Spring naar bijdragen

Wat is verlossing? Hoe kunnen christenen één kerk worden? Over aflatingen en vagevuur... en andere interessante onderwerpen in het kort


Aanbevolen berichten

Op 21-7-2022 om 17:20 zei Modestus:

Daarvan getuigd Randy Kay (protestant)

Om te beginnen vind ik het eerlijk niet erg netjes van je om niet op commentaren over het vorige filmpje in te gaan, maar simpelweg een nieuw filmpje te posten. 

Dat gezegd hebbende, hoop ik dat je in de discussie die ook dit filmpje zal opleveren, wel op de commentaren in zult gaan.

Vreemd verhaal. Een een cardiovasculair chirurg die maandenlang rond blijft lopen met een been dat 2 keer zo dik os als zijn andere. Zelfs ik als leek weet dat er dan waarschijnlijk iets mis is met je bloedvaten en dat je daar niet mee rond moet blijven lopen. En het is die man zijn vak en hij doet niets? Dat kan niet. Duidelijk een verzonnen verhaal dus, zoals er zoveel bekeringsverhalen zijn die je op inhoud direct kunt kwalificeren als 'verzonnen'. Helaas is er een grote groep mensen, en @Modestus is er daar één van, die dit slikt als zoete koek.

7:02 vertelt dat de dokter geen bloed kan trekken omdat zijn bloed door zijn hele lichaam stolsels vormde. Sorry, maar dat kan niet want dan was hij al dood geweest. Dan zouden er ok stolsels in zijn hersens zitten en was hij al lang gestorven. Echt pijnlijk dat mensen dit soort leugens niet doorzien. Maar wel zijn boek kopen uiteraard want daar begint de video mee. Het is dus gewoon een vorm van oplichting waar we naar zitten te kijken.

 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 53
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Er kan veel gezegd worden over de onderwerpen die je aanhaalde. Zodra ik tijd heb, zal ik meer informatie daarover presenteren. Maar nu eerst over de kinderdoop. Ik heb hier een Nederlandse vertaling

Dat begrijp ik en jouw initiatief waardeer ik wel. Ik denk alleen dat het niet gaat werken hier. Ten eerste is niet iedereen in gelijke mate geïnteresseerd in het soort theologische informatie dat je

Het is voor jou toch wel een uitdaging om het topic te honoreren, hè DBI? Even als reminder: "Ik stel voor om hier niet te lange artikels of citaten te presenteren en/of nuttige links te geven va

Op 21-7-2022 om 17:20 zei Modestus:

De heiligen (niet alleen Maria) in de hemel bidden voor de levenden op aarde, En hun gebeden worden verhoord.

Alleen God en Jezus verdienen verering. God wordt de hoorder van het gebed genoemd. Psalm 65:2 O Hoorder van het gebed, ja, tot u zullen mensen van alle vlees komen.

We hebben aan één Middelaar genoeg zoals Paulus ons leert. Ik geloof en vertrouw erop dat Jezus dat voor mij doet. Ik bid altijd in Jezus naam. Nooit in Maria’s naam. Maria hoort jou gebed echt niet. Jezus is mijn Advocaat bij God. Ik geloof dat er 144.000 uitverkoren naar de hemel gaan. Je zou dat ook heiligen kunnen noemen. Maar ze verhoren bij mijn weten geen gebeden voor ons. De hoop is trouwens een gereinigde Nieuwe Aarde, niet de hemel, voor de meeste mensen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
Op 8-6-2022 om 18:09 zei Hetairos:

Hetgeen ik inhoudelijk weet van 'aflaat en vagevuur' is in feite niets;

Ten laatste over de aflaten, zoals ik het begrijp. 

Een aflaat (binnen de Rooms-Katholieke kerk en volgens haar leer) is de vergeving of de vermindering van het tijdelijke straf die een zondaar moet ondergaan ter voldoening van Gods gerechtigheid, nadat zijn schuld wordt geabsolveerd (ontbonden), en daarmee ook de eeuwige straf voor zonden, door middel van de Roomse bisschop (paus), op basis van de overtollige verdiensten van de Verlosser en de overtollige goede werken van de Moeder Gods Maria en de heiligen, buiten het sacrament van de biecht. Deze aflaten worden gegeven aan levende mensen, die daardoor ontheven worden van de verplichting om genoegdoeningen te bieden en boetes te vervullen voor bepaalde zonden, en aan de doden, voor wie de periode van pijniging in het vagevuur wordt verkort. Deze aflaten, in overeenstemming met Gods grote barmhartigheid en de goedgunstigheid van de paus kunnen worden gratis uitgegeven voor een vrome daad van de leek - een reis naar de heilige plaatsen (bijvoorbeeld naar Rome), voor heilzame sociale ondernemingen, voor wat dienst en donatie in het voordeel van paus. Aflaten zijn plenair, d.w.z. zich uitstrekkend tot iemands hele leven en tot al zijn zonden, en ook gedeeltelijk - tot meerdere dagen of jaren. Bovendien zijn er grote aflaten, die op een bepaald moment aan de hele katholieke wereld worden gegeven, of aan een heel land, of aan alle christenen die bij bepaalde speciale gelegenheden in Rome zijn: bijvoorbeeld, tijdens de plechtige viering van jubilea in de Roomse Kerk of tijdens de verkiezing van een nieuwe paus. Deze aflaten worden persoonlijk door de paus zelf of door de kardinaal gegeven, penitentiair ofwel via bisschoppen en andere leden van de kerkelijke hiërarchie. In de katholieke landen zijn er bijzondere, bevoorrechte kerken, kapellen, altaren, iconen en beelden waarvoor iedereen die dat wil, mag bidden en een aflaat voor meerdere dagen ontvangen. De genade van de aflaten kan worden verkregen van bepaalde soorten medailles, rozenkransen en kruisen die in Rome worden geheiligd.

De winstgevendheid van aflaten leidde tot hun steeds grotere groei en tot het zoeken naar nieuwe gelegenheid om ze toe te kennen. Niet zonder de invloed van financiële motieven was de theorie van aflaten zelf uitgewerkt - eerlijk gezegd lieten hun advocaten en verkopers zich door financiële belangen leiden. Al lang geleden riep dit alles een protest op tegen de aflaten zelf en tegen de paus die handelt in hen. Kritiek op aflaten was enkele van de eerste kenmerken van de hervormingsbeweging. Het spreekt voor zich dat deze middeleeuwse leer over aflaten volkomen onbekend is in de oude, ongedeelde Kerk en is voor ons onaanvaardbaar, omdat het in tegenspraak is met de hele geest van de orthodoxie christendom.

bron: https://stjohndc.org/en/orthodoxy-foundation/purgatory-and-indulgences 

Op 23-7-2022 om 10:37 zei sjako:

Alleen God en Jezus verdienen verering. God wordt de hoorder van het gebed genoemd. Psalm 65:2 O Hoorder van het gebed, ja, tot u zullen mensen van alle vlees komen.

We vereren heilige niet apart van God. In feite eindigen de meeste gebeden tot de heiligen met de verheerlijking van God zelf. Door heiligen te vereren, vereren we God zelf in Zijn heiligen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Modestus:

We vereren heilige niet apart van God. In feite eindigen de meeste gebeden tot de heiligen met de verheerlijking van God zelf. Door heiligen te vereren, vereren we God zelf in Zijn heiligen.

Er is maar één Middelaar tussen de mens en God en dat is Jezus. Dus geen heiligen, engelen of wie dan ook. Als je heiligen vereert doe je Jezus tekort.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid