Spring naar bijdragen

Situatie Oekraïne


Aanbevolen berichten

6 uur geleden zei 010:

Het is 1 groot complot argument komt weer om de hoek kijken.....

Het complot is dit: Oekraïne definitief in de Amerikaanse invloedsfeer te trekken,
met als voorwendsel de "bezetting" van de Krim.

Het belang is niet de Krim, vanzelf, maar de NordStream2 en de Russische positie in de wereldpolitiek.
Daarover een stukje dat ergens anders stond:

Het idee van koude oorlog en van dreigen, is dat er een serieus gesprek komt.
De normale reactie is dan niet om gillend naar de dreiger te gaan wijzen,
Maar om met de dreiger om de tafel te gaan zitten wat hem bezielt.

Biden heeft niet gedreigd, maar afgesproken en ondertekend,
om de Oekraïne te helpen tegen Rusland, die in het verdrag als militaire en economische vijand wordt bestempeld.
waarbij alle maatregelen worden overwogen die nodig zijn om de landsgrenzen van de Oekraïne te herstellen tot voor de Revolutie van 2014, en alle sancties en maatregelen mogen worden ingezet om ook de handelsbelangen van Rusland (Nord-Stream2) als bedreiging van de Europese economie te mogen dwarsbomen. Wat alleen maar waarheid is voor de Oekraïne zelf en de Verenigde Staten. Vraag de Duitsers maar.

De autonomie van de Krim en de Donbass wordt dus niet erkend,
maar de Verenigde Staten (de NAVO) belooft ook plechtig,
die autonomie tot in de eeuwigheid te zullen zien als een oorlogshandeling van Rusland.

Zolang jij dus niet na wenst te denken over de vraag wat de definitie is van de soevereiniteit,
en wat de rechtsgeldigheid is van een muitende meute die een regering benoemt,
die met geweld de niet-muitende provincies gaat onderwerpen,
zul jij niet begrijpen wat de oorzaak is van dit conflict.

1. De revolutie van 2014 was geen onderdeel van een democratisch proces.
2. De soevereiniteit of autonomie van de Oekraïne is de facto opgesplitst in een deel dat de revolutie volgde,
en een deel dat zich verzette tegen de revolutie.
3. Net als in de Amerikaanse burgeroorlog vindt er dan een krachmeting plaats: maar de drie provincies hebben nooit hun autonomie prijsgegeven, wat de facto betekent dat de Oekraïne is opgedeeld in Oost en West.
3. Maar omdat de bevolking van de niet-revolutionaire gebieden vooral Russen zijn, zoals ook heel de Oekraïne voor de revolutie tegelijk pro-NAVO als pro-Russisch was, heeft het Westen net gedaan alsof die Oekraïners in feite Russen zijn, en net gedaan alsof die gebieden alleen maar door Russen werden verdedigd.
4. Dat net doen alsof het Russen zijn, dat deed het revolutionaire Westen van de Oekraïne ook: de Russische taal werd verboden, en tanks en artillerie werd op de drie provincies afgestuurd. Want in het nationalistische Oekraïne is veel warmte en vuur voor het Oekraïne van de nationalisten, maar daarin is geen plaats voor Russische Oekraïners. Dat is de bekende propagandistisch-ideologische omgang met de realiteit.
5. Dat Rusland toen de Krim heeft geholpen om zonder bloedvergieten haar recht en haar vrede en veiligheid te waarborgen is een schone zaak. Helaas had Rusland niet de moed om datzelfde te doen met de Donbass. Het gevolg is een langzame wurg- en vernietigingsslag om de Donbass.
6. Maar de grote vraag is: waarom alleen Rusland? Waarom liet de NAVO en waarom liet de EU dit gebeuren? Acht jaar lang! 14.000 doden! Dat is heel eenvoudig: vanwege het grotere geo-politieke plaatje. Recht telt niet. Democratie telt niet. Bommen gooien op de eigen burgers is OK. Veiligheid telt niet. Vrede is niet het hoogste doel.
7. Het NAVO-verdrag verbiedt om zich te bemoeien met landen die in oorlog zijn en ook met landen die niet democratisch zijn gevormd, laat staan dat het NAVO verdrag toestaat om bij voorbaat in een situatie te stappen waarbij een land niet in de wens leeft om in vrede met alle landen te willen leven. In het bijzonder preambule, artikel 4 van het 2008 verdrag, dat in 2021 versie eruit werd gewipt, formuleert een schending van het internationale recht, waar stond geformuleerd dat: de partijen het belang bevestigen van de veiligheidswaarborgen die zijn beschreven in de driepartijen verklaring door de presidenten van de V.S., de Russische Federatie en Oekraïne op 14 Januari 1994, en het Boedapest Memorandum over veiligheidswaarborgen in verband met de toetreding van de Oekraïne tot het NON-Proliferatie verdrag voor nucleaire wapens van 5 December 1994.
8. het enige hogere ideaal dat Het Westen nastreeft is dit: de Oekraïne is als gebied EIGENDOM van de door revolutie aan de macht gekomen regering. En de Russische bevolking die wet en recht en nationaliteit aan hun kant hebben staan, zijn rechteloos.
En heel de wereld komt samen als een streng-gereformeerde synode,
vroom oreren over de hoogste waarden die zij vertegenwoordigen,
tegenover de perverse waarden van de boeven die zonder bloedvergieten
de vrede en veiligheid van de bevolking van de Krim hebben gewaarborgd.

- De soevereiniteit wordt gezegd, en het woordenboek zegt: dat is incorrectt. Je hebt in de Donbass helemaal geen gezag
- Autonoom Oekraïens wordt gezegd, en de waarheid laat zien: er zijn onafhankelijke autonome gebieden.
- De eenheidsstaat wordt gezegd, en de realiteit zegt: het is geen eenheidsstaat.
- Zelfbeschikkingsrecht wordt gezegd....... ?
Nee, dat wordt niet gezegd. Revolutie is meer dan democratie wordt gezegd, en het zelfbeschikkingsrecht waarop de wetgetrouwe provincies zich via democratische besluitvorming op beriepen, daarvan wordt gezegd: niet uitgeschreven door een revolutionair gezag, en dus niet geldig.

Het druipt van de hypocrisie. Als voor het zelfbeschikkingsrecht van een volk dat al autonoom is en dat al de soevereiniteit heeft georganiseerd, benodigd is dat de "eigenaar" of een ander vreemd land zich moet mengen in het beoordelen van de rechtsgeldigheid van die beschikking, dan is dat zelfbeschikkingsrecht gewoon dood verklaard.

Er is al met al geen enkele juridische of internationaal rechtelijke basis onder wat nu gebeurt.
Terwijl Rusland:
1. recht en eigen belang heeft in eigen interne zaken (7 miljoen Russen en een wettige meerderheid pro-Russisch), en
2. een recht en belang op grond van het 2008 charter waarin de NAVO belooft Ruslands belangen te zullen respecteren als het in de Oekraïne samenwerkingen begint, en
3. een zakelijk en juridische internationale verdragspositie en recht heeft doordat zij tot en met 2013 eveneens militaire oefeningen met de Oekraïne deed, zodat er een balans was, tot in 2014 de revolutie de banden met Rusland brak, en de NAVO haar verdragen schond door stelselmatig anti-Russische militairen en materieel in de Oekraïne in te brengen.
4. op geen enkele manier wapens leverde aan partijen die daarmee aan ander gebied wilden veroveren, terwijl alle Westerse hulp aan de Oekraïne ad ultimo alleen maar gaat over het met geweld gaan bezetten van het autonome Donbass en de Krim.
5. nooit meer heeft geëist dan democratische vrijheid voor de "Russische" (dat moet je zo noemen, omdat de Oekraïne het Russisch heeft geband) provincies en een minder op Rusland gerichte vernietigingsstrategie, dan de NAVO officieel in haar verdragen laat formuleren.

 

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 590
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Door ze op te roepen voor mobilisatie natuurlijk. Sommige Russen zijn om die reden uit Rusland gevlucht omdat die zich niet in moordenaars wilden laten veranderen.

Neen, ik heb alle propaganda afgezworen. Je bent dictatoriaal of je bent het niet, en na corona zijn alle naties op de wereld wel ontmaskerd als dictatoriaal.  Waar geen persvrijheid is en o

Voor jou is de wereld  blijkbaar erg simpel. Oekraïne is lief. Wij zijn ook lief. Rusland (of beperk het tot Poetin) is stout.  Was je ook zo bezorgd over het lot van de Oekraïense bevolking tijdens d

Posted Images

Op 27-2-2022 om 22:49 zei Gaitema:

Dat zie je met alle staatskerken eigenlijk wel. Ook het protestantisme heeft last van de Russisch Orthodoxe macht. Houden lokaal vaak kerkenbouw tegen.

Het is een duivels systeem. Zelfs de Russisch Orthodoxe kerk in Nederland is door deze kwestie afgesplitst van hun ‘moederkerk’.

Op 13-3-2022 om 07:30 zei Willempie:

Bijzonder nieuws, als het klopt natuurlijk want je weet niet meer wat je nog moet geloven in deze absurde tijd.

https://www.jpost.com/israel-news/article-701041

Denk dat het waar is. Heb ook gehoord dat er heel veel Joden uit de Oekraïne nu zijn gevlucht naar Israël.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 13-3-2022 om 18:53 zei Hermanos2:

De mens heeft duidelijk laten zien het niet alleen af te kunnen. 

Nee, dat is wel bewezen ondertussen. De strijdvraag is wel beantwoord. God heeft het volste recht om alles weer in eigen hand te nemen en geen engel of satan die daar nog een weerwoord tegen heeft. We moeten ons hoofd omhoog richten. Onze redding is aanstaande.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei sjako:

Nee, dat is wel bewezen ondertussen. De strijdvraag is wel beantwoord. God heeft het volste recht om alles weer in eigen hand te nemen en geen engel of satan die daar nog een weerwoord tegen heeft. We moeten ons hoofd omhoog richten. Onze redding is aanstaande.

Ik heb er altijd gemengde gevoelens bij. Jezus' wederkomst mag nu meteen gebeuren. 

Anderzijds zie ik graag dat iedere wereldburger Jezus als Verlosser aanneemt. Die triomf gun ik God. Lijkt me de ultieme vernedering van de satan. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 13-3-2022 om 05:33 zei Dat beloof ik:

Dat was het al heel lang. Wat er verandert is dat de leider aan het doordraaien is.

Nee, Rusland was vroeger geen absolute dictatuur. Als je je maar niet teveel met politiek bemoeide, dan kon je een gewoon vrij leven leiden. Nu word kritiek gelijk de kop ingedrukt.

https://m.youtube.com/watch?v=siRwg0lvhGQ

bewerkt door 010
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei 010:

Nee, Rusland was vroeger geen absolute dictatuur. Als je je maar niet teveel met politiek bemoeide, dan kon je een gewoon vrij leven leiden. Nu word kritiek gelijk de kop ingedrukt.

https://m.youtube.com/watch?v=siRwg0lvhGQ

Waar ge u politiek niet moogt moeien is geen dictatuur, want.... ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei Fundamenteel:

Waar ge u politiek niet moogt moeien is geen dictatuur, want.... ?

Lezen, je moet lezen! Geen absolute dictatuur! Net zoals in de oude Sovjet-Unie, daar kon je het land niet in of uit zonder toestemming. De overheid bepaalde wat je wel en niet mocht lezen. Heb je het filmpje gezien?

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei 010:

Lezen, je moet lezen! Geen absolute dictatuur! Net zoals in de oude Sovjet-Unie, daar kon je het land niet in of uit zonder toestemming. De overheid bepaalde wat je wel en niet mocht lezen. Heb je het filmpje gezien?

Neen, ik heb alle propaganda afgezworen.

Je bent dictatoriaal of je bent het niet, en na corona zijn alle naties op de wereld wel ontmaskerd als dictatoriaal. 

Waar geen persvrijheid is en overheden hun “experts” zelf aanwijzen terwijl ze meer ervaren experts censureren, leef je dus in een dictatuur.

Het agenda is ons bekend, tenminste wie de Bijbel enigszins opvolgt. Laten wij onze ogen op Christus houden en deze generatie politiekers niet als verlosser aanwijzen. Ik stem nooit meer op een politieke partij.

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites
17 minuten geleden zei Fundamenteel:

Neen, ik heb alle propaganda afgezworen.

Je bent dictatoriaal of je bent het niet, en na corona zijn alle naties op de wereld wel ontmaskerd als dictatoriaal. 

Waar geen persvrijheid is en overheden hun “experts” zelf aanwijzen terwijl ze meer ervaren experts censureren, leef je dus in een dictatuur.

Het agenda is ons bekend, tenminste wie de Bijbel enigszins opvolgt. Laten wij onze ogen op Christus houden en deze generatie politiekers niet als verlosser aanwijzen. Ik stem nooit meer op een politieke partij.

Je doet je naam eer aan...... Zie je wel dat ik toch gelijk had dat een discussie met jou zinloos is. Het maakt niet uit met welke bron ik kom, alles wat jou niet aan staat word bestempeld al propaganda.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei 010:

Je doet je naam eer aan...... Zie je wel dat ik toch gelijk had dat een discussie met jou zinloos is. Het maakt niet uit met welke bron ik kom, alles wat jou niet aan staat word bestempeld al propaganda.

Bij mij is absoluut iets anders dan wat het voor u betekent. Iets relativeren omdat het niet absoluut is, is larie.

Ik heb ook vele bronnen gedeeld, over zaken die niet op propaganda zijn geïnspireerd maar de wetenschap: we zijn intussen al dagen verder.

Iets lang genoeg herhalen, maakt iets niet persé waar. En houdt dat lullen over mijn persoon maar voor jezelf, ik bouw niet op propaganda maar ben wel vatbaar voor wetenschappelijke verslagen. Peer reviewed of ik klasseer het verticaal. 

bewerkt door Fundamenteel
Link naar bericht
Deel via andere websites

Na een maand vechten staat Oekraïne er beter voor dat ik verwacht had. De Russen stuiten op stevig verzet en op sommige plekken worden ze terug gedreven. Ook lijkt het erop dat de Russen behoorlijke verliezen hebben geleden. Poetin heeft zich vergist in de kracht van zijn leger en dat van het Oekraïense. https://www.nu.nl/spanningen-oekraine/6191132/oekraiens-leger-duwt-russen-terug-ten-westen-van-kyiv.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei 010:

Na een maand vechten staat Oekraïne er beter voor dat ik verwacht had. De Russen stuiten op stevig verzet en op sommige plekken worden ze terug gedreven. Ook lijkt het erop dat de Russen behoorlijke verliezen hebben geleden. Poetin heeft zich vergist in de kracht van zijn leger en dat van het Oekraïense. https://www.nu.nl/spanningen-oekraine/6191132/oekraiens-leger-duwt-russen-terug-ten-westen-van-kyiv.html

Tsja, velen aanbidden al ruim twee jaar het beeld van het beest. Dus dan krijg je allerhande misleiding.

Vanaf 12:44

 

Het beeld van het beest staat in bijna ieders huiskamer. 

De MSM geven het beest beeld. Het praat en de massa volgt het slaafs. En het bevindt zich tegenwoordig praktisch in kleiner formaat in ieders handpalm.

bewerkt door Divine_will
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei 010:

Na een maand vechten staat Oekraïne er beter voor dat ik verwacht had. De Russen stuiten op stevig verzet en op sommige plekken worden ze terug gedreven. Ook lijkt het erop dat de Russen behoorlijke verliezen hebben geleden. Poetin heeft zich vergist in de kracht van zijn leger en dat van het Oekraïense. https://www.nu.nl/spanningen-oekraine/6191132/oekraiens-leger-duwt-russen-terug-ten-westen-van-kyiv.html

Jabbedabbedoe!!!!! En de oplossing is .............?

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Willempie:

Jabbedabbedoe!!!!! En de oplossing is .............?

Hopelijk lukt het Oekraïne om de Russen te omsingelen en ze een flinke klap toe te brengen. Uiteraard moet het westen door blijven gaan met het leveren van steun (wapens, kogels, vesten, helmen, EHBO kits, ect). Als Oekraïne de Russen een flinke klap kan geven, dan hebben ze een betere positie aan de onderhandelingstafel.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei 010:

Hopelijk lukt het Oekraïne om de Russen te omsingelen en ze een flinke klap toe te brengen. Uiteraard moet het westen door blijven gaan met het leveren van steun (wapens, kogels, vesten, helmen, EHBO kits, ect). Als Oekraïne de Russen een flinke klap kan geven, dan hebben ze een betere positie aan de onderhandelingstafel.

Dus hoe meer geweld en doden hoe beter? Ga je nog eens achter je oren krabben. Je voegt aan deze discussie niets anders toe dan wat ons dagelijks wordt voorgekauwd. En dat weten we allemaal zo onderhand wel. Ga zelf eens nadenken i.p.v. de media na papegaaien. Jouw verhaal horen we elke dag al en dus zijn jouw bijdragen overbodig. Werk jij voor de overheid misschien?

Link naar bericht
Deel via andere websites
54 minuten geleden zei Willempie:

Dus hoe meer geweld en doden hoe beter? Ga je nog eens achter je oren krabben. Je voegt aan deze discussie niets anders toe dan wat ons dagelijks wordt voorgekauwd. En dat weten we allemaal zo onderhand wel. Ga zelf eens nadenken i.p.v. de media na papegaaien. Jouw verhaal horen we elke dag al en dus zijn jouw bijdragen overbodig. Werk jij voor de overheid misschien?

Dus jij zou Nederland zo overgeven als de Russen voor de deur staan? Je maakt het ze wel heel makkelijk...... Op deze manier kan Rusland heel makkelijk andere landen veroveren, ze dreigen met geweld, want door komen doden van en andere landen geven hun soevereiniteit zo over aan de Russen...... Ik geef Oekraïne groot gelijk, ze verdedigen gewoon hun eigen grondgebied en vrijheid. Als de Russen het voor het zeggen gaan krijgen, dan word Oekraïne een dictatuur net zoals Rusland. Dat moet je toch niet willen! Stem je trouwen FVD?

bewerkt door 010
Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei 010:

Dus jij zou Nederland zo overgeven als de Russen voor de deur staan? Je maakt het ze wel heel makkelijk...... Op deze manier kan Rusland heel makkelijk andere landen veroveren, ze dreigen met geweld, want door komen doden van en andere landen geven hun soevereiniteit zo over aan de Russen...... Ik geef Oekraïne groot gelijk, ze verdedigen gewoon hun eigen grondgebied en vrijheid. Als de Russen het voor het zeggen gaan krijgen, dan word Oekraïne een dictatuur net zoals Rusland. Dat moet je toch niet willen! Stem je trouwen FVD?

Jouw vraag is volkomen irrelevant. Het is gewoon niet aan de orde. Maar je bevestigt hiermee wel dat je een slaaf bent van oorlogspropaganda. En ik heb al vele jaren niet meer gestemd maar misschien stem ik de volgende keer inderdaad op de FVD. Ze lijken het door te hebben. Alle andere partijen helaas niet. Ik stem trouwens liever tegen dan voor het huidige beleid, dat ons ten gronde richt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Willempie:

Ga zelf eens nadenken i.p.v. de media na papegaaien. Jouw verhaal horen we elke dag al en dus zijn jouw bijdragen overbodig.


Met zulke mensen zijn robots overbodig geworden. Het verschil is bij sommigen nauwelijks nog te merken.   Doet me denken aan Ant & Dec.    

Een humoristisch intermezzo

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei 010:

Dus jij zou Nederland zo overgeven als de Russen voor de deur staan? Je maakt het ze wel heel makkelijk...... Op deze manier kan Rusland heel makkelijk andere landen veroveren, ze dreigen met geweld, want door komen doden van en andere landen geven hun soevereiniteit zo over aan de Russen...... Ik geef Oekraïne groot gelijk, ze verdedigen gewoon hun eigen grondgebied en vrijheid. Als de Russen het voor het zeggen gaan krijgen, dan word Oekraïne een dictatuur net zoals Rusland. Dat moet je toch niet willen! Stem je trouwen FVD?

“Wij zijn de goede en iedereen die tegen hetgene de tv ons dicteert is, is de slechte.”

Om de meeste mensen hun mening te weten hoef ik maar even de mainstream op te volgen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 24-3-2022 om 17:27 zei Divine_will:


Met zulke mensen zijn robots overbodig geworden. Het verschil is bij sommigen nauwelijks nog te merken.   Doet me denken aan Ant & Dec.    

Een humoristisch intermezzo

 


met “zulke mensen” bedoelde ik niet 010 persoonlijk maar de huidige overheersende mentaliteit van het klakkeloos geloven van de mainstream media, alsof de mensen robots zijn geworden die niet meer zelf nadenken.  De prank van Ant & Dec was bedoeld als humoristisch intermezzo. Ik heb hem al zeker een keer of vier bekeken en lig iedere keer weer in een deuk. In deze tijden waarin we de hele dag worden overladen met alleen maar narigheid leek me lachen wel even gezond.  Maar het was niet bedoeld als oordeel over 010.   @010 sorry als dat zo overkwam hoor.  Was absoluut niet zo bedoeld.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

Vandaag lees ik een schokkend bericht, er komen steeds meer bewijzen voor oorlogsmisdaden rond Kiev.

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft verschillende Russische inbreuken op het oorlogsrecht vastgesteld in Oekraïne, zegt de ngo vandaag. Het gaat onder meer over verkrachting, executies en moorden op burgers, ook op kinderen. Mét bewijzen van de afschuwelijke wreedheden van het Russische leger tegen de burgerbevolking. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beweert bovendien dat de Russen mijnen en andere explosieven achterlaten in de regio rond Kiev waar ze zich terugtrekken om meer troepen te kunnen inzetten in het zuiden en oosten van Oekraïne.

https://www.hln.be/buitenland/de-oorlogsmisdaden-van-rusland-de-gruwel-die-de-voorbije-dagen-aan-het-licht-kwam-nu-troepen-zich-terugtrekken~a1fe4b0b/

 

Dit zijn echt beestachtige praktijken! Moet me denken aan de praktijken van Nazi Duitsland.

Ik heb overwogen om beelden hier van neer te zetten naar ze zijn te gruwelijk om hier te posten. Ik heb het op Twitter gezien en ben me kapot geschrokken 😧

Op 26-3-2022 om 01:03 zei Divine_will:


met “zulke mensen” bedoelde ik niet 010 persoonlijk maar de huidige overheersende mentaliteit van het klakkeloos geloven van de mainstream media, alsof de mensen robots zijn geworden die niet meer zelf nadenken.  De prank van Ant & Dec was bedoeld als humoristisch intermezzo. Ik heb hem al zeker een keer of vier bekeken en lig iedere keer weer in een deuk. In deze tijden waarin we de hele dag worden overladen met alleen maar narigheid leek me lachen wel even gezond.  Maar het was niet bedoeld als oordeel over 010.   @010 sorry als dat zo overkwam hoor.  Was absoluut niet zo bedoeld.

❤️

bewerkt door 010
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 24-3-2022 om 16:08 zei Willempie:

Dus hoe meer geweld en doden hoe beter? Ga je nog eens achter je oren krabben. Je voegt aan deze discussie niets anders toe dan wat ons dagelijks wordt voorgekauwd. En dat weten we allemaal zo onderhand wel. Ga zelf eens nadenken i.p.v. de media na papegaaien. Jouw verhaal horen we elke dag al en dus zijn jouw bijdragen overbodig. Werk jij voor de overheid misschien?

Weet je nog wat er gebeurde na de bezetting van Nederland door Nazi Duitsland?....... Denk daar maar is over na.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei 010:

Weet je nog wat er gebeurde na de bezetting van Nederland door Nazi Duitsland?....... Denk daar maar is over na.

Daar heb ik al heel veel over nagedacht. Omdat mijn opa in Dachau is overleden en mijn vader kwaad werd als ik daarover vragen stelde, ben ik zelf maar op zoek gegaan en ik heb over de oorlog en de kampen zo'n beetje alles gelezen wat er beschikbaar is. Weet je waar ik het meeste door geschokt ben? Door de apathie van het Nederlandse volk. Denk daar maar eens over na.

Link naar bericht
Deel via andere websites
32 minuten geleden zei Willempie:

Daar heb ik al heel veel over nagedacht. Omdat mijn opa in Dachau is overleden en mijn vader kwaad werd als ik daarover vragen stelde, ben ik zelf maar op zoek gegaan en ik heb over de oorlog en de kampen zo'n beetje alles gelezen wat er beschikbaar is. Weet je waar ik het meeste door geschokt ben? Door de apathie van het Nederlandse volk. Denk daar maar eens over na.

De meeste Nederlanders wisten niet dat de holocaust plaats vond. En ook al wisten Nederlanders dat het wel plaats vond, wat hadden ze er aan kunnen doen? De meeste mensen hadden niet de middelen en het lef om in verzet te komen tegen de Nazi's. Ik vind het wel heel erg voor je dat je opa in een concentratiekamp is vermoord.

bewerkt door 010
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid