Spring naar bijdragen

gothic?


gothic  

  1. 1. gothic

    • en dat is?
      8
    • stom!
      41
    • leuk!
      53


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 608
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

oeps duister in zin van het is me helemaal duister, met ander woorden ik weet het niet, of een duister oorzaak, met ander woorden een onebekende oorzaak, of duistere machten, met andere woorden kwade machten, of duister...wat zegt dikke van dale???.....

duis·ter1 (het ~)

1 duisternis

duis·ter2 (bn.)

1 zonder licht => donker

2 geheimzinnig, raadselachtig

3 louche => verdacht

duis·te·ren (onp.ww.)

1 [form.] duister worden

duis·ter·nis (de ~ (v.), ~sen)

1 afwezigheid van licht => donker, donkerte, duister; <=> licht

Raar taaltje hebben we toch....

Groet

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Ze noemen mij gothic om m'n kledingsstijl, en om m'n muziekstijl (maar die is dat helemaal niet mondhouden.gif). Vaak gebruiken ze het als scheldwoord, en dan steek ik doodsimpel m'n duim, wijsvinger en pink de lucht in. Moet je die gezichten zien widegrin.gif.

De teksten van veel goth-nummers vind ik wel erg cool, maar de muziek niet echt. Maarja.

Meestal ben ik gewoon Dagmar. I meen, ik luister klassiek naast rock naast metal naast jazz. Ik draag een fluwelen rok en de dag erna een jaren '80 blouse.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 21:22:06 schreef Verity het volgende:

Dat wat Ol' Moth zegt dat Gothic is
widegrin.gif

Industrial, Assemblage 23. Industrial vind ik gewoon niet al te leuk klinken.

De nuance die Raido maakte heb ik ook duidelijk gemaakt. Niet mij in een slecht dagbeeld zetten door uitspraken niet door mij gemaakt aan mijn naam te hangen. widegrin.gifflower.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

The Cure, Joy Division, DOD en Bauhaus zijn best goede bands, alleen is The Cure een New Wave band (is makkelijk te verwarren met Gothic) en DOD zou ik eerder onder darkwave plaatsen, al heeft het zo zijn momenten dat ik me afvraag waarom ;-)

Joy Division en Bauhaus zijn allebei bands waarvan gezegd wordt dat het als eerste het Gothic label opgeplakt heeft gekregen. Er is echter onenigheid over welke van de twee werkelijk de eerste was.

De grap is echter dat geen van beide bands zich als zodanig ziet/zag. Bauhaus blijft tot op de dag van vandaag volhouden dat ze een post-punk band zijn en Joy Division werd (afgezien van een enkele journalist) ook altijd in het post-punk genre geplaatst, maar beiden (Bauhaus vaker dan Joy Division) worden tegenwoordig vaak met Gothic verward.

Dusseh, wat nu?

Weet je wat? Ik geef even een kort lijstje van bands en linkjes naar hun MySpace paginas, kunnen jullie het meteen zelf horen:

Christelijk:

- Batzz in the Belfry ( link )

- The Awakening ( link <= onofficieel )

- Days Are Nights ( link )

- Beauty For Ashes ( link )

Niet-Christelijk (voor zover ik weet)

- Götterdämmerung ( link )

- Black Tape for a Blue Girl ( link )

- The Prophetess ( link )

- Red Lorry Yellow Lorry ( link )

Natuurlijk is dit alleen maar even een heel snelle greep en de eerste bands waar ik aan dacht. Maar hopelijk kan dit wat meer duidelijkheid verschaffen over hoe Gothic klinkt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een Gothic zijn is een levens stijl. Voordat je ook maar iets zegt zoals Thijs moet je wat weten over Gothics. Thijs is een perfect voorbeeld van iemand die niks weet over Gothics. Mensen zoals Thijs zouden eens wat informatie moeten zoeken op Google over Gothics. En niet iedere Gothic is hetzelfde. Ze denken echt niet hetzelfde het probleem is dat de Media een verkeerd beeld schets over gothics.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik kom net op Credible en ik zie dat mijn naam genoemd word...wat weet ik van gothic? de basis dingen...dat within Tempattion geen gothic muziek is en dat bijvoorbeeld darkwave daar meer in de buurt komt...dat goths ook christen kunnen zijn...en als je goed gelezen had kon je ook zien dat ik met die uitspraak maar een beetje zat te stangen...paar posts verderop laat dat zien....maar goed desbetreffende persoon is al geband dus hier heftig op gaan reageren heeft geen zin...het is alleen wel heel irritant

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op zondag 22 oktober 2006 12:15:54 schreef -My Heart Grows Cold- het volgende:

[...]

HEEEEEEL
duidelijk gezegt door iemand die niks van Gothics afweet.

Quote:

Op donderdag 20 april 2006 21:12:17 schreef Thijs het volgende:

ok ik geef het toe ...ik verveel me en op dit soort stellingen krijg je altijd leuke reacties...nu mijn echte mening: ik weet niet of gothic van satan is...het is denk ik hoe mensen er mee om gaan en het is iets wat iedereen voor zich zelf uit moet maken...ik voel me er alleen niet gemakkelijk bij, maar mss ligt dat aan mij

Miischien wat minder selectief lezen? Als je dat namelijk niet had gedaan, had je gezien dat Thijs een sarcastische opmerking maakte?maar blijkbaar lees je alleen wat je wil lezen.

Quote:

Op zaterdag 22 april 2006 12:38:15 schreef ChristianMetalHead het volgende:

Euhm... Even voor de duidelijkheid.

Gothic staat niet voor een kledingsstijl, het staat voor een religie, gebasseerd op Satanisme en Wicca. Vaak word dit verward met een bepaalde kledingsstijl (mensen die zoals mij veel zwart dragen, zwarte nagellak op hebben en lange zwarte leren jassen dragen). Ik weet dit omdat ik zelf ooit die religie heb gevolgt en het gelukkig weer achter me heb gelaten, en God in mijn leven heb geaccepteerd.

Er is wel een muziekstijl genaamt Gothic, maar ik hoop van harte dat er niemand is die hier echt naar luisterd. Voorbeelden van 'echte' gothic-bands zijn de bands Heaven Shall Burn, Dead on Satans Cross en dat soort troep. De meeste mensen zien bands als After Forever als een gothic band wat dus niet zo is. De meeste bands die Gothic worden genoemd zijn DarkTone metalbands. Maargoed. Noem het zoals je wilt. Als je maar weet dat als je het over echt gothic hebt je het niet over 13 jarige meisjes met veel te veel make-up op en alleen maar zwart aan, die zich zo depri mogelijk gedragen om er maar bij te horen hebt, maar over een hele foute religie en muziekstijl waar ik ooit aanhanger van was...

Quote:

Op zondag 22 oktober 2006 14:37:19 schreef -My Heart Grows Cold- het volgende:

Een Gothic zijn is een levens stijl. Voordat je ook maar iets zegt zoals Thijs moet je wat weten over Gothics. Thijs is een perfect voorbeeld van iemand die niks weet over Gothics. Mensen zoals Thijs zouden eens wat informatie moeten zoeken op Google over Gothics. En niet iedere Gothic is hetzelfde. Ze denken echt niet hetzelfde het probleem is dat de Media een verkeerd beeld schets over gothics.

Als jij het allemaal zo goed denkt te weten, waarom vertel jij het ons dan niet?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 22 oktober 2006 12:18:32 schreef Gilrea het volgende:

Komt het van God dan?

Hiermee zeg ik niet dat ik zeg dat het van de duivel komt, ik ben er voor mezelf nog niet uit. Maar ik kan me moeilijk voorstellen dat God de gothic-stijl
, en alles wat er omheen zit
bedacht heeft.

Maar dat geldt voor elke kledingstijl widegrin.gif god heeft nooit kleding bedacht, integendeel puh2.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op maandag 23 oktober 2006 15:19:39 schreef anastasia het volgende:

[...]

Maar dat geldt voor elke kledingstijl
widegrin.gif
God heeft nooit kleding bedacht, integendeel
puh2.gif

Je hebt honderd procent gelijk.

Kleding is dus niet van de Heer. Ik kan daarom maar 1 conclusie trekken en dat is om voortaan bloot over straat te gaan. puh2.gif

Ik wou alleen dat ik dat bijbels kon onderbouwen party.gifknipoog_dicht.gifclown.gifhamer.gif

Maar goed, terug naar het onderwerp (anders krijgen we mopperende mods): Sinds ik in de Goth scene zit, heb ik juist het gevoel dichter bij God te leven. Ik weet dat dat voor sommigen moeilijk is voor te stellen maar het is echt zo.

Natuurlijk zal dit voor niet iedereen opgaan, maar ik ben in de scene helemaal op mijn plek. Ik vind de muziek kicken (vooral de Christelijke varianten :-)), de mensen zijn mooi, de sfeer is gezellig, er wordt nauwelijks drugs gebruikt, aggressie komt zelden tot nooit voor, je mag helemaal jezelf zijn al betekent dat dat je in een roze tutu rondloopt en zo is er wel meer dat ik heerlijk vind aan de scene.

Maar bovenal vind ik het fijn dat ik geen rare blikken of opmerkingen krijg als men erachter komt dat ik Christen ben, hooguit reageert men verrast en vragen ze of ik dan ook naar de kerk ga. Soms komen er nog meer vragen achteraan die ik dan natuurlijk graag beantwoord, maar als er geen vragen komen, ga ik er ook niet over door omdat ik ook niet zou willen dat iemand door ging zeuren als de rollen waren omgedraaid.

Dus nee, Gothic is inderdaad niet door God bedacht. Tenminste, niet dat wij weten (maar kunnen wij dat wel zeker weten?), maar er is geen enkele reden waarom een Goth geen Christen kan zijn, of andersom.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid