Spring naar bijdragen

De Aanvulling

Members
  • Aantal bijdragen

    10
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door De Aanvulling

  1. @MarinusCopy jij en ik (en vast nog wel anderen) verschillen nu eenmaal van zienswijze. Laten we het daarbij laten. Jij kunt enkel de negatieve zaken benoemen, zodat het jouw visie ten goede komt en jouw uitlatingen rechtvaardigt. Ik daarintegen reageerde met het benoemen van de verschillen om aan te tonen dat er een nuance gezocht dient te worden in het hele verhaal.Als je een bepaalde vastgeroeste visie hebt over een bepaald onderwerp, dan dien je je af te vragen of je intentie dan wel helemaal zuiver is. Als je b.v. beweert dat een land relatief Barbaars is, dan zeg je in principe dat die mensen allemaal relatieve barbaren zijn. Is het allemaal echt zo zwart-wit in jouw ogen. Wat staat jou dan een cultuurschok te wachten als je eenmaal daadwerkelijk in die landen aanwezig bent.

    Vroeger dacht men precies eender over Turkije en tegenwoordig hoor je bijna iedere Nederlander zeggen: "oh wat zijn die mensen aardig, ze zijn zooooooooooo gastvrij!!!! en dat nog wel in die dorpjes!!!"

    Dan vraag ik me werkelijk af of die gastvrijheid in jouw ogen ook namaak en gespeeld?

    En zo zijn er nog meer positieve en negatieve tegenstellingen te benoemen, vat je 'm nu een beetje?

  2. Quote:

    Kan dit topic niet gesloten worden? Het is erg vermoeiend en het is nu wel duidelijk hoe de verschillende users over de islam denken.

    Goed idee, er zijn verschillen en daar kunnen we niet om heen. Maar er zijn ook overeenkomsten. Wat betreft die moslimleiders ja daar kan ik niks aan doen. Je hebt nu eenmaal altijd wel rotte appels tussen zitten. Ik zie toch echt dat de medemoslims om mij heen, de toonbeeld en de karakteristieken van waarachtigen, rechtvaardigen en geduldigen met zich meedragen.

    Wie reikt mij in oprechtheid de hand toe (zoals ik uiteraard dat zal doen), zodat wij anderen kunnen tonen dat christenen en moslims wel degelijk samen kunnen werken aan vrede, naastenliefde en liefdadigheid. Waar kan ik als moslim tekenen voor het verrichten van goede daden in de nabijheid van mijn christenbroeders en/of zusters!

    M.a.w. vrijwillige goede werken voor mensen en instellingen in de agglomoratie van Rotterdam. Er zijn vast wel broeders en zusters die hier een goed idee hebben.

    Voor degene die dit allemaal te zoetsappig in de oren klinkt, neemt afstand van dezen boodschap! Dit is een oproep voor diegene die zich aangesproken voelt.

    "Geen woorden, maar daden"

    En het zou helemaal mooi zijn als er anderen zouden volgen. Ik stel mijzelf open en houd mij oprecht onbevangen.

    EN NU MAG DE TOPIC WAT MIJ BETREFT GESLOTEN WORDEN.

  3. Quote:

    [...]

    [...]

    Ik zal alleen een metafysische verklaring zoeken als ik echt niet anders kan (dat is in feite nooit). Maar goed, ik ben ongelovig natuurlijk. Overigens is de redenatie "de islam is niet vernietigt door God, dus het moet wel goed zijn" bijzonder zwak te noemen. Via dezelfde weg kun je alles van de genocide tot ebola als goed beschouwen.

    Hoe kun je de bovengestelde tragedies nu vergelijken met de Islam. Dit is nu net de instelling, waarom wij niet verder kunnen komen. Ik zou het christendom nooit als pandemie of etnische zuivering beschouwen, laat staan het zo te bestempelen.

    Laat die instelling varen, het zal je ten goede komen. Jezus staat voor naastenliefde en vrede. De islam draagt datzelfde boodschap. Al kunnen wij vanwege bepaalde godsdienstige principes niet door 1 deur, toch moet wij elkaar dulden en soms de ene voor laten gaan en soms de ander de ene laten passeren.

    Wij allen hebben recht op naastenliefde, ook voor elkaar. Al doe je het omwille van Allah en/of Jezus.

    Vredesgroet, De Aanvulling

    Mijn aanvulling is compleet!


    Samengevoegd:

    "Gezegend is Hij, die vrede verkondigd"

  4. Quote:

    [...]Doe dat lekker eerst zelf. Dan praten we wel verder.


    Samengevoegd:

    [...]Altijd als er hier moslims opduiken zie je weer hetzelfde verloop:

    Post 1

    Salaam vrienden! Ik ben een moslim en ik ben geïnteresseerd naar jullie visie!

    Post 2

    Nou wij vinden blablabla.

    Post 3

    Salaam vrienden! Begrijpen jullie niet dat dat niet klopt en dat de islam een religie van vrede en waarheid is en dat christenen niet deugen en afgodendienaars zijn blablabla

    Post 4

    Dit is een christelijk forum en wij zijn het daar niet mee eens.

    Post 5

    Ja maar in de islam is vrede en blijheid en jullie hebben de kruistochten gemaakt!

    Post 6

    Nee hoor de islam is deugt ook niet bepaald. "Negen miljard voorbeelden"

    Post 7

    Wollah! Dat is geen respectvol debat! Je moet respecteren en niet-oordelen. BLablablablablabal

    Etc. etc. etc.

    Als je als christen op een islamforum komt gaat het trouwens anders:

    Post 1:

    Hallo ik ben christen ik wil graag meer leren over de islam.

    Post 2 t/m 1000:

    Wollah! Bekeer jezelf want je aanbidt niet Allah maar een profeet. Allah zal je de mond snoeren als je zo hoogmoedig blijft.

    Post 1001:

    Oh jeetje ik wilde gewoon iets leren.

    Post 1002 t/m 2001:

    Wollah! Als je hier alleen maar komt om te leren maar je wil je niet bekeren ga dan weg! Vuile afgodendienaar! Een eeuwig vuur wacht op je!

    Dat is dus nog wel een interessant verschil.
    smile.gif

    Ben je nu niet iedereen over het spreekwoordelijke kam aan het scheren?

    Het lijkt ook of je kant en klaar recept hebt voor moslims met wie jij debateert en discussiert. Uit de tent lokken, negatieve benaderingen e.d. Een actie kan een (gewenste en/of ongewenste) reactie oproepen. Dus steek ook de hand in eigen boezem. Ja het kan voor komen dat er dan een malloot tussen zit die dat dan leest waarop hij er vervolgens fel tegen ingaat. Voor alle duidelijkheid, ik heb het dan niet over mezelf hihi...of toch wel een beetje hihi.

    Handel zo onbevangen als het kindje Jezus!

  5. Quote:

    God laat wel meer kwade dingen bestaan, De Aanvulling. Dat is dus geen argument. Om een extreem voorbeeld te geven: de satan, waar jullie toch ook in geloven, is ook gewoon nog steeds actief in deze wereld. En als je dat argument dan graag wil toepassen, doe het dan wel consequent: als Allah het kwaad snel zou moeten uitroeien, waarom laat hij dan gewoon nog christelijke en joodse apen en zwijnen rondlopen op aarde? Of zelfs het boeddhisme en hindoeïsme, volgens de islam nog véél slechter, die al véle malen langer bestaan dan christendom en islam bij elkaar?

    Dat bedoel ik dus nou net! Leven en laten leven en niet de Islam beschuldigen van alles wat verkeerd gaat in de wereld. God zal oordelen over ons allen! "Christelijke zwijnen en joodse apen"?...die snap ik even niet. Tenzij je specifiek verwijst naar die groep Joodse priesters die het Sabbat willens en wetens schonden....waarbij Allah swt uitsprak: "Weest verachte apen"

    Of bedoelde je ook de saraceense honden zoals moslims werden genoemd door christenen?


    Samengevoegd:

    Quote:

    De islamitische Arabieren en Turken hebben het Byzantijnse Rijk vernietigd, de Koptische christenen van Egypte onder de voet gelopen, de Balkan met geweld ingenomen, gepoogd Wenen te overweldigen, verschillende oorlogen tegen Rusland gevoerd, de christelijke beschaving van Tunesië vernietigd en hebben Spanje en zelfs een deel van Frankrijk onder de voet gelopen.

    Dan hebben we het nog niet eens over de christenen van het Midden-Oosten, het Tweestromenland en de hindoeïstische en boeddhistische volkeren van India. En natuurlijk het Perzische Rijk niet te vergeten dat totaal door de moslims is verwoest.

    De Aanvulling wil ons laten geloven dat de bevolking van alle bovenstaande landen en (inmiddels niet meer bestaande) culturen daarop zaten te wachten. Leugens waaruit geen spoortje realiteitszin spreekt.

    Heb ik gezegd of heb ik jou en anderen proberen te overtuigen dat de door jouw beschreven volkeren afstand wilden nemen van hun beschaving en culturen?

    Waar heb ik dat geschreven? Beschik jij soms over telepathische krachten of is het slechts die zogenaamde aureool boven je hoofd die jou in hoogmoed doet geloven dat ik heb geschreven?

    De geschiedenis is gelopen zoals het is gelopen. Zoals de Frankische Karel de Grote, de polytheistische Saksen en Friezen het christendom in de strot douwde korte mette maakte met de heidense Longobarden....Kom op man, zo kan ik echt boeken vol schrijven over alle christelijke misstanden....is dat nu werkelijk jouw invalshoek. Of is het niet dat ik overduidelijk de nuance probeer te schetsen in het hele verhaal...Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen....ofzoiets.

    Debateer en spreekt niet uit hoogmoed en onwetendheid!

  6. Quote:

    [...]

    Waarbij met klem vermeld moet worden dat moslims totaal niet in de positie zijn om schuldgevoelens aan te praten. Moslims deden destijds exact hetzelfde. Verder is het allemaal al een hele tijd geleden en is het misschien tijd om eens op te houden met jammeren over de kruistochten. Stel je voor als wij Spanje nog steeds zouden lastig vallen met de Wraaktocht van Alva? Dat gezeik over de kruistochten is nog 4 eeuwen langer geleden dus inmiddels verjaard lijkt me.

    Goed, dan dient Nederland en de overige landen eens op te houden over hoe slecht de Islam niet is. Het wordt gezien als de synoniem van Het Kwaad. Als dat het geval was, denk je dan niet dat Allah of in christenogen Jezus, God en de Heilige Geest (of God alleen want die kan het best allemaal zelf wel aan) geen einde aan de Islam had gemaakt? Het is hedentendage toch echt het snelst groeiende monotheistisch Geloof ter wereld. You can't ignore that fact!

    Quote:

    Maar goed, sorry dat mijn bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-be t-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet- bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-be t-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet-bet- overgrootvader moslims klop gaf, maar dan hadden jullie maar niet met je grijpgrage moorse vingertjes aan Andalusië en zo moeten komen.

    Bestudeer je history even goed maat! De Hollandse graafschappen (die zo gezegd afwisselend de schoothondjes van het Frankische Rijk en het Heilige Roomsche Rijk waren) deden niet of nauwelijks mee aan de kruistochten. Bovendien telden de Nederlanden zowiezo qua bewonersaantal nauwelijks mee. Dus ik betwijfel ten zeerste dat die overgroot smurf van jou heeft deelgenomen aan de kruistochten....

    Dan komt er nog eens bij dat de Reconquista in Spanje van een veel latere tijdsorde is dan de Kruistochten in het Midden-Oosten. En of jij dat als Nederlander zou moeten aanmoedigen zou mij ook sterk lijken, want een 50 jaar later heeft diezelfde onverdraagzame katholieke Spanje korte metten gemaakt met talloze protestanten in Nederland....Moraal van het verhaal: "kwak niet zo maar wat en juich niet te vroeg"....ONwetendheid is gezegend in jouw geval dan.


    Samengevoegd:

    [...]

    Geen vrouw wordt gedwongen om er schaars gekleed bij te lopen, terwijl vrouwen in streng islamitische landen vaak wel gedwongen worden om bijvoorbeeld een boerka te dragen. Mijn vraag is dat slechts de cultuur? Ik denk dat het geloof(islam) daar zeker invloed op heeft al noemen moslims dat dan weer cultuur, wellicht de islamitische cultuur!

    [...]

    Dat is nog maar de vraag dat ze niet gedwongen wordt. De geestelijke druk die ze vanuit de media en op het werk meekrijgt om er sexy uit te zien is gewoon groot. Als het om de promotie gaat dan trekt men veel uit de kast...of weinig? Het is inderdaad sharia om een vrouw bedekt rond te laten lopen. De mate waarin een land daarvoor kiest wordt bepaald door culturele tradities van dat land. Neem nu een land als Saudi-Arabie heel simpel...die vrouwen droegen van oudsher netals de mannen een totale bedekkingskleed om d'r lichaam vanwege de felle zon in Saudi-Arabie (bedouien en Toearegs in N-Afrika doen dat overigens nog steeds). Gaandweg is dat de maat geworden voor dat land. En individuen kiezen er op een gegeven moment om het voorbeeld te volgen van de gewoonten van dat land. Echter staat er in de Koran dat zij zich dienen te bedekken, er staat niets in dat het gezicht bedekt dient te worden. Dus hup, boerka-theorie is ontkrachtigd!

    Ik ging er eigenlijk vannuit dat je mijn vraag zou beantwoorden ipv een wedervraag te stellen. Eerst wil ik je vragen wat je onder "het Christendom" verstaat. Daarbij had ik het over het "Westen" waar de cultuur o.a. door het christendom, maar ook door het humanisme is beinvloed. Klaarblijkelijk is het zo dat men een cultuur waar ook het christendom invloed op heeft gehad makkelijker open staat voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw dan een cultuur waar de islam invloed op heeft. Dat is namelijk wat ik zie als ik westerse landen vergelijk met islamitische landen(op een paar uitzonderingen na!)

    [...]

    Definieer gelijkheid tussen man en vrouw. Anders kan ik niet op jouw vraag ingaan. Dat is ook meteen de reden waarom ik in mijn betoogje schetste wat men hier in Nederland onder gelijkheid tussen man en vrouw verstaat.

    Vannuit mijn visie als christen is de manier waarop de SGP met het vrouwenstandpunt omgaat even veroudert als hoe men daar in sommige moslimlanden daar mee omgaan.

    Maar ik denk dat het binnen de islamitische cultuur op veel grotere schaal wordt geaccepteert dat de vrouw toch ietsje minder gelijk is aan de man dan in het westen. De SGP stelt in mijn ogen dan niks voor als je kijkt naar de omvang van deze kwestie en je vergelijkt Nederland met bijvoorbeeld Saoedie Arabië.

    Als je al weet dat binnen de ChristenUnie of het CDA zat vrouwen zijn die een ministerspost hebben bekleed. Of staatssectretaris zijn geweest, kan je je wel voorstellen dat er al veel verandert is in Nederland.

    Als je bijvoorbeeld Saoedi Arabië en Nederland met elkaar vergelijkt dan denk ik dat als je iemand vraagt welk van beide landen een patriarchale cultuur kent men een kruisje zet bij Saoedi Arabië en niet bij Nederland, waar vrouwen volgens jou verplicht zijn om er schaars gekleed bij te lopen. Je gaat straks toch niet vertellen dat vrouwen in nederland geslagen worden door hun man als ze hun navelpiercing op straat niet willen tonen???

    Ik weet werkeijk niet waar dit laatste stukje op slaat, maar dat zullen we denk ik maar negeren!

  7. Quote:

    [...]

    Oa. de positie van de vrouw in een gemiddeld streng islamitisch land. Wel opmerkelijk dat deze patriarchale cultuur die veel islamitische landen zijn toegedaan dan opeens los wordt gekoppelt van de islam omdat dit een negatieve kant is van de islam.

    Weldegelijk heeft een geloof invloed op de cultuur in een land. Als de islam de vrouw en de man aan elkaar gelijk had gesteld hadden we in de meeste moslimlanden een hele andere verhouding tussen man en vrouw gezien, namelijk 1 van gelijkwaardigheid.

    Helaas is dat niet zo. Als de islam zo'n fijne en verlichtende godsdienst is, dan hadden landen waar de islam de dominante godsdienst is net zulke vormen van gelijkwaardigheid tussen man en vrouw gehad als in het westen. Helaas zie ik dat niet in de streng islamitische landen. Als de islam zou hebben geleerd dat man en vrouw gelijkwaardig zijn dan zou dat ook invloed hebben gehad op hun cultuur, helaas zien we het tegenovergstelde in veel van dergelijke landen.

    Is de zogenaamde gelijkheid tussen man en vrouw hier in Nederland het resultaat van het Christendom? Dan is maar de vraag in hoeverre ze dan gelijk zijn van elkaar qua salaris, qua sexebelediging (het schaars gekleed zijn van een vrouw wordt aanbevolen, normaal gezien en gecomplimenteerd, zie sbs6 en alle andere commerciele zenders in de avond!) Dan is ook meteen de vaag waarom heeft het Christendom er 1968 jaar over heeft gedaan om dit geemancipeerde licht te bereiken? En zo zijn er nog vele andere kanttekeningen waar ik mijn vraagtekens achter zet...en waar ik me ook sterk van afvraag hoe evangelisch die wel niet zijn....Maar goed, daar gaan we dan maar effe niet op in!


    Samengevoegd:

    Trouwens heeft de SGP een ander beeld van empancipatie daar is een Moslim in jouw ogen niks bij! Of zal het aan het kleurtje liggen? Ook dat veranderd al gauw bij de nieuwe aanwas...

  8. Quote:

    naar aanleiding van een ander topic waar ik deze zin tegenkwam:

    [...]

    Nu heb ik tot nu toe nog niemand op dit forum een dergelijke opmerking zien maken, misschien is dit voor mijn tijd gebeurd.

    ik zou het wel zorgwekkend vinden als men op dit forum een dergelijke uitspraak kan en mag doen, dit is namelijk een letterlijke oproep tot geweld.

    een dergelijke opmerking, bevestigt in mijn ogen het beeld dat Wilders laat zien als het gaat over de islam en dus moslims, iemand die bijvoorbeeld heel aardig, netjes en vriendelijk doet, maar wel vindt dat afvalligen gedood moeten worden, zijn een gevaar voor de samenleving.

    Zo kun je je ook afvragen hoe aardig die aardige buurman nog voor je is, als de "heilige oorlog" losbarst.

    mijn vraag is eigenlijk hoe anderen hier op het forum hierover denken.

    Allah is degene die over een afvallige Moslim oordeelt. Wat dat betreft is 1 van de Tien Geboden overuling: "gij zult niet moorden.."

    In een tijd waar er oorlog heerste tussen ongelovigen (veelgodenaanbidders)en gelovigen, was het verboden en ondekbaar om een afvallige (vaak om wereldse motieven zoals dat hij omgekocht werd door de tegenpartij) in je midden te hebben. Er was dan sprake van hoogverraad (in oolrogstijd) en daar staat de doodsstraf op omdat je daarmee de gemeenschap in gevaar brengt. Gevoelige informatie over strategieen enz kunnnen dan voor een geringe prijs verkocht worden aan de tegenpartij. Volgens mij geldt de dood op hoogverraad ook nog in de VS. Niemand die dat beoordeelt en veroordeelt!

    Echter een ex-moslim in Nederland vormt geen gevaar voor het leven van moslims in NL, dus is de dood wensen of moorden uit den boze en zelfs verboden! Wel is het zo dat hij/zij door familie en vrienden verstoten worden als gevolg van culturele motieven vaak.

  9. Quote:

    [...]

    Christenen gaven moslims destijds klop omdat moslims niet met hun tengels van christelijk grondgebied (waaronder Palestina) af konden blijven. De volgende Islamitische "tolerantie" had Eigenbelang als motief. Minder weerbare veroverden werden gewoon wel uitgeroeid.

    Oftewel: ik neem de christenen uit die tijd sowieso niet zo veel kwalijk wat dat betreft.

    Het is in tal van Westerse geschiedkundige boeken gebleken dat de Kruisvaarders er andere wereldse motieven op na hielden dan de Christenen redden van het juk van de Moslims (voor zover die er was!).

    De wereldse motieven waren gebaseerd op die van het idee dat zij het land met alle rijkdommen in bezit en in beheer moesten nemen en dat zij als christenen het recht en de plicht hadden omdat te doen. Alle burgers of het nu moslims, christenen of joden waren, allen werden zijn genadeloos gedood bij de overname van een nederzetting in het Levant. Ik noem bv. de inname van Antiochie, Aleppo, Sidon, Jeruzalem en ga zo maar door. NIEMAND werd gespaard! Richard III Leeuwenhart, moordde ieder uit! Germaanse onbezonnenheid en oerdriften zijn het gewoon! Hieraan kun je al meten dat het ze niet te doen was om de christenen, maar meer om zelfzuchtige Wereldse belangen, zoals: materialistische rijkdommen, status, aanzien en hoogmoed.

    Ieder christen in het levant gruwelde ervan om de ongemanierde Frankische en Angelsaksische heersers als autoriteit te hebben. Zij hadden liever de Islamitsche heerser, waarmee ze in vrede en welvaart leefden. Bovendien waren de christenen en joden die daar leefden van semitische afkomst. Dat wil dus zeggen dat het Hebreeuwen, Arabieren, Assyriers en Feniciers etc.. De Blanke Germanen uit het Westen hadden dus ook geen enkel verwantschap met deze mensen, cultureel niet, historisch niet en ook op religieus vlak verschilden ze heel erg veel met elkaar.

    Ook bij Reconquista in Spanje, werden joden en moslim ongenadig ter dood veroordeeld als zij zich niet gedwongen bekeerden, dat terwijl de Kaliefen en Sultans de christenen en de joden met rust lieten, de vrijheid kregen om hun geloof te praktiseren en ze onderdeel vormden van de maatschappij.

    Gelukkig werden ze door Salladin uiteindelijk verdreven!


    Samengevoegd:

    Dat van Saladin slaat op de bezetting in het Midden-Oosten en niet op Spanje...andere tijd en andere battle...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid