Spring naar bijdragen

Minifan

Members
  • Aantal bijdragen

    1.420
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Minifan

  1. mattie200.jpgHet boek 'De torrie van Mattie', met als ondertitel Straatbijbel, verschijnt 10 november. Het boek omvat 96 pagina's met de belangrijkste verhalen van Jezus uit het Bijbelboek Matteüs. Daniel de Wolf vertelt de verhalen in Matteüs opnieuw in de taal van de straat. Van het kerstverhaal tot de opstanding.

    De Straatbijbel brengt verhalen over Jezus op een nieuwe manier tot leven, rauw en verfrissend. Neem nu het kerstverhaal, waarin over Jozef en Maria te lezen is: 'De gewoonte was toen om geen seks voor het huwelijk te hebben. Maar Maria bleek ineens pregno te zijn. Jowie kwam er achter en hij was omin depressed, want hij dacht dat ze met een ander gebald had. Hij kon het in ieder geval niet geweest zijn! Een grote schande.'

    Straattaal is een mix van woorden van MSN en sms, van woorden uit buitenlandse talen en meer. In grote steden gebruiken tienduizenden jongeren straattaal, maar ook in de media komt het frequent voor. Bij alle verhalen is er een extra toelichting opgenomen.

    'De torrie van Mattie' is gerealiseerd door een samenwerking van Youth for Christ, het Nederlands Bijbelgenootschap en Ark Mission.

    Vele jongeren en verschillende theologen hebben meegelezen bij het schrijven van de Straatbijbel. De Wolf was jongerenwerker bij Youth for Christ en werkt nu als pastor voor een kleine kerk. Eerder schreef hij het boek 'Jezus in de Millinx'.

    Hieronder enkele verschillen tussen passages uit de Statenvertaling (1618-1619) en 'De torrie van Mattie'.

    Mattheüs 1:19

    Jozef nu, haar man, alzo hij rechtvaardig was, en haar niet wilde openbaarlijk te schande maken, was van wil haar heimelijk te verlaten.

    Maar Jowie was een rustige boy en hij wilde geen buzz en redu en haters praatjes over Maria en hij dacht erover om hun relatie in stilte te verbreken, je weet toch. Gewoon net doen of hij van nix wist en het uitmaken.

    Mattheüs 2:7-8

    Toen heeft Herodes de wijzen heimelijk geroepen, en vernam naarstiglijk van hen den tijd, wanneer de ster verschenen was; En hen naar Bethlehem zendende, zeide: Reist heen.

    Herodes werd helemaal parra. Hij riep in het geheim de astrologen bij zich. Het werd een hele undercover torrie. Hij wilde precies van hen weten wanneer ze die ster dan gespot hadden. Daarna stuurde hij hen naar Betlehem. Herodes was een sneaky mannetje.

    Mattheüs 26:57

    Die nu Jezus gevangen hadden, leidden Hem heen tot Kajafas, den hogepriester, alwaar de Schriftgeleerden en ouderlingen vergaderd waren.

    De kills die Jezus gevangen genomen hadden, brachten hem bij Kajafas, de topchef. De andere leiders en bobo's waren er ook.

    Mattheüs 26:74

    Toen begon hij zich te vervloeken, en te zweren: Ik ken den Mens niet.

    Toen begon Petrus te vloeken en hij zei het nog maar eens: 'Wolla ik ken die kill niet!'

     

    Bron: Kerknieuws.nl

  2. Arie Boomsma schreef zijn eerste roman: de Relishow. Het boek gaat over Barnabas Holee, een rockstar evangelist die volle zalen trekt en met enige regelmaat te gast is in talkshows. Een man die ver gaat om de boodschap te verkondigen. Hij verspreidt de liefde van Jezus bij voorkeur door middel van seks. Met Arie praten Andries en Knevel en Tijs van den Brink in een stevig gesprek over de gevaren van populariteit en de grens van geloof en humor. Kan zijn boek serieus worden genomen door christenen?

    Boomsma omschrijft in verschillende scenes die groepen christenen aanstootgevend zullen vinden. Zo maakt de hoofdpersoon in het boek reclame voor een spijkerfabrikant door zelf aan een kruis te gaan. Andries Knevel: "Juist omdat ik het kruis zo belangrijk vond dacht ik: 'Arie, dit kun je niet maken.'" Ook haalt hij prolife activist Bert Dorenbos nog even aan in zijn boek, zij het in een persiflage. 

    Met het boek wil Arie Boomsma onder andere christenen een spiegel voorhouden. Het is volgens hemzelf niet de bedoeling zich blasfemisch uit te laten. "Als christenen dit boek lezen stellen ze zich waarschijnlijk de vraag: 'Waar draait het nu echt om?'" Volgens hem willen christenen zich vaak niet openstellen voor dingen die niet in hun straatje passen. 'Hoe kan het dat christenen zo vaak zeggen: 'Dit is onze wereld, daar moet je van af blijven?'"
     
    Bron: CIP.nl
  3. rouvoet(4).jpgAndré Rouvoet, oud-minister en voormalig fractievoorzitter van de ChristenUnie, maakt deel uit van de nieuw gevormde raad van toezicht van de stichting Verzorging Kerkelijke Zendtijd (VKZ), waarin IKON en Zendtijd voor Kerken (ZvK) sinds kort zijn verenigd. Zijn medebestuurders zijn: Luitenant-Kolonel dr. Ine Voorham van het Leger des Heils, dr. Otto Scholten (voorzitter), universitair hoofddocent aan de Universiteit van Amsterdam, drs. Henk Post, directeur voortgezet onderwijs bij het Ministerie van OCW en drs. Jan van Dijk, oud-beleidsmedewerker mediazaken bij het Ministerie van OCW.

    IKON en ZvK zorgen samen voor de representatie van de (protestants-) christelijke stroming in het publieke bestel. Zij krijgen hun zendtijd van 15 kerken en geloofsgemeenschappen in Nederland die samen een achterban hebben van circa drie miljoen leden met een breed scala aan geloofsbelevingen. Algemeen directeur van de stichting VKZ, Martin Fröberg, is blij met de stevige raad van toezicht die in velerlei opzichten van wanten weet. "Wij vinden het van essentieel belang dat de belangrijkste levensbeschouwelijke stromingen in de publieke omroep verankerd én zichtbaar zijn en blijven. Juist nu."

    De twee niet-ledengebonden protestantse omroepen IKON en Zendtijd voor Kerken zijn afgelopen zomer opgegaan in de stichting VKZ met één raad van toezicht en een gezamenlijke boekhouding, echter met behoud van hun eigen naam en programmering. Het is een eerste stap in de richting van een vereenvoudiging van het publieke bestel die het kabinet voor ogen staat, maar zeker niet de laatste. De nieuwe raad van toezicht zal de omroepstichting VKZ de komende periode door woelige baren moeten leiden. Vóór 15 november 2011 zal de stichting minister Van Bijsterveldt moeten laten weten bij welke omroepvereniging dan wel taakorganisatie zij zich zal aansluiten. De beide omroepen staan hier volledig achter, maar realiseren zich wel dat dit grote consequenties zal hebben.

    Bron: IKON

    Bron: Kerknieuws.nl

  4. trin(0).jpg"Iedereen is vrij om aan gebedsgenezing deel te nemen, ook een arts. Maar dit moet hij dan wel uitdrukkelijk doen als privépersoon". Dat schrijft de artsenvereniging KNMG naar aanleiding van de deelname van een arts aan een gebedsgenezingsreis van TRIN.

    De charismatisch-evangelische organisatie TRIN reisde in november 2010 af naar Birma en daar zouden verschillende blinden zijn genezen. Ook een arts maakte deel uit van het reisgezelschap. Het zou gaan om de longarts Edward Dompeling.

    "Het is geen taak van de KNMG om na te gaan in welke hoedanigheid de hoogleraar aan de reis heeft deelgenomen. Wij stellen alleen in zijn algemeenheid welke norm voor artsen geldt," aldus KNMG. "Zodra hij handelt in de hoedanigheid van arts, of in de ogen van omstanders handelt in die hoedanigheid bijvoorbeeld doordat hij (her)kenbaar is als arts, moet hij zich bewust zijn van de verwachtingen die dit wekt. En dan moet hij zich houden aan de eisen die zijn professie aan hem stelt."

    Onderzoek toonde aan dat de genezingsverhalen van TRIN niet klopten.
     

    Bron: Kerknieuws.nl

     

  5. twitter(10).jpgPredikanten die actief zijn op Twitter, staan vooral in contact met collegaÂ’s. Twitter levert daarmee vooral een breder netwerk op. Dat is jammer voor predikanten die Twitter zien als een manier om te evangeliseren.

    Dat concludeert Mirte Martinus in haar masterscriptie die zij schreef voor haar studie Godsdienstwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij deed onderzoek naar het twittergedrag van dominees. Hiervoor volgde zij ongeveer 80 voorgangers op het populaire sociale medium.

    Niet alleen constateert ze dat dominees vooral met elkaar twitteren, ook beschrijft ze dat er drie typen twitterende dominees zijn: de dominee die Twitter gebruikt om te evangeliseren, de dominee die via Twitter de kerk zichtbaar wil maken en tenslotte de dominee die een (ideologische) stem wil zijn.

    Martinus sluit haar scriptie af met enkele vragen voor mogelijk vervolgonderzoek, waaronder onderzoek naar de vraag hoe de tweets van de dominee vallen bij de gemeente.
     

    Bron: Kerknieuws.nl

     

  6. pelgrim_200.jpgHet Nederlands Genootschap van Sint Jacob, dat onder meer cijfers bijhoudt over pelgrims, bestaat dit jaar 25 jaar. Museum Catharijneconvent in Utrecht houdt daarom vanaf zaterdag een tentoonstelling over de miljoenen Europeanen die sinds de 11e eeuw te voet of te paard reisden over de Camino de Santiago, het pad naar Santiago de Compostela in Noord-Spanje.

    Wereldwijd is het aantal pelgrims dat aankomt in Santiago explosief gestegen, blijkt uit cijfers van het genootschap. In 1990 gingen er nog 4918 pelgrims op bedevaart, tien jaar later waren dat er 145.878 in totaal. Vorig jaar vertrok een recordaantal van 268.455 mensen op bedevaart naar de heilige plaats.

    Ook uit Nederland maken ieder jaar meer mensen een pelgrimstocht naar Santiago. In 1998 vertrokken 754 pelgrims uit Nederland naar de heilige plaats, tien jaar later waren dat er 1864. Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob houdt sinds de oprichting in 1986 bij hoeveel pelgrims er aankomen in Santiago.

    Uit de cijfers komt verder naar voren dat pelgrimeren iets populairder is onder mannen dan vrouwen. Het genootschap splitste de cijfers ook uit naar beroep. De meeste pelgrims noemen zich kantoormedewerker.
    De tentoonstelling Pelgrims - Onderweg naar Santiago de Compostela is te zien tot en met 26 februari volgend jaar.

    Bron: Kerknieuws.nl

  7. NBVlogo200(2).jpgIn het centrum van Voorthuizen wordt dit weekend non stop de Bijbel gelezen. Zes jongeren van Bijbel in Context (BIC) organiseren het evenement, waarbij 24 uur per dag wordt voorgelezen.

    Vrijdagochtend begon een groep jongeren met Genesis 1 uit de Nieuwe Bijbelvertaling. Maandagavond hopen ze de laatste woorden van Openbaring 22 te lezen. Het lezen van de hele Bijbel duurt ongeveer 82 uur.

    Iedereen die wil mag in Voorthuizen langskomen om mee te lezen. Mensen die slecht ter been zijn kunnen zelfs met een taxi worden opgehaald. De marathon vindt plaats in het kerkgebouw van de gereformeerde kerk aan het Bunckmanplein.

    Bij de lancering van de Nieuwe Bijbelvertaling organiseerde de IKON een voorleesmarathon in boekhandel Donner in Rotterdam. De daar gemaakte opnames (1435 pericopen) zijn terug te vinden op www.voorleesbijbel.nl. Het voorlezen nam toen 140 uur in beslag.

    Bron: Omroep Gelderland/IKON

     

  8. Het leven van topsporters lijkt te draaien om competitie en overwinning, maar schijn bedriegt. In de IKON-internetserie ‘Geloof in Beweging’ staan sporters centraal voor wie religie een belangrijke inspiratiebron is. IKON-verslaggeefster Anne de Blok maakte deel een in de serie. 

    Geloof in Beweging 
    De Nederlandse sportwereld bereiken met het evangelie van Jezus: dat is de missie van de stichting Geloofshelden. In deze aflevering volgen we de dertienjarige Arne Nieuwenhuis die samen met zijn vriendjes meedoet aan de jaarlijkse sportdag van deze stichting. Medewerkers, oud- profvoetballer Bert Konterman en schaatssprinter Jacques de Koning komen aan het woord over de missie van de stichting en de relatie tussen geloof en (top)sport. 

    Colofon
    Concept: Guido Attema
    Camera, montage, regie: Anne de Blok
    Voice-over: Job de Haan
    Grafische vormgeving: Govert van der Heijden, Dorus van Lieshout
    Met dank aan: Stichting Geloofshelden, Arne Nieuwehuis, Rene Ruitenberg, Bert Konterman, Henk van Dijk, Jacques de Koning, de kinderen van het sportkamp.

  9. bijbelquiz200(0).jpgOud-politicus André Rouvoet is één van de bekende Nederlanders die op donderdag 27 oktober meedoen aan De Grote Bijbelquiz van de EO en de NCRV. Ook GTST-acteur Everon Jackson, zangeres en actrice Linda Wagenmakers en mediapersoonlijkheid Marijke Helwegen testen dan hun bijbelkennis.

    Jaarlijks organiseren de twee omroepen de bijbelquiz in de Grote Kerk in Den Haag. Ook dit jaar wordt het publiek opgedeeld naar regio. Zo strijden oost, west, noord en zuid tegen elkaar.

    De presentatie van De Grote Bijbelquiz is in handen van Bert van Leeuwen (EO) en Jacobine Geel (NCRV).
     

    Bron: Kerknieuws.nl

     

  10. pausbanken.jpgDe houten banken waarop gelovigen vorige week in Freiburg hebben gezeten tijdens het bezoek van paus Benedictus XVI aan Duitsland, vliegen weg. Van de 5000 banken van ongeveer 5 meter, zijn er binnen een week al 2000 verkocht. Dat heeft het aartsbisdom Freiburg in het zuidwesten van Duitsland zaterdag bekendgemaakt.

    Vooral de onlineverkoop loopt goed. Via internet zijn uit heel Duitsland bestellingen binnengekomen. Ook een inwoner van de Amerikaanse staat Virginia wilde een bank hebben.

    De banken, die 140 kilo wegen, kosten 410 euro, exclusief verzendkosten.

    Bron: Kerknieuws.nl

     

  11. meditatie3.jpgDe belangstelling voor meditatie uit de christelijke bronnen groeit al enkele jaren. In 2009 werd daarom Vacare gelanceerd, het platform voor meditatief leven in en vanuit de Protestantse Kerk. Dit platform presenteert vandaag het Handboek christelijke meditatie.

    Dat gebeurt tijdens de landelijke Vacare-dag in Amersfoort, waar naast de boekpresentatie ook verschillende workshops worden aangeboden.

    Het handboek is opgedeeld in drie delen: de vertrekpunten, want christelijke meditatie kent oude wortels, de wegen (de verschillende vormen van meditatie) en de vruchten; de resultaten van meditatie. Zo is het handboek een bron van informatie voor degene die zich wil verdiepen in de christelijke meditatie.

    Vacare bestaat twee jaar. Inmiddels zijn verspreid over het land meditatiegroepen ontstaan waar verschillende vormen van christelijke meditatie worden aangeboden. Het opbouwen van een relatie met God speelt een centrale rol bij al deze meditatievormen.

    Handboek christelijke meditatie

    Handboek christelijke meditatie
    Onder redactie van Lex Boot
    Uitgeverij Boekencentrum
    (meer informatie)

    Bron: IKON

    Bron: Kerknieuws.nl

  12. Een Oezbeekse rechter heeft donderdag een boete opgelegd aan vier vrouwen. De christenen moeten 1000 dollar betalen. In Oezbekistan is dat een derde deel van een gemiddeld jaarsalaris.

    Dat maakte Stichting Friedenstimme vrijdag bekend.3669919948.jpg
     
    De vrouwen werden zondag gearresteerd toen zij op ziekenbezoek gingen in een ziekenhuis. Zij waren in het bezit van religieuze lectuur, een strafbaar feit in Oezbekistan. De SGP heeft deze week aan minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken en aan de Europese Unie gevraagd om te werken aan vrijlating van de christenen. Ook pleitte de partij voor meer aandacht voor het lot van religieuze minderheden in Oezbekistan.
     
    In Oezbekistan zitten op dit moment enkele christenen vanwege hun geloof in de gevangenis. Friedensstimme ziet een toename van tegenwerking en vervolging van christenen in het land, aldus de woordvoerder van de organisatie. „Het land voert de druk op christenen verder op. Het wordt steeds lastiger om het geloof te belijden en te beleven. Wij roepen daarom op tot gebed en het schrijven van brieven naar de overheid.â€
     
    Bron: Reformatorisch Dagblad
     
  13. jongeren2(2).jpgJongeren hebben een hard oordeel over het jeugdwerk in hun eigen kerkelijke gemeenten. Ze hebben er heel vaak niks aan, zo is hun ervaring. Dat blijkt uit het onderzoek Jong, (goed)gelovig & kerk. De rol van het kerkelijk leven in de belevingswereld van jongeren. Hiervoor werden honderden jongeren en jongvolwassenen (veertien tot en met dertig jaar) uit de breedte van kerken in ons land ondervraagd. De gemiddelde leeftijd van de respondenten was 21 jaar.

    Meer dan 80 procent van de jongeren gaf aan nooit iets te hebben (gehad) aan een jongerenwerker of een mentor voor jongeren. Rond de drie kwart geeft aan nooit wat te hebben gehad aan beleid om 16+-jongeren te ondersteunen in hun (geloofs)ontwikkeling of een huisbezoek dat ze vanaf zestien jaar kregen. Rond de 60 procent van de ondervraagde jongeren heeft volgens eigen zeggen nooit wat gehad aan een jeugdouderling, ouderling, leiders of coaches voor jongeren vanaf zestien jaar, kringen/huisgroepen of de soos en het jeugdhonk.

    Lees verder bij het Friesch Dagblad
     

    Bron: Kerknieuws.nl

     

  14. Michael W. Smith brengt op 22 november 2011 zijn 23ste album met de titel 'Glory' uit. Het betreft een instrumentaal album, de opvolger van zijn eerste instrumentale album 'Freedom' uit 2000. De opnames voor het album 'Glory' hebben plaatsgevonden in de prestigieuze AIR Studios in Londen.

    Speciaal voor deze gelegenheid werd Michael W. Smith begeleid door een 65 leden tellend orkest. De regie van het opnameproces was in handen van David Hamilton, een goede vriend van de gospelzanger. 

    Michael W. Smith licht toe: "Ik heb al vaak gezegd dat 'Freedom' mijn favoriete album is, dus ik ben ontzettend enthousiast over het uitbrengen van een tweede instrumentaal album. Ik denk dat de mensen die van 'Freedom' hebben genoten ook dit album zullen waarderen. Door de unieke muzikale wendingen in dit project verwacht ik eigenlijk ook dat een geheel nieuw publiek zal worden aangesproken."

    Bron: Oneway

     

     

  15. Wat doet een jeugdwerker eigenlijk? :$

    Van de site van JOP:

    Werkzaamheden richting jeugd- en jongerenwerk:

    - Ondersteunen, begeleiden en ontwikkelen van (diaconale) activiteiten voor jeugd- en

    jongeren

    - Voortzetten van reeds ontwikkelde contacten en activiteiten rond jeugddiaconaat

    - Ondersteunen van medewerkers binnen het jeugdwerk op gebied van advies, training

    en coaching- Advisering van de taakgroep jeugd- en jongeren

    - Onderhouden van contacten met studenten

    - Ontwikkelen van activiteiten die generatieoverstijgende ontmoeting stimuleren

    en

    Samen met betrokkenen ontwikkelen en uitvoeren van visie en beleid op het

    gebied van jeugdwerk.

    ï‚· Het ontwikkelen van activiteiten, die ervoor zorgen dat de jeugd zich thuis voelt

    bij de gemeente.

    ï‚· Het (mee)organiseren van creatieve en aansprekende activiteiten voor de

    jongeren.

    ï‚· Het ondersteunen en enthousiasmeren van alle betrokken vrijwilligers met raad

    en daad.

    ï‚· Het coachen van vrijwilligers van het jeugdwerk

  16. jop.jpgJOP, de jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland, start het nieuwe seizoen met professionele jeugdwerkers op maar liefst 45 plekken door het hele land. De JOP-jeugdwerkers zijn actief in een lokale gemeente, maar in dienst van de Protestantse Kerk. Nog nooit waren er zoveel lokale jeugdwerkers tegelijk via JOP actief. De groei is terug te leiden tot een beslissing van de synode om in 2006 heel gericht te investeren in jongeren in en rondom de Protestantse kerk.

    Om die reden werd JOP, jeugdwerkprogramma van de Protestantse Kerk opgericht. Jeugdwerk werd vanaf dat moment een speerpunt in het beleid van de Protestantse Kerk. Nu een aantal jaar verder, heeft het werk een vlucht genomen. Met zoÂ’n tien tot vijftien nieuwe plekken per jaar breidde deze nieuwe vorm van jeugdwerkondersteuning zich snel uit. De vraag naar deze jeugdwerkers zal zoals het zich laat aanzien de komende jaren aanhouden. Naast jeugdwerkers van JOP zijn ook jeugdwerkers vanuit de HGJB actief binnen de Protestantse Kerk in Nederland.

    JOP heeft het jeugdwerkersconcept met succes in de kerk geïntroduceerd en de afgelopen jaren verfijnd. Steeds meer gemeenten denken daarom na over de inzet van een professionele jeugdwerker. Het benoemen van een jeugdwerker mag zeker geen apart doel op zich zijn, benadrukt Schelling. Vrijwilligers en ouders zijn even belangrijk in het jeugdwerk. Toch is hij blij dat steeds meer gemeenten bij JOP aankloppen, vanuit het verlangen daadwerkelijk te investeren in jongeren en in goed en kwalitatief jeugdwerk, waarin jongeren en hun omgeving de belangrijkste plaats innemen.

    Bron: Kerknieuws.nl

     

  17. Het is alweer zover… Na een lange vakantie zijn de scholen weer begonnen! Heb je het een beetje naar je zin? Of rugtas204_tcm42-389259.jpgtel je de weken al weer af tot aan de herfstvakantie? Misschien ben je wel naar een nieuwe school gegaan, of zit je in een nieuwe klas door je profielkeuze. Nieuwe klasgenoten, nieuwe mensen om mee om te gaan, aftasten wie je vrienden zouden willen zijn, ontdekken of je populair bent in de klas… Of ben je iemand die er eigenlijk niet echt bij hoort?

    Sommige mensen doen er werkelijk alles voor om erbij te horen, zelfs als ze er eigenlijk niet helemaal achterstaan. Is het je wel eens opgevallen dat het voor veel jongeren onwijs belangrijk is wat ‘de groep’ zegt én doet?

    Dat doe ik niet! Toch…?

    Je kunt vast wat voorbeelden opnoemen van klasgenoten of vrienden die worden beïnvloed door de rest. Maar heb je wel eens eerlijk naar jezelf gekeken? De kleren die je draagt, je taalgebruik, je gedrag… alles kan worden beïnvloed door de rest.

    Negatieve groepsdruk
    Andere voorbeelden zijn spijbelen, stoer doen door zoveel mogelijk te drinken of een leraar wegpesten. Je hebt vast wel eens sommige van deze dingen gedaan, terwijl je dat eigenlijk niet wilde. Dat noemen we negatieve groepsdruk. Ook niet bidden voor het eten of met iemand naar bed gaan omdat iedereen dat doet, zijn hier voorbeelden van.

    Groepsdruk is dus eigenlijk een bewuste of onbewuste invloed van de mensen om je heen op jou. Iedereen heeft daar wel eens mee te maken. Doe jij wel eens iets waar je eigenlijk niet achterstaat?! Hieronder wat tips over hoe je met groepsdruk om kunt gaan.

    What to do?

    •          Denk na! Zorg dat je weet wat je wilt.
    •          Laat je mening horen! Wees geen meeloper.
    •          NEE = NEE, geen ‘Misschien’ of ‘Ik weet het niet’
    •          Zoek medestanders om tegen negatieve groepsdruk in te gaan.
    •          Zoek naar alternatieven en stel deze ook voor aan de groep (“In plaats van zoveel mogelijk drinken in een zo’n kort mogelijke tijd, kunnen we toch ook gezellig met z’n allen naar de stad gaan en daar een colaatje pakken op een terrasje?â€).
    •          Verdien respect en wees gewoon jezelf.
    •          Ervaar je groepsdruk vanuit je vriendengroep? Maak het bespreekbaar!
    •          Niet kiezen is ook een keuze. Bedenk dat je zelf de gevolgen moet dragen van wat je doet.
    •          Er is altijd een weg terug. Mocht je een verkeerde keuze gemaakt hebben, geef dit dan toe en zeg erbij dat je het mis had of dat je van gedachten veranderd bent.

     

    Pas op voor opwarmend water

    Wanneer een kikker in kokend water wordt gezet, springt hij er direct uit. Maar wanneer een kikker in een pannetje koud water wordt gezet dat langzaam opgewarmd wordt, blijft hij zitten… Met groepsdruk werkt het vaak hetzelfde: iemand uit de groep stelt iets voor – bijvoorbeeld over het wegpesten van een leraar of indrinken voor een feestje – en je wordt langzaam warm gemaakt. Als het keuzemoment komt, lijkt het niet meer logisch om ‘nee’ te zeggen. Pas dus op voor opwarmend water!

    En als laatste: jij bent jij en jij bent tof. Dus… laat je niet gek maken!

     

    Stichting Chris

  18. Eerst liep het niet zo soepel maar met een beetje christelijke videokaart driver loopt alles heerlijk.

    (iemand weet toevallig geen manier om de muis als tablet invoer te gebruiken?)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid