Spring naar bijdragen

Situatie Oekraïne


Aanbevolen berichten

11 minuten geleden zei Hermanos2:

@Willempie wat mij zorgen baart is het gebrek aan eenheid in het christendom. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.

Dat is voor mij ook een zorg. De verdeeldheid in de maatschappij van de laatste jaren werkt ook door in de kerken. vooral in Nederland is mijn indruk. Veel mensen durven bijna niets meer te zeggen uit angst ruzies te veroorzaken. Het werkt ook door in families en zelfs gezinnen. Internationaal zie je trouwens wel een enorme groei van het christendom (zelfs in Iran) en in Oekraïne werken veel kerken samen met christelijke hulporganisaties om het leed zoveel mogelijk te verlichten. Dat is dan weer hoopgevend. De Kerk blijft wel bestaan zolang die nog een functie heeft in Gods plan.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 590
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Door ze op te roepen voor mobilisatie natuurlijk. Sommige Russen zijn om die reden uit Rusland gevlucht omdat die zich niet in moordenaars wilden laten veranderen.

Neen, ik heb alle propaganda afgezworen. Je bent dictatoriaal of je bent het niet, en na corona zijn alle naties op de wereld wel ontmaskerd als dictatoriaal.  Waar geen persvrijheid is en o

Voor jou is de wereld  blijkbaar erg simpel. Oekraïne is lief. Wij zijn ook lief. Rusland (of beperk het tot Poetin) is stout.  Was je ook zo bezorgd over het lot van de Oekraïense bevolking tijdens d

Posted Images

3 minuten geleden zei Willempie:

Dat is voor mij ook een zorg. De verdeeldheid in de maatschappij van de laatste jaren werkt ook door in de kerken. vooral in Nederland is mijn indruk. Veel mensen durven bijna niets meer te zeggen uit angst ruzies te veroorzaken. Het werkt ook door in families en zelfs gezinnen. Internationaal zie je trouwens wel een enorme groei van het christendom (zelfs in Iran) en in Oekraïne werken veel kerken samen met christelijke hulporganisaties om het leed zoveel mogelijk te verlichten. Dat is dan weer hoopgevend. De Kerk blijft wel bestaan zolang die nog een functie heeft in Gods plan.  

Ik probeer de verschillen te negeren en de overeenkomsten te zoeken. Het is ondoenlijk om te begrijpen waarvoor al die verschillende denominaties staan. Teveel verschillende inzichten en uitleggingen. Ik probeer DE christen te zien in hij/zij die volledig vertrouwt op Yeshua, de Messias. Dat moet de bindende factor zijn. Veel zal nog duidelijker worden naarmate het einde nadert. Israël zal haar leidende rol in Gods plan terugkrijgen. De kerken die dat niet willen toestaan en nog in de vervangingstheologie blijven hangen die zullen dan toch moeten bijdraaien. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Noppert1998:

Rusland valt aan, Rusland pakt gebied van Oekraine in maar het Westen is de agressor en wil geen vrede,

Propaganda. Moeder Rusland zei nog, doe het nou niet, en wij deden het toch. 
En volkomen waarheid. Het Westen wil inderdaad geen vrede.

3 uur geleden zei Noppert1998:

Jij en Tomega praten in dit topic de Russische propaganda na. Rusland valt Oekraine binnen, neemt gebieden in en dan noem jij het Westen agressief. Ga daar eens op in?

Propaganda. Waarom daarop ingaan, als je niet wilt verwerken wat ik zeg? Het maakt niet uit wat ik zeg, helemaal niets. Behalve dan overtollig bewijs voor het nep-beeld van mij, dat je in je hoofd al hebt vastgenageld.

De revolutie is aangemoedigd door het Westen. De revolutie is mogelijk gemaakt door fascisten. Het revolutie regime heeft fascisten op de Russische meerderheidsprovincies afgestuurd. Duizenden doden vielen daar, waar geen Russische bescherming was.

Een agressor zegt: kom op, pak ze aan! Een vredezoeker zegt: houd toch op, je bombardeert je eigen burgers.
En de nationalist en de fascist geven elkaar de hand, en zeggen: tijd dat die Russen in ons land het veld ruimen.
Maar: de democratische meerderheid was pro-Russische en de nationale taal en cultuur is half Russisch.
Het is daarom een eenvoudige etnische oorlog in de stijl van de Balkanoorlogen. Opgewekt, en gestimuleerd en gefaciliteerd door de agressors in het Westen. Dat Rusland hier een rol speelt heeft met dit alles niets te maken. En tegelijk alles.
En juist daarom, heeft Rusland het recht om zich er in te mengen, En Europa niet. het is een interne aangelegenheid van de Russische Federatie, en als je het anders ziet, heeft Kiev als revolutie-bewind geen recht om de provincies te bezetten die zichzelf onafhankelijk hebben verklaard.

Kiev is niets anders dan een pathologische leugenmachine. De Russen Zijn niet anders gewend dan propaganda.
maar zowel het een als het ander, geven geen excuus om onderdeel uit te maken van de leugenmachinaties.

De Oosters-Oekraïense provincies wilden een Oekraïense Federatie. De Krim was al behoorlijk autonoom.
En de West-Oekraïense provincies willen een West-Oekraïense soevereine eenheidsstaat die de plaats inneemt van heel Oekraïne.
Dat Noppert, is geen propaganda, maar feit. Zo slecht zijn ze. Duizenden doden heeft dat gekost.
Maar het loven en nakakelen van die etnisch nationalistische machtswellustelingen, dat is wél propaganda.
Want de motieven zijn slecht en de basis is onwettig en de feiten zijn alle gelogen.
Massagraven, gebonden handen, martelingen, het zijn de werkwijzen van mensen met haat.
De Oost-Oekraïners hadden geen reden om te haten, want ze hadden de politieke meerderheid.
Maar de West-Oekraïners hebben voor een (klein?) deel een diepe haat tegen hun eigen volk, die ze "Russen" noemen.
Terwijl de Russen die het land binnenreden en steun verwachtten als vliegen werden gemept door Javelins en soortgelijke aanvalswapens uit het Westen, die uit elk raam en vanaf elke hoek afgeschoten kunnen worden. En wat uit de tanks kwam kruipen werd keurig met drones gevolgd en opgespoord en afgemaakt.

Oorlog is vreselijk. Maar deze oorlog voorstellen als de heiligen tegen de beesten, is niet alleen propaganda, maar is tegen beter weten in kiezen voor kwaad. Het is het beest in jezelf voeden en loslaten. Als je duizenden burgers laat bombarderen, en dan schijnheilig gaat lopen roepen (als iemand die zich identificeert met die burgers, daar wat aan gaat doen), dat er een "soevereiniteit" is geschonden, dan heb je echt een tik van de propagandamolen gehad. En een probleem met helder wegen hoe wijzelf er in vergelijkbare omstandigheden mee omgaan.
En evenzo met het tonen van neergeschoten militairen en burgers. Dat gebeurt al bijna tien jaar. Zeven jaar nadat in Donetsk meer dan 130 schoolgaande kinderen gedood waren door het Oekraïense leger en Nationalistische paramilitairen (bron-Alley of angels), kwam het Oekraïense parlement met een herdenking voor de 152 kinderen die waren veroorzaakt door de Russische aggressie (On June 1, the Verkhovna Rada adopted Resolution, No.5343, "On honoring the memory of children who died as a result of the armed aggression of the Russian Federation against Ukraine." It provides for honoring at the state level the memory of children who died as a result of the armed aggression of the Russian Federation against Ukraine on June 4 annually. Bron)
Dan tellen ze andere kinderen en de Oost-Oekraïense kinderen tellen ze als Russische collaborateurs, of ze liegen en ze bedoelen dat zijzelf die kinderen hebben laten beschieten en doodgaan. Voor hun is dat geen propaganda. Want zij haten (niet letterlijk, maar gevoed door de propaganda zoals jij ook) de Russen, en sinds 2015 worden Russen als minderwaardig gezien en zijn Russische emblemen ook wettelijk verboden in de Oekraïne. Anekdotisch voorbeeld al eerder in dit onderwerp is de film waarin een Oekraïense militair verklaart tien Russen gevangen te hebben genomen, maar vanwege de verhalen van verkrachtingen en de beestachtige omgang met mensen, had hij ze maar neergeschoten. Dat is wat propaganda doet met mensen, en we zien in discussies dat dit ook echt zo werkt. En altijd is er een verhaal en een tegenverhaal met false-flag claims. Een zootje is het, en wij geloven uitsluitend wat Zelenski's regime zegt. Mooi anekdotisch voorbeeld van twee waarheden tegelijk zie dit newsbericht. Maar eigenlijk ook onzin om te kijken. je weet het wel. Want als een Russische pijplijn wordt gesaboteerd, zeggen we oprecht dat Rusland het heeft gedaan, en als de Krimbrug wordt beschoten zeggen we oprecht dat Rusland dat heeft gedaan en als de Kerncentrale die Rusland bezet heeft wordt beschoten zeggen we oprecht dat Rusland dat heeft gedaan en als er Russisch sprekende iets slechts doet, weten we zeker dat dat een Rus is. Maar elke Oekraïner spreekt vloeiend Russisch, terwijl elke Rus moeite heeft met het Oekraïens. Wij geloven wat we willen geloven, en de waarheid interesseert ons echt niet. Het neerhalen van de MH17 beschouwen als een oorlogsdaad van Rusland, is de lakmoesproef die pijn doet, maar veel zegt. Dat Rusland verliest dat interesseert ons, kostte wat het kost. Dat dat feitelijk een verovering en etnische zuivering is van het vrije en altijd al heel autonome De Krim, willen we niet weten, en dat de West-Oekraïense regering een gewelddadig regime is weten we wel, maar interesseert ons ook niet. We nemen het warm op in onze "wereld orde" terwijl de burgeroorlog die Kiev heeft gestart nog volop te maken heeft met de gevolgen daarvan. Maar dat die rottige Russen uitgeschakeld worden, dat interesseert ons.
En daarom is gewettigd de opvatting dat de propaganda-oorlog al een verliezer heeft, en die verliezer zijn wij zelf.

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Hermanos2:

Ik probeer de verschillen te negeren en de overeenkomsten te zoeken. Het is ondoenlijk om te begrijpen waarvoor al die verschillende denominaties staan. Teveel verschillende inzichten en uitleggingen. Ik probeer DE christen te zien in hij/zij die volledig vertrouwt op Yeshua, de Messias. Dat moet de bindende factor zijn. Veel zal nog duidelijker worden naarmate het einde nadert. Israël zal haar leidende rol in Gods plan terugkrijgen. De kerken die dat niet willen toestaan en nog in de vervangingstheologie blijven hangen die zullen dan toch moeten bijdraaien. 

Zelf denk ik dat de verschillen tussen de denominaties heel erg worden overdreven en dat veel kerken in werkelijkheid zelfs niet eens van elkaar te zijn onderscheiden. Dat geldt vooral voor de denominaties in de evangelische hoek. Het is niet zo dat iedere denominatie er een eigen leer op na houdt en in de praktijk werken ze vaak met elkaar samen. De reden dat er zoveel verschillende denominatie bestaan is niet dat ze allemaal anders zijn maar dat ze een andere oorsprong hebben. Een paar voorbeelden: De Methodisten zijn voortgekomen uit de opwekkingsbeweging van de Wesley's en Whitefield. De Baptisten hebben hun oorsprong in "de prins der predikers", Spurgeon. Zo zijn de meeste kerkgenootschappen ontstaan in een bepaalde tijd en plaats. In Nederland hebben we waarschijnlijk een vertekend beeld vanwege de typisch Nederlandse kerkscheuringen in de Calvinistische kerken. Verder deel ik jouw opvatting volledig. Iedereen die Jezus liefheeft is mijn broeder of zuster of vader of moeder of zoon of dochter. Dat is geheel interdenominaal. Het is kerk overschrijdend.   

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-3-2023 om 00:37 zei Tomega:

Propaganda. Moeder Rusland zei nog, doe het nou niet, en wij deden het toch. 
En volkomen waarheid. Het Westen wil inderdaad geen vrede.

Propaganda. Waarom daarop ingaan, als je niet wilt verwerken wat ik zeg? Het maakt niet uit wat ik zeg, helemaal niets. Behalve dan overtollig bewijs voor het nep-beeld van mij, dat je in je hoofd al hebt vastgenageld.

Figuren zoals @Noppert1998 zijn volledig bewerkt en verworden tot waakhonden van de joodse belangen waarvoor ze hun christelijke geloof hebben opgeofferd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Piebe:

Figuren zoals @Noppert1998 zijn volledig bewerkt en verworden tot waakhonden van de joodse belangen waarvoor ze hun christelijke geloof hebben opgeofferd.

Dat is mogelijk, maar door daar een vlag bij te hijsen, bewerk je ook zelf. Want ik reageerde op wat werd gezegd, niet op wie wat is - anders dan hij communiceert.

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Tomega:

Dat is mogelijk, maar door daar een vlag bij te hijsen, bewerk je ook zelf. Want ik reageerde op wat werd gezegd, niet op wie wat is.

Ik houd niet van vlaggen.

Verder moet me van het hart dat ik humanisme niet kan rijmen met wat de joodse messias op de agenda heeft te staan. Indien hij komt dan ontketent hij een joodse oorlog waarbij alle gojim gedood worden (dus ook baby's) en die oorlog is dan mede mogelijk gemaakt door atheïsten zoals @Noppert1998 die de joodse belangen behartigen onder een valse vlag van humanisme. Ik houd hen dan ook allemaal verantwoordelijk voor de hoop op de komst van de aanstichter van die racistische oorlog. Een oorlog waarbij racisme louter het motief zal zijn en alle christelijke baby's gedood worden. Een echte humanist zal nooit de belangen behartigen van lieden die daarop hopen.

Ik heb meer respect voor een man die me laat weten waar hij staat - zelfs als hij verkeerd is - dan iemand die zich voordoet als een engel maar niets anders is dan een duivel.

'Zie, Ik geef u enigen uit de synagoge des satans, dergenen die zeggen dat zij Joden zijn, en zijn het niet, maar liegen; zie, Ik zal maken dat zij zullen komen en aanbidden voor uw voeten, en bekennen dat Ik u liefheb.' (Op 3,9)

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Piebe:

Ik houd hen dan ook allemaal verantwoordelijk voor de hoop op de komst van de aanstichter van die racistische oorlog. Een oorlog waarbij racisme louter het motief zal zijn en alle christelijke baby's gedood worden.

Alles wat je krijgt en geeft, is geest. Geesten, per definitie, zijn surfers: ze gaan mee met stromen en golven van gelijkgezinde geesten. En alleen door ankers en brekers van waarheid en zuiverheid, krijgen de geesten beperkingen en belemmeringen, en in een geestelijk sterke maatschappij, verdwijnen die geestelijke stromingen, omdat ze zich moeten confronteren met principes en recht en waarheid en zuiverheid, alvorens ze als geest toegang krijgen in het denken van anderen. Geestelijk met een hoofdletter is daarom niet meegaan met de geesten van tijd en sentiment, maar een enten in een Geest van God, dat is in Waarheid, Zuiverheid, Recht, Verzoening, Vrede, en het Stoppen van alle geestelijke prut, ook als die van een goede kant komt. Wat jij hier spreekt, getuigt van een geest die gedijt bij de gratie van haat en misbruik van hetgeen toch staat te gebeuren. Die geest heeft dus overlevingskans, mits voldoende gedrenkt in kwade overleggingen. Dat maakt wat je zegt in potentie kwaadaardig.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 10-3-2023 om 23:14 zei Noppert1998:

 

 

En jij Hermanos, ben jij al benaderd door Putins KGB/FSB?

Mensen met bekrompen en achterhaalde denkbeelden meeten elkaar, dat is duidelijk.

Woensdag niet vergeten te stemmen op de NSB, o nee FvD heet dat tegenwoordig.

 

@sjako Noppert vergelijkt mij hier met NSB. Ik koester andere idealen. Ik wil je verzoeken hier kritisch naar te kijken. Dit is een zware belediging. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Hermanos2:

@sjako Noppert vergelijkt mij hier met NSB. Ik koester andere idealen. Ik wil je verzoeken hier kritisch naar te kijken. Dit is een zware belediging. 

@sjako Hermanos2 schreef dat hij hier niet meer zou komen, maar blijft nu,  kennelijk met als enige doel om de boel op te hitsen en mensen en oor aan te naaien. Ik wil je verzoeken hier kritisch naar te kijken......

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er is een arrestatiebevel voor Poetin. Hij wordt besc huldigd van genocide en heeft het wel erg eenvoudig gemaakt het bewijsmateriaal rond te krijgen, aangezien hij de activiteit waarvan hij wordt beschuldigd, gewoon toegeeft (Bron: NOS). 

Dat hij nu als president niet zal worden gearresteerd, betekent nergens dat hij de toekomst niet wordt gearresteerd zoals toendertijd Slobodan Milošević, mensen voor het Neurenberg Tribunaal, het Joegoslavië Tribunaal, Rwandatribunaal, Cambodjatribunaal, etc. Het kan eveneens gebeuren dat hij per ongeluk uit een raam van een hoog gebouw valt of per ongeluk dood wordt aangetroffen, zoals bijv. de officiële versie aangaande Qadhafi volgens de premier van de overgangsregering luidde dat het voertuig waarin Qadhafi zat terechtkwam in een vuurgevecht en Qadhafi daar stierf, terwijl latere videobeelden gewoon bevestigen dat hij levend werd opgepakt en vervolgens werd afgemaakt (klik).

Ik vermoed dat Poetin geen tien jaar meer zal leven.

Ik hoop trouwens dat Trump ook wordt gearresteerd.

 

bewerkt door Chaim
Link naar bericht
Deel via andere websites

https://nos.nl/liveblog/2467288-zuid-afrika-in-verlegenheid-door-arrestatiebevel-poetin

Citaat

Een voorgenomen bezoek van de Russische president Poetin brengt Zuid-Afrika mogelijk in een lastig parket. Poetin is van plan om in augustus de BRICS-top bij te wonen, de bijeenkomst van vijf opkomende economieën Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika.

Het arrestatiebevel bezorgt Poetin nu al problemen.  Ook al krijgt hij van ZA de garantie dat ZA de internationale rechtsorde aan zijn laars lapt, Poetin kan nooit zeker weten of hij ja/nee achter de tralies verdwijnt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Chaim:

Er is een arrestatiebevel voor Poetin. Hij wordt beschuldigd van genocide en heeft het wel erg eenvoudig gemaakt het bewijsmateriaal rond te krijgen, aangezien hij de activiteit waarvan hij wordt beschuldigd, gewoon toegeeft (Bron: NOS). 

Terwijl wat jij niet toegeeft en waarvan je niet wordt beschuldigd, gewoon hier door jou wordt gepresenteerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 uur geleden zei Tomega:

Terwijl wat jij niet toegeeft en waarvan je niet wordt beschuldigd, gewoon hier door jou wordt gepresenteerd.

Wat heeft dat er nou mee te maken? Er is een arrestatiebevel voor Poetin, dat is ontopic. Hij wordt beschuldigd van genocide en heeft het wel erg eenvoudig gemaakt het bewijsmateriaal rond te krijgen, aangezien hij de activiteit waarvan hij wordt beschuldigd, gewoon toegeeft (Bron: NOS).

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Chaim:
13 uur geleden zei Tomega:

Terwijl wat jij niet toegeeft en waarvan je niet wordt beschuldigd, gewoon hier door jou wordt gepresenteerd.

Wat heeft dat er nou mee te maken? Er is een arrestatiebevel voor Poetin, dat is ontopic. Hij wordt beschuldigd van genocide en heeft het wel erg eenvoudig gemaakt het bewijsmateriaal rond te krijgen, aangezien hij de activiteit waarvan hij wordt beschuldigd, gewoon toegeeft (Bron: NOS).

Ontopic; en incorrect vanwege het onheilige nakakelgehalte van wat je nu ook in de rebound zegt. Waarmee je een smet werpt op je presentatie dat je hier de functie en plaats van een Jood vertolkt. Want een Jood verantwoordt zich aan de wet van God, niet aan de geesten der volkeren en hun vertegenwoordigende manifestaties.  Indien wie een Jood is, naar heidense wijze leeft, en niet naar Joodse wijze, waarom spoort diegene de heidenen aan om hem als Jood te classificeren? (Galaten 2:14).

Romeinen 2: 28-29
Want die is niet een Jood, die het in het openbaar is; noch die is de besnijdenis, die het in het openbaar in het vlees is;
Maar die is een Jood, die het in het verborgen is, en de besnijdenis des harten, in den geest, niet in de letter, is de besnijdenis; wiens lof niet is uit de mensen, maar uit God.

Romeinen 4:12-13
En Abraham is een vader der besnijdenis, dengenen namelijk, die niet alleen uit de besnijdenis zijn, maar die ook wandelen in de voetstappen des geloofs van onzen vader Abraham, hetwelk in de voorhuid was. Want de belofte is niet door de wet aan Abraham of zijn zaad geschied, namelijk, dat hij een erfgenaam der wereld zou zijn, maar door de rechtvaardigheid des geloofs.

Mattheüs 3:7-10
Hij dan, ziende velen van de Farizeën en Sadduceën tot zijn doop komen, sprak tot hen: Gij adderengebroedsels! wie heeft u aangewezen te vlieden van den toekomenden toorn? Brengt dan vruchten voort, der bekering waardig.
En meent niet bij u zelven te zeggen: Wij hebben Abraham tot een vader; want ik zeg u, dat God zelfs uit deze stenen Abraham kinderen kan verwekken. En ook is alrede de bijl aan den wortel der bomen gelegd; alle boom dan, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Tomega:

Ontopic; en incorrect vanwege het onheilige nakakelgehalte van wat je nu ook in de rebound zegt. Waarmee je een smet werpt op je presentatie dat je hier de functie en plaats van een Jood vertolkt. Want een Jood verantwoordt zich aan de wet van God, niet aan de geesten der volkeren en hun vertegenwoordigende manifestaties.  Indien wie een Jood is, naar heidense wijze leeft, en niet naar Joodse wijze, waarom spoort diegene de heidenen aan om hem als Jood te classificeren? (Galaten 2:14).

Romeinen 2: 28-29
Want die is niet een Jood, die het in het openbaar is; noch die is de besnijdenis, die het in het openbaar in het vlees is;
Maar die is een Jood, die het in het verborgen is, en de besnijdenis des harten, in den geest, niet in de letter, is de besnijdenis; wiens lof niet is uit de mensen, maar uit God.

Romeinen 4:12-13
En Abraham is een vader der besnijdenis, dengenen namelijk, die niet alleen uit de besnijdenis zijn, maar die ook wandelen in de voetstappen des geloofs van onzen vader Abraham, hetwelk in de voorhuid was. Want de belofte is niet door de wet aan Abraham of zijn zaad geschied, namelijk, dat hij een erfgenaam der wereld zou zijn, maar door de rechtvaardigheid des geloofs.

Mattheüs 3:7-10
Hij dan, ziende velen van de Farizeën en Sadduceën tot zijn doop komen, sprak tot hen: Gij adderengebroedsels! wie heeft u aangewezen te vlieden van den toekomenden toorn? Brengt dan vruchten voort, der bekering waardig.
En meent niet bij u zelven te zeggen: Wij hebben Abraham tot een vader; want ik zeg u, dat God zelfs uit deze stenen Abraham kinderen kan verwekken. En ook is alrede de bijl aan den wortel der bomen gelegd; alle boom dan, die geen goede vrucht voortbrengt, wordt uitgehouwen en in het vuur geworpen.

Dit draadje gaat over de situatie in Oekraïne, niet over christenen die zich als Joden betitelen.

 

Relevant is dat er een arrestatiebevel voor Poetin is; dat is ontopic. Hij wordt beschuldigd van genocide en heeft het wel erg eenvoudig gemaakt het bewijsmateriaal rond te krijgen, aangezien hij de activiteit waarvan hij wordt beschuldigd, gewoon toegeeft (Bron: NOS). Jouw antwoord daarop is geheel offtopic.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Chaim:

Dit draadje gaat over de situatie in Oekraïne, niet over christenen die zich als Joden betitelen.

Relevant is dat er een arrestatiebevel voor Poetin is; dat is ontopic. Hij wordt beschuldigd van genocide en heeft het wel erg eenvoudig gemaakt het bewijsmateriaal rond te krijgen, aangezien hij de activiteit waarvan hij wordt beschuldigd, gewoon toegeeft (Bron: NOS). Jouw antwoord daarop is geheel offtopic.

En ook ten derde male kwam er geen bezinning. On-topic en relevant, is dat jij inhoud brengt, waarvoor jij zelf blind blijft. Dat is on-topic en relevant, want wat is de functie en rol van een zender, als hij geen weet heeft van wat hij zendt? Hoe wordt hij overtuigd, van wat hij ook bij herhaling bij zichzelf niet kan waarnemen? Erg eenvoudig, en gewoon toegeven, zijn woorden die een bepaalde minimale cognitieve omgang veronderstellen, met wat er wordt gecommuniceerd.

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Tomega:

En ook ten derde male kwam er geen bezinning. On-topic en relevant, is dat jij inhoud brengt, waarvoor jij zelf blind blijft. Dat is on-topic en relevant, want wat is de functie en rol van een zender, als hij geen weet heeft van wat hij zendt? Hoe wordt hij overtuigd, van wat hij ook bij herhaling bij zichzelf niet kan waarnemen? Erg eenvoudig, en gewoon toegeven, zijn woorden die een bepaalde minimale cognitieve omgang veronderstellen, met wat er wordt gecommuniceerd.

Hoe lang gaat het nog duren voordat jij gewoon eens ontopic reageert in plaats van de hele zaak - als gewoonlijk - offtopic te leiden? Geef eens een inhoudelijke respons op het gegeven dat er een arrestatiebevel voor Poetin is.

Link naar bericht
Deel via andere websites

In deze draad schijnt het de bedoeling te zijn om slecht te spreken over Rusland? Niet iedereen schijnt te begrijpen dat Russen ook mensen zijn. Huisvaders, die gedwongen worden de wapens op te nemen. Net zoals Oekraïners, die ook gedwongen worden de wapens op te nemen. Niet omdat ze dat allemaal willen maar omdat de machthebbers die hoog en droog zitten dat besloten hebben. En de rest van de wereld kijkt toe en blijft het vuur voeden zodat het blijft branden.

Ik herinner me een gebeurtenis in januari toen een paar honderd Russische soldaten in een gebouw de fout maakten om massaal in te loggen op een Oekraïens netwerk en zo eenvoudig gelokaliseerd konden worden. Een paar raketten uit Oekraïne waren genoeg om honderden doden en gewonden te veroorzaken. Wat mij betreft was dit een heel slechte actie. Dat had anders gekund. Ik noem het misdadig. Het was geen gevechtssituatie. In deze oorlog zijn geen good of bad guys. En straks ook geen winnaars, alleen maar verliezers.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Hermanos2:

In deze draad schijnt het de bedoeling te zijn om slecht te spreken over Rusland? Niet iedereen schijnt te begrijpen dat Russen ook mensen zijn. Huisvaders, die gedwongen worden de wapens op te nemen.

En die huisvaders werden ook gedwongen om te verkrachten?  Of zinloos te moorden?  Alles is de schuld van 1 man (Poetin) en de rest mag weer "ich habe nicht gewusst" roepen na afloop?

Citaat

Net zoals Oekraïners, die ook gedwongen worden de wapens op te nemen. 

Gedwongen ja.  Gedwongen door de indringers.   Het leven van de Oekraïners in de bezette gebieden is een hel.  Dus is het terug vechten of naar veilige landen zoals het onze vluchten.  Maar ja, zoals we van WO2 hebben geleerd stopt een dictator niet als je niks doet.   Zouden alle Oekraïners bij wijze van spreken het land uit vluchten dan is daarna Moldavië of een ander land aan de beurt.  Net zo lang totdat ze ook aan de Nederlandse grens staan.  Wrede dictators bluffen niet , dat is de les van WO2. 

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/voorzitter-russische-veiligheidsraad-dreigt-met-raketaanval-op-internationaal-strafhof-in-den-haag

Citaat

Dmitri Medvedev, vice-voorzitter van de Veiligheidsraad van de Russische Federatie, heeft gedreigd het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag te bombarderen. Dit weekend liet het ICC weten een arrestatiebevel te hebben uitgevaardigd tegen de Russische dictator Vladmir Poetin vanwege oorlogsmisdaden in Oekraïne.

Of ze hun dreigementen waar maken valt niet te weten.  Maar ook Nederland loopt gevaar.  Dmitri Medvedev is niet de eerste de beste, het is een trouwe vazal van het Kremlin.

Link naar bericht
Deel via andere websites
29 minuten geleden zei Hopper:

En die huisvaders werden ook gedwongen om te verkrachten?  Of zinloos te moorden?  Alles is de schuld van 1 man (Poetin) en de rest mag weer "ich habe nicht gewusst" roepen na afloop?

Gedwongen ja.  Gedwongen door de indringers.   Het leven van de Oekraïners in de bezette gebieden is een hel.  Dus is het terug vechten of naar veilige landen zoals het onze vluchten.  Maar ja, zoals we van WO2 hebben geleerd stopt een dictator niet als je niks doet.   Zouden alle Oekraïners bij wijze van spreken het land uit vluchten dan is daarna Moldavië of een ander land aan de beurt.  Net zo lang totdat ze ook aan de Nederlandse grens staan.  Wrede dictators bluffen niet , dat is de les van WO2. 

https://www.bnnvara.nl/joop/artikelen/voorzitter-russische-veiligheidsraad-dreigt-met-raketaanval-op-internationaal-strafhof-in-den-haag

Of ze hun dreigementen waar maken valt niet te weten.  Maar ook Nederland loopt gevaar.  Dmitri Medvedev is niet de eerste de beste, het is een trouwe vazal van het Kremlin.

Ook jij Hopper, ook jij bent in staat om te moorden, verkrachten en plunderen. Want dat is wat oorlog zo verschrikkelijk maakt. Het laat mensen dingen doen waarvan ze altijd hebben durven beweren dat ze dat NOOIT zouden doen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei Hermanos2:

Ook jij Hopper, ook jij bent in staat om te moorden, verkrachten en plunderen. Want dat is wat oorlog zo verschrikkelijk maakt. Het laat mensen dingen doen waarvan ze altijd hebben durven beweren dat ze dat NOOIT zouden doen. 

Je bedoelt dat de meeste mensen dat zullen doen.  De meeste Russische verkrachters en moordenaars zijn inmiddels al weer dood.  Zo krijgt een ieder wat hem toekomt.  Ze hadden immers niks te zoeken in een buurland.  Intelligente Russen zagen de bui al jaren aan komen en zijn naar het buitenland gegaan.  Intelligentie loont.

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Hopper:

Je bedoelt dat de meeste mensen dat zullen doen.  De meeste Russische verkrachters en moordenaars zijn inmiddels al weer dood.  Zo krijgt een ieder wat hem toekomt.  Ze hadden immers niks te zoeken in een buurland.  Intelligente Russen zagen de bui al jaren aan komen en zijn naar het buitenland gegaan.  Intelligentie loont.

Een ander voorbeeld. Iets verder weg. Zijn kindsoldaten, die kunnen doden zonder met hun ogen te knipperen, slechte mensen? Zijn het gewetenloze moordenaars die de doodstraf verdienen? Of moeten ze in een liefdevolle omgeving opgevangen en opnieuw “geprogrammeerd” worden?

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei Hermanos2:

Een ander voorbeeld. Iets verder weg. Zijn kindsoldaten, die kunnen doden zonder met hun ogen te knipperen, slechte mensen? Zijn het gewetenloze moordenaars die de doodstraf verdienen? Of moeten ze in een liefdevolle omgeving opgevangen en opnieuw “geprogrammeerd” worden?

Geen relevantie met het onderwerp.  Er zijn -voor zover bekend- geen kindsoldaten bij het Russische leger.   Wel gewetenloze moordenaars.  (Boetsja en elders).  In een rechtsstaat worden gewetenloze moordenaars gevonnist en gestraft.  In Rusland zijn ze in dienst van de overheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid