Spring naar bijdragen

svandernaalt

Members
  • Aantal bijdragen

    31
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door svandernaalt

  1. @AFromFlevo

    Ik ken dit probleem heel erg dat mensen bijbelstudies saai vinden. Ik zie het zelf ook heel erg om me heen. Vaak komt men niet verder dan zover met Bijbelstudies waardoor een Bijbelstudie inderdaad erg saai kan werken. Kijk je verteld dus ook dat je de Bijbel al 6 keer van eerst tot laatste bladzijde hebt gelezen, en toch merk je dat het saai is. De Bijbel leert ons om interesse op te wekken voor het Woord van God. Wanneer krijgt men interesse in Zijn Woord? Wanneer je de Bijbel echt begrijpt, bijbel lezen kunnen we allemaal, maar om het te begrijpen is er iets anders voor nodig, namelijk de Heilige Geest die in je kwam wonen, vraag ook de Heilige Geest of hij jou wil helpen om de Bijbel te leren begrijpen, want de Heilige Geest is de Helper die gezonden is. Kijk we moeten elke keer als we een Bijbelstudie doen de Heilige Geest vragen of hij ons wil leiden tijdens een Bijbelstudie om de juiste wijsheid te kunnen ontvangen over het Woord des Heeren. Kijk heel veel theologen dat in de Bijbel omschreven worden als schriftgeleerden kennen het Woord ook uit hun hoofd maar leggen er een gevoelsmatige interpretatie op, zodat het Woord verklaarbaar is voor iedereen zelfs voor ongelovigen, je wekt dan misschien wel interesse, maar wel vanuit de verkeerde interpretatie.

    Je kunt nooit ongelijkmatig meningen hebben over Gods Woord. Dat kan gewoon niet, Paulus haalde mozes en de profeten aan, van daaruit legde hij uit wat God probeerd te vertellen, en als je alles bij elkaar leest zie je met andere profeten en evangelisten erbij geen meningsverschil. mattheus geeft dezelfde uitleg weer zoals bijv. lukas deed of de rest van het nieuwe testament, en allen haalden mozes en de profeten aan van het oude testament, maar ze zijn allemaal gelijkstemmig over Gods woord, de vorm van uitleg is misschien anders maar de kern ervan en het doel ervan is niet anders, waardoor hun meningen degelijk wel gelijk waren, daarom zeg ik we kunnen niet verschillende meningen hebben over Gods woord, het moet gelijkstemmig zijn, anders krijg je ruzie en ellende. Iemand die echt vervuld is met de Heilige Geest van God spreekt namens God en als 2 mensen vervuld zijn van de juiste Geest dat van God komt, zijn gelijk in hun mening over Gods woord. Als jij bijv. zegt van; ja maar ik lees het zo, dan moet 1 van ons beiden fout zitten, wat doe je dan? Je gaat de geesten beproeven, om te zien of het van goede of kwade vrucht is.

    Kijk, we moeten nooit uitgaan van een visie, daar hebben we namelijk niks aan, we moeten uitgaan van de profeten hebben gezegd. Tot nu toe hebben mensen wel zitten schelden op mij dat ik een racist ben en dit en dat, maar tot op heden konden ze mij niet weerleggen op grond van de Bijbel, en als hun dat niet lukt, dan gaan ze dingen zeggen vanuit hun eigen gevoel en emotie omdat zij het anders zien. Maar ja de Bijbel is niet voor onze gevoelens en emoties gemaakt, het is gemaakt om het volk israel te herstellen, want dat is waar het evangelie om gaat. En ja schelden doet geen zeer zeggen ze dan; maar het doet degelijk wel zeer. En God spreekt over een heel klein groepje kuddeke schapen die behouden zullen zijn. Ik kan me niet vastklampen aan een kerkelijke visie, mijn ziel en geest is afhankelijk van Gods woord waardoor ik ook ervaar dat mijn kennis door de Heilige Geest is vermeerderd, dingen beginnen je dan op te vallen die je anders niet zag.

    En dat is wat ik probeer ik te vertellen, alleen door de Heilige Geest is het Woord van God pas te begrijpen. Voor mensen die die ander geest hebben ontvangen waarvan paulus spreekt zullen een heel ander interpretatie weerleggen op de Bijbel, want satan en zijn trawanten werken wel door en het zijn grote na apers, en satan is iemand die zoveel kennis heeft over de bijbel, hij manipuleert mensen met Gods woord, dat is pure listigheid. Hij misbruikt Gods Woord, daarom dat we vandaag de dag in de 'druipt van de liefde' leer zitten, want ook de tegenstander doet zich voor als de engel des lichts. Je moet de juiste Geest hebben om de Bijbel in alle waarheid te kunnen ontsleutelen.

    Net zoals het boek daniel deze moest tot het einde der tijden verzegeld(versleuteld) blijven, die einde der tijden is vrijwel begonnen na de opstanding van onze gezalfde Koning van Israel, Jezus. En wat betekend verzegelen? In de strongs en lexicon vertaling staat dit gelijk als versleuteld, en toen ik daar over nadacht ging er een lichtje branden. Want daniel is vooral geschreven in een soort van cijfers berekeningen, niet om de komst van Jezus te voorspellen, maar gewoon dat het boek daniel versleuteld werd voor degenen die niet de Geest van God hebben ontvangen. Want de Bijbel is niet gericht aan mensen die de Heilige Geest nog niet hebben ontvangen, want wie de Heilige Geest niet ontvangen heeft is ook onveranderd en niet bekeert.

    De vervulling van de Heilige Geest betekend ook als bevestiging dat iemand werkelijk is bekeert. En zonder de Heilige Geest van onze Heiland zullen we Zijn woord nooit kunnen verstaan, waardoor je dus ook ziet dat er zoveel meningen zijn over Gods woord, maar als je mozes en de profeten en de predikers en profeten van het nieuwe testament goed naleest zie je dat het oude testament precies overeen komt met het nieuwe testament, en alle profeten en predikers van het nieuwe en oude testament zijn allemaal gelijk gestemd met wat God heeft gezegd en heeft geopenbaard. Maar vandaag de dag heeft iedereen zijn mening over de Bijbel, en die meningen zijn verschillend, en dat brengt verwarring. En dat is wat God niet wilde.

    Ik heb vanmiddag ook een hele stuk geplaatst over de miskenning van Gods volk, dit stuk heb ik namelijk van mijn bijbelleraar. Mijn bijbelleraar en ik zijn gelijkgestemd wat betreft de Bijbel, waardoor we veel ook van elkaar leren, en zo op die manier vergaar je kennis, want waar 2 of meer in mijn naam zijn vergaderd daar ben Ik in hun midden, dat is wat onze Heere heeft gezegd en heeft beloofd. Wij worden van alle kanten aangevallen meer door gelovigen dan door ongelovigen. Het is namelijk een grandioze list om mede gelovigen te gebruiken, hoe goed die gelovige het ook meent, maar door kennis te kort wegens dat zij de verkeerde geest hebben ontvangen, zullen zij een heel ander invulling geven op de Bijbel, en daardoor begint men te dwalen als een schaap zonder herder.

    Nogmaals, zonder de Heilige Geest van God zal de Bijbel voor velen een raadsel blijven en onverklaar blijven waardoor het dus ook een saai boek blijft, hoevaak je het ook leest.

  2. En de grote zonde van het christendom

    Inleiding

    Een belangrijk onderwerp die de Here God zwaar op Zijn hart ligt, is de miskenning van Zijn Volk Israël. Laten wij daarom het Woord van God openen en lezen: wij moeten voorzichtig zijn en bedenken dat God dikwijls niet meer met ons kan spreken, ook al lezen wij onze Bijbel, want wij zijn zo vertrouwd geraakt met uitlegging van vele valse herders en hun bedenksels? Als u de profeten leest, besef dan goed dat het woorden zijn van de Here God. Realiseer u, Zijn Woord is tot mij gekomen en Hij heeft tot mij gezegd! Dit moet de drijfveer zijn van onze Bijbelstudie en niet, wat zeggen de theologen! Maar wat zegt de Levende God van Israël. Dus luister: Hij spreekt tot de valse herders van Israël!!

    Moge de Here u genade geven Zijn Woord te verstaan en zegenen, zodat de Bijbel voor u zal gaan leven. Tot redding van U en ons gehele volk!

    Ezechiël 34 1:16:"Het woord des Heren kwam tot mij: Mensenkind, profeteer tegen de herders van Israël, profeteer en zeg tot hen, tot die herders: zo zegt de Here: wee de herders van Israël, die zichzelf weiden! Moeten de herders niet de schapen weiden? Het vet eet gij, met de wol kleedt gij u, het gemeste slacht gij, maar de schapen weidt gij niet; zwakke versterkt gij niet, zieke geneest gij niet, gewonde verbindt gij niet, afgedwaalde haalt gij niet terug, verlorene zoekt gij niet, maar gij heerst over hen met hardheid en geweldenarij. Zij raken verstrooid, omdat er geen herder is, en worden tot voedsel voor al het gedierte des velds; zo raken zij verstrooid. Mijn schapen dwalen rond op alle bergen en op elke hoge heuvel; over de gehele aarde zijn mijn schapen verstrooid zonder dat er iemand is die naar hen vraagt of ze zoekt. (denk aan de opdracht van Mattheüs 6:33) Daarom, gij herders, hoort het woord des Heren. Zo waar Ik leef, luidt het woord van de Here, omdat mijn schapen tot een prooi geworden zijn, omdat mijn schapen tot voedsel geworden zijn voor al het gedierte des velds doordat er geen herder is - want mijn herders vragen niet naar mijn schapen; de herders weiden zichzelf, maar mijn schapen weiden zij niet- daarom, gij herders, hoort het woord des Heren. Zo zegt de Here Here: Zie, Ik zal die herders! Ik eis mijn schapen van hen terug, en Ik zal een eind maken aan dat schapenweiden van hen. De herders zullen niet langer zichzelf weiden, Ik zal mijn schapen uit hun mond redden, zodat die hun niet meer tot voedsel dienen, Want zo zegt de Here: Zie, Ik zal zèlf naar mijn schapen vragen en naar hen omzien; zoals een herder naar zijn kudde omziet (Johannes 10), wanneer hij te midden van zijn verspreide schapen is, zo zal Ik naar mijn schapen omzien en ze redden uit alle plaatsen waar zij verstrooid zijn geraakt op de dag van wolken en duisternis. Ik zal ze midden uit de volken doen uittrekken, uit de landen bijeen vergaderen en ze naar hun eigen land brengen; Ik zal ze weiden op de bergen van Israël, bij de beekbeddingen en in alle bewoonde streken van het land. In een goede weide zal Ik ze weiden, en op de hoge bergen van Israël zal hun weideplaats zijn. Daarom zullen zij zich legeren op een goede weideplaats en zullen zij in een vette weide grazen, op de bergen van Israël. Ik zelf zal ze doen neerliggen, luidt het woord van de Here; de verlorene zal Ik zoeken en de afgedwaalde terughalen, de gewonde zal Ik verbinden en de zieken versterken, maar de vette en krachtige zal Ik verdelgen. Ik zal ze weiden zoals het hoort".

    Het is bekend dat er geschreven staat:

    Hosea 4:6:"Mijn volk gaat te gronde door het gebrek aan kennis."

    Als wij lezen in de Bijbel, waar de Here zegt: "Zo zal Ik naar mijn schapen omzien en ze redden uit alle plaatsen op de dag van wolken en duisternis", dan zijn er helaas veel mensen, al hebben zij vele jaren de Bijbel gelezen en bestudeerd, die niet weten wat de dag van wolken en duisternis betekent.

    Als u het wilt weten, neem dan een goede concordantie en zoek het woord "wolken" op en het zal u verbazen wat daar allemaal over geschreven staat in de profetieën. Het is namelijk, de Grote en doorluchtige Dag des Heren welke nu voor de deur staat. En waarom staat deze doorluchtige dag voor de deur? Omdat God tussenbeide moet komen.

    Gods schapen zijn door hun herders verlaten en ze weten niet meer weten wie ze werkelijk zijn! Zij zijn zonder identiteit. Ja, ze hebben wel namen van kerken en groepen, maar ze weten niet dat zij Gods echte schapen zijn.

    Er wordt van de bokken schapen gemaakt en van de schapen bokken. Israël-volkeren worden "heidenen" genoemd en "heidenen" Israël. In mijn geest en in mijn hart kan ik de groeiende toorn van God voelen.

    Er vinden grote gebeurtenissen plaats vlak voor onze ogen en wij zijn ziende blind. Ons volk is zo gehersenspoeld door alles wat er om hen heen gebeurt, dat zij niet meer opkijken van oorlogen elders in de wereld en dichterbij hier in Europa. Door wetteloosheid is de misdaad ontstaan. In ons eigen land is de misdaad zo ingeburgerd, dat wij het als normaal beschouwen, en niet letten op de waarschuwingen van Mattheüs 24. Het is een feit, dat het einde van deze bedeling op ons is afgekomen. God moet ons helpen om wakker te worden, om het te kunnen zien. Politiek gezien is de wereld een chaos. Wie een beetje belangstelt in de internationale politiek, ziet dat alles uitdraait op een zogenaamde éénwording onder leiding van socialisme humanisme, liberalisme. Alle wereldleiders zijn het met elkaar eens, dat er een eenheid moet komen tussen volken en rassen, ja zelfs de godsdienst moet één worden. Dus één ras, één politiek, één godsdienst.

    Ons volk moet haar identiteit, haar cultuur, haar Christelijke Godsdienst prijs geven! Getuige artikel één van de Grondwet. Er is geen onderscheid meer tussen rassen en godsdiensten. Wij zijn geworden een multiculturele samenleving. Dit alles is het werk van de Illuminatie die werken achter de schermen van elke regering.

    De geldmachten manipuleren de volken. En onze regeringsleiders/ herders werken er aan mee. Waar werken zij aan mee? Aan onze ondergang als Nederlands volk. Vandaar Gods ernstige waarschuwing aan onze herders. Ik zal u een voorbeeld geven van de werkelijkheid op financieel gebied. Wij worden afgeschilderd als een rijk land.

    Let op: Onze nationale schuld is zo hoog dat wij nu als volk per jaar 33 miljard gulden moeten betalen alleen al aan rente. Zijn wij nog zo rijk? Met zo'n grote schuldenlast?

    Dit en nog veel meer gebeurt er in ons land. Maar men doet net of zijn/haar neus bloedt en gaat door alsof er niets aan de hand is. Wanneer we kijken op godsdienstig gebied, zijn we in een toestand van absolute verwarring veel meer nog dan op het politiek en economische vlak. Ons volk dwaalt en rent rond als een kudde schapen zonder herder. Zij worden bij de neus genomen door bijna elke evangelist en prediker of kerkleider synode en noem maar op.

    De oerzonde van het Christendom

    De oerzonde van het christendom is de ontkenning van Israëls uitverkiezing en het zichzelf stellen op de plaats door God aan Israël gegeven. Uiteraard in de waan dat men zelf niet in de zonde gevallen is die aan Israël zoveel onheil brachten.

    Groepen zoals Kracht van omhoog menen het volgende: om de Bijbel goed te verstaan moet men deze vergeestelijken. En verder wijst men op de soms bloemrijke taal uit het Oude Testament die men ook figuurlijk moet nemen.

    Men ziet de gemeente als een noodsprong van God, toen Israël (dan bedoelen zij de joden) het aardse koninkrijk dat Jezus aanbood verwierp. De gemeente zou iets nieuws zijn iet buiten Gods berekeningen om. Vandaar dat het Oude Testament niet over de gemeente rept. Aldus "Kracht van omhoog".

    Het evangelie van het Koninkrijk heeft een duidelijke aardse gerichtheid die men niet mag laten verdampen in de waan het te "vergeestelijken". Dan is met de aarde ook de Geest verdwenen. Wie het Oude Testament verkleint tot een bloemlezing volgens eigen leerstellingen recept en het overige tot lucht maakt doet hetzelfde met Jezus. Wie Zijn boodschap niet aards verstaat, ontkomt aan de klem van Zijn oproep tot bekering en laat daardoor de boze, satanische machten op aarde vrijspel. De strijd in de hemelse gewesten wordt op aarde uitgevochten.

    Satan greep de gelegenheid aan, met een schaamteloze ontkenning van het Woord van God. Zijn eerste leugen is: "Gij zult geenszins sterven". Deze oerleugen is door de satan zodanig ingeprent, dat heiden en protestanten nog steeds geloven en hun volgelingen toeroepen: " Er is geen dood, de ziel is onsterfelijk". Maar de mens is een sterfelijk ziel. Alleen door de genade van God ontvangt de mens eeuwig leven en daarmee de onsterfelijkheid.

    Romeinen 6:23:"Want het loon, dat de zonde geeft, is de dood, maar de genade, die God schenkt, is het eeuwige leven in Christus Jezus, onze Here ."

    Het christendom is een leer over het hiernamaals en de methode om daar te komen. God is niet meer dan een levensverzekering voor later en ons geloof een opvatting in plaats van de houding van vertrouwen op God. Die alles wat Hij gesproken heeft zal waarmaken. Op de markt van de kerk moeten we niet Jezus Godheid trachten te verkopen, maar juist Zijn mens-zijn. Dat is ongelooflijk belangrijk. Aan een fanclub als de "Jezus people" en christelijke popmuziek heeft Hij geen behoefte, want ze versluieren hun op de voorgrond schuiven van Jezus het zicht op God zelf en Israël. Trouwens evangelisatie is geen propaganda. Als Paulus tegen Timotheüs zegt:

    2 Timotheüs 4:5:"Doe uw werk als een goed evangelist"

    Dan is dat iets anders dan hetgeen wij daaronder verstaan. Het is geen betaalde baan of onbezoldigde vrijetijdsbesteding, als reclame voor de christelijke geloofsartikelen

    Evangelisten zijn zij, die Gods boodschap, van anderen vernomen en in eigen woorden overbrengen (dus niet als profeten, die zelf de boodschap van God hadden ontvangen).

    Zending is geen verbreiding van christelijke dogmatische leerstellingen, alsof het heil der mensen afhangt door die stellingen over te nemen.

    Zending is de boodschap van het Koninkrijk Gods, door middel van Mozes en de profeten geopenbaard, door de opstanding van Jezus de Messias zeker gesteld en door Paulus via Timotheüs en Titus overgedragen aan allen die nu reeds zich daardoor aangesproken weten.

    De grote zendingstijd moet nog komen. Er heerst een hoogmoed onder de theologen, die denken dat Gods werk niet zonder hun bemiddeling kan geschieden. Wie heeft er een in de Schrift gefundeerd recht om zulke volmachten te verlenen?

    Verreweg de meeste christelijke kerken cirkelen om de vragen van zondevergeving en persoonlijk heil; het werk van Jezus hebben zij feitelijk hiertoe beperkt met verwaarlozing van Zijn evangelie dat Hij een Koninkrijk op aarde wil oprichten (en geen kerk stichten) Zo kwam alle nadruk te liggen op het naar de hemel gaan, terwijl het boek Openbaringen het omgekeerde laat zien: de hemel daalt néér! En het Messiaanse Rijk (de geheiligde aarde) gaat daaraan vooraf. De Messias van Israël is onlosmakelijk met de aarde verbonden, zelf indien Hij tijdelijk in de hemel verblijft. Messias = een functie. Het is geen eigennaam.

    Het Nederlandse kerkvolk wordt om de tuin geleid door mooie muziek, gitaarspel of wat dan ook, het vlees wordt gestreeld. Ons volk wordt figuurlijk gesproken met honing om hun mond misleid. Maar zij weten werkelijk niet, in welke tijd ze zijn aangekomen. Waarlijk Gods schapen worden geslacht (door abortus, vrije sex, aids, uitspattingen met drugs enz), zij worden verscheurd en hun vlees wordt gegeten. Hun wol wordt gebruikt, want Gods schapen en hun geld worden gebruikt, met tien- duizenden guldens, ja miljoenen, verdwijnen in de zakken van organisaties als de Wereldraad van kerken, de VN en noem verder elke organisatie maar op, ook die op christelijke leest is geschoeid. Als je navraag doet en vraagt wat het heeft opgeleverd voor het Koninkrijk van God, krijgt u tot antwoord, "Ik weet het niet" Het volk weet niet in welke de tijd het leeft? "De dag van wolken en duisternis". De grote en doorluchtige dag van God. De Wederkomst van de Messias van Israël?

    Nee, ons volk weet dit niet! En weet u, wat zo verschrikkelijk is? Zij willen het ook niet weten, zij willen het niet horen! Nee ons volk wil het niet horen, zij willen brood en spelen, zoete stemmen in samenkomsten, zij willen vermaakt worden door hun herders! Denk maar naar de Toronto-zegen!

    Dan de dreiging van de verschrikkelijke hongersnoden in de wereld en hun pestziekten, de goddeloosheid en niet te vergeten de opstand van de heidenen (de niet Israël volken) tegen ons westerlingen. Wij worden overspoeld door andere volken en hun godsdiensten. Dit alles staat haarfijn opgeschreven in de boeken van de profeten. Gods volk weet er niets vanaf. Het wordt hen niet geleerd. Dit is de waarheid!

    Als wij naar de grote profetieën kijken, is er niets op aarde dat een grotere kracht heeft dan een profetie waarvan de tijd van vervulling is aangebroken. Het zal gebeuren, want zo spreekt de Here!! Zijn Woord zal nooit afwijken van wat Hij heeft gezegd. Bij de geweldige vervulling van de profetieën is Gods Volk Israël ten nauwste betrokken, eraan vastgekoppeld. Lees al de profeten en u zult zien dat het gaat bij de vervullingen om Israël, Gods volk. Maar Gods schapen horen hier niets over. Het wordt hen gewoon niet verteld, integendeel, het wordt van hen weggehouden, er wordt tegen hun gezegd: "Dit Israël, waarover de profeten schrijven, is nu de kerk geworden, bestaande uit alle volken der aarde". Wanneer de valse herders staan tegenover deze bonte menigte uit alle volken zeggen zij: "VOLK VAN GOD".

    Een term die de Bijbel toepast op maar één volk, namelijk Israël en niemand anders kan deze naam dragen. Dit is de tragedie en de ernst van deze tijd. Dat is de waarheid! Israël en de profetieën zijn één. Maar het raakt ons volk niet. Wat zij leren in deze showkerken is bedrog. God spreekt van valse herders. Het is noodzakelijk om dit te zeggen, de misleiding is te groot! Ons volk moet wakker gemaakt worden, vandaar Gods felheid tegen de valse herders. Verdragen wij de waarheid?

    Er wordt gezegd dat de kerk het geestelijk Israël is, of als men een beetje verder wil gaan, wijst men op de Joden, als volk van God of zegt dat beide entiteiten ertoe behoren. Maar als de Joden nu de volle twaalf stammen van Israël zijn? Met andere woorden; als het volledige volk van Israël te vinden is in het Jodendom, men gaat voorbij aan Ezechiël 37 kan dit hoofdstuk uit de Bijbel gescheurd worden.

    Als je vandaag luistert naar de meeste predikers, dan kun je het gehele Oude Testament wel uit de Bijbel scheuren, ja men kan al de profeten uit de Bijbel scheuren, want zij richten zich allemaal tot Israël. Nu wordt er geleerd dat de "kerk" of de"Joden" geheel Israël zijn. Zo wordt Gods volk gruwelijk misleid. Toch worden zulke preken toegejuicht. Predikers passen de prachtigste teksten van Israël toe op de kerk.

    Ik zal u een voorbeeld geven: de volgende tekst wordt toegepast op een kerk die bestaat uit alle rassen.

    Jesaja 43:1:"Maar nu, zo zegt de Here, Uw Schepper, o Jakob, en uw Formeerder, o Israël: Vrees niet, want Ik heb u verlost. Ik heb u bij uw naam geroepen, gij zijt Mijn".

    Maar tegen wie spreekt de Here? Is de kerk Jakob geworden? Mensen drinken deze misleiding als de waarheid. Dit is de tijd waarin wij leven. Men vergeet, dat God spreekt met Israël en geen ander volk, Maar dit mag niet gezegd worden. Alles is immers al voorgeprogrammeerd, alles staat immers vast, het is de kerk aan wie men de profetieën toeschrijft. O ja, ook wordt er nog iets aan de Joden overgelaten, meestal het kwade.

    Deze dingen mogen vandaag de dag niet gezegd worden. De atmosfeer is zo voorbereidt, dat je niet meer de waarheid kunt zeggen zonder je nek uit te steken. Want dan word je vervolgd. Gods volk is bang voor de waarheid en daarom te worden vervolgd, is uitgesloten. Wij leven in een namaak-maatschappij, namaak-oplossingen, namaak-geestelijk leven enz. Occulte godsdiensten hebben nu de aandacht. Maar voor de waarheid durft men geen verantwoordelijkheid te dragen. Laat het maar aan een ander over. Maar wat zult u zeggen, als u op een dag voor God zult staan? Wat zal dan uw antwoord zijn? Wat zullen de profeten zeggen? Zij die gestorven zijn voor de waarheid! Hetzelfde geldt voor de apostelen.

    Men gaat door om Israël te vergeestelijken en te vertellen dat de kerk Israëls plaats heeft ingenomen. Ik noem een paar teksten die zij op hun geestelijk Israël loslaten.

    Jesaja 49:14-16:"Maar Sion zegt: De Here heeft mij verlaten en de Here heeft mij verlaten. Kan ook een vrouw haar zuigeling vergeten, dat zij zich niet ontfermen zou over het kind van haar schoot? Al zouden zij die vergeten, toch vergeet Ik u niet. Zie, Ik heb u in mijn handpalmen gegrift, uw muren zijn bestendig vóór MIJ"

    Hoe kan Sion nu de kerk zijn, of de gemeente uit de heidenen? Maar als je het goed ontleedt merk je op, dat God spreekt met een volk, het Volk Israël. God spreekt niet met de kerk!.

    Ezechiël 34:30-31:"En zij zullen weten, dat Ik de Here, hun God, met hen ben, en dat zij, het huis Israëls, mijn volk zijn, luidt het woord van de Here. Gij toch zijt mijn schapen, de schapen die Ik weid; gij zijt mensen en Ik ben uw God, luidt het woord van de Here".

    Wie is het volk van God? Israël, het Huis van Israël. Als wij niet weten wie Israël is, misleiden wij Gods volk.

    2 Koningen 9:6:"Toen stond hij op en ging het huis binnen. En hij goot de olie over zijn hoofd en zeide tot hem: Zo spreekt de Here, de God van Israël: Ik zalf u tot koning over het volk des Heren, over Israël."

    Dit gebeurde vlak na de scheiding tussen Israël en Juda. Toen Jehu gezalfd werd tot koning over het Huis van Israël, de Tien Stammen. Wie is het volk van God? Israël. Dat zeggen de profeten! Dit volk van God, het Huis Israëls, welke Gods schapen zijn, tot hen spreekt Ezechiël en dat in opdracht van God:

    Ezechiël 34:"Over de gehele aarde zijn mijn schapen verstrooid zonder dat er iemand is die naar hen vraagt of ze zoekt".

    Waar zijn nu de predikers die vragen: "waar is nu het volk van God?" Wie is Israël? Niemand vraagt naar hen. Niemand vraagt aan ons, waar komen wij als Nederlanders vandaan? Men is er op uit om ons als Nederlands volk uit te roeien. Hoe? Door abortus, integratie, gemengde huwelijken (al 17% is gemengd) waardoor onze kinderen hun identiteit verliezen. Dit wordt nog erger, want onze herders vragen er ook niet naar. Regeringsleider/herders, maar ook onze kerkleider/herders. Het interesseert hun niet wie het ware Israël is.

    Maar wij hadden allang kennis moeten hebben van Israëls geschiedenis, de scheuring na Salomo heeft twee koninkrijken opgeleverd, waarvan de 10 Stammen (het Koninkrijk Israël) in ballingschap naar Assyrië gingen tot op de huidige dag, En het Huis van Juda, 125 later naar Babel gebracht, in ballingschap voor 70 jaar.

    Dit zijn geschiedkundige feiten, wij beschikken over een zeer uitgebreide documentatie over Israëls (10 stammen) ontsnapping naar het noord-westen van Europa. Waar zij geworden zijn de volken van de Reformatie. Maar niemand vraagt daarnaar!

    Is het niet eigenaardig dat het één en dezelfde soort volken zijn die dit heeft ondergaan? Maar niemand legt het verband tussen hen en Israël. Deze volken zijn de enige die het Christendom hebben aangenomen tot op de huidige dag! Ja, nu in een verre staat van zonde, dat wel. Maar wij staan nog steeds bekend als de Christelijke naties van Noordwest-Europa.

    De Latijnse volken hebben de Reformatie niet aangenomen, zij zijn Rooms geworden en gebleven. Ons volk behoort tot de Tien verloren Stammen van Israël, wij beschikken over een overvloedige bewijslast.

    Deze Reformatie-volken zijn begonnen met koloniën te stichten, zoals de profeten hadden voorzegd. Uit hen zal een menigte van volken ontstaan. Dan rest de vraag: "Wie heeft de Bijbel en de beschaving over de wereld gebracht?" Juist, de Reformatie-volken van noordwest-Europa. Ik weet, dat als je spreekt over koloniën, dit je niet in dankbaarheid wordt afgenomen. Maar ook dit is de waarheid. God heeft Zijn volk verspreid over gans de aarde, om tot een zegen te zijn voor Zijn Schepping. Wat was hun kleur? Blank. Waar kwamen zij vandaan? Zij kwamen uit het hart van Europa. Wij kunnen bewijzen dat dit de mensen zijn uit de Assyrische ballingschap. Het volk van God!

    Maar denk eens aan de eindtijd waar de profeten over gesproken hebben. Dat is nu! Daarin speelt Israël weer een belangrijke rol. Zij en de profeten zijn onlosmakelijk aan elkaar gekoppeld.

    Ik moet er weer op terugkomen. In sommige van onze kerken en uit de mond van zoete predikers, uit de mond van de valse herders, die eten van het malse vlees van de vette schapen, komt misleiding. U weet, als een mens in zijn hart wordt getroffen door een mooie zoete prediking, gaat zijn portemonnee open. Dat is waar, zijn geldbuidel zal opengaan. Lekker vet vlees van wollige schapen, ja, zij spreken over de Wederkomst van de Here en vertellen ook nog dat het dichtbij is, maar zij spreken er nooit over dat de Wederkomst des Heren zal samenvallen met de dag van wolken en duisternis, nee dit hoor je niet! Dat de komst ten nauwste gekoppeld is aan het herstel van Israël, dat hoor je niet!

    Nu een tekst die met kerstmis veel wordt gebruikt om tienduizenden kaarten mee te versieren, maar waar men de ware betekenis niet van begrijpt.

    Jesaja 9:5-6:"Maar een Kind is ons geboren een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij rust op zijn schouders en men noemt hem Wonderbare Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. Groot zal de heerschappij zijn en eindeloos de vrede op de troon van David en over zijn koninkrijk, doordat hij het sticht en grondvest met recht en gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid. De ijver van de Here der heerscharen zal dit doen."

    Hij komt om op de troon van David te gaan zitten, dit was een aardse troon. Wat betekent de troon van David als er geen volk is? Welk volk? De kerk? Nee, zeker niet. Maar het letterlijke volk Israël. Davids volk was geen kerk!

    Lucas 1:31-33:"En zie, gij zult zwanger worden en een zoon baren, en gij zult Hem de naam Jezus geven. Deze zal groot zijn en Zoon des Allerhoogsten genoemd worden, en de Here God zal Hem de troon van zijn vader David geven, en Hij zal als koning over het huis van Jacob heersen tot in eeuwigheid, en zijn koningschap zal geen einde nemen."

    Waar kan men van het huis van Jakob een kerk maken, en dan nog bestaan uit alle volkeren? Nu weer een belofte aan Israël, één van genezing. De Here spreekt tot Israël.

    Jeremia 30:17-18:"Want Ik zal u genezing schenken, u van uw wonden genezen, luidt het woord des Heren, omdat men u, Sion, de verstotene noemt, degene naar wie niemand vraagt. Zo zegt de Here: Zie Ik breng een keer in het lot van de tenten van Jacob en over zijn woningen zal Ik mij ontfermen; de stad zal op haar puinheuvel herbouwd worden en de burcht op zijn rechte plaats tronen."

    Ezechiël 34:6:"Mijn schapen dwalen rond op alle bergen en op elke hoge heuvel; over de gehele aarde zijn mijn schapen verstrooid zonder dat er iemand is die naar hen vraagt of ze zoekt."

    Bergen in profetische taal zijn koninkrijken en heuvelen zij kleine koninkrijken. Wie zoekt er naar het ware Israël? Niemand zegt de Here!

    De hedendaagse kerk zoekt niet naar het ware Israël, de hedendaagse politiek zoekt niet naar het ware Israël. Zij doen het juist andersom, zij willen alles maken tot een éénheid maken. Alle volken gelijk, alle godsdiensten gelijk! Zover het van de kerk en de politiek afhangt, bestaat er geen volk van God, geen Israël! Om de waarheid te zeggen: de gedachte aan het bestaan van een volk van God dat leeft in apartheid- heiligheid is een afschuwelijke gedachte, juist in een tijd waar racisme de grootste zonde is. Daarom zal de gedachte aan Israël hen in grote verlegenheid brengen. Het is gevaarlijk, zich bloot stellen, niemand wil apart zijn van andere volken en godsdiensten in deze tijd van gelijkschakeling. Maar de Messias van Israël deed het wel, Hij liet Zijn rug kapotslaan voor Israël, Zijn handen en voeten doorboren met spijkers, een doornenkroon op Zijn hoofd. Dit alles deed Hij voor Zijn Volk, voor u en voor mij. Waarom schamen wij ons voor onze Heiland. Waarom leggen wij geen getuigenis af van Zijn lijden en sterven voor Zijn volk Israël? Brengt het U in verlegenheid? Bereken dan uw plaats. Waar staat u nu!.

    Bent u in of buiten Christus?. Kent u Hem als de Gezalfde Koning van Israël?

    1 Johannes 5:1:"Een ieder, die gelooft, dat Jezus de Messias is, is uit God geboren".

    Maar God schaamt zich niet voor ons, getuige Ezechiël 34:11-13:"Want zo zegt de Here: Zie Ik zal zèlf naar mijn schapen vragen en naar hen omzien; zoals een herder naar zijn kudde omziet, wanneer hij te midden van zijn verspreide schapen is, zo zal Ik naar mijn schapen omzien en ze redden uit alle plaatsen waar zij verstrooid zijn geraakt op de dag van wolken en duisternis".

    Dus op de dag van de Wederkomst van de Messias.

    Dikwijls worden deze teksten gebruikt voor zending onder de heidenen, om zielen te winnen uit heidense naties over de gehele aarde (men spreekt graag over zielen winnen). Terwijl Gods volk Israël niet meer van toepassing is in hun denken. Maar Ezechiël spreekt niet tegen heidenen, maar tegen het Huis van Israël, de Tien Stammen. Bedenk wel, gelijkschakeling is een evangelie van de kerken, maar niet het Evangelie van het Koninkrijk, het herstel van Gods volk Israël, de 12 Stammen.

    Zijn wij bereid om onze Bijbel zo te lezen, dat wij Israël de plaats geven die God het heeft toebedeeld? Te bidden op ons aangezicht voor de waarheid van Gods woord? Het is nu de tijd. Wij staan vlak voor de Wederkomst van de Messias van Israël. Wij hebben te maken met een misleidende kerk, een misleidende politiek. Wij zijn hun prooi van vernietiging.

    Het is nu de tijd om de waarheid te zoeken, te verstaan en uit te dragen. Wij hebben Gods genade nodig voor deze taak.

    Lucas 18:1-8, geldt voor Israël. Elk woord, elk gebaar van Jezus, zelfs Zijn laatste woorden aan het kruis waren voor Israël. De profeten hebben niet alleen gesproken tot aan het kruis. Nee, zij gaan verder, tot aan Zijn Kroon en Troon, totdat alle naties voor Hem zullen verschijnen. Hij is het Levende Woord van de profeten, Hij die gekomen is om alles te vervullen. Daarom moeten wij de Schriften goed verstaan, juist in deze tijd van misleiding. Jezus is het vlees geworden Woord der profeten.

    Hoor de conclusie van Jezus:

    Lucas 18:7-8:"Zal God dan zijn uitverkorenen geen recht verschaffen, die dag en nacht tot Hem roepen, en laat Hij hen wachten? Ik zeg u, dat Hij hun spoedig recht zal verschaffen. Doch als de Zoon des mensen komt, zal Hij dan het geloof vinden op aarde?"

    Wie zijn de uitverkorenen? De kerken zeggen, dat zijn de zielen die gered zijn, van welk volk dan ook, maar dit zegt de Bijbel niet. Uitverkoren is alleen Israël en niemand anders. Als u het er niet mee eens bent, wendt u zich dan tot de God van Israël en doe daar uw beklag.

    Wij zijn als Nederland een gedeelte van het moderne Israël, wij verkeren in een slechte positie. Wij West-Europeanen kunnen vandaag niets meer goed doen, niemand verschaft ons het recht waar wij volgen Gods beloften recht op hebben. Terwijl de "heidenen" in de wereld zich alles kunnen veroorloven wat verkeerd is. Er worden sloten geld en goederen aan hen besteed. Kijk om u heen en wordt wakker!

    Zijn uitverkorenen roepen dag en nacht naar hun God. Maar soms is het roepen tot een koperen hemel, potdicht. Wij die de Israël waarheid zoveel jaren kennen, roepen dag aan dag tot God voor ons eigen volk. Zal God ons horen?

    Prijs God, prijs Jezus, ja, Hij zal het doen. Wij moeten alleen de waarheid kennen en deze verkondigen. Er desnoods voor lijden of zelfs sterven, bent u bereid?

    Wij worden nu bedreigd door "wolven", door vreemde godsdiensten, overheersing door vreemden. En vergeet de valse theologieën niet, van iedereen is mijn naaste, enz. Onderken de valsheid der herders en leidslieden. Uw toekomst hangt er vanaf.

    Zal Hij bij de Wederkomst het geloof nog vinden?

    Wat is uw beslissing?

    Blijft u neutraal?

    Of zet u zich in voor de waarheid van Gods Woord?

    Kijk een naar ons parlement, er zitten al moslims en hindoes in. Terwijl Israël zich apart van de andere volken moest houden. Zo zullen vreemden over ons heersen. Nogmaals aan u de keus. Wie zult u dienen, waar wilt u van getuigen. God als Licht der wereld of de duisternis. Zoek eerst het Koninkrijk van God! Mattheüs 6:33.

    Dat is een opdracht van Jezus. U moet uw kracht en inzet geven aan Zijn koninkrijk. Ons volk moet zijn identiteit kennen. Jezus als zijn Verlosser aannemen. Dan in ootmoed onze volksschulden belijden aan God. Dan kan Jezus ons werkelijk redden. Willen wij ons volk het geluk onthouden? Mijn gebed is, dat God ons als volk zal herstellen. Jezus gaf Zijn leven voor Israël.

    GEBED

    Dierbare Here Jezus, wij danken u voor mannen en vrouwen, die door de eeuwen heen hun leven hebben gegeven, zodat wij nu het geschreven Woord in onze handen kunnen nemen en dit lezen, zodat het tot onze harten kan spreken.

    Daarom is mijn gebed nu. Here onze God, spreek met ons uit uw Woord, in het bijzonder uit uw profeten. Liefdevolle Heer, geef genade in deze tijd van bezwijming, waar duivelse bedwelming over ons, Uw volk wordt uitgestort. Here, onze God, dat wij door de mist kunnen zien en dat wij opnieuw zullen lezen in uw Woord en het Woord zullen verstaan en dat wij dan kunnen onderscheiden wat er rond om ons volk gebeurt!

    Dit vraag ik in Jezus Naam Amen.

    -------oOo-------

  3. Nee beste credible.nl jullie oortjes zijn verwend geraakt aan zoetsappige bijbelstudies. Zolang het maar niet kwetsend is, nou het ware evangelie kwetst gewoon de mens. Jullie hoereren gewoon met een babylonische godsdienst door de bewijzen over het pausdom tegen te houden. Jullie zijn gewoon bang, bang om mensen te verliezen, dat is ook net zo als de bethel gemeente in drachten, er worden zoetsappige predikingen gehouden om de mensen in de kerk te kunnen houden, zo gaat het hier ook. Jullie hangen blijkbaar dus een heel ander evangelie aan, een ander Jezus waarover paulus heeft gewaarschuwd. En paulus zegt wie deze evangelie verkondigd of aanhangt zij zeker vervloekt. Vervloekingen kunnen geen plaats hebben in het eeuwig leven. Maar die bijbelteksten slaan jullie liever over. Want de Jezus die de laatste eeuwen word verkondigd is de Jezus van de new age, adem het positieve in en adam negatieve eruit, dat is wat er vandaag de dag in kerken ook gebeurd, evangelie word zodanig verkondigd dat mensen zullen zeggen van "oh wat geweldige preek", zolang het de oren maar kietelt dan is iedereen tevreden, het evangelie word meer als een product over gebracht in heel veel mega kerken. Jullie hoereren met andere Godsdiensten wat God ten zeerste verbied, jullie sluiten compromissen met andere godsdiensten zoals het pausdom dus. Waarom willen jullie liever niet die bijbelteksten horen die juist van groot belang zijn. Vandaag de dag hebben we te maken met 'het druipt van de liefde' evangelie. De eenzijdigheid van de Bijbel word verkondigd wat ook wel genoemd word 'de eenzijdige leer'. Jezus sprak ook als enige over de hel, waar hoor je vandaag de dag nog die predikingen dat mensen wakker gemaakt moeten worden.

  4. image_pope_666_01.jpg

    Dit is een plaatje ervan, van de oude gebeuren wat de paus dan ook wel droeg tijdens het uitvoeren van rituelen. De meiter zelf krijgen we gewoon weg niet te zien van de binnenkant. Wat ook bekend is dat besprenkeling ook een babylonische gebeuren is. Ik laat wel wat plaatjes zien.

    De huidige paus die nu aan de orde is, is een vroegere Hitler Jügend, daar heeft hij bij gezeten. Hitler was erg geliefd bij de rooms katholieke kerk. En vandaag de dag kunnen we de tekenen er nog steeds van terug vinden.

    4.png

    Een Hitler groet

    b45596613.jpg

    Dit is dus de afgod Dagon vanuit het babylonische stelsel. Dagon is een visgod, zo word deze omschreven en de meiter is duidelijk een visbek. Want dat kunnen we bij het volgende plaatje zien

    b45596491.jpg

    Hier zien we dus duidelijk dat dit op een visbek lijkt.

    Volgende plaatje is een foto van een verhaal die op de babylonische muren zijn gevonden.

    vatican18_21.jpg

    Je ziet dus duidelijk dat besprenkeling uit het Babylonsische stelsel komt. Besprenkeling en besprenging zit dag en nacht verschil in. Besprenging werd namelijk gedaan toen in der tijd van Mozes en Aaron, zij moesten namelijk de bouwers van het opbouw van de tempel inwijden. Een rode koe werd geslacht en met die bloed moesten de bouwers waardig worden gemaakt, zo werden de bouwers gereinigd en waardig gemaakt om de tempel te gaan bouwen. Besprenkeling is weer heel iets anders, dit werd gedaan in de tijd van de Babylonische rijk met wijwater. Wijwater moest dan heilig voorstellen, maar dat is een puur afgodische ritueel.

    vatican18_20.jpg

    De volgende afbeelding laat ons ook zien waar kerstmis vandaan komt. Het woordje zegt het al, want de dienst van de RK-kerk word mis genoemd. Kerstmis met de verering van bomen komen ook uit het Babylonische systeem, en werden ook gedaan door heidenvolken, wie zijn de heiden volken? Volkeren die niet uit adam zijn, zoals het geslacht van ezau is niet uit adam. Jakob was het schoonste geslacht dat nog te vinden was.

    Daarom zeg ik; onderzoekt alles maar behoud het goede, oftewel; behoud uw geloof in Jezus de gezalfde Koning van Israel. Misschien ook wel leuk om te weten wat niemand weet: wat betekend Christus? Het betekend de gezalfde koning van Israel. Wat betekend christen? Mede gezalfde en mede erfgenaam, want wij zijn toch het lichaam van Christus? Amen!

  5. @dingo

    het is geen copy en paste. Ik zeg wat de profeten zeggen en niet wat de stromingen zeggen. Exodus schrijft ons niet de meerderheid te volgen, die hun eigen visie en inzichten navolgen. Is hard maar waar, maar goed... ik hou me hierbij, ik ben niet om mijn gelijk te winnen enkel om israel kinderen hun identiteit weer tot hun oorspronkelijkheid te brengen. Jullie zijn van het geslacht van adam(hij die kan blozen), jullie zijn van het geslacht van Jakob.

  6. En dit wil ik erbij zeggen: het evangelie is niet naar de mens. Het ware evangelie is kwetsend omdat het tegen ons vlees en al in gaat, maar deze ware evangelie moet worden verkondigd. Jezus kwetste de farizeeërs en schriftgeleerden(theologen) ook. Ik ben niet uit op iemand te kwetsen, ma ik ben er wel op uit om de waarheid te verkondigen. En de waarheid van Jezus is als een 2 snijdend scherp zwaart, daarom dat het kwetsend en pijnlijk over komt. Je moet nooit uitgaan van een kerkelijke visie maar van wat de profeten in de Bijbel hebben voorzegd. De grote tegenstander bouwt alles na, doet alles na. Paulus schrijft ook duidelijk over een ander evangelie:

    2 Corinthiërs 11:4 Want indien de eerste de beste een andere Jezus predikt, die wij niet hebben gepredikt, of gij een andere geest ontvangt, die gij niet hebt ontvangen, of een ander evangelie, dat gij niet hebt aangenomen, dan verdraagt gij dat zeer wel.

    Galaten 1:6 Het verbaast mij, dat gij u zo schielijk van degene, die u door de genade van Christus geroepen heeft, laat afbrengen tot een ander evangelie.

  7. Lieve mensen toch:S blijf alsjeblieft toch liefdevol, dat is niet de bedoeling dat we elkaar afmaken. We moeten nooit uitgaan van wat de stroming van een kerkelijke instantie zegt, we moeten niet uitgaan van een algemene kerkelijke visie. We moeten uitgaan van wat de profeten hebben gezegd in Gods woord, amen! Lieve archillion, er zullen wolven in schaapsklederen zijn, en zij zullen velen uitverkorenen verleiden. satan is iemand die bouwt alles na, hij doet alles na om zielen tot zich te kunnen winnen. Daarom is onderscheiden zo moeilijk, Bijbel waarschuwt er niet zomaar voor om alles te onderzoeken en het goede te behouden. Zoals mijn bijbelleraar heeft jaren lang stage gelopen bij de jehovah's dit deed hij niet om er bij te horen, maar om te ontdekken hoe hun leerstelling is, hij werpte zich niet aan de leerstelling van de jehovah's, hij zat erbij omdat hij kennis wilde vergaren, om te zien van hoe en wat. Mijn bijbel leraar komt oorspronkelijk uit de roomskatholieke kerk, waar ik de bijbelstudie van krijg. Mijn bijbelleraar is iemand waarvan ik zonder enig twijfel kan zeggen dat hij een dienaar is van God. Hij is een leraar, meer niet dan dat, hij is even gelijk als ieder ander en is afhankelijk van Jezus onze Heiland. Maar via hem ontdekte ik dus de hoererende werken van het herstelde babylonische systeem, het pausdom.

    Er waren eens 2 bussen, ze waren identiek het zelfde, echt in alles het zelfde, behalve de bestuurder van de beide bussen waren verschillend, de ene was satan en de ander was Jezus. Daarom zeg ik; onderscheid is moeilijk vandaag de dag, je zult de leiders zelf moeten onderzoeken en de achtergrond ervan. Onderzoekt alles, maar behoud het goede.

  8. @Archillion ik geloof in Jezus Christus(gezalfde Koning van Israel) Hij is mijn verlosser van al mijn zonden. Maar ik weet wel dat antichrist in plaats van is, de paus of pausen die er afgelopen jaren zijn geweest, zich gewoon als de plaats vervanger opdrongen, zonder enig nadenken of wat dan ook. Kijk de toen der tijde rome van het romeinse rijk wilde de christenen al vermoorden, vooral in de tijd van paulus kun je dat erg terug zien en ook in de tijd van Johannes van Openbaring. Kijk op het punt toen het romeinse rijk op wankel stond, is dit niet zo stiekem even over genomen door het pausdom, er zijn daarin wel akkoorden gesloten met elkaar tussen het romeinse rijk en het pausdom om het rijk op zich in stand te kunnen blijven houden. Maar aangezien het pausdom veel machtiger werd dan gedacht, kwamen dus ook de verschrikkelijke straffen om de christenen nog erger te vervolgen. Het romeinse rijk liet degenen doden of via kruiziging of via geseling, als ze zich niet wilden onderwerpen aan het romeinse systeem. Het pausdom is vergeleken qua straffen veel erger geweest, de straffen waren zo gerafineerd, waardoor ze de meest gevoelige pijn prikkels aantasten met behulp van bepaalde middelen, want dan onderging je een heel langzame dood, dan begon het bij de kleinste lichaams gedeelten wat gevoelig was, en het eindigde totdat lichaam dood was of dat ze zich overgaven aan het pausdom. Nou ik heb die documentaire gezien, inquisitie Nederland, verschrikkelijk.

    Beschrijving:

    De meeste mensen hebben enige kennis van de Holocaust. Die 6 jaren van martelingen en gruweldaden die de Joden te verduren kregen onder Hitler en de Nazis, in Wereldoorlog II. Op geen enkele manier willen we iets afdoen van de verschrikkingen van de Holocaust, maar de omvang van die slachting is niet te vergelijken met de omvang van de marteling en moord die onder Pauselijk gezag plaatsvond in de 605 jaren van de Inquisitie. Betrouwbare historici schatten dat vanaf het begin van het Pausdom tot op heden meer dan 50.000.000 (50 miljoen!) mannen en vrouwen afgeslacht zijn, voor de misdaad van ketterij zoals Pauselijk Rome dat oordeelde. Deze video bevat fotos van enkele van de martelinstrumenten die gebruikt werden. Wij zien deze video over de Inquisitie als een van de belangrijkere boodschappen die wij hebben opgesteld; wij vragen u daarom dit ook bekend te maken aan anderen en zet de link naar deze video indien mogelijk op uw website. "The Inquisition Song"... Copyright 2005-J.B.Henry... Words and Music: J.B. Henry... Vocals and Keyboards: L. Rodriguez... Guitar and Percussion: J.B.Henry... Cello: S. Krpoun.... Engineered at: Singular Studios, Austin, Texas info@bereanbeacon.org http://www.bereanbeacon.org Translated by Margreet in the Netherlands and Albert in America.

  9. antichrist

    zie definitie 500 antichristos

    zelfst.n.w en bestaat uit anti (tegenover) en christos (gezalfde)

    1) de tegenstander van de Messias

    2) tegen of in plaats van Christus stellen

    Zie ook: chrioo (zalven)

    christos (christus) 01306

    #/WH Joh 2:18 dat er een antichrist komt,

    (antichristos: 1ste/enk/man) zijn er ook nu vele

    antichristen opgestaan (antichristoi: 1ste/mv/man)

    #/WH Joh 2:22 dit is de antichrist, die de Vader en de

    Zoon loochent (antichristos: 1ste/enk/man)

    #/WH Joh 4:3 en dit is de geest van de antichrist,

    waarvan gij gehoord hebt, dat hij komen zal en hij is nu reeds

    in de wereld. (antichristou: 2de/enk/man)

    #/WH Joh 7 dit is de misleider en de antichrist

    (antichristos: 1ste/enk/man)

  10. Ik zit niet bij een gemeente of 7e dag adventistische troep, die leven namelijk nog onder de wet en niet onder de Genade van onze Heiland. Ik zit gewoon bij een huisgemeente waar ik nog geen lid van ben; ik krijg door de weeks 2 keer bijbelstudie, bijbelstudies die niet naar mijn oren zijn gemaakt. Maar goed het evangelie is niet met ons. En ik doe deze Bijbelstudies ondanks alles met alle plezier. Ik heb geleerd wat er in exodus staat omschreven dat we niet de meerderheid moeten volgen. Daarom dat eenzaamheid bij de ware gelovigen toe zal nemen, ze zullen alleen zijn en alleen staan om wat zij geloven en zeggen. Maar de Heere onze Helper en de Heilige Geest is het die ons vertroost.

  11. 666 is een naam. En die naam vind je weer terug in de meiter van de paus. Iedereen zit maar te wachten op DE antichrist, terwijl Johannes gewoon spreekt over een antichrist. De antichrist is tegelijkertijd een geest maar ook een systeem die al aantal eeuwen gaande is. Ook de verwarring rond de 7 jaar en 3 en half jaar heeft veel teweeg gebracht. De 3 en half jaar is 1260 jaar, en de totale jaren is 2520 jaar lang met de andere helft erbij. Deze jaren komen ook precies overeen met de strafperiode van Israel, God heeft Israel namelijk in een strafperiode gezet voor 2520 jaar lang, in 1917 is die strafperiode aan z'n einde gekomen. We zitten nu in een tussen climax als t ware. Wat betreft de laatste 1250 jaar heeft het pausdom regeert, niet opvallend maar stiekem weg heeft het pausdom het romeinse rijk over genomen. Je ziet ook de rituelen en andere dingen in de RK kerk daar, die komen oorspronkelijk uit de babylonische stelsel. Je ziet ook dat het pausdom waarin we nog steeds zitten(alleen gelukkig niet meer zoals het in de middeleeuwen ging, want die macht is in 1917 afgepakt, zo zie je ook dat het pausdom 1260 jaar heeft regeert, de laatste 1260 jaar.), ook iets van het perzische, babylonische & romeinse rijk heeft over genomen, je ziet het aan de kenmerken in hoe zij hebben regeert, van al die 3 rijken heeft het pausdom iets van mee gekregen. De laatste rijk heeft daarom ook geen naam, het word ook wel genoemd de onbekende rijk, omdat nooit duidelijk naar voren is gebracht wie daadwerkelijk het romeinse rijk als laatste heeft over genomen, tenzij je onderzoek doet ook in de geschiedenis boeken om snuffelen, is erg belangrijk. Het pausdom word ook omschreven als de beest dat uit de zee is opgestaan. Antichrist betekend niet tegen God, maar het betekend juist "in plaats van", en wie voelde zich de plaats vervanger hier op aarde van Jezus, de Paus. Het is daarom ook erg handig om met strongs en lexitons te werken, zodat je de juiste orginele griekse en hebreeuwse vertaling krijgt van wat woorden betekenen. Er is in de loop der eeuwen zoveel geknoeid met de Bijbel, waardoor er heel veel verschillende en verkeerde uitleggingen worden gegeven. Wat ook erg interessant is dat de gouden beker wat de paus zijn handen neemt, precies op de beker lijkt van de hoer van babylon, met al haar vuile werken er in. Wie toen der tijd zich niet wilde onderwerpen aan het pausdom moest gedood worden, dit duid heel erg duidelijk naar een bevestiging van openbaring. De toen der tijde trouwe christenen moesten het pausdom aannemen en hun ware geloof en identiteit ter zijde leggen, hoe moest dit gedaan worden? Door te zeggen dat je het pausdom aanvaard, dit is het zelfde als het belijden van iets. Als we de naam van Jezus belijden nemen we Hem aan. Wie het merkteken of naam van het beest aan neemt is verloren staat in de bijbel. Het getal is enkel een naam, het is de getal van de mens der wetteloosheid, ook word er omschreven dat het beest grote woorden zal spreken tegen de Allerhoogste(onze Heiland), en dat is wat de paus doet, grote woorden spreken tegen God. Maar aangezien mensen kwaad worden op mij omdat ik het met bewijs kan aantonen, ik kan de bijbelteksten erbij halen, en bevestigen dat heel veel profetieën al in vervulling zijn geweest. Er word ook steeds gesproken over DE grote verdrukking, maar over de komende benauwdheid van Jakob word niet gesproken, want die tijd zal spoedig aanbreken, we hangen al tegen die periode aan. Er is zoveel dat ik bijbelsgericht kan aantonen dat vandaag de dag een heel ander evangelie word verkondigd dat door de eeuwen heen is binnengeslopen.

  12. als ik alleen maar een leerstelling mag verkondigen dat de oren kietelt, dan laat ik me liever nog verwijderen. Als de beheerders als moeite hebben met wat ik zeg, deugt het niet, gaat het om de orde van het forum of om de orde van wat de Bijbel ons geeft? Gaan we liever uit van wat de algemene leerstelling ons leert, of gaan we uit van wat de Bijbel ons leert? Het valt me zeerdanig af dat credible topics verwijderd. Een kerk is niet bedoeld om zoveel mogelijk zielen te winnen maar om de israel boodschap te verkondigen.

  13. Mag ik als laatste iets met jullie mee delen? Als een homofielie of een lesbienne zegt, dat is nou eenmaal mijn geaardheid, dan zeggen jullie; ik heb de geaardheid om te liegen om ons zelf ergens onderuit te kunnen halen, ik heb de geaardheid om te stelen. Ik heb de geaardheid om stiekem met mijn gedachte naar een ander vrouw te kijken(het zij een poster of niet. Daarom zeg ik; mensen zijn vandaag de dag meer gericht op hun eigen behoeftes, en zoeken daarmede leraren die daarin hun gevoelens en behoeftes in bevestigen.

  14. Mijn geliefde dwab, het gaat er mij niet om, om mensen te verzamelen die achter mij zullen staan, denk daar goed om. Ik zeg enkel wat mij door de Geest des Heeren word getoond. Ik ben niet bezig om vriendjes te kunnen krijgen die achter mij zullen staan. Want wat ik geleerd heb is dat Gods woord tegen alles in gaat wat de mens niet aanstaat, en daarin zal ik later ook verder op in gaan, waardoor jullie ook zullen begrijpen waarom Gods woord zo tegen ons is. De ware evangelie is zo hard waardoor het moeilijk te verstaan is. Hoe harder iets is hoe moeilijker het is om het te begrijpen. Een mens dat zo hard en koud reageert valt niet te begrijpen, tenzij je die persoon, persoonlijk leert kennen, dan pas zul je begrijpen waarom die persoon zo hard reageert.

  15. De Bijbel is niet gebaseerd op de waarde van mensen, maar op wat de profeten hebben voorzegd. Jezus kwetste mensen ook toen die tijd op hun gevoel, waarom? Omdat deze mensen meer hun lieten leiden door hun gevoelens. Ik zal binnenkort dus ook aantonen met bewijs vanuit de hebreeuwse en griekse vertaling dat Jezus gelijkenissen gebruikte ook mede opdat de farizeeërs en schriftgeleerden niet tot bekering zouden komen.

    De waarde van mensen is gebaseerd op de identiteit die zij zichzelf aannemen, niet de identiteit dat de algemene kerkelijke leerstelling hun geeft maar wat Jezus hun heeft gegeven. Besef goed en lees dan ook goed dat Jezus enkel gekomen is voor Zijn geslacht. Hij is niet gekomen voor het geslacht van esau. Maar Jezus is gekomen voor het geslacht van abraham. Je kunt die geslachtslijst duidelijkt terug vinden in Lukas. Namen worden daarin duidelijk vermeld, en het geslacht van esau word daarin niet vernoemd. Toch leven de geslachten van esau nog wel. Wel eens gehoord van de Billeam's leer? De bileams leer verteld ons over het vermengen van 2 verschillende soorten geslachten wat God ten zeerste heeft verboden en als bovenal hoereren heeft beschouwd.

    Maar niet iedereen zal dit ooit kunnen begrijpen zullen daarmede de algemene kerkelijke leerstelling blijven volgen. De Bijbel is harder dan we denken, alleen de hand van de new age heeft in de loop der laatste jaren een grote overhand kunnen verkrijgen in het evangelische gebeuren. Positieve er in en negatieve eruit. Met andere woorden; kritiek, het zij opbouwende kritiek of niet, moet uit gehouden worden, alleen het positieve, waarin word verkondigd; alles is liefde, och, mensen en wat kunnen we soms zweven in een valse evangelie. Ik zal jullie ook bewijzen dat vlaggen gezwaai rechtstreeks uit boehdisme komt, een ander Godsdienst. En ook de tendes van Hillsongs zal ontrafeld worden met Bijbelse weerlegging. Mijn vraag is dan ook; hoe groot is uw geloof? Blijft gij staan ondanks de tuchtiging uit liefde? Een ouder straft hun kind uit liefde om ze te beschermen, zo is het ook met God, ondanks dat het soms zo hard kan klinken en niet volgens onze eigen belangen en gevoelens goed lijkt te zijn. Maar nogmaals; het evangelie is niet gebaseerd op gevoel of op onze mening.

    Het doet mij ook zeer dat ik moet lezen dat de Bijbel niet rozengeur manenschijn is, en dat het hard is. Maar helaas veel kerken blijven bij de babymelk en komen niet verder. We moeten eens overgaan op stevige en harde voedsel dat moeilijk door onze strot heen gaat, maar keer op keer als we proberen om het weer door te slikken dan word het een automatisme. De bijbel is helaas niet gebaseerd op de waarden van mensen, maar op de waarde van wat mozes en de profeten hebben voorzegd, dat zich aansluit op de bijbelgedeelten van het nieuwe testament. De bijbel is ook niet gebaseerd op interpretaties of denkbeelden, want dan trek je de bijbel als het ware toe zoals je het zelf wilt in vullen, dan zit je alweer met die valse evangelie, oftewel de alverzoeningsleer of welvaartsevangelie. Gods woord is zeer nauwkeurig. Ik laat ieder in zijn haar waarde zoals ze zijn, maar ik kan niet doekjes wikkelen om Gods woord die zo waarachtig is, want dan neem ik af van Zijn woord. Als jij(dwab) zegt dat ik niemand in zijn waarde houd daarmee geef jij ook aan dat paulus niemand in zijn waarde hield, als je wilt dat ik de teksten opzoek waarin duidelijk word omschreven als indien iemand een ander evangelie verkondigd, een evangelie dat de oren verwend, is vervloekt en zullen daarbij ook een ander geest ontvangen. Paulus werd daarin geinspireerd door de Heilige Geest, daarop vertrouw ik dus op de Geest dat ook Paulus toen der tijd had ontvangen, dan zoek ik graag die teksten op. De bijbel zegt ook; dring er op aan, gelegen of ongelegen. Ik kan alles voor je opzoeken wat de algemene leerstelling totaal onderuit haalt. Maar ik doe dat niet, want ik laat mensen ook graag zelf onderzoeken, jongeren moeten serieuzer op onderzoek uitgaan, en onderzoeken wat hun voorganger heeft gesproken.

    Ik ben hard misschien voor jullie, maar ik doe dit omdat jullie zoveel waard zijn, veel meer dan jullie denken, jullie zijn van het huis Israels van Jakob. Ik hou van jullie, maar de waarheid is zo hard en is als zure deeg. Er is zoveel dat ik jullie met bewijs kan aantonen dat jullie van het geslacht van adam zijn. Jullie zijn koningskinderen waarvoor Jezus is gekomen. En ik mag zeggen van mijn Heere dat ik van jullie hou, ondanks wat jullie ook van mij denken, ik hou van jullie, ik ken jullie niet. Maar ik weet dat ik mijn volksgenoten des Israels, het Huis van Jakob lief mag hebben. Dat is pas echte liefde. Adam=hij die kan blozen.

  16. Ik heb zelf alle ervaringen ervan mee gekregen dat jongeren zeiden van; sjouke je bent saai. Als ik over de eindtijd spreek, dan lopen ze bij mij weg, want jongeren vinden het niet leuk het daar over te hebben. In de Bijbel staat duidelijk dat vele gelovigen andere leraren zullen vergaren zodat de woorden de oren kietelen. Men wil vandaag de dag het liefste de eenzijdige evangelie; God is liefde. Maar liefde van God betekend; die Ik lief heb tuchtig Ik. dat zei Jezus. Ik word vaak op mijn punten gewezen door mijn bijbelleraar en aangezien mijn bijbelleraar één van de minste geliefde personen is van heel veel kerken. Maar goed, dat staat ook al omschreven in de Bijbel, dat dit zou gebeuren. Sinds ik studie krijg van mijn leraar, word ik als Hitler 2 aangezien, omdat ik gewoon hardop lees wat de Bijbel zegt. Wat is de dag des Heeren? Dat God straks Zijn wraak zal uitoefenen met de ijzeren roede. Mensen lezen liever niet die geweldadige Bijbelteksten, maar het is wel de onderdeel van de Bijbel. Wie het Nieuwe testament scheid van het oude doet af van Zijn Woord, en die zij vervloekt. Indien gij een ander evangelie predikt zijt gij vervloekt, Indien gij een ander evangelie predikt ontvangt ook een ander geest. Vandaag de dag is het evangelie gebaseerd op gevoelens en emoties, maar niet meer opdat gene wat de profeten hebben gezegd. Ik ben daarom ook bezig met een Bijbelstudie dat gaat over een gevoelsevangelie. Het woord is niet met u, dat is wat de Bijbel zegt. Het woord is tegen ons, waarom? Als we Zijn woord kennen en begrijpen zullen we zien dat we onze eigen behoeftes en emoties aan de kant moeten zetten, dat is wat Hij van ons vraagt om dienstbaar te kunnen zijn voor Hem. Onze gevoelens en emoties kunnen niet worden gebruikt wanneer we in dienst staan voor de Heere. Gaan we uit van een kerkelijke visie, of gaan we uit wat de Bijbel heeft gezegd. Jezus verkoos geen schriftgeleerden en farizeeërs(schriftgeleerde is later vervongen met theologie, theo mag niet liegen). Maar Hij verkoos de kinderen Israels. Wat heel veel theologen ook niet kunnen verklaren is de 'tijd van de heidenen', er zijn zoveel theorieën aan deze onderwerp gekoppeld. Je kunt de Bijbel ook lezen met die andere geest waardoor je een algemene invulling krijgt op de Bijbel. wat ook vergeten word is als we spreken over de eindtijd dat we het Boek daniel eerst moeten lezen en dan pas openbaring. En dat is wat er vandaag de dag aan de hand is, er is gewoon een algemene invulling gegeven op de Bijbel. Ik wil als laatste iets met jullie mee delen, een documentaire van bijna 60 minuten.

    Inquisitie Nederland, heel veel mensen weten niet wat dat is. In deze documentaire word dus verteld en bewezen hoeveel christenen in de middeleeuwen zijn vermoord, 50 miljoen bijbelgetrouwe christenen werden vermoord door de rooms katholieke kerk, dit word ook wel genoemd, de verloren geschiedenis. Deze christenen wilden zich niet onderwerpen aan de rooms katholieke kerk, en het volgende gebeurde met hem, wat betreft de technieken die werden gebruikt hoe deze trouwe christenen vermoord werden. Ziet toe en laat niemand u verleiden!

  17. Nee, zelfs onder de christelijke jongeren ben ik afgeschreven en als ouderwets aangemerkt. Zoals het onderzoeken van Gods Woord dient men serieus te onderzoeken. In die opzichte sta ik anders in het geloof, waardoor ik ook meer naar ouderen toe trek, omdat zij begrijpen wat ik hun vertel over de Bijbel. Jongeren hebben vaak niet die begrip als ik hun iets vertel, ze begrijpen het dan gewoon niet. Mijn bijbelleraar heeft het vaak gezegd en zijn vrouw en mijn moeder zei het ook; sjouke, je bent in geloof veel verder dan de gemiddelde van je leeftijd en onder je leeftijd. Niet dat ik mezelf op mijn borst wil slaan, maar dat is wat er gezegd word. Jullie zullen in de toekomst ontdekken wat heel veel mensen nooit hebben geweten over de Bijbel. Zoals de vervulde profetieën in de laatst der dagen.

  18. Lieve mensen,

    geweldige reacties hoe jullie erop reageren, eigen mening en ervaring. Inderdaad, mijn goede vrienden, een relatie is gebaseerd op communicatie met elkaar, en dat ontbreekt er heel veel. Tussen mijn vader en moeder is er ook geen communicatie waardoor er regelmatig ruzie is hier thuis. Soms moet ik er tussen in komen omdat het zelfs uit de hand kan lopen. Een relatie aangaan met iemand is geen gevoelskeuze, maar een keuze die je maakt met je gehele hart en ziel en je verstand.

    Ik word vooral onder de jongeren afgeschreven als ouderwets denkende. Maar trek me er niets van aan. Maar wat ik wel weet dat mijn gedachte gang een grote moeite is voor vrouwen vandaag de dag van mijn leeftijd. In de relaties die ik heb gehad heb ik moeten ervaren wat het is om verlaten te worden om iemand anders. En mijn Heere... wat heb ik er een werk in gestoken in relaties die ik heb gehad, en het heeft me niks opgeleverd, ja kritiek dat ik ouderwets ben, meer niet.

    Maar God is mijn trooster. Mijn Heere is mijn Heiland waar ik mag schuilen. Want Hij kent mijn verdriet, mijn opstaan en mijn wandel in het dagelijks leven.

  19. Hallo lieve vrienden,

    Ik zag deze categorie staan en dacht; misschien is het leuk om Godswonder met jullie te delen. En jullie hebben ook het recht gekregen om van Zijn wonderen te horen.

    Ik ben dus Sjouke en kom uit Friesland, ben 26 jaar oud, geboren en getogen in Zwagerbosch.

    In 2003 ben ik eigenlijks tot bekering gekomen. Daarvoor hield ik me bezig met het occulte, zoals magie en dat soort troep. Ik heb diep in die troep gezeten, maar aangezien dat, dat mijn oude leven is ga ik er niet dieper op in. Mensen vinden het soms geweldig om te getuigen over hun oude leven, maar mijn mening is dat je daarmede meer je oude ermee eert dan je nieuwe ik.

    In 2003 kwam ik tot bekering en liet me dopen bij de bethel gemeente te drachten. Het was voor mij een hele ommedraai, toen ik mijn leven gaf aan Jezus mijn Heiland. Voor mijn bekering en doop was ik een autistisch jongetje, die onzeker en zich gauw onveilig voelde bij vreemden. Ik had mijn eigen wereldje waarin ik leefde. En zo heb ik jaren geleefd vanaf mijn jonge leeftijd van 4 a 5 jaar al, zover ik dat weet van mijn ouders zelf. Maar hier kwam al snel verandering in. Ik ben na mijn bekering niet verlost van mijn autisme, het zat er nog steeds. Maar, er kwam een hele ommezwaai in mijn leven, ik merkte dat echt aan alles, maar hoe en wat, wist ik niet.

    Op de dag dat ik me nog steeds kan herinneren als de dag van gisteren, 28 maart 2003, dat was de mooiste dag van mijn leven, dat ik me liet dopen der onderdompeling. En vanaf dat moment, vanaf die onderdompeling gebeurde het, ik ging een kopje onder en stond op als een nieuw mens, maar ik was werkelijk een nieuw mens geworden. Spontaan liep ik op heel veel vreemde mensen af, gaf ze een hand of een knuffel, wat ik daarvoor niet eens durfde. Ik durfde op niemand af te gaan, dat was een onderdeel en kenmerk van autisme. Maar ik was werkelijk verlost. Vanaf die tijd begon ik te leren zelfstandiger te worden, en tot op de dag van vandaag ben ik die nieuwe mens. Op medisch gebied sta ik nog steeds aangeschreven als een autistisch jongetje, maar God heeft me verlost. Mijn Heiland heeft me door de jaren heen stukje bij beetje meer genezen. En wat de wereld zegt is niet van waarde, maar wat God in mij heeft gedaan is pas de waarde waar ik me nog steeds aan vast houd. Ik heb ook geleerd dat God niet altijd in één keer geneest, soms doet Hij het in stappen. Waarom? Zodat we in die proces een levenswandel met Hem oprichten waarin wij Hem beter leren kennen en meer naar Hem toeleven. Dat is wat Hij zo graag wil, dat we in de levenswandel, oftewel, de wetloop, Hem beter leren kennen in wie Hij is en hoe Hij is. Jezus genas me geleidelijk aan zodat ik in die wandel Hem beter leerde kennen, zowel Zijn werkwijze als Zijn liefde voor mij. Maar de liefde is niet gebaseerd op lief leuk en aardig. Zijn liefde is dagelijks de terechtwijzingen dat Hij ook bij mij deed. Hij bestraft ons om ons te beschermen van het kwade, zo groot is Zijn liefde!

  20. Bedankt Ursa voor je bericht,

    Laat me duidelijk wezen, ik ben niet iemand die dingen plaatst dat de oren kietelt van anderen. Ik bedoel het niet verkeerd, lieve Ursa. Jezus was een harde maar een liefdevolle leermeester, en Jezus zegt: die Ik lief heb, tuchtig ik, oftewel, die Ik lief heb bestraf Ik. Dat is wat Jezus zei en nog steeds zegt tegen ons. Het evangelie van Jezus is niet gemaakt naar de mens, daarmee bedoel ik, het evangelie is tegenstrijdig met de mens, omdat het vlees van de mens daarmee in de weg zit. We zijn vaak geneigd het evangelie met ons gevoel te bevestigen, maar dat is niet de bedoeling. de Heilige Geest zal het gebrachte evangelie moeten bevestigen. Het is hard, maar wel waar. onze Heere houd teveel van ons waardoor Hij de waarheid ons niet kan ontnemen, maar juist te geven aan ons. De liefde van Jezus is niet altijd vredelievend, het is ook vaak hard. Hij tuchtigt ons omdat Hij van ons houd. En nogmaals, het evangelie is het 2 snijdend scherp zwaart dat totaal tegen ons gevoel en geweten in gaat, en dan voelt het ook aan alsof de woorden die er worden gesproken niet terecht zijn. Maar we moeten ons zelf afleren door de kracht van de Heilige Geest, ons gevoel op lager pitje te zetten, zodat onze Heere beter in ons kan werken. Ik ga de komende tijd uit alle liefde artikelen plaatsen, dat ik met jullie graag wil delen. Momenteel ben ik bezig met een bijbelstudie dat gaat over "de gevoelsevangelie", dit is een weinig besproken onderwerp. Deze is hard maar wel Bijbelgetoetst, 3x getoetst. Het evangelie, ware evangelie is niet naar de mens. Paulus schrijf in corinthiers over een ander evangelie, en een ander geest. Hier zal ik volgende keer meer over vertellen. Gezegend zijt gij, in de waarheid des Heeren.

  21. En dit wilde ik er aan toevoegen; Een sleur dat ontstaat binnen een huwelijk of relatie is kloof dat ontstaat tussen man en vrouw, tussen vriend of vriendin. Juist die momenten voelen we de motivatie niet om voor elkaar te vechten, maar dat zijn juist momenten dat we juist moeten strijden, het niet alleen een fysieke strijd, maar ook een geestelijke strijd. Er is één tegenstander die huwelijken haat, die haat dat 2 gelovigen elkaar vinden. En let goed op: onze tegenstander werkt niet op onze gedachten maar op onze gevoelens, en gevoelens kunnen in zoverre de gedachte manipuleren, waardoor we soms denken goede keuzes te hebben gemaakt. Dat moest ik nog even kwijt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid