Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

3 minuten geleden zei Wesley:

ook voor @Ricky Tjin

Ik denk dat het belangrijk is om uit te zoeken wat "geheiligd" betekent in deze zin. Wellicht ook de bronteksten raadplegen en te bidden tot God.
Tot zover in mijn zoektocht zie ik niet dat mijn vrouw automatisch gered is door mijn geloof. Er is maar 1 weg voor ieder en dat is Jezus Christus. (en niet Jezus Christus via het geloof van je partner)

 

Misschien een idee om met haar af te spreken om samen te gaan zoeken naar God?

Het betekent alleszins niet dat ene naar de hel gaat. Een christen kan een relatie hebben met een niet christen en zijn/haar licht laten doorschijnen in die relatie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Fundamenteel:

Het betekent alleszins niet dat ene naar de hel gaat. Een christen kan een relatie hebben met een niet christen en zijn/haar licht laten doorschijnen in die relatie.

Zolang mijn vrouw nog leeft is er hoop.

Op 3-3-2021 om 22:40 zei JohanCruijf:

 

Weet niet of het klopt maar ik heb eens tijdens een dienst gehoord dat je zelfs op het laatste moment kan kiezen voor Jezus waardoor je zonden worden vergeven en je nog naar de hemel kan. Dat geldt ook voor jouw vrouw. 

Daarnaast vanuit mijn logische denkwijze: Denk je nou echt dat iemand wordt gestraft als hij niet in Jezus gelooft? Als ze op basis daarvan straffen mag het ook wel allemaal wat duidelijker worden aangegeven.

Leef niet in angst, geniet van elkaar en houd vast. 👌

 

Je kan inderdaad op het laatste moment van je leven oprecht tot bekering komen en geloven in Jezus Christus. God kent de harten van mensen.
Maar, iemand die dat doet, is hij wel oprecht? God weet het.
En iemand die dat zo wilt doen, weet hij/zij welke dag zijn laatste dag is? Een ongeluk zit in een klein hoekje. Niemand weet wanneer zijn laatste dag is.

Het klopt niet precies om te zeggen dat je gestraft wordt omdat je niet in Jezus gelooft. Je wordt gestraft omdat je hebt gezondigd tegenover een heilige God.
Je kan theoretisch ook de hemel in komen door perfect te leven zonder zonde. Maar het feit is dat niemand dat kan en zal kunnen. Er is niemand zonder zonde.
Waardoor er maar een optie overblijft, vergeving door geloof in Jezus Christus, die de straf heeft betaald met Zijn bloed.
Dat is de complete reden waarom iemand in hel beland als men niet in Jezus Christus gelooft.

Johannes 3:16-18
16 Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat, maar eeuwig leven heeft.
17 Want God heeft Zijn Zoon niet in de wereld gezonden opdat Hij de wereld zou veroordelen, maar opdat de wereld door Hem behouden zou worden.
18 Wie in Hem gelooft, wordt niet veroordeeld, maar wie niet gelooft, is al veroordeeld, omdat hij niet geloofd heeft in de Naam van de eniggeboren Zoon van God.

bewerkt door Wesley
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid