Spring naar bijdragen

Fitness topic


Aanbevolen berichten

Quote:
"Iriacynthe" schreef het volgende:

Ergens heeft hij wel gelijk toch. Ok ja, in deze tijd is sport behoorlijk nodig, maar dat is toch voornamelijk omdat we nu eenmaal veel te ongezond eten, stilzittende jobs hebben, en nauwelijks nog lichamelijke inspanningen moeten leveren om te leven. Dat maakt sport niet slecht, maar het is in zekere zin wel iets onnatuurlijks dat niet echt nodig zou zijn als men niet zo'n ongezonde levensstijl zou hebben.

Dan heeft hij dus vooral ongelijk, omdat men in de Westerse praktijk van tegenwoordig sport nodig heeft knipoog_dicht.gif

Idd is het zo dat de mensen van vroeger, die het land bebouwden en heel veel handwerk verrichtten in het algemeen, geen sport nodig hadden. Verspilling van energie. De kantoorpikkies en, mjah, het vrouwelijke equivalent daarvan (hoe dat ook heet puh2.gif) van tegenwoordig hebben het wel nodig.

Quote:
"Iriacynthe" schreef het volgende:

Light, dat apparaat dat je beschrijft waarbij je je benen dicht moet duwen wordt in de gym waar mijn lief traint heel toepasselijk "het vaginamasjien' genoemd.

LOL echt? widegrin.gif

Quote:
"Iriacynthe" schreef het volgende:

't Is wel een beetje genant hoor, af en toe ga ik met hem mee, en als ik daar dan in mijn tshirtje met bloempjes en vlindertjes op zit te trainen in een gym die voor 90 procent gebruikt wordt door mannelijke powerlifters die zich voorbereiden op competities en met gigantische halters rondgooien voel ik me wel een beetje ongemakkelijk. En al helemaal als ik dat apparaat gebruik!

De meeste vrouwen voelen zich ongemakkelijk op dat ding. Ernaast staat bij ons een apparaat voor de benen, waarbij je vrij laag zit. Ik ben dat een keer gaan doen terwijl er een meisje bezig was op dat "vaginamasjien", mijn ooghoogte bleek overeen te komen met de hoogte van haar machinerie en je zit een stuk naar voren waardoor je in theorie een vrij gezichtsveld hebt richting kruis. Hoewel ik natuurlijk uit beleefdheid (en misschien oko wel verlegenheid) helemaal niet haar kant op keek, was ze er niet blij mee dat ik daar aan de slag ging en ze ging meteen wat anders doen widegrin.gif

Was echt geen opzet in het spel widegrin.gif

Vind ik een tikje overdreven, je ziet niks volgens mij. Mjah als ze dan een hele strakke broek aandoen wellicht wel, dat weet ik niet. Het idee om de benen te openen vlakbij een jongen is misschien op zich al ongemakkelijk.

Ik heb er geen moeite mee, vind het een heerlijke oefening al kan ie niet zwaar, duidelijk op de vrouwen gericht. Door 'm een tijdje vast te houden bij maximale spanning kan ik 'm zwaarder maken. De omgekeerde beweging vind ik veel moeilijker. Kan 'm niet heel zwaar zetten omdat er dan kramp in m'n billen schiet.

Morgen ga ik weer, vanavond lekker voetballen in m'n Oranje shirt met alleen maar Duitsers.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 827
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Gisteravond weer lekker op het vaginamasjien aan de gang gegaan widegrin.gif

Hoe fout klinkt dat wel niet, les Vlamingues ils sont fous...

Vanavond trainen denk ik, dan kan ik morgen boksles volgen, dat is ook in de sportschool, een ex-bokser en hardcore drill sergeant geeft les smile.gif

"Hoch die Hände! Schneller! SCHNELLER!"

Ziet er enorm intensief uit, veel punchen met gewichten in je handen, snelle sit-ups, de hele rataplan. Ben benieuwd of ik dat volhoudt, aan kracht en snelheid ontbreekt het niet echt, uithoudingsvermogen is toch wat anders...

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Anon_phpbb

was de boksles leuk? Lijkt me echt super .. bij mij worden ze ook gegeven, alleen ik heb zo'n dalurenabbo en de groepslessen worden bijna allemaal buiten die uren gegeven .. nu gaan ze dan wel starten met lessen hapkido, maar ja ik vond het nogal een vaag verhaal op dat papier... ik wil gewoon even iets waarmee je keihard moet sporten , dit is meer zelfverdediging ofzo .. Ik ben nu ook aan het hardlopen en skaten, want ik heb dus gelezen dat al die apparaten helemaal geen zin hebben als je vet wil verbranden. Ben nu wel een beetje gedemotiveerd, weet eigenlijk niet meer waar ik het voor doe ... noparty.gif ja omdat mn vader het betaald, dat is eigenlijk alles.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoe meer spieren je hebt, hoe meer vet je verbrandt, niet? Als je vet kwijt wilt kan dat wel een goede motivatie zijn. En sowieso, je lichaam ziet er mooier uit als je wat spieren hebt. Maar eigenlijk zou je best gewoon gaan omdat het leuk is, als je jezelf alleen maar kan motiveren met vetverbranding kan je misschien beter iets zoeken dat én sportief, én leuk is?

(En Light, tuurlijk klinkt het fout in zo'n typisch Hollandse zin, daar moet je ons de schuld niet van geven he. puh2.gif)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Boksles heb ik gemist, ik had net van tevoren honger en heb een pizza naar binnen gewerkt, kreeg een vrij epische after-dinner dip en kreeg mezelf niet van de bank af puh2.gif

Had ook al 4 dagen achtereen gesport. Deze week komt het er ook niet van ivm Nederland-Frankrijk (boehhhhh voetbal, ja sorry dames knipoog_dicht.gif).

Volgende week idem, dan heb ik een presentatie in Wageningen en ben ik niet in de buurt... maar ik ga het wel doen, uiteindelijk smile.gif

En jep, hoe meer spieren, hoe meer vet je verbrandt. Je kunt in het begin wel wat aankomen als je als meisje spieren gaat bouwen, maar alles wordt wat strakker getrokken enzo dus optisch ga je er toch op vooruit. Al gruwen de meeste vrouwen bij het idee aan dikkere benen of erger nog, billen widegrin.gif

Ik ben trots op mijn dikke squat-kont widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dikkere benen, inderdaad...! Sinds ik ben gaan hardlopen kan ik amper nog m'n laarzen dichtkrijgen, en ja, het zijn dan wel spieren, maar echt schön is het niet puh2.gif Ze zijn wél strakker, hetzelfde geldt voor de bottom. Ach, ik heb altijd van die Hollands fietsbenen gehad, zal wel altijd zo blijven!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Deze week komt het er ook niet van ivm Nederland-Frankrijk (boehhhhh voetbal, ja sorry dames
knipoog_dicht.gif
).

EK is een geweldige tijd om cardio te doen smile.gif

Als Nederland speelt, is er zelden iemand in de sportschool, en als je een tv voor je snufferd hebt en in spanning zit te kijken doe je ineens dubbel zo hard je best puh2.gif

Helaas heb ik geen abonnement op de sportschool meer, anders zou ik zeker gaan.... Alleen al voor de rust. Niet wachten op toestellen, sauna helemaal voor mij alleen... heerlijk ek2.gif

Zijn er dus toch nog positieve punten aan het EK widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mjah dat is dan weer het voordeel voor jou idd...

Er is niks mis met Hollandse fietsbenen smile.gif

Man, ik ben stiknerveus voor de wedstrijd. Ik denk dat ik zo enorm hard ga trainen dat ik voor pampus lig om 20.45u en niet de energie heb om me erg druk te maken puh2.gif

Ik heb mijn kantoor dat ik deel met 2 Duitse AiO's mooi aangekleed met oranje en rood-wit-blauw. Als ze vanavond winnen, ga ik door het hele instituut oranje balonnen plaatsen, ik heb de sleutel voor alle verdiepingen widegrin.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Als ik zou beginne met trimmen (gewoon door de buurt of langs het kanaal langs) en mijn conditie is nog niet zo heel best (alhoewel ik wel rustig drie/vier uur achter elkaar post kan lopen zonder problemen) wat zou dan een beetje een goede afstand zijn om mee te beginnen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Oh bugger, Nederland moet de 17e spelen en da's op dinsdag... mijn trainavondje. Hmmmz, dan moet ik m'n 10 kilometertjes maar solo maken overdag, zodat ik 's avonds net als de rest van de vereniging voor de buis zit!

Haha Light, ben jij zo zenuwachtig? Ik ga uit van het slechtste, dan kan het alleen maar meevallen knipoog_dicht.gif Meestal werkt die tactiek! Heuj, mochten die AiO's van jou ook nog wat zwart/rood/geels ophangen of is het oranje wat de klok slaat? Lol!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Als ik zou beginne met trimmen (gewoon door de buurt of langs het kanaal langs) en mijn conditie is nog niet zo heel best (alhoewel ik wel rustig drie/vier uur achter elkaar post kan lopen zonder problemen) wat zou dan een beetje een goede afstand zijn om mee te beginnen?

Hier:

link

Dat is een interval-hardloopschema op MP3. Het laat je zo'n 20 - 25 minuten rennen/lopen en na het hele schema gehad te hebben kan je 5km hardlopen. Tussendoor muziek en de zwoele stem van de Belgische Evy die je aanwijzingen geeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik loop zelf ook nog niet zo lang, dus ben geen deskundige, maar misschien kan je beter op tijd beginnen dan op afstand. Dus 2 minuten hardlopen, 2 minuten wandelen, 3 minuten hardlopen, weer 2 minuten wandelen etc. Want met postbezorgen (wat ik ook al jaren doe overigens) gebruik je heel andere spieren dan met hardlopen en dan geldt dat je alles gedisciplineerd moet opbouwen, wil je zo min mogelijk risico op blessures lopen. En zorg voor goede hardloopschoenen!!!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hardlopen... ik dacht zelf meer aan trimmen dus een rennende beweging, maar dan niet echt hard rennen, maar gewoon soepeltjes voortbewegen. Bij hardlopen moet ik altijd denken aan die mensen op de atletiekbaan die zo hard mogelijk echt lopen (waar ze erg goed in zijn) maar wat er nogal vreemd uitziet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Okee, dat bedoelde ik ook eigenlijk knipoog_dicht.gif Je maakt hoe dan ook die rennende beweging en je kan beter niet vanuit het niets 5km gaan lopen. Zal je waarschijnlijk ook niet lukken, hetzij met veel pijn en moeite. En je loopt dan onnodig risico op blessures. Er staan veel beginnersschema's op internet en als je met begeleiding wilt lopen kun je bij een vereniging gaan, die hebben altijd wel opstapgroepen waarbij je in een groep aan de slag gaat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Okee, dat bedoelde ik ook eigenlijk
knipoog_dicht.gif
Je maakt hoe dan ook die rennende beweging en je kan beter niet vanuit het niets 5km gaan lopen. Zal je waarschijnlijk ook niet lukken, hetzij met veel pijn en moeite. En je loopt dan onnodig risico op blessures. Er staan veel beginnersschema's op internet en als je met begeleiding wilt lopen kun je bij een vereniging gaan, die hebben altijd wel opstapgroepen waarbij je in een groep aan de slag gaat.

Nee dank je. In groepsverband trimmen zal voor mij niet werken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het was maar een suggestie natuurlijk, het werkt voor iedereen weer anders. Het is denk ik wel slim om naar een speciaalzaak te gaan om je te laten adviseren over loopschoenen. Die zijn echt heel belangrijk. Voor elke voet is er een andere schoen!

Maar wat trainen betreft, zou ik als ik jou was gewoon een beginnersschema van internet plukken en wat info over warming-up en cooling-down zoeken. En dan aan de trim smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Oooooooow, joggen. Ok ja, ik ben terug mee. smile.gif

Start to run is een goed programma, maar misschien zelfs iets te 'soft' voor jou, als je de post doet heb je vast wel wat conditie. Nuja, bekijk het eens, je zal zelf ook wel aanvoelen wat lukt en wat niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Inderdaad, Start to run is erg geschikt als beginschema. Je gaat ook al vrij snel langer achter elkaar hardlopen. Het zorgt er tevens voor dat je er plezier in houdt, want als je in een keer kilometers gaat lopen en het valt je tegen, haak je gauw af. Zo blijft het leuk omdat je rustig vordert. Je staat na een tijdje echt te kijken dat je zonder overdreven veel inspanning 5km hardloopt! Ik ben zelf in september begonnen en zit nu aan afstanden van rond de 10km... als je me dat vorig jaar had verteld had ik je middenin je gezicht uitgelachen! puh2.gif

Hier kun je verschillende schema's vinden: link

Link naar bericht
Deel via andere websites

ik zit er mischien toch weer aan te denken naar een sportschool te gaan. daar heb je toch meer keus om je oefeningen te kunnen doen

+ ik heb een school gevonden waarbij je dan ook gratis gebruik mag maken van het zwembad widegrin.gif

net 12x 14x en 16x per arm biceps dumbbell curl gedaan met 17 kilo

ook nog beetje bent over row

zelfde gewicht. 15x 20x 25x

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Okiedokie, tijd voor een update. Ik heb mijn schema geintensiveerd.

Oud:

Maandag: push -> zwaar, pull -> light

Woensdag: benen -> zwaar

Vrijdag: push -> licht, pull -> zwaar

Waarbij push oefeningen izjn waarbij je gewicht van je afduwt (borst, schouders, triceps), pull oefeningen zijn waarbij je gewicht naar je toetrekt (bovenrug, middenrug, onderrug, biceps).

Nieuw:

Maandag: push -> zwaar, pull -> zwaar

Woensdag: benen -> zwaar, push -> licht, pull -> licht

Vrijdag: push -> zwaar, pull -> zwaar

Op maandag zijn alle oefeningen anders dan die van vrijdag. Ik doe nu zeker 90 minuten over een training en ben na afloop stuk.

Gewicht zit rond de 88kg bij een ok vetpercentage. Hopelijk haal ik de 90 binnenkort, ben daar nooit boven geweest smile.gif

Het leukst zijn squats, omdat we in die sportschool relatief grote schijven hebben, lijkt het alsof je een ongelofelijke Olympische topprestatie neerzet als je 130kg op je nek hebt liggen terwijl je door je knieen zakt. Al die grote 10kg schijven, lol. De stang buigt dan ook behoorlijk door.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Inderdaad, Start to run is erg geschikt als beginschema. Je gaat ook al vrij snel langer achter elkaar hardlopen. Het zorgt er tevens voor dat je er plezier in houdt, want als je in een keer kilometers gaat lopen en het valt je tegen, haak je gauw af. Zo blijft het leuk omdat je rustig vordert. Je staat na een tijdje echt te kijken dat je zonder overdreven veel inspanning 5km hardloopt! Ik ben zelf in september begonnen en zit nu aan afstanden van rond de 10km... als je me dat vorig jaar had verteld had ik je middenin je gezicht uitgelachen!
puh2.gif

Hier kun je verschillende schema's vinden:

Hier ook 3 lessen start to run gedaan. Ik lach nu nog steeds om het feit dat ik 5 km zou kunnen hardlopen...

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid