Spring naar bijdragen

Situatie Oekraïne


Aanbevolen berichten

7 minuten geleden zei 010:

Mensen zijn geen beren.......

Kom is met voorbeelden.

ou je op de bal willen spelen ipv op de man? Ipv mij het slachtoffer te noemen van hersenspoeling kan je beter met Zoovrbeelden komen 

Ik ben al blij dat je mensen niet al dieren beschouwt. Maar toch vergelijkt de Bijbel machtsinstituten wel met dieren. Rusland is m.i. de beer uit Daniël. 

14 minuten geleden zei 010:

Kom is met voorbeelden.

Vietnam, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië.

18 minuten geleden zei 010:

Zou je op de bal willen spelen ipv op de man? Ipv mij het slachtoffer te noemen van hersenspoeling kan je beter met voorbeelden komen 

Ik speel niet op de man. Ik waarschuw je voor hersenpoeling. Ik weet uit ervaring hoe dat werkt. Doe daar iets mee, alsjeblieft.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 590
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Door ze op te roepen voor mobilisatie natuurlijk. Sommige Russen zijn om die reden uit Rusland gevlucht omdat die zich niet in moordenaars wilden laten veranderen.

Neen, ik heb alle propaganda afgezworen. Je bent dictatoriaal of je bent het niet, en na corona zijn alle naties op de wereld wel ontmaskerd als dictatoriaal.  Waar geen persvrijheid is en o

Voor jou is de wereld  blijkbaar erg simpel. Oekraïne is lief. Wij zijn ook lief. Rusland (of beperk het tot Poetin) is stout.  Was je ook zo bezorgd over het lot van de Oekraïense bevolking tijdens d

Posted Images

49 minuten geleden zei 010:

Er komt een onderzoek naar oorlogsmisdaden. Maar ik vermoed nu al dat er uit gaat komen dat de Russen  oorlogsmisdaden hebben gepleegd in Oekraïne. 

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/artikel/5292116/strafhof-den-haag-onderzoek-oorlogsmisdaden-oekraine

 

Ik vind nu net een artikel waarin staat dat de Russen in Syrië ook al oorlogsmisdaden hebben gepleegd.....

https://www.amnesty.nl/actueel/tien-jaar-oorlog-in-syrie-internationale-gemeenschap-moet-nu-eindelijk-syrische-bevolking-helpen

In iedere oorlog begaan beide partijen oorlogsmisdaden. Dat kan niet anders. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Willempie:

Ik ben al blij dat je mensen niet al dieren beschouwt. Maar toch vergelijkt de Bijbel machtsinstituten wel met dieren. Rusland is m.i. de beer uit Daniël. 

Want?

1 uur geleden zei Willempie:

Vietnam, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië.

De eerste invasie van Irak was wel te rechtvaardigen. Er was mandaat van de VN en er was een invasie geweest van Koeweit. De tweede Golfoorlog was een blunder. Het begin van Afghanistan was goed, helaas heeft men er zijn handen van afgetrokken. Vietnam was een blunder omdat men dacht dat iedereen daarna communistisch zou worden.

1 uur geleden zei Willempie:

Ik speel niet op de man. Ik waarschuw je voor hersenpoeling. Ik weet uit ervaring hoe dat werkt. Doe daar iets mee, alsjeblieft.

Jij zegt dus dat ik dreig gehersenspoeld dreig te worden. Dat is wel op de man spelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei 010:
7 uur geleden zei Wouter Philippaerts:

Kort. Is oorlog niet sowieso de fout van de aanvaller? 

7 uur geleden zei Tomega:

Zeker!

Ja, als Rusland niet was aangevallen was er niks aan de hand geweest. Volgens het internationale recht mag je ook niet zomaar een oorlog beginnen. Alleen als je mandaat van de VN hebt of als je zelf word aangevallen.

Het is maar wat je onder "niks aan de hand" verstaat.
De revolutie, plus etnische of culturule zuivering,
plus aanval en veroveringspoging op degenen die de geldende 'law en order' trouw blijven,
noem jij "niks aan de hand zijn".

En de aanval van Rusland, uitgelokt door de Verenigde Staten,
en op verzoek van drie autonome gebieden,
en ten behoeve van 7.000.000. etnische Russen ,
plus een onbekend aantal Russisch-sprekende Oekraïners,
en in lijn van het oorspronkelijke landsbeleid van voor de revolutie,
democratisch bepaald door alle 48 miljoen Oekraïners,
noem jij: zomaar een oorlog beginnen.

Wist je wel, dat er officieel vanuit Kiev bezien niet eens onderwijs is in de Oost-Oekraïne,
en dat het inwoner-aantal van 48.000.000 niet eens de inwoners van de autonome gebieden meetelt?
(officieel in 2022: 41.000.000.) Noem jij dat "niets aan de hand"?

Dat doet bij mij een vraag opkomen, die je bij ultranationalisme altijd moet stellen;
geloof jij die grote aantallen doden eigenlijk wel?
(14.000 volgens het VS-Oekraïne handvest)

En denk jij dat die 14,000 doden ook veroorzaakt zijn door Rusland, 
zoals inderdaad de Verenigde Staten ook formeel op papier zet? 

3 uur geleden zei 010:

Dus ga je nu toegeven dat Rusland fout zit?

Wees consequent. Ik sta daarvoor open, als jij toegeeft dat de Verenigde Staten
fout waren met hun aanval op Nazi-Europa in 1944.
Als zij die aanval niet hadden ingezet was er in Europa niets aan de hand geweest, 
en had de Oekraïne nu gewoon gematigd nationalistisch kunnen zijn.

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Divine_will:
7 uur geleden zei Ricky Tjin:
Op 7-3-2022 om 11:46 zei Divine_will:

De enige echte vijand leeft in het hart van ieder mens. Dat is de leugengeest, die door Christus, Die de Weg, de Waarheid en het Leven is,  gedood moet worden opdat de mens daarvoor in de plaats Eeuwig Leven in zich ontvange namelijk Hem die Eeuwig Leven is.

Hallo @Divine_will,

Je bovengenoemde suggestie van "De enige echte vijand leeft in het hart van ieder mens. Dat is de leugengeest, ....." is een ongenuanceerde drogreden; de manier hoe je het hierboven beschreven hebt, is niet zoals in de Bijbel staat, maar het is jou bevinding. Bij mij is er geen enkel Bijbelvers bekend waarin staat dat de leugengeest door God of Christus wordt gedood. Ook is er bij mij geen enkel Bijbelvers bekend over de leugengeest in het hart van ieder mens.

In je bovengenoemde suggestie blijk je geen onderscheid te maken tussen de wedergeboren Christenen en de niet-Christenen die niet in Jezus Christus geloven, Die de Weg, de Waarheid én het Leven is.

Je begrijpt niet wat ik heb geschreven. Ik vermoed dat je het woord “doden” nogal letterlijk neemt.

Je suggereert dat ik niet begrijp wat je geschreven hebt, maar zelf constateer ik dat ik geen interesse heb in jou zienswijze over “doden” dat afwijkt van wat er in de Bijbel staat, én dat dát de aanleiding ertoe is dat ik niet zou begrijpen wat je geschreven hebt volgens jou zienswijze, @Divine_will.

Het woord “doden” komt niet letterlijk voor in het gedeelte van je voorgaande bericht wat ik in mijn vorige bericht citeerde, maar het gaat om het woord "gedood", dat het voltooid deelwoord is van het werkwoord "doden".

Ik geef toe dat ik het woord "gedood", als voltooid deelwoord van het werkwoord "doden" i.c.m. het gedeelte dat ik citeerde uit je voorgaande bericht heel serieus nam; zelfs zo serieus dat het aan mijn innerlijke vrede begon te knagen.

Helaas worden ook op Credible beschouwingen en bevindingen verkondigd als waarheid. Blijkbaar heb ik de forumleden op Credible niet serieus te nemen.
 

5 uur geleden zei Divine_will:

Mensen zijn half goed en half slecht.  Ze moeten natuurlijk niet vernietigd worden, want  als ze kunnen leren dan kan hun goede helft veel goede dingen doen.

Je bovengenoemde beschouwing 'dat mensen half goed en half slecht zijn' en 'dat hun goede helft veel goede dingen kan doen', is jou optiek en jou bevinding, @Divine_will; het staat nergens in de Bijbel. Het woord van God is de waarheid en dát moet ons uitgangspunt zijn.
 

5 uur geleden zei Divine_will:

Dit topic gaat echter over de oorlog in Oekraïne en niet over de wedergeboorte van de Zoon in de mens.   Mensen die oorlog zoeken, in hen is de Zoon nog niet wederomgeboren en zij zijn dus ook nog niet gestorven aan het oude zelf. Het is onmogelijk dat de Zoon in de mens wederomgeboren wordt zolang die mens niet sterven wil aan het oude (=onware) zelf.

Je bovengenoemde beschouwing over de wedergeboorte van de Zoon in de mens, is jou optiek en jou bevinding, @Divine_will; dat je 'de Zoon' met hoofdletter hebt aangeduid verwijst naar Jezus Christus, terwijl er nergens in de Bijbel staat dat Jezus Christus als de Zoon wordt wedergeboren in de mens. Je beschouwing is een verdraaiing van het evangelie van Jezus Christus.

Kennelijk geloof je in een andere Jezus en een ander evangelie (2 Korinthe 11:3-4 HSV); langzamerhand wek je bij mij steeds meer deze indruk.
 

5 uur geleden zei Divine_will:

In Galaten 2:20 legt Paulus het nog eens uit:
Met Christus ben ik gekruisigd, en toch leef ik, (dat is), niet meer mijn ik, maar Christus leeft in mij

Galaten 5:24 

Want wie Christus Jezus toebehoren, hebben het vlees met zijn hartstochten en begeerten gekruisigd.

Je kunt wel verwijtend doen, m.b.t. mijn voorgaande bericht in deze topic, dat deze topic over de oorlog in Oekraïne gaat en niet over de wedergeboorte van de Zoon in de mens, maar deze topic gaat ook niet over 'met Christus gekruisigd zijn'.
 

5 uur geleden zei Divine_will:

Ook dit is natuurlijk geen letterlijke kruisiging van het vlees maar een geestelijke gebeurtenis die in de mens plaatsvindt die Zijn kruis oppakt en Hem volgt. Wat gedood wordt is de leugengeest cq de oude mens cq de oude natuur cq het onware zelf. Immers is Jezus Christus de Waarheid Zelf. Waar de Waarheid leeft sterft de leugen cq onwaarheid.

Je bovengenoemde beschouwing is jou optiek en jou bevinding, @Divine_will. Het woord van God is de waarheid én hoort ons uitgangspunt te zijn; redenatie van mensen is een bijzaak t.o.v. het woord van God en de Bijbel.

Als je het evangelie van Jezus Christus verdraait in je beschouwingen én dat als waarheid verkondigt, dan zet je je eigen geloofwaardigheid op het spel, en heb ik je niet serieus nemen.

bewerkt door Ricky Tjin
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Tomega:

Wist je wel, dat er officieel vanuit Kiev bezien niet eens onderwijs is in de Oost-Oekraïne,
en dat het inwoner-aantal van 48.000.000 niet eens de inwoners van de autonome gebieden meetelt?
Noem jij dat "niets aan de hand"?

Dat zijn wel meegeteld, maar goed, hoeveel zijn het er dan volgens jou?

3 minuten geleden zei Tomega:

Wees consequent. Ik sta daarvoor open, als jij toegeeft dat de Verenigde Staten
fout waren met hun aanval op Nazi-Europa in 1944.

Zeg, dit is geen wedstrijdje ver-plassen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei 010:

Er komt een onderzoek naar oorlogsmisdaden. Maar ik vermoed nu al dat er uit gaat komen dat de Russen  oorlogsmisdaden hebben gepleegd in Oekraïne. 

Ik vind nu net een artikel waarin staat dat de Russen in Syrië ook al oorlogsmisdaden hebben gepleegd.....

Ignorance is a bliss. Als je inderdaad nog dacht in alle goedgelovigheid, dat de Verenigde Staten oprecht goed bezig waren met hun enthousiaste ondersteuning van de Democratische Arabische Lente-revoluties, en als je inderdaad dacht dat zo ook de onschuldige burgers in Syrië ondersteunen bij hun vreedzame verzet tegen die vreselijke Assad, waarbij die dictator uit Rusland ook al zat te stoken met terreur en oorlogsmisdrijven, ja dan geloof ik echt, dat je weinig verweer kunt hebben bij die o zo neutrale berichtgeving vanuit de Verenigde Staten en de NAVO.

6 minuten geleden zei Dat beloof ik:

Dat zijn wel meegeteld, maar goed, hoeveel zijn het er dan volgens jou?

Zeg, dit is geen wedstrijdje ver-plassen. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Tomega:

Het is maar wat je onder "niks aan de hand" verstaat.
De revolutie, plus etnische of culturule zuivering,
plus aanval en veroveringspoging op degenen die de geldende 'law en order' trouw blijven,
noem jij "niks aan de hand zijn".

En de aanval van Rusland, uitgelokt door de Verenigde Staten,
en op verzoek van drie autonome gebieden,
en ten behoeve van 7.000.000. etnische Russen ,
plus een onbekend aantal Russisch-sprekende Oekraïners,
en in lijn van het oorspronkelijke landsbeleid van voor de revolutie,
democratisch bepaald door alle 48 miljoen Oekraïners,
noem jij: zomaar een oorlog beginnen.

Wist je wel, dat er officieel vanuit Kiev bezien niet eens onderwijs is in de Oost-Oekraïne,
en dat het inwoner-aantal van 48.000.000 niet eens de inwoners van de autonome gebieden meetelt?
(officieel in 2022: 41.000.000.) Noem jij dat "niets aan de hand"?

Dat doet bij mij een vraag opkomen, die je bij ultranationalisme altijd moet stellen;
geloof jij die grote aantallen doden eigenlijk wel?
(14.000 volgens het VS-Oekraïne handvest)

En denk jij dat die 14,000 doden ook veroorzaakt zijn door Rusland, 
zoals inderdaad de Verenigde Staten ook formeel op papier zet? 

Wees consequent. Ik sta daarvoor open, als jij toegeeft dat de Verenigde Staten
fout waren met hun aanval op Nazi-Europa in 1944.
Als zij die aanval niet hadden ingezet was er in Europa niets aan de hand geweest, 
en had de Oekraïne nu gewoon gematigd nationalistisch kunnen zijn.

Help me even met die laatste regels over usa aanval in 1944. Waarom was dat fout??? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
26 minuten geleden zei Hermanos2:

Help me even met die laatste regels over usa aanval in 1944. Waarom was dat fout??? 

Nee; het gaat om de logica.
Als met het intrekken in de Oekraïne de discussie klaar is,
omdat het alleen Rusland was die de aanval inzet,
dan moet je diezelfde logica ook toepassen
op het binnen trekken van de Verenigde Staten in Frankrijk/Europa.

En als je eerst de vraag moet beantwoorden, of de Verenigde Staten daartoe misschien goede redenen hadden,
dan moet je die vraag ook toestaan gesteld te worden bij het intrekken in de Oekraïne door Rusland.

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Hermanos2:

In iedere oorlog begaan beide partijen oorlogsmisdaden. Dat kan niet anders. 

 

Want?

2 uur geleden zei Willempie:

Ik ben al blij dat je mensen niet al dieren beschouwt. 

Ik moest wel aan deze tekst denken.

Algemeen-Als-men-de-mensen-leert-kennen-gaat-men-van-de-dieren-houden.-6845.jpeg

Link naar bericht
Deel via andere websites
33 minuten geleden zei Ricky Tjin:

Je bovengenoemde beschouwing is jou optiek en jou bevinding, @Divine_will. Het woord van God is de waarheid én hoort ons uitgangspunt te zijn; redenatie van mensen is een bijzaak t.o.v. het woord van God en de Bijbel.

Er is in ons concrete onderwerp wil een bijzonderheid, waardoor het lastig is om te onderscheiden wie aan de goede kant is (in abstractie) en wie aan de verkeerde kant. Want zowel de Verenigde Staten als Rusland kunnen zich gewend hebben tot God, en in hun acties niet alleen zich richten naar hun materiële doelen, maar ook gericht kunnen zijn op hun ideële doelen waarvoor ze ook verantwoording afleggen of hebben afgelegd ten opzichte van God. 

De bijbel leert ons, dat God een persoonlijke relatie met de mens aangaat, en dat als God voor de mens is, het voor God geen enkel probleem is om een verblinding te geven, of een leugengeest of een natuurramp of een bijzonder natuurfenomeen, of engelengeruis of net gelijk wat voor ingrijpen ook voorkomt.

Degene die op weg is met God, die zal in geloof ook de overwinning krijgen, of in datzelfde geloof in het verlies staande blijven. Terwijl degene die zich heeft afgekeerd van God wel ogenschijnlijk heel wat kan klaar maken, maar ondertussen gedoemd is om het onderspit te delven. En net als bij de Coronacrisis, verbaasd het mij behorlijk, dat nergens in de wereld aandacht is voor deze noodzakelijke geestelijke maar openbare proces-stappen,
om iets te kunnen bereiken in deze wereld.

En als het gaat om leugengeest, ik begrijp niet goed wat jullie uiteen drijft, maar wat betreft "leugengeest' zijn er onderscheidingen te maken: belialskinderen, de antichrist, een gegeven leugengeest.
Dus het hangt er van af wat je bedoelt te zeggen.

1Koningen 22:20-25
En de HEERE zeide: Wie zal Achab overreden, dat hij optrekke en valle te Ramoth in Gilead?
De een nu zeide aldus, en de andere zeide alzo.
Toen ging een geest uit, en stond voor het aangezicht des HEEREN, en zeide: Ik zal hem overreden.
En de HEERE zeide tot hem: Waarmede? En hij zeide: Ik zal uitgaan, en een leugengeest zijn in den mond van al zijn profeten.
En Hij zeide: Gij zult overreden, en zult het ook vermogen; ga uit en doe alzo.
Nu dan, zie, de HEERE heeft een leugengeest in den mond van al deze uw profeten gegeven;
en de HEERE heeft kwaad over u gesproken.
Toen trad Zedekia, de zoon van Kenaana, toe, en sloeg Micha op het kinnebakken;
en hij zeide: Door wat weg is de geest des HEEREN van mij doorgegaan, om u aan te spreken?
En Micha zeide: Zie, gij zult het zien, op dienzelfden dag,
als gij zult gaan van kamer in kamer, om u te versteken.

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei 010:

Er komt een onderzoek naar oorlogsmisdaden. Maar ik vermoed nu al dat er uit gaat komen dat de Russen  oorlogsmisdaden hebben gepleegd in Oekraïne. 

Ja, vast wel. In het land van de ja-knikkers, is elke nee-knikker een landverrader.

Als de tienduizenden anti-tank wapens en die honderden Nederlands sniper-rifles daadwerkelijk worden ingezet, zoals al het geval lijkt te zijn, dan is onvermijdelijk dat de aantallen burgerslachtoffers groot zullen zijn.
Want die wapens worden per definitie ingezet vanuit een plek die niet midden op de weg tegenover een tank is. 
De enige logische verdediging voor een kolonne tanks waar zo nu en dan ineens een tank in één klap wordt uitgeschakeld, is schieten op alles wat beweegt en ook preventief schieten.

In een oorlog heeft elke keuze consequenties voor het leven van mensen.

bewerkt door Tomega
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Ricky Tjin:

Je suggereert dat ik niet begrijp wat je geschreven hebt, maar zelf constateer ik dat ik geen interesse heb in jou zienswijze over “doden” dat afwijkt van wat er in de Bijbel staat, én dat dát de aanleiding ertoe is dat ik niet zou begrijpen wat je geschreven hebt volgens jou zienswijze, @Divine_will.

Het woord “doden” komt niet letterlijk voor in het gedeelte van je voorgaande bericht wat ik in mijn vorige bericht citeerde, maar het gaat om het woord "gedood", dat het voltooid deelwoord is van het werkwoord "doden".

Ik geef toe dat ik het woord "gedood", als voltooid deelwoord van het werkwoord "doden" i.c.m. het gedeelte dat ik citeerde uit je voorgaande bericht heel serieus nam; zelfs zo serieus dat het aan mijn innerlijke vrede begon te knagen.

Helaas worden ook op Credible beschouwingen en bevindingen verkondigd als waarheid. Blijkbaar heb ik de forumleden op Credible niet serieus te nemen.
 

Je bovengenoemde beschouwing 'dat mensen half goed en half slecht zijn' en 'dat hun goede helft veel goede dingen kan doen', is jou optiek en jou bevinding, @Divine_will; het staat nergens in de Bijbel. Het woord van God is de waarheid en dát moet ons uitgangspunt zijn.
 

Je bovengenoemde beschouwing over de wedergeboorte van de Zoon in de mens, is jou optiek en jou bevinding, @Divine_will; dat je 'de Zoon' met hoofdletter hebt aangeduid verwijst naar Jezus Christus, terwijl er nergens in de Bijbel staat dat Jezus Christus als de Zoon wordt wedergeboren in de mens. Je beschouwing is een verdraaiing van het evangelie van Jezus Christus.

Kennelijk geloof je in een andere Jezus en een ander evangelie (2 Korinthe 11:3-4 HSV); langzamerhand wek je bij mij steeds meer deze indruk.
 

Je kunt wel verwijtend doen, m.b.t. mijn voorgaande bericht in deze topic, dat deze topic over de oorlog in Oekraïne gaat en niet over de wedergeboorte van de Zoon in de mens, maar deze topic gaat ook niet over 'met Christus gekruisigd zijn'.
 

Je bovengenoemde beschouwing is jou optiek en jou bevinding, @Divine_will. Het woord van God is de waarheid én hoort ons uitgangspunt te zijn; redenatie van mensen is een bijzaak t.o.v. het woord van God en de Bijbel.

Als je het evangelie van Jezus Christus verdraait in je beschouwingen én dat als waarheid verkondigt, dan zet je je eigen geloofwaardigheid op het spel, en heb ik je niet serieus nemen.

Een schitterende uitvoering van het archetype. Bedankt daarvoor.

bewerkt door Divine_will
Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei Tomega:
Op 7-3-2022 om 11:46 zei Divine_will:

De enige echte vijand leeft in het hart van ieder mens. Dat is de leugengeest, die door Christus, Die de Weg, de Waarheid en het Leven is, gedood moet worden opdat de mens daarvoor in de plaats Eeuwig Leven in zich ontvange namelijk Hem die Eeuwig Leven is.

19 uur geleden zei Ricky Tjin:

Hallo @Divine_will,

Je bovengenoemde suggestie van "De enige echte vijand leeft in het hart van ieder mens. Dat is de leugengeest, ....." is een ongenuanceerde drogreden; de manier hoe je het hierboven beschreven hebt, is niet zoals in de Bijbel staat, maar het is jou bevinding. Bij mij is er geen enkel Bijbelvers bekend waarin staat dat de leugengeest door God of Christus wordt gedood. Ook is er bij mij geen enkel Bijbelvers bekend over de leugengeest in het hart van ieder mens.

In je bovengenoemde suggestie blijk je geen onderscheid te maken tussen de wedergeboren Christenen en de niet-Christenen die niet in Jezus Christus geloven, Die de Weg, de Waarheid én het Leven is.

En als het gaat om leugengeest, ik begrijp niet goed wat jullie uiteen drijft, maar wat betreft "leugengeest' zijn er onderscheidingen te maken: belialskinderen, de antichrist, een gegeven leugengeest.

Dus het hangt er van af wat je bedoelt te zeggen.

1Koningen 22:20-25
En de HEERE zeide: Wie zal Achab overreden, dat hij optrekke en valle te Ramoth in Gilead?
De een nu zeide aldus, en de andere zeide alzo.
Toen ging een geest uit, en stond voor het aangezicht des HEEREN, en zeide: Ik zal hem overreden.
En de HEERE zeide tot hem: Waarmede? En hij zeide: Ik zal uitgaan, en een leugengeest zijn in den mond van al zijn profeten.
En Hij zeide: Gij zult overreden, en zult het ook vermogen; ga uit en doe alzo.
Nu dan, zie, de HEERE heeft een leugengeest in den mond van al deze uw profeten gegeven;
en de HEERE heeft kwaad over u gesproken.
Toen trad Zedekia, de zoon van Kenaana, toe, en sloeg Micha op het kinnebakken;
en hij zeide: Door wat weg is de geest des HEEREN van mij doorgegaan, om u aan te spreken?
En Micha zeide: Zie, gij zult het zien, op dienzelfden dag,
als gij zult gaan van kamer in kamer, om u te versteken.

Hallo @Tomega,

Begrijpend lezen blijkt een kunst apart te zijn.

De ongenuanceerde drogreden van @Divine_will, dat de leugengeest leeft in het hart van ieder mens en dat die door Christus gedood moet worden, is HEEL WAT ANDERS dan het Schriftgedeelte in 1 Koningen 22:20-25 over een leugengeest die in de mond van die profeten werd gegeven.

Het is m.i. best merkwaardig dat er in 1 Koningen 22:20-25 wél spraken is van een gezonde nuance. Ook nuanceren blijkt een kunst apart te zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 uur geleden zei 010:

Jij zegt dus dat ik dreig gehersenspoeld dreig te worden. Dat is wel op de man spelen.

Iedereen is bevattelijk voor hersenspoeling, ook ik. Als je dat beseft kun je daar rekening mee houden en ertegen waken. Als mensen de illusie hebben dat zij zelf daar niet door beïnvloed kunnen worden maakt dat hen tot hulpeloze slachtoffers. Zie de geschiedenis. Je moet het dus niet als een aanval op jou persoonlijk opvatten want zo is het helemaal niet bedoeld.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Ricky Tjin:

Hallo @Tomega,

Begrijpend lezen blijkt een kunst apart te zijn.

De ongenuanceerde drogreden van @Divine_will, dat de leugengeest leeft in het hart van ieder mens en dat die door Christus gedood moet worden, is HEEL WAT ANDERS dan het Schriftgedeelte in 1 Koningen 22:20-25 over een leugengeest die in de mond van die profeten werd gegeven.

Het is m.i. best merkwaardig dat er in 1 Koningen 22:20-25 wél spraken is van een gezonde nuance. Ook nuanceren blijkt een kunst apart te zijn.

Als bijbelkennis dermate opgeblazen maakt dat je zo tekeergaat Ricky, omdat er een woord anders is gebruikt en geïnterpreteerd dan de specifieke betekenis hoe jij het opvat of hoe het misschien  in de bijbel staat, dan is een mens mijns inziens nog beter af zonder  bijbelkennis.  Dan heb je misschien alles begrepen maar bezit je 1 ding niet. Wat dat is mag je opzoeken in je bijbel.

 

bewerkt door Divine_will
Link naar bericht
Deel via andere websites

https://www.nu.nl/spanningen-oekraine/6185514/89-luchtaanvallen-op-woonwijken-charkov-op-een-dag-al-48-scholen-vernietigd.html

 

Als je denkt dat het niet erger kan...... Het uitvoeren van luchtaanvallen met domme wapens in steden is een oorlogsmisdrijf!

https://nos.nl/artikel/2419666-dodelijke-raketaanval-op-woonwijk-tsjernihiv-mogelijk-clustermunitie

Welk wapensysteem hier is ingezet maakt volgens Pronk eigenlijk niet uit. "Je ziet hier duidelijk het gebruik van raketten tegen een burgerobject, dat is altijd verboden onder de Geneefse Conventie", zegt hij. 

bewerkt door 010
Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei 010:

Als je denkt dat het niet erger kan...... Het uitvoeren van luchtaanvallen met domme wapens in steden is een oorlogsmisdrijf!

https://nos.nl/artikel/2419666-dodelijke-raketaanval-op-woonwijk-tsjernihiv-mogelijk-clustermunitie

Welk wapensysteem hier is ingezet maakt volgens Pronk eigenlijk niet uit. "Je ziet hier duidelijk het gebruik van raketten tegen een burgerobject, dat is altijd verboden onder de Geneefse Conventie", zegt hij. 

Dat is goedkope retoriek. uit de losse pols. Russen hebben echt niet de tijd om gericht te gaan zoeken en mikken op onschuldige burgers, als juist daar tanks zijn afgehouden en een aanval is afgeslagen door de Oekraïne.

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei Divine_will:
13 uur geleden zei Ricky Tjin:

Hallo @Tomega,

Begrijpend lezen blijkt een kunst apart te zijn.

De ongenuanceerde drogreden van @Divine_will, dat de leugengeest leeft in het hart van ieder mens en dat die door Christus gedood moet worden, is HEEL WAT ANDERS dan het Schriftgedeelte in 1 Koningen 22:20-25 over een leugengeest die in de mond van die profeten werd gegeven.

Als bijbelkennis dermate opgeblazen maakt dat je zo tekeergaat Ricky, omdat er een woord anders is gebruikt en geïnterpreteerd dan de specifieke betekenis hoe jij het opvat of hoe het misschien  in de bijbel staat, dan is een mens mijns inziens nog beter af zonder  bijbelkennis.

Was het maar zo simpel dat je slechts één woord anders had gebruikt, @Divine_will. Helaas is dat niet het geval, maar waren het regelmatig meerder woorden die anders werden gebruikt in je beschouwingen, die samen voor een andere context zorgden.

Je bovengenoemde suggestie van "Als bijbelkennis dermate opgeblazen maakt dat je zo tekeergaat ....." is subjectief. Je kan vinden dat ik zo te keer ga, maar opgeblazenheid door Bijbelkennis is bij mij niet het geval. Ik geeft toe dat ik een kwetsbaar mens ben én dat ik me gekwetst voelde door je ongenuanceerde drogreden.

Je ongenuanceerde drogreden dat de leugengeest leeft in het hart van ieder mens en dat die door Christus gedood moet worden; dát is de aanleiding ertoe, @Divine_will, dat ik volgens jou optiek zo tekeer ga. Daarnaast is die ongenuanceerde drogreden, waarbij je geen onderscheid hebt gemaakt tussen de erfzonde van nature en de wedergeboren mens in Christus m.i. een belediging aan het adres van iedere gelovige Christen.
 

11 uur geleden zei Divine_will:

Dan heb je misschien alles begrepen maar bezit je 1 ding niet. Wat dat is mag je opzoeken in je bijbel.

Je bovengenoemde suggestie van "..... maar bezit je 1 ding niet" is op nieuw ongenuanceerd en een drogreden, @Divine_will. De mens ziet aan wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan (1 Samuel 16:7).

Ik geeft toe dat ik tekort kan schieten in de liefde, doordat ik afkomstig ben uit een gebroken gezin en ik een liefde loze jeugd had; ik werd vanaf mijn jonge kinderjaren tot na mijn 40ste levensjaar structureel versmaad en gekleineerd door mijn narcistische moeder, in samenhang met een hevig structureel pestverleden tijdens mijn pubertijd. 'Tekortschieten in de liefde' is niet hetzelfde als 'geen liefde bezitten'.

bewerkt door Ricky Tjin
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Ricky Tjin:

Was het maar zo simpel dat je slechts één woord anders had gebruikt, @Divine_will. Helaas is dat niet het geval, maar waren het regelmatig meerder woorden die anders werden gebruikt in je beschouwingen, die samen voor een andere context zorgden.

Je bovengenoemde suggestie van "Als bijbelkennis dermate opgeblazen maakt dat je zo tekeergaat ....." is subjectief. Je kan vinden dat ik zo te keer ga, maar opgeblazenheid door Bijbelkennis is bij mij niet het geval. Ik geeft toe dat ik een kwetsbaar mens ben én dat ik me gekwetst voelde door je ongenuanceerde drogreden.

Je ongenuanceerde drogreden dat de leugengeest leeft in het hart van ieder mens en dat die door Christus gedood moet worden; dát is de aanleiding ertoe, @Divine_will, dat ik volgens jou optiek zo tekeer ga. Daarnaast is die ongenuanceerde drogreden, waarbij je geen onderscheid hebt gemaakt tussen de erfzonde van nature en de wedergeboren mens in Christus m.i. een belediging aan het adres van iedere gelovige Christen.
 

Je bovengenoemde suggestie van "..... maar bezit je 1 ding niet" is op nieuw ongenuanceerd en een drogreden, @Divine_will. De mens ziet aan wat voor ogen is, maar de HEERE ziet het hart aan (1 Samuel 16:7).

Ik geeft toe dat ik tekort kan schieten in de liefde, doordat ik afkomstig ben uit een gebroken gezin en ik een liefde loze jeugd had; ik werd vanaf mijn jonge kinderjaren tot na mijn 40ste levensjaar structureel versmaad en gekleineerd door mijn narcistische moeder, in samenhang met een hevig structureel pestverleden tijdens mijn pubertijd. 'Tekortschieten in de liefde' is niet hetzelfde als 'geen liefde bezitten'.

Je vertolking van het archetype wordt nu wel erg saai. Heb je nog wat anders in je repertoire?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 10-3-2022 om 19:42 zei Tomega:

Wees consequent. Ik sta daarvoor open, als jij toegeeft dat de Verenigde Staten

fout waren met hun aanval op Nazi-Europa in 1944.
Als zij die aanval niet hadden ingezet was er in Europa niets aan de hand geweest, 
en had de Oekraïne nu gewoon gematigd nationalistisch kunnen zijn.

Vraagje, heb je opgelet tijdens geschiedenisles op school? Nazi Duitsland was op grote schaal mensenrechten aan het schenden door oa mensen te vermoorden in concentratiekampen die tot een ander ras behoorde, verzet namen tegen de nazi's of een mening had over het nazi regime wat hun niet uit kwam. Als de geallieerden deze invasie niet waren gestart, dan had de wereld er heel anders uitgezien. Dingen zoals internet fora zouden waarschijnlijk ook niet bestaan of zeer sterk gecensureerd. Misschien moet je iets meer dankbaarheid tonen, want dankzij hun hebben wij nu bepaalde vrijheden zoals vrijheid van meningsuiting.

14 uur geleden zei Tomega:

Dat is goedkope retoriek. uit de losse pols. Russen hebben echt niet de tijd om gericht te gaan zoeken en mikken op onschuldige burgers, als juist daar tanks zijn afgehouden en een aanval is afgeslagen door de Oekraïne.

De Russen schieten bewust op die corridors. De Russen weten waar die corridors zijn, eigenlijk zou er een staakt het vuren zijn, maar toch schieten ze er bewust op, puur om de bevolking te terroriseren. Dit is gewoon een ordinaire schending van mensenrechten.

https://www.amnesty.nl/actueel/oekraine-evacuatieroutes-voor-vluchtende-burgers-moeten-veilig-zijn

Het opzettelijk aanvallen van burgers en burgerobjecten en willekeurige aanvallen zijn volgens het internationaal recht verboden. Alle onwettige aanvallen moeten stoppen. Deze dringende behoefte aan humanitaire corridors is een direct gevolg van het verraad van Rusland aan zijn wettelijke verplichtingen. Helaas zijn humanitaire corridors dringend nodig.’

bewerkt door 010
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 10-3-2022 om 20:34 zei Tomega:

Ja, vast wel. In het land van de ja-knikkers, is elke nee-knikker een landverrader.

Als de tienduizenden anti-tank wapens en die honderden Nederlands sniper-rifles daadwerkelijk worden ingezet, zoals al het geval lijkt te zijn, dan is onvermijdelijk dat de aantallen burgerslachtoffers groot zullen zijn.

Wie zegt dat Oekraïne deze wapens tegen burgers inzet? En Nederland heeft geen tienduizend antitankwapens geleverd aan Oekraïne.

Op 10-3-2022 om 20:34 zei Tomega:

Want die wapens worden per definitie ingezet vanuit een plek die niet midden op de weg tegenover een tank is. 

De enige logische verdediging voor een kolonne tanks waar zo nu en dan ineens een tank in één klap wordt uitgeschakeld, is schieten op alles wat beweegt en ook preventief schieten.

In een oorlog heeft elke keuze consequenties voor het leven van mensen.

Heb je wel is van de tactiek hinderlaag gehoord?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Russische bevolking wordt zwaar getroffen door sancties. 

Rusland wordt in de armen gedreven van het oosten waar een nieuw groot machtsblok gaat ontstaan. 

Effect van sancties wordt niet eens afgewacht. 

We gaan met z'n allen een zware tijd tegemoet. 

Maar de bijbel zegt, wees niet bevreesd. Deze dingen moeten gebeuren. Het einde is er nog niet. 

Broeders en zusters, hou vol!

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 uur geleden zei Ricky Tjin:

 

Ik geeft toe dat ik tekort kan schieten in de liefde, doordat ik afkomstig ben uit een gebroken gezin en ik een liefde loze jeugd had; ik werd vanaf mijn jonge kinderjaren tot na mijn 40ste levensjaar structureel versmaad en gekleineerd door mijn narcistische moeder, in samenhang met een hevig structureel pestverleden tijdens mijn pubertijd. 'Tekortschieten in de liefde' is niet hetzelfde als 'geen liefde bezitten'.

En jij gelooft dat?  Voor de enige ware betekenis van de Bijbel moet je terugkeren naar de Hof van Eden.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid