Spring naar bijdragen

Desinformatie over het coronavirus en vaccinatie is ten strengste verboden op Credible


Aanbevolen berichten

9 minuten geleden zei WdG:
11 minuten geleden zei thom:

In dat stuk?

Ook. Maar, ook wat een complot-theorie is. Als iemand bijvoorbeeld beweert dat er een nanochip in een vaccin zit, en dat dit het teken van het beest zou zijn, is er sprake van complotdenken en bangmakerij.

Er zijn vele zogenaamde complotten uitgekomen. Je kunt het woord complottheorie niet als verdacht bulkgoed kwalificeren.

Complotdenken kan een heel gezond fenomeen zijn, en als het uitkomt wat gedacht werd, is het gewoon wat het is; een theorie die gestaafd is op onderzoek wat leidt tot een uitkomst die van te voren verdacht gemaakt is of anders voorgesteld is, door meestal de msm. Zoals nu gaande is met het virus-angst berichtgeving, wat eigenlijk een complot is tegen de mensheid. Maar dat mag je niet schrijven, want het complot tegen de mensheid wordt als complot weggezet. :-) 

Oh, complot. Oké, de overheid zorgt voor ons.

 

bewerkt door thom
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 761
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Hoe lees je de onderstaande tekst dan, want door Hem in ons midden, is Hij immers aanwezig. Joh. 14sv 11 Gelooft Mij, dat Ik in den Vader ben en de Vader in Mij is; en indien niet, zo geloof

Het laat zien hoe verschrikkelijk dit killervirus is. Ze had geen ernstige klachten, dus dat viel gelukkig mee, en, ze is ook volledig genezen, maar, het gaat even om het idee. ? ?

Het probleem is dat dit niet valt aan te tonen. Het valt niet eens aan te tonen dat de maatregelen enig effect hebben, behalve dan die verschrikkelijke gevolgen van de maatregelen.

38 minuten geleden zei sjako:

Ik vond dit stuk op cip.nl Ik vond het een goed stuk waar we allemaal van kunnen leren. Niet dat ik er woordelijk mee eens ben, maar wel met de strekking en erg toepasselijk voor het forum.

Complottheorieën leidt tot verdeeldheid onder christenen: hoe nu verder?

Feitelijk zit er achter de toenemende sociale onrust een complotachtig netwerk met het doel de EU en de VS te destabiliseren en krachteloos te maken. Met de juiste aanpak is dat net zo’n makkie als het snijden van een plakje cake. Je lanceert gewoon een tegendraads horror-achtig verhaal. Zo’n eng verhaal, dat best waar zou kunnen zijn en daarom ook waar is. Juist; een fantastische complottheorie. De complotterende geesten die van ouds her de liefde, vrede en blijdschap onder de mensen aantasten, verzinnen nu gewoon schrikaanjagende complotten als splijtzwammen, die dankzij het wwweb èn ontvankelijke misnoegde zielen snel op grote schaal verspreid worden. Als een pandemie.

Het is als een dikke steen in een vijver gooien. Er ontstaat een mini tsunami in de vijver en zelfs als je aan de kant zit word je nat. En het leuke is; het maakt helemaal niet uit of zo’n complottheorie wel of niet waar is. Als het maar een pakkende horrorstory is en twijfel zaait over de goede intenties van onze bestuurders, beleidsmakers en over andere toonaangevende lieden en hun acties, die niet in het gewenste plaatje passen.

De complotterende geesten die van ouds her de liefde, vrede en blijdschap onder de mensen aantasten, verzinnen nu gewoon schrikaanjagende complotten als splijtzwammen.

Tja, zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Zo lopen de hazen, zou mijn buurman zeggen. En het is te begrijpen, dat vooral wakkere mensen met een rijk voorstellingsvermogen er blindelings in stinken en te goeder trouw mee helpen het desastreuze fake bericht te verspreiden en zo de mensen tegen elkaar op te stoken. Velen kennen immers het super leerzame verhaal niet, van dat gemene slangachtig wezen dat God bij die twee eerste mensjes verdacht maakte en ze verleidde om “verstandig” hun eigen weg te gaan; zelf wel uitmakend wat goed en fout is. 

Maar van christenmensen mag toch verwacht worden dat ze dat verhaal wèl kennen? Zelfs dan is het tòch nog te begrijpen dat ze zich laten verleiden om op alles en iedereen goed- of fout-stickers te plakken en desnoods medemensen te demoniseren. Daar draait het in religie immers maar al te vaak om, blijkens de beschamende kerkgeschiedenis…

Toch geef ik de moed niet op, want die medegelovigen zullen toch ook wel eens gelezen hebben dat Jezus ons opdraagt elkaar niet de maat te nemen en niet verdeeldheid na te jagen, maar juist vrede te stichten en één te zijn? We hoeven die eenheid niet eens in grote synodes of concilies tot stand te brengen. Dat kunnen we immers niet zonder bijbedoelingen en zonder stiekem toch onwelgevallige zielen van die kunstmatige eenheid uit te sluiten. En bovendien, we ervaren vaak nog zo’n diepe verdeeldheid in onszelf.

Nee, geen doe-het-zelf-klus deze keer. Die eenheid is allang een feit. Een bestaande werkelijkheid, want Jezus heeft immers aan het kruis de tegenstelling opgeheven en de Goddelijke eenheid onder de mensen hersteld. We hoeven slechts in die eenheid te gaan staan, want zolang we dat niet doen blijft het hommeles. Het is een dimensie, die voor kleine kinderen vertrouwd is, maar die we met onze toenemende eigenwaan zwaar ontgroeid zijn. 

Het vraagt slechts van ons, dat we ons die innige eenheid met de Eeuwige bewust worden en vanuit dat besef ons die horizontale eenheid als mensheid realiseren.

Juist in deze tijd ligt er een grote uitdaging voor de serieuze gelovigen. Zoals de christengemeenschap eerst spreekwoordelijk was voor diepe verdeeldheid, zo zou die nu exemplarisch kunnen zijn voor de vanuit Goddelijke liefde voortvloeiende eenheid. Het is zaak dat de bruid zich gereed maakt voor de komst van de Bruidegom. Wat moet de Bruidegom echter met een dode bruid, omdat ze in stukken verdeeld een weerloze prooi is voor de gieren? Wat moet een hoofd met een lichaam waarvan de hand en de voet elkaar tegenstreven?

Dit is niet in de eerste plaats een oproep aan de leiders. Die hebben het vaak al druk genoeg met het bij elkaar houden van hun kuddeke of met zeer interessante theologische disputen. Het zou maar zo kunnen – of het waar is weet ik niet - dat sommigen onbewust de diepe verdeeldheid binnen de christengemeenschap in stand houden; ieder zijn koninkrijkje…

Het is in de eerste plaats een oproep aan jou, de anonieme en bescheiden gelovige achter je pc of tablet; die met dat ene talent. De uitdaging is om in de stilte van je binnenkamer je door Jezus verworven innige relatie met God te beseffen; afgesloten van het roerig rumoer van deze doldraaiende wereld. O ja, en net als Paulus besluiten dat je in feite niets weet, dan het verzoenend offer van Jezus de Christus.

Dan, wanneer je je die eenheid in en met de Eeuwige bewust bent, naar buiten treden en bekend maken, dat het vrederijk van Jezus slechts een keuze van ons verwijderd is. Je hoeft er niet eens voor van de bank af te komen. Gewoon die verdeeldheid zaaiende berichten op het wwweb consequent negeren en/of verwijderen en zoveel je kunt berichten van eenheid en verzoening plaatsen (dat moet ik trouwens ook wat beter gaan doen…). Het evangelie van Jezus de Christus is daarvoor een onuitputtelijke bron. Bron cip

 

Dit is een mooie boodschap. Maar als dit bedoeld is om alle discussie te stoppen is het minder mooi.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei thom:

Ik heb je al geschreven, wat je niet kan lezen, dat ik niet tegen dovenmansoren ga spreken.

Volgens mij heb je geen voorbeelden, omdat deze er niet zijn. Dat er onjuiste visies zijn, is duidelijk, maar, het vreemde is dat als ik die poneer dan ben je het er weer niet mee eens. Persoonlijk geloof ik dat de maatregelen vele malen erger zijn dan het virus, om maar een voorbeeld te geven. Waarom ik dat denk? Vergelijken van data. Maar, daar zal je het wel mee oneens zijn....

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei WdG:

Volgens mij heb je geen voorbeelden, omdat deze er niet zijn. Dat er onjuiste visies zijn, is duidelijk, maar, het vreemde is dat als ik die poneer dan ben je het er weer niet mee eens. Persoonlijk geloof ik dat de maatregelen vele malen erger zijn dan het virus, om maar een voorbeeld te geven. Waarom ik dat denk? Vergelijken van data. Maar, daar zal je het wel mee oneens zijn....

Ik krijg de kriebels van je WdG.

Ik stop hier.

bewerkt door thom
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei thom:

Ik krijg de kriebels van je WdG.

Ik stop hier.

Dat is jammer. Het lijkt er wel op dat je het altijd met me oneens wilt zijn. Ik ontken het virus niet, maar, naar mijn mening zijn de maatregelen veel te extreem. Waar ik woon, is geen mondmaskerplicht, en zijn restaurants open. Dat bewijs volgens mij dat er verschillende visies zijn. Maar, er zal wel weer iets niet kloppen... je kunt ook gewoon aangeven wat er niet klopt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei thom:
4 uur geleden zei thom:

De oorlog is al bezig, ik weet het. Maar liever in waarheid sterven, dan in de leugen verder leven.

 

16 minuten geleden zei sjako:

Op het ogenblik Corona complottheorieën, maar kan net zo goed wat anders zijn. Het gaat erom dat het verdeeldheid brengt terwijl ons streven eenheid moet zijn.

Onderzoek de geesten.

De strijd tegen corona kan vanuit Bijbels perspectief ook gezien worden als een geestelijke strijd.

Efeze 6:12 HSV
Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
29 minuten geleden zei Ricky Tjin:

De strijd tegen corona kan vanuit Bijbels perspectief ook gezien worden als een geestelijke strijd.

Efeze 6:12 HSV
Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten.

Ja, ik denk dat het in volle gang is.. gezet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Op het ogenblik Corona complottheorieën, maar kan net zo goed wat anders zijn. Het gaat erom dat het verdeeldheid brengt terwijl ons streven eenheid moet zijn.

Volgens mij is er ten alle tijde sprake van een eenheid en ook niet anders kan dan het zijn van een eenheid.
Verdeeldheid....... Hoe wil je oorlog voeren zonder vijand? Of hoe wil je rijkdom afmeten zonder armoede? 

Eenheid is m.i. niet allemaal dezelfde weg lopen, maar het resultaat van alle verschillende wegen die bewandeld worden.
 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

Vanochtend hebben we van het Genootschap officieel gehoord dat we het vaccin van Pfizer mogen nemen.

Dat is dan  goed nieuws voor mensen die het vaccin willen maar bedenkingen hebben tegen mogelijke inhoud of oorsprong, voor mij hoeft het niet,  ik weet waar ik wel goedwerkende medicijnen kan vinden, en dat is in de natuur en bewust leven, nee ook geen alternatieve middelen.

Dat ik expliciet iets hebt tegen medische ontwikkelingen, nee ik ben mijn hele leven al bezig om die wetenschap te dienen zoals proef projecen en bloed transfusie, om aan Sjako bekende reden ben ik met dat laatste gestopt, net toen ik een erepenning kon krijgen, ook organen mogen ze van mij gebruiken na mijn dood, al blijft het misschien, heel misschien mogelijk dat Gods regering gaat beginnen voor ik fysiek zou sterven.

Echter als in het vaccin een cellijn gewoon van een miskraam zit zal ik ook niet veel bedenkingen hebben, en mensen die denken dat het vaccin hen kan helpen gewoon ondersteunen, maar wie geeft die garantie, ik heb al zoveel bedrog gezien dat ik daarmee voorzichtig ben, zolang die garantie niet met documenten gestaafd kan worden, geef ik iedereen gelijk die er niets van moet hebben, en niemand maakt mij dan wijs dat de schepper dit gedoogd, dit door mijn kennis van de schrift en het handelen van God 

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
20 uur geleden zei antoon:

ook organen mogen ze van mij gebruiken na mijn dood, al blijft het misschien, heel misschien mogelijk dat Gods regering gaat beginnen voor ik fysiek zou sterven.

Organen gaan eruit bij leven. Na de dood wordt het lichaam afgevoerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

Ok, het verschilt per land omdat de situatie per land ook anders is.

Ook de strategie. Er zijn landen waar mondkapjes afgeraden worden, omdat er verschillende wetenschappelijke geluiden zijn. Er zijn ook landen waar de horeca langer open is, om mensen beter te kunnen spreiden. Zelf vind ik het bijvoorbeeld onbegrijpelijk waarom winkels in Nederland eerder gesloten worden. Ik zou voorstander van een idee zijn om winkels 16 uur per dag open te hebben, en mensen te adviseren welke tijdstippen ze het beste kunnen gaan (gepensioneerden bijvoorbeeld tijdens werkuren, enz.). Daarnaast zie ik veel leed bij jongeren. Ik begrijp niet waarom schoolklassen uit achterstandswijken uit de grote steden niet onder begeleiding van leerkrachten naar sportwedstrijden kunnen, als toeschouwer. Er is veel meer mogelijk dan nu gebeurt. Daarnaast wordt er naar mijn mening te weinig aandacht geschonken aan leefwijze. Veel gezondheids-schade wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld roken, overgewicht, slechte voeding. Roken zou moeten worden uitgebannen, worden verboden of extreem duur gemaakt moeten worden. Volgens mij geeft de Bijbel ook richtlijnen. Maar, we kunnen natuurlijk van mening verschillen.....

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei thom:

06-12-20 11:29:00,

Verschillende publicaties zien nu het licht en zullen we de aandacht geven die het team van 22 onderzoekers hebben verdiend. Voorlopig is het nog niet in de MSMedia doorgedrongen, aangezien het verzamelde Journalistendom riant wordt betaald om hun leugenachtige praktijken vol te houden.

Ten Deadly Sins in Science

Een wereldomspannend team van deskundigen heeft 10 fatale fouten gevonden in de “Gouden Standaard” PCR test voor Covid en eist dat deze dringend wordt aangepast. Zoals het hoort.

Helden die we nodig hebben

De 22 leden van het consortium die deze slordige wetenschap hebben uitgedaagd, verdienen grote waardering. De wetenschappers, uit Europa, de VS en Japan, bestaan uit hooggeplaatste moleculaire genetici, biochemici, immunologen en microbiologen, allen met vele tientallen jaren ervaring.

Zij hebben Eurosurveillance gevraagd het papier van Corman-Drosten in te trekken: “Gezien de wetenschappelijke en methodologische onvolkomenheden die hier worden gepresenteerd, zijn wij ervan overtuigd dat de redactie van Eurosurveillance geen andere keuze heeft dan de publicatie in te trekken”. Over het uitoefenen van druk gesproken!

https://debataafschecourant.wordpress.com/2020/12/06/corman-drosten-koopmans-pcr-test-gedrocht-nu-wereldwijd-onder-de-aandacht/ 

Duidelijk een desinformatie artikel. Een hoop geschreeuw over niet ter zake doende dingen  zoals bv de landen waar het team vandaan komt en dat het hooggeplaatste mensen zijn. . Maar nergens lees je daadwerkelijk de samenstelling, laat staan inhoudelijk één van de 10 zogenaamde 'fatale fouten '. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Dat beloof ik:

Duidelijk een desinformatie artikel. Een hoop geschreeuw over niet ter zake doende dingen  zoals bv de landen waar het team vandaan komt en dat het hooggeplaatste mensen zijn. . Maar nergens lees je daadwerkelijk de samenstelling, laat staan inhoudelijk één van de 10 zogenaamde 'fatale fouten '. 

Precies.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Teveel vertrouwen in de reguliere media kan ook  zuur opbreken, In mijn werkzame leven was ik aardig verwant met overheid instanties, ik was  interviewer  en kwam in aanraking met de  overheid zoals  Centraal plan bureau. zodoende weet ik iets van de gang van zaken, men geeft behoorlijke sommen geld aan bekende Nederlanders om hun beleid uit te dragen of te ondersteunen famke louise is daar een voorbeeld van voor digene die dit in twijfel trekken.

Ook gebruikt men weleens verhaallijnen in soap series om heel subtiel mensen te indoctrineren, zo is de boef van de serie vaak verantwoordelijk als er iets mis dreigt te gaan met hun plannen.

Ook de Ster doet mee in het beleid zoals nu veel gekleurde mensen in spotjes , nu ben ik de laatste om dat af te keuren, dus begrijp mij goed, waar het omgaat in het grote geheel dat men het denken van mensen wil reguleren, ik hou daar niet van en zeker niet als het om hete hangijzers gaat zoals de Corona, ik onderscheid liever zelf wat waar is en wat niet waar is, en enkel door het punt dat  integere wetenschappers die ook hun sporen verdient hebben, geweerd worden, belachelijk gemaakt of verzwegen,  doet mij als nadenkend mens toch wel een hint geven, van wie er nu gelijk heeft, en dat is echt niet altijd de overheid. met hun gedoe.

Ik vind niet dat ik nu een complotdenker ben, ik geef gewoon de realiteit weer, voor mensen die niet alles willen zien, of door een wesp gestoken als je maatregelen in vraag stelt of het nutteloze ervan. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Er zijn hier al heel wat ‘complotten’ langs gekomen. Een stuk of 7 schat ik. Die kunnen natuurlijk niet allemaal waar zijn. Het meest waarschijnlijke is dat ze allemaal niet waar zijn. Dat corona rondgaat als een malle is gewoon een feit. Het is heel begrijpelijk dat ze daar proberen een vaccin tegen te vinden. Een andere mogelijkheid is er niet. Anders blijven we met dit virus zitten en is ons leven zoals we dat kennen gewoon voorbij. Niets doen is geen optie.
Waarschijnlijk zullen er nog wel andere virussen de kop opsteken. Het is ook voorzegd dat dit in de laatste dagen zou gebeuren. Maar zoals eerder geschreven zorgen die complottheorieën er alleen maar voor dat er verdeeldheid ontstaat. Ik vind het forum ook geen goede plek om over het virus en het vaccin te praten. De gemiddelde deelnemer heeft er gewoon te weinig verstand van om er iets zinnigs over te zeggen. Daarom willen wij geen complottheorieën op het forum hebben. Het veroorzaakt verdeeldheid, het zijn geen feiten die verkondigd worden en het veroorzaakt ook nog eens angst. Wat ik hier zie zijn complotdenkers die wat op YouTube tegenkomen en het gelijk als waarheid aannemen. Daar gaat Credible niet aan meewerken. Je kan beter niets zeggen dan onzin verkondigen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei antoon:

ik onderscheid liever zelf wat waar is en wat niet waar is, en enkel door het punt dat  integere wetenschappers die ook hun sporen verdient hebben, geweerd worden, belachelijk gemaakt of verzwegen,  doet mij als nadenkend mens toch wel een hint geven, van wie er nu gelijk heeft, en dat is echt niet altijd de overheid. met hun gedoe.

Ik vind niet dat ik nu een complotdenker ben, ik geef gewoon de realiteit weer, voor mensen die niet alles willen zien, of door een wesp gestoken als je maatregelen in vraag stelt of het nutteloze ervan. 

Er wordt niemand geweerd.
Wat wel gebeurd is dat aan mensen onderbouwing wordt gevraagd.
Als men die niet heeft, betekent die niet dat men wordt geweerd, maar dan heeft zo iemand de onderbouwing van wat hij zegt niet op orde.

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 uur geleden zei thom:

Organen gaan eruit bij leven. Na de dood wordt het lichaam afgevoerd.

Ben jij arts of deskundig om dit te kunnen beoordelen? Je plaatst iets op het forum wat je helemaal niet kunt beoordelen. Bovendien is het off topic. Hier de officiële visie op hersendood

https://www.transplantatiestichting.nl/donatie-transplantatie/hoe-gaat-orgaandonatie/vaststellen-hersendood/fabels-en-feiten-over-hersendood

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei sjako:

Waarschijnlijk zullen er nog wel andere virussen de kop opsteken. Het is ook voorzegd dat dit in de laatste dagen zou gebeuren.

Virussen steken al bij mensen de kop op zolang de mensheid bestaat. Dat is niets speciaals van de 'laatste dagen'.
Dat het in 'de laatste dagen' zal gebeuren is net zo zeer een complot theorie als de andere complot theorieën.

18 minuten geleden zei sjako:

Maar zoals eerder geschreven zorgen die complottheorieën er alleen maar voor dat er verdeeldheid ontstaat.

Ook dat is niet nieuw.

18 minuten geleden zei sjako:

Ik vind het forum ook geen goede plek om over het virus en het vaccin te praten. De gemiddelde deelnemer heeft er gewoon te weinig verstand van om er iets zinnigs over te zeggen.

Op zich is dat geen probleem, zolang de gemiddelde deelnemer  bereid is om te leren over zaken waar hij/zij weinig verstand van heeft.  Problemen ontstaan als ze wat gaan roepen zonder er verstand van te hebben, en niet openstaan voor andere meningen.

18 minuten geleden zei sjako:

Je kan beter niets zeggen dan onzin verkondigen.

Eens. Maar je kunt jezelf afvragen hoe zo'n persoonlijk idee zich verhoudt tot de vrijheid van meningsuiting. Persoonlijk denk ik dat je mensen beter hun  ding kunt laten zeggen, en daar dan over in gesprek gaan. Dit gaat alleen op voor volwassenen die bereid zijn zaken van verschillende kanten te bekijken. Het werkt niet met mensen die alleen maar op zenden staan en niet willen luisteren.  

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid