Spring naar bijdragen

Leger des Heils accepteert LHBTI+


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 167
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Uiteraard. Net zulke flauwekul. Recente uitgebreide wetenschappelijke studie over de biologische wortels van seksuele geaardheid, toont aan dat er geen “homo-gen” is en dat genetische factoren onbedui

Dat was niet goed gegaan. Staat er nu bij. Dit soort uitspraken kunnen hier niet.

Als kerken het oordeel aan God moeten laten (wat ze inderdaad moeten), waarom dan zo'n regenboogvlag willen uithangen en dus de ene bevolkingsgroep bevoorrechten boven de anderen? En nee, ik zit niet

32 minuten geleden zei Petra.:

Misschien alleen maar omdat het 's een aardige geste is naar een bevolkingsgroep die eeuwenlang zo vreselijk benadeeld is. Maar als teken van berouw vind ik ook goed. 

De kwestie is alleen dat deze bevolkingsgroep nu eenmaal vele malen mediagenieker is dan veel andere bevolkingsgroepen, waardoor alleen haar vlag gehesen wordt op verschillende dagen en zelfs zebrapaden met die vlag gekleurd worden.
Er zijn verschillende bevolkingsgroepen in Nederland die te maken hebben met onbegrip, stigma's, vooroordelen, discriminatie, noem maar op. Mensen die écht ongehoord worden, die écht niet worden gezien en gewaardeerd zoals zij zijn. Die vanwege wat zij zijn vaak heel moeilijk aan werk komen, aan sociale contacten, dat soort dingen.
Maar zij weten niet te profiteren van de huidige 'media-democratie', waarin beeldvorming zeer bepalend is. Zij hebben geen eigen vlaggen, geen eigen weken, dagen of maanden die door iedereen gekend (moeten) worden, geen parades, geen eigen zebrapaden, geen charismatische sprekers, geen hapklare quotes, geen symbolen.
Door de vele, constante aandacht voor LHBT-ers kunnen zij het gevoel krijgen in het bijzonder vergeten of genegeerd te worden, alsof zij niet interessant en boeiend genoeg zijn voor de samenleving. En blijkbaar dan ook niet voor de kerk als die voor de zoveelste keer zo'n regenboogvlag hijst.

Daarnaast zijn er ook genoeg gelovigen die weliswaar geen noemenswaardige problemen hoeven te hebben met LHBT-ers, maar de regenboogvlag niet op prijs stellen en wel kritiek hebben op verschillende ideologieën die de LHBT-beweging uit. Voor hen is die vlag symbool voor de westerse of LHBT-kijk op seksualiteit en de sexen, die zij niet delen.
Als kerk behoor je deze gelovigen echter net zo min voor het hoofd te stoten, want zij horen er ook gewoon bij en zijn niet zelden ook de meer trouwe kerkgangers.
Daarom blijf ik er bij dat een kerk beter alleen de nationale vlag en of de Vaticaanse vlag uithangt bij speciale gelegenheden, juist omdát de kerk er voor iedereen is. Niet enkel voor LHBT-ers. In je prediking en in je verdere communicatiemiddelen kun je dan bij tijd en wijle prima een bemoedigend woord uitspreken voor onder meer LHBT-ers, gegrond op de eigen christelijke leer. Dat kan mijns inziens nooit verkeerd zijn.

Hier in de buurt is een PKN-kerk die dag en nacht de regenboogvlag uit heeft hangen. En ook alléén de regenboogvlag. Sinds Oekraïne staat er nu braaf 'PAX' op, maar daarvóór niet.
Ik ga me dan toch afvragen of die kerk er nog wel echt voor iedereen is, of voornamelijk voor LHBT-ers. Immers, als ze er voor iedereen is, waarom dan alleen en voortdurend die vlag?

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 uur geleden zei Maria K.:

De conclusies van jarenlang onderzoek door deskundigen noem jij een leugen.

Daar zijn meerdere redenen voor.

Er is geen homogen gevonden en eeneiige tweelingen waarvan de één homo is en de ander niet terwijl hun DNA identiek is. Dat betekent dat er geen oorzaak in het DNA ligt.

Gender fluïditeit bewijst dat mensen kunen veranderen en er is een enorme toename de laatste decennia van het aantal mensen die zich zich identificeren als één van de oriëntaties binnen de LHBTI met daarbij grote verschillen tussen generaties.

17 uur geleden zei Maria K.:

Dat is waar ik nieuwsgierig naar ben.

Wat zijn dat voor ongezonde bij-effecten voor de mens en samenleving. Zijn die aangeboren of aangeleerd?

Bijvoorbeeld een verhoogde kans op SOA's, onvruchtbaarheid, een verhoogde kans op depressie of zelfmoord. Dit heeft op grotere schaal ook invloed op de samenleving.

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei Petra.:

Hi Goeimoggel, 

1. Ik dacht dat jij je ook in biologie verdiept had. Is dit jouw persoonlijke mening of is dit ook het standpunt van BioLogos en/of creationistische evolutie ? 

2. Naar welke kerk ga jij ? En als je daarom je kerk verlaat.. zoek je dan een andere kerk die meer bij jouw opvatting past ? Wat nou als alle kerken de regenboogvlag uithangen, gewoon als teken van menselijke acceptatie en het oordeel aan God laten. 

3. Dat ligt er maar aan hoe je het evangelie leest en interpreteert. Er zijn best een hoop dingen bijgesteld die vroeger niet zo goed begrepen werden. Dat past volgens mij ook wel bij jouw visie van de mensheid in voortdurende verandering en een steeds beter begrip van wat God wil. De kerken die wel de regenboogvlag uitgehangen hebben deden dat natuurlijk ook niet zomaar maar omdat zij dat vanuit de Schrift konden doen. 

4. Waarom zou men Jezus niet nodig hebben als je geaardheid (evenals je ras, huidskleur of de kleur van je ogen etc. ) geen zonde is ???

Men is dan toch nog net zo al of niet zondig als welk mens dan ook. Het begrip Naastenliefde en de tien geboden veranderen er toch niet door. 

Trouwens... Jezus leerde ons nou juist dat het niet aan jou (of mij of wie dan ook) is om die steen te gooien. 

 

Hi Petra,

1) Dit is mijn persoonlijke mening en die staat los van standpunten van bijvoorbeeld Biologos.

2) Ik ga naar een evangelische kerk. In de kerk moet wat mij betreft het evangelie van verlossing van zonde door het offer van Jezus centraal staan. De kerk is voor mij meer dan een gebouw, dus zelfs als op ieder kerkgebouw in Nederland een regenboogvlag komt te hangen weet ik dat er medegelovigen zijn met wie ik kan samenkomen met wie ik het geloof kan delen en elkaar opbouwen.

3) Daar heb je gelijk in, interpretaties van de bijbel veranderen. Kerken die de regenboogvlag uithangen doen daarin aan hermeneutische gymnastiek die ik helaas niet kan volgen. We kunnen daar eventueel verder op ingaan.

4) Omdat mijns inziens de geaardheid hetzelfde is als de biologische seksuele oriëntatie. Alleen bij intersexe personen bestaat daar onduidelijkheid over en daar heb ik alle begrip voor.

Naastenliefde betekent de mens als persoon en niet zijn zondige gedrag liefhebben.

Jezus leert ons inderdaad om niet die steen te gooien. Maar dat betekent niet dat God uiteindelijk geen oordeel levert. Niet met stenen gooien staat daarom ook niet gelijk aan acceptatie en vieren van zonde. Het betekent dat wijzelf beseffen dat we zondig zijn, ons bekeren en de ander te waarschuwen datzelfde te doen.

3 uur geleden zei sandingisaskill:

Dat is denk ik verstandig. Man en vrouw schiep Hij hen. God heeft de mens tweepolig en complementair geschapen. De gendertheorie ontkent het schepselmatige verschil tussen mannen en vrouwen, en maakt er zijn eigen god van naar eigen wensen en ideeën. Iedereen die niet mee wil gaan in deze godslastering wordt gedemoniseerd. Christenen nota bene worden weggezet als demonen. De Bijbel is helder over de consequenties van de Heilige Geest lasteren.

Dit is inderdaad de werkelijkheid waar we mee te maken hebben.

Ik merk ook binnen de kerk en als christenen onderling, dat we wat betreft dit onderwerp enorm voorzichtig geworden zijn. Sinds de Nashville-verklaring is dit onderwerp praktisch taboe, zelfs van eigen familieleden is het soms moeilijk in te schatten hoe men er in staat.

1 uur geleden zei Petra.:

een bevolkingsgroep die eeuwenlang zo vreselijk benadeeld is.

Wat ik mij dan afvraag is hoeveel mensen in de afgelopen eeuwen zelfmoord hebben gepleegd omdat ze werden benadeeld. En hoeveel mensen (bijvoorbeeld als percentage van de bevolking) in de afgelopen eeuwen hierom werkelijk benadeeld werden.

Ik heb er al vaker informatie over gezocht maar niet echt iets kunnen vinden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sandingisaskill:

Het LDH is gewoon een verdienmodel, waar dus verdiend wordt aan alle soorten en maten zondaren.

Het Leger des Heils is geen verdienmodel. Het is opgericht door William en Catharine Booth om de zondaren van de straat te halen en naar de kerken te verwijzen. Ze zijn daar echt niet rijk van geworden. Ik denk dat je veel te snel en te hard oordeelt. Als je je bewust wordt van de eigen zondigheid, daar berouw en verdriet over hebt, dan vergaat je het oordelen over anderen wel. Het is niet goed om anderen te (ver)oordelen en al helemaal niet als het broeders en zusters betreft.  De Bijbel is daar vrij duidelijk in. Als je een ander veroordeelt veroordeel je jezelf.

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Goeiemoggel:

Dit is inderdaad de werkelijkheid waar we mee te maken hebben.

Ik merk ook binnen de kerk en als christenen onderling, dat we wat betreft dit onderwerp enorm voorzichtig geworden zijn. Sinds de Nashville-verklaring is dit onderwerp praktisch taboe, zelfs van eigen familieleden is het soms moeilijk in te schatten hoe men er in staat.

https://www.rd.nl/artikel/588401-kom-in-verzet-tegen-gender-ideologie

https://kipdf.com/widersteht-der-gender-ideologie_5aac3cc11723ddadaa7d9865.html

Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. Want Ik ben gekomen, om den mens tweedrachtig te maken tegen zijn vader, en de dochter tegen haar moeder, en de schoondochter tegen haar schoonmoeder. En zij zullen des mensen vijanden worden, die zijn huisgenoten zijn. Die vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mijns niet waardig; en die zoon of dochter liefheeft boven Mij, is Mijns niet waardig. En die zijn kruis niet op zich neemt, en Mij navolgt, is Mijns niet waardig. (Mat.10:34-38, SV)

Link naar bericht
Deel via andere websites

 

Citaat

Hi Petra,

1) Dit is mijn persoonlijke mening en die staat los van standpunten van bijvoorbeeld Biologos.

2) Ik ga naar een evangelische kerk. In de kerk moet wat mij betreft het evangelie van verlossing van zonde door het offer van Jezus centraal staan. De kerk is voor mij meer dan een gebouw, dus zelfs als op ieder kerkgebouw in Nederland een regenboogvlag komt te hangen weet ik dat er medegelovigen zijn met wie ik kan samenkomen met wie ik het geloof kan delen en elkaar opbouwen.

3) Daar heb je gelijk in, interpretaties van de bijbel veranderen. Kerken die de regenboogvlag uithangen doen daarin aan hermeneutische gymnastiek die ik helaas niet kan volgen. We kunnen daar eventueel verder op ingaan.

4) Omdat mijns inziens de geaardheid hetzelfde is als de biologische seksuele oriëntatie. Alleen bij intersexe personen bestaat daar onduidelijkheid over en daar heb ik alle begrip voor.

Goeiemorgen Goeiemoggel, 

1) Ok.  Is er een standpunt wat BioLogos daarover inneemt en/of is dat in je gesprekken daar ook aan de orde geweest ? 

2)  Ik zat me af te vragen wat je doet als je het oneens bent met kerkelijk beleid, dat heb je goed opmerkt en ook op geantwoord. Er zullen idd. altijd wel gelovigen zijn met wie je meer of minder overeenkomsten deelt. Zoals ik je begrijp zeg je dus eigenlijk dat je je eigen richting volgt. (Als je het niet eens bent met de kerkelijke leiding van jouw kerk stap je over naar een andere, en als je het oneens bent met alle kerken zoek je gelijkgestemden om a.h.w. een nieuwe kerk op te richten). Gezien mijn voorkeur voor diversiteit vind ik dat nog je goed recht ook hoor, maar ik vraag me wel af hoe zich dat dan verhoudt tot ... ik denk bv. aan wat Peter schreef.. 

Op 5-7-2022 om 13:46 zei Peter79:

Leven zonder Jezus is je eigen gang gaan, op een manier die jou het beste past. 

Uiterlijk kunnen beide manieren hetzelfde lijken. 

Dus hoe maak je dan als christen onderscheid tussen je eigen gang gaan en Jezus volgen ?

Hoe weet jij of jouw opvatting/mening goed/juist of zelfs beter conform Jezus' leer is dan die van je kerk of andere christenen ? 

3. Dat je het niet met al het kerkelijk beleid eens bent snap ik wel.  Ik vraag me alleen af hoe je beoordeelt of je het zelf wel juist hebt. (Vandaar mijn vragen bij 2). 

4. Wat nou als je geaardheid net zomin te veranderen is als de kleur van je ogen, hoe hard je ook bidt ? 

 

Citaat

Naastenliefde betekent de mens als persoon en niet zijn zondige gedrag liefhebben.

Jezus leert ons inderdaad om niet die steen te gooien. Maar dat betekent niet dat God uiteindelijk geen oordeel levert. Niet met stenen gooien staat daarom ook niet gelijk aan acceptatie en vieren van zonde. Het betekent dat wijzelf beseffen dat we zondig zijn, ons bekeren en de ander te waarschuwen datzelfde te doen.

Dit is inderdaad de werkelijkheid waar we mee te maken hebben.

Naar mijn weten leert Jezus je om niet die steen te gooien met de boodschap..-kijk maar eerst 's naar jezelf voor je je met een ander bemoeit-. Dat is volgens mij een heel andere strekking dan -gooi die steen niet maar waarschuw wel-. Dat is namelijk hetzelfde als die steen gooien, maar dan met woorden. 

 

Citaat

Ik merk ook binnen de kerk en als christenen onderling, dat we wat betreft dit onderwerp enorm voorzichtig geworden zijn. Sinds de Nashville-verklaring is dit onderwerp praktisch taboe, zelfs van eigen familieleden is het soms moeilijk in te schatten hoe men er in staat.

Wat ik mij dan afvraag is hoeveel mensen in de afgelopen eeuwen zelfmoord hebben gepleegd omdat ze werden benadeeld. En hoeveel mensen (bijvoorbeeld als percentage van de bevolking) in de afgelopen eeuwen hierom werkelijk benadeeld werden.

Ik heb er al vaker informatie over gezocht maar niet echt iets kunnen vinden.

Ja, het is een gevoelig onderwerp. Er komt ook steeds meer kennis over de gevolgen die eraan bijdragen om wat voorzichtiger te worden denk ik en hoop ik. 

Zeg nou eens dat jouw waarschuwing niet leidt tot de door jou gewenste verbetering maar eerder bijdraagt aan depressie en zelfmoord ? Homojongeren doen tot vijf maal vaker een zelfmoordpoging dan heterojongeren.  Dat is niet mals.  

Zeg nou eens dat je kunt bijdragen aan preventie van depressie en zelfmoord door het te normaliseren ? 

Er is onderzoek gedaan naar suïcidepreventie onder LHBTI+ jongeren Ik wou dat ik dood was .

Ik citeer: 

 

Religieuze jongeren

Jongeren die religieus zijn, vinden het lastiger om hun eigen homo-, lesbische of bi-voor- keur te accepteren. Deze jongeren hebben ook vaker te maken met depressieve klachten. Ook denken ze vaker aan suïcide en ondernemen ze vaker een suïcidepoging. Dit geldt voor jongeren van verschillende religies, dus zowel voor christenen als voor moslims en hindoestanen.

 

Hoe komt dit?

*  Religieuze jongeren met LHBT-gevoelens hebben meer kans om te maken te krijgen met afwijzing van hun gevoelens en identiteit vanuit ouders, familieleden en medescho- lieren. Zo is bekend dat zowel moslims als christenen gemiddeld negatiever staan ten opzichte van homo- en lesbisch relaties. Maar er zijn ook veel christenen en moslims die homo, lesbisch en bi als oké beschouwen of die daar liever niet over oordelen.

*  LHBT-jongeren die religieus zijn, voelen zich vaak schuldig over hun LHBT-gevoelens.

*  Religieuze LHBT-jongeren kunnen grote schaamte ervaren: ze hebben gevoelens die er volgens hun eigen referentiekader niet mogen zijn.

 

Hoe voorkom ik suïcidaal gedrag onder LHBT-jongeren?

Maak het bespreekbaar

Vergroot kennis en acceptatie

 

 

 

 

 

 

bewerkt door Petra.
Link naar bericht
Deel via andere websites
14 uur geleden zei sandingisaskill:

https://www.rd.nl/artikel/588401-kom-in-verzet-tegen-gender-ideologie

https://kipdf.com/widersteht-der-gender-ideologie_5aac3cc11723ddadaa7d9865.html

Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard. Want Ik ben gekomen, om den mens tweedrachtig te maken tegen zijn vader, en de dochter tegen haar moeder, en de schoondochter tegen haar schoonmoeder. En zij zullen des mensen vijanden worden, die zijn huisgenoten zijn. Die vader of moeder liefheeft boven Mij, is Mijns niet waardig; en die zoon of dochter liefheeft boven Mij, is Mijns niet waardig. En die zijn kruis niet op zich neemt, en Mij navolgt, is Mijns niet waardig. (Mat.10:34-38, SV)

AMen! Die organisaties die vroeger achter dictators floreerden om een übermensch te bouwen, floreren opnieuw en de transhuman is het Arische ras 5.0. Ze willen niet dat we nog zelf verder planten, zij willen een eugenetisch kweekprogramma draaien.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 16-7-2022 om 03:04 zei Petra.:

Goeiemorgen Goeiemoggel, 

1) Ok.  Is er een standpunt wat BioLogos daarover inneemt en/of is dat in je gesprekken daar ook aan de orde geweest ? 

Goedemiddag Petra,

Bedankt voor je reactie!

1) Ik heb op het forum van BioLogos niet over dit onderwerp gesproken. Er zijn daar verschillende meningen over vermoed ik.

De officiële standpunten van Biologos zijn hier te vinden, maar er staat niets specifieks bij over dit onderwerp:
https://biologos.org/about-us/what-we-believe/

Op 16-7-2022 om 03:04 zei Petra.:

2)  Ik zat me af te vragen wat je doet als je het oneens bent met kerkelijk beleid, dat heb je goed opmerkt en ook op geantwoord. Er zullen idd. altijd wel gelovigen zijn met wie je meer of minder overeenkomsten deelt. Zoals ik je begrijp zeg je dus eigenlijk dat je je eigen richting volgt. (Als je het niet eens bent met de kerkelijke leiding van jouw kerk stap je over naar een andere, en als je het oneens bent met alle kerken zoek je gelijkgestemden om a.h.w. een nieuwe kerk op te richten). Gezien mijn voorkeur voor diversiteit vind ik dat nog je goed recht ook hoor, maar ik vraag me wel af hoe zich dat dan verhoudt tot ... ik denk bv. aan wat Peter schreef.. 

2) Dat klopt, maar ik geloof niet dat er ook maar één kerk is die 100% theologisch juist (ofwel de ware kerk) is.
Daarnaast geloof ik ook niet dat mijn eigen overtuigingen theologisch 100% juist zijn.
In ieder geval wil ik eerlijk zijn naar wat de bijbel zegt, de context en wat we over God uit de natuur leren.
Wat betreft kerkelijk beleid, daar probeer ik onderscheid te maken tussen gewetenskwesties en breekpunten.
Gewetenskwesties komen niet aan de kern van het geloof (iedereen zondigt maar wie gelooft in Jezus kan vergeving en eeuwig leven krijgen).
Voor mij zijn discussies over bijvoorbeeld de doop, het avondmaal, de eindtijd, de schepping en over vrouwelijke ambtsdragers gewetenskwesties waarbinnen de kerk van mening verschilt mag worden.
Andere zaken zoals bijvoorbeeld redding door eigen werken ipv door geloof, ontkennen dat gelovigen nog kunnen zondigen en zegenen van relaties van het gelijke geslacht zijn voor mij breekpunten.
Deze punten raken namelijk de centrale boodschap en daar wil ik niet aan tornen.

 

Op 16-7-2022 om 03:04 zei Petra.:

Dus hoe maak je dan als christen onderscheid tussen je eigen gang gaan en Jezus volgen ?

Hoe weet jij of jouw opvatting/mening goed/juist of zelfs beter conform Jezus' leer is dan die van je kerk of andere christenen ? 

3. Dat je het niet met al het kerkelijk beleid eens bent snap ik wel.  Ik vraag me alleen af hoe je beoordeelt of je het zelf wel juist hebt. (Vandaar mijn vragen bij 2). 

3) Goeie vraag! Dit is een overtuiging die je krijgt door gebed, bijbelstudie, luisteren naar theologen die bepaalde bijbelpassages uitleggen en door in gesprek te gaan met andere gelovigen.

Op 16-7-2022 om 03:04 zei Petra.:

4. Wat nou als je geaardheid net zomin te veranderen is als de kleur van je ogen, hoe hard je ook bidt ? 

4) Allereerst heb ik grote moeite met het idee dat een bepaalde geaardheid aangeboren is.
Neem bijvoorbeeld pedo's die door deze ontwikkeling nu geloven dat het aangeboren is en daardoor niet meer kunnen leven met wie ze denken te zijn. 
Deze mensen plegen na het bekend worden van hun misdaden 183x zo vaak zelfmoord als een normaal persoon (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3629679/). 

Verder plegen homoseksuelen nog bovengemiddeld vaak nog zelfmoord, ondanks alle acceptatie blijkt uit onderzoek in Nederland in Zweden (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27168192/). 

Dit is het gevolg van een wereld waarin seksuele oriëntatie steeds meer je identiteit bepaalt.

De kleur van je ogen is niet afhankelijk van je eigen gevoel, terwijl bij geaardheid het eigen gevoel als maatstaf gebruikt wordt.
Ik geloof zelf dat seksuele gevoelens gedurende het leven gevormd worden en wanneer men een zekere drempel overgegaan is, dan blijft de verleiding aanwezig.
Alle lichamelijke gevoelens blijven dus aanwezig tot je sterft.

Het verschil is dat we worden opgeroepen om niet de gevoelens weg te bidden maar om te bidden dat we er niet naar handelen (Romeinen 8:1, Galaten 5:16).

Op 16-7-2022 om 03:04 zei Petra.:

Naar mijn weten leert Jezus je om niet die steen te gooien met de boodschap..-kijk maar eerst 's naar jezelf voor je je met een ander bemoeit-. Dat is volgens mij een heel andere strekking dan -gooi die steen niet maar waarschuw wel-. Dat is namelijk hetzelfde als die steen gooien, maar dan met woorden. 

In Johannes 8:11 zeg Jezus: "ook Ik veroordeel u niet; ga heen en zondig niet meer".
Daar zie ik een combinatie van niet veroordelen tegelijk met een waarschuwing.
Niet waarschuwen kan ook schadelijk zijn.

Op 16-7-2022 om 03:04 zei Petra.:

Zeg nou eens dat jouw waarschuwing niet leidt tot de door jou gewenste verbetering maar eerder bijdraagt aan depressie en zelfmoord ? Homojongeren doen tot vijf maal vaker een zelfmoordpoging dan heterojongeren.  Dat is niet mals.  

Zeg nou eens dat je kunt bijdragen aan preventie van depressie en zelfmoord door het te normaliseren ? 

Er is onderzoek gedaan naar suïcidepreventie onder LHBTI+ jongeren Ik wou dat ik dood was .

Depressie en zelfmoord is verschrikkelijk. Maar daarmee moet het gesprek over de oorzaak niet vermeden worden.
De huidige gedachtegang is dat acceptatie de enige oplossing is omdat het leven anders niet meer leefbaar is.
Voor bijvoorbeeld pedo's lost dit niets op. Maar ook voor homoseksuelen niet (ze plegen nog altijd bovengemiddeld vaak zelfmoord, ondanks alle acceptatie).

Los daarvan is er een enorme toename mensen die zich identificeren met LHBTI onder jongere generaties.
Onder oudere generaties is dit vele malen minder.
Als het aangeboren is, zouden er net zoveel ouderen als jongeren zich nu anders moeten gaan identificeren.
Maar dit gebeurt niet en dat zegt denk ik iets over de oorzaak:

https://www.statista.com/statistics/719685/american-adults-who-identify-as-homosexual-bisexual-transgender-by-generation/

Stel nu dat de oorzaak misschien ergens anders ligt?
Omdat seks en het monogame levenslange huwelijk zelf niet meer als heilig beschouwd wordt?
Dat de seksuele grenzen van mensen enorm verlegd worden door alle vunzige dingen die ze zien op internet en in de media?

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei Goeiemoggel:

Depressie en zelfmoord is verschrikkelijk. Maar daarmee moet het gesprek over de oorzaak niet vermeden worden.
De huidige gedachtegang is dat acceptatie de enige oplossing is omdat het leven anders niet meer leefbaar is.
Voor bijvoorbeeld pedo's lost dit niets op. Maar ook voor homoseksuelen niet (ze plegen nog altijd bovengemiddeld vaak zelfmoord, ondanks alle acceptatie).

Het is zelf geïnduceerd ziek gedrag. Het zal denk ik weinig uit maken of de meerderheid geen problemen heeft met homoseksualiteit. Het probleem ligt in hen zelf. Maar ze, en daarmee ook doelend op de mensen die zelf geen homo zijn maar wel het hardste schreeuwen dat ze gelijk behandeld moeten worden, zullen desnoods een minderheid de schuld geven van hun suïcidaal gedrag.

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 uur geleden zei Goeiemoggel:

Goedemiddag Petra,

Bedankt voor je reactie!

 

Goedemiddag Goeiemmoggel, 

Jij ook bedankt voor je uitgebreide reactie. Zo uitgebreid dat ik amper kan kiezen waar ik allemaal op in kan en wil gaan en er nu geen tijd voor heb om het niet halfbakken te doen. Hence; ik moet er nog over nadenken en kom er nog op terug. 🙂

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 uur geleden zei Goeiemoggel:
Op 16-7-2022 om 03:04 zei Petra.:

4. Wat nou als je geaardheid net zomin te veranderen is als de kleur van je ogen, hoe hard je ook bidt ? 

4) Allereerst heb ik grote moeite met het idee dat een bepaalde geaardheid aangeboren is.
Neem bijvoorbeeld pedo's die door deze ontwikkeling nu geloven dat het aangeboren is en daardoor niet meer kunnen leven met wie ze denken te zijn.

Pedofilie is geen aangeboren geaardheid. Het ontstaat door psycho-sociale factoren en niet door biologische kenmerken.  Dat door niet-professionele 'hulpverleners' (zoals die vaak in kerken werken) pedofilie vaak wordt gezien als aangeboren is een grote fout met inderdaad vaak desastreuze gevolgen. 

19 uur geleden zei Goeiemoggel:

Verder plegen homoseksuelen nog bovengemiddeld vaak nog zelfmoord, ondanks alle acceptatie blijkt uit onderzoek in Nederland in Zweden (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27168192/). 

Jij brengt hier een bijzin in ("ondaks alle acceptatie") waarover in dat onderzoek met geen woord wordt gerept dus waarvan niet kan worden gezegd of/hoe dat er mee te maken heeft.

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Pedofilie is geen aangeboren geaardheid. Het ontstaat door psycho-sociale factoren en niet door biologische kenmerken.

Bedankt voor het aangeven, heb je hier een bron voor? Ik heb hier namelijk wel eens op gezocht en het leek er juist op dat de discussie hierover nog gaande is.

37 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Jij brengt hier een bijzin in ("ondaks alle acceptatie") waarover in dat onderzoek met geen woord wordt gerept dus waarvan niet kan worden gezegd of/hoe dat er mee te maken heeft.

Dat klopt, het is ook mijn eigen interpretatie dat Zweden een land is waar homoseksualiteit redelijk geaccepteerd is in deze tijd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Thinkfree:

Geld ook voor homofilie.

Pedofilie en homoseksualiteit zijn seksuele geaardheden die aangeboren zijn. Genetische factoren en factoren in de baarmoeder spelen een rol bij het ontstaan van je seksuele geaardheid. Er is geen enkele aanwijzing dat sociale factoren er voor zorgen dat iemand homo of pedofiliel word. Deze seksuele geaardheden komen ook voor bij dieren zoals bijvoorbeeld de bonobo aap. Zou je denken dat bonobo apen homoseksueel en pedofiliel gedrag vertonen vanwege hun stand in de apen maatschappij?

https://www.hpdetijd.nl/2014-11-19/sterkste-bewijs-tot-nu-toe-homoseksualiteit-aangeboren/

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei 010:

Pedofilie en homoseksualiteit zijn seksuele geaardheden die aangeboren zijn. Genetische factoren en factoren in de baarmoeder spelen een rol bij het ontstaan van je seksuele geaardheid. Er is geen enkele aanwijzing dat sociale factoren er voor zorgen dat iemand homo of pedofiliel word. Deze seksuele geaardheden komen ook voor bij dieren zoals bijvoorbeeld de bonobo aap. Zou je denken dat bonobo apen homoseksueel en pedofiliel gedrag vertonen vanwege hun stand in de apen maatschappij?

https://www.hpdetijd.nl/2014-11-19/sterkste-bewijs-tot-nu-toe-homoseksualiteit-aangeboren/

Bonobo's lijken mij een uitzondering op de regel te zijn. Bij de meeste dieren is het not done. En ja, Bonobo's gebruiken seks o.a. om hun positie en de sfeer in de groep veilig te stellen. Heel pragmatisch. Zo zijn er ook dieren die het kroost van anderen doden om hun positie veilig te stellen en de sfeer goed te houden. Nog even en kannibalisme is een geaardheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
45 minuten geleden zei 010:

Pedofilie en homoseksualiteit zijn seksuele geaardheden die aangeboren zijn. Genetische factoren en factoren in de baarmoeder spelen een rol bij het ontstaan van je seksuele geaardheid. Er is geen enkele aanwijzing dat sociale factoren er voor zorgen dat iemand homo of pedofiliel word. Deze seksuele geaardheden komen ook voor bij dieren zoals bijvoorbeeld de bonobo aap. Zou je denken dat bonobo apen homoseksueel en pedofiliel gedrag vertonen vanwege hun stand in de apen maatschappij?

https://www.hpdetijd.nl/2014-11-19/sterkste-bewijs-tot-nu-toe-homoseksualiteit-aangeboren/

Dat jij je moreel kompas bij de dieren zoekt is m.i simpelweg lachwekkend. @sandingisaskill maak je dat ook wel op een eenvoudige manier duidelijk.

Ons zondig karakter is ook een geaardheid, betekent dit dat het dan goed is om te zondigen?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Goeiemoggel:

Bedankt voor het aangeven, heb je hier een bron voor? Ik heb hier namelijk wel eens op gezocht en het leek er juist op dat de discussie hierover nog gaande is.

https://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/62970-pedofilie-oorzaken-en-symptomen-pedofiele-stoornis-dsm-5.html#oorzaken-van-pedofilie

4 uur geleden zei Goeiemoggel:

Dat klopt, het is ook mijn eigen interpretatie dat Zweden een land is waar homoseksualiteit redelijk geaccepteerd is in deze tijd.

Maar je legt de link met suicides, terwijl dat nergens op is gebaseerd.

44 minuten geleden zei Thinkfree:

Dat jij je moreel kompas bij de dieren zoekt is m.i simpelweg lachwekkend. @sandingisaskill maak je dat ook wel op een eenvoudige manier duidelijk

Nou, hij etaleert eerder een enorm gebrek aan biologische kennis door te stellen:

1 uur geleden zei sandingisaskill:

Bonobo's lijken mij een uitzondering op de regel te zijn. Bij de meeste dieren is het not done.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 minuten geleden zei Thinkfree:

Ga maar weer op de persoonlijke toer bij gebrek aan beter.

Stellen dat homofiel gedrag bij Bonobo's de uitzondering is op de regel bij dieren... Dan laat je gewoon een gebrek aan biologische kennis zien. Daar kan ik ook niets aan doen. Homoseksueel gedrag is al bij meer dan 1.500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen.

https://www.artis.nl/nl/te-doen-artis/artis-academie/achtergrond/homoseksualiteit-puur-natuur/#:~:text=Homoseksueel gedrag is bijvoorbeeld al,6% van de flamingoparen homoseksueel.

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Stellen dat homofiel gedrag bij Bonobo's de uitzondering is op de regel bij dieren... Dan laat je gewoon een gebrek aan biologische kennis zien. Daar kan ik ook niets aan doen. Homoseksueel gedrag is al bij meer dan 1.500 soorten vogels en zoogdieren waargenomen.

https://www.artis.nl/nl/te-doen-artis/artis-academie/achtergrond/homoseksualiteit-puur-natuur/#:~:text=Homoseksueel gedrag is bijvoorbeeld al,6% van de flamingoparen homoseksueel.

Vergeet de hond niet. Keerzijde is wel dat het heel verkeerd uit kan pakken voor een van de honden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Thinkfree:

Dat jij je moreel kompas bij de dieren zoekt is m.i simpelweg lachwekkend. @sandingisaskill maak je dat ook wel op een eenvoudige manier duidelijk.

Ons zondig karakter is ook een geaardheid, betekent dit dat het dan goed is om te zondigen?

 

Het is te zien dat je niet in evolutie gelooft...... Wie is hier nu lachwekkend?....

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei 010:

Het is te zien dat je niet in evolutie gelooft...... Wie is hier nu lachwekkend?....

Nee, tuurlijk geloof ik niet in die sprookjes theorie.

Punt is dat als jij op het gebied van homoseksualiteit het bij de dieren zoekt je dat ook moet doen met de rest van je morele waarden en normen.

Vandaar dat ik het benoem als lachwekkend, maar dat zal wel weer niet binnenkomen bij je.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid