Spring naar bijdragen

Prinses der Kelken

Members
  • Aantal bijdragen

    17
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Prinses der Kelken

  1. Quote:
    Op zondag 27 juni 2004 00:14:20 schreef abdulwahied het volgende:

    Nee ik geloof niet in een Christelijke God...Ik geloof in een God voor alle mensen en niet alleen een Christelijk God.

    Christelijke God kan ook niet omdat God er was voor dat het woord Christelijk bestond.

    Christelijk is ook een naam die gegeven is door mensen aan een religie van God...afgeleid van Jezus Christus...maar het net zo goed een andere naam kunnen hebben.

    Dus een een Christelijke God nee.... Een God Ja.

    Kijk, ik ben zelf Moslim dus ik zie het anders.

    Niet met vooroordelen of wat dan ook, omdat ik zelf ook diep in het christendom zat, en begrijp waarom mensen bepaalde dingen geloven.

    Iedereen maakt voor zichzelf keuzes en die zullen ook wel goed zijn, anders maak je ze niet.

    Alleen vind ik ht jammer dat zoveel mensen keuzes maken terwijl ze niet zoeken naar de antwoorden op vragen die ze hebben, en dus in principe keuzes van anderen aannemen als de juiste.

    Wat noodzakelijk is voor de leerschool van het leven is je intellect en gezond verstand gebruiken tijdens die leerweg waar je op zit in je leven.

    Niet de door wie dan ook geaccepteerde dogma's.

    Als ze door de kerk als waarheid geaccepteerd zijn ben jij het er dan gewoon mee eens zonder je erin verdiept te hebben, te weten hoe deze waarheid tot stand is gekomen waarvandaan de informatie van die waarheid komt om het zelf ook na dit onderzoek als waarheid te ondersteunen.

    Dit is noodzakelijk voor de leerschool des levens....ik laat niet iemand anders MIJN zoektocht maken.

    Ik laat niet iemand anders GODS waarheid bepalen zolang ik niet weet waar hij/zij deze Goddelijke waarheid vandaan heeft of hoe het tot stand is gekomen.

    Dat is toch het minste wat je kunt doen voor je religieus geestelijke gemoedsrust.

    Dat is het minste wat je kunt doen met het intellect en intelligentie waarmee God jou gezegend heeft.

    Dit is hoe ik over dit kleine onderwerp denk, klein omdat er nog zzoveel meer grotere onderwerpen zijn die ook van levensbelang zijn om over na te denken.

    de groeten

    @Abdulwahied, mooi geschreven! Ik ben het ook erg eens met wat je schrijft.Namelijk dat mensen zelf hun waarheden moeten onderzoeken , want teveel mensen nemen iets aan voor Waarheid terwijl ze het niet onderzocht hebben.Sommige Christenen op dit forum hebben zelfs de Bijbel niet gelezen.Als er op het nieuws verteld wordt dat morgen de wereld vergaat, leggen ze toch ook uit waarom.

  2. Quote:

    Op dinsdag 01 juni 2004 10:30:09 schreef MikeDJ het volgende:

    Ik denk dat God met ons een plan heeft, maar dat wij dat niet altijd zo direct zullen weten. Als je weet wat het plan is dan ga je zo handelen dat het altijd zo is -> "Self fulfilling prophecy" wordt dat dan.

    God heeft met mij een plan, maar binnen dat plan zijn er meerdere mogelijkheden en ik ben vrij om een mogelijheid te kiezen. Waarom zou je perse God persoonlijk moeten horen, of een visioen moet hebben om zijn plan uit te voeren? "Zalig zijn zij die geloven, maar niet gezien hebben" zei Jezus tegen Thomas toch? Waarom zou God aan jouw moeten vertellen wat zijn plan is?

    @MikeDj Ik kan nergens in jouw gequote stukje iets vinden wat aansluit op mijn boodschap(reply).Mijn boodschap komt bij jou niet binnen wat ik namelijk probeer te zeggen is dat het niet uitmaakt of God het plan aan jou heeft geopenbaard of niet.Want wanneer God jou het plan bekend zou maken en jij ernaar zou handelen , zou dit ook de bedoeling zijn.Als je het plan niet weet en daarnaar handelt is dit ook de bedoeling.Gods plan staat vast en afwijken hiervan kan niet want dan zou het de bedoeling zijn dat je hiervan af zou wijken, dus wijk je niet van het plan af.

    -Prinses der Kelken-

  3. @candylipz ik heb gekozen voor God en accepteer daarmee dat hij voor mij een plan heeft. hoe ik die in vervulling breng is geheel aan mij

    Dit is een contradictio in terminis!!

    Door te zeggen dat God al een plan voor je heeft uitgestippeld dat wil zeggen dat het begin en het einde al vast staat. Hoe kun je dan nog zeggen dat jij je zelf bepaald hoe jij die in vervulling brengt?

    Je zegt dus, de rede en het doel van jouw bestaan staan vast, maar je weg mag je kiezen.

    Oftewel je begon in New York en je eindigt in Rome, maar je gaat of met het vliegtuig, of met de auto, of met de boot.

  4. Er is maar één geest en dus vertegenwoordigt het leven in ons de eenheid - het is de ''goddelijke vonk '' die in ieder levend wezen te vinden is.Zo bestaat de Mens , net als elk product van de Natuur uit de drievoudigheid lichaam , ziel , geest.Hij ervaart zichzelf als eenheid en noemt deze eenheid 'ik'.Als we goed kijken ontdekken we dat de lichamelijke eenheid ''Mens '' zich reeds in verdere ''eenheden'' laat onder verdelen.Zoals bijvoorbeeld de organen.Ook een orgaan is een individuele eenheid.Anders zou men een hart niet van een lever kunnen onderscheiden.Deze functionele individualiteit verondersteld echter dat elk orgaan een individueel bewustzijn heeft.De gedachte kan een ongewone indruk maken daar we altijd alleen maar aan onszelf een bewustzijn toeschrijven.

    De meeste mensen zijn nog wel bereid hun hond een bewustzijn toe te kennen hoewel het bewustzijn van een hond ongetwijfeld heel anders is dan dat van de mens.Een vlieg bewustzijn toekennen stoot meestal echter al op meer weerstanden , hoewel de vraag opduikt welke rechtvaardiging voor een dergelijke scheidingslijn kan worden aangevoerd.Alles wat zich levend ontwikkelt en individualiteit toont heeft bewustzijn , ook dan wanneer wij moeilijkheden hebben ons met ons bewustzijn in het bewustzijn van heel andere levensvormen te beplaatsen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid