Spring naar bijdragen

Hoe moeten wij omgaan met lgbq toestanden?


Aanbevolen berichten

2 uur geleden zei Fundamenteel:

 Alle gemeenschappen belijden dat homoseksualiteit een doodzonde is, niet omdat ze dit uit hun duim zuigen maar de Bijbel dat zo leert.

Nee, natuurlijk belijden niet alle gemeenschappen dat, anders waren er geen gemeenschappen die homohuwelijken inzegenen.  Die gaan echt geen doodzondes zegenen. 

 

Tevens vraag ik me wel eens af of christenen denken dat Jezus Zichzelve voor Jan Joker of alleen voor het onbesneden zijn aan dat kruis heeft laten nagelen: 

Maar Nee...  Alle zonden, van onrechtvaardigen.. voor eens en altijd  !|:)

 

https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/1PE.3/1-Petrus-3/

Ook Christus immers heeft, terwijl Hij zelf rechtvaardig was, geleden voor de zonden van onrechtvaardigen, voor eens en altijd,

 

https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/COL.2/Kolossenzen-2/

 U was dood door uw zonden en door uw onbesneden staat, maar God heeft u samen met Christus levend gemaakt toen Hij ons al onze zonden kwijtschold.

 

P.S. 

Het begrip "doodzonde" kom ik nog op terug!  (FF nog wat verder naspeuren maar in principe is namelijk in de Bijbel elke zonde een doodzonde; Hence..Goddank voor Jezus). 🙂

 

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 1,2k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

@Fundamenteel  ik begrijp je worsteling met het onderwerp homoseksualiteit wel. Ik heb het voorrecht gehad om voordat ik tot geloof kwam, veel met homoseksuelen te maken te hebben gehad in familie, vr

Het is allemaal gebaseerd op interpretatie van teksten uit de Tenach. Citaat uit Leviticus 18:22 'Je mag niet het bed delen met een man zoals met een vrouw, dat is gruwelijk'. Het Hebreeuwse woord wat

De kinderen zullen er echt niet homo van worden, want dat is namelijk aangeboren. 

Posted Images

Alle gemeenschappen die niet aan cherrypicking doen en zich niet aanpasten op de zeitgeist van deze wereld, belijden dat homoseksualiteit een zonde is. 

Als ik morgen een moskee open waar ge met uw schoenen binnen moogt en varkens slacht bij het offerfeest in plaats van schapen, maakt die moskee niet islamitisch eh. Ook al beweren duizendtal nieuwe volgelingen van wel; het zal nooit zo zijn als we die teksten in totaliteit bekijken. Nooit.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Petra.:

IS theologisch niet te verdedigen ?  ECHT Jezus aanneemt ? Wie denk je wel niet dat je bent ???? God  Zelve ? 

Als je Jezus aan wilt nemen zal je ook moeten leven naar Zijn geboden. Er is verschil tussen echt aannemen en willen aannemen. Als je dat niet doet ga je het Koninkrijk niet beërven. 1Kor 6:9 Wat! Weet GIJ niet dat onrechtvaardigen Gods koninkrijk niet zullen beërven? Wordt niet misleid. Noch hoereerders, noch afgodendienaars, noch overspelers, noch mannen die er voor tegennatuurlijke doeleinden op na worden gehouden, noch mannen die bij mannen liggen,  10 noch dieven, noch hebzuchtige personen, noch dronkaards, noch beschimpers, noch afpersers zullen Gods koninkrijk beërven.

Ga je iets anders verkondigen dan verkondig je niet de waarheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Petra.:

Als het theologisch niet te verdedigen was, dan was er anders gehandeld! (I)

Ja, was dat maar waar. 2Tim 4:1 3 Ten overstaan van God en Christus Jezus, die de levenden en de doden zal oordelen, en krachtens zijn manifestatie en zijn Koninkrijk, beveel ik je plechtig:  2 Predik het woord. Doe het zonder uitstel, in gunstige tijd en in moeilijke tijd. Wijs terecht, berisp en spoor aan, met veel geduld en onderwijskunst.  3 Want er komt een tijd dat ze de gezonde leer niet verdragen maar hun eigen verlangens volgen en leraren om zich heen verzamelen die hun vertellen wat ze graag willen horen.  4 Ze zullen niet meer naar de waarheid luisteren en zullen aandacht besteden aan verzinsels.  5 Maar jij moet in alles je verstand erbij houden, lijden doorstaan, het werk van een evangelieprediker doen en je dienst grondig uitvoeren.

Je kan allerlei kronkels bedenken waarmee je het goedpraat, maar dan help je mensen niet mee. Dat wil niet zeggen dat je niet respectvol moet zijn naar mensen die er anders over denken. Oordelen laat ik over aan God. Wat ik doe is alleen wijzen wat de Bijbel zegt.

10 uur geleden zei Petra.:

De Joden vinden het hele Christendom niet theologisch te verdedigen. En er zijn andere christelijke denominaties die jouw JG niet theologisch te verdedigen vinden, het zelfs een sekte noemen. Wat zegt dat jou ?  Zegt het je dat jouw JG niet theologisch te verdedigen IS of zegt het jou dat er kennelijk verschillende theologische standpunten verdedigbaar zijn ?

De Joden zeggen dat het Christelijk geloof een sekte is.  In de loop der tijd zijn er miljarden mensen geweest die het daar niet mee eens waren. Als ze dat van de JG zeggen dan is dat hetzelfde als de eerste eeuwse Christenen waarvan ze dat ook beweerden. Dus mij zegt het helemaal niets, maar is te verwachten.

10 uur geleden zei Petra.:

En welk standpunt is dan hét juiste ?

Alleen die van de Joden ? Of die van de JG ? Of die van de RK of de PKN of ??? 

Dat moet je zelf onderzoeken. Ik heb voor de JG gekozen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Petra.:

Jouw JG groep is bv. een hele jonge club, pas medio 1900 opgericht. (Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_Jehova's_getuigen

Waar hoor jij toe ? Een groepje afvalligen die zich recentelijk afgesplitst hebben van het echte christendom ?   

Waarom bekeer jij je niet tot de PKN omdat die jouw standpunten niet theologisch verdedigbaar vinden ?   

Het is prima te verklaren. In de loop der eeuwen is het Christelijk geloof erg verwaterd. Kerst, Pasen vieren, Maria verering, drieëenheidsleer, onsterfelijke ziel en ga zo maar door. Er is voorzegt dat in de laatste dagen het goede nieuws van het Koninkrijk over de hele wereld verkondigd zal worden en dat daarna het einde van dit samenstel zal komen. Dan moet het wel de zuivere leer zijn dat verkondigd wordt. Anders leidt het niet tot redding. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Als je Jezus aan wilt nemen zal je ook moeten leven naar Zijn geboden. Er is verschil tussen echt aannemen en willen aannemen. Als je dat niet doet ga je het Koninkrijk niet beërven. 1Kor 6:9 Wat! Weet GIJ niet dat onrechtvaardigen Gods koninkrijk niet zullen beërven? 

‘Er is geen mens rechtvaardig, zelfs niet één *

Iedereen is zondig *

Het loon van de zonde is de dood **

U was dood maar door Christus zijn al uw zonden kwijtgescholden ***

Christus heeft voor eens en altijd geleden voor de zonden van onrechtvaardigen  ****

Niemand gaat verloren : *****

Iedereen vrijspraak... OM NIET  !!! ******

 

 

https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/ROM.3/Romeinen-3/

Want iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God. 

‘Er is geen mens rechtvaardig, zelfs niet één,

 

** https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/ROM.6/Romeinen-6/

Het loon van de zonde is de dood, .

 

 

***  https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/1PE.3/1-Petrus-3/

Ook Christus immers heeft, terwijl Hij zelf rechtvaardig was, geleden voor de zonden van onrechtvaardigen, voor eens en altijd,

 

**** https://bijbel.nbv21.nl/bijbel/NBV21/COL.2/Kolossenzen-2/

 U was dood door uw zonden en door uw onbesneden staat, maar God heeft u samen met Christus levend gemaakt toen Hij ons al onze zonden kwijtschold.

 

***** Niemand gaat verloren

 

 ******

Maar nu is Gods gerechtigheid, waarvan de Wet en de Profeten al getuigen, zichtbaar geworden buiten de wet om: 22  God schenkt vrijspraak op grond van geloof in Jezus Christus, aan allen die geloven. En er is geen onderscheid. 23  Want iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God, 24  en iedereen wordt uit genade rechtvaardig verklaard, om niet, dankzij de verlossing door Christus Jezus. 25-

 

🌈 Amen! 💓

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
49 minuten geleden zei Petra.:

Er is geen mens rechtvaardig, zelfs niet één

Nee, maar als er expleciet gezegd wordt dat mannen die bij mannen liggen Gods Koninkrijk niet zullen beërven wie ben ik dan om dat tegen te spreken. Iedereen begaat fouten en die zijn bedekt door Jezus loskoopoffer, maar als je er levenswijze van gaat maken wordt het toch een ander verhaal. Soms moet je je martelpaal dragen en doen wat God van je vraagt.

52 minuten geleden zei Petra.:

Niemand gaat verloren : *****

Iedereen vrijspraak... OM NIET  !!! ******

Dat is niet wat de Bijbel leert. Als je zonden begaan hebt en je neemt Jezus aan dan worden die zonden vergeven, maar het is echt een ander verhaal als je moedwillig zonden blijft begaan, zoals ik in een postjes terug heb laten zien.

55 minuten geleden zei Petra.:

Maar nu is Gods gerechtigheid, waarvan de Wet en de Profeten al getuigen, zichtbaar geworden buiten de wet om: 22  God schenkt vrijspraak op grond van geloof in Jezus Christus, aan allen die geloven. En er is geen onderscheid. 23  Want iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God, 24  en iedereen wordt uit genade rechtvaardig verklaard, om niet, dankzij de verlossing door Christus Jezus. 25-

God schenkt vrijspraak van je zonden als je je bekeert en ze niet niet meer doet. Dat beloof je bij je doop. Je begraaft als het ware de oude zondige persoon, en een nieuw persoon komt weer ‘bovenwater’. Als je daarna moedwillig grove zonden begaat dan is er misschien nog wel vergeving mogelijk, maar dan moet je wel berouw hebben daarvan. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
28 minuten geleden zei sjako:

Nee, maar als er expleciet gezegd wordt dat mannen die bij mannen liggen Gods Koninkrijk niet zullen beërven wie ben ik dan om dat tegen te spreken.

Als er expliciet mannen die bij mannen liggen gezegd wordt.. lees het dan ook expliciet MEERVOUD dat gaat dan kennelijk om een orgie.  

Er staat niet.. een man die bij een man ligt! 

 En over vrouwen die met vrouwen liggen staat er helemaal niks !

 

28 minuten geleden zei sjako:
1 uur geleden zei Petra.:

Niemand gaat verloren : *****

Iedereen vrijspraak... OM NIET  !!! ******

Dat is niet wat de Bijbel leert. 

Dat is wel degelijk wat de Bijbel leert. Ik heb notabene letterlijk uit de Bijbel geciteerd én gelinkt! 

 

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei sjako:
1 uur geleden zei Petra.:

Maar nu is Gods gerechtigheid, waarvan de Wet en de Profeten al getuigen, zichtbaar geworden buiten de wet om: 22  God schenkt vrijspraak op grond van geloof in Jezus Christus, aan allen die geloven. En er is geen onderscheid. 23  Want iedereen heeft gezondigd en ontbeert de nabijheid van God, 24  en iedereen wordt uit genade rechtvaardig verklaard, om niet, dankzij de verlossing door Christus Jezus. 25-

God schenkt vrijspraak van je zonden als je je bekeert en ze niet niet meer doet. Dat beloof je bij je doop. Je begraaft als het ware de oude zondige persoon, en een nieuw persoon komt weer ‘bovenwater’. Als je daarna moedwillig grove zonden begaat dan is er misschien nog wel vergeving mogelijk, maar dan moet je wel berouw hebben daarvan. 

Nee Sjako, dat is niet wat er staat. 

Lees dit dan ook heel zorgvuldig: 

22  God schenkt vrijspraak op grond van geloof in Jezus Christus, aan allen die geloven

 

Er staat niet op grond van berouw of whatever maar er staat op grond van geloof !  

En iedereen wordt uit genade rechtvaardig verklaard: OM NIET !  Dankzij .. JC 

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 uur geleden zei Fundamenteel:

Er kan geen homoseksueel gezin bestaan in de natuurlijke orde.

Dat blijkt wel degelijk te kunnen bestaan en soms goede vrucht (een warm, veilig gezin) voort te brengen.  Het valt me mee dat je wel zegt te zullen zwijgen, want ik denk niet dat de religieus die zo’n gezin uit elkaar zal willen drijven cq op scheiding aan zal sturen, Gods wil doet. Maar goed, Vader vergeef het hen, ze weten niet wat ze doen. Daarom is het goed dat er kerkgemeenschappen zijn die zich wel speciaal op hen richten of hen wel includeren. Prijs de veelkleurige wijsheid van God (Efeziers 3:10).

 

19 uur geleden zei Fundamenteel:

bedoel je nu met brood het geestelijke?

 

Met brood bedoel ik het Lichaam van Christus. Genadebrood. In tegenstelling tot de stenen van de farizeeërs.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Flawless victory:

Dat blijkt wel degelijk te kunnen bestaan en soms goede vrucht (een warm, veilig gezin) voort te brengen.  Het valt me mee dat je wel zegt te zullen zwijgen, want ik denk niet dat de religieus die zo’n gezin uit elkaar zal willen drijven cq op scheiding aan zal sturen, Gods wil doet. Maar goed, Vader vergeef het hen, ze weten niet wat ze doen. Daarom is het goed dat er kerkgemeenschappen zijn die zich wel speciaal op hen richten of hen wel includeren. Prijs de veelkleurige wijsheid van God (Efeziers 3:10).

 

 

Met brood bedoel ik het Lichaam van Christus. Genadebrood. In tegenstelling tot de stenen van de farizeeërs.

Een religieus zou zoiets in de eerste plaats nooit bij elkaar brengen.

Wij hebben genade en tonen deze door ze bijvoorbeeld niet te stenigen en alsnog de simpele waarheid te benoemen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Fundamenteel:

Een religieus zou zoiets in de eerste plaats nooit bij elkaar brengen.

Wij hebben genade en tonen deze door ze bijvoorbeeld niet te stenigen en alsnog de simpele waarheid te benoemen.

God heeft het warme homoseksuele gezin met twee adoptiekinderen bij elkaar gebracht. Het draagt goede vrucht.  Veiligheid,liefde en warmte voor de kinderen. Daarin en daarna voelt het gezin zich geroepen tot Christus. Ze komen bij jouw kerk. Jij gaat ze (kennelijk?) stenen verkopen…..

Degene die dat doet, ik zou niet graag in zijn schoenen staan.  Met de maat waarmee gij meet zult gij worden wedergemeten. Maar zoals ik al zei en zoals @Petra. al aangaf, hebben ze gelukkig eigen kerken gesticht en/of zijn er gemeenten die hen wel includeren.

bewerkt door Flawless victory
Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Flawless victory:

God heeft het warme homoseksuele gezin met twee adoptiekinderen bij elkaar gebracht. Het draagt goede vrucht.  Veiligheid,liefde en warmte voor de kinderen. Daarin en daarna voelt het gezin zich geroepen tot Christus. Ze komen bij jouw kerk. Jij gaat ze (kennelijk?) stenen verkopen…..

Degene die dat doet, ik zou niet graag in zijn schoenen staan.  Met de maat waarmee gij meet zult gij worden wedergemeten. Maar zoals ik al zei en zoals @Petra. al aangaf, hebben ze gelukkig eigen kerken gesticht en/of zijn er gemeenten die hen wel includeren.

Ik ben geen predikant met een kudde waarover ik verantwoordelijk ben gesteld. Ik zwijg gewoon wijslijk als ik met zulke situaties geconfronteerd word. Ik verkoop dus niemand stenen.

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Petra.:

Als er expliciet mannen die bij mannen liggen gezegd wordt.. lees het dan ook expliciet MEERVOUD dat gaat dan kennelijk om een orgie.  

Jaja, hoe kom je er op…. Alles wordt daar in het meervoud genoemd. Zo ben je niet bezig met waarheidsvinding maar naar uitvluchten.

3 uur geleden zei Petra.:

Er staat niet.. een man die bij een man ligt! 

Het is altijd al verboden geweest. Lees Leviticus maar eens.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei sjako:

Het is prima te verklaren. In de loop der eeuwen is het Christelijk geloof erg verwaterd. Kerst, Pasen vieren, Maria verering, drieëenheidsleer, onsterfelijke ziel en ga zo maar door. Er is voorzegt dat in de laatste dagen het goede nieuws van het Koninkrijk over de hele wereld verkondigd zal worden en dat daarna het einde van dit samenstel zal komen. Dan moet het wel de zuivere leer zijn dat verkondigd wordt. Anders leidt het niet tot redding. 


Een aantal kenmerken van een sektarische beweging.

- alleen omgang met de eigen groep

- bij verlaten van de groep (en familie) wordt men uitgesloten

- de leiding heeft een autoritair gezag

- prediken de zuivere leer (vindt men zelf)

- schadelijke zienswijze op gezondheid (mijden van medische zorg)

- leden moeten verplicht financieel (flink) bijdragen 

- wereldmijding 

- misbruik wordt niet gemeld (men lost het zelf op, waar slachtoffers niet centraal staan)

- angst prediking

- de enige waarheid bezitten

Zie ook:

https://www.sektehulp.nl/algemene-kenmerken-van-een-sekte/

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Petra.:

God schenkt vrijspraak op grond van geloof in Jezus Christus, aan allen die geloven

Ja, aan alle die geloven. Maar als je bewust tegen de geboden van Jezus ingaat, geloof je dan wel echt?

4 minuten geleden zei Breuk:

Een aantal kenmerken van een sektarische beweging.

Dus wij zijn geen sekte. Vrijwel geen enkele regel is van ons op toepassing 

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Breuk:


Een aantal kenmerken van een sektarische beweging.

- alleen omgang met de eigen groep

- bij verlaten van de groep (en familie) wordt men uitgesloten

- de leiding heeft een autoritair gezag

- prediken de zuivere leer (vindt men zelf)

- schadelijke zienswijze op gezondheid (mijden van medische zorg)

- leden moeten verplicht financieel (flink) bijdragen 

- wereldmijding 

- misbruik wordt niet gemeld (men lost het zelf op, waar slachtoffers niet centraal staan)

- angst prediking

- de enige waarheid bezitten

Zie ook:

https://www.sektehulp.nl/algemene-kenmerken-van-een-sekte/

 

Als toevoeging:

- men duldt (heeft) geen kritiek op de eigen beweging (alles is altijd in orde)

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei Fundamenteel:
12 uur geleden zei Dat beloof ik:

Laten ze alle 3 nou precies om die reden zijn ontstaan....

Welke reden? 

Aanpassing.

Het Jodendom was een aanpassing op Fenicische goden.
Het christendom was een aanpassing op het Jodendom.
De Islam ook.

Zo ontwikkelen religies zich nu eenmaal.
Of Ge dat nu plezant vindt of nie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Aanpassing.

Het Jodendom was een aanpassing op Fenicische goden.
Het christendom was een aanpassing op het Jodendom.
De Islam ook.

Zo ontwikkelen religies zich nu eenmaal.
Of Ge dat nu plezant vindt of nie.

En allemaal belijden nog steeds dat homoseksualiteit een zonde is, niet waar?

Link naar bericht
Deel via andere websites
46 minuten geleden zei Fundamenteel:

En allemaal belijden nog steeds dat homoseksualiteit een zonde is, niet waar?

Als je op deze kaart kijkt
https://www.wijdekerk.nl/wijde-kerken-op-de-kaart

dan zie je heel veel christelijke kerken die homoseksualiteit niet als zonde belijden.

De Mozaiek kerken doen dat ook niet.

Binnen de GKV en NGK is o.a door het boek van Ad de Bruijne ook de verdere verandering  ingezet.

De volgende generaties zullen echt niet meer snappen dat er nu nog velen zijn die homoseksualiteit als zonde zien. Vergelijk de kijk op slavernij en de positie van de vrouw in de maatschappij (en de kerk).

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
59 minuten geleden zei Breuk:

Als je op deze kaart kijkt
https://www.wijdekerk.nl/wijde-kerken-op-de-kaart

dan zie je heel veel christelijke kerken die homoseksualiteit niet als zonde belijden.

De Mozaiek kerken doen dat ook niet.

Binnen de GKV en NGK is o.a door het boek van Ad de Bruijne ook de verdere verandering  ingezet.

De volgende generaties zullen echt niet meer snappen dat er nu nog velen zijn die homoseksualiteit als zonde zien. Vergelijk de kijk op slavernij en de positie van de vrouw in de maatschappij (en de kerk).

 

Wat de Bijbel zegt is de enige autoriteit, dat kerken zich conformeren aan de wereld maakt niet dat ze Hem gehoorzamen. Lgbqt voor normaal als christen aanvaarden is als moslims die varkens offeren op het offerfeest. We kunnen wel homoseksuelen aanvaarden en deze verwelkomen in de kerk, maar we kunnen nooit zulk huwelijk erkennen. Dat heeft niets met homofobie of zoiets te maken, maar alles met gehoorzaamheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid