Spring naar bijdragen

Zeer interessante uitspraak tegen de militante politieke theologie van het Rusland van Poetin


Aanbevolen berichten

46 minuten geleden zei eclammers:

Ja beste mensen, politiek en religie is een duivelse cocktail die mensen vergiftigt.
Onze heer Jezus heeft zich toch nooit beziggehouden met politiek, hij was gefocust op wat zijn Vader in de hemel belangrijk vond. Zijn missie was om de "wil van de Vader te doen".
Ja natuurlijk, hij wist destijds dat hij Koning zou worden van Gods Koninkrijk over de aarde (wat hij nu al is) maar dan alleen op het moment dat God dat zou bepalen.
(Joh 18:36-37)  Jezus antwoordde (Pilatus): Mijn Koninkrijk is niet van deze wereld.
Pilatus dan zei tegen Hem: U bent dus toch een koning? Jezus antwoordde: U zegt dat Ik een Koning ben. Hiervoor ben Ik geboren en hiervoor ben Ik in de wereld gekomen: om voor de waarheid te getuigen.

Poetin en alle andere machthebbers zullen binnenkort tegenover God en Zijn gezalfde knecht, Jezus, komen te staan en
dat zal het einde betekenen van menselijk bestuur: .....
(Psalm 2) De regeringen en politieke partijen maken plannen tegen God en Zijn volk. Zij willen breken met de wetten van God. God zegt; Ik heb toch een koning over jullie aangesteld? Regeringen en leiders van deze aarde. Gebruik jullie verstand. Laat jullie leiden door Gods wijsheid.
God zal ze verpletteren met een ijzeren staf; Hij zal hen stuk slaan zoals je een stenen vaas kapot gooit.

(Daniel 2:44)
Maar in de tijd dat die koningen er zijn, zal de God van de hemel een koninkrijk stichten dat nooit vernietigd zal worden. Het zal nooit door een ander koninkrijk overwonnen worden. Het zal al die koninkrijken verpletteren en er een einde aan maken. Maar zelf zal dat koninkrijk voor eeuwig blijven bestaan.

Avé, E.

 

Volgens mij kun je politiek en godsdienst niet van elkaar scheiden. In deze wereld wordt dat wel geprobeerd. Maar het blijft botsen. Idealiter zal godsdienst de politieke richting en beslissingen bepalen. Maar dat is toekomstmuziek. 

 

 

58 minuten geleden zei eclammers:

 

(Daniel 2:44)
Maar in de tijd dat die koningen er zijn, zal de God van de hemel een koninkrijk stichten dat nooit vernietigd zal worden. Het zal nooit door een ander koninkrijk overwonnen worden. Het zal al die koninkrijken verpletteren en er een einde aan maken. Maar zelf zal dat koninkrijk voor eeuwig blijven bestaan.

 

Jezus is nu als Koning gezeten aan God's rechterhand. Satan is eruit geknikkerd. Maar de aarde is nu nog in de macht van satan. De toestand op aarde laat dit duidelijk zien. In de nabije toekomst zal ook Zijn aardse Koninkrijk werkelijkheid worden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 78
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

We worden de laatste weken met onze neus op het feit gedrukt, dat overal op de wereld mensen worden gemanipuleerd, onderdrukt en vervolgd. Ik denk echter dat degenen die voor die ellende verantwoordel

Het lijkt mij dat de priesters die de oorlog fel steunen ook agenten zijn van de FSB. Apocalyptische beschouwingen over de Hoer van Babylon ... (in het Russisch)   Dr.  Baumeis

Het is gewoon om te janken! Hele woonwijken zijn kapot geschoten, duizenden doden en gewonden. En alles voor een stukje land 🤮. Vandaag zag ik nog een bericht van een meisje van 11 uit Oekraïne die he

Posted Images

Onlangs heb ik vaak gezegd dat de Russische religieuze filosofie (RRF) heeft in een impasse.  Het is grotendeels (maar, gelukkig, niet volledig en niet altijd) is gebaseerd op het idee van messianisme exclusiviteit en speciaal pad voor Rusland.  Catastrophe Russisch-Oekraïense oorlog was ook een ramp van deze mainstream in RRF.

 Dat in plaats?  Als RRF wil blijven ontwikkelen en om ten minste een soort van receptie, de basisidee is om te worden vervangen door het idee van kenosis, of op zijn minst, niet-exclusieve Russisch.  Na deputinizatsii Russische hun eigen neiging tot geweld en morele zelfmoord moet erkennen.  Dat wil zeggen dat de Russische ziel gemakkelijk valt onder de macht van demonen, dan aangrenzende landen.  Na zo'n intense geestelijke en intellectuele arbeid op een "Russische ziel" must afleren te denken van zichzelf als iets bijzonders.  Het concept van de "Russische ziel" moet worden afgeschaft als een mythische en gevaarlijk voor de mensheid.  In dit geval, de Russische uiteindelijk leren zichzelf dus neem dat ze niet beter zijn dan andere mensen - zoals het nu zien zichzelf Duitsers.

 Met andere woorden, de belangrijkste idee van exclusiviteit in plaats van RRF waakzaam zijn over hun eigen kwade neigingen. ( Cyril Hovorun. Oekraïens-orthodoxe priester. vertaling uit het Russisch)

 

В последнее время мне часто доводится говорить, что русская религиозная философия (РРФ) зашла в тупик. Она во многом (но, к счастью, не полностью и не всегда) зиждилась на идее мессианства, исключительности и особом пути для России. Катастрофа русско-украинской войны стала также катастрофой этого мейнстрима в РРФ.

 Что вместо этого? Если РРФ хочет продолжать развиваться и иметь хоть какую-то рецепцию, то ее базовая идея должна быть заменена на идею кенозиса или, по крайней мере, неисключительности России. После депутинизации русские должны признать собственную склонность к насилию и моральному суициду. То есть что русская душа легче подпадает под власть демонов, чем соседние народы. После такой интенсивной духовно-интеллектуальной работы над собой "русская душа" должна разучиться мыслить о себе как о чем-то особом. Само понятие "русской души" должно быть упразднено как мифическое и опасное для человечества. В таком случае в конце концов русские научатся воспринимать себя так, что они ничем не лучше других народов - как сейчас воспринимают себя немцы.

 Иными словами, главной идеей РРФ вместо исключительности должна стать бдительность относительно собственных дурных наклонностей.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 uur geleden zei Doctorow:

Само понятие "русской души" должно быть упразднено как мифическое и опасное для человечества. В таком случае в конце концов русские научатся воспринимать себя так, что они ничем не лучше других народов - как сейчас воспринимают себя немцы.

Ik heb even de vrijheid genomen een andere vertaling te geven. Die van jou vond ik wat cryptisch en enigszins onbegrijpelijk:

"Het begrip "Russische ziel" zelf moet worden afgeschaft als mythisch en gevaarlijk voor de mensheid. In dit geval zullen de Russen uiteindelijk leren zichzelf niet beter te zien dan andere naties - zoals de Duitsers zichzelf nu zien."

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid