Spring naar bijdragen

het nut van de hel


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 104
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Opmerkelijk, aangezien je elders stelt: Maar nu blijkt dat je tóch van mening bent dat straffen niet helpt om gedrag te veranderen, ga je dat dan ook hier toepassen ? Of ga je, zoals we wel v

Dat zal best, maar men zal het goede missen. Staat dat ter discussie dan? Je kunt er voor waarschuwen, maar eenmaal in de hel is er geen weg meer terug.

Wat is er niet logisch aan? Volgens mij kan jij de hel niet rijmen met Gods karakter en wringt daar de schoen. Waarom anders zo een emotioneel geladen argument? Dat is een denkfout die je maakt en dus

Op 27-10-2020 om 10:38 zei Robert Frans:

Omdat mensen dan beter gaan leven.

Is dat zo? Als je als ouder sigarettenpeuken op de armpjes van je kinderen drukt om ze beter te laten luisteren, gaan ze dan meer van je houden en beter naar je luisteren? Nee, natuurlijk niet. God is een God van liefde en daarmee overtuigd Hij mensen. Niet door te dreigen met eeuwige marteling. Daarom is het hele hel-verhaal onlogisch en zelfs beledigend voor God.

1 uur geleden zei Logos Trainer:

Als de hel een realiteit is, waarom zou Jezus daar dan niet over spreken? 

Het is geen realiteit en Jezus sprak er ook niet over. Je moet goede Bijbelkennis hebben om dat in te zien.

20 uur geleden zei WdG:

Het is van essentieel belang te begrijpen dat een mens uit lichaam, ziel en geest bestaat.

Wat is dan het verschil tussen een ziel en een geest volgens jou? Want ik lees het nergens. Ik lees wel dat zielen levende wezens zijn met een geest of levensadem in zich.

21 uur geleden zei Hermanos2:

Stel dat er straks 1 miljard mensen gered worden. Dan is er dus een eeuwigdurende plek waar ongeveer 6 miljard mensen in brand staan, zonder te overlijden. 

Een fijn idee ook, dat je weet dat bijv je ouders, of je kinderen  eeuwig branden en pijn lijden terwijl jij rondloop in het Paradijs. Kan je dan van een Paradijs spreken met die wetenschap? Goed aangehaald @Hermanos2

Link naar bericht
Deel via andere websites
48 minuten geleden zei sjako:

Als je als ouder sigarettenpeuken op de armpjes van je kinderen drukt om ze beter te laten luisteren, gaan ze dan meer van je houden en beter naar je luisteren? Nee, natuurlijk niet.

Opmerkelijk, aangezien je elders stelt:

Citaat

Dan kan ik m’n werk niet doen en daar moeten nu eenmaal sancties op staan

Maar nu blijkt dat je tóch van mening bent dat straffen niet helpt om gedrag te veranderen, ga je dat dan ook hier toepassen ?
Of ga je, zoals we wel vaker bij je zien, gewoon meewaaien zoals de wind staat , in dit topic bovenstaand antwoord plaatsen en elders toch straffen om mensen beter naar je te laten luisteren.
Het komt warrig over.

 

48 minuten geleden zei sjako:
2 uur geleden zei Logos Trainer:

Als de hel een realiteit is, waarom zou Jezus daar dan niet over spreken? 

Het is geen realiteit en Jezus sprak er ook niet over. Je moet goede Bijbelkennis hebben om dat in te zien.

Je hoeft alleen maar de Bijbel te lezen om te zien dat je hier de plank mis slaat.

 (Mattheus 5:29) Indien dan uw rechteroog u ergert, trekt het uit, en werpt het van u; want het is u nut, dat een uwer leden verga, en niet uw gehele lichaam in de hel geworpen worde.

(Mattheus 8:12) En de kinderen des Koninkrijks zullen uitgeworpen worden in de buitenste duisternis; aldaar zal wening zijn, en knersing der tanden.

(Mattheus 11:23) (Lukas 10:15) En gij, Kapernaum! die tot den hemel toe zijt verhoogd, gij zult tot de hel toe nedergestoten worden. 

(Mattheus 23:15) Wee u, gij Schriftgeleerden en Farizeen, gij geveinsden, want gij omreist zee en land, om een Jodengenoot te maken, en als hij het geworden is, zo maakt gij hem een kind der helle, tweemaal meer dan gij zijt.

(Mattheus 25:46) En dezen zullen gaan in de eeuwige pijn; maar de rechtvaardigen in het eeuwige leven.

(Marcus 9:43-48)  En indien uw hand u ergert, houwt ze af; het is u beter verminkt tot het leven in te gaan, dan de twee handen hebbende, heen te gaan in de hel, in het onuitblusselijk vuur; Waar hun worm niet sterft, en het vuur niet uitgeblust wordt;  

En indien uw voet u ergert, houwt hem af; het is u beter kreupel tot het leven in te gaan, dan de twee voeten hebbende, geworpen te worden in de hel, in het onuitblusselijk vuur; Waar hun worm niet sterft, en het vuur niet uitgeblust wordt.

En indien uw oog u ergert, werpt het uit; het is u beter maar een oog hebbende in het Koninkrijk Gods in te gaan, dan twee ogen hebbende, in het helse vuur geworpen te worden; Waar hun worm niet sterft, en het vuur niet uitgeblust wordt.

Wat jij bedoelt te zeggen @sjako, is dat je behoorlijk moet kunnen recht praten wat krom is, om niet te zien wat hier staat.
En dit is nog maar een deel. Volgens de Bijbel sprak Jezus veelvuldig over de hel. Je wil het alleen niet inzien omdat het niet past in jouw plaatje. 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
23 uur geleden zei Chiel Fernig:

Waarom denk je dat er geen hel of hemel is?

Waarom, hoe weet je dat?

Dat nieuwe lied van die 144000 waarvan gezegd wordt dat niemand die zou kennen.

 

 

1. Pituitary - spirituality 

2. Pineal - intuition 

3. Thyroid - communication 

4. Thymus - love 

5. Pancreas - power 

6. Ovaries/Testes – sexuality 

7. Adrenals – survival [3]

https://www.trinityschool.org/blog/index.php?pid=24?p=

Genummerd van boven naar beneden. Je kunt ze ook nummeren van beneden naar boven, dan geldt 1=7 en omgekeerd.

 

 

bewerkt door Mount Freedom
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Mount Freedom:

Dat nieuwe lied van die 144000 waarvan gezegd wordt dat niemand die zou kennen.

 

 

1. Pituitary - spirituality 

2. Pineal - intuition 

3. Thyroid - communication 

4. Thymus - love 

5. Pancreas - power 

6. Ovaries/Testes – sexuality 

7. Adrenals – survival [3]

https://www.trinityschool.org/blog/index.php?pid=24?p=

Genummerd van boven naar beneden. Je kunt ze ook nummeren van beneden naar boven, dan geldt 1=7 en omgekeerd.

 

 

Kun je uitleggen wat je precies bedoelt?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-10-2020 om 11:48 zei sjako:

Is dat zo? Als je als ouder sigarettenpeuken op de armpjes van je kinderen drukt om ze beter te laten luisteren, gaan ze dan meer van je houden en beter naar je luisteren?

Nee, net zoals ze ook niet meer van je gaan houden als je ze doodzwijgt wanneer ze aan je woord twijfelen. Ze zullen dan handelen uit angst en niet uit liefde, of om je genegenheid maar weer te winnen.
Maar het geven van straf is iets wat je in vrijwel elke opvoeding wel tegenkomt en ook God zelf heeft in de Schrift laten optekenen dat Hij zijn gelovigen kan tuchtigen als Hij dat nodig acht.

Op 28-10-2020 om 11:48 zei sjako:

Nee, natuurlijk niet. God is een God van liefde en daarmee overtuigd Hij mensen. Niet door te dreigen met eeuwige marteling. Daarom is het hele hel-verhaal onlogisch en zelfs beledigend voor God.

Laat iemand spreken over wat echte liefde zou zijn en je komt meer over diegene te weten dan over God zelf. Laat God zelf maar bepalen wat echte liefde is; meestal is dat toch iets heel anders dan wat wij ervan maken.
God is in de Schrift echter al een strenge Vader, die rustig verhalen van grootschalige slachtpartijen in zijn opdracht laat optekenen in de Schrift, om zijn volgelingen flink te waarschuwen ernst te maken van hun gehoorzaamheid aan Hem.
God dreigt echter niet met eeuwige martelingen, maar enkel met een eeuwig leven zonder Hem als je zonder Hem verder gaat. De enige beul daar ben jijzelf, omdat je dan nog liever wil heersen in de hel dan dienen in de hemel, en daarom jezelf daar zoveel kwaad en lijden aandoet.

Al zou je vanuit de hel de hemel elk moment kunnen binnenwandelen, dan nog zul je dat niet doen, zul je dat niet willen, omdat je dan jezelf moet vernederen, je in zijn allesdoordringende Licht moet stellen en je door Hem moet laten louteren, iets wat je veel te veel pijn zou doen en je veel te ver zou vinden gaan. Omdat je daar niet kunt begrijpen dat Gods liefde echt niet erop uit is om je te assimileren, om je geheel te overheersen zoals de duivel dat wil, omdat je daar gelooft dat alles en iedereen enkel leeft vanuit triomf en haat, op grijpen of gegrepen worden, dus ook God zelf.
Het is een plaats van wanhoop, haat, machtszucht en hoogmoed, omdat men daar voortdurend God en Gods liefde afwijst, voortdurend zichzelf en elkaar bittere verwijten maakt en waar men slechts een schim is van wat men had kunnen zijn, terwijl men er meent juist heel veel te zijn, meer nog dan die veronderstelde dwazen die menen dat liefde krachtiger is dan de dood en dat je zou kunnen heersen juist door te dienen.

Alleen zij die God tot in de laatste tel hardnekkig afwijzen, die blijven volharden in het kwaad, komen daar terecht, omdat zij Gods goedheid en licht niet kunnen verdragen en God hun kwaad en zonde niet kan verdragen.
Wie echter vanuit liefde en mededogen wil leven, zal de hel nimmer zien, maar zal Gods louterende liefde met vreugde ontvangen, hoeveel het hem dan misschien ook mag kosten. Diegene zal (uiteindelijk) Christus ontmoeten, in één keer of geleidelijk, op de wijze zoals God het wil, en zal door Gods liefde steeds meer gevormd worden naar wie en wat hij wérkelijk is.
Diegene zal Gods licht en liefde kunnen verdragen en zelfs toejuichen, omdat hijzelf dan steeds meer op God gaat lijken in zijn doen en laten.

We can forgive a child who is afraid of the dark;
the real tragedy of life is when men are afraid of the light.

-Plato

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Robert Frans:

Nee, net zoals ze ook niet meer van je gaan houden als je ze doodzwijgt wanneer ze aan je woord twijfelen.

Ik denk dat God heel duidelijk was. Genesis 2:17 Maar van de boom van de kennis van goed en kwaad mag je niet eten, want op de dag dat je daarvan eet, zul je zeker sterven.’

God heeft dus van tevoren gewaarschuwd. De dood is het gevolg van de zonde. En God voedt ons op, maar Hij zal nooit toelaten dat we boven ons vermogen worden beproefd.

1Kor 10:12,13 Dus wie denkt te staan, moet oppassen dat hij niet valt.  13 De beproevingen die jullie moeten doorstaan, maken andere mensen ook mee. Maar God is trouw, en Hij zal niet toelaten dat je wordt beproefd boven wat je aankunt, maar met de beproeving zal Hij ook voor de uitweg zorgen, zodat je het kunt doorstaan.

Dus Hij voedt ons op een manier zodat wij dat kunnen volhouden. Hij zal nooit Zijn kinderen voor eeuwig in een vuur gooien, net als ouders dat nooit met hun kinderen zou doen. Het staat er ook gewoon niet. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 uur geleden zei Chiel Fernig:

Kun je uitleggen wat je precies bedoelt?

Wat snap je precies niet dan?

Het special purpose vehicle is het energetisch lichaam dat het voertuig is van de ziel en de “lijm” waarmee de ziel aan het fysieke lichaaam gehecht is.  Zonder dit medium zou de ziel niet kunnen leven in het fysieke lichaam. Dit energetisch lichaam is het lichaam dat niet meer sterft (en dus niet meer reïncarneert, want iedere baby die hier geboren wordt, is in het hiernamaals gestorven, dat is de tweede dood, daarom luidt het ook dat geen mens zonder zonde geboren wordt) als Christus erin woont. En dit lichaam heeft zeven energiewielen.  Net als een toonladder. Een beschrijving van dit special purpose vehicle vind je in Ezechiel, zoals ik je heb laten zien met de video’s.  En illustraties van deze esoterische kennis is niet alleen te vinden in de christelijke bijbel, maar is oeroud. 

Alles wat energie is maakt geluid.  En aangezien alle materie uit energie bestaat, heeft alles een geluidsfrequentie.  Het lichaam van Christus heeft een andere afstemming, een andere frequentie, dan andere soorten lichamen.  Alles in de kosmos vibreert, alles in de kosmos “zingt”.  

 

Zie ook https://www.trinityschool.org/blog/index.php?pid=24?p=

bewerkt door Mount Freedom
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Hij zal nooit Zijn kinderen voor eeuwig in een vuur gooien, net als ouders dat nooit met hun kinderen zou doen. Het staat er ook gewoon niet. 

Ten eerste, Ongelovigen zijn geen kinderen van God. Ten tweede, is de keus aan hen. Ten derde, is er wel een eeuwige afscheiding.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Thinkfree:

Ten eerste, Ongelovigen zijn geen kinderen van God. Ten tweede, is de keus aan hen. Ten derde, is er wel een eeuwige afscheiding.

God wilt dat iedereen tot berouw komt. De keuze is niet altijd aan de persoon. Je wieg zal maar verkeerd gestaan hebben of je hebt de verkeerde opvoeding gehad. Met derde punt kan ik het misschien wel eens zijn. Eeuwige dood is eeuwige afscheiding van God.

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei sjako:

God wilt dat iedereen tot berouw komt. De keuze is niet altijd aan de persoon. Je wieg zal maar verkeerd gestaan hebben of je hebt de verkeerde opvoeding gehad.

Wat is het nut van de vrije wil dan?

13 minuten geleden zei sjako:

Met derde punt kan ik het misschien wel eens zijn. Eeuwige dood is eeuwige afscheiding van God.

Oftewel een eeuwig geestelijk sterven waar de worm niet ophoudt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
48 minuten geleden zei Mount Freedom:

Wat snap je precies niet dan?

Het special purpose vehicle is het energetisch lichaam dat het voertuig is van de ziel en de “lijm” waarmee de ziel aan het fysieke lichaaam gehecht is.  Zonder dit medium zou de ziel niet kunnen leven in het fysieke lichaam. Dit energetisch lichaam is het lichaam dat niet meer sterft (en dus niet meer reïncarneert, want iedere baby die hier geboren wordt, is in het hiernamaals gestorven, dat is de tweede dood, daarom luidt het ook dat geen mens zonder zonde geboren wordt) als Christus erin woont. En dit lichaam heeft zeven energiewielen.  Net als een toonladder. Een beschrijving van dit special purpose vehicle vind je in Ezechiel, zoals ik je heb laten zien met de video’s.  En illustraties van deze esoterische kennis is niet alleen te vinden in de christelijke bijbel, maar is oeroud. 

Alles wat energie is maakt geluid.  En aangezien alle materie uit energie bestaat, heeft alles een geluidsfrequentie.  Het lichaam van Christus heeft een andere afstemming, een andere frequentie, dan andere soorten lichamen.  Alles in de kosmos vibreert, alles in de kosmos “zingt”.  

 

Zie ook https://www.trinityschool.org/blog/index.php?pid=24?p=

Hoi Mount Freedom. Wat mij verwondert is hoe iemand een lied zou kennen waarvan de bijbel zegt dat het pas na de opstanding gekend zal worden.

Uit de natuurwetenschappen weet ik dat alle materie vibreert. Het gaat dan om elementaire deeltjes. Hoe heftiger iets vibreert hoe warmer en zelfs als iets op zijn koudst is dan nog is er sprake van vibratie. Dat leert de natuurwetenschap. God is Geest en de mens is stof. Wij zijn naar Gods beeld gemaakt en ons lichaam vibreert (alle deeltjes daarin bewegen, altijd) dus is het logisch dat ook Gods Geest altijd in beweging is. Omdat de bijbel spreekt over geest ziel en lichaam lijkt het mij dat dit purpose vehicle in werkelijkheid Gods Geest is die Adam via zijn neus ingeblazen kreeg. Daardoor werd hij een levende ziel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Een eeuw is slechts een eon, een tijdperk. Zolang een ziel in een sterfelijk (grofstoffelijk) lichaam leeft leeft ie in de illusie afgescheiden te zijn van “God”. Een illusie, want “God” (bewustzijn) heeft hem nooit verlaten. Lees maar hoe het Kain verging. 

God redt Zichzelf, want wat gered wordt is datgene wat uit God is ontstaan. En dat is zonder uitzondering alles, zie Johannes 1.  De hele schepping wordt ontdaan van alle illusies. Maar ieder op zijn eigen tijd, in zijn rangorde. Zie 1 Kor.15,23.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-10-2020 om 12:39 zei Mount Freedom:

Dat nieuwe lied van die 144000 waarvan gezegd wordt dat niemand die zou kennen.

 

 

1. Pituitary - spirituality 

2. Pineal - intuition 

3. Thyroid - communication 

4. Thymus - love 

5. Pancreas - power 

6. Ovaries/Testes – sexuality 

7. Adrenals – survival [3]

https://www.trinityschool.org/blog/index.php?pid=24?p=

Genummerd van boven naar beneden. Je kunt ze ook nummeren van beneden naar boven, dan geldt 1=7 en omgekeerd.

 

 

Opmerkelijk. Chakras zijn openingen in de ziel waardoor de Geest kan stromen. Ken je het tekstgedeelte waarin staat: "drink water uit je eigen bron". De Heilige Geest wordt vergeleken met water. Jezus zegt tegen een vrouw die water komt putten dat Hij over water beschikt waardoor er geen dorst meer zal zijn. Dit water is het water van de Heilige Geest. Ook zegt Hij dat wie in Hem gelooft een bron van levend water in zichzelf zal krijgen. Dit geestelijke water stroomt dus van de ene christen naar de andere. Zaak is dus niet uit de bron van een ander te drinken want dan treedt je buiten Gods orde en grijpt Hij in en je water gaat verloren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei sjako:

Dat ontken ik ook niet. Maar de Bijbel leert het nergens. De dood is de straf voor de zonde. Het idee van een hel is zoiets als levenslang voor een parkeerboete.

Ooit van de geestelijke dood gehoord? Dat is een dood die beleefd wordt, de tweede dood is een dood, verschrikkelijk er en erger dan de eerste dood, met lichaam en geest, in een dode verdorven staat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 28-10-2020 om 11:48 zei sjako:

 

Het is geen realiteit en Jezus sprak er ook niet over. Je moet goede Bijbelkennis hebben om dat in te zien.

 

Maar de profetieën in openbaring zijn ook waar. En velen laten zich daardoor vermanen en komen tot geloof. Dat is uiterst nuttig. Niet iedereen is onder de indruk van de rampen die God over de aarde laat komen. Maar wie zich niet laat vermanen door het eindtijdscenario doet dat mogelijk wel door de waarschuwing voor de hel. Tenslotte zijn niet alle mensen eender.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Chiel Fernig:

Maar wie zich niet laat vermanen door het eindtijdscenario doet dat mogelijk wel door de waarschuwing voor de hel.

Maar als je inziet wat de woorden Sjeool, Hades, Gehenna en Tartarus inhouden ben je niet meer bang voor een hel. Waar ik wel bang voor ben is een eeuwige dood, voor eeuwig afgescheiden te zijn van God en de grootse belofte van een Nieuwe Wereld mis te lopen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei sjako:

Maar als je inziet wat de woorden Sjeool, Hades, Gehenna en Tartarus inhouden ben je niet meer bang voor een hel. Waar ik wel bang voor ben is een eeuwige dood, voor eeuwig afgescheiden te zijn van God en de grootse belofte van een Nieuwe Wereld mis te lopen.

Als je Jezus in je hart hebt gesloten is het echt niet meer nodig om bang daarvoor te zijn. Hij is een liefdevolle God en steunt iedereen die dat nodig heeft. Psalm 91 toont aan hoezeer God zijn geliefden beschermt tegen onheil. Hij beschermt tegen "de pijl die des daags vliegt".

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei sjako:

Dat ontken ik ook niet. Maar de Bijbel leert het nergens. De dood is de straf voor de zonde. Het idee van een hel is zoiets als levenslang voor een parkeerboete.

Het is wel wat serieuzer als parkeerboetes. Als een ongelovige ongeloof verspreid onder de mensen denk je dat de schepper dat ziet als een parkeerboete?

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Thinkfree:

Ooit van de geestelijke dood gehoord? Dat is een dood die beleefd wordt, de tweede dood is een dood, verschrikkelijk er en erger dan de eerste dood, met lichaam en geest, in een dode verdorven staat.

Ik ben het met je eens dat de geestelijke dood overeenkomt met het oordeel van de hel. Maar wie in Christus is zal de tweede dood niet smaken.

3 minuten geleden zei leren_schoen:

Het is wel wat serieuzer als parkeerboetes. Als een ongelovige ongeloof verspreid onder de mensen denk je dat de schepper dat ziet als een parkeerboete?

Dat is inderdaad ernstig, God waarschuwt dan ook voor het verkondigen van een ander evangelie dan dat van Hemzelf. parkeerboetes worden overigens ook wel uitgedeeld door de Heer. Kleine overtredingen, zelfs voor christenen die even over de streep gaan. Maar dat is iets anders dan absoluut en nooit zich bekerende de Heer weerstaan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei Chiel Fernig:

Als je Jezus in je hart hebt gesloten is het echt niet meer nodig om bang daarvoor te zijn.

Ja, zo zie ik het ook wel hoor. Ik ben er zeker van dat Jezus ook voor mij is gestorven en dat er een prachtige toekomst aankomt.

9 minuten geleden zei leren_schoen:

Het is wel wat serieuzer als parkeerboetes. Als een ongelovige ongeloof verspreid onder de mensen denk je dat de schepper dat ziet als een parkeerboete?

Ik probeer aan te geven dat het in geen verhouding staat. Voor een zonde in een kort leventje zou je eeuwig moeten branden. Kan niet begrijpen dat iemand dat kan geloven. En nogmaals het staat er niet, dus is het ook geen issue.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Mount Freedom:

Een beschrijving van dit special purpose vehicle vind je in Ezechiel

 

Dat is een prachtig beeld van activiteit. Het zijn cherubs die een perfecte samenwerking kennen. Het spreekt over bliksem en metaalachtige zaken. Ik beschouw het als een blauwdruk voor mechanische voorwerpen. Er is sprake van een vijfde persoon. Deze persoon staat boven de vier wezens. Deze persoon is Christus.

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei sjako:

Ik probeer aan te geven dat het in geen verhouding staat. Voor een zonde in een kort leventje zou je eeuwig moeten branden. Kan niet begrijpen dat iemand dat kan geloven. En nogmaals het staat er niet, dus is het ook geen issue.

Hoe zit het met de mensen die doelbewust de satan dienen? En als je in dit korte leventje meerdere mensen het foute/ongelovige pad opstuurt en dus (deels) verantwoordelijk bent voor hun ongeloof, hoe kun je dit zo licht nemen alsof het niks voorstelt? Dit heeft gevolgen voor iedereen. Dit zijn mensen die vuur verspreiden op aarde (al voornamelijk onbewust) vanuit hun ongeloof of haat jegens de schepper.

bewerkt door leren_schoen
Link naar bericht
Deel via andere websites

De domste in de klas zegt als ik naar de hel ga zie ik al mijn vrienden en gaan we feesten. En de hele klas gaat hierin mee in deze giftige filosofie en nu is heel de klas ongelovig met een nog kleinere kans op bekering en het houden van de religie. 

Dat is geen parkeerboete dat is eerder doodslag. Sterker nog, je kon die dag beter sterven dan meegaan in die filosofie en een leven van afval en ongeloof leven dan sterven met zulke zondes zonder bekering.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid