Spring naar bijdragen

AFromFlevo

Members
  • Aantal bijdragen

    75
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door AFromFlevo

  1. Laten we de discussie zuiver houden.

    Nee, waarom? Ik hou hem liever levendig.

    @ AFromFlevo: je maakt je punten er niet betrouwbaarder op.

    Maakt mij niet uit, toen ik in mijn punten nog naar betrouwbaarheid streefde leidde dat ook nergens toe op dit forum.

    Speculeren en/of trollen doe je maar ergens anders op de internets.

    Trollen doe ik niet en er speculeren in de taalkundige zin is hier volgens mij toegestaan. Alsof dit geen onderdeel van het internet is....

  2. Tot Constanijn was het Christendom nog puur, waar en charismatisch. Alle dingen die nu fout zijn komen door Constanijn.

    Yeah right, de tijd waarin ze vooral bezig waren om ketterijen als het gnosticsime te herkennen en eruit te mieteren.

  3. Volgens mij is de kinderdoop ontstaan onder Constantijn.

    Als dat zo zou zijn is het wel erg vreemd dat Constantijn zichzelf pas liet dopen toen hij op zijn sterfbed lag. ;)

    Toen pas? Hij was zeker te druk met de kerstening van het Romeinse rijk om daar eerder aan toe te komen.

  4. Als ik het me verder goed herinner zijn ze juist in Italië pas heel laat op kinderdoop overgestapt,

    Men is nooit overgestapt. Nog steeds worden er in Rooms-Katholieke Kerken, Oosters-Orthodoxe Kerken, Reformatorische Kerken, Lutherse Kerken en Anglikaanse kerken volwassenen gedoopt. Heb vorig jaar nog in een Hervormde Kerk een doop van een volwassen vrouw meegemaakt.

    Maar ook door onderdompeling? Daar doelde ik eigenlijk op. In de Oosters-Orthodoxe kerken gebeurt dat wel bij gelegenheden als epiphanie, maar is dat dan ook 'de' doop zeg maar?

  5. Per dienst worden misschien wel 50 verschillende (kortere) tekstgedeelten aangehaald en het lijkt me voor die persoon nogal lastig om daarin telkens de voorganger te volgen op het moment dat hij/zij verwijst naar een tekst.

    Dogbert says: 'That's not a sermon, that's a problem to focus and concentrate' (ik mag hem af en toe lenen van Scott Adams)

    Notatie van een vers is maximaal 8 tekens (inclusief dubbele punt, doch zonder spaties), dus dat moet wel lukken.

  6. Toch apart dat er dan vervolgens regels gesteld worden wanneer je gedoopt zou mogen worden. Is een kind van 14 wel bij machte om deze keuze wel overwogen te maken en wat is dan nog het verschil met het dopen van kinderen, waar de ouders uit overtuiging de doop laten bedienen?

    Bij de mormonen hebben ze geloof ik 8 jaar oud als vaste leeftijd hiervoor, maar dan gaat het niet zozeer om bewust de keuze kunnen maken, maar het punt hebben bereikt waar je echt niet meer kunt zondigen zonder dat zelf te kunnen begrijpen.

  7. Is dit hier al niet te uit en te na besproken? Nou ja, dan doen we het gewoon nog een keer :P

    Volgens mij is de kinderdoop ontstaan onder Constantijn. Die wilde zoveel mogelijk mensen zo snel mogelijk gedoopt hebben omdat hij ze dan ook zo snel mogelijk over de klink kon jagen als dat nodig was. Maar dan waren ze in ieder geval wel gered - Dit is wel heel kort door de bocht van mij, maar niet zonder elementen van waarheid erin -

    Als ik het me verder goed herinner zijn ze juist in Italië pas heel laat op kinderdoop overgestapt, het laatste baptisarium in Italië voor volwassenen (met stromend water enzo, lijkt me ook wel wat als er een beekje of sloot door de kerk stroomt) is nog rond 1200 gebouwd.

  8. Soms blijken 'conventionele' processen al op het maximum van efficiëntie te zitten en kan het op dit moment niet schoner/duurzamer. Is wel belangrijk om je van bewust te zijn. Het gaat ook heel erg om de life cycle inclusief grondstofwinning, productie en verwerking na gebruik. Vroeger heette dat een Milieu Effect Rapportage (MER). Beroemde voorbeelden zijn de plastic bekertjes vs. stenen mokken. De mokken bleken vervuilender door productie en gebruik van afwasmiddel dan al die plastic bekertjes, zeker nu ze tegenwoordig gescheiden ingezameld kunnen worden. Ook een Hummer blijkt in de life cycle schoner dan de Prius, heeft met al die accu's en het zuur daarin te maken.

  9. Het kan dat de voorganger van plan is over iets te spreken, terwijl de Heilige Geest hem/haar op het moment van spreken opdraagt over iets anders te spreken en naar een ander Bijbelgedeelte te gaan.

    Bof, een beetje voorganger heeft toch 2 tot 4 uur nodig om zijn preek uit te werken op te schrijven, dus als de HG nog op tijd is kunnen een paar teksten ook nog wel in PPT gezet worden ;)

  10. (

    Ik kan me niet voorstellen dat voorgangers een iPhone gaan gebruiken, met zo'n klein schermpje. Ik ken wel een voorganger die een iPad gebruikt (voorheen gebruikte hij een laptop). Ontopic kun je die dingen dan ook weer verdraaid handig aansluiten op een beamer..

    Over twitteren in de kerk is een ander topic. ;)

    Ik ken wel een voorganger die voor de dienst even een foto van de zaal twitterde met zijn iPhone. Met een iPhone is een presentatie op een iMac trouwens wel aan te sturen. Dat vind ik erg mooi, maar ik heb het nog maar weinigen zien doen. Zelfs degene die het me uitlegde niet, maar dat was omdat hij 300 slides had... Dat ging niet helemaal goed met alle data die dan onderling verstuurd moest worden om de slides ook op zijn iPhone zichtbaar te krijgen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid