Spring naar bijdragen

Narnia: lion, witch and wardrobe


Aanbevolen berichten

Quote:
Op maandag 12 september 2005 16:41:00 schreef Meneer Theemuts het volgende:

ik moet nog 2 boeken van de serie
puh2.gif
en ik houd van de band^^

Ik kan niet wachten tot de film hier in de bios is. Ik heb zelf reclame ervoor gezien op occulte websites

welke occulte websites dan? ik vind dit namelijk erg sterk omdat de kronieken van narnia rond het christelijk moraal en de bijbel is geschreven

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 283
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:
Op maandag 12 september 2005 16:56:05 schreef Meneer Theemuts het volgende:

een vriendin was er naartoe geweest, en gaf me die link. wordt veel geromeld met wicca en geesten daar.

ik heb op de site van de film gekeken, en geen zorgen, hij word echt super vet

Euh, dit is gewoon de site van de elf fantasy fair hoor. Ik vind daar persoonlijks niets verkeerds aan. Als je tegenwoordig ookal geen fantasie meer mag hebben.... En er lopen overal mensen rond die aan wicca doen en misschien weleens geesten hebben opgeroepen.

ontopic: Ik heb het verborgen land achter de kleerkast een aantal keer gelezen, vond het altijd heerlijk spannend. Ben ook erg benieuwt naar de film, als ik de voorstukjes bekijk wordt het wel wat. Maar nooit zoals in het boek, uiteraard. (mijn land achter de kleerkast was veel mooier)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op zaterdag 16 juli 2005 14:03:47 schreef bbyn het volgende:

@tigerente: ze gaan alle andere delen ook verfilmen als dit btj succes word (is t al aan t worden in VS dus waarschijnlijk wel)

enne ik ben ook fan
knipoog_dicht.gif
maar de BBC film/series zijn wel mooi gemaakt weetje niet zoveel geweld enzo ik denk dat bij disney ze daar meer op uit zijn, op gevechten en van dat soort populaire aandachttrekkers waardoor t verhaal btj weg is zegmaar, maarja eerst zien dan oordelen
knipoog_dicht.gif

kennen jullie trouwens de christelijke boodschap erachter?? over dat aslan de leeuw eigenlijk Jezus voorstelt enzo

Tsja, ik las ze op 11 jarige leeftijd en ben daarna metteen doorgestoomd naar de s.f en fantasy. Narnia was voor mij de wortel van mijn fantasy hobbie.

Fantasy was de opstap naar lezen van mythologie, sagen legenden en sproken als ook de diverse religieuze boeken waar veel thema's de bron zijn van de fantasy verhalen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...

Quote:
Op dinsdag 29 november 2005 17:53:28 schreef NathalieS het volgende:

Ik ben heel benieuwd hoe de film is, ik ga erheen met mijn papa
knipoog_dicht.gif

De voorstukjes zien er in ieder geval goed uit!

vetwidegrin.gif

die film lijkt me ook wel erg vet. eigenlijk zou ik het boek ook moeten lezen

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben nu bezig met the lion, the witch and the wardrobe te lezen. In het engels dus, en aangezien mijn engels niet zo heel sterk is, een wekenproject smile.gif

Maar wel erg leuk. Ik ben nu bij de stenen tafel beland. Dus verklap maar niet wat er allemaal gaat gebeuren!

Wat hier net gezegd werd over uiterlijk enzo (ik weet uit mn hoofd niet meer wie dat was) Ik lees juist dat het verschil tussen de lion en de witch zo groot is, juist door het uiterlijk. Een goud/geel gezicht tegen een wit gezicht. Zoiets.. Maar misschien vat ik het gewoon verkeerd op.

Het lijkt me super om naar de film te gaan, en miss ga ik ook wel, ik ga het in iedergeval proberen! smile.gif

Oja, kan iemand mij misschien vertellen welke boeken Lewis geschreven heeft en over welke volgorde jullie het hebben? (aangezien sommige zeggen dat ze deel 1-3 hebben gelezen, welke zijn dat dan?)

In die andere boeken gaat het dan ook over die vier kinderen? En gaat het ook over het land Narnia? Want dan denk ik dat dit boek toch wel het eerste boek is, in de eerste hoofdstukken was het voor de kinderen een heel nieuw ding!

Ach.. wat blaat ik. Van alle Narnia en Lewis-fans, heb ik waarschijnlijk de minste kennis erover smile.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

In het eerste boek, ik dacht dat het de Tovenaar en de Jongen heette, zie je hoe Narnia ontstaat. In het volgende deel, dat nu dus verfilmd is, komen de kinderen voor het eerst voor. Dus dit is an sich wel de leesvolgorde. Lewis heeft echter eerst deel 2 geschreven, en daarna deel 1. Logisch hè knipoog_dicht.gif

Ik heb verder alleen deel 3 gelezen, en ik weet niet meer precies of de vier kinderen daar nu wel of niet in terugkomen, ze spelen in elk geval niet meer de hoofdrol.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Quote:
Op dinsdag 29 november 2005 19:48:48 schreef SilverUnicorn het volgende:

Ik heb verder alleen deel 3 gelezen, en ik weet niet meer precies of de vier kinderen daar nu wel of niet in terugkomen, ze spelen in elk geval niet meer de hoofdrol.

In deel 3 (de paard en de jongen) hebben de kinderen idd een kleinere rol, maar in deel 4 en 5 hebben ze weer de hoofdrol

in nederland komt de LWW op 21 december in de bios

Link naar bericht
Deel via andere websites

Pff, ik wist al dat christelijke gedoe wel. T Alsan (zo heete ie toch) is iig Jezus, en ja dan zal de witte tovenares wel de satan zijn. De rest ben ik kwijt.

Ik ga waarschijnlijk na eind dec. naar de film, heb dr echt heel veel zin in. Ik heb boek van de serie niet gelezen de rest wel, en heb toneelstuk 'Het drakenschip' gezien.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid