Spring naar bijdragen

Redelijke argumenten voor atheïsme ?


Aanbevolen berichten

4 uur geleden zei Barnabas:

Opnieuw geen antwoord op mijn reactie:

Er zijn zoveel argumenten. Maar voorwaarde is dat men oprecht en juist met gegevens omgaat en iets doet met de informatie die men krijgt. Jezus Christus is op aarde gekomen en dat heeft vier ecangeliën opgelevert mt daarnin de verwijzing dat het oude testament Gods wroord is. Dat is genoeg stof en wanneer men daar oprecht mee om gaat en niet om er maar een beetje theologe over te spelen. want het is geen boek ter vermaak maar ten handeiding voor het leven. De teots is eenvoudig: Neem het serieus en doe er wat mee anders kun je oeverloos over blijven praten zonder en ooit iets van te begrijpen. Dus leer de mensen zoals het hoort en maak geen discussie wanneer je niet oprecht iets wilt weten.

Opnieuw geen vervolg van de discussie van jou kant
Heb je het al opgegeven? Is het onderwerp te moeilijk voor je of kun je de discussie gewoon niet aan?
Rakel je niet allerlei onderwerpen op waarvan het niveau je te hoog is? Kun je niet beter stoppen met steeds verwijzingen aan te voeren waarop dan toch geen fatsoenlijke discussie op volgt? Lijkt me dat je dat eens zou moeten doen en de ruimte vrij houden voor hen die wel serieus het gesprek aan kunnen gaan.

 

Ik heb idd. wederom maar niet gereageerd, vooral vanwege al je persoonlijke aanvallen, i.p.v discussiëren op inhoud. En eigenlijk hoopte ik dat je zelf zou ontdekken dat je weer iets verkeerd gelezen/begrepen hebt, zodat ik je dat niet hoef te schrijven. 

Je schrijft "er zijn zoveel argumenten" . Nou ben ik dus niet te beroerd oprecht iets met die argumenten te doen, maar je geeft geen enkel argument. De vraag was namelijk niet om argumenten voor christendom maar voor atheïsme te geven. Zie ook de topictitel. 

Ik denk dat je de TS niet goed gelezen/begrepen hebt, maar indien wel.. mag je uitleggen waarom jouw stukje atheïsme beargumenteert. 

 

 

 

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 305
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Dat is moeilijk in woorden te beschrijven. Een poging, heel heel lang geleden, om precies te zijn op zaterdag 28 september 1974 om ± 18:00 in de Starterstraat 24 te Den Haag (het huis van mijn lieve o

Ik zal je schot voor de boeg beschouwen negeren, omwille van het focussen op de kernzaak. We kunnen elders of later op dat schot ingaan. Ik denk dat het belangrijkste is om te begrijpen wat we met het

Zeg jij het maar. Jouw inbreng drijft 100% op bewijsgronden, waarvan jij meent dat jij de enige bent die ze kan beoordelen.Andere argumenten staan op je negeerlijst. Jij verwaardigt je niet om ook maa

6 uur geleden zei Hopper:

Het klinkt als de Godsgeboorte in de ziel.  

Zo zou je het ook kunnen noemen. Later toen ik kennis had opgedaan zag ik het als het moment van wedergeboorte zoals Jezus het uitlegde aan Nico-de-Mus.

Citaat

Een liefde welke nergens op gericht is.  Herken je dat?

Dat is een diepe, daar moet ik even over nadenken 😉

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei ProDeo:

Zo zou je het ook kunnen noemen. Later toen ik kennis had opgedaan zag ik het als het moment van wedergeboorte zoals Jezus het uitlegde aan Nico-de-Mus.

 

In de Godsgeboorte in de ziel wordt 'de geest' vernieuwd.  God geeft zichzelf te kennen.  Liefde en zelfzucht gaan nu eenmaal niet samen.  Geef en u zal gegeven worden. 

Citaat

Dat is een diepe, daar moet ik even over nadenken 😉

Het is een halve eeuw terug begrijp ik, dat is heel lang terug.  Verder maakt het niet zo uit, als de geestelijke vernieuwing maar gekend is.   Liefde heeft normaliter een object van liefde nodig, God is de Liefde in zichzelf.  God is absolute Liefde m.i.

Link naar bericht
Deel via andere websites
49 minuten geleden zei Yours:

Zodra je het verschil weet tussen het Licht en de Liefde van de Bron Gods en daar tegenover de engel des lichts van satan, is het je duidelijk. De ervaring van ProDeo was er duidelijk 1 van de Bron. Bovendien handelt hij hier tot op heden, ook na bijna 50 jaar na dato, op de wijze die hierbij hoort.

Ben je familie van hem of zo?

Het verschil tussen het licht en de liefde van de bron gods en die van de engel des lichts satan is niet zo duidelijk. Dat is juist het punt, je hebt een engel des lichts en je hebt degene die doet alsof die een engel des lichts is. Zien wij het verschil? De mens denkt misschien van wel, maar overschat zichzelf.

 

8 uur geleden zei ProDeo:

Nee hoor, je hebt helemaal gelijk.

De uiteindelijke vraag van Noppert was prima, de stijl van de post benam me de lust om er energie in te steken.

Inderdaad, de vraag diende zich op, wat nu? En ik had geen idee. Om een lang verhaal kort te houden, ik kwam in aanraking met de Bijbel op een bijzondere manier. Op zoek in de boekenwinkel naar een boek om in het weekend iets te lezen te hebben zag ik als sciencefiction liefhebber een boek met de titel "De Planeet die Aarde heette". Zonder verder te kijken of de achterkant te lezen (ik had haast) kocht ik het. En dat boek ging over de Bijbel en er ging een nieuwe wereld voor mij open. God heeft zeker ook humor.

In retrospectie, de Bijbel in de persoon van Jezus Christus past exact bij mijn ervaring, waar andere geloofsopvattingen falen.

1 John 4 -

13 Hieraan kennen wij, dat wij in Hem blijven, en Hij in ons, omdat Hij ons van Zijn Geest gegeven heeft.

14 En wij hebben het aanschouwd, en getuigen, dat de Vader [Zijn] Zoon gezonden heeft [tot] een Zaligmaker der wereld.

15 Zo wie beleden zal hebben, dat Jezus de Zoon van God is, God blijft in hem, en hij in God.

16 En wij hebben gekend en geloofd de liefde, die God tot ons heeft. God is liefde; en die in de liefde blijft, blijft in God, en God in hem.

17 Hierin is de liefde bij ons volmaakt, opdat wij vrijmoedigheid mogen hebben in den dag des oordeels, [namelijk] dat gelijk Hij is, wij ook zijn in deze wereld.

18 Er is in de liefde geen vrees, maar de volmaakte liefde drijft de vrees buiten; want de vrees heeft pijn, en die vreest, is niet volmaakt in de liefde.

19 Wij hebben Hem lief, omdat Hij ons eerst liefgehad heeft.

 

Sorry om je droom te verstoren maar die schrijver van "de planeet die Aarde heette" is volgens joodse normen een valse profeet. Want zijn voorspellingen kwamen niet uit. 

nl.wikipedia.org/wiki/Hal_Lindsey#Uitleg_van_Bijbelse_profetieën

Nu weet ik niet precies jouw ervaring, die zeg je expres niet lijkt het, en dat is je goed recht maar de rest lijkt wel degelijk "satan die zich vermomd als een engel des lichts" te zijn. 

Welke geloofsopvattingen heb je uitgeprobeerd om te weten dat ze falen? En misschien falen ze voor jou, maar niet voor anderen?

5 uur geleden zei Barnabas:

Satan doet zich inderdaad voor als een engel des lichts. Hij verdraait de zaken en doet alsof hij het zelf beter weet. Je probeert licht op de zaak te werpen door aan de orde te stellen dat belevenissen geschieden door de werkoing van ons lichaam, in het bijzinder wijs je op de hersenen. Maar je vergeet dat God dat lichaam gemaakt heeft en dat Zijn Geest werdt ingeblazen door de neus van Adam waardoor hij een levende ziel werd. Zo vergeet je dat God door het lichaam heen werkt en doe je jezelf voor als een engel des lichts.

Ik vergeet niks, ik geloof er alleen niks van.. Ons lichaam is er gekomen door en via evolutie. En we geloven vanwege onze hersenen. Beetje moeilijk om met jou in discussie te gaan als je al bij voorbaat allerlei dingen moet geloven en "weten". 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Noppert1998:

Ben je familie van hem of zo?

Nee/Niet dat ik weet; ik (h)erken uitsluitend (ook) zijn ervaring.

Ik weet tevens niet of ProDeo tot het besef kwam dat reïncarnatie aan de basis van onze bewustzijnsontwikkeling ligt.

 

1 uur geleden zei Noppert1998:

Het verschil tussen het licht en de liefde van de bron gods en die van de engel des lichts satan is niet zo duidelijk. Dat is juist het punt, je hebt een engel des lichts en je hebt degene die doet alsof die een engel des lichts is. Zien wij het verschil? De mens denkt misschien van wel, maar overschat zichzelf.

Nee, dat is inderdaad niet goed duidelijk. Het weten wat uit de Bron is en wat satan in zich herbergt is dan ook iets dat je door opgedane ervaring leert.

bewerkt door Yours
Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Noppert1998:

Sorry om je droom te verstoren maar die schrijver van "de planeet die Aarde heette" is volgens joodse normen een valse profeet. Want zijn voorspellingen kwamen niet uit. nl.wikipedia.org/wiki/Hal_Lindsey#Uitleg_van_Bijbelse_profetieën

Ik heb hem dat zeker ook kwalijk genomen, niet zo zeer om dat hij er naast zat (het was zijn mening, hij profileerde zich zeker niet als een profeet) maar omdat hij dat boek nog steeds verkocht op zijn website. Desalniettemin op zijn verhandelingen v/h Evangelie heb (had) ik niets aan te merken.

 

Citaat

Nu weet ik niet precies jouw ervaring, die zeg je expres niet lijkt het, en dat is je goed recht maar de rest lijkt wel degelijk "satan die zich vermomd als een engel des lichts" te zijn. 

Handelingen 2:21 - En het zal zijn, dat een iegelijk, die den Naam des Heeren zal aanroepen, zalig zal worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Noppert1998:

Nu weet ik niet precies jouw ervaring, die zeg je expres niet lijkt het, en dat is je goed recht maar de rest lijkt wel degelijk "satan die zich vermomd als een engel des lichts" te zijn

Nog even over die satan waar je maar niet over uitgepraat raakt.

1 Kor 11:13-15 - Want zulke valse apostelen zijn bedriegelijke arbeiders, zich veranderende in apostelen van Christus.

14 En het is geen wonder; want de satan zelf verandert zich in een engel des lichts.

15 Zo is het dan niets groots, indien ook zijn dienaars zich veranderen, als [waren zij] dienaars der gerechtigheid; van welke het einde zal zijn naar hun werken.

Als je naar de gehele context kijkt (vers 1-15) heeft Paulus het hier over mensen die zich voordoen als apostelen van Christus maar het niet zijn. Bekende voorbeelden: Kenneth Copeland, Benny Hinn, Todd Bentley etc. etc.

Nogmaals Handelingen 2:21 - En het zal zijn, dat een iegelijk, die den Naam des Heeren zal aanroepen, zalig zal worden.

M.a.w, als je de Naam des Heeren aanroept krijg je echt niet de duivel op bezoek.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei Yours:

Nee/Niet dat ik weet; ik (h)erken uitsluitend (ook) zijn ervaring.

Ik weet tevens niet of ProDeo tot het besef kwam dat reïncarnatie aan de basis van onze bewustzijnsontwikkeling ligt.

 

Dat vroeg ik me ook al af Yours. 

@ProDeo geloof jij ook in reïncarnatie ?

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei Barnabas:

Opnieuw geen antwoord op mijn reactie:

Er zijn zoveel argumenten. Maar voorwaarde is dat men oprecht en juist met gegevens omgaat en iets doet met de informatie die men krijgt. Jezus Christus is op aarde gekomen en dat heeft vier ecangeliën opgelevert mt daarnin de verwijzing dat het oude testament Gods wroord is. Dat is genoeg stof en wanneer men daar oprecht mee om gaat en niet om er maar een beetje theologe over te spelen. want het is geen boek ter vermaak maar ten handeiding voor het leven. De teots is eenvoudig: Neem het serieus en doe er wat mee anders kun je oeverloos over blijven praten zonder en ooit iets van te begrijpen. Dus leer de mensen zoals het hoort en maak geen discussie wanneer je niet oprecht iets wilt weten.

Opnieuw geen vervolg van de discussie van jou kant
Heb je het al opgegeven? Is het onderwerp te moeilijk voor je of kun je de discussie gewoon niet aan?
Rakel je niet allerlei onderwerpen op waarvan het niveau je te hoog is? Kun je niet beter stoppen met steeds verwijzingen aan te voeren waarop dan toch geen fatsoenlijke discussie op volgt? Lijkt me dat je dat eens zou moeten doen en de ruimte vrij houden voor hen die wel serieus het gesprek aan kunnen gaan.

 

Alle respect voor jouw visie op Jezus en God in deze, maar daar gaat het in dit topic dus niet over. Het gaat om de argumentatie van de andere zijde, de atheïsten. Als je alleen maar met atheïsten wil praten als ze erkennen dat Jezus op aarde is gekomen en dat dit de 4 evangeliën heeft opgeleverd,  dan begrijp je niet veel over het voeren van discussie en plaats je jezelf daar buiten. Dat is goed, maar blijf daar dan ook buiten en kom niet met dit soort domme statements.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Petra.:

 

@ProDeo geloof jij ook in reïncarnatie ?

 

Nee, waar ik nog wel voor open sta als theorie (een mogelijkheid zonder echt bewijs) is het principe van pre-existence dat redelijk populair was van de 2e tot en met de 4e eeuw maar daarna in de ban werd gedaan door de Rooms Katholieke Kerk tijdens de Second Council of Constantinople in AD 553.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei ProDeo:

Nee, waar ik nog wel voor open sta als theorie (een mogelijkheid zonder echt bewijs) is het principe van pre-existence dat redelijk populair was van de 2e tot en met de 4e eeuw maar daarna in de ban werd gedaan door de Rooms Katholieke Kerk tijdens de Second Council of Constantinople in AD 553.

 

Het is natuurlijk wel merkwaardig dat Jezus wel als Incarnatie kan verschijnen, dat gelovigen geloven na de dood als incarnatie  verschijnen, maar dat de RKK het geloof in pre-existentie dan weer heeft afgeschaft.  Eén ding is zeker, degene die we nu als persoon menen te zijn gaat nergens heen. Dat is slechts een spiegelbeeld.

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei Hopper:

Het is natuurlijk wel merkwaardig dat Jezus wel als Incarnatie kan verschijnen, dat gelovigen geloven na de dood als incarnatie  verschijnen, maar dat de RKK het geloof in pre-existentie dan weer heeft afgeschaft.  Eén ding is zeker, degene die we nu als persoon menen te zijn gaat nergens heen. Dat is slechts een spiegelbeeld.

John 17:5 - En nu verheerlijk Mij, Gij Vader, bij Uzelven, met de heerlijkheid, die Ik bij U had, eer de wereld was

John 8:58 - Jezus zeide tot hen: Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Eer Abraham was, ben Ik.

Pre-existence, Jezus (als enige) herinnert zich het leven bij de Vader, is heel wat anders dan reïncarnatie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Petra.:

Dat vroeg ik me ook al af Yours. 

@ProDeo geloof jij ook in reïncarnatie ?

 

Dank voor de vraagstelling en dank voor de reacties die daarop volgden.

Op basis van de ervaring die ik ruim 40 jaar geleden had, en waarvan ik direct voelde/wist dat dit was waar ik altijd naar gezocht had, werd mij na zeer korte tijd duidelijk dat ik al vele levens had gehad. Gaandeweg kreeg ik daar op een geestelijke/gevoelsmatige wijze inzicht in. Vandaar dat ik nu weet dat onze oorsprong Liefde en Licht is en òòk dàt wat zich in onze aardse omstandigheden als zodanig voordoet.

Binnen al onze reïncarnaties scheppen wij karma/oorzaak en gevolg, dat wij allemaal goed moeten maken. Ook leiden we levens in zowel het mannelijke als het vrouwelijke lichaam. (De overgangssituaties daarbinnen zijn de lesbische en homofiele enz. levens). 

Na veel omzwervingen waarbinnen er veel kwaad en lijden op onze weg komt, vindt er uiteindelijk dus verzoening plaats wat ik als een grote genade ervaren heb. 

Tenslotte: Het prachtige uitzicht dat ik kreeg is dat van de Alverzoening welke ons allen als mensen te wachten staat.

bewerkt door Yours
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei ProDeo:

John 17:5 - En nu verheerlijk Mij, Gij Vader, bij Uzelven, met de heerlijkheid, die Ik bij U had, eer de wereld was

John 8:58 - Jezus zeide tot hen: Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Eer Abraham was, ben Ik.

Pre-existence, Jezus (als enige) herinnert zich het leven bij de Vader, is heel wat anders dan reïncarnatie.

Deze teksten verwijzen naar de Logos (het Woord) dat is een existentie bij de Vader, wat voor Jezus als Incarnatie pre-existentie was.   Wie 'in Christus' is, is deelachtig aan deze Logos.   Het is een op dezelfde wijze zelf zijn, waar de mens als Incarnatie (In het vlees) op verschillende wijze een zelf is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Yours:

Dank voor de vraagstelling en dank voor de reacties die daarop volgden.

Op basis van de ervaring die ik ruim 40 jaar geleden had, en waarvan ik direct voelde/wist dat dit was waar ik altijd naar gezocht had, werd mij na zeer korte tijd duidelijk dat ik al vele levens had gehad. Gaandeweg kreeg ik daar op een geestelijke/gevoelsmatige wijze inzicht in. Vandaar dat ik nu weet dat onze oorsprong Liefde en Licht is en òòk dàt wat zich in onze aardse omstandigheden als zodanig voordoet.

Binnen al onze reïncarnaties scheppen wij karma/oorzaak en gevolg, dat wij allemaal goed moeten maken. Ook leiden we levens in zowel het mannelijke als het vrouwelijke lichaam. (De overgangssituaties daarbinnen zijn de lesbische en homofiele enz. levens). 

Na veel omzwervingen waarbinnen er veel kwaad en lijden op onze weg komt, vindt er uiteindelijk dus verzoening plaats wat ik als een grote genade ervaren heb. 

Tenslotte: Het prachtige uitzicht dat ik kreeg is dat van de Alverzoening welke ons allen als mensen te wachten staat.

Wat een verhaal.... Natuurlijk heb ik wel gehoord van boeddha onder de boom, is het [1] daarmee te vergelijken? En kun je ook feitelijke dingen [2] uit vorige levens herinneren?

Ik ben een leek op dit gebied, aldus wellicht nog meer domme vragen,

[3] We zijn tegenwoordig met 7,5 miljard op aarde, kan het zijn dat er een paar honderd tegelijkertijd in het hier en nu van jou rondlopen?

[4] Als de alverzoening heeft plaats gevonden wat gebeurd er dan met je? En wie bepaald dat je verzoend bent? En is de alverzoening voor ieder mens?

Een hoop vragen 😉

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Citaat

  6 uur geleden zei ProDeo:

John 17:5 - En nu verheerlijk Mij, Gij Vader, bij Uzelven, met de heerlijkheid, die Ik bij U had, eer de wereld was. 

John 8:58 - Jezus zeide tot hen: Voorwaar, voorwaar zeg Ik u: Eer Abraham was, ben Ik.

Pre-existence, Jezus (als enige) herinnert zich het leven bij de Vader, is heel wat anders dan reïncarnatie.

5 uur geleden zei Hopper:

Deze teksten verwijzen naar de Logos (het Woord) dat is een existentie bij de Vader, wat voor Jezus als Incarnatie pre-existentie was.   Wie 'in Christus' is, is deelachtig aan deze Logos.   Het is een op dezelfde wijze zelf zijn, waar de mens als Incarnatie (In het vlees) op verschillende wijze een zelf is.

In tegenstelling met Jezus (God als mens) herinneren wij (mensen op aarde) ons leven bij de Vader (als dat al zo is) niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 uur geleden zei Yours:

Nee/Niet dat ik weet; ik (h)erken uitsluitend (ook) zijn ervaring.

Ik weet tevens niet of ProDeo tot het besef kwam dat reïncarnatie aan de basis van onze bewustzijnsontwikkeling ligt.

 

Nee, dat is inderdaad niet goed duidelijk. Het weten wat uit de Bron is en wat satan in zich herbergt is dan ook iets dat je door opgedane ervaring leert.

Die ervaring kan ook niet kloppen.. Heeft weer met hersenen en de werking ervan te maken.

19 uur geleden zei ProDeo:

Ik heb hem dat zeker ook kwalijk genomen, niet zo zeer om dat hij er naast zat (het was zijn mening, hij profileerde zich zeker niet als een profeet) maar omdat hij dat boek nog steeds verkocht op zijn website. Desalniettemin op zijn verhandelingen v/h Evangelie heb (had) ik niets aan te merken.

 

Handelingen 2:21 - En het zal zijn, dat een iegelijk, die den Naam des Heeren zal aanroepen, zalig zal worden.

UIk heb gisteren een beetje zitten googlen op die man, en zou hem niet vertrouwen. In de Bijbel staat dat mensen die een profetie doen en die komt niet uit valse profeten zijn. Heeft steeds de wederkomst uitgesteld, eerst zou het zijn in de jaren 70, dan jaren 80.  

Voor de rest heb je wel gelijk, mensen die op punt A fout zijn kunnen op punt B wel goed zijn en vice versum en omgekeerd.

Wat bedoel je met het laatste precies? Ten eerste, zalig worden zit tussen de oren. Je moet nog maar zien of je werkelijk zalig bent (niet persoonlijk, maar in het algemeen gesteld). Ten tweede ging het om die "profeet".. En hoe meer ik ervan lees, hoe fanatieker die man is en hoe meer hij lijkt op een satan die zich vermomd als een engel des licht. Alhoewel, fanatisme is geloof niet vreemd.

17 uur geleden zei ProDeo:

Nog even over die satan waar je maar niet over uitgepraat raakt.

1 Kor 11:13-15 - Want zulke valse apostelen zijn bedriegelijke arbeiders, zich veranderende in apostelen van Christus.

14 En het is geen wonder; want de satan zelf verandert zich in een engel des lichts.

15 Zo is het dan niets groots, indien ook zijn dienaars zich veranderen, als [waren zij] dienaars der gerechtigheid; van welke het einde zal zijn naar hun werken.

Als je naar de gehele context kijkt (vers 1-15) heeft Paulus het hier over mensen die zich voordoen als apostelen van Christus maar het niet zijn. Bekende voorbeelden: Kenneth Copeland, Benny Hinn, Todd Bentley etc. etc.

Nogmaals Handelingen 2:21 - En het zal zijn, dat een iegelijk, die den Naam des Heeren zal aanroepen, zalig zal worden.

M.a.w, als je de Naam des Heeren aanroept krijg je echt niet de duivel op bezoek.

Hij verwijst hier dus in feite naar zichzelf?

Die namen kwamen me bekend voor en ik heb gegoogled. Dat zijn de tv dominees met mega kerken in Amerika. Die drie prive vliegtuigen hebben etc. Waarom zijn het geen apostelen van Christus? Omdat het niet overeenkomt met wat jij gelooft? 

Dit is 1 van de redenen dat ik Paulus niet zo mag, alsmede zijn "zij die komen met een ander evangelie, die zij vervloekt!".. En nu weer met het "bedreigen" van mensen met een andere mening. Als je dit nodig hebt om serieus genomen te worden dan is er iets mis met je mening.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Yours:

Dank voor de vraagstelling en dank voor de reacties die daarop volgden.

Op basis van de ervaring die ik ruim 40 jaar geleden had, en waarvan ik direct voelde/wist dat dit was waar ik altijd naar gezocht had, werd mij na zeer korte tijd duidelijk dat ik al vele levens had gehad. Gaandeweg kreeg ik daar op een geestelijke/gevoelsmatige wijze inzicht in. Vandaar dat ik nu weet dat onze oorsprong Liefde en Licht is en òòk dàt wat zich in onze aardse omstandigheden als zodanig voordoet.

Binnen al onze reïncarnaties scheppen wij karma/oorzaak en gevolg, dat wij allemaal goed moeten maken. Ook leiden we levens in zowel het mannelijke als het vrouwelijke lichaam. (De overgangssituaties daarbinnen zijn de lesbische en homofiele enz. levens). 

Na veel omzwervingen waarbinnen er veel kwaad en lijden op onze weg komt, vindt er uiteindelijk dus verzoening plaats wat ik als een grote genade ervaren heb. 

Tenslotte: Het prachtige uitzicht dat ik kreeg is dat van de Alverzoening welke ons allen als mensen te wachten staat.

Dat moet een sterke joint zijn geweest.

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei ProDeo:

In tegenstelling met Jezus (God als mens) herinneren wij (mensen op aarde) ons leven bij de Vader (als dat al zo is) niet.

Dat klopt.  Want wij hebben nog geen existentie bij de Vader gehad. i.t.t. Jezus.   We kunnen we tijdens ons leven deelachtig worden aan de Logos.  Alleen noem je het dan anders, vandaar dat ik het 'in Christus' zijn noemde.

Je kent het de uitspraak van Jezus: "niemand komt tot de Vader dan door Mij."  Zoals ik jouw Gods-ervaring lees ben jij 'tot de Vader' gekomen.  D.w.z. dat de Vader zich te kennen heeft gegeven aan jou.  Maar begrijp me goed, ik wil niks opdringen, als jij er een andere visie op na houdt dan is dat ook prima.  

De Vader is een schaal (omvatting) van jouw geest en ziel welke jouw handelen heeft bepaald de afgelopen 50 jaar.  Maar daar kun je uiteraard alleen zelf antwoord opgeven.  I.m.o. is de mens niet in staat uit zichzelf 'het Goede' te doen.  Daarmee bedoel ik het enkelvoudige Goede, waar goed en kwaad niet tegenover elkaar staan.  

 

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Noppert1998:

Die ervaring kan ook niet kloppen.. Heeft weer met hersenen en de werking ervan te maken.

UIk heb gisteren een beetje zitten googlen op die man, en zou hem niet vertrouwen. In de Bijbel staat dat mensen die een profetie doen en die komt niet uit valse profeten zijn. Heeft steeds de wederkomst uitgesteld, eerst zou het zijn in de jaren 70, dan jaren 80.  

Voor de rest heb je wel gelijk, mensen die op punt A fout zijn kunnen op punt B wel goed zijn en vice versum en omgekeerd.

Wat bedoel je met het laatste precies? Ten eerste, zalig worden zit tussen de oren. Je moet nog maar zien of je werkelijk zalig bent (niet persoonlijk, maar in het algemeen gesteld). Ten tweede ging het om die "profeet".. En hoe meer ik ervan lees, hoe fanatieker die man is en hoe meer hij lijkt op een satan die zich vermomd als een engel des licht. Alhoewel, fanatisme is geloof niet vreemd.

Hij verwijst hier dus in feite naar zichzelf?

Die namen kwamen me bekend voor en ik heb gegoogled. Dat zijn de tv dominees met mega kerken in Amerika. Die drie prive vliegtuigen hebben etc. Waarom zijn het geen apostelen van Christus? Omdat het niet overeenkomt met wat jij gelooft? 

Dit is 1 van de redenen dat ik Paulus niet zo mag, alsmede zijn "zij die komen met een ander evangelie, die zij vervloekt!".. En nu weer met het "bedreigen" van mensen met een andere mening. Als je dit nodig hebt om serieus genomen te worden dan is er iets mis met je mening.

Ik kan je soms niet volgen, je zegt o.a. dingen als - ik mag die Paul niet, betekend dat je ondanks je kennis van de Schrift geen Christen bent? Ik acht dat wel essentieel om je te begrijpen.

Overigens, ik ben iemand van de feitjes, heb de wetenschap in een hoog vandaal staan vanwege de feitjes, heb niet veel op met al de verschillende filosofische onbewezen interpretaties van de feitjes en heb onderzoek gedaan naar de feitjes van mijn 2 ervaringen en werkelijk niets 0,0 staat beschreven als - of komt overeen met de wetenschap.

Je noemde van Lommel (NDE), machtig interessant, veel over gelezen. Ik geloof zonder meer dat het merendeel v/d verhalen die je leest waar zijn, hun feitjes. Maar dan komen de z.g. wetenschappers met uitspraken zoals - ach, dat zijn gewoon chemische stofjes, m.a.w. niks bijzonders. Totaal onbewezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei ProDeo:

Wat een verhaal.... Natuurlijk heb ik wel gehoord van boeddha onder de boom, is het [1] daarmee te vergelijken? En kun je ook feitelijke dingen [2] uit vorige levens herinneren?

Ik ben een leek op dit gebied, aldus wellicht nog meer domme vragen,

[3] We zijn tegenwoordig met 7,5 miljard op aarde, kan het zijn dat er een paar honderd tegelijkertijd in het hier en nu van jou rondlopen?

[4] Als de alverzoening heeft plaats gevonden wat gebeurd er dan met je? En wie bepaald dat je verzoend bent? En is de alverzoening voor ieder mens?

Een hoop vragen 😉

 

Dag ProDeo,

Het klimaat hier is helaas niet veilig genoeg om je vragen te beantwoorden, aangezien hier op voorhand al onjuiste conclusies ten aanzien van het gebeurde, dat onder broodnuchtere omstandigheden in een werksituatie plaatsvond, worden getrokken. 

Ook is door een ander al vastgesteld dat de ervaring niet kan kloppen, terwijl ik door mijn vroegere werk in de gezondheidszorg juist meer dan gemiddeld van de hersenen afweet. 

Het spijt me voor jou, je bent een prettige gesprekspartner, maar het is klaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Yours:

Dag ProDeo,

Het klimaat hier is helaas niet veilig genoeg om je vragen te beantwoorden, aangezien hier op voorhand al onjuiste conclusies ten aanzien van het gebeurde, dat onder broodnuchtere omstandigheden in een werksituatie plaatsvond, worden getrokken. 

Ook is door een ander al vastgesteld dat de ervaring niet kan kloppen, terwijl ik door mijn vroegere werk in de gezondheidszorg juist meer dan gemiddeld van de hersenen afweet. 

Het spijt me voor jou, je bent een prettige gesprekspartner, maar het is klaar.

Snap 😉

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei ProDeo:

Ik kan je soms niet volgen, je zegt o.a. dingen als - ik mag die Paul niet, betekend dat je ondanks je kennis van de Schrift geen Christen bent? Ik acht dat wel essentieel om je te begrijpen.

Klopt, ik ben bekeerd tot agnost en in het dagelijks leven atheïst.

2 uur geleden zei ProDeo:

Overigens, ik ben iemand van de feitjes, heb de wetenschap in een hoog vandaal staan vanwege de feitjes, heb niet veel op met al de verschillende filosofische onbewezen interpretaties van de feitjes en heb onderzoek gedaan naar de feitjes van mijn 2 ervaringen en werkelijk niets 0,0 staat beschreven als - of komt overeen met de wetenschap.

o dat kan. Ik ken jouw ervaringen niet, dus dat zou ik niet weten.

Maar verhalen of ervaringen zijn nog geen bewijzen. Althans, voor mij.

2 uur geleden zei ProDeo:

Je noemde van Lommel (NDE), machtig interessant, veel over gelezen. Ik geloof zonder meer dat het merendeel v/d verhalen die je leest waar zijn, hun feitjes. Maar dan komen de z.g. wetenschappers met uitspraken zoals - ach, dat zijn gewoon chemische stofjes, m.a.w. niks bijzonders. Totaal onbewezen.

Ik denk dat wetenschappers nooit zullen zeggen "niks bijzonders". Maar wel "voor enorme claims moet je enorme bewijzen hebben" en dat heeft van Lommel ons helaas niet gegeven... Ook daar is het verhaal en ervaring, welke dus geen bewijzen zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Noppert1998:

Klopt, ik ben bekeerd tot agnost en in het dagelijks leven atheïst.

o dat kan. Ik ken jouw ervaringen niet, dus dat zou ik niet weten.

Maar verhalen of ervaringen zijn nog geen bewijzen. Althans, voor mij.

Ik denk dat wetenschappers nooit zullen zeggen "niks bijzonders". Maar wel "voor enorme claims moet je enorme bewijzen hebben" en dat heeft van Lommel ons helaas niet gegeven... Ook daar is het verhaal en ervaring, welke dus geen bewijzen zijn.

Dat zijn we het over het NDE verhaal tenminste eens, het is een onopgelost mysterie. Wat mij als bijzonder bijgebleven is dat de mensen die een positief NDE hebben gehad bijna collectief zeggen niet meer bang te zijn voor de dood.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid