Spring naar bijdragen

deenalislaam

Members
  • Aantal bijdragen

    22
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door deenalislaam

  1. Quote:

    Eerder andersom. Als in de wereld God nog aanwezig is, dan moet een plaats waar God geheel afwezig is, wel helemaal erg zijn.

    Zoals je weet zien christenen de aarde niet als de hemel maar als een plaats die momenteel niet voldoet aan zoals God het gewild had.

    wat bedoel je dan met je laatste zin-waar voldoet de aarde niet aan


    Samengevoegd:

    Quote:

    De bijbel doet geen uitspraak over waar de hel is, wel dat hij bestaat. Als gelovigen is dat ook geen probleem want voor hen zijn de nieuwe hemel en de nieuwe aarde bestemd.

    wat bedoelen jullie met nieuwe aarde?

  2. Quote:

    Deenalislaam dit topic staat in het subforum Levensbeschouwing waar ook expliciet niet christelijke zienswijzen welkom zijn. Daarnaast is het handig om kennis te nemen van de hele discussie voordat je vragen gaat repeteren.

    ik ben hier nieuw , sommige zeggen dat de helm welm bestaat anderen zeggen van niet, dus vraag ik het nog eens duidelijk, heb de hele topic nu gelezen


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Gehenna is een woord dat werd gebruikt als symbool voor de hel, het gaat hier om de hel, niet om de fysieke plaats op aarde.

    dus de hel bestaat

    de hemel is het late aarde he en waar is de hel?

  3. Quote:

    Nee, dit zie ik spontaan anders. Daarmee doelen moslims op het feit dat Christus werd geboren uit een aardse moeder. Dit ondersteunt de gedachte van Zoon van God wederom niet.

    jezus zoon van maria (en niet anders)


    Samengevoegd:

    Quote:

    Overal op aarde geloven christenen hetzelfde.

    [...]Nee, deze zijn één. God is ook één met alle christenen, dus met miljarden gelovigen.

    hamer.gif

    ok, dus jullie aanbidden jullie zelf omdat je zelf een éénheid vormt?


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    In Irak geloven moslims ook wat anders, als je begrijpt wat ik bedoel.

    edit; oh sorry, dat is niet alleen in Irak...

    je bent een moslim als je geloofd dat Allah subhanahu wa ta3ala één is en hem alléén aanbidt

  4. Quote:
    Nee, het gaat erom wat de orthodox-christelijke leer is, en dat is zoals hierboven genoemd. Daarmee kan en moet dus geconcludeerd worden, dat de Koran de Drie-Eenheid foutief weergeeft (als God, Jezus en Maria).

    en wat geloofden de christenen in arabie?

    en in afrika was het ook iets anders


    Samengevoegd:

    Quote:

    Inderdaad. Het is maar een woord en er moet niet al teveel waarde aan worden gehecht. Pas geleden heb ik laten zien dat God Zich op veel meer manieren op aarde heeft laten zien dan in 3 personen.

    Je zou kunnen zeggen dat God uit 7 bestaat, namelijk 7 Geesten.

    Op 4,5

    En van de troon gingen bliksemstralen, stemmen en donderslagen uit; en zeven vurige fakkels brandden voor de troon; dit zijn de zeven Geesten Gods.

    Joh. 5

    18 Vanaf dat moment probeerden de Joden hem te doden, omdat hij niet alleen de sabbat ondermijnde, maar bovendien God zijn eigen Vader noemde, en zichzelf zo aan God gelijkstelde.

    Je zou zelfs kunnen stellen dat God uit miljarden bestaat, aangezien er miljarden mensen zijn die God hun Vader noemen.

    Velen nemen deel aan Zijn goddelijke natuur.

    2 Petr 1,4

    door deze zijn wij met kostbare en zeer grote beloften begiftigd, opdat gij daardoor deel zoudt hebben aan de goddelijke natuur, ontkomen aan het verderf, dat door de begeerte in de wereld heerst.

    Fil. 2

    6 Hij die de gestalte van God had, hield zijn gelijkheid aan God niet vast, 7 maar deed er afstand van. Hij nam de gestalte aan van een slaaf en werd gelijk aan een mens. En als mens verschenen, 8 heeft hij zich vernederd en werd gehoorzaam tot in de dood - de dood aan het kruis.

    God heeft zelfs vele namen:
    .

    blijkbaar geen 3 maar zeven, waar gaat dit eindigen

    Allah subhanahu wa ta3ala is één

  5. Quote:

    [...]

    Dat klopt. Daarmee blijft de Drie-Eenheid echter bestaan uit God de Vader, God de Zoon (Jezus) en God de Heilige Geest. Maria is een mens en geen onderdeel van de Drie-Eenheid. Zij wordt dan ook niet aanbeden, ook niet door christenen buiten Europa. Jezus is volledig God en volledig mens (en dus niet alleen een profeet) en wel lid van de Drie-Eenheid. Zodoende wordt Hij ook aanbeden. Aangezien Hij God is, zetten christenen niemand naast of boven God in hun aanbidding.

    zegt dat tegen de andere christenen, de drie-éénheid is veranderd sommigen hebben de engelen ook een verkeerde plek gegeven.

    maar daar gaat het niet om

    kan je mij meer vertellen hoe je de drie-éénheid ziet.

  6. Allah subhanahu wa ta3ala is één en niet drie ofzo

    171. O, mensen van het Boek, overdrijft in uw godsdienst niet en zegt van Allah niets dan de waarheid. Voorwaar, de Messias, Jezus, zoon van Maria was slechts een boodschapper van Allah en Zijn woord tot Maria gegeven als barmhartigheid van Hem. Gelooft dus in Allah en Zijn boodschappers en zegt niet: "Drie (in één)." Houdt op, dat is beter voor u. Voorwaar, Allah is de enige God. Het is verre van Zijn heiligheid, dat Hij een zoon zou hebben. Aan Hem behoort wat in de hemelen en op aarde is en Allah is als Bewaarder afdoende.

    surat de vrouwen:171

    30. Hij (Jezus) zeide: "Ik ben een dienaar van Allah. Hij heeft mij het Boek gegeven en mij tot een profeet gemaakt;"

    31. "Hij heeft mij gezegend waar ik mij ook moge bevinden; en heeft mij het gebed en het geven van aalmoezen zolang ik leef opgelegd."

    32. "En dat ik gehoorzaam zou zijn jegens mijn moeder. Hij heeft mij noch een onderdrukker, noch een slecht mens gemaakt."

    33. "Vrede was met mij op de dag mijner geboorte en zal met mij zijn op de dag van mijn dood en evenzo op de dag dat ik ten leven zal worden opgewekt."

    34. Aldus was Jezus, de zoon van Maria. En (dit is) het ware woord waaraan zij twijfelen.

    35. Het past niet bij Allah Zich een zoon te verwekken, Heilig is Hij. Wanneer Hij een beslissing neemt, zegt Hij daartoe slechts: "Wees", en het wordt.

    36. "Voorwaar, Allah is mijn Heer en uw Heer. Aanbidt Hem derhalve, dit is de rechte weg."

    surat maryam:30-36

  7. Quote:

    [...]

    Dat argument klopt niet helemaal, want christenen geloven dat de drie eenheid God is. Daarom noem je het ook een eenheid..

    er bestaat maar één , Allah subhanahu wa ta3ala

    je kan niet van drie één maken of van één drie


    Samengevoegd:

    Quote:

    Om even op de OP te reageren: ik ben het met vrij weinig van de Islam eens.

    kan je zeggen met wat je eens bent en met wat niet.

  8. Quote:

    @ Deenalislam: je zegt dat iedereen moslim zou moeten worden. Toch hebben de 'mensen van het boek' (joden, christenen) vaak wel een bevoorrechte positie (t.o.v. kafirs dan). Hoe zit dat in de Islamitische traditie? Joden en christenen houden volgens mij nog best wat regels die de Islam voorschrijft.

    Islam is een Arabisch woord dat betekent ‘de complete overgave en gehoorzaamheid aan de Wil van Allah alleen’.

    meeste christenen denk ik (want dat maakt je een christen) geloven in de drie éénheid en dat is geen volledige overgave aan Allah subhanahu wa ta3ala.

  9. Quote:

    Hallo deenalislaam,

    Wat weet je over Isa?

    open een andere topic, deze topic gaat over wat is islam

    maar om kort antwoord te geven:

    171. O, mensen van het Boek, overdrijft in uw godsdienst niet en zegt van Allah niets dan de waarheid. Voorwaar, de Messias, Jezus, zoon van Maria was slechts een boodschapper van Allah en Zijn woord tot Maria gegeven als barmhartigheid van Hem. Gelooft dus in Allah en Zijn boodschappers en zegt niet: "Drie (in één)." Houdt op, dat is beter voor u. Voorwaar, Allah is de enige God. Het is verre van Zijn heiligheid, dat Hij een zoon zou hebben. Aan Hem behoort wat in de hemelen en op aarde is en Allah is als Bewaarder afdoende.

    4:171

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid