Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

De vorige topic zat vol, maar er valt nog genoeg te zeggen hierover. Als laatste zei Videl:

Quote:
En als je verkracht wordt en je houdt het kind zit je de rest van je leven met een psychische stoornis omdat je dan elke seconde van de dag aan die verkachting wordt herinnert omdat je met het kind van zo'n walgelijke vent zit opgescheept.

Bovendien, als je als tiener verkacht wordt, is ook nog eens heel je opleiding naar de knoppen omdat je je school niet af hebt kunnen makne, je hebt geen diploma's en je zal dus nooit verder komen dan kassamedewerker. (niks tegen kassamedewerkers, maar het is gewoon zonde als je leven door zoiets verpest wordt.)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 690
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 17:43:04 schreef Dombeer het volgende:

Als je verkracht wordt en je pleegt abortus zit je je hele leven met een psychische stoornis omdat je je kind hebt vermoord. Posttraumatisch stress syndroom het voortdurend herbeleven van een trauma.

Niet iedereen vindt abortus moord. Ik neem aan dat als je een abortus pleegt, zeker na een verkrachting, je er zelf achterstaat. De stoornis die je eraan over houdt zal dus zeker kleiner zijn dan als je het kind tegen je wil moet houden en vervolgens je hele jeugd naar de knoppen is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Raar, maar ik ben het met videl eens. Er zijn zat vrouwen die geen trauma krijgen als ze hun kind hebben geadopteerd, hoe vreemd ook...

En na een verkrachting zijn er weinig vrouwen die geen trauma hebben smile.gif

Maar toch hoeft het niet te betekenen dat het trauma erger is als je het kind geboren laat worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 17:50:32 schreef holla het volgende:

Raar, maar ik ben het met videl eens. Er zijn zat vrouwen die geen trauma krijgen als ze hun kind hebben geadopteerd, hoe vreemd ook...

ik neem aan dat je geaborteerd bedoeldknipoog_dicht.gif

Ik vind zelf abortus geen moord. Maar ik vind niet dat je zomaar abortus moet plegen. Als jij altijd onveilige seks hebt is het je eigen schuld. Maarja, moet het ongeboren kind daar dan weer de dupe van worden? Je moet ook kijken naar wat voor leven een meisje zo'n kindje kan bieden.

Ik vind oko niet dat je abortus als 'anticonceptie' moet gebruiken. Daarom vind ik ook dat er betere voorlichting gegeven moet worden, zodat je zwangerschappen gewoon zo veel mogelijk kan voorkomen en je niet hoeft in te grijpen als het te laat is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 18:06:49 schreef Dombeer het volgende:

Dus in feite beslis jij voor iemand anders kun jij niet beter diegene laten kiezen. Die kan dan voor zichzelf uitmaken of het leven nut had in plaats van dat jij dat ongewild voor ze doet.

Ik beslis voor iemand anders? Dat snap ik niet. Ik bepaal toch niet voor alle meisjes die zwanger zijn dat ze abortus moeten plegen?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 18:09:54 schreef Dombeer het volgende:

Je moet ook kijken naar wat voor leven een meisje zo'n kindje kan bieden.

ik bedoel dit je hbt altijd nog adoptie.

Op die leeftijd is je lichaam nog niet genoeg ontwikkeld en is de kans dat er complicaties optreden tijdens de zwangerschap groot. Dan maak je je eigen lichaam kapot voor iets wat je vervolgens weggeeft.

Daarbij is adoptie ook niet iets wat je zomaar doet. Je zit 9 maanden met zo'n kind opgescheept. Je kan dan óók je school niet afmaken dus zit je met hetzelfde probleem dat je hebt als je het kind zou houden. Zonde dus.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ja, maar er zijn al zo veel kinderen op de wereld die in barslechte omstandigheden leven, die worden echt niet allemaal geadopteerd door een liefhebbend gezinnetje.

Ik vind het idee van 'ja maar, als jij er niet voor kunt zorgen laat je het adopteren, dan komt het automatisch goed terecht' een tikkeltje onrealistisch.

Edit: Dat was dus een reactie op

Quote:
ik bedoel dit je hbt altijd nog adoptie.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 18:14:34 schreef Dombeer het volgende:

Anders maak je het lichaam van iemand anders kapot en tieners overleven dat echt wel aan abortus sterven ook een boel mensen aan complicaties. En je kan je school rustig afmaken zwanger zijn betekent niet dat niks meer kan.

Je maakt het lichaam van iemand anders kapot?

Je kan je shcool niet afmaken, moet alles opnieuw doen, maar je hebt enorme psychische problemen omdat je 9 maanden emt zo'n buik hebt rondgelopen en bent gepest terwijl het niet eens je schuld was want je was verkracht, je moet nu je jaar opnieuw doen maar het gaat alelmaal zo slecht dat je weer blijft zitten, twee keer blijvenz itten mag niet je moet van school af, dag diploma, dag carrière, dag leven.

Nee zo hoeft het niet altijd te gaan. Maar ik vind dat jij wel erg licht denkt over adoptie. Ik denk dat adoptie en abortus even zwaar zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 18:19:25 schreef Dombeer het volgende:

Dan heeft het kind in ieder geval een keuze in het leven.

'het kind' is nog geen denkend wezen als jij abortus laat plegen. Het kan niet voor zichzelf beslissen, laat staan dat het weet dat het 'bestaat'. Het is beter dat je het dan laat weghalen en er gewoon nooit een kind geweest is.

En anders, jóú leven gaat kapot om een kind op latere leeftijd een keuze te geven? Ik vind mijn leven een stuk belangrijker dan dat van iets dat nog niet eens leeft.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 18:02:58 schreef Videl het volgende:

[...]

ik neem aan dat je geaborteerd bedoeld
knipoog_dicht.gif

idd big-smile.gif

Quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 17:54:33 schreef Dombeer het volgende:

80 procent van de vrouwen krijgt na een abortus pass het syndroom

bron?

Link naar bericht
Deel via andere websites

ok, waar het hier dus om draait is: leeft een baby/embryo al als het nog maar een paar dagen/weken oud is? Want ik neem aan dat als je denkt dat zo'n kind al echt een mensje is, dat je het dan niet zou willen vermoorden toch?

ik denk dat abortus voor christenen heel duidelijk moet zijn, dat kan echt niet. God zegt zelf dat Hij je al kende toen je nog in de moederschoot zat. (srry, ik weet echt niet waar)zoiets kan je niet weghalen. ook niet als je je eigen leven dan naar de knoppen helpt. je draagt dan een kind bij je wat je van God gekregen hebt. en dit kind heeft dan ook al een ziel.

voor onchristelijke mensen gaat dit natuurlijk niet op. maar dan nog, geloof je dat een embryo al een levend wezen is? een klein mensje? dan is het toch moord? en moord mag toch nooit, ookal richt je niemand schade aan en is het voor je eigen bestwil, dan nog mag je niet iemand van zijn/haar leven beroven.

als je vind dat een embryo nog geen levend wezen is, nog niet echt een nieuw mensje, dan weet ik geen argumenten meer, dan ben ik het gewoon niet met je eens.

(ik spreek niet iemand in het bijzonder aan hoor, ookal kan het wel zo lijken. ik bedoel met 'je' iedereen die niet tegen abortus is.)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 25 februari 2006 19:19:11 schreef Marianne
knipoog_dicht.gif
het volgende:

Jij hebt de keuze gemaakt om onveilig te vrijen... Dat is ook een keuze.

Heb ik dat? Verkrachting, gescheurde condoom, niet goed werkende pil... Mijn keuze zeg je?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid