Spring naar bijdragen

Getuigen van Christus


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 55
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Zelf heb ik ook een getuigenis: Op 34 jarige leeftijd werd ik ernstig ziek, ik kwam in een psychose terecht en bleek schizofrenie te hebben, de ernstigste psychische ziekte die je kan krijgen. Ik

De bijbel leert dat het gaat om een relatie met God, met Jezus. Er zijn bijvoorbeeld veel Arabieren (of zijn het Irakezen) die dromen krijgen waarin ze Jezus zien. Ik ken ook het verhaal van een mosli

Geen idee hoe  je er bij komt dat hij de ark bouwde op een plaats zonder bevaarbaar water.  Een ook niet waarom je denkt  dat hij predikte. In de Bijbel staat het niet. 

Ik heb meegemaakt dat God trouw is. Vrienden die altijd bereidt zijn om je te helpen. Christenen, en vooral dat je steeds in de problemen komt, je gaat er op uit om God te behagen en komt in de problemen, maar God is altijd trouw en geeft een oplossing. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 13-4-2022 om 23:40 zei sandingisaskill:

Wat ik wil zeggen is dat de Bijbel vol staat met vergelijkingen tussen mensen en dieren. Je poging om mij te waarschuwen sla ik dan ook gewoon in de wind. Ik verhuis naar Turkije en neem me een roedel Kangals om een kudde schapen mee te hoeden. Laat die wolven maar komen, kunnen ze daar mee kennis maken, evenals met mijn mes. Hoewel er ook een .308 bij aan te pas zal komen. Pitbulls zijn geen optie, die zien alles als prooi en maken geen onderscheid tussen schapen en wolven. Het nadeel van genetische predispositie.

Treft mij ook dat er veel vergelijkingen in de bijbel staan. Met dieren, met planten met de zon etc. Ik was altijd goed in algebra, wiskunde met vergelijkingen, daarom hou ik daar van als ze in de bijbel staan. De discipelen kregen ook de opdracht een zwaard aan te schaffen met het oog op de gevaren in het land. Tenslotte liepen daar ook veel Romeinse soldaten rond en het was maar de vraag of zij de christenen zoals Petrus zouden beschermen. Jezus zei dat één of twee zwaarden genoeg waren. Petrus hakte wel het oor van de slaaf van de hogepriester af maar dat was een ongelukje en Jezus repareerde het.

In Amerika mag je jezelf verdedigen met wapens. In Europa moet je voorzichtig zijn. Maar de politie is niet altijd op tijd om in te grijpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei sandingisaskill:

Ik geloof dat moslims tot alles in staat zijn om christenen de vernieling in te helpen. Ook het aankomen met nepverhaaltjes over dromen en visioenen waarin Jezus tot hen zou zijn gekomen vallen daar onder. Zogenaamd bekeerd en geïnfiltreerd in een christelijke kerk de zaak van binnen uit bedonderen. Volgens de koran mag dat allemaal en heiligt het doel de middelen.

Jij bent wel het schoolvoorbeeld van de gelovige. Zo vol liefde na de andere religieuzen...

Weet jij waar het precies staat in de koran, dat je anderen mag bedonderen voor de goede zaak? Want veel mensen met antipathie tegen een bepaald geloof kennen niks van dat geloof. Dus ik zou het graag willen weten, met soera erbij.

3 uur geleden zei Barnabas:

Ik weet ook wel wat er jaren terug op het nieuws was. Beelden uit Irak en van Saddam Hoessein waarbij een en al geweld tegen Europa en de christelijke VS geblazen werd. Geïnspireerd door geestelijke moslimleiders. Schandalig. De koran roept ook op tot geweld tegen christenen. Gelukkig stelt Wilders dat aan de orde.

Volgens mij weet je niet waar je het over hebt. Dat men in bepaalde landen tegen de VS en Europa is is een feit. Maar niet perse omdat de VS christelijk is. Maar om wat de VS of A gedaan hebben, ze hebben landen ingenomen en mensen laten vermoorden. Ook gewone burgers die verder geen kwaad in de zin hadden..

Er staat in de koran ook dat men juist wle de mensen van het boek moet liefhebben en daarmee bedoelde men de joden en de christenen. Net als met de bijbel staan er dingen in die je kan misbruiken of gebruiken. Net hoe de mens achter de moslim is. De bijbel kan een slechte christen ook misbruiken, net als een goede christen de bijbel kan gebruiken (dit noemen we dan cherry picken).

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Foppe86:

Jij bent wel het schoolvoorbeeld van de gelovige. Zo vol liefde na de andere religieuzen...

Weet jij waar het precies staat in de koran, dat je anderen mag bedonderen voor de goede zaak? Want veel mensen met antipathie tegen een bepaald geloof kennen niks van dat geloof. Dus ik zou het graag willen weten, met soera erbij.

Staat dat ook in de Koran? Ik dacht dat de Bijbel het enige heilige boek was waarin dat stond. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Staat dat ook in de Koran? Ik dacht dat de Bijbel het enige heilige boek was waarin dat stond. 

Volgens deze site niet:

https://www.al-yaqeen.com/va/liegen-tegen-ongelovigen/
 

Citaat


Ibn Shihaab zei: “Ik heb geen enkele uitzondering gehoord die het liegen toestaat, behalve in drie gevallen: Ten tijde van oorlog, het verzoenen tussen de mensen en het spreken van een man tegen zijn vrouw om haar te behagen en het spreken van de vrouw tegen haar man om hem te behagen1.”

 

Hier houden ze al rekening met tijden van oorlog en dat je dan wel mag liegen. Want ik kan me verhalen herinneren dat christelijke gelovigen niet wisten of ze tegen de nazi's mochten liegen. En je mag tegen een man of vrouw liegen in een huwelijk (leugentje voor bestwil). "nee, die jurk maakt je niet dik".

Ik ben wel benieuwd of Sandingskiill met koranteksten komt waarin wel wordt opgeroepen tot het liegen tegen christenen of andersgelovigen. Dat in de bijbel staat dat je mag liegen weet ik overigens ook niet.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid