Spring naar bijdragen

Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?


Aanbevolen berichten

15 uur geleden zei Petra.:

Ik vroeg me al af waarom je er zo geworsteld had toen je gelovig werd, of meer.. waar nou precies de kneep zit, Is het angst om bij God uit de gratie te vallen?

Wanneer een mens zich tot God wendt en zich door Hem aan de voeten van Jezus laat leggen, ontstaat door de inwoning van de Heilige Geest van binnenuit het inzicht oftewel de gnosis én het verlangen om geordend te willen worden naar het beeld en de gelijkenis van God. Die mens is zich bewust van zijn gebrokenheid en van de gebrokenheid in heel de schepping en hij verlangt ernaar heel te worden gemaakt.  God schiep de mens, man en vrouw schiep Hij hen.  Dat is en blijft het Ideaalbeeld dat in de schepping al is ingeschapen. 

In Christus is de mens een nieuwe schepping. Het oude heeft afgedaan. Het nieuwe is van binnenuit gekomen, maar dit transformatieproces van heelwording wordt pas voltooid na de dood, als de mens zijn sterfelijk lichaam heeft afgelegd en dus geen werkingen vanuit zijn vlees meer ondergaat,   óf als de Heer eerder komt bij de Wederkomst.

Dat ik lhbt-enzovoort omarm komt omdat 

1. ik in mijn leven heb gezien en gehoord dat God homoseksuelen, ook als zij zich in een homoseksuele relatie bevinden en dus praktiserend homo zijn, niet loslaat;

2. omdat ik de uiteindelijke voltooing van de mens in Christus zie als het eindstation van het transformatieproces. Hieraan zijn vele vele reïncarnaties voorafgegaan.   Het komt met iedereen uiteindelijk goed in mijn visie. Dus ook met homoseksuelen. Als het nog niet goed is is het einde nog niet gekomen.  Het komt met iedereen uiteindelijk goed maar met iedereen in zijn eigen rangorde: 

1Korintiërs 15:22  evenals in Adam allen sterven, zo zullen ook in Christus allen levend gemaakt worden. 23. Maar ieder in zijn eigen rangorde: Christus als eersteling, vervolgens die van Christus zijn bij zijn komst; 24 daarna het einde, wanneer Hij het koningschap aan God de Vader overdraagt, wanneer Hij alle heerschappij, alle macht en kracht onttroond zal hebben. 25 Want Hij moet als koning heersen, totdat Hij al zijn vijanden onder zijn voeten gelegd heeft. 26 De laatste vijand, die onttroond wordt, is de dood, 27 want alles heeft Hij aan zijn voeten onderworpen. Maar wanneer Hij zegt, dat alles onderworpen is, is blijkbaar Hij uitgezonderd, die Hem alles onderworpen heeft. 28 Wanneer alles Hem onderworpen is, zal ook de Zoon zelf Zich aan Hem onderwerpen, die Hem alles onderworpen heeft, opdat God zij alles in allen.

N.B ik bedoel hier niet mee dat een homoseksueel “nog niet zo ver zou zijn”. Integendeel.

3. omdat ik persoonlijk de seksualiteit an sich -of het nou homo- of heteroseksueel is maakt geen verschil - zie als iets dat langzaam aan overstegen wil worden in dat transformatieproces. Ik zie de seksualiteit als een middel , een drijfveer vanuit de natuur om mensen aan elkaar te verbinden, waarna een andere, diepere en hogere soort liefde en trouw Gestalte dient te krijgen. Persoonlijk meen ik die groei in liefde en trouw ook in sommige homorelaties te bespeuren.

4. omdat ik een andere visie heb op het begrip “zonde” dan de de meeste kerken.  Het Bijbelse woord zonde noemt men in het oosten karma. Karma is niets anders dan onwetendheid. De enorme beladenheid waarmee de kerk het begrip zonde hanteert is naar mijn visie onjuist.  Om dit helder te maken kan het volgende filmpje van 1 minuut wellicht helpen: 


@Petra. Mijn worsteling ontstond doordat het zondebegrip zoals de kerk het opvat botste met mijn zondebegrip zoals hierboven omschreven. Ik ben daar nu doorheen en houd het bij mijn persoonlijke verstaan van het begrip.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 1,2k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@Fundamenteel  ik begrijp je worsteling met het onderwerp homoseksualiteit wel. Ik heb het voorrecht gehad om voordat ik tot geloof kwam, veel met homoseksuelen te maken te hebben gehad in familie, vr

Het is allemaal gebaseerd op interpretatie van teksten uit de Tenach. Citaat uit Leviticus 18:22 'Je mag niet het bed delen met een man zoals met een vrouw, dat is gruwelijk'. Het Hebreeuwse woord wat

De kinderen zullen er echt niet homo van worden, want dat is namelijk aangeboren. 

Posted Images

Op 10-12-2022 om 09:19 zei Thinkfree:

Gewoon recht voor de raap, de wereld draait alles om en denkt liefdevol te zijn.

Ze gaan rechtstreeks net als iedereen die Jezus veracht naar de hel.

Ten eerste gaat niemand naar een hel, want die bestaat niet. Ten tweede heeft Jezus mededogen met ieder mens en zal tot het einde proberen mensen tot Zich te trekken. Ik kan je verhalen laten lezen van mensen die de meest verschrikkelijke dingen hebben gedaan die tot geloof zijn gekomen. 

Op 10-12-2022 om 14:07 zei Fundamenteel:

Waarop moet men dan modereren? Sodomieten? De ziektes die door homoseksuelen verspreidden?

Als je eens de moeite neemt eens terug te kijken zie je dat je daarvoor gewaarschuwd bent. Meerdere keren. 

Op 10-12-2022 om 14:43 zei Fundamenteel:

Je moet wel heel homofoob zijn om sodomieten als scheldwoord te kaderen.

Het is een scheldwoord en het slaat ook nergens op. In Sodom en Gomorra ging het om het vrije seksuele verkeer en verkrachtingen die veroordeeld werden en niet (alleen) homoseksualiteit.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 10-12-2022 om 14:43 zei Fundamenteel:

Je moet wel heel homofoob zijn om sodomieten als scheldwoord te kaderen.

Wat is jullie probleem met Bijbelse benamingen? https://www.kingjamesbibleonline.org/sodomites/

Iets waardoor je als kruidje roer me niet beledigd voelt is daarom geen belediging hoor.

De King James is hierin ook verkeerd. De Nieuwe Wereldvertaling is zoals vaker veel nauwkeuriger..

46 Ook joeg hij de rest van de tempelprostitués die in de tijd van zijn vader A̱sa waren overgebleven, het land uit.

Het ging dus niet om homoseksuelen, maar om tempelprostitués.

4 minuten geleden zei Breuk:

Ik zie inderdaad de mod reactie. Ik ben blij dat je hier op deze manier afstand van neemt. Ook ik kan soms venijnige uitspraken hebben, waar ik ook op moet letten, maar deze nu gemodereerde uitspraken waren echt buiten alle perken. 👍

Ik had bij sommige posts al eerder reacties gezet en heb deze verder uitgebreid.

3 uur geleden zei Flawless victory:

ik in mijn leven heb gezien en gehoord dat God homoseksuelen, ook als zij zich in een homoseksuele relatie bevinden en dus praktiserend homo zijn, niet loslaat;

Dit klopt en dat laat de liefde van God en van Jezus zien. Zij laten mensen niet los, andersom helaas soms wel. Ik heb  wonderen gezien van hoe mensen veranderd kunnen worden in de relatie met God en Christus.

Link naar bericht
Deel via andere websites

mod sjako . Dit is jou bewering en niet waar. Bovendien gebruik je weer het woord sodomieten waarvoor je herhaaldelijk gewaarschuwd bent. Je krijgt een strafpunt wegens belediging.

AIDS en apenpokken waren gewoon ziektes onder sodomieten die later oversloegen op heteroseksuelen. Dat die waarheid kwetst is niet mijn probleem.

 

24 minuten geleden zei sjako:

De King James is hierin ook verkeerd. De Nieuwe Wereldvertaling is zoals vaker veel nauwkeuriger..

Ja vooral, onderzoek eens in eigen tijd hoe de KJV tot stand kwam. De theologen vertaalden binnen de interpretatie van de oorspronkelijke tekst en conformeerde niet met de wereldgeest om de woke massa niet op hun tenen te trappen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei Fundamenteel:

Ja vooral, onderzoek eens in eigen tijd hoe de KJV tot stand kwam. De theologen vertaalden binnen de interpretatie van de oorspronkelijke tekst en conformeerde niet met de wereldgeest om de woke massa niet op hun tenen te trappen.

Zoals je misschien weet zijn de vertalers van de Nieuwe Wereldvertaling Jehovah’s Getuigen die ook het praktiseren van homoseksualiteit veroordelen, maar ze vertalen hier eerlijk wat het woord betekent en houden hierbij geen rekening met wat de wereld ervan vindt. 

Op 12-12-2022 om 12:46 zei Fundamenteel:

Het forum komt er gewoon bij, hier verzamelen christenen zich. Hoewel de meesten en beste verbannen zijn. 🤭 

 

Ik hoop echt dat je ooit eens tot inzicht komt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

 

Dit klopt en dat laat de liefde van God en van Jezus zien. Zij laten mensen niet los, andersom helaas soms wel. Ik heb  wonderen gezien van hoe mensen veranderd kunnen worden in de relatie met God en Christus.

Daarom ben ik zo blij dat er nu kerken zijn waar praktiserende homoseksuelen terechtkunnen met hun liefde voor Jezus, zoals naar voren komt in die documentaire die @Breuknoemde, “pray away”. Zij hoeven Jezus niet los te laten maar hebben een plek gevonden waar ze praktiserend homoseksueel kunnen zijn én toch samen kunnen komen om het geloof te delen.  Als , zoals uit de praktijk blijkt, de Vader hen tot het geloof vanJezus trekt, wie zijn wij dan om dat te veroordelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 12-12-2022 om 15:59 zei Petra.:

Is dit vaak een issue thuis ? 

Je hebt toch kinderen. (dacht ik) 

Wonen die nog thuis ? 

Ik vraag me af hoe je lief en je kroost en je familie en vrienden ermee om gaan, dat zijn toch ook christenen.

Vaak niet neen, maar wel veel meer dan in mijn jonge jaren. We waren bekend met de geaardheid en aanvaardden deze mensen. Het is het hypen en projecteren over de volgende generatie waar ik tegen aan stoot. Het is een aanval tegen wat de Bijbel leert. Ze willen de volgende generaties homofiel maken en hormonaal kapot maken om de populatie te beperken, im”h”o. }-)

Op 12-12-2022 om 23:11 zei PeterJan:

Helder

Ik snap je wens.

Dit is echter 1 kant van het verhaal. Als jouw dierbaren zeggen `hier doen wij aan mee` dan zet jij ze weg als minions van de duivel.

Ik heb zo niet de oplossing voor je probleem.

Wat ik wel weet is dat het niet gaat werken als jij dwingend aan je kinderen zaken gaat opleggen, die niet bij ze passen.

Blijkbaar willen zij een andere kant op (er wel aan mee doen). Als je daar fors tegenin gaat en ze weinig tot geen ruimte beidt, dan zal dat onvermijdelijk je relatie met je kinderen gaan schaden. Als er al een relatie overblijft.

Het zal uiteindelijk de keus van je kinderen zelf zijn hoe zij met de bijbel om willen gaan.

Neen ik zet die het agenda voeren weg als duivelbedrijvers, niet de beïnvloedbare massa die niet beter weet. 

De Bijbel als kind een saai boek vinden is het ergste niet, wat erg is dat wij die de Bijbel geloven geen lessen meer trekken uit de voorbeelden er in en onze eigen creaturen als voorbeeld stellen.

Ik weet dat de zaden die ik nu zaai een verre oogst zijn. Maar herinner me dan aan het feit dat ik als beginnend Bijbel-onderzoeker totaal geen problemen met homoseksualiteit had en me koppig tegen het oude testament afstootte. Little did I know...

Op 13-12-2022 om 02:36 zei Flawless victory:

@Fundamenteel  ik begrijp je worsteling met het onderwerp homoseksualiteit wel. Ik heb het voorrecht gehad om voordat ik tot geloof kwam, veel met homoseksuelen te maken te hebben gehad in familie, vriendenkring en op het werk. Dat waren en zijn stuk voor stuk bijzondere en lieve mensen. Levenservaring heeft hen mild gestemd tegenover allen die in de verdrukking terechtkomen.  Toen ik tot geloof kwam kreeg ik het ook een tijdlang moeilijk met het onderwerp, maar het veranderde mijn houding tot hen niet, in alle stilte worstelde ik inwendig met het onderwerp om tot het juiste inzicht te komen.  Zestien jaar geleden kwam ik tot geloof. En het is pas sinds kort dat ik helemaal in het reine ben met het onderwerp. Hoe zeer ik het  ook vaak met hem oneens ben, ben ik het in dit geval met @Dat beloof ik eens en met @Petra. en @Breuk.

Wat voor mij de doorslag heeft gegeven is dat in mijn beleving Jezus mij door de Geest te verstaan heeft gegeven dat dit onderwerp de ultieme beproeving is voor mij als christen: kies ik voor Zijn Liefde en dus voor Christus Jezus of kies ik voor wetticisme en dus religie. Ik heb gekozen voor Gods Liefde in, voor en tot Jezus Christus. Een homoseksueel verbieden een liefdesrelatie aan te gaan met zijn partner staat gelijk aan het veroordelen van een homoseksueel tot levenslange eenzaamheid en levenslange onthouding.  De mensen die dat doen leggen hem een levenslange gevangenisstraf op.  Dan wel niet achter ijzeren tralies maar wel een gevangenis.

In mijn optiek staat een homoseksueel mens veel dichter bij God dan christenen die hen veroordelen en dan ook nog tot zo’n lange en ernstige straf.

2 Korintiërs 5:

14 Wat ons drijft is de liefde van Christus, omdat we ervan overtuigd zijn dat één mens voor alle mensen is gestorven, waardoor alle mensen zijn gestorven, 15 en dat Hij voor allen is gestorven opdat de levenden niet langer voor zichzelf zouden leven, maar voor Hem die voor de levenden is gestorven en is opgewekt. 16 Daarom beoordelen we vanaf nu niemand meer volgens de maatstaven van deze wereld; ook Christus niet, die we vroeger wel volgens die maatstaven beoordeelden. 17 Daarom ook is iemand die één met Christus is, een nieuwe schepping. Het oude is voorbij, het nieuwe is gekomen. 18 Dit alles is het werk van God. Hij heeft ons door Christus met zich verzoend en ons de taak gegeven dat bekend te maken. 19 Inderdaad, God heeft in Christus de wereld met zich verzoend: Hij heeft de wereld haar overtredingen niet aangerekend. En ons heeft Hij de verkondiging van de verzoening toevertrouwd. 20 Wij zijn gezanten van Christus, God doet door ons zijn oproep. Namens Christus vragen wij u dringend: laat u met God verzoenen. 21 Ter wille van ons heeft God Hem die de zonde niet kende één gemaakt met de zonde, zodat wij in Hem rechtvaardig voor God konden worden.

Dat begrijp ik en heb ik respect voor. Ik heb ook sympathie voor vele homo’s. Ik heb liefde voor de mens. Maar dat wil niet zeggen dat ik liefdeloos ben wanneer ik onderwijs dat ze niet hoeven mee te lopen met de wereldgeest. Kinderen hoeven totaal niet met de seksualiteit van anderen bezig te zijn en niet als politiek pionnetje ingeschakeld worden door liberalen en consoorten die alle media gebruiken de lgbqt te projecteren voor normaal. Baal en Baphomet zijn niet te onderschatten. Er is een verschil tussen liefde voor de mens en politieke agenda’s tegen Zijn oorspronkelijke bedoeling; wat ons via de Bijbel overgeleverd is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

Zoals je misschien weet zijn de vertalers van de Nieuwe Wereldvertaling Jehovah’s Getuigen die ook het praktiseren van homoseksualiteit veroordelen, maar ze vertalen hier eerlijk wat het woord betekent en houden hierbij geen rekening met wat de wereld ervan vindt. 

Ik hoop echt dat je ooit eens tot inzicht komt.

Komt het van Sodom, ja of neen? En hebben daar 2 gevallen engelen aan Lot de mannen gevraagd om ze anaal te nemen, ja of neen? Wat is dan de oorsprong en ware betekenis van het woord sodomieten? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Fundamenteel:

Komt het van Sodom, ja of neen?

Neen, het is van alle tijden. Het is gewoon verkeerd vertaald in de KJ. Sodomieten zijn hoogstens mensen uit Sodom.

8 uur geleden zei Fundamenteel:

En hebben daar 2 gevallen engelen aan Lot de mannen gevraagd om ze anaal te nemen, ja of neen? Wat is dan de oorsprong en ware betekenis van het woord sodomieten? 

Ja, maar het ging hier niet over homoseksualiteit maar over verkrachting,

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei Fundamenteel:

Vaak niet neen, maar wel veel meer dan in mijn jonge jaren. We waren bekend met de geaardheid en aanvaardden deze mensen. Het is het hypen en projecteren over de volgende generatie waar ik tegen aan stoot. Het is een aanval tegen wat de Bijbel leert. Ze willen de volgende generaties homofiel maken en hormonaal kapot maken om de populatie te beperken, im”h”o. }-)

 

Als je dit je kinderen wilt leren.....dan lijkt me dat een zeer effectieve methode om je van je kinderen te vervreemden. Zeker als ze al aangeven dat ze er wel in mee willen gaan.

Ik zelf geloof niet in dit soort zaken. Ik heb niets met de wereldgeest (voel me hier bepaald niet thuis), maar deze gedachten gaan mij te ver.

Als de menselijke populatie beperkt zou worden, zou dat overigens een zegen zijn voor de planeet. We staan aan de vooravond van de 6e extinctie. Deze keer heeft de massale uitroeiing geen natuurlijke oorzaak, maar is een bewoner er verantwoordelijk voor: de mens.

https://scientias.nl/bewijs-dat-aarde-afstevent-op-zesde-massa-extinctie-stapelt-zich-op/

10 uur geleden zei Flawless victory:

Daarom ben ik zo blij dat er nu kerken zijn waar praktiserende homoseksuelen terechtkunnen met hun liefde voor Jezus, zoals naar voren komt in die documentaire die @Breuknoemde, “pray away”. Zij hoeven Jezus niet los te laten maar hebben een plek gevonden waar ze praktiserend homoseksueel kunnen zijn én toch samen kunnen komen om het geloof te delen.  Als , zoals uit de praktijk blijkt, de Vader hen tot het geloof vanJezus trekt, wie zijn wij dan om dat te veroordelen.

Wat God heeft samengebracht. zal geen mens scheiden. Mattheus 29 vers  zou ook op homo relaties van toepassing kunnen zijn.

Daar waar 2 volwassen mensen oprecht van elkaar houden, daar zie ik iets van de goddelijke liefde.

Op 13-12-2022 om 19:57 zei Breuk:

Ook ik ken die worsteling, ook ik ken de bijbelteksten. Ook ik ben huiverig voor een te snelle genderverandering. Er zijn zoveel grijstinten te ontdekken. Wie echter de mens niet meer ziet achter deze problemen, en ook nog eens op de stoel van de rechter gaat zitten, ja die moet van stevige kritiek worden bediend.

Ik ben (als pro lhbt in al zijn bedenkingen en beperkingen) volgeling (leerling) van Christus, ook ik neem de bijbel serieus van kaft tot kaft.

Te snelle genderverandering is niet goed. Er is een risico dat mensen meedoen om de onjuiste redenen en daar alleen maar last van hebben. Ook met kinderen is extra voorzichtigheid geboden.

In mijn omgeving ken ik twee mensen die denken aan genderverandering, waarbij ik grote bedenkingen heb bij hun motivatie. Is het voor hen een hype en willen ze meedoen ? 

Voor de mensen die oprecht worstelen met hun genderidentiteit is ondersteuning wat ze nodig hebben. Dat ze niet alleen staan in hun worsteling, dat ze hun gedachten en wensen kunnen delen en ventileren en daar een luisterend oor voor vinden.

Als ex-christen zijn voor mij meerdere woorden van Jezus nog steeds zeer inspirerend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Neen, het is van alle tijden. Het is gewoon verkeerd vertaald in de KJ. Sodomieten zijn hoogstens mensen uit Sodom.

Ja, maar het ging hier niet over homoseksualiteit maar over verkrachting,

Lol gast, whatever. Ge geeft dus strafpunten op basis van theologie uit de Wibra en kunt niet met andere meningen om, maar handhaaft op kruidjes roer me niet.

29 minuten geleden zei PeterJan:

Als je dit je kinderen wilt leren.....dan lijkt me dat een zeer effectieve methode om je van je kinderen te vervreemden. Zeker als ze al aangeven dat ze er wel in mee willen gaan.

Ik zelf geloof niet in dit soort zaken. Ik heb niets met de wereldgeest (voel me hier bepaald niet thuis), maar deze gedachten gaan mij te ver.

Als de menselijke populatie beperkt zou worden, zou dat overigens een zegen zijn voor de planeet. We staan aan de vooravond van de 6e extinctie. Deze keer heeft de massale uitroeiing geen natuurlijke oorzaak, maar is een bewoner er verantwoordelijk voor: de mens.

https://scientias.nl/bewijs-dat-aarde-afstevent-op-zesde-massa-extinctie-stapelt-zich-op/

Wat God heeft samengebracht. zal geen mens scheiden. Mattheus 29 vers  zou ook op homo relaties van toepassing kunnen zijn.

Daar waar 2 volwassen mensen oprecht van elkaar houden, daar zie ik iets van de goddelijke liefde.

Te snelle genderverandering is niet goed. Er is een risico dat mensen meedoen om de onjuiste redenen en daar alleen maar last van hebben. Ook met kinderen is extra voorzichtigheid geboden.

In mijn omgeving ken ik twee mensen die denken aan genderverandering, waarbij ik grote bedenkingen heb bij hun motivatie. Is het voor hen een hype en willen ze meedoen ? 

Voor de mensen die oprecht worstelen met hun genderidentiteit is ondersteuning wat ze nodig hebben. Dat ze niet alleen staan in hun worsteling, dat ze hun gedachten en wensen kunnen delen en ventileren en daar een luisterend oor voor vinden.

Als ex-christen zijn voor mij meerdere woorden van Jezus nog steeds zeer inspirerend.

Wat God zegt is waar, niet wat een kind opgejut door tv zegt. De duivel is de vader van alle leugens.

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
44 minuten geleden zei Fundamenteel:

 

Wat God zegt is waar, niet wat een kind opgejut door tv zegt. De duivel is de vader van alle leugens.

Ik snap je insteek en als je die wilt volgen, prima.

Mijn vraag is meer: wat doe je als je kinderen aangeven een andere insteek te kiezen ? Ga je dan proberen koste wat kost jouw insteek aan hen op te leggen ?

Als het gevolg is dat je je kinderen van je vervreemdt, zet je dan toch door ?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Sodomieten waren eigenlijk de inwoners van Sodom, maar sodomiet werd ook een woord voor 'iemand die sodomie bedrijft'; daaruit ontstond de woordvorm sodemieter. Sodemieter wordt nog steeds als scheldwoord gebruikt, zoals in luie sodemieter! Het komt ook voor in op z'n sodemieter krijgen, als de sodemieter ernaartoe! https://onzetaal.nl/taalloket/mieters

De term is afkomstig van het verhaal in de Hebreeuwse Bijbel over Lot en de verwoesting van Sodom en Gomorra in Genesis 18-19. Hierin roepen de mannen van Sodom tegen Lot over mannen die bij hem te gast zijn: "Waar zijn die mannen die bij je overnachten? (...) we willen ze nemen!"[2]

In de breedste zin omvat de term sodomie alle vormen van seks die als niet-reproductief gezien kunnen worden, dus ook orale seks, masturbatie, pedoseksualiteiten pederastie, zoöfilie, gebruik van hulpmiddelen als dildo's, wurgseks, et cetera. Met andere woorden: iedere vorm van seks buiten penis-in-vagina kon als sodomie worden beschouwd.

In engere zin wordt met sodomie gewoonlijk anale seks bedoeld. Het afgeleide werkwoord 'sodomiseren' betekent dan ook iemand anaal penetreren.

Tegenwoordig[(sinds) wanneer?] slaat sodomie tussen mensen, in de zin van anale seks, niet meer uitsluitend op handelingen verricht door een man bij een andere man, de handelingen kunnen ook verricht worden door of bij een vrouw. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sodomie

Dat ik het dus op actieve homoseksuelen gebruik is niet schelden, maar correct. Dat het een bredere context draagt is even waar, maar in de context van dit onderwerp heb ik dat woord niet fout gebruikt.

3 minuten geleden zei PeterJan:

Ik snap je insteek en als je die wilt volgen, prima.

Mijn vraag is meer: wat doe je als je kinderen aangeven een andere insteek te kiezen ? Ga je dan proberen koste wat kost jouw insteek aan hen op te leggen ?

Als het gevolg is dat je je kinderen van je vervreemdt, zet je dan toch door ?

Ja. Het duurde meer dan 30 jaar voor ik vrede met mijn ouders vond en zette me ook koppig af tegen mijn vader. We hebben het beste voor en doen het uit liefde. Meelopen met duivelbedrijvers om erbij te horen met de “juiste mening” is nooit goed goed afgelopen. Beter een meerderheid van 1 dan een minderheid van velen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Fundamenteel:

Ja. Het duurde meer dan 30 jaar voor ik vrede met mijn ouders vond en zette me ook koppig af tegen mijn vader. We hebben het beste voor en doen het uit liefde. Meelopen met duivelbedrijvers om erbij te horen met de “juiste mening” is nooit goed goed afgelopen. Beter een meerderheid van 1 dan een minderheid van velen. 

je keuze is helder. Ik wens je toe dat je met je dierbaren, ook met deze insteek, in harmonie kunt (blijven) leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Fundamenteel:

In de breedste zin omvat de term sodomie alle vormen van seks die als niet-reproductief gezien kunnen worden, dus ook orale seks, masturbatie, pedoseksualiteiten pederastie, zoöfilie, gebruik van hulpmiddelen als dildo's, wurgseks, et cetera. Met andere woorden: iedere vorm van seks buiten penis-in-vagina kon als sodomie worden beschouwd.

Ik vind het wel een grappig stukje tekst.  Zelfs het 'voorspel' is dus sodomie. Naspel is ook al uit den boze.  Alleen de zgn betaalde liefde blijft dan nog over: er op en er af.

Merkwaardig dat sommige gelovigen alleen de productieve seks als echte seks zien.  Seks na je 40e wordt zo ook onmogelijk.  In het geval van vrouwen dan, als man mag je tot je dood doorgaan.  Mits je maar met een vruchtbare vrouw seks hebt.

Kortom, er zijn alleen maar sodomieten in deze wereld.  Het begint een beetje lachwekkend te worden al die malle ideetjes.

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
31 minuten geleden zei Hopper:

Ik vind het wel een grappig stukje tekst.  Zelfs het 'voorspel' is dus sodomie. Naspel is ook al uit den boze.  Alleen de zgn betaalde liefde blijft dan nog over: er op en er af.

Nou nee, want het gaat enkel om handelingen waarbij je ejaculeert. Anderssoortige intimiteiten hoeven natuurlijk geen probleem te zijn.

Maar je moet mijns inziens hier ook niet te strigent mee omgaan. Als je samen gewoon openstaat voor kinderen, ofwel een eventuele zwangerschap kan accepteren en je beiden daarin je verantwoordelijkheid kan nemen, dan lijkt het mij niet juist en zelfs nogal vervreemdend om precies te willen bepalen wat dan wel of niet zou kunnen. Behalve natuurlijk op het gebied van wat je samen wel of niet prettig en veilig vindt.
De kerk zou deze boodschap mijns inziens veel meer moeten uitdragen dan alleen zulke technische lijstjes waar in de praktijk toch maar weinig mensen zich ook maar iets van aantrekken.

bewerkt door Robert Frans
Link naar bericht
Deel via andere websites
36 minuten geleden zei Hopper:

Ik vind het wel een grappig stukje tekst.  Zelfs het 'voorspel' is dus sodomie. Naspel is ook al uit den boze.  Alleen de zgn betaalde liefde blijft dan nog over: er op en er af.

Merkwaardig dat sommige gelovigen alleen de productieve seks als echte seks zien.  Seks na je 40e wordt zo ook onmogelijk.  In het geval van vrouwen dan, als man mag je tot je dood doorgaan.  Mits je maar met een vruchtbare vrouw seks hebt.

Kortom, er zijn alleen maar sodomieten in deze wereld.  Het begint een beetje lachwekkend te worden al die malle ideetjes.

Context in het juiste perspectief plaatsen is helaas niet iedereen gegeven. Ze spelen welles nietes spelletjes.

Socrates zei al, er is een verschil tussen gelijk krijgen en gelijk hebben.

Ik hou het hier voor bekeken. Ik wens jullie aan fijne tijd nog op dit forum, een zalig kerst en een gelukkig nieuwjaar.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Robert Frans:

Nou nee, want het gaat enkel om handelingen waarbij je ejaculeert. Anderssoortige intimiteiten hoeven natuurlijk geen probleem te zijn.

Maar je moet mijns inziens hier ook niet te strigent mee omgaan. Als je samen gewoon openstaat voor kinderen, ofwel een eventuele zwangerschap kan accepteren en je beiden daarin je verantwoordelijkheid kan nemen, dan lijkt het mij niet juist en zelfs nogal vervreemdend om precies te willen bepalen wat dan wel of niet zou kunnen. Behalve natuurlijk op het gebied van wat je samen wel of niet prettig en veilig vindt.
De kerk zou deze boodschap mijns inziens veel meer moeten uitdragen dan alleen zulke technische lijstjes waar in de praktijk toch maar weinig mensen zich ook maar iets van aantrekken.

Inhoudelijk eens.  Al dat soort regeltjes horen niet thuis in een liefdesrelatie.  (Niet stringent mee omgaan).  Liefde gedijt alleen maar in vrijheid.   En liefde is ook: geen kinderen verwekken als je er niet aan toe bent.  Het kan een optie zijn dat je uit liefde voor de kinderen die je niet hebt, ze niet verwekt omdat je weet dat je geen goede vader of moeder bent.  Technische lijstjes horen niet thuis in bed.  Omdat het niet werkt als je gaat nadenken bij seksuele handelingen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Vooropgesteld: ik veroordeel niemand die valt op mensen van diens eigen geslacht. Dat is gewoon niet aan mij. Maar ik vind dat de zucht naar acceptatie bij de homogemeenschap doorslaat. Ook ik als hetero heb begeerten die prima als zondig bestempeld kunnen worden maar ik vraag niemand om ze te accepteren. De enige van wie ik acceptatie verlang is degene die vrijwillig instemt mijn vleselijke behoeften te bevredigen. De anderen hebben er niks mee te maken. Waarom zou je als homo zo ook niet kunnen denken?

bewerkt door Piebe
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 4-12-2022 om 08:48 zei Petra.:

Nee, natuurlijk belijden niet alle gemeenschappen dat, anders waren er geen gemeenschappen die homohuwelijken inzegenen.  Die gaan echt geen doodzondes zegenen. 

Toch wel. Uitgaande van de gebrokenheid als basis, en de onmogelijkheid van heiliging als rustpunt, accepteren geloofsgemeenschappen, dat zondige mensen in zondige relaties, daarin hun rust en hun bestemming mogen zoeken en vinden. Hoewel voor de rest, alle hang naar aards en persoonlijke voldoening van geluk en genot, wordt verworpen als rustpunt van zijn. Maar dat heeft weer te maken met een tijdelijk verschijnsel dat bepaalde doodzonden zodanig uit het verdoemhoekje zijn gehaald, dat de oprechte gelovigen zich niet meer voor kunnen stellen, dat God geen begrip heeft voor het berusten in de realiteit van die zonde, Om vervolgens weer zonder een spier te vertrekken accepteren dat diezelfde God mensen beproevingen oplegt van oorlog en lijden en afgrijselijke ziekten, ongelukken, en wanpraktijken. Het is een modeverschijnsel, en in termen van historisch perspectief en besef, een verschijnsel van geestelijke decadentie.

Op 4-12-2022 om 08:48 zei Petra.:

Tevens vraag ik me wel eens af of christenen denken dat Jezus Zichzelve voor Jan Joker of alleen voor het onbesneden zijn aan dat kruis heeft laten nagelen: 

Maar Nee...  Alle zonden, van onrechtvaardigen.. voor eens en altijd  !

Make no mistake; meen niet dat zondaars en wettelozen het koninkrijk van God zullen beërven. Het zijn de zondaars en de onrechtvaardigen, die het kruisoffer van Christus aannemen als vergoeding voor de eigen zonden. Dat zijn bij lange na niet alle zondaars en alle onrechtvaardigen. Maar wel die zondaars en onrechtvaardigen, die hun eigen vleselijke wensen afsterven, en hun leven ten dienste stellen om naar wil en geest de wil van God de Vader te doen. En zelfs om het vlees, dat zij afgestorven zijn, te onderwerpen om zich te voegen naar de wil van de geest. En God vergeeft dan elke zonde die het vlees begaat, tegen de wil in van de wil in de geest. Is dat ingewikkeld of moeilijk? Volgens mij niet. Maar dat plaatst ondertussen wel inhoudloze kreten over ALLE en VOOR EENS EN VOOR ALTIJD, in een wat reëler daglicht. God maakt geen grapjes als Hij Zijn Zoon geboren doet worden temidden van de ellende die de mens heeft veroorzaakt.

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Piebe:

Vooropgesteld: ik veroordeel niemand die valt op mensen van diens eigen geslacht. Dat is gewoon niet aan mij. Maar ik vind dat de zucht naar acceptatie bij de homogemeenschap doorslaat. Ook ik als hetero heb begeerten die prima als zondig bestempeld kunnen worden maar ik vraag niemand om ze te accepteren. De enige van wie ik acceptatie verlang is degene die vrijwillig instemt mijn vleselijke behoeften te bevredigen. De anderen hebben er niks mee te maken. Waarom zou je als homo zo ook niet kunnen denken?

Maar het straffe is niet dat homofielen hunkeren naar acceptatie, dat zit in ons westen heel goed. Het straffe is dat heteroseksuelen ze voor hun politieke kar spannen en van de regenboogvlag een symbool van “de juiste mening” maakten. Zoals men deed bij de swastika }-)

Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei Fundamenteel:

Maar het straffe is niet dat homofielen hunkeren naar acceptatie, dat zit in ons westen heel goed. Het straffe is dat heteroseksuelen ze voor hun politieke kar spannen en van de regenboogvlag een symbool van “de juiste mening” maakten. Zoals men deed bij de swastika }-)

Hoe durf je weer het symbool van het nazisme op een sluwe wijze te koppelen aan de regenboogvlag. Ik meld dit weer bij de moderatie. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid