van loser in overwinnaar. Zelf zegt Robben daarover, “dit moest een keer gebeuren. Ik wilde om het heel lelijk te zeggen, van dat ‘loser-stempel’ afâ€. Met dit doelpunt is hem dat gelukt.Soms voel ik mij ook wel eens een loser. Omdat ik faal. Omdat het leven tegen zit. Omdat mijn verkering uit is gegaan. Omdat ik mijn stille tijd niet kan houden. Omdat ik twijfel over het geloof, vragen stel en er niet over uit kom. Omdat ik denk dat God mij helemaal niet kan gebruiken. Misschien herken jij jezelf hierin. Je voelt je ongeschikt om door God gebruikt te worden.

    Toch hebben jij en ik het mis. Laten we eens kijken naar een aantal Bijbelse ‘losers’ die ons zijn voorgegaan.Mozes stotterde en vond zichzelf ongeschikt als leider. Rachab was een prostituee. David ging vreemd. Ruth was een vluchteling. Jeremia was depressief. Maria was ongewenst zwanger. Zacheüs fraudeerde. Petrus loog over Jezus. De vrienden van Jezus vluchten weg. Paulus was een moordenaar. Voor hun omgeving waren deze gelovigen losers. Zo zullen ze zich misschien ook wel eens hebben gevoeld. Onbruikbaar om werkzaam te zijn in Gods Koninkrijk. Maar bij God werkt het anders.

    Enjoy the club! Je hebt er nog geen eens een doelpunt voor nodig. Geef het maar eerlijk toe aan God dat je iedere dag faalt. En besef dat wanneer jij je een loser voelt, God een overwinnaar van je wil maken.

    Kijk ook eens op mijn eigen website waar ik schrijf over geloven, kerk en asielbeleid.

    Terug naar blog

  4. Gisteravond zat Fred Teeven bij Pauw en Witteman om te praten over de hongerstaking in diverse detentiecentra. Na 20 minuten onzin verkondigen was Dimitri Verhulst er klaar mee. Hij vatte de boosheid en frustratie van mij, en vele anderen, prachtig samen. “Even iets, ik heb moeite met het begrip illegaal. Illegalen zijn mensen die je reduceert tot een zak springstof. Maar het zijn wél verdomme mensen. Die komen niet voor de lol. Die komen omdat ze vechten voor hun levenâ€. Hulde voor deze Belg! Verhulst legt met deze opmerking de vinger op de zere plek van ons 'vreemdelingenbeleid'.

    Want Teeven spreekt bij Pauw en Witteman niet over mensen. Hij spreekt over illegalen, hongerstakers, strafbaren, vreemdelingen en wat nog erger is, Teeven heeft het over gelukszoekers. Niks menselijke maat. Teeven probeert recht te praten wat krom is. Er is namelijk geen sprake van een illegalenquotum, maar van kwantitatieve doelstellingen. What’s in the name? Teeven bedoelt hetzelfde met verzachtende woorden. Ook vertelt Teeven zonder blikken of blozen dat het iedere dag voorkomt dat rechters de IND en overheid op de vingers tikken. Daarbij geven rechters aan dat er gestopt moet worden met het vasthouden van mensen in vreemdelingendetentie. Maar geen haar op Teevens hoofd die daar aan denkt. Nee, Teeven stopt vreemdelingen ‘voor observatie’ in isoleercellen. Waar binnen de GGZ wordt gewerkt om isolatie in psychiatrische inrichtingen af te schaffen, lijkt dit niet op te gaan voor vreemdelingen. Maar goed, Teeven is van mening dat zijn maatregelen hééél menselijk en humaan zijn.

    Het gesprek bij Pauw en Witteman maakt duidelijk dat Fred Teeven geen werk maakt van een humaan vreemdelingenbeleid. De zogenaamde menselijke maat keert niet terug. Samson verklaarde zondag dat binnen de PVDA de gelederen gesloten waren. Alle neuzen zouden zogenaamd dezelfde kant op staan. Ik heb het vermoeden dat na gisteren bij vele PVDA-leden het probleem met betrekking tot illegalen nog lang niet is opgelost.

  5. De soldaat die na 6 maanden in Afghanistan gediend te hebben, terugkeert en herenigd wordt met zijn familie. André Kuipers die na 193 dagen weer op de aarde landt en zijn gezin in zijn armen sluit. Eindelijk weer thuis. Dat is hemelvaart. Jezus, die zo diep is afgedaald, komt thuis. Welkom thuis.

    Welkom in ons midden

    Welkom in dit huis

    Nu je eindelijk weer hier bent

    Welkom, jongen

    Welkom thuis

    Hemelvaartsdag een feestdag?
    Je mag best weten dat ik hemelvaart lastig vind. Hemelvaart is een feestdag. Er schijnt iets te vieren te zijn. Jezus zei het zelf al, “het is beter dat ik weg gaâ€. Maar wat is er dan zo goed aan het feit dat Jezus ons heeft verlaten? Ik geloof niet dat de discipelen er in eerste instantie blij mee waren. Want waar zouden ze zijn zonder hun Jezus? Hun geestelijk leider. Hun Rabbi.

    Toen hij dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. Terwijl hij zo van hen wegging en zij nog steeds naar de hemel staarden, stonden er opeens twee mannen in witte gewaden bij hen. Ze zeiden: Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan. Handelingen 1:9-11

    Vergelijk het met het Nederlands elftal dat door de grachten van Amsterdam vaart na winst van het Europees Kampioenschap. Vergelijk het met Barcelona dat de Champions League wint en een rondtocht maakt door de stad. Vergelijk het met een leger dat de overwinning heeft behaald en wordt toegejuicht. Vergelijk het met ons kroningsfeest van vorige week. Natuurlijk, deze vergelijkingen gaan mank. Maar het laat je misschien iets beseffen van Jezus triomftocht. Hij komt thuis. Bij zijn Vader. De vijand is verslagen. De overwinning is behaald. Iedereen gaat op zijn knieën. Jezus wordt gekroond. Hij krijgt een plaats aan Gods rechterhand.  Hij krijgt een naam die alle namen te boven gaat. Dat is hemelvaart.

    Hemelvaartsdag is best een feestje waard
    ‘Maar wat heb ik daar aan?’, denk je. Jezus moest vertrekken want zijn werk was nog niet klaar. Het vertrek van Jezus liet een leegte achter. Jezus nam het risico vergeten te worden. Zijn lot lag in 12 mannelijke handen. Maar Jezus moest naar Zijn Vader toe. Om voor ons te bidden. Om Zijn Geest te sturen. Zodat Jezus IN ons kwam wonen. Daar is hemelvaart voor nodig. Jezus voer ten hemel zodat wij de tools krijgen om zijn plaats op aarde in te nemen. Dat is best een feestje waard.

  6. ‘Niets is wat het lijkt’. Aan deze woorden moest ik denken toen ik vorige week de krant las. Na de jaarpublicatie over de Wet Afbreking Zwangerschap blijkt volgens diverse media dat er in 2011 een afname had plaatsgevonden van het aantal abortussen. Wanneer we echter verder kijken dan de absolute cijfers blijkt er een heel ander verhaal achter deze afname schuil te gaan.

    Meer of minder abortussen?
    In 2011 zijn er in totaal 31.707 abortussen uitgevoerd. Volgens de IGZ en diverse media een lichte afname ten opzichte van de ongeveer 32.000 abortussen in 2010. Maar is dit werkelijk zo? Wanneer we kijken naar de abortusratio, uitgaande van de definitie ‘aantal abortussen per 1000 levendgeborenen’, was er een lichte stijging te zien. Waar in 2010 de abortusratio 152 was, is deze ratio in 2011 gestegen naar 154. Er blijkt dus een hele andere werkelijkheid achter de cijfers schuil te gaan. Niets is wat het lijkt.

    Weer zo'n christenfundi?
    Zoals u al zult begrijpen ben ik een tegenstander van abortus. En ik hoor u al denken. Van welke planeet komt hij? Weer zo’n christenfundi? Waarom geen voorstander van dit recht? Al die verkrachte vrouwen die zwanger worden, vind je dat dan niet erg? Mogen die dan geen abortus plegen? Ja, als u dat zo wilt noemen, ik ben zo’n christenfundi. En ja, ik vind het wel erg. Ik vind het verschrikkelijk. En nee, ik heb ook geen oplossing voor de gestelde vragen. Maar zijn deze vragen de juiste insteek om een eerlijk en fair debat over abortus te voeren?

    87 abortussen per dag
    Weet u waar het mij om draait? Om het feit dat er in 2011 ‘maar’ 31.707 abortussen zijn uitgevoerd. Weet u wat dat inhoudt? Dat er per dag 87 abortussen plaatsvinden. Dat zijn 4 kinderen per uur die het recht op leven wordt ontnomen. Onbegrijpelijk. We leven in een land waar we vechten voor de rechten van bomen, kippen, paarden, bijen, honden, pony’s en varkens. Deze worden gered. Ondertussen worden onze kinderen vermoord. Nederland een moderne en beschaafde samenleving? Het is inderdaad niet altijd wat het lijkt. Want een beschaafde samenleving zou dit nooit, maar dan ook nooit, toestaan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid