Spring naar bijdragen

Real-life / Life-letter


Aanbevolen berichten

Het probleem van David is niet dat hij de bijbel gebruikt. Maar hij misbruikt de bijbel. Het enige wat hij doet is de bijbel voor zijn karretje spannen.

Hij is tegen Narnia, en omdat te onderbouwen sleept hij een aantal bijbelteksten er aan hun haren bij.

Het gevolg is dat hij niet noodzakelijk zegt wat de bijbel zegt, maar dat hij de bijbel laat zeggen wat hij wil. De vraag is dus of de bijbe/God spreekt door David, of dat David spreekt door de bijbel?

Ik krijg er vaak een vieze smaak van als mensen de bijbel op die manier gaan gebruiken, want je bent dan echt niet naar de bijbel aan het luisteren, maar je prive oorlog aan het voeren. En het is fijn voor David dat hij zo radicaal en overtuigd is, maar dat hoeven anderen nog niet te zijn, en des te opmerkelijker vind ik het daarom dat hij zo gesloten is voor kritische vragen.

In plaats van te luisteren gaat hij in een tegenaanval door mensen die vragen stellen direct occult te noemen. Wat dat betreft is hij geen haar beter dan de inquisitie.

Hij zou moeten stoppen met verkondigen van zijn eigen gelijk, en moeten beginnen met vertellen waarom hij gelijk heeft. Of gewoon toegeven dat hij gelooft dat hij gelijk heeft, maar het niet kan onderbouwen, en dan accepteren dat mensen het niet met hem eens zijn. Nu lijkt ie meer op een soort gedachten politie, en die mensen vind ik nu eenmaal erg eng.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 283
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Maar om gelijk maar even in David stijl te antwoorden.

--------

Levens-brief

Lieve broeders en zusters,

verdrukten zijn er onder u doordat u staat voor de ware verkondiging van het woord. Wees standvastig en bekleed u met de wapenrusting uit Efeze. Bid voor elkaar, juist in deze tijd!

Lieve medeverdrukten, ik moet jullie waarschuwen voor een grootonheil dat mij is geopenbaard. Door leiding heb is mij laten zien dat de voorspellingen in Mattheus zijn uitgekomen

Mat 7,15

      

Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn.

Mat 24,11

      

Er zullen talrijke valse profeten komen die velen zullen misleiden.

Ik heb een valse profeet ontdekt, die een van de nieuwe evangelisatie werken van onze Vader probeert de dwarsbomen door zijn werk te belasteren. Hij bezoedelt de naam van de film en boeken van Narnia, boeken die Lewis heeft kunnen schrijven met hulp van zijn Heere, boeken geschreven om Zijn woord te verspreiden onder de ongelovingen die er in de wereld zijn. Maar ook nu zijn er dwaalleraren in dienst van de boze, die met laster proberen om Zijn werken als nog te dwarsbomen. Bid daarom, dat Zijn werk zijn doel mag bereiken.

Mocht je iemand tegenkomen die de werken belasterd en er de naam Occult aan wil geven. Tuchtig hem dan, denkend aan spreuken.

Spr 29,17

      

Tuchtig je zoon, en je hebt geen zorgen over hem, hij zal je vreugde geven.

Maar vergeet niet te bidden, want alleen de Here is instaat om zo'n boze geest te verdrijven. Straf ze maar wordt niet boos. Want ze weten niet wat ze doen.

En uiteraard zaaien deze mensen verdeeldheid door ze af te houden van de ware leer. Dit doen ze, niet uit leiding, maar uit eigen belang, omdat ze op het aardse gericht zijn:

Judas 1,19

      

Het zijn mensen die verdeeldheid zaaien en alleen op het aardse gericht zijn; ze hebben de Geest niet.

Blijf ook waakzaam, want deze dwaalleraren zullen net zoals in de bijbel net doen alsof ze namens Jezus spreken, lees handelingen 19:

13 Ook enkele rondtrekkende Joodse geestenbezweerders probeerden boze geesten uit te drijven door het uitspreken van de naam van de Heer Jezus. Ze zeiden: ‘Ik bezweer jullie bij Jezus, die door Paulus wordt verkondigd!’

Zelfs de dienaren gebruiken de naam van Jezus als het ze uit komt. Maar het zijn wolven:

Mat 7,15

Pas op voor valse profeten, die in schaapskleren op jullie afkomen maar eigenlijk roofzuchtige wolven zijn.

Hoe ze zich ook voordoen, want ook al kennen zij Jezus:

Hand 19,15

      

Maar de boze geest gaf hun ten antwoord: ‘Jezus ken ik, en Paulus ook, maar wie zijn jullie?’

Zij sidderen en beven voor de macht van onze Koning:

Jak 2,19

      

... Maar de demonen geloven dat ook, en ze sidderen.

Laat u daarom niet verleiden om van de ware weg af te dwalen, naar de plaatsen waar de wolven zijn, want wij zijn niet van deze wereld, maar inwoners van een hemels koninkrijk, pas op voor de valstrikken van de wereld:

Mat 18,7

      

Wee de wereld met haar valstrikken. Het is onvermijdelijk dat er mensen ten val worden gebracht, maar wee de mens die de valstrik zet!

En onthoud, de waarschuwing van onze Here:

1 Joh 4,3

      

Iedere geest die dit niet belijdt, komt niet van God; dat is de geest van de antichrist, waarvan u hebt gehoord dat hij zal komen – nu al is hij in de wereld.

Dus wees gewaarschuwd!!

Tot slot wil ik jullie danken, voor jullie gebeden voor mij. Ik wil jullie danken dat ik zo vaak in jullie gebed voorkom. Ik wil ook dat jullie weten dat jullie, die deze brief krijgen iedere dag in mijn gebed zijn. In de hoop dat jullie de nabijheid van de Vader net zo mogen ervaren als ik. Want wat een fantastisch gevoel is dat.

De hele dag zou ik kunnen zingen en prijzen van Zijn glorie, ik zie om mij heen zo veel moois gebeuren dat kan alleen Zijn werk zijn. Dank daarvoor!!!

En hoewel deze brief misschien wat donker en angstig overkwam wil ik jullie toch ook mijn laatste visioen delen, dat ik kreeg terwijl ik zat te schrijven. Ik zag een hemel opengaan en een nieuw paradijs. Niet lang meer en we zullen als overwinnaars aan tafel zitten!

Gezegend zijn jullie allemaal,

Marco

-------

Note: Uiteraard is dit een parodie, met name om te laten zien aan bepaalde mensen dat je met een vroom sausje bijna alles goed kan praten. Dat is wat David volgens mij ook doet, af en toe op een nog wat subtielere manier, en af en toe op een manier waar mijn haren recht van overeind gaan staan. Die trucjes heb ik er maar uitgelaten, omdat ik het in mijn parodie af en toe echt lasterlijk begon te vinden...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar waarom mag David zijn mening niet onderbouwen met Bijbelfragmenten?

Als iemand je vraagt: waarom ben je tegen abortus?

Dan haalt ik tenminste een bijbeltekst aan over moorden en de moederschoot.

Dus waarom zou David dit niet mogen doen? Hij toont ons zijn mening, onderbouwt met Bijbelteksten. Dus hij heeft zijn mening gebaseert op Bijbelteksten, en nog heeft hij geen gelijk?!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Kunnen we ophouden over David?? veel mensen hier zijn behoorlijk overtuigd van hun eigen gelijk. Is dat zo verschillend van het geen dat jullie David aanrekenen? Hij zegt dat dit een visioen van God was. Toets dat gewoon door te bidden. Hij heeft het niet over zichzelf b.v. ik vind het fout want... hier ging een visioen aan vooraf. Je kan dit geloven of niet maar nogmaals gewoon voor bidden. Wat nou als het klopt wat David zegt??? Dan wordt Gods boodschap aan alle kanten belachelijk gemaakt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Dus waarom zou David dit niet mogen doen? Hij toont ons zijn mening, onderbouwt met Bijbelteksten. Dus hij heeft zijn mening gebaseert op Bijbelteksten, en nog heeft hij geen gelijk?!

Naar mijn idee niet. Vanuit een bepaalde visie is er altijd wel wat in de Bijbel te vinden. Maar ik denk dat David het verschil tussen fantasy/science-fiction en occultisme niet ziet. Het gaat hier om verhalen niet om realiteit.

Quote:
Hij zegt dat dit een visioen van God was. Toets dat gewoon door te bidden. Hij heeft het niet over zichzelf b.v. ik vind het fout want... hier ging een visioen aan vooraf. Je kan dit geloven of niet maar nogmaals gewoon voor bidden. Wat nou als het klopt wat David zegt??? Dan wordt Gods boodschap aan alle kanten belachelijk gemaakt.

Zijn visioen past bij zijn denkbeelden, ik vind het ook best dat hij die denkbeelden heeft. Alleen vind ik het wat akelig dat de punten die hij dan aanhaald (vooral Tummus = Pan) erg wankel, ik geloof namelijk niet God zulke slecht onderbouwde visioenen zou geven, het berust gewoon niet op waarheid.

Dat vind ik jammer.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mooi hè, zoals je de bijbel voor je eigen karretje kunt spannen? En iedereen doet het, bewust of onbewust. Iemand die bijvoorbeeld gek is op omstreden boek A, zal zichzelf daarvoor toestemming geven middels een rits bijbelinterpretaties. En iemand die tégen boek A is, zal zichzelf daarvoor toestemming geven middels een rits bijbelinterpretaties.

En ja, probeer dán maar nog aan te wijzen wie er gelijk heeft. Want die fan vind het heel vanzelfsprekend dat je boek A gewoon mag lezen. En die niet-fan vind het heel vanzelfsprekend dat boek A demonisch is. En beiden snappen elkaar niet en zoals de traditie gaat, vliegen ze elkaar weer in de haren. En begint één van de twee een eigen gemeente, uiteraard.

Als iemand nog meent dat je aan uitsluitend de bijbel genoeg hebt om een volwassen, stabiele en harmonieuze gemeente te bouwen, moet inmiddels toch wel een beetje naïef zijn. Die christen kan ik met liefde aanraden eens dit magnifieke topic door te lezen. Of andere topics over dit soort delicate kwesties. Waartoe is een verdeeld rijk eigenlijk ook alweer in staat?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Oordelen vs. oordelen - oproep aan alle users die meedoen in dit topic

Hierbij een oproep voor alle users die meedoen in dit topic.

Het is goed dat we over deze Life-Letter discussieren. Het maakt ons scherp en laat ons nadenken over ons geloof. Juist dat kan opbouwend zijn en je helpen om dichter bij God te komen.

Een veel gehoorde reactie is dat David oordeelt over de mensen die Narnia niet occult vinden. Zegt de bijbel niet dat wij diegene zijn die niet mogen oordelen? Ok, maar dan wil ik hier ook niet zien dat wij in deze discussie op de man (David) gaan spelen. Bepaalde reacties in dit topic zijn ook enorm oordelend richting David. Gij zult geen kwaad met kwaad vergelden!

Daarom wil ik jullie, uit functie als crew, stoppen om te oordelen over David. Ik geloof dat als we in Jezus als onze verlosser geloven, we kinderen van God zijn. David gelooft ook in Jezus als verlosser en ook hij is een kind van God. Waarom zouden wij dan op zo'n manier met hem omgaan? Stel dat het zo is dat hij een vreselijke fout maakt in zijn life-letter, dan nog zal God aan David genade schenken. Niemand kan volledig volgens de Geest leven, wij niet en ook David niet. Stel dat het zo is dat wij/jullie een fout maken en Narnia wel occult is, dan nog zal God ons/jullie genadig zijn. Ook wij/jullie kunnen niet volledig volgens Gods wil leven.

We zijn door het spelen op de man geen haar 'beter' (ik gebruik dit woord omdat hier gesuggereert wordt dat David slecht is/fout zit) dan David. Ik vraag me ook af of het werkelijk voor de eenheid in Christus er toe bijdraagt dat we parodie lifeletters gaan plaatsen waarin we een kind van God (wat wij ook zijn!) te kakken zetten. Wij hebben besloten het te laten staan, maar willen een ieder serieus vragen na te denken over wat hij/zij in dit topic geplaatst heeft.

Waarom zullen we juist niet voor deze film, voor David en voor onszelf gaan bidden? God zal jou duidelijk maken of je naar zo'n film heen 'moet'. Bid voor David dat God hem Zijn weg zal tonen (en dus niet: 'Heer, laat David denken dat Narnia ok is'). Bid voor Gods geest in jouw leven en laat je daardoor leiden.

Gelieve aan dit verzoek gehoor te geven!

Gods zegen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hij begon knipoog_dicht.gif

OT:

Maar ik vind het jammer... ben lid geworden van de lifeletter om opgebouwd te worden in het geloof... om de positieve boodschap van het evangelie...

Verhalen over occulte films en persoonlijke vetes die daaruit voortkomen dragen daar niet echt toe bij.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 04 januari 2006 13:55:56 schreef Joozt het volgende:

Glenn... als je de essentie van het topic weg haalt kun je het net zo goed sluiten..

Ik kreeg net de brief, die gisteren in dit topic stond, in m'n mailbox. Ben het gezever nu zo zat dat ik maar een antwoord heb gestuurd.

Juist niet sluiten!

Quote:
Het is goed dat we over deze Life-Letter discussieren. Het maakt ons scherp en laat ons nadenken over ons geloof. Juist dat kan opbouwend zijn en je helpen om dichter bij God te komen.

Ik haal de essentie niet weg. Wat ik weghaal is 'op de man spelen' en het veroordelen van David. Dat lijkt me niet de essentie en is in een discussie ook een zwakke manier van argumenteren smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 04 januari 2006 14:30:23 schreef Marianne
knipoog_dicht.gif
het volgende:

Bij mij wel. Maar dit in topic wordt alles een beetje eindeloos herhaald. We komen er toch niet uit met zn allen.

Daarom is het denk ik juist goed om op dat moment in gebed te gaan!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op woensdag 04 januari 2006 14:42:49 schreef Marianne
knipoog_dicht.gif
het volgende:

Jah maar daar hebben we het topic niet voor nodig.

De één wel, de ander niet. Het wil mij nog wel eens helpen om aan het gebed herinnerd te worden en niet alles op eigen kracht te doen knipoog_dicht.gif

Quote:
Maar ik wilde wel iedereen bedanken want ik heb toch weer een hoop geleerd!!!

flower.gifknipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Een veel gehoorde reactie is dat David oordeelt over de mensen die Narnia niet occult vinden. Zegt de bijbel niet dat wij diegene zijn die niet mogen oordelen? Ok, maar dan wil ik hier ook niet zien dat wij in deze discussie op de man (David) gaan spelen. Bepaalde reacties in dit topic zijn ook enorm oordelend richting David.
Gij zult geen kwaad met kwaad vergelden!

Inderdaad, wij oordelen ook, wij veroordelen ook zijn brief, maar bovenal veroordelen we zijn handelswijze. We veroordelen de persoon David niet. Ik vind de methodes die hij gebruikt verkeerd, de persoon zelf kan ik niets over zeggen want ik ken hem verder niet.

De kritiek die ik op zijn handelen heb, kan je in mijn vorige posts lezen. Als hij dit topic leest en zich aangevallen voelt, of een van zijn medestanders is hij vrij om zich te verdedigen door mail of post. Dan kan hij uitleggen waarom hij zo handeld. Maar imho is er een verschil tussen wat wij doen/deden, kritiek leveren op zijn Narnia standpunt. Vervolgens worden wij voor halve demonen uitgemaakt omdat wij iets occults als Narnia accepteren. Maar inhoudelijk reageren op ons verzoek om info of een reactie op onze argumenten krijgen we niet. En op dat punt is het niet meer terecht om dat aan te kaarten, temeer daar deze kritiek terecht is. Hoewel je mensen niet mag veroordelen mag je ze zeker wel tuchtigen. Zonder daarmee de deur dicht te doen voor anders denkenden. Ik zal ook niet zeggen dat je het per se met mijn Narnia standpunt eens moet zijn. Maar ik vind wel dat je op zijn minst kan luisteren naar iemand anders.

Quote:
Daarom wil ik jullie, uit functie als crew, stoppen om te oordelen over David. Ik geloof dat als we in Jezus als onze verlosser geloven, we kinderen van God zijn. David gelooft ook in Jezus als verlosser en ook hij is een kind van God. Waarom zouden wij dan op zo'n manier met hem omgaan? Stel dat het zo is dat hij een vreselijke fout maakt in zijn life-letter, dan nog zal God aan David genade schenken. Niemand kan volledig volgens de Geest leven, wij niet en ook David niet.

Klopt, maar uit zijn toon en houding krijg ik het idee dat hij dat anders ervaart. En daar mag je best kritiek op hebben. Ik zal ook niet zeggen dat hij geen christen is, ik zeg dat ik het niet met zijn standpunt eens ben, en nog minder met de manier hoe hij met kritiek omgaat.

Quote:

We zijn door het spelen op de man geen haar 'beter' (ik gebruik dit woord omdat hier gesuggereert wordt dat David slecht is/fout zit) dan David.

Er wordt dan niet op de man gespeeld maar op zijn handelen, die dingen mag je best los zien. Dat is net zoals dat ik het niet eens hoef te zijn met hoe jij modereert, maar daarom hoef ik je nog geen kl***zak te vinden. Ik zeg ook niets over zijn geloof, ik zeg wat over zijn discussie stijl, en zijn drogredeneringen. Niet omdat ik hem niet mag, maar omdat ik die gevaarlijk vind.

Quote:
Ik vraag me ook af of het werkelijk voor de eenheid in Christus er toe bijdraagt dat we parodie lifeletters gaan plaatsen waarin we een kind van God (wat wij ook zijn!) te kakken zetten. Wij hebben besloten het te laten staan, maar willen een ieder serieus vragen na te denken over wat hij/zij in dit topic geplaatst heeft.

Wat betreft mijn life-letter, ik verbaasde me er net al over dat die hier nog staat. Met name omdat ik hem door de manier waarop ik de bijbel hier misbruik haast blasfemisch vind. De brief is deels persoonlijk op David gericht, maar niet om hem als een demoon of wat dan ook af te schilderen. Maar om te illustreren hoe David zijn brieven op weet te leuken met bijbel teksten , zonder dat die teksten noodzakelijk gaan over zijn standpunt. Dat alleen een bijbeltekst niet voldoende is, omdat je op die manier alles kan verdedigen. Het is dus ook niet mijn mening dat David bezeten is of wat dan ook, maar een waarschuwing om te laten zien dat je met het grootste gemak een prachtige life-letter kan schrijven waarin je met de bijbel in de hand iemand compleet te kakken zet, en compleet de grond in rost. Dat je de bijbel kan gebruiken om een compleet onchristelijke boodschap te verkondigen.

Quote:
Waarom zullen we juist niet voor deze film, voor David en voor onszelf gaan bidden? God zal jou duidelijk maken of je naar zo'n film heen 'moet'. Bid voor David dat God hem Zijn weg zal tonen (en dus niet: 'Heer, laat David denken dat Narnia ok is'). Bid voor Gods geest in jouw leven en laat je daardoor leiden.

Amen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Glenn, ik ben het er niet mee eens dat er op de man wordt gespeeld. Die brief van Marcoooooo bijvoorbeeld is niet een parodie, maar een belachelijk voorbeeld, met precies dezelfde stijl als de gemiddelde Life-Letter, zodat je ziet - NIET wat er met David mis is, maar - wat er met zijn argumentatie mis is.

Op de man spelen is zeggen: 'David is een aansteller en een *** etc, daarom moet je hem niet geloven.'

Marco schoffelt sarcastisch, maar terecht zijn stijl onderuit, niet zijn persoonlijkheid.

Ik denk dat Marco geen problemen zou hebben met de brief als deze Narnia promootte in deze stijl, en ook niet als deze Narnia afkraakte op een 'legale' manier.

We hebben het hiermee dus nog niet eens over de inhoud of de persoon David.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Uhm, de meeste mensen die ik op zo'n manier zie disucssieren storen me hoor, of ik het met ze eens ben of niet. Het gaat meer om de mate waarin. Al moet ik toegeven dat ik af en toe ook met het grootste genoegen gebruik maak van dit soort retoriek. Enige verschil is dat ik bij de mensen waar ik het niet mee eens ben eerder geneigd ben er iets van te zeggen.

Maar de life-letter zelf was voor mij niet zo'n probleem, wel de manier hoe hij omging met de reacties die er vanuit de mensen hier op credible kwamen. Daarom zie je me ook pas wat later in het topic verschijnen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Eigenlijk heb ik best wel wat grove uitlatingen

gelezen aan het adres van David Sörensen en zijn werk.

Ik dacht dat ik soms wat cru deed...amai...

Maar goed, zo zie je maar weer dat we vaak niet beter

zijn dan wat we 'de wereld' noemen...

Daar is de zelfde regel: de ene dag ben je een held, de andere dag schijten ze op je kop...

Je mag in christenland duizenden goeie dingen doen, veel mensen die tot geloof komen, die bevrijding ervaren, christenen die uit hun 'burn-out' fase komen, zelfmoorden verijdelen, enz...

Want dat is wat verschillende Life-letters en de site

al teweeg brachten...

Maar als je één 'heiligen huisje' te veel lijkt om te trappen - o wee...

Laat me toe te zeggen dat ik, persoonlijk, de negatieve reacties op de Life-letters over Narnia zie als gevolg van het raken van een pijnlijke plek.

Christen afraden of zeggen iets niet te doen

is om problemen vragen zo lijkt het vaak...

Ik ken David als iemand die zeer toegewijd is aan God. Hij heeft een grondige kennis van de bijbel.

Hij heeft zelf al heel wat achter de rug en moest

uit bitter eigen ervaring leren met vallen en opstaan.

Hij heeft een weg bewandeld die velen onder ons nog niet gegaan hebben en hij is gedreven om mensen te helpen om geen onnodige problemen mee te maken...

Hij wil geen populaire boodschap verkondigen die de oren van mensen zal strelen en hun een goed gevoel zal geven, maar het onversneden woord van God.

Ja, hij is maar een mens van vlees en bloed.

Ik probeer hem niet op te hemelen, maar ik hoop

dat er nog meer mensen opstaan die even passioneel

met Gods werk bezig zijn en niet hun eigen voordeel najagen.

Ik verlang hiermee niet een resem reacties teweeg te brengen.

Velen zullen mijn mening niet delen - daar heb ik geen probleem mee, maar ik ben niet zinnens tot vervelens toe mijn mening te staven of verdedigen.

Het is dus weinig zinvul mijn bericht te quoten.

Tot slot:

De bijbel staat vol van harde boodschappen

en we zien dat vele van de boodschappers het vaak met hun leven bekochten, maar ze verkozen liever te sterven dan de waarheid van God geweld aan te toen door het af te zwakken en zo mensen te gaan dienen ipv God...

Link naar bericht
Deel via andere websites

@Kidon: Ik denk dat het probleem is dat het soms lijkt Hoe radicaler, hoe beter. Als je maar vooral geen mensen naar de mond praat, als je vooral niet in discussie gaat, dan zal het wel goed zijn...

En daar kan ik persoonlijk niet zo goed tegen. Natuurlijk, je moet consequent zijn en je hoeft geen dingen af te zwakken. Maar er is een verschil tussen luisteren wat mensen nodig hebben en mensen naar de mond praten. Je kunt zelf wel heel overtuigd en radicaal zijn, maar soms kun je mensen daar juist mee afschrikken en dat is toch ook niet de bedoeling?

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid