Spring naar bijdragen

anna02

Members
  • Aantal bijdragen

    16
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door anna02

  1. Toen ik dit topic zag, moest ik gewoon even reageren. Ik heb af en toe een date. Vaak ziet de betreffende jongen het wel zitten. Maar dan op een gegeven moment komt het geloof ter sprake en zegt hij (soms nog niet wetende dat ik christen ben) dat hij er 0,0 mee heeft en het maar niets vind. Eigenlijk gaat het altijd zo. Altijd blijkt mijn date niet christelijk te zijn en er ook niet echt positief over te denken. Na afloop zegt de betreffende jongen dan dat hij best verder wil met daten, maar heb ik eigenlijk al niet zo'n goed gevoel meer en haak ik af. Als het nou iemand zou zijn die in ieder geval open zou staan voor het christendom, oke, maar iemand die er niets mee te maken wil hebben....dat gaat voor mij gewoon niet. Ik zou het enorm lastig vinden om zo'n iemand als vriend te hebben, gezien het geloof voor mij erg belangrijk is. Heb soms echt een beetje het gevoel alsof hierdoor de kans erg klein is dat ik aan een partner zal komen. In mijn vriendengroep ken ik vrijwel niemand die christelijk is. Doe regelmatig een cursus of zoiets, maar de betreffende jongens die met mij willen daten zijn nooit christen en staan er ook niet echt open voor. Moet natuurlijk niet gaan overdrijven nu en heb nog genoeg tijd om aan een partner te komen, maar wou dit gewoon even kwijt :P Mensen die ook moeite hebben om aan een partner te komen hierdoor, ik leef met jullie mee!

  2. Bedankt voor jullie ideeën.

    Over de weigerambtenaren is idd veel discussie.

    Ik typte het net even in op google, en kreeg direct al sites te zien met hele discussies erop.

    De andere ideeën zijn ook goed ja... misschien ga ik wel gewoon meerdere onderwerpen uitwerken en er informatie over opzoeken en dan uiteindelijk kijken welke me het beste lijkt...

  3. Hoi allemaal,

    ik moet een beschouwing maken, maar kan geen onderwerp bedenken.

    Weet iemand een goed onderwerp, iets waar veel discussie over is?

    Het moet wel een actueel onderwerp zijn...

    Misschien iets wat met het Christendom te maken heeft...

    Ik dacht; misschien kan ik het wel over de krediet crisis doen, maar dat doet zowat iedereen al... ik wil eens iets anders doen.

  4. Ze was de vrouw van een man van adel, een overal gerespecteerd man. Wat hij voor een positie had? Geen idee, maar dat was niet belangrijk voor haar. Het belangrijkste was dat hij rijk was. Hij bezat veel geld en aanzien en dat is wat telt.

    Donna keek met een verveelde blik toe hoe haar man in gesprek was met de een of andere hoogwaardigheidsbekleder. Iedereen leek druk bezig te zijn en zich te vermaken, iedereen behalve zij. Waarom had er nou niemand aandacht voor haar?

    Een feestje waar niets te beleven valt… wat saai… Maar wanneer er niets interessants te doen valt, moet je zelf voor wat actie zorgen, meende Donna.

    Donna was een vrouw die maar al te graag aandacht kreeg van de andere gasten, iets wat deze keer niet echt scheen te werken. Misschien dat een kijkje in de galerij haar aan een interessant gesprekje kon helpen. Helaas liep de man die in de galerij schilderijen stond te bewonderen direct weg toen zij binnen kwam. Jammer, weer een gemiste kans. Verder stond er nog een vrouw, die naar haar mening niet van haar stand was... Donna besloot een glas wijn te nemen en rustig af te wachten of deze avond nog iets goeds zou brengen.

  5. Ik heb god de laatste tijd beter mogen leren kennen.. en ben daar erg dankbaar voor..

    dit kleine verhaal hoe dat is gekomen wil ik met jullie delen..

    ik ben gelovig opgevoed, maar deed eigelijk nooit heel veel met het geloof. Naar de kerk ging ik wel, maar als er een gebed was, dan bad ik eigenlijk in mijn hoofd niet echt mee. Ik maakte een moeilijke tijd door... met daarin ook veel twijfel over het geloof.

    Na deze tijd had ik op een dag een gesprek met iemand. Hij vroeg me of ik vrijwillig naar de kerk ging, of dat ik moest van mijn ouders. Ik wist het niet want ik had het mezelf nog nooit afgevraagd. Ik begon steeds meer na te denken of ik wel echt gelovig was of omdat ik mezelf alleen maar christen noemde omdat mijn ouders christelijk waren en me zo opvoedde.

    Toen dacht ik aan deze moeilijke periode, waar ik uiteindelijk uitgekomen was. Toen opeens voelde ik gods liefde en dat hij mij in deze moeilijke tijd toch niet had laten vallen. Hij heeft mij niet in de steek gelaten, terwijl ik hem wel in de steek liet.

    Ik ben steeds meer gaan bidden en voel me steeds sterker. Nog steeds denk ik soms aan hoeveel verschil het gesprek met die ene persoon gemaakt heeft in mijn geloof. Apart hoe een klein gesprekje veel kan veranderen.

    verder mooi om al die verhalen op dit forum te lezen ^^

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid