Spring naar bijdragen

Opname der gelovigen


Aanbevolen berichten

9 uur geleden zei sjako:

Hij heeft positieve en negatieve leerstellingen naar voren gebracht. Er is ook genoeg kritiek op.

Net zo een nietszeggend commentaar. Ook op Jezus was/is genoeg kritiek. Ik hoef daarvoor alleen maar naar jullie leerstellingen omtrent Hem te kijken.

bewerkt door sandingisaskill
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 259
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik denk dat de grote verdrukking tot doel heeft zoveel mogelijk mensen tot God te doen keren. Het grijze gebied is dan voorbij. Het wordt óf voor of tegen de Schepper. De grote scheiding, zeg maar. Ik

Het heeft niet zo veel nut om elkaar zo in de haren te vliegen denk ik. Laat maar wezen en beschouw het maar als niet geschreven.

Daarom moeten wij ook de 'geesten beproeven of zij uit God zijn' (Johannes 4:1). Je slaat de spijker op zijn kop als je zegt: de Heilige Geest kan niet de ene keer dit beweren en de andere keer dat. D

10 uur geleden zei PetersSimon:

Waarom heeft satan je hart vervuld om te liegen tegen de Heilige Geest....?'

De heilige Geest is geen redeloze kracht, maar God zelf. Zijn werkzame kracht. God is een Geest. Gods Geest is niet beperkt tot de hemel, maar komt tot de uiteinden van het universum. Je ziet het al bij de schepping. In Genesis 1:2 wordt gezegd dat Gods Geest over het water bewoog. Is de Persoon de Geest de Schepper? Nee, de Vader door Jezus Christus mbv de heilige Geest. Nergens in de Bijbel wordt gezegd dat de Persoon de heilige Geest de Schepper is, maar Jehovah. Jehovah is de heilige Geest en dat is wat ook de Bijbel zegt. Het is de zichtbare aanwezigheid van God. Als de Geest een persoon is dan hadden de Joden dat ook moeten geloven.
 

10 uur geleden zei PetersSimon:

Echter, daarnaast leert de Bijbel dat de Heilige Geest een afzonderlijke Persoon is.

Hoe kan het dan dat de heilige Geest ook de Geest van Jezus wordt genoemd? En personificatie komt wel meer voor in de Bijbel. Wat is de naam van de heilige Geest als het een persoon is?

Op het vraagstuk wie of wat de heilige Geest is gaan ze hier diep op in:

https://www.yeshuahatorah.com/wordpress/waarom-de-heilige-geest-geen-persoon-is/

10 uur geleden zei PetersSimon:

God is te groot voor onze piepkleine breintjes.

Daarom is Jezus ook naar de aarde gekomen om God te leren kennen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 15-5-2022 om 09:33 zei sjako:

Daarom is Jezus ook naar de aarde gekomen om God te leren kennen.

Dat wij God kennen wil niet zeggen dat we zijn wezen doorgronden. Het Wezen van God zal ons verstand voor altijd te boven gaan. Echter, wij kennen Hem als Persoon die ons liefheeft en er alles voor over had om ons te redden van het verderf. Wij weten wat ons door God is geschonken: 

"Wat geen oog heeft gezien en geen oor heeft gehoord en wat in geen mensenhart is opgekomen, al wat God heeft bereid voor degenen, die Hem liefhebben. Want óns heeft God het geopenbaard door de Geest. Want de Geest doorzoekt alle dingen, zelfs de diepten Gods. Wie toch onder de mensen weet, wat in een mens is, dan des mensen eigen geest, die in hem is? Zo weet ook niemand, wat in God is, dan de Geest Gods. Wij nu hebben niet de geest der wereld ontvangen, maar de Geest uit God, opdat wij zouden weten, wat ons door God in genade geschonken is. "

Er staat niet dat wij Gods Wezen kunnen doorgronden. Alleen dat wij weten wat ons door God is geschonken.

Dat het de Zoon is door Wie God schiep (Heb.1 Kol. 1) wil niet zeggen dat de Heilige Geest geen aparte Persoon is in de godheid. Als Mens is de Heer Jezus verwekt door de Heilige Geest (Lukas 1). Als Zoon deed de Heer Jezus wat Hij de Vader zag doen (Johannes 5) - in zijn scheppingswerken, in de wonderen die Hij tijdens zijn rondwandeling verrichtte en straks in de opstanding van doden. 

Jezus werd gezalfd met de Heilige Geest en met kracht, wat erop wijst dat de Geest meer is dan alleen een kracht. 

Handelingen 10:38 'hoe God Jezus van Nazareth gezalfd heeft met de Heilige Geest en met kracht en hoe Hij het land doorgegaan is, terwijl Hij goeddeed en allen die door de duivel overweldigd waren, genas, want God was met Hem.'

De aanduiding van Heilige Geest als 'Parakletos', de Hulp, Trooster, Advocaat, (Joh.16) die alleen kon komen als Christus ten hemel voer, wat derhalve met Pinksteren, tien dagen na Christus' hemelvaart ook plaatsvond, is een duidelijke aanwijzing van de Heilige Geest als Persoon in de Godheid, naast de Zoon en de Vader.

Nergens in de Bijbel staat dat 'de Vader' in ons zou komen. Indien jij een tekst weet, verneem ik die graag. Door de Geest woont Christus in ons. Dat is de taal van de Bijbel - omdat de Heilige Geest het uit het zijne neemt en het ons verkondigt. De Heilige Geest brengt ons voortdurend in verbinding met ons Hoofd en onze Hogepriester in de hemel, Christus net zolang totdat we met Hem verenigt worden bij de opname van de gemeente en de bruid één wordt met de Bruidegom.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 8-3-2022 om 22:14 zei sandingisaskill:

Wat wordt er met "alles" bedoeld volgens jou?

Dat zou dan moeten opgaan voor elke martelaar en lijdende christen. Zijn Bruid is wel wat groter dan enkel de mensen die op dat moment leven.


De Bruidgemeente gaat niet door de Grote Verdrukking.  Jezus heeft Zijn leven gegeven voor alle mensen, maar Zijn bloed heeft hij gestort voor Zijn Bruidgemeente die niet hoeft te sterven maar net als Elia wordt opgenomen. Wel staat in de bijbel dat er na de Opmame der gemeente  nog heel veel mensen tot de Bruidgemeente zullen toetreden. Maar dezen gaan dus wel door de Grote Verdrukking.  Wij ontvangen in dat geval echter extra kracht van God. Hij stort Zijn Heilige Geest nog sterker over ons uit zodat we stand kunnen houden in ons geloof.  Sowieso heeft iedere gelovige zijn persoonlijke beschermengel in de hemel.  Voor meer informatie hierover, zie https://www.keesdouwesmit.nl/preken/heeft-elke-gelovige-een-beschermengel-matteus-1810/. De Heilige Geest zorgt dat niemand uit Gods hand geroofd kan worden als we door de Verdrukking gaan. Gelovigen zijn beschermd door het Woord, de Heilige Geest, en door de engelen van God. Dat betekent niet dat ons niets naars kan overkomen, maar wel dat niemand ons uit Gods hand kan roven. Zelfs niet als we het fysieke leven zouden laten.

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...
Op 21-5-2022 om 16:18 zei Flawless victory:

maar net als Elia wordt opgenomen.

Elia is nooit opgenomen. Later in de Bijbel schrijft hij namelijk nog een brief aan koning Joram. 2Kr 21:12-15

12Uiteindelijk kreeg hij een schriftelijke boodschap van de profeet Eli̱a, die luidde: ‘Dit zegt Jehovah, de God van je voorvader David: “Je hebt niet dezelfde weg gevolgd als je vader Josafat of koning A̱sa van Juda.

Mattheus 24:21 zegt dat we door de grote verdrukking heen moeten gaan. Maar dat die tijd beperkt wordt gehouden omdat anders niemand overleeft, ook de uitverkorenen niet. Als de uitverkorenen eerst zouden worden opgenomen zou dit vers nergens op slaan.

Want er zal dan een grote verdrukking zijn zoals er vanaf het begin van de wereld tot nu toe niet is voorgekomen en ook nooit meer zal voorkomen.  22 Als die tijd niet zou worden verkort, zou niemand worden gered. Maar ter wille van de uitverkorenen zal die tijd worden verkort.

Bovendien beschrijft Openbaring de tijd van heftige vervolging tijdens de grote verdrukking.

Openbaring 7 laat een groep ‘die niemand tellen kan’ zien die uit de grote verdrukking komt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

1Kor 15:51 Luister, ik vertel jullie een heilig geheim: we zullen niet allemaal gaan slapen in de dood, maar we zullen allemaal veranderd worden,  52 in een ogenblik, in een oogwenk, tijdens de laatste trompet. Want de trompet zal klinken en de doden zullen onvergankelijk worden opgewekt, en we zullen veranderd worden.  53 Want dit vergankelijke moet onvergankelijkheid aandoen, en dit sterfelijke moet onsterfelijkheid aandoen.

Als je dit vers in het licht ziet van 1Thes 4:17 Daarna zullen wij die nog in leven zijn samen met hen in wolken worden weggerukt, de Heer tegemoet in de lucht. Zo zullen we altijd bij de Heer zijn.  
Dan kan je de volgende conclusie trekken. Bij de tegenwoordigheid van de Heer zullen gezalfden die een hemelse bestemming hebben niet de dood smaken, maar direct veranderd worden en naar de hemel gaan. De tegenwoordigheid van de Heer is vanaf het eindigen van de Tijd der Heidenen. De Tijd der Heidenen is de periode dat er een niet gezalfde regering of koning op de troon van Jehovah zit. Jezus zit als nazaat van David nu op Gods troon. Vanaf die tijd gaan de gezalfden niet meer slapen in de dood, maar worden direct opgenomen in de hemel, de Heer tegemoet. Maar dat geldt dus enkel voor gezalfden met een hemelse bestemming. Voor de grote menigte is er een aardse opstanding straks.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 26-2-2022 om 14:32 zei Hermanos2:

 

De grote verdrukking? Die gaan we gewoon meemaken. Daar moeten we doorheen. Blijf vertrouwen op God! 

 

Misschien moeten we elkaar naar de Rupture een keertje opzoeken. Lijkt er op dat ik ook achterblijf als iemand die maar niet wil geloven in de Rupture. Kunnen we samen wellicht een debut maken in een reality soap van Left Behind.

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 minuten geleden zei Olorin:

Misschien moeten we elkaar naar de Rupture een keertje opzoeken. Lijkt er op dat ik ook achterblijf als iemand die maar niet wil geloven in de Rupture. Kunnen we samen wellicht een debut maken in een reality soap van Left Behind.

Ik ga er vooralsnog vanuit dat ik achterblijf. Omdat ik geloof in eeuwig leven op een herstelde aarde. Maar tegelijkertijd zeg ik erbij dat ik nog wat leesvoer heb over dit onderwerp. Wie weet verander ik van mening? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...
Op 17-8-2022 om 20:12 zei Hermanos2:

Ik ga er vooralsnog vanuit dat ik achterblijf. Omdat ik geloof in eeuwig leven op een herstelde aarde. Maar tegelijkertijd zeg ik erbij dat ik nog wat leesvoer heb over dit onderwerp. Wie weet verander ik van mening? 

Hier is nog een interessante video als aanvulling op je leesvoer over dit onderwerp.

📺 7 Pretrib Problems and the Prewrath Rapture (Full Movie)

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid