Spring naar bijdragen

aurora

Members
  • Aantal bijdragen

    28
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door aurora

  1. Quote:
    Op vrijdag 02 september 2005 15:18:44 schreef Iriacynthe het volgende:

    Ik woon dan ook in België, hier vind je dan weer nauwelijks iets protestants. Ooit van de Katholieke Universiteit van Leuven gehoord? Daar ga ik studeren (ik woon er ook maar zo'n zes km vandaan, vrij logische keuze dus), en ik heb gehoord dat hun opleiding godsdienstwetenschappen behoorlijk goed is.

    Ik ga Hebreeuws kiezen, om de simpele reden dat ik al zes jaar Latijn gedaan heb (Latijn is ook een optie), en het lijkt me tamelijk dwaas om dan weer een beginnerscursus te gaan volgen. Grieks heb ik een trimester gehad en ik was er niet zo gek op (ok, toen was ik nog maar 12, maar toch, ik wou dan liever iets doen wat totaal nieuw voor me is).

    Ik hou je zeker op de hoogte, ik ben zelf ook ontzettend benieuwd
    smile.gif
    .

    Is jouw schooljaar eigenlijk al begonnen?

    Dit bericht vráágt gewoon om een reactie.. :-)

    Wist je dat je in Leuven óók een protestante opleiding theologie hebt? De Evangelische Theologische Faculteit (zie www.etf.edu)

    En daar studeer ik dan. Ga nu ook het tweede jaar in.

    Latijn, je hoeft niet persé een beginnerscursus te doen hoor, aan de KUL. Ik zelf heb 5 jaar Latijn gevolgd op de Middelbare School, en ga dit jaar ook Latijn volgen aan de KUL. Dat veronderstelt voorkennis van de Middelbare School.

    De Katholieke Universteit staat héél goed bekend, tenminste wat ik ervan heb gehoord. Ze bestaan ook al sinds 1400zoveel.

    De vakken die ik volg in het tweede jaar: oude testament, nieuwe testament, oude en nieuwe testament in context, systematische theologie, historische theologie, pastoraat, ecclesiologische modellen, catechetiek, hebreeuws, grieks, latijn.

  2. Quote:
    Op dinsdag 13 juli 2004 05:27:56 schreef anastasia het volgende:

    Ik kende een prachtige spirituele vrouw, een non die leefde in een katholiek klooster. Zij was een christelijke boeddhist.

    Volgens mij sluiten christen zijn en boedhist zijn elkaar uit. Als iemand toch zegt dat hij/zij toch christen is, dan heb ik reden genoeg om ernstig te twijfelen aan zijn christenzijn.

  3. Ben hier net nieuw, maar hoe kun je zien of er nieuwe berichten zijn sinds je laatste bezoek?

    En het is ook lastig te zien wanneer er uberhaupt voor het laatst iets gepost is in een topic, volgens mij staat er niet wanneer er het laatst is gepost, maar wanneer een topic gestart is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid