Spring naar bijdragen

Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?


Aanbevolen berichten

7 minuten geleden zei Hermanos2:

Ja, ik kan een heel eind met je meedenken. Ik begrijp ook niet dat een dergelijke houding en dito uitspraken overal getolereerd worden. Iedereen lijkt wel in zijn broek te doen uit angst om voor antisemiet uit gemaakt te worden. Want die kaart wordt meteen getrokken. Zonder nadenken of overwegen. Zie casus Willempie.

De antisemitismekaart wordt bewust getrokken om het gesprek te frustreren. Wanneer ik dan aankaart dat ik joods ben van geboorte, wordt dat glashard ontkend en blijft men me uitmaken voor antisemiet. Wijs ik er op dat ik mijn pijlen richt op het judaïsme en specifiek het meeste nog op crypto judaïsme en niet op het volk als geheel, word ik uitgemaakt voor antisemiet. 

Vandaar dat ik niet meer met joden in gesprek ga maar uitsluitend over hen praat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
  • Antwoorden 1,2k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@Fundamenteel  ik begrijp je worsteling met het onderwerp homoseksualiteit wel. Ik heb het voorrecht gehad om voordat ik tot geloof kwam, veel met homoseksuelen te maken te hebben gehad in familie, vr

Het is allemaal gebaseerd op interpretatie van teksten uit de Tenach. Citaat uit Leviticus 18:22 'Je mag niet het bed delen met een man zoals met een vrouw, dat is gruwelijk'. Het Hebreeuwse woord wat

De kinderen zullen er echt niet homo van worden, want dat is namelijk aangeboren. 

Posted Images

De transbeweging is het spiegelbeeld van het christendom. En daarom haar natuurlijke vijand. Mensen die geloven dat ze God zijn kunnen het niet verdragen eraan herinnerd te worden dat ze dat niet zijn. Hoe moeten wij omgaan met de transbeweging?  Zelf waakzaam blijven en in de waarheid blijven staan. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Voorts is het imo ook goed en belangrijk om als ouders niet bang te zijn voor het programma “lentekriebels” dat op lagere scholen wordt gegeven maar indien nodig met de school in gesprek te gaan en je kinderen mee te geven dat seksualiteit door God gegeven is en dat dat een plaats heeft binnen het huwelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik geloof dat we mensen met liefde moeten benaderen en onze buur lief moeten hebben. Maar dit betekent niet automatisch dat we alles moeten onmarmen wat onze buur doet. Wat zou Jezus doen? Ik denk dat hij zou zeggen: ik vergeef je maar zondig niet meer. Hij zou een waarschuwing geven, maar niet gaan schreeuwen om zijn gelijk te krijgen. Hij heeft gelijk, en als iemand dat niet wil horen, dan is diegene vrij om te gaan naar zijn of haar toekomstige bestemming. Wij als Christenen weten waartoe het leidt. Niet alleen de beschadiging aan deze wereld, maar ook hierna. En dat is onomkeerbaar. Maar ook een vrije keuze om die kant op te gaan. En uiteindelijk slaat de deur dicht na dit leven.

Met de LGBTQ+ community hebben we een probleem. Ik ga niet oordelen over de oorsprong van homoseksuele gevoelens. Maar we weten allemaal waar deze gevoelens toe leiden mits iemand met de aanleg hiervoor, geen moeite doet om zich in te houden. Ik als hetroseksuele man heb de keuze om achter de vrouwen aan te gaan, maar doe ik dat? Nee. Geen behoefte aan. Niet alleen dat, ik ben tevreden met God en zo'n daad verrichten zou voor God en mij enorm pijn doen. Want de heilige geest gaat mij daarop wijzen, dus niet alleen omdat het gedrukt staat in de bijbel. Het is een duidelijke no-go.

Ieder mens heeft en krijgt bepaalde gebreken en struggles in het leven dat tot struikelen kan leiden. Dit is ontstaan na de zondeval. Soms krijgen we plotseling zoveel op ons bord dat we even niet weten wat we moeten doen. Wat hierbij komt kijken is het fenomeen: richting. Kiezen wij het pad van Jezus en geven we hem onze last zodat hij ons kan leiden, of gaan we onze eigen weg? Problemen zijn complex en zijn niet perse zwart wit. Behalve de weg, kiezen we Jezus of ons hart/wereld?

Het is ernstig dat er mensen zijn die zeggen dat homo's, zonder over de zonde van homosexualiteit en adultery te praten standaart naar de hel gaan. Voor zover kan ik dit niet vinden in de bijbel en ook rijmt het voor mij niet met God. Er staat wel wie homosexualiteit praktiseert. Dat is een zonde en een gruwel voor God. Maar vergeet niet alle vormen van adultery zijn een zonde. Ook wie lustful naar een vrouw kijk heeft adultry in zijn hart gepleegd.

We krijgen allemaal onze struggles en gebreken maar we hebben een keuze: gaan we onze lusten achterna of kiezen we het pad van Jezus en vragen we hem om hulp?

De gayscene staat helaas bekent als een plek van seks in allerlei vormen met veel verschillende partners over de tijd heen waar drugs gebruik hoogtij vierd. 

Ik zou niet willen dat mijn buur hier verstrikt in raakt en verloren gaat. Ik kan hem/haar hooguit waarschuwen. Als het antwoord nee is, dan is diegene op zijn eigen weg. Jezus ging niet schreeuwen en vechten om zijn gelijk te krijgen. Maar hij zou wel waarschuwen over waar het naartoe leidt.

Tegenwoordig begint, in mijn opinie, de LGBTQ+ gemeenschap problematisch te worden voor onze mede mens en kinderen. Eerst werden kinderen, maar ook volwassenen vol gegooid met homoseksuele propaganda in oa de media en bijna niet op scholen. Maar dat is nu anders. We hadden kunnen zeggen: tot hier en niet verder. Anders laten we onze kinderen niet meer naar school gaan en boycotten we de media.

De afgelopen jaren lijkt alles in een stroomversnelling te gaan. steeds meer letters voegen zich toe aan de LGBTQ+ gemeenschap. Mensen die beweren genderloos (non-binair) te zijn en ons forceren om onze taal richting en over hen genderneutraal te maken. Er zijn nu ook een hoop mensen die beweren liquid te zijn (ene dag man en andere dag vrouw). En nog veel meer. Wat volwassenen doen moeten zij natuurlijk zelf weten. God heeft ons vrijheid gegeven. Maar er zijn grenzen. Onze kinderen zijn in gevaar.

Ik vond jaren geleden de gay pride al erg. Een festival waarbij mannen vaak in strakke strings over straat lopen en mensen die rondlopen met ballonen in de vorm van een penis. Hier kunnen we in princiepe zien hoe toxisch en ver verloren deze community werkelijk is. Kinderen mogen toekijken, en dat gebeurd ook. 

Het bleef hier niet bij, kinderen leren tegenwoordig al vroeg op school dat ze mogen kiezen wat hun gender in. Non binair blijkt erg in de smaak te vallen. (Geen gender) Soms zelfs al in de leeftijds categorie van 3-5 jaar. Hier heb ik video bewijs van.  Ik heb ook gehoord dat in America kinderen zelfs les krijgen over hoe homoseksuele seks in zijn werk gaat. Ook heb ik een aantal videos gezien waarbij een drag queen (drag queen story hour) seksuele dansjes maakt voor een groep kleine kinderen. Ik geloof dat onze kinderen onder aanval zijn. Voor mij is de grens bereikt en ik zeg: tot hier en niet verder.  Maar alleen kan ik niets, maar samen, als Christenen kunnen we nee zeggen en verandering brengen door scholen en andere instellingen te boycotten die hieraan meedoen.

Er was nogal een ophef over de one-love band vorig jaar. Niet iedereen wou dat bandje dragen. Zou jij deze band willen dragen, met alles waar het voor staat? Hebben we hier met liefde of met verwarring en perversiteit te maken? Echte liefde is elkaar helpen niet te struikelen, te vergeven en te steunen in wat goed is. Staan al die gender identiteiten, non binair, gender liquid (ene dag man, andere dag vrouw), bisexualiteit en etc voor liefde of verwarring en perversiteit? Is perverse en verwarde fantasie propageren en verdedigen als normaal goed?

Het feit dat het pride heet, en dat het wordt gedaan onder een regenboog. Met een regenboog vlag als symbool, is op zijn zacht gezegd nogal bijzonder. De regenboog is in de bijbel namelijk God's convenant tussen hem en al het leven op aarde. De belofte om de aarde nooit meer met water te vernietigen. Ik heb een beetje het gevoel, dat dit symbool in zijn gezicht wordt gegooid en zelf persoonlijk vind ik dit nogal disrespectvol. Ik vond de regenboog altijd mooi, ook voordat ik tot het Christendom kwam. Maar nu, wanneer ik het zie, zie ik perversiteit en verwarring. Wie zijn hier verantwoordelijk voor? Is het mijn schuld omdat ik heb gezien en gehoord wat kinderen op school leren. Is het mijn schuld omdat ik weet wat zich afspeelt onder de regenboog vlag?

En dan de eind vraag: zou Jezus de one-love band dragen? 

Note: er zitten een paar Engelstalige woorden in deze tekst. Dit komt omdat ik altijd de Engelstalige bijbel erbij pak en niet altijd zo gauw op de Nederlandse benamingen kan komen. 

bewerkt door Flieko
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Flawless victory:

De transbeweging is het spiegelbeeld van het christendom. En daarom haar natuurlijke vijand. Mensen die geloven dat ze God zijn kunnen het niet verdragen eraan herinnerd te worden dat ze dat niet zijn. Hoe moeten wij omgaan met de transbeweging?  Zelf waakzaam blijven en in de waarheid blijven staan. 

Dit begrijp ik niet echt. Transseksualiteit heeft niets, maar dan ook werkelijk niets met christendom te maken.
Deze mensen geloven ook niet dat ze God zijn.
Jij vind dat ze zich gedragen alsof ze God zijn, maar dat is wat anders.
Vanuit die visie heb je de neiging om ze te vertellen dat God niet zijn, maar bij die mensen landt dit totaal niet omdat dit helemaal niets te maken heeft met hun denk wereld.
Op de vraag hoe je om moet gaan met deze mensen zou ik dan ook willen adviseren: niet.

Laat ze gewoon lekker met rust.

3 uur geleden zei Flieko:

Met de LGBTQ+ community hebben we een probleem. Ik ga niet oordelen over de oorsprong van homoseksuele gevoelens. Maar we weten allemaal waar deze gevoelens toe leiden mits iemand met de aanleg hiervoor, geen moeite doet om zich in te houden. Ik als hetroseksuele man heb de keuze om achter de vrouwen aan te gaan, maar doe ik dat? Nee. Geen behoefte aan. Niet alleen dat, ik ben tevreden met God en zo'n daad verrichten zou voor God en mij enorm pijn doen. Want de heilige geest gaat mij daarop wijzen, dus niet alleen omdat het gedrukt staat in de bijbel. Het is een duidelijke no-go.

De zin 'wat als iemand geen moeite doet om zich in te houden' geldt dus voor iedereen, LGBTQ+ , maar ook hetero.
Dat maakt dus geen verschil.

3 uur geleden zei Flieko:

Problemen zijn complex en zijn niet perse zwart wit. Behalve de weg, kiezen we Jezus of ons hart/wereld?

Je geeft zo mooi aan dat problemen niet persé zwart-wit zijn, maar geeft direct daarna een harde zwart-witte keuze. Dat is jammer.  

3 uur geleden zei Flieko:

Het is ernstig dat er mensen zijn die zeggen dat homo's, zonder over de zonde van homosexualiteit en adultery te praten standaart naar de hel gaan. Voor zover kan ik dit niet vinden in de bijbel en ook rijmt het voor mij niet met God. Er staat wel wie homosexualiteit praktiseert. Dat is een zonde en een gruwel voor God. Maar vergeet niet alle vormen van adultery zijn een zonde. Ook wie lustful naar een vrouw kijk heeft adultry in zijn hart gepleegd.

Ik denk dat je beter overkomt als je Nederlandse termen gebruikt. Dit is een Nederlandstalig forum. Waarop standaard met een 'd' wordt geschreven. 

3 uur geleden zei Flieko:

Het feit dat het pride heet, en dat het wordt gedaan onder een regenboog. Met een regenboog vlag als symbool, is op zijn zacht gezegd nogal bijzonder. De regenboog is in de bijbel namelijk God's convenant tussen hem en al het leven op aarde. De belofte om de aarde nooit meer met water te vernietigen. Ik heb een beetje het gevoel, dat dit symbool in zijn gezicht wordt gegooid en zelf persoonlijk vind ik dit nogal disrespectvol.

Als iemand wiens familie de watersnoodramp in 1953 van dichtbij heeft meegemaakt vind ik het nogal respectloos om te doen alsof er in de geschiedenis nooit aarde met water is vernietigd. Ga jij je schamen, in plaats van je op je teentjes getrapt te voelen.

3 uur geleden zei Flieko:

En dan de eind vraag: zou Jezus de one-love band dragen? 

Liefde, dat was toch wat hij propageerde? 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
13 uur geleden zei Flieko:

Met de LGBTQ+ community hebben we een probleem.

Ik heb geen probleem met de LHBTQ+ doelgroep. Waar ik wel een probleem mee heb: 

LHBT-Monitor 2022 Sociaal en Cultureel Planbureau

"Op het gebied van veiligheid nemen lhb’s een kwetsbare positie in. lhb’s zijn bijvoorbeeld vaker slachtoffer van geweldsdelicten, respectloos gedrag, hacken en cyberpesten dan heteroseksuele personen. "

"Gevoelens van suïcide komen ook veel vaker voor onder lhb-jongeren

 

 

13 uur geleden zei Flieko:

Ik ga niet oordelen over de oorsprong van homoseksuele gevoelens. Maar we weten allemaal waar deze gevoelens toe leiden mits iemand met de aanleg hiervoor, geen moeite doet om zich in te houden.

Waar gevoelens toe kunnen leiden... dan denk ik vooral aan het grote gevaar van heksenjachten en brandstapels enzo.

Gelukkig: ...

Nederland behoort al jarenlang tot de groep landen in Europa die het meest positief over homo- en biseksualiteit denkt. ..Vanuit het perspectief van opvattingen en meningen gaat de emancipatie van seksuele en genderminderheden er dus op vooruit. Dit zijn op zichzelf gunstige voorwaarden voor het terugdringen van ongelijkheden en vormen van uitsluiting"

Maar sja... 

"Niettemin zijn er kanttekeningen te plaatsen bij dit optimistische beeld. De acceptatie is begrensd. Zo is er minder acceptatie als het gaat om zichtbare vormen van homo- en biseksualiteit, zoals hand in hand lopen of zoenen in het openbaar (Kuyper 2018; Huijnk 2022) en lijkt de houding ten aanzien van transgender personen minder positief dan die ten aanzien van homo- en biseksualiteit (Huijnk 2022). Ook zijn de opvattingen onder bepaalde groepen in de samenleving minder positief dan onder ander groepen, waarbij met name (orthodox-)gelovigen het minst accepterend staan tegenover seksuele en genderdiversiteit'.

Op scholen met een orthodoxe signatuur is op het gebied van het bevorderen van de acceptatie waarschijnlijk de meeste winst te boeken. Maar juist op die scholen wordt er het minst intensief aandacht gegeven aan deze burgerschapsopgave en ontbreekt het ook vaak aan een gsa. De vraag is wat werkt om de meest conservatieve groepen op dit vlak in beweging te krijgen. Emancipatie van binnenuit lijkt effectiever dan kritiek van buitenaf (Felten 2019). Tegelijkertijd: sociale normen en opvattingen veranderen is niet eenvoudig, vooral niet als deze zijn geworteld in eeuwenoude taboes of (vermeende) religieuze dogma’s.

Wellicht minstens zo belangrijk voor lhbt’s is dat de sociale omgeving zich uitspreekt wanneer er sprake is van negatieve bejegening. Omstanders zijn bepalend voor de impact die de negativiteit heeft op het slachtoffer (zie ook het onderzoek naar interventies voor het tegengaan van pesten in het algemeen, bijvoorbeeld op www.nji.nl/interventies). Stilzwijgend toekijken, meelachen, actief ingrijpen of naast het slachtoffer gaan staan; het maakt voor slachtoffers een wereld van verschil. De omstanders bepalen of de lhbt’er zich als minderheid weggezet voelt vanwege diens seksuele oriëntatie of genderidentiteit, of dat de persoon met negatieve opvattingen gereduceerd wordt tot de alleenstaande minderheid  in termen van diens opvattingen. Lhbt’s krijgen ook vaak te maken met meer impliciete vormen van lhbt-negativiteit, zoals micro-agressie. Dat uit zich in subtiele signalen dat hij, hen of zij de ‘ander’ is. Het betreft subtiele (on)bewuste uitspraken of non-verbale uitingen die mensen als kwetsend kunnen ervaren, onder meer omdat ze gebaseerd zijn op impliciete aannames. Micro-agressie kan schadelijk zijn omdat het stereotypen in stand houdt en iemands zelfbeeld en gevoel van sociale veiligheid negatief kan beïnvloeden"

 

 

13 uur geleden zei Flieko:

Ik als hetroseksuele man heb de keuze om achter de vrouwen aan te gaan, maar doe ik dat? Nee. Geen behoefte aan. Niet alleen dat, ik ben tevreden met God en zo'n daad verrichten zou voor God en mij enorm pijn doen. Want de heilige geest gaat mij daarop wijzen, dus niet alleen omdat het gedrukt staat in de bijbel. Het is een duidelijke no-go.

Aan zondes geen gebrek.  

"Wie zonder zonde is werpe de eerste steen" zei Jezus dan ook.  Kijk eerst maar naar jezelf voor je over een ander oordeelt was de Boodschap.   

-Kijk mij toch volmaakt zijn-  Had Jezus ook een antwoord op: 

https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/LUK.6/Lucas-6/

Jezus zei tegen de farizeeën en schriftgeleerden: ‘Ik vraag u of men op sabbat goed mag doen of kwaad, of men een leven mag redden of verloren laten gaan.’ 

Waarom kijk je naar de splinter in het oog van je broeder of zuster, terwijl je de balk in je eigen oog niet opmerkt? 42 Hoe kun je tegen hen zeggen: “Laat mij de splinter uit je oog verwijderen,” terwijl je de balk in je eigen oog niet ziet? Huichelaar, verwijder eerst de balk uit je eigen oog, pas dan zul je scherp genoeg zien om de splinter uit het oog van je broeder of zuster te verwijderen.

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Dat beloof ik:

Liefde, dat was toch wat hij propageerde? 

https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/LUK.6/Lucas-6/

Tegen jullie die naar Mij luisteren zeg Ik: heb je vijanden lief, wees goed voor wie jullie haten, 

 31  Behandel anderen zoals je wilt dat ze jullie behandelen. 32 Is het een verdienste als je liefhebt wie jullie liefhebben?

 En is het een verdienste als je weldaden bewijst aan wie weldaden bewijzen aan jullie? 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

https://eenvandaag.avrotros.nl/zorg-en-leven/item/mensen-zijn-hierdoor-enorm-beperkt-geweest-psychiaters-betuigen-spijt-voor-ziekte-stempel-op-homoseksualiteit-en-transgenderisme/

 

Citaat

Homoseksualiteit werd door psychiaters rond de jaren 50 en decennia daarna als een afwijking gezien. De Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NvPP) betuigt nu spijt voor het leed dat dit stempel heeft veroorzaakt bij LHBTIQ'ers.

Voorzitter Niels Mulder sprak vandaag op het congres van de NVvP een spijtbetuiging uit. De psychiaters staan daarmee stil bij het leed dat in het verleden is ontstaan bij LHBTIQ'ers door het 'als een ziekte bestempelen van hun seksuele- en genderidentiteit door de psychiatrische beroepsgroep. De NVvP erkent deze zwarte bladzijde uit de geschiedenis en committeert zich aan LHBTIQ-sensitieve zorg.'

Voortschrijdend inzicht heet zoiets, notabene bij een beroepsgroep die psychische hulp verleent.  Maar beter laat dan nooit natuurlijk.

https://www.canonsociaalwerk.eu/nl_jz/details.php?canon_id=264

Citaat

De ziekte van zedendelinquenten zat in hun testikels, zo was in 1935 op een congres vastgesteld. De vanwege zedendelicten opgepakte tbs’ers kregen vanaf dat moment de keuze: langer zitten of castratie. Er zijn tot aan 1968 ten minste 400 mannen gecastreerd, waaronder naar latere schattingen veertig procent homo’s. Veelal betrof het recidivisten wat betreft seks met jongens en meisjes onder de 16 jaar. Er werd geen onderscheid gemaakt tussen homo en pedo. 

Jongens en mannen werden in deze dagen via de pastoor naar de psychiater gestuurd vanwege hun homoseksualiteit. Velen kwamen bij psychiater Aimé Wijffels, die in 1954 promoveerde op castraties en vanuit Heiloo naam verwierf als nationale ‘castreur’. Hij noemde ooit een aantal van 35 dat werd gecastreerd. Vermoedelijk zijn het er meer. Elk getal is een slag in de lucht, zegt historicus Van der Meer. Zijn collega Koolhaas spreekt zelfs over honderden. De nog minderjarige Henk Heithuis in Harreveld hoorde bij deze groep. 
 

Tot in 1968 werden homo's nog gecastreerd in Nederland.   En jawel, dit ging nog middels de kerk ook.  Meneer pastoor die wellicht zelf pedoseksuele handelingen verrichtte stuurde homoseksuelen naar de slager.  Denk niet dat woorden zonder gevolgen zijn, het collectief veroordelen van LHBTIQ'ers kan tot dit soort toestanden leiden.  Aimé Wijffels was de slager, maar hij werd ondersteund door een onchristelijk denken dat homoseksualiteit zondig zou zijn.

 

 

14 uur geleden zei Flieko:

 

En dan de eind vraag: zou Jezus de one-love band dragen? 

 

Ik ga niet buikspreken voor Jezus.  Maar ik denk niet dat hij opriep tot haatgevoelens jegens homoseksuelen.  Zoals we in Rusland zien, zien we wel wat er van komt als kerk en politiek een kongsi vormen en het 'verdorven' westen tot vijand uitroepen met het oog op o.a. de acceptatie van homoseksualiteit in het westen.

 

Citaat

Tegenwoordig begint, in mijn opinie, de LGBTQ+ gemeenschap problematisch te worden voor onze mede mens en kinderen. Eerst werden kinderen, maar ook volwassenen vol gegooid met homoseksuele propaganda in oa de media en bijna niet op scholen. Maar dat is nu anders. We hadden kunnen zeggen: tot hier en niet verder. Anders laten we onze kinderen niet meer naar school gaan en boycotten we de media.

Je lijkt wel een buikspreekpop van het Kremlin.  Enfin, ik ga je walgelijk gedachtengoed niet verder bespreken, mijn punt is wel duidelijk lijkt me.

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 uur geleden zei Dat beloof ik:

Dit begrijp ik niet echt. Transseksualiteit heeft niets, maar dan ook werkelijk niets met christendom te maken.

 

De transgenderbeweging is het geestelijk spiegelbeeld van het christendom en daarmee haar natuurlijke vijand.


Galaten 3: 26-28 U bent allemaal kinderen van God door het geloof, in Christus Jezus. Want allemaal bent u in Christus gedoopt, met Christus bekleed. Er is geen Jood of Griek meer, er is geen slaaf of vrije, het is niet man en vrouw: u bent allemaal één in Christus Jezus.”

Let wel, ik schrijf dat de transgenderbeweging in het zijn van het spiegelbeeld van het christendom haar natuurlijke vijand is en niet vice versa. 

 

14 uur geleden zei Dat beloof ik:

Deze mensen geloven ook niet dat ze God zijn.
Jij vind dat ze zich gedragen alsof ze God zijn, maar dat is wat anders.
Vanuit die visie heb je de neiging om ze te vertellen dat God niet zijn, maar bij die mensen landt dit totaal niet omdat dit helemaal niets te maken heeft met hun denk wereld.
Op de vraag hoe je om moet gaan met deze mensen zou ik dan ook willen adviseren: niet.

Laat ze gewoon lekker met rust.

 

Het is je misschien nog niet opgevallen maar dit is een christelijk forum en niet een transgenderforum. Ik praat hier met christenen over de vraag hoe we dienen om te gaan met de transgenderbeweging, vooral nu zich dit zoals @Flieko helder beschrijft zelfs opdringt aan onze kinderen. De kerk heeft een duidelijke richting aan te wijzen, de scheppingsorde hoog te houden. Dat christenen hun mening niet meer mogen geven is een teken aan de wand.

 

bewerkt door Flawless victory
Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Petra.:

https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/LUK.6/Lucas-6/

Tegen jullie die naar Mij luisteren zeg Ik: heb je vijanden lief, wees goed voor wie jullie haten, 

 31  Behandel anderen zoals je wilt dat ze jullie behandelen. 32 Is het een verdienste als je liefhebt wie jullie liefhebben?

 En is het een verdienste als je weldaden bewijst aan wie weldaden bewijzen aan jullie? 

 


Het verschil tussen christendom en seculier humanisme is dan ook de opvatting van liefde.  In het christendom vinden wij het liefde dat we de kinderen opvoeden in, met en vanuit de scheppingsorde. In het seculier humanisme vindt men het liefdevol om alle kinderen wijs te maken dat ze hun eigen geslacht moeten en mogen kiezen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Flawless victory:


Het verschil tussen christendom en seculier humanisme is dan ook de opvatting van liefde.  In het christendom vinden wij het liefde dat we de kinderen opvoeden in, met en vanuit de scheppingsorde. In het seculier humanisme vindt men het liefdevol om alle kinderen wijs te maken dat ze hun eigen geslacht moeten en mogen kiezen. 

Waarvan ze op volwasssen leeftijd vaak spijt van krijgen en in detransitie willen, maar voor het leven verminkt en vaak onvruchtbaar zijn. Het is pertinente kindermishandeling. Wij mogen ideologisch ergens tegen zijn, maar degene die castreren edm zijn die lgbqters van vandaag.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Flawless victory:

De transgenderbeweging is het geestelijk spiegelbeeld van het christendom en daarmee haar natuurlijke vijand.


Galaten 3: 26-28 U bent allemaal kinderen van God door het geloof, in Christus Jezus. Want allemaal bent u in Christus gedoopt, met Christus bekleed. Er is geen Jood of Griek meer, er is geen slaaf of vrije, het is niet man en vrouw: u bent allemaal één in Christus Jezus.”

Let wel, ik schrijf dat de transgenderbeweging in het zijn van het spiegelbeeld van het christendom haar natuurlijke vijand is en niet vice versa. 

 

Het is je misschien nog niet opgevallen maar dit is een christelijk forum en niet een transgenderforum. Ik praat hier met christenen over de vraag hoe we dienen om te gaan met de transgenderbeweging, vooral nu zich dit zoals @Flieko helder beschrijft zelfs opdringt aan onze kinderen. De kerk heeft een duidelijke richting aan te wijzen, de scheppingsorde hoog te houden. Dat christenen hun mening niet meer mogen geven is een teken aan de wand.

 

Ik heb geen idee wat je bedoelt te zeggen met 'geestelijk spiegelbeeld van het christendom'. 
De suggestie dat ik je wil verhinderen om je mening te geven werp ik ver van mij.

Link naar bericht
Deel via andere websites
58 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Ik heb geen idee wat je bedoelt te zeggen met 'geestelijk spiegelbeeld van het christendom'. 
De suggestie dat ik je wil verhinderen om je mening te geven werp ik ver van mij.

Natuurlijk heeft transseksualiteit niets mee christendom te maken en daarom kunnen we daar nooit voor zijn. Er zijn maar 2 soorten mensen, een man en een vrouw. Kinderen in genderdysforie massavormen en daarin mee gaan gaat echt wel in tegen wat de Bijbel ons leert. Mannen die zich verwijfd gedragen is verwerpelijk en dat is evenzeer terug te vinden in het NT.

1 Korintiërs 6:9 Be not deceived: neither fornicators, nor idolaters, nor adulterers, nor effeminate, nor abusers of themselves with mankind, [10] Nor thieves, nor covetous, nor drunkards, nor revilers, nor extortioners, shall inherit the kingdom of God.

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 uur geleden zei Flawless victory:

Het verschil tussen christendom en seculier humanisme is dan ook de opvatting van liefde.  In het christendom vinden wij het liefde dat we de kinderen opvoeden in, met en vanuit de scheppingsorde. In het seculier humanisme vindt men het liefdevol om alle kinderen wijs te maken dat ze hun eigen geslacht moeten en mogen kiezen. 

In het humanisme (zowel seculier als religieus christelijk) vinden we het liefdevol om kinderen duidelijk te maken dat ze allemaal tot onze kinderen behoren. Ongeacht hun afkomst, ras, geslacht of geaardheid. 

 

 

20 uur geleden zei Hopper:

Denk niet dat woorden zonder gevolgen zijn, het collectief veroordelen van LHBTIQ'ers kan tot dit soort toestanden leiden

Übermenschen en untermenschen. 

Never again zei men toen. 

Het is nog ff wachten op het doen. 

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei Flawless victory:

Het verschil tussen christendom en seculier humanisme is dan ook de opvatting van liefde.  In het christendom vinden wij het liefde dat we de kinderen opvoeden in, met en vanuit de scheppingsorde. In het seculier humanisme vindt men het liefdevol om alle kinderen wijs te maken dat ze hun eigen geslacht moeten en mogen kiezen

Je kind je eigen geslacht laten kiezen is op zich al indoctrinatie, en helemaal geen liefde.

Het is destructief, net zomin ik mijn kind laat kiezen of het mag roken of alcohol drinken.

Van deze drie is je kind geslacht laten kiezen het meeste erge, als ouder ben je dan geestes ziek.

Je hoort ze voor die domme beslissingen te beschermen.

internet staat bomvol met verminkte (transitie) jonge mensen die er spijt van hebben. En klagen dat hun ouders hun niet hebben beschermd.

 

 

bewerkt door Thinkfree
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Petra.:

Übermenschen en untermenschen. 

Never again zei men toen. 

Het is nog ff wachten op het doen. 

 

Het is letterlijk van God los.  Mensen die zelf heteroseksueel zijn openen de jacht op LHBT'ers.   En dat niet alleen, het is  onchristelijk, er staat geschreven "Mij komt de wraak toe; Ik zal het vergelden, zegt de Heere."  (Rom 12:19).  Op de stoel van God gaan zitten en LHBT'ers veroordelen is des duivels lijkt me.  Dergelijke 'christenen' staan niet onder gezag van Jezus, maar onder gezag van zijn tegenstrever.

17 uur geleden zei Flawless victory:


Het verschil tussen christendom en seculier humanisme is dan ook de opvatting van liefde. 

Er is in zowel het christendom als in het seculier humanisme maar één opvatting van liefde mogelijk: onbaatzuchtige liefde.  De liefde die Jezus predikte.   Maar je hoeft natuurlijk niet gelovig te zijn voor onbaatzuchtige liefde.  Noch kan er over gestreden worden wat onbaatzuchtige liefde is, want het woord 'onbaatzuchtig' zegt het al.

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Petra.:

In het humanisme (zowel seculier als religieus christelijk) vinden we het liefdevol om kinderen duidelijk te maken dat ze allemaal tot onze kinderen behoren. Ongeacht hun afkomst, ras, geslacht of geaardheid. 

 

 

Übermenschen en untermenschen. 

Never again zei men toen. 

Het is nog ff wachten op het doen. 

 

Wij veroordelen die mensen niet maar  benoemen de error van heteroseksuelen die in hun politieke correctheid kinderen in de war brengen en verminken/mishandelen. Zie de getuigenissen van volwassenen die als kind meeliepen in die massapsychose en verminkt voor het leven zijn. Degene die zich übermensch wanen vandaag zijn degene die zich beter dan de natuurlijke orde wanen.

1 uur geleden zei Hopper:

Het is letterlijk van God los.  Mensen die zelf heteroseksueel zijn openen de jacht op LHBT'ers.   En dat niet alleen, het is  onchristelijk, er staat geschreven "Mij komt de wraak toe; Ik zal het vergelden, zegt de Heere."  (Rom 12:19).  Op de stoel van God gaan zitten en LHBT'ers veroordelen is des duivels lijkt me.  Dergelijke 'christenen' staan niet onder gezag van Jezus, maar onder gezag van zijn tegenstrever.

Er is in zowel het christendom als in het seculier humanisme maar één opvatting van liefde mogelijk: onbaatzuchtige liefde.  De liefde die Jezus predikte.   Maar je hoeft natuurlijk niet gelovig te zijn voor onbaatzuchtige liefde.  Noch kan er over gestreden worden wat onbaatzuchtige liefde is, want het woord 'onbaatzuchtig' zegt het al.

Is liefde kinderen onvruchtbaar maken en hun stem veranderen? Denk je dat mensen met psychologische problemen zich beter voelen als je hun biologie uiterlijk probeert te veranderen? Korintiërs schrijft over liefde, maar evenzeer dat homofilie en zich verwijfd gedragen tegen de wil van God ingaat. Je hoeft in totaliteit te kijken en niet cherrypicken om te herdefiniëren naar de huidige zeitgeist.

Lees ook Romeinen 1 waar Paulus de homoseksualiteit bij de Romeinen aankaart.

bewerkt door Fundamenteel
misbruik naar verminking veranderd
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Hopper:

Met de maat, waarmede gij meet, zal u gemeten worden.

Dus wie LHBT'ers de maat wil nemen, weet dan dat je zondigt en ooit hier verantwoording over moet afleggen.

Hetzelfde geldt voor mensen die andere mensen en zelfs hun kinderen wijs willen maken dat ze hun geslacht zelf moeten uitvinden en dat geslachtsverminking normaal is. En die de tegengeluiden van bijvoorbeeld spijtoptanten stelselmatig negeren. Wat onder de noemer van onbaatzuchtige liefde gebeurt hoeft niet altijd onbaatzuchtige liefde te zijn. Het kan ook luiheid en gemakzucht zijn om zich niet op de hoogte te stellen van alle plussen en minnen en graag gezien willen zijn bij de mensen. “Volg de meerderheid niet in het kwaad” staat ook in mijn bijbel.

bewerkt door Flawless victory
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-4-2023 om 00:58 zei Fundamenteel:
Op 31-3-2023 om 23:56 zei Dat beloof ik:

Ik heb geen idee wat je bedoelt te zeggen met 'geestelijk spiegelbeeld van het christendom'. 
De suggestie dat ik je wil verhinderen om je mening te geven werp ik ver van mij.

Natuurlijk heeft transseksualiteit niets mee christendom te maken en daarom kunnen we daar nooit voor zijn. Er zijn maar 2 soorten mensen, een man en een vrouw

Dat is een kijk op de wereld van iemand die alles graag simpel wil zien en geen oog heeft voor mensen die afwijken van de grote massa.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid