Spring naar bijdragen

Jezusisdewaarheid

Members
  • Aantal bijdragen

    26
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Jezusisdewaarheid

  1. Ik denk dat er op dit moment twee Goliath achtige religies opkomen in Nederland. Dat is de islam en het die hard atheisme, beiden willen ze christenen vervolgen. Websites als geenstijl en de filosoof Floris van de berg, die het liefst zien dat alles wat met geloof te maken heeft verboden is in Nederland. Een website als geenstijl waar dag in dag uit, broeder/zusters en Jezus worden bespot en belachelijk gemaakt. Die zichzelf voorvechters van de vrijheid noemen, maar in werkelijkheid voorvechters van het onrecht zijn en tegen Jezus vechten. (2 petrus2vers19 Vrijheid spiegelen zij hun voor, hoewel zij zelf slaven des verderfs zijn) In een goed bekeken en gewaardeerd filmpje op geenstijl, Heeft de filosoof Floris van de berg het over, dat hij alle bijzondere scholen wil afschaffen en niet wil dat kinderen onder de 18, in aanraking komen met religie, die het liefst ziet dat alles wat met geloof te maken heeft, achter de voordeur gaat en niet mag worden uitgedragen. op die manier probeert Satan natuurlijk die mensen te gebruiken, om niet alleen zichzelf, maar al hun geliefden en anderen om hun heen te vermoorden. Ze zijn daarmee het bewijs, dat het oordeel van God rechtvaardig is. Omdat ze tenzij ze zelf tot geloof komen in Jezus, de oorzaak zijn van het verdukken van christenen vanwege hun geloof. Maar ik wil er ook bij zeggen dat Jezus zegt je vijand lief te hebben en ervoor te bidden, voor wie je vervolgen.

    (2 tessalonicenzen1vers4 zodat wij zelf over u roemen bij de gemeenten Gods, vanwege uw volharding en uw geloof onder al uw vervolgingen en de verdrukkingen, die gij doorstaat: 5 een bewijs van het rechtvaardige oordeel Gods, dat gij het Koninkrijk Gods waardig geacht zijt, voor hetwelk gij ook lijdt, 6 indien het inderdaad recht is bij God, aan uw verdrukkers verdrukking te vergelden,)


    Samengevoegd:

    Het erge daarvan is, ze proberen iedereen te vermoorden en zo de hel in te krijgen. Terwijl Jezus christus heeft de dood overwonnen en is gekomen zodat mensen juist daarvan gered zouden worden, bevrijd, genezen.

  2. Quote:

    [...]Dus als je niet zou geloven dan zou je nu potenrammer zijn?

    [...]Dan ben ik blij dat er een beeldscherm en heel wat afstand tussen ons in zit.
    widegrin.gif

    Ik zou denk ik wel zijn doorgedraait en eigen rechter gaan spelen, toen ik klein was en ook geen christen had ik altijd vechtpartijen.

    Het is juist Jezus die me veranderd en zijn liefde wat me anders maakt.

  3. Quote:

    .............

    . Gelovigen zoals jij die de waarheid claimen zijn gevaarlijk... ik hoor (bijna) radicalisme in jouw woorden.

    Wordt het al tijd dat we de AIVD voor jou waarschuwen voordat je homo's gaat slaan of een moskee in de fik zet? Ik denk niet dat God jou het recht heeft gegeven om te oordelen over de vrijheid van mensen.

    Je draait het precies om, ik zou juist een gevaar zijn zonder Jezus. Ik keur homoseksualiteit af maar gebruik geen fysiek geweld, trouwens naar niemand toe.

    Het is juist Jezus die de rechterwang deed toekeren, die bad op het kruis en zei vader vergeef het hun. Jezus is het die me veranderd heeft, zonder hem zou ik zijn doorgedraaid.

  4. Quote:

    [...]

    Godslastering is geen vervolging. Verder zijn er voldoende gronden om zowel god, de bijbel en (een deel van de) christenen te lasteren. Jouw stelling bewijst helemaal niets en laat hooguit zien dat je niet erg ruim bedeelt bent met inlevingsvermogen voor andersdenkenden.

    psalm2vers1 Waarom woelen de volken

    en zinnen de natiën op ijdelheid?

    2 De koningen der aarde scharen zich in slagorde

    en de machthebbers spannen samen

    tegen de HERE en zijn gezalfde:

    3 Laat ons hun banden verscheuren

    en hun touwen van ons werpen!

  5. Quote:

    [...]

    Leuk dat je mijn punt voor me maakt. Ik ben een goddeloze, en dit is typisch zo'n tekst die mij/ons negatief generaliseert. En anderen wil je die vrijheid ontzeggen dus....

    [...]

    Ja en? mensen die godslasterlijk bezig zijn zijn meestal geen christen en zullen het gezag van bijbelteksten niet erkennen. Verder suggereer je met deze tekst dat jij als christen wel even voor mij kunt bepalen wat goed of slecht voor me is. Dat is een prima manier om me godslasterlijk te krijgen btw.

    Nee maar de goddeloze doet zelf onrecht en lastert God, wat het bewijs is dat hij het goede vervolgt. God is namelijk goed en de lastering tegen iets wat niks verkeerds heeft gedaan, bewijst dat de lasteraar verkeerd bezig is.

  6. Quote:

    [...]

    Nogmaals, waarom zou iemand niet openlijk een negatieve mening over het christendom/god/christenen mogen uiten? Christenen mogen zich ook negatief uitlaten over andere religies/levensbeschouwingen (wicca en het satanisme bijvoorbeeld), andere goden (alle andere goden behalve Jaweh) en andersgelovigen uitlaten. Jij wilt dus in feite dat christenen meer vrijheden hebben wat dat betreft dan andersdenkenden.

    Kwaaddoen is geen vrijheid, er is een verschil tussen mensen proberen te beledigen om ze te beledigen en omdat je oprecht de waarheid verkondigt.

    Mijn opzet is nooit om maar mensen te beledigen, maar dat mensen Gods liefde en gered mogen worden door Jezus.

  7. spreuken18vers3 Waar de goddeloze komt, komt ook verachting, en met schande komt smaad.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Nogmaals, waarom zou iemand niet openlijk een negatieve mening over het christendom/god/christenen mogen uiten? Christenen mogen zich ook negatief uitlaten over andere religies/levensbeschouwingen (wicca en het satanisme bijvoorbeeld), andere goden (alle andere goden behalve Jaweh) en andersgelovigen uitlaten. Jij wilt dus in feite dat christenen meer vrijheden hebben wat dat betreft dan andersdenkenden.

    2 petrus2vers19 Vrijheid spiegelen zij hun voor, hoewel zij zelf slaven des verderfs zijn; immers, door wie men overmeesterd is, diens slaaf is men.

  8. Quote:
    Ik zie dat je last hebt van vervolgingswaan. Dat is in jouw geval het irrationele idee dat christenen in NL vervolgt worden. In werkelijkheid hebben christenen wat dat betreft he-le-maal niets te klagen maar goed, jezelf in een slachtofferrol wentelen is altijd prettig.

    Hier een artikel van vermoedelijk geen christen link

    citeer uit het artikel " De polarisatie in de samenleving, verruwing van het politieke klimaat, toename van hufterigheid in het publieke leven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En dat is eigenlijk wat mij het meest zorgen baart. Niet zozeer dat mensen zich van hun slechtste kant laten zien, of dat ze zich schuldig maken aan asociaal gedrag – dat is van alle tijden en komt overal voor. Veel verontrustender is het dat ook de politiek en de media tot een platform zijn verworden waar onbeschoft gedrag wordt beloond en zelfs aangemoedigd. ’Zeggen wat je vindt’ is een ideaal geworden voor veel mensen, mede door de voorbeelden van hun ’helden’. Of het nou een televisiepersoonlijkheid is of een politicus."

    (2 tessalonicenzen1vers5 een bewijs van het rechtvaardige oordeel Gods, dat gij het Koninkrijk Gods waardig geacht zijt, voor hetwelk gij ook lijdt, 6 indien het inderdaad recht is bij God, aan uw verdrukkers verdrukking te vergelden,)

  9. Quote:

    [...]

    Dat zal ik natuurlijk beamen, want dat is eigenlijk ook het logische gevolg van christen-zijn. Alleen jij zegt dat er sprake is van een toename.

    [...]

    Het idee van een toename is dat je dat vervolgens in cijfers of in een grafiekje kunt vangen. Anders is er geen sprake van een toename, maar slechts van een vage notie dat het allemaal veel erger is dan vroeger en zo. Je kent het wel.

    Ik vind dat het in ieder geval in Nederland allemaal veel erger is geworden, (je kunt het natuurlijk niet vergelijken met Noord korea of moslimlanden) maar ik zie dat Nederland steeds meer seculair wordt en steeds vijandiger tegenover God. Bijvoorbeeld komieken die openlijk zo Godslasterlijk en christenen spotten op televisie en belachelijk maken, ik denk dat 20,30 jaar geleden zoiets ondenkbaar was in Nederland. Het is ook een geestelijke strijd van demonische machten die steeds meer zichtbaar worden en het zou zomaar kunnen dat wat in Noord korea en moslimlanden gebeurd, hier in Nederland ook zou kunnen gebeuren.

  10. Quote:

    Klopt. Het is goed de vijand (en zijn methoden) te kennen en daarnaast (/bovenal) de oplossing van Jezus te verwachten.

    Ik denk het enige wat Nederland kan veranderen is een opwekking, als mensen echt tot bekering komen en Jezus als redder en heer aannemen.

    (matteus12vers43 Zodra de onreine geest van de mens is uitgevaren, gaat hij door dorre plaatsen om rust te zoeken, maar hij vindt die niet. 44 Dan zegt hij: Ik zal terugkeren naar mijn huis, waar ik ben uitgevaren; en als hij komt, vindt hij het leegstaan [en] geveegd en op orde. 45 Dan trekt hij heen en neemt zeven andere geesten mede, bozer dan hijzelf; en zij komen binnen en wonen daar. En het wordt met die mens in het einde erger dan in het begin. Alzo zal het ook gaan met dit boze geslacht.)

    Dat is wat ik in Nederland zie, het word van kwaad tot erger. Alles lijkt compleet te zijn losgegaan in Nederland en de zonden steeds openlijker en bejubeld door mensen. Ik denk het einde daarvan is het oordeel van God, God geeft mensen in zijn geduld en goedheid een bepaalde tijd om tot bekering te komen. Het enigste wat kan voorkomen dat het van kwaad tot erger wordt is als mensen tot geloof in Jezus christus komen.

  11. Quote:

    [...]

    Kun je deze vermeende toename van christenvervolging ook onderbouwen? Want ik kan ook heel veel voorbeelden van christenvervolging uit het verleden geven. Er is bijvoorbeeld onder invloed van de Fransen een tijd geweest dat een geestelijke niet herkenbaar over straat mocht; dus een priester in soutane en een dominee in zwarte pandjesjas en bef. Zeker wanneer dit een dominee betrof die niet "Nederduitsch-Gereformeerd" was. Het geven van voorbeelden is leuk ter illustratie, maar ik wil graag bevestigd zien dat er sprake is van toename ten opzichte van het verleden. Als het echt zo klaar als een klontje is moet dat niet moeilijk zijn. Toch?

    Met die voorbeelden wat ik heb genoemd, heb ik proberen te onderbouwen dat het christen zijn op alle manieren, onder vuur is. De mensen zeggen kerk en staat moet gescheiden zijn, maar je ziet wel dat de staat op allerlei manieren de christelijke identiteit weg wil hebben.

    - de inhoud van artikel 23 staat in de politiek ter discussie en is er sinds 1920. Vandaag de dag willen veel partijen het christelijk onderwijs weg hebben, is sinds 1920 volgens mij niet eerder gebeurd.

    link

  12. Ik moest ook denken aan een voorbeeld uit de bijbel, Herodus en Pilatus. ((Lucas23vers12 En Herodes en Pilatus werden op diezelfde dag met elkander bevriend; vóór die tijd immers leefden zij in vijandschap met elkander.)) toen het op Jezus aankwam werden ze ineens vrienden.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Het is meestal een zeer positief teken als je de aanwezigheid van het kwaad zo duidelijk kunt merken. Het kwaad wordt namelijk pas zichtbaar als er met licht op wordt geschenen.

    Je ziet ook hoe christenen in Nederland steeds meer worden aangevallen.

    - op de eo bij de uitzending van 19 oktober, hoe christenen ook ex moslims op asielzoekerscentra worden vervolg en met de dood bedreigd.

    - dat iemand met Jezus redt op het dak, juridisch wordt vervolgt

    - dat in Amsterdam een christelijke organisatie niet meer de christelijke identiteit mag hebben, anders de subsidie wordt weggehaald.

    - de druk dat de wet Godslastering moet worden geschrapt.

    - de staat die geen subsidie aan de sgp wil geven.

    - de druk dat iedereen homoseksualiteit moet goedkeuren en normaal vinden.

    --------------------------------------------------------

    Ik zie steeds duidelijk dat de aanvallen gericht zijn op de christenen en de politiek en wereld het niet meer accepteert, dat je christen bent.

  13. Ik heb de titel speciaal gekozen aan de hand van deze tekst,

    Efeziers6vers12 want wij hebben niet te worstelen tegen bloed en vlees, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers dezer duisternis, tegen de boze geesten in de hemelse gewesten.

    Toen ik een paar jaar geleden Pim fortuyn voor het eerst op televisie zag, kon ik de duisternis haast proeven in de huiskamer. Zonder dat hij een woord had gezegd, wist ik meteen dat het met demonische machten te maken had. Een andere christen die ik kon, had precies hetzelfde. En eerlijk gezegd ken ik niemand, waarbij ik het zo sterk bij gevoeld en gezien heb als bij Pim fortuyn toen.

    Maar niet alleen bij personen, een tijdje terug tijdens evangelisatie in Amsterdam. Merkte ik en voelde alsof Gods geest het even toeliet, zodat we konden evangeliseren. En ineens sloeg de sfeer om en ik en een andere christen waar ik mee was, alsof God ons waarschuwde dat we op dat moment moesten weggaan en we zijn ook niet langer gebleven.

    Ik heb ook weleens in andere grote steden geevangeliseerd, maar nergens heb ik de duisternis zo sterk gevoeld als in Amsterdam. Alsof er elk moment een burgeroorlog kan uitbreken en mensen elkaar willen afslachten.

    Een andere stad wat ik duisternis vind, is misschien omdat ik er in de buurt woon is Maastricht.

    Ik geloof het hele doel van de demonische machten is altijd tegen Jezus christus gericht. En soms kunnen dingen in de hemelse gewesten er anders uitzien, dan wat het op het eerste gezicht lijkt. Zoals het nazisme, tegen het communisme was gericht. Maar betekend het dat als je achter het nazisme stond je aan de goede kant stond? Nee toch ik geloof dat beiden machten uit de duisternis waren, het gevolg was uiteindelijk dat het communisme heel oost Europa kon innemen. Wat misschien wel de meest afschuwelijke christenvervolging teweeg heeft gebracht.

    Zo wil het ook niet zeggen als mensen tegen de islam (satanische macht) zijn, dat ze automatisch aan de goede kant staan. Het kan net zo goed zijn dat mensen die daar een hekel aan hebben (hitler tegen communisme) dat ze ook een hekel aan God hebben.

  14. Quote:

    Volgens mij zijn vrijwel alle christenen het daar wel over eens, Jezusisdewaarheid. Het idee dat veel christenen liever gewoon doorzondigen en daarom zulke "waarschuwingen" nodig hebben, is mijns inziens niet conform de werkelijkheid. Veel christenen weten best wel dat je geen kwaad meer moet willen doen.

    Over het algemeen vinden christenen het echter gewoon
    moeilijk
    om tegen de zonde te strijden, of zijn ze het strijden gewoon moe geworden, hoewel ze echt niet willen zondigen, of zijn ze zich er helemaal niet van bewust dat ze zouden zondigen. Het zou me niet verbazen als er veel verborgen verdriet is hierin.

    Wat ik om me heen zie, is dat of de boodschap wordt gepredikt dat God alleen liefde is (wat natuurlijk waar is dat God liefde is) of proberen onder de wet te plaatsen. Je kunt alleen wandelen zoals God bedoeld heeft door de heilige geest

    galaten5vers13 Want gij zijt geroepen, broeders, om vrij te zijn; (gebruikt) echter die vrijheid niet als een aanleiding voor het vlees, maar dient elkander door de liefde.

    De vrijheid in Jezus christus,

    vers16 Dit bedoel ik: wandelt door de Geest en voldoet niet aan het begeren van het vlees.

    Dan de vruchten van de geest

    vers22 Maar de vrucht van de Geest is liefde, blijdschap, vrede, lankmoedigheid, vriendelijkheid, goedheid, trouw, zachtmoedigheid, zelfbeheersing.

  15. Quote:

    [...]

    Maar dan vraag ik me af: wat bedoel je met uit de gemeente verstoten? Het lidmaatschap afnemen? Of mag die persoon dan nooit meer in de dienst komen? Want is het niet zo dat juist mensen die in zonde leven het hardste de boodschap van de kerk nodig hebben?.......

    Nee niet als een broeder/zuster echt in zonde leeft, dan moet je als gemeente geestelijk oordelen.

    Jeremia7vers10 en komt gij dan staan voor mijn aangezicht in dit huis, waarover mijn naam is uitgeroepen, en zegt: Wij zijn geborgen! ten einde al deze gruwelen te bedrijven? 11 Is dit huis, waarover mijn naam is uitgeroepen, in uw ogen een rovershol? En Ik – zie, Ik heb het wel degelijk opgemerkt, luidt het woord des HEREN.

    Ik denk eerst door gesprekken te voeren en wilt iemand zich dan niet bekeren, dat zo iemand dan niet meer in de dienst mag komen, tenzij diegene zich bekeert van de zondige levensstijl.

  16. Quote:

    Maar wat bedoel je met "iemand uit de gemeente zetten"? Want ik vind dat kerkdiensten in principe open moeten staan voor iedereen, juist voor de grote zondaars. Ik denk wel dat het goed kan zijn dat iemand uit een actieve functie wordt gezet. Om maar een extreem voorbeeld te noemen: een oudste die hoeren bezoekt zou denk ik uit het bestuur moeten worden gezet.

    Bij gewone leden vind ik het moeilijk. En soms vind ik dat mensen wel erg snel oordelen. Bepaalde (vermeende) zonden worden er wel heel erg uitgelicht, zoals seks voor het huwelijk, echtscheiding en homoseksualiteit, terwijl iedereen zich wel schuldig maakt aan zonden als roddelen en liegen. Is het dan terecht iemand uit de gemeente te zetten omdat die persoon is gescheiden, bijvoorbeeld? Ik vraag het me af.

    De apostel paulus maakt een onderscheid tussen mensen die in de wereld zo zijn, daarvan zegt hij

    1korintiers5vers9 Ik schreef u reeds in mijn brief, dat gij niet moest omgaan met hoereerders; 10 niet met de hoereerders uit deze wereld in het algemeen of met de geldgierigen en oplichters of afgodendienaars, want dan zou men wel uit de wereld moeten gaan.

    Dus een oudste kan gewoon met mensen die in de wereld zo zijn omgaan en als mensen Gods genade zoeken en Jezus willen leren kennen, dat is totaal anders.

    Dus ik vind ook dat kerkdiensten moeten openstaan voor mensen die zondaars zijn en Gods genade zoeken en Jezus willen leren kennen. Het gaat hier om mensen die broeders/zusters zijn en christen zijn, die Jezus als redder en heer hebben aangenomen en dan op zo'n manier leven. Dus specifiek als iemand broeder/zuster is dan een dronkaars, afgodendienaar ect is. Het gaat hierbij denk ik niet als iemand een zonde begaat, dan zou niemand in de gemeente kunnen zijn. Maar echt in zonden leven, bv iemand die elke week ladderzat is, twee lesbische die samenleven, iemand die hier en daar weleens wat steelt.

  17. Ja natuurlijk, het is zelf van levensbelang dat een gemeente over geestelijke dingen hoort te oordelen. Als voorbeeld pak ik de gemeente korintiers, daar was iemand die met de vrouw van zijn vader leefde (1korintiers5vers1). Het gevolg was dat de gemeente in de wereld, in opspraak was gekomen en er schande over werd gesproken. Ik heb zelf weleens gehad dat een ongelovige jongen tegen me zei, zoals die jongen christen is, kan ik het ook. Die jongen had gelijk daarin, je hoort namelijk op de manier hoe je leeft als christen een getuigenis naar de wereld te zijn. Om weer terug te komen op het voorbeeld, de apostel Paulus sprak de gemeente aan dat ze niet zo opgeblazen moesten zijn. Ze hadden namelijk, een geestelijk oordeel moeten vellen en zo iemand uit de gemeente moeten zetten (1korintiers5vers12) Als iemand een broeders/zuster is en echt in zonden leeft, kan het de hele gemeente beschadigen als er niks aan wordt gedaan. Het is zelfs zo als iemand een broeder/zuster is en een een hoereerder, geldgierige, afgodendienaar, lasteraar, dronkaard, of oplichter is, dat je met zo iemand niet moet omgaan(1korintiers5vers11) Het niet omgaan met zo iemand heeft betrekking op de gemeente, niet als iemand zo in de wereld leeft, daarvan zegt de apostel Paulus dat God, de wereld zal oordelen. Maar het is de taak van de gemeente om geestelijk te oordelen in de gemeente en ik denk niet alleen hierover, maar ook bv over valse leraars, dwaalleringen ect. Ik denk zelf dat de oudsten met zo iemand een gesprek aangaan en wil iemand zich niet bekeren, dat je dan zo iemand uit de gemeente zet.

    bron :

    1korintiers5 hele hoofdstuk

  18. Ik wil het hebben over het stuk vanuit matteus24vers45tot51, het gaat over een gelijkenis wat ik zelf als een waarschuwing beschouw. Het is ook een duidelijke waarschuwing voor degene die zich beginnen te misdragen, op het moment dat de wederkomst van Jezus christus, nog niet is geweest. De slechte volgeling van Jezus christus begint zijn broeders/zusters te mishandelen en is iemand die regelmatig dronken is. Bij mishandeling moest ik ook denken aan geestelijke mishandeling, ga je broeders/zusters als kleine kinderen behandelen of de ander uitnemender achten(filipenzen2vers3). Gered door genade betekend toch niet dat je, je maar kunt gaan misdragen en dat God dat allemaal goedkeurt. Het einde van de slechte volgeling van Jezus is niet, dat hij in de hemel maar in de hel terechtkomt. God wil dat we door de heilige geest wandelen en zijn kracht de zonden de rug toe keren. (1korintiers6vers10-12) daarin wordt gesproken over mensen die afgodendienaars, dronkaards, dieven waren, aan de ene kant heeft Jezus hun zonden uitgeboet en gerechtvaardig door geloof. Maar ze waren wat ik eerder zij en zijn het dus niet meer en God heeft hun hart veranderd en door zijn geest wandelen ze ook door geloof als rechtvaardigen.

    bron :

    ((matteus24vers45 Wie is dan de trouwe en verstandige slaaf, die de heer over zijn dienstvolk gesteld heeft om hun op tijd hun voedsel te geven? 46 Zalig die slaaf, die zijn heer bij zijn komst zó bezig zal vinden. 47 Voorwaar, Ik zeg u, dat hij hem over al zijn bezit zal stellen. 48 Maar als die slaaf slecht was, en in zijn hart zou zeggen: 49 Mijn heer blijft uit, en hij zou beginnen zijn medeslaven te slaan en met de dronkaards zou eten en drinken, 50 dan zal de heer van die slaaf komen op een dag, dat hij het niet verwacht, en op een uur, 51 dat hij het niet weet, en hij zal hem folteren en hem in het lot der huichelaars doen delen. Daar zal het geween zijn en het tandengeknars.))


    Samengevoegd:

    galaten5vers16 Dit bedoel ik: wandelt door de Geest en voldoet niet aan het begeren van het vlees. 17 Want het begeren van het vlees gaat in tegen de Geest en dat van de Geest tegen het vlees – want deze staan tegenover elkander – zodat gij niet doet wat gij maar wenst. 18 Indien gij u echter door de Geest laat leiden, dan zijt gij niet onder de wet.

  19. Quote:

    Ik weet trouwens ook niet of ik die topictitel zo waardeer...

    overigens, TS, je mag rustig dingen vinden, maar er wordt ook gewaarschuwd niet zo te oordelen. Je kan misschien wat op je manier van posten letten, zoals dat je kan zeggen: 'Ik vind abortus een niet christelijke praktijk' dan zeg je iets minder over het persoonlijke geloof van anderen. Want 1) ik denk niet dat jij daar iets over kán zeggen en 2) ontstaat er waarschijnlijk een prettiger topic en bereik je misschien meer
    smile.gif

    Ik laat ze weten ook waar ze mee bezig zijn, paulus zegt dit tot de gemeente korintiers (1korintiers5vers11 Nu evenwel schrijf ik u, dat gij niet moet omgaan met iemand, die, al heet hij een broeder, een hoereerder, geldgierige, afgodendienaar, lasteraar, dronkaard, of oplichter is; met zo iemand moet gij zelfs niet samen eten. 12 Staat het soms aan mij, hen te oordelen, die buiten zijn? Oordeelt ook gij niet (alleen) hen, die in uw kring zijn? 13 Hen, die buiten zijn, zal God oordelen. Doet, wie niet deugt, uit uw midden weg.))

  20. Quote:

    [...]

    Hoe kun jij jezelf christen noemen terwijl je zo lijkt te oordelen?

    (1korintiers6vers10 Dwaalt niet! Hoereerders, afgodendienaars, overspelers, schandjongens, knapenschenders, dieven, geldgierigen, dronkaards, lasteraars of oplichters, zullen het Koninkrijk Gods niet beërven. 11 En sommigen uwer zijn dat geweest. Maar gij hebt u laten afwassen, maar gij zijt geheiligd, maar gij zijt gerechtvaardigd door de naam van de Here Jezus Christus en door de Geest van onze God.))

  21. Ik vind dat het bij wetgeving strafbaar moet worden, ik geloof dat het ook de schuld is van de christenen dat die abortuswetgeving er is. Als de christenen toen bij elkaar hadden gepakt en ertegen hadden gedemonstreerd massaal was die wetgeving er misschien niet gekomen. Ik vind dat er veel mis is met de katholieke kerk, maar in Spanje zijn ze toen massaal de straat op gegaan om te demonstreren tegen de abortus wetgeving daar.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid