Spring naar bijdragen

Alle geloven zijn hetzelfde


Aanbevolen berichten

Quote:
Op zondag 09 april 2006 18:34:25 schreef hopeloos het volgende:

[...]

verbaasd.gif
In de bijbel ben ik anders nog nooit een beschrijving tegengekomen die hierbij in de buurt komt. Het zou daarom fijn zijn als je ook even kan aangeven waar je deze wijsheden vandaan haalt (vooral omdat je het presenteert alsof het een vaststaand feit is).

Hangt af van je interpretatie, wat je zaait is wat je oogst, betekent dat je altijd zult boeten voor wat je hebt gedaan.

Genoeg mensen boeten niet voor hun daden. Hell is het leven op aarde, waarbij het het de beleving is, dat alles een verdoeming met zich mee brengt.

Heb een stuk materie lief, en jou liefde, zal veranderen in kwelling wanneer het stuk materie kapot gaat. De wereld is veranderlijk, het materialistisch denken is een hel, vergeleken de euforie en vreugde die men ervaart wanneer ze het Christus bewustzijn hebben gevonden in hunzelf.

Alles wat we liefhebben, naast God, is een verdoemenis op zichzelf, al het materie veranderd onvermijdelijk in een vorm wat wij niet willen, elke situatie vloeit over in een situatie waar we niks mee te maken willen hebben.

De mens denkt geluk te kennen, maar het is simpelweg de verleiding naar een voldoening, net zoals drugs. Je moment van geluk is lang niet zo diep en groot als de vreugde van God, en het keert zich tegen je, zodra je eraan hebt toegegeven. Dit is Satan, dit is het vicieuze, en branden zul je om je te reinigen van die onreinheden, totdat je zondes eruit zijn gebrand, en je klaar bent voor de hemel. Dit is onreinheid, dit is egoisme, dit is de verleiding wat ons weerhoud van het toelaten van het Christus in jezelf.

Dit is waarom het plan perfect is. Dit is waarom zelfs de niet-gelovigen, goed kunnen zijn, en met de tijd, zullen ook zij teruggaan naar de bron. Na een lang proces, zelfs gelovigen zullen dit proces door gaan, omdat zij niet beseffen wat er nodig is om toegelaten te worden tot God's koningkrijk. Het vereist meer dan een klein besef, of knikken dat je gelooft. Zoals jezus zegt, waar ben ik eventjes kwijt: Je kunt niet 2 meesters liefhebben, heb je het ene lief, dan is het andere lager. Heb God lief, want het is niet zo dat God je niet toelaat in zijn Koningkrijk, het is zo dat je zelf niet toelaat om binnen te treden, niet klaar bent, te verbonden zit aan materie. Karma, en om karma op te lossen word er ook wel eens gezegd; Verbrand je karma, los het op. Dan pas kan je naar binnen, God stelt geen eisen, maar er zijn wel eisen waarbij jij de enige bent die ze stelt, en pas na zoveel foute incarnaties, leer je hoe je moet loslaten, hoe je het Christus bewustzijn kunt vinden, en hoe je Hem kunt toelaten.

Hangt af van je interpretatie, nogmaals dus.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 177
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:20:37 schreef Videl het volgende:

[...]

Op een verklaring geven voor het onverklaarbare. (dat is mijn mening he) Ik weet niet of mijn mening hierover me hier in dank wordt afgenomen.

Maar ik denk dat God is bedacht als verklaring voor dingen die men vroeger niet kon verklaren. Daarom denk ik dat er tegenwoordig ook veel meer ongelovigen zijn. Er zijn nu andere verklaringen voor dingen gevonden dan God.

Hoe verklaar knipoog_dicht.gif jij dan dat ik mijn leven lang (het was maar vijftien jaar hoor) een aanhanger van de evolutietheorie was, (Sterker nog, ik ben opgegroeid met Darwin's theorieen. Logica, feiten you know it.

Religie was zingeving, maar een ei kon nog zien dat je gewoon geboren wordt omdat je ouders seks hebben en dat je doodgaat omdat je cellen nou eenmaal afsterven.)maar dat ik nu een overtuigd christen ben?

Hoe kan het dat ik Jezus heb ontmoet? En dat Die keihard over mijn feitjes en theorietjes is heengewalst? How can it be?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:22:01 schreef Thehighnotes het volgende:

[...]

En nu word ik even kriebelig. Je praat over Jezus maar je praat net zo goed over Karma's en alles.

Vertrouw je nu op de Schrift waar Jezus op vertrouwde of ga je je eigen weg (met praatjes over Jezus) in plaats van je kruis op te nemen en Hem te volgen??

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:24:47 schreef Helena het volgende:

[...]

Hoe verklaar
knipoog_dicht.gif
jij dan dat ik mijn leven lang (het was maar vijftien jaar hoor) een aanhanger van de evolutietheorie was, (Sterker nog, ik ben opgegroeid met Darwin's theorieen. Logica, feiten you know it.

Religie was zingeving, maar een ei kon nog zien dat je gewoon geboren wordt omdat je ouders seks hebben en dat je doodgaat omdat je cellen nou eenmaal afsterven.)maar dat ik nu een overtuigd christen ben?

Hoe kan het dat ik Jezus heb ontmoet? En dat Die keihard over mijn feitjes en theorietjes is heengewalst? How can it be?

Dat weet ik niet. Maar persoonlijk geloof ik daar dus niet in. Dat je jezus kan ontmoeten etc. Ik denk dat mensen sneller gelovig worden als ze veel problemen hebben. Omdat ze dan een houvast hebben. Ik weet niet hoe dat in jou geval is knipoog_dicht.gif

Maar andersom, hoe verklaar jij dan dat mensen die wel heel gelovig zijn opgevoed ineens God heel onlogisch vinden en ongelovig worden?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:17:57 schreef Marcoooooo het volgende:

[...]

En toch worden die goden wel allemaal totaal verschillende eigenschappen en kwaliteiten toegedicht. Ze hebben niet alleen verschillende namen, maar ook aantallen, verlangens en wensen zijn verschillend.

Om dat allemaal over één kam te scheren vind ik vooral heel gemakzuchtig en vooral ook respectloos tegen welke religie dan ook.

Natuurlijk is elke godsdienst verschillend, maar vind nog steeds dat het allemaal op het zelfde neerkomt. het geloven in een hogere macht, dat alles niet zomaar ontstaan is maar geschapen. Mensen hebben daar hun interpretatie aan gegeven en zo zijn verschillende godsdiensten ontstaan. Dit is natuurlijk mijn mening en is niet toepasbaar als je gelooft dat de bijbel letterlijk het woord van God is en dat de enige weg naar de hemel is. Maar waarom zou god niet meerdere godsdiensten hebben geschapen, zodat mensen een eigen keuze hebben om zelf te kiezen hoe ze hem willen eren(of misschien ook helemaal niet). Of er zo'n hogere macht is kan niemand eigenlijk zeker weten, het bestaan, maar ook het niet bestaan kan je nooit met volle zekerheid bewijzen.

Respectloos vind ik het in ieder geval niet, naar mijn mening zijn alle godsdiensten gelijk, de een niet beter dan de ander(alleen de mensen die het belijden verschillen, ook binnen een godsdienst).

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:29:02 schreef Videl het volgende:

[...]

Dat weet ik niet. Maar persoonlijk geloof ik daar dus niet in.

Jij bent wel strak in de leer hoor knipoog_dicht.gif

Quote:
Dat je jezus kan ontmoeten etc.

Jezus met een hoofdletter graag.

Quote:
Ik denk dat mensen sneller gelovig worden als ze veel problemen hebben. Omdat ze dan een houvast hebben. Ik weet niet hoe dat in jou geval is
knipoog_dicht.gif

Ik denk eerder dat het andersom is. Dat je een probleem hebt als je Jezus niet ontmoet puh2.gif

Quote:
Maar andersom, hoe verklaar jij dan dat mensen die wel heel gelovig zijn opgevoed ineens God heel onlogisch vinden en ongelovig worden?

Omdat je wel religie op je bord kan krijgen (sterker nog, je kan de hele Bijbel uit je kop kennen).

(Lees de gelijkenis van de zaaier maar eens)

Maar het schiet weinig op als je God niet ontmoet. Want voordat je God ontmoet zit je gewoon aan satan en de wereld vast. Je loopt dan de andere kant op, en je moet niet verwachten dat een dagje doelloos voor je uit zitten staren in de kerk ervoor zorgt dat je je omdraait. Als je Hem afwijst, als je niet tegen Hem zegt: HEER laat dan zien dat U er bent! Overtuig me dan! Is er geen geloof. Je kan niet door mensen worden overtuigd, alleen door God en door satan.

God komt op uitnodiging zeg ik altijd maar. Hij dringt Zich niet op. Hij klopt aan de deur, maar jij moet open doen. En een fijne gedachte: God zoekt ons. Hij zoekt overal om te kijken of er misschien eentje is die zegt dat Hij welkom is. Een verloren zoon of dochter. Als jij zegt dat Hij welkom is en je dit meent (God ziet je hart toch wel) zal Hij dat niet negeren. En God is ook niet doof, dus Hij zal het horen. Hij heeft ook geen Alzheimer, dus zal Hij het ook niet vergeten. Ik ben er 100% zeker van dat Jezus jou zal redden als jij het Hem vraagt. Hij heeft niet geleden voor de lucht, maar voor mensen zoals jij en ik. Dus Hij zal er zijn!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:33:25 schreef Gorthaur het volgende:

Nou Helena, om het nog sterker te maken: Geloof roept mij meer vragen op dan het me antwoorden geeft.

Ik heb het gevoel dat niet geloven voor mij een stuk minder vragen zou opleveren.

Inderdaad. Voor ik geloofde kon ik gewoon dingen roepen over celletjes die delen en werd ik nog niet voor gek verklaard omdat ik er heilig van overtuigd ben dat er iemand in een vissenbuik zat en dat de regenboog volgt op het verhaal van Noach.

Atheist zijn is zo makkelijk. En zo ontzettend doelloos puh2.gif. Wat heb je er nou aan om uit te gaan uitpluizen wie je bent en waar je bent en waarom je er bent zonder te praten met de Schepper van je leven, de Schepper van je wereld en de Schepper van jou plan. Of schaapjes tellen zonder met de Herder te praten... Wat ben ik eigenlijk gelukkig...

*Moment van bezinning*

Trouwens. Voor ik Jezus leerde kennen maakte ik me niet druk om mijn familie. Nu pas zit ik me zorgen te maken om de halve wereldbevolking die straks met hun koffers vol zonden voor God's troon komen te staan. (Ik denk niet dat ik me zo op mijn gemak zou voelen zonder een advocaat)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:40:17 schreef Helena het volgende:

Jij bent wel strak in de leer hoor
knipoog_dicht.gif

Jezus met een hoofdletter graag.

Ik denk eerder dat het andersom is. Dat je een probleem hebt als je Jezus niet ontmoet
puh2.gif

Niet om je kwaad te maken, maar waarom zou ik jezus met een hoofdletter schrijven? Hij wordt er niet belangrijker/onbelangrijker door.

En ik vind het geen probleem hoor knipoog_dicht.gif

Quote:

Omdat je wel religie op je bord kan krijgen (sterker nog, je kan de hele Bijbel uit je kop kennen).

(Lees de gelijkenis van de zaaier maar eens)

Maar het schiet weinig op als je God niet ontmoet. Want voordat je God ontmoet zit je gewoon aan satan en de wereld vast. Je loopt dan de andere kant op, en je moet niet verwachten dat een dagje doelloos voor je uit zitten staren in de kerk ervoor zorgt dat je je omdraait. Als je Hem afwijst, als je niet tegen Hem zegt: HEER laat dan zien dat U er bent! Overtuig me dan! Is er geen geloof. Je kan niet door mensen worden overtuigd, alleen door God en door satan.

God komt op uitnodiging zeg ik altijd maar. Hij dringt Zich niet op. Hij klopt aan de deur, maar jij moet open doen. En een fijne gedachte: God zoekt ons. Hij zoekt overal om te kijken of er misschien eentje is die zegt dat Hij welkom is. Een verloren zoon of dochter. Als jij zegt dat Hij welkom is en je dit meent (God ziet je hart toch wel) zal Hij dat niet negeren. En God is ook niet doof, dus Hij zal het horen. Hij heeft ook geen Alzheimer, dus zal Hij het ook niet vergeten. Ik ben er 100% zeker van dat Jezus jou zal redden als jij het Hem vraagt. Hij heeft niet geleden voor de lucht, maar voor mensen zoals jij en ik. Dus Hij zal er zijn!

Ik heb opengestaan voor God. Heel lang zelfs.

Maar uiteindelijk heb ik toch gekozen voor wat ik logischer vond. En er zijn ook mensen die eerst met overtuiging gelovig waren. En zich er daarna helemaal vanaf gesloten hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:

Op zondag 09 april 2006 20:50:41 schreef Videl het volgende:

Niet om je kwaad te maken, maar waarom zou ik jezus met een hoofdletter schrijven?

Je schrijft je eigen naam per slot van rekening wel met een hoofdletter. Waarom dan de Naam van Jezus niet?

Je vindt jezelf blijkbaar errug belangrijk knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:44:03 schreef Helena het volgende:

[...]

Inderdaad. Voor ik geloofde kon ik gewoon dingen roepen over celletjes die delen en werd ik nog niet voor gek verklaard omdat ik er heilig van overtuigd ben dat er iemand in een vissenbuik zat en dat de regenboog volgt op het verhaal van Noach.

Dat soort dingen bedoelde ik nog geen eens.

Maar wat dacht je van het plan wat God met mensen heeft.

Of waarom God dingen (elende) toe laat (ja, ik ken de theologische antwoorden wel)

Waarom sommige mensen zo krampachtig naar God zoeken en maar niks van Hem (lijken te) horen?

Of hoe dat nou zit met je vrije wil, zonden, etc.

Of wat dacht je van God begrijpen? Lukt me toch echt niet altijd, wat rest is vertrouwen in Hem...

En zo zou ik wel lijsten vragen kunnen maken...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:58:22 schreef Kate het volgende:

[...]

Je schrijft je eigen naam per slot van rekening
wel
met een hoofdletter. Waarom dan de Naam van Jezus niet?

Je vindt jezelf blijkbaar errug belangrijk
knipoog_dicht.gif

ik schrijf mijn naam heel vaak met kleine letter hoor smile.gif

eigenlijk standaard. Ik begin zinnen ook niet altijd met hoofdletter. (tenzij op nederlandse repetitieswidegrin.gif)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 20:27:24 schreef Helena het volgende:

[...]

En nu word ik even kriebelig. Je praat over Jezus maar je praat net zo goed over Karma's en alles.

Ik houd niet de bijbel als Het boek Helena, noch de Tao Te Tjing, noch de Veda's, upanishaden, bhagavad Gita, of de Koran, noch de geschriften van Boedha (de Guatama). Ik heb dit al eerder gezegd, Geen weg is De weg, maar Een weg. De boodschap in de bijbel, is ook terug te vinden in al de bovenstaande geschriften (behalve koran, die ken ik niet).

Ook is karma simpelweg: Wat je zaait is wat je oogst, je word kriebelig omdat dit word een concept is wat uit andere filosofiën komt waar je niks mee te maken wilt hebben. De woorden in de bijbel, zijn wellicht Uniek, maar zijn boodschap en handleiding zijn dat verre van.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 21:20:03 schreef Kate het volgende:

V
idel

überkandidelt

Haaaaai. Ik ben
M
arloes.

ooow knipoog_dicht.gif

toeval. Maar ik ga er niet op letten. Dus als ik Jezus zonder hoofdletter schrijf is dat niet omdat ik hier rotzooi wil trappen maar omdat ik er gewoon niet op let.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 21:00:46 schreef Gorthaur het volgende:

Of hoe dat nou zit met je vrije wil..

Dat zal ik je uitleggen, als je ore heb om te hore.

Alles, wat een persoonlijke wil betreft is nooit 'vrij'. Vrije wil is een concept geboren in maatschappijen waar onderdrukking heerste.

Vrije wil, zelf bestaat niet, en lot is onvermijdelijk, net als dat er in werkelijkheid ook geen keuze bestaat. Het is allemaal, omdat alles is zoals het is.

Elke keuze die jij maakt, maak jij omdat jij bent zoals je bent. En jij bent zoals jij bent omdat je situaties, in het heden en in het verleden, zijn zoals ze zijn. Smaken, wensen, voorkeuren, hebben altijd en overal een reden die jij niet hebt kunnen veroorzaken. Jij kiest je karakter niet, en daarom kies jij ook niet wat je kiest. Je karakter word gevormd doordat alle omstandigheden zijn zoals ze zijn, en jij zult je verder vormen omdat je hoort wat je hoort, ziet wat je ziet, leert wat je leert.

En omdat iedereen (totaal gezien) een compleet pakket voorgeschoteld krijgt met ervaringen, is ieder individu vrijwel uniek. Een keuze tussen 2 dingen, is nooit een keuze, omstandigheden van toen en nu beslissen jouw beslissing.

Jij bent een accumulatie van alles dat er is gebeurd om jou heen, direct of indirect, zonder dat alles, geen baby, geen leven, geen opvoeding, geen school, geen vrienden, geen bestaan, geen kennis, geen bewustzijn.

Jij bent, omdat alles Is. Lot, Karma, iedereen doet zijn best met het niveau van bewustzijn waar zij mee te kampen hebben.

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Thehighnotes,

Ik ken echt wel kuddes antwoorden op die vragen hoor. Punt is dat het die vragen niet weg neemt.

Vrije wil vs. predestinatie. Zoals alle twee in de bijbel staan aangegeven.

Los daarvan nog het punt dat je wel degelijk een vrije wil hebt volgens de bijbel. Maar als je het psychologisch bekijkt ben je niet meer dan een product van je genen in combinatie van levenservaringen. Op grond daarvan maak je keuzes, dus heb je geen vrije wil. Eventueel zou je nog het 'onvoorspelbare' erbij kunnen rapen. kwantummechanica heeft een leuke 'escape'. Maar dat geeft ook niet voldoening als uitkomst.

Maar het moge duidelijk zijn dat ik nou net mijn vragen uit geloof-oogpunt stel, daar is je antwoord immers geen antwoord op.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 21:14:34 schreef Thehighnotes het volgende:

[...]

Omdat zij te krampachtig zoeken.. Ze weten niet Hoe ze moeten zoeken, simpel.

Nee. Je kunt hele lijstjes met antwoorden maken. Geloof me, die bestaan ook wel na minstens 2000 jaar. Punt is dat een antwoord niet altijd het antwoord is.

Nu is het makkelijk te zeggen, het die persoon proberen uit te leggen is opeens andere koek. Het grappige is dan ook nog dat ze maar al te graag dan naar je luisteren hoe het wel moet, en je raad het vast wel: het werkt dan nog steeds niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 21:59:05 schreef Gorthaur het volgende:

@Thehighnotes,

Ik ken echt wel kuddes antwoorden op die vragen hoor. Punt is dat het die vragen niet weg neemt.

Vrije wil vs. predestinatie. Zoals alle twee in de bijbel staan aangegeven.

Los daarvan nog het punt dat je wel degelijk een vrije wil hebt volgens de bijbel.

Op persoonlijk vlak, een individueel vlak lijkt alles als een keuze, maar op het absolute vlak is niks een keuze. Dus vrije wil bestaat alleen als een ervaring van het (niet) kunnen kiezen. En dat is goed, want als iedereen zich realiseert dat vrije wil niet bestaat dan heb je veel depressievelingen die geen doel meer hebben in het leven. Ik vertelde ooit op mijn werk een klein beetje van mijn bovenstaande post, ik werd al aardig snel geadviseerd om dit zoveel mogelijk tot mijzelf te houden, omdat niet iedereen het leuk zal vinden.

Quote:
Maar het moge duidelijk zijn dat ik nou net mijn vragen uit geloof-oogpunt stel, daar is je antwoord immers geen antwoord op.

Begrijp ik, maar zo was het ook niet bedoelt, heb geen wensen om je geloofsovertuiging te laten toenemen of afnemen, dat moet je voor jezelf zien.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 22:02:58 schreef Gorthaur het volgende:

[...]

Nee. Je kunt hele lijstjes met antwoorden maken. Geloof me, die bestaan ook wel na minstens 2000 jaar. Punt is dat een antwoord niet altijd het antwoord is.

Ik denk dat jou punt is dat: Een antwoord is niet altijd een realisatie. Dat klopt.

Quote:
Nu is het makkelijk te zeggen, het die persoon proberen uit te leggen is opeens andere koek. Het grappige is dan ook nog dat ze maar al te graag dan naar je luisteren hoe het wel moet, en je raad het vast wel: het werkt dan nog steeds niet.

Dat is zo, ik zal daarom ook niet snel uitleggen hoe zoiets moet. Want zoiets moet vanbinnenuit komen, dat brengt de krachtigste realisaties teweeg. Niet iedereen kan nou eenmaal meteen iets realiseren. Heel veel mensen die je punt zien (na het uitleggen), zullen er niks mee kunnen omdat het hart er nog niks mee kan.

Antwoorden kunnen te snel komen, waarbij ze betekenisloos worden, ongeacht de waarheid wat het antwoord bevat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zondag 09 april 2006 22:07:27 schreef Thehighnotes het volgende:

Begrijp ik, maar zo was het ook niet bedoelt, heb geen wensen om je geloofsovertuiging te laten toenemen of afnemen, dat moet je voor jezelf zien.

Dat bedoel ik ook niet.

Ik bedoel dat het antwoord wat je geeft niet relevant is voor mijn vraag. Of beter gezegd, geen antwoord op mijn vraag is.

Het was al zoals ik stelde, dat ik als atheïst dus minder vragen zou hebben. Dat geloof mij meer vragen geeft dan antwoorden. Daar was deze vraag een voorbeeld van, waar jij het bewijs voor geeft. knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid