Spring naar bijdragen

Josee

Members
  • Aantal bijdragen

    115
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Josee

  1. Ben Hobrink was maar verbaasd, omdat ratten vergelijkbaar zijn met varkens. Beide eten ze afval. Waarom geen ratten eten als je ook varkens eet? Beide geven meer kans op ziekten dan de reine dieren.

    Ik zou ook geen bezwaar hebben om ratten te eten. Kwestie van de cultuur waar je bent opgegroeid.

    Johannes de Doper at sprinkhanen. Een hoop zullen daar ook van gruwen denk ik. Komt omdat we het niet gewend zijn.

    In India kun je mensen choqueren als je plaatjes van de handel van koeien voor de vleesconsumptie laat zien.

    Dat klopt, maar toch geloof ik wel dat varkensvlees hierdoor meer ziektes met zich mee zou kunnen brengen dan rundvlees. Ik heb respect voor een ieder die het wel wil blijven eten en het niet wil laten staan, maar ik heb de keuze gemaakt om er mee op te houden.

  2. Ik denk dat het erg gezond is om het Genesis dieet na te leven. Varkensvlees is onrein omdat varkens van alles eten. Ik ben naar een lezing van Ben Hobrink en die liet ons een foto van ratten zien die verkocht werden op de markt. Iedereen in de zaal gruwelde ervan. Ben Hobrink was maar verbaasd, omdat ratten vergelijkbaar zijn met varkens. Beide eten ze afval. Waarom geen ratten eten als je ook varkens eet? Beide geven meer kans op ziekten dan de reine dieren.

    Aangezien ik op het moment bezig ben om een gezonder leven op te bouwen (en het ongezonde vet rond mijn middel weg te werken), heb ik me verdiept in hoe ik een levensstijl aan kan nemen die ik langer vol kan houden. Het genesis dieet komt erg in de buurt van 'wat naar mijn idee gezond is'. En het staat allemaal in de Bijbel.. Waarom zou het in de bijbel staan als het niet goed voor ons is om zo'n dieet aan te houden? God heeft toch het beste met ons voor? Ik ga in ieder geval terug naar de basis en probeer zoveel mogelijk plantaardig te eten (en dan ook echt zoveel mogelijk wat direct uit de natuur komt, of in ieder geval niet zodanig bewerkt is dat er allemaal gevaarlijke en ongezonde E-nummers o.i.d. zitten), met af en toe een stukje vlees, maar het liefst niet meer van het varken!!

  3. @ Chealder: Balen is dat he? Je hebt je best gedaan en meer kun je niet :) En ik kan me voorstellen dat je het soms niet helemaal eerlijk vindt dat anderen er niets voor doen en het wel halen, maar dat jij je best doet en het nog niet haalt. Lekker na de vakantie nog een keer proberen (Maar eerst je vakantie in Finland vieren!! En ervan genieten!!). Succes met je toets dinsdag!

    Ik zelf kreeg gisteren te horen dat ik mijn laatste toets gehaald heb met een 9 en mijn projecten afgesloten heb met een 8 en een 8,5. Ik heb dit jaar dus 60 van de 60 punten gehaald en daar ben ik best trots op. Op naar het volgende jaar :)

  4. Wauw! Dat is vast een super mooi gebied!

    @ Joëlle: Get.. Dat is balen! Kijk je er zo naar uit en dan gaat het ws. niet door.. Ik hoop voor je dat je toch nog heen kunt!

    Ons vakantiedoel is nog niet gewijzigd, integendeel: dat is over minder dan vier weken al zover! Het middel is wel veranderd. We gaan nog steeds met ons polo'tje op vakantie, maar hoogstwaarschijnlijk in een grotere, nieuwe tent! We gaan morgen naar de vrijbuiter om verschillende tenten te vergelijken. Om er jarenlang van te kunnen genieten kijken we alvast naar de toekomst. (evt. honden die later mee gaan op vakantie) Het wordt dus een vrij grote tent. :D

  5. Ik ben zelf nu donor na toestemming van mijn omgeving. Wanneer ik samenwoon met mijn vriend wil ik dit gaan omzetten tot de keuze dat één specifiek persoon, mijn vriend, de keuze mag maken hiervoor. Ik ben er vrijwel van overtuigd dat hij geen bezwaar heeft tegen het donor zijn, maar je weet maar nooit op zo'n moment. Wanneer ik kom te overlijden en mijn omgeving (en dan vooral mijn vriend) staat er niet achter dat ik 'leeggeplukt wordt' zou ik het verschrikkelijk vinden om toch donor te zijn, vandaar mijn keuze.

    Ik wel van plan om binnenkort eens te kijken naar de mogelijkheden tot bloeddonor. Toch houdt iets me nu nog tegen. Ik denk de angst tegen het prikken. Ik heb één keer in mijn leven bloed geprikt en heb verder alleen mijn inentingen gehad. Ik heb dus weinig ervaring met het prikken.

  6. Mijn levensbeschouwingsleraar heeft geen eindexamen gedaan zegt ie en toch kon hij naar de universiteit. Hij zegt dat je naar de universiteit mag als je eenmaal 21 bent, en dat je dus geen eindexamen nodig hebt.. Is dat echt zo??

    Als je 21 bent kun je ipv je diploma tonen een toelatingsexamen doen. Als je dit examen haalt, kun je alsnog terecht op de universiteit ja.

    En als je voor dit examen zakt sta je met lege handen en kun je het verder helemaal vergeten. Als het even kan gewoon netjes VWO halen. :#

    Klopt helemaal. Ik zou dit ook niemand aanraden, maar goed. Het zou eventueel wel kunnen.

    Als het op een andere manier (VWO diploma halen) kan, is dat een veel handigere weg.

  7. Mijn levensbeschouwingsleraar heeft geen eindexamen gedaan zegt ie en toch kon hij naar de universiteit. Hij zegt dat je naar de universiteit mag als je eenmaal 21 bent, en dat je dus geen eindexamen nodig hebt.. Is dat echt zo??

    Als je 21 bent kun je ipv je diploma tonen een toelatingsexamen doen. Als je dit examen haalt, kun je alsnog terecht op de universiteit ja.

  8. Wij (vriendlief en ik) gaan eind juli 2,5 week naar Zuid-Frankrijk. Hier staan wij op een natuurcamping (nee nee, geen naturistencamping) van 6ha, met negen kampeerplaatsen. Vorig jaar zijn we op deze camping geweest en we willen terug! Het was er heerlijk. Overdag lekker rustig en 's avonds bij de afwas kletsen we met alle kampeerders over de belevenissen in de omgeving. Hier deden we dan ook inspiratie op van elkaar. Daarnaast was er de mogelijkheid voor een potje jeux des boules en hier was ook vaak de hele camping aanwezig 's avonds. Als het donker werd kroop iedereen het bedje in om de volgende dag weer te gaan wandelen, fietsen, mountainbiken of gewoon lekker rond rijden in de mooie omgeving.

    Als ik dit zo typ krijg ik er alweer helemaal zin in. We proppen tegen die tijd de auto vol met alles wat we nodig hebben (tent, stoelen, kooktoestel, elektrische koelbox en de rest) en dan gaan we 's nachts richting het mooie Frankrijk. :D

  9. @Josee: Ja, dat is echt heel fijn. Hij heeft het ook meer dan eens gezegd. Is altijd het leuke van dat soort dingen; als het iemand iets tegen valt, dan zou je dat niet zo gauw zeggen, maar als je iets wel positief vindt, dan zeg je dat wel en krijg je dus alleen het positieve te horen als dat er is, en dat is zeker een boost voor je zelfvertrouwen. En dat heb ik ook wel nodig, want ik haal m'n toetsen de laatste tijd dus niet, of net wel.

    Mijn begeleider zei dat ik me niet zo druk moet maken om mijn P te halen, het even niet belangrijk moet vinden. Hij zei dat ik meer een instelling moet hebben van: ik leer omdat het me interesseert en omdat ik het leuk vind, en dat ik me dus minder moet richten op het halen van mijn P.

    Zit wat in, wordt ik misschien wat minder gestresst of nerveus.

    Zit zeker wat in, want de druk die je voor jezelf creëert hierdoor werkt alleen maar tegen je op zo'n manier.

    Je begeleider heeft een goede insteek als hij zegt dat je moet leren omdat je het leuk vindt om het te leren.

    Best kans dat je bij zo'n gedachte ineens (door minder druk) de toetsen wel kunt halen! Misschien zelfs wel makkelijk!

    Ach, en volgend jaar heb je nog het hele jaar de tijd om je P te halen. :)

  10. @ Chealder: Wat super dat die snuffelstage zo leuk en leerzaam is/was! En helemaal leuk dat je in principe in de zomer wel terug mag komen voor een aantal dagen per week! Dat geeft echt zelfvertrouwen he? Professionals die zeggen dat je er al veel van weet! Heel fijn is dat :)

  11. Ik ga al heel lang niet meer op stap op zaterdagavond. Ik vind er niet zo veel aan, grof betalen voor drinken en elkaar niet kunnen verstaan door de herrie die daar in de kroeg/discotheek aanwezig is. Nee, doe mij maar een gezellig avondje bij mij thuis of bij vrienden thuis. Goedkoper, je kunt elkaar verstaan, je kunt je eigen muziek uitzoeken én het is nog gezelliger ook.

    Voor mij is op zondagochtend naar de kerk gaan dan ook niet zo lastig, ik ben om 9 uur wel uitgeslapen en om 10 uur begint de dienst. Alhoewel, ik ben vanmorgen (sinds een hele lange tijd) een keer niet naar de kerk geweest. Even genieten van een ochtend uitslapen. Ik ga immers vanavond, want dan hebben we 'Let's go Praisy!' (een praise-avond die er ééns per 2 maanden is in onze gemeente)

    Verder vind ik het wel stijl als mensen bijna uit de kroeg doorgaan naar de kerk. Ik vind het getuigen van karakter. (Daar moet je toch echt wel veel motivatie voor hebben, anders ga je echt wel liever in je bedje liggen)

  12. De tweede communie als feestdag bestaat volgens mij niet. De tweede communie doe je weer gewoon tijdens de zondagse (of doordeweekse) Mis, net zoals de derde, de vierde, de vijfde, etc. Misschien dacht diegene wel aan het Heilig Vormsel, waarmee het kind aan het begin van de puberteit de heilige Geest krijgt uitgedeeld door handoplegging door de bisschop.

    Dat zou kunnen ja. Ik kan me nog herinneren dat het bij haar wel degelijk een feestdag was, dus misschien is het het Heilig Vormsel geweest dan. :) Ze noemde het zelf de tweede communie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid