Spring naar bijdragen

Zijn wij (niet) allen broeders?


Aanbevolen berichten

15 minuten geleden zei WdG:

Want het heeft den Heiligen Geest en ons goed gedacht, ulieden geen meerderen last op te leggen dan deze noodzakelijke dingen: Namelijk, dat gij u onthoudt van hetgeen den afgoden geofferd is, en van bloed, en van het verstikte, en van hoererij; van welke dingen, indien gij uzelven wacht, zo zult gij weldoen. Vaart wel.

Daar staat hetzelfde. Dus ik zie je punt niet.

17 minuten geleden zei WdG:

Voor de verzoening is betaald (door middel van het offer van Jezus, Die God is). De ziel zit dus niet in het bloed en daarom is bloedtransfusie niet verboden!

Daarmee ontkracht je toch de waarde van het bloed door Jezus vergoten? Maar blijkbaar was er in de eerste eeuw ook onenigheid over. Lees de context maar eens. Alles is veroorloofd behalve bovengenoemde, dus ook bloed. Bloed is dus nog steeds heilig. 

21 minuten geleden zei WdG:

Het verbod om geen bloed te eten heeft te maken met het bloed dat gestort moest worden door onze God en Verlosser:

Volgens mij snap je zelf ook wel dat dit niet zo is. Bloed tot je nemen staat gelijk aan hoererij volgens deze tekst.

22 minuten geleden zei WdG:

Het weigeren van een bloedtransfusie voor een ander kan dus zelfs gelijk staan aan doodslag of moord.

Welnee. Tegenwoordig kan je prima behandeld worden zonder bloed. Er moet bijv wat nauwkeuriger geopereerd worden. Ik heb broeders en zusters de grootste operaties zien ondergaan zonder bloed. Pas nog een oude zuster bij wie een hartklep is vervangen. Maar je moet vooral je eigen geweten volgen. Ik ga je er niet over oordelen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 199
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Als je gelooft dat Adam en Eva iedereen zijn of haar overoveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroveroverovergrootvader en -moeder zijn,

Je begrijpt mij verkeerd. Zonder Gods hulp zou het worstelen zinloos zijn en niets anders dan ijdelheid en hoogmoed. Ik heb mij lang geleden aan God overgegeven en wat ik nu schrijf is het resultaat d

In Mattheus 12 staat een boel omtrent dit onderwerp. Dat hoofdstuk bestaat voornamelijk uit Jezus die valse leer weerlegt, oftewel ware gerechtigheid verkondigd, om vervolgers te eindigen met wie nu w

33 minuten geleden zei WdG:

Het verbod om geen bloed via een transfusie te ontvangen kan niet op de Bijbel gegrond worden. De Bijbel maakt wel duidelijk dat je niet mag doden. Het weigeren van een bloedtransfusie voor een ander kan dus zelfs gelijk staan aan doodslag of moord.

Precies, dankzij Jezus zijn transfusie leven wij!

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei sjako:
27 minuten geleden zei Thinkfree:

Precies, dankzij Jezus zijn transfusie leven wij!

Daarom is bloed nog steeds heilig.

Johannes 13

34 Een nieuw gebod geef Ik u, dat gij elkander liefhebt; gelijk Ik u liefgehad heb, dat ook gij elkander liefhebt.

35 Hieraan zullen zij allen bekennen, dat gij Mijn discipelen zijt, zo gij liefde hebt onder elkander.

Als Jezus zijn bloed voor ons gaf en geeft, dienen wij dat in liefde voor onze naaste te doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Ricky Tjin:

Op welke Bijbeltekst(en) baseer jij die conclusie, of is het je eigen redenering?

Ik denk dat het een eigen redenering is. Door het Heilige Bloed van onze God en Verlosser, Jezus Christus, zijn wij vrij en verlost. ZIJN bloed reinigt ons van alle zonden. God herinnert onze zonden niet eens meer. Het is dus een volbracht werk. Mensen die denken geen bloed tot zich mogen nemen, hebben een groot probleem. Het kan zomaar per ongeluk gebeuren. Naar mijn mening legt het WTG mensen een juk op, waar Jezus Christus, onze God, Schepper, Verlosser, Geneesheer en Beste Vriend, ons juist van verlost heeft. We kunnen HEM (Christus) slechts een plezier doen door op Hem te vertrouwen, ook als we fouten maken. Het WTG voegt in feite toe  aan het perfecte en volbrachte Werk van Jezus Christus.

3 uur geleden zei Thinkfree:

Precies, dankzij Jezus zijn transfusie leven wij!

Wat trouwens ook mooi is:

"En terwijl zij aten, nam Jezus de drinkbeker en nadat Hij gedankt had, gaf Hij hun die, en zei: Drink allen daaruit, want dit is Mijn bloed, het bloed van het nieuwe verbond, dat voor velen vergoten wordt tot vergeving van zonden."

Jezus, Die God is, roept op om Zijn bloed te drinken. Natuurlijk drinken we het niet letterlijk (hoewel sommigen geloven dat het wel bloed is of wordt), maar, als het strikt verboden zou zijn, waarom zou Jezus dan een dergelijke beeldspraak gebruiken? Het avondmaal is trouwens voor alle Christenen!

Link naar bericht
Deel via andere websites
49 minuten geleden zei WdG:

Ik denk dat het een eigen redenering is. Door het Heilige Bloed van onze God en Verlosser, Jezus Christus, zijn wij vrij en verlost. ZIJN bloed reinigt ons van alle zonden. God herinnert onze zonden niet eens meer.

Om deel te hebben aan de verlossing door het bloed van Jezus Christus dienen we in Hem te zijn, Efeziërs 1:7;
En in Hem hebben wij de verlossing door zijn bloed, de vergeving van de overtredingen, naar de rijkdom zijner genade.

De WTG Bijbel geeft hierover een andere context, alsof we niet in Christus Jezus hoeven te zijn, voor onze verlossing.

D2F3fEBu_o.png

De dogma dat Jezus Christus God is, wordt bekrachtigd doordat we in Hem dienen te zijn en te verblijven, gelijk Hij in ons.

Jezus Christus is de ware wijnstok en wij zijn de ranken. Wie in Jezus Christus blijft, gelijk Hij in hem/haar, die draagt veel vrucht, want zonder Hem kunnen wij niets doen (Joh 15:1,5). Als Jezus Christus geen God zou zijn, dan zou Hij niet gebieden dat wij in Hem blijven, gelijk Hij in ons (Joh 15:3). Als Jezus Christus geen God is, dan kunnen we niet in Hem blijven, gelijk Hij in ons.

bewerkt door Ricky Tjin
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-10-2020 om 19:15 zei Ricky Tjin:

Op welke Bijbeltekst(en) baseer jij die conclusie, of is het je eigen redenering?

Vooral op Handelingen. Zeker gezien hoe heilig bloed was voor Christus is het goed te begrijpen dat het na Christus nog steeds is.

Genesis 9:4 wordt het voor het eerst gezegd. Alleen vlees met het leven — het bloed — er nog in mogen jullie niet eten. 
 

Het bloed vertegenwoordigd dus het leven, en het leven is iets wat JHWH toebehoort. Het is heilig. 
Leviticus 17:11 legt het nader uit: Want het leven van het vlees is in het bloed, en ikzelf heb het jullie gegeven zodat jullie verzoening voor jezelf kunnen doen op het altaar, want het is het bloed dat verzoening doet door middel van het leven dat erin is.

Met bloed kan je dus verzoenen. Jezus heeft dat natuurlijk ultiem gedaan met Zijn eigen bloed.

In dat licht moet je de beslissing in Handelingen zien.

Handelingen 15:28 Want de heilige geest en wij hebben besloten jullie geen verdere last op te leggen dan deze noodzakelijke dingen:  29 blijf je onthouden van dingen die aan afgoden zijn geofferd, van bloed, van verstikt vlees en van seksuele immoraliteit. Als je je verre houdt van die dingen, zal het goed met je gaan. Wij wensen jullie het beste toe!’

Zeker als je de context van Handelingen in ogenschouw neemt.

Handelingen 15:1 Er kwamen mannen uit Judea, die de broeders begonnen te leren: ‘Als jullie je niet laten besnijden naar het gebruik van Mozes, kunnen jullie niet worden gered.’  2 Maar nadat er heel wat onenigheid en discussie was ontstaan tussen hen en Paulus en Barnabas, werden er regelingen getroffen om Paulus, Barnabas en enkele anderen naar de apostelen en ouderlingen in Jeruzalem te laten gaan om de kwestie voor te leggen.

Er waren dus christelijke broeders die beweerden dat je o.a. de besnijdenis moest onderhouden om te kunnen worden gered. Paulus, Barnabas en enkele anderen vormden het Besturend Lichaam in die tijd. Ze gingen er over vergaderen en de heilige Geest liet hen weten zich niet meer aan de Joodse gebruiken hoefden te houden. Ze kwamen met een aantal uitzonderingen zoals in vers 28 vermeld staat. Één daarvan is het zich onthouden van bloed. Omdat bloed het leven vertegenwoordigd en daarom heilig is. In die tijd was bloed tot je nemen alleen mogelijk via de mond. Tegenwoordig kan het ook via de aders, maar het gebod blijft bestaan.

Op 29-10-2020 om 19:21 zei WdG:

Jezus, Die God is, roept op om Zijn bloed te drinken. Natuurlijk drinken we het niet letterlijk (hoewel sommigen geloven dat het wel bloed is of wordt), maar, als het strikt verboden zou zijn, waarom zou Jezus dan een dergelijke beeldspraak gebruiken? Het avondmaal is trouwens voor alle Christenen!

Daarom namen ook zoveel mensen aanstoot aan Hem. Drinken van bloed was strikt verboden. Johannes 6:60 Veel van zijn discipelen zeiden toen ze het hoorden: ‘Dit gaat echt te ver! Wie kan hiernaar luisteren?’  61 Jezus wist dat zijn discipelen daarover mopperden en zei tegen ze: ‘Nemen jullie hier aanstoot aan?  62 Wat zullen jullie dan zeggen als jullie de Mensenzoon zien opstijgen naar waar hij eerst was?  63 Het is de geest die leven geeft, het vlees is van geen enkel nut. Wat ik tegen jullie heb gezegd, is geest en leven.  64 Maar sommigen van jullie geloven niet.’ Jezus wist namelijk vanaf het begin wie niet geloofden en wie hem zou verraden.  65 Hij zei verder: ‘Daarom heb ik tegen jullie gezegd: iemand kan alleen bij mij komen als het hem door de Vader gegeven is.’ 66 Daardoor gingen veel van zijn discipelen terug naar de dingen die ze hadden achtergelaten en ze volgden hem niet meer.

Ze begrepen niet wat Jezus bedoelde. Ze vonden het idee weerzinwekkend. Alleen discipelen die doorvroegen begrepen het. Jezus zegt hier niet dat bloed drinken mag, dat blijkt wel uit Handelingen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-10-2020 om 19:59 zei Ricky Tjin:

De WTG Bijbel geeft hierover een andere context, alsof we niet in Christus Jezus hoeven te zijn, voor onze verlossing.

Lezen is ook een kunst. De BasisBijbel, gebaseerd op de Statenvertaling vertaald het precies zo

‘Want door het bloed van zijn Zoon heeft Hij ons gered. Door zijn bloed kon Hij ons vergeven dat we Hem ongehoorzaam waren. Hij deed dat niet omdat we dat verdiend hadden, maar omdat Hij zoveel van ons houdt.’
‭‭EFEZIËRS‬ ‭1:7‬ ‭BB‬‬
https://www.bible.com/1276/eph.1.7.bb

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 24-10-2020 om 14:13 zei sjako:

Hoor je me dat zeggen? Als verschil van mening inhoudt dat je geen broeders meer bent van elkaar dan blijven er heeeeel weinig Christenen over vrees ik. Je mag elkaar er wel op wijzen dat ze iets niet goed doen. Dat is naastenliefde. 

Beste Sjako, hoe moet ik dit zien in verhouding tot een opmerking die laten maakte ivm de aanslagen in Frankrijk, nl dat we in discussies met anderen rekening moeten houden met hun gevoelens en als de kans er is dat we ze kwetsen, dat maar beter niet zouden doen? 

Deze opmerkingen lijken tegenstrijdig. Hoe maak je dat onderscheid ?  

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 29-10-2020 om 19:21 zei WdG:

ZIJN bloed reinigt ons van alle zonden. God herinnert onze zonden niet eens meer. Het is dus een volbracht werk.

Als Zijn bloed reinigt, dan lees ik dat in de tegenwoordige tijd.

Hoe kan iets een volbracht werk zijn, als het werk volop aan de gang is in diegene die tot het geloof van Jezus Christus is gekomen.

Dan pas gaat er iets stromen wat heilig makend is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...
Op 12-9-2020 om 21:30 zei Hermanos2:

Ik hoop dat de titel van dit topic voor zich spreekt. Afhankelijk van welke kerk men bezoekt en welke leerstellingen men aanneemt, zijn niet allen die zich christen noemen ertoe bereidt elkaar broeder te noemen. Hoe denken christenen op dit forum daarover? Waar trekken jullie de grens? 

Ik voel er niet zoveel voor om bezig te zijn wie mijn broeders of zusters niet zouden zijn. Ik denk dat daar niet iets opbouwends vanuit gaat. 

Het houdt denk ik voor mij sowieso wel een beetje op als iemand bewust en met intentie het geloof te misbruiken om mensen kapot te maken om er zelf beter van te worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Olorin:

Ik voel er niet zoveel voor om bezig te zijn wie mijn broeders of zusters niet zouden zijn. Ik denk dat daar niet iets opbouwends vanuit gaat. 

Het houdt denk ik voor mij sowieso wel een beetje op als iemand bewust en met intentie het geloof te misbruiken om mensen kapot te maken om er zelf beter van te worden.

Ik ben geen lid van een kerk. Ik vind er geen die de bijbel naleeft zoals ik 'm lees. We hebben een vriendengroep, noem het een huiskamer gemeente. Dat werkt goed. Tenminste, totdat corona kwam. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...
Op 12-9-2020 om 21:30 zei Hermanos2:

Ik hoop dat de titel van dit topic voor zich spreekt. Afhankelijk van welke kerk men bezoekt en welke leerstellingen men aanneemt, zijn niet allen die zich christen noemen ertoe bereidt elkaar broeder te noemen. Hoe denken christenen op dit forum daarover? Waar trekken jullie de grens? 

Recente discussies maken dat ik hier weer diep over nadenk. Ik verlang naar eenheid. Lijkt me fantastisch. Iets wat God blij maakt. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 months later...
Op 19-2-2021 om 16:47 zei Hermanos2:

Recente discussies maken dat ik hier weer diep over nadenk. Ik verlang naar eenheid. Lijkt me fantastisch. Iets wat God blij maakt. 

 

Je verlangt naar eenheid maar maakt zelf onderscheid, noemt jezelf christen maar ziet Jezus Christus niet als God, leest de Bijbel maar begrijpt de betekenis niet achter de woorden. Dat geeft zeker te denken maar of dat denken je ook verder zal helpen betwijfel ik. Zolang je probeert de Bijbel met het verstand te doorgronden blijft het voor jou een gesloten boek en zul je de ware betekenis achter de woorden nooit begrijpen. Waar wil jij als christen dan de grens trekken?

Jezus is voor Zijn gevallen broeders gestorven aan het kruis, Zijn bloed is voor iedereen vergoten als offer, niemand uitgezonderd. Dus hoe durf jij de ene mens wel en de andere niet je broeder te noemen. Hoe durf jij onderscheid te maken en toch te beweren dat je een christen bent, een volgeling van Jezus. Maak jezelf toch niets wijs en gebruik Zijn naam niet ijdel.

Als jij God blij wilt maken kun je beter je mond houden en berouw tonen voor je geveinsde vroomheid die de verdeeldheid tussen mensen aanwakkert.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 3-11-2020 om 19:50 zei sjako:

De Moslims zijn niet mijn broeders als je dat bedoelt. Maar je moet wel rekening houden met hun gevoelens.

Een ware volgeling van Jezus ziet ook de Moslims als zijn broeders, een ware volgeling van Jezus maakt geen onderscheid en oordeelt niet. Een ware volgeling van Jezus weet dat God's liefde alle mensen geldt en dat het Zijn wil is iedereen te verlossen van de dood. Daarom mag, kan en zal een ware volgeling van Jezus geen onderscheid maken tussen wie hij wel of niet als zijn broeder beschouwd. Als ware volgeling van Jezus geldt zijn naastenliefde iedereen, niemand uitgezonderd.

Dus degene die zich christen noemt en toch onderscheid maakt bedriegt zichzelf. Maar God laat zich niet bedriegen en het ijdel gebruiken van Zijn naam wordt door Hem niet op prijs gesteld. Voor de "christen" die zich daaraan schuldig maakt bepaalt zijn gebrek aan naastenliefde en het ijdel gebruiken van Gods naam zijn lot voor de eeuwigheid.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
54 minuten geleden zei Mohawk:

Een ware volgeling van Jezus ziet ook de Moslims als zijn broeders, een ware volgeling van Jezus maakt geen onderscheid en oordeelt niet.

Niet als mijn broeders, wel als mijn naasten. Denk dat je twee dingen door elkaar haalt.

1 uur geleden zei Mohawk:

Zolang je probeert de Bijbel met het verstand te doorgronden blijft het voor jou een gesloten boek en zul je de ware betekenis achter de woorden nooit begrijpen. Waar wil jij als christen dan de grens trekken?

Door verzinsels als mystiek en waarheid te bestempelen heb je niet de waarheid. Gods waarheid is voor iedereen te begrijpen. @Hermanos2 begrijpt de Bijbel beter dan jij vind ik. Jezus riep op om kennis op te doen van God, niet op het navolgen van traditie en verzonnen zaken. 

Johannes 17:3 zegt: Dit betekent eeuwig leven, dat ze u leren kennen, de enige ware God, en ook degene die u hebt gestuurd, Jezus Christus. (trouwens wie is hier de enige ware God??)

1John 5:20 zegt: Wij weten dat de Zoon van God is gekomen, en hij heeft ons inzicht gegeven zodat we de kennis kunnen krijgen van de Waarachtige. En door zijn Zoon Jezus Christus zijn we in eendracht met de Waarachtige.

Link naar bericht
Deel via andere websites
37 minuten geleden zei sjako:

Niet als mijn broeders, wel als mijn naasten. Denk dat je twee dingen door elkaar haalt.

Jezus heeft het offer aan het kruis uit liefde volbracht voor Zijn gevallen broeders, waaronder alle mensen zijn te verstaan. Hij heeft geen offer gebracht voor Zijn gevallen naasten. Dus als Jezus alle mensen als zijn gevallen broeders beschouwd zal een ware volgeling van Jezus dat zeker ook zo zien en alle mensen als met hem gevallen broeders beschouwen en in liefde voor zijn medemens ontbranden.

Maar uit dat wat je schrijft blijkt dat je er geen idee van hebt wat wij mensen van oorsprong zijn en wat Jezus van oorsprong is. Verder blijkt daaruit dat je er geen idee van hebt wat de reden is van onze belichaming als mens en wat het doel is dat God met de aarde, het universum en de mensheid heeft. Als je dat wel zou weten zou je ook tot andere conclusies komen. Het probleem echter is dat dit weten je nooit geopenbaard zal worden vanuit de leer die je aanhangt. Alleen Gods geest kan je in de waarheid leiden en Zijn geest is niet te vinden in een door het menselijk verstand ontstane geloofsleer.

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Mohawk:

Hij heeft geen offer gebracht voor Zijn gevallen naasten.

Hij heeft een offer gebracht voor de hele mensheid, niet enkel voor Zijn broeders. Iemand is een broeder van je als die in de christelijke gemeente aanwezig is en Jezus loskoopoffer heeft aanvaart. Mensen buiten de christelijke gemeente zijn je naasten. Zo is het geregeld in de Bijbel. 

Mattheus 12:48 is duidelijk

Maar hij antwoordde: ‘Wie is mijn moeder, en wie zijn mijn broers?’  49 Met een gebaar naar zijn discipelen zei hij: ‘Kijk, mijn moeder en mijn broers!  50 Want iedereen die de wil doet van mijn Vader in de hemel, die is mijn broer en mijn zus en mijn moeder.’

 

5 uur geleden zei Mohawk:

Verder blijkt daaruit dat je er geen idee van hebt wat de reden is van onze belichaming als mens en wat het doel is dat God met de aarde, het universum en de mensheid heeft. Als je dat wel zou weten zou je ook tot andere conclusies komen. Het probleem echter is dat dit weten je nooit geopenbaard zal worden vanuit de leer die je aanhangt. Alleen Gods geest kan je in de waarheid leiden en Zijn geest is niet te vinden in een door het menselijk verstand ontstane geloofsleer.

Weer lekker positief allemaal. We bidden Uw Koninkrijk kome, uw wil geschiede. Dat is wat God van plan is. Zijn Koninkrijk oprichten in zowel de hemel als op de aarde. Wil je redeneren met me, dan moet je toch een beetje aardiger doen zoals een christen betaamd en niet iedereen de huid vol schelden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei sjako:

Hij heeft een offer gebracht voor de hele mensheid, niet enkel voor Zijn broeders. Iemand is een broeder van je als die in de christelijke gemeente aanwezig is en Jezus loskoopoffer heeft aanvaart. Mensen buiten de christelijke gemeente zijn je naasten. Zo is het geregeld in de Bijbel. 

Mattheus 12:48 is duidelijk

Maar hij antwoordde: ‘Wie is mijn moeder, en wie zijn mijn broers?’  49 Met een gebaar naar zijn discipelen zei hij: ‘Kijk, mijn moeder en mijn broers!  50 Want iedereen die de wil doet van mijn Vader in de hemel, die is mijn broer en mijn zus en mijn moeder.’

 

Weer lekker positief allemaal. We bidden Uw Koninkrijk kome, uw wil geschiede. Dat is wat God van plan is. Zijn Koninkrijk oprichten in zowel de hemel als op de aarde. Wil je redeneren met me, dan moet je toch een beetje aardiger doen zoals een christen betaamd en niet iedereen de huid vol schelden. 

Sjako, ik scheld niemand de huid vol. Hooguit schrijf ik dingen die een ander niet aanstaan maar schelden doe ik niet. Of ik aardiger moet doen is niet aan jou om te vinden. Waarheid is een steen des aanstoots en zal dat altijd zijn. Ook Jezus was niet altijd aardig tegen iedereen, uit Zijn liefde wees hij de dwaling terecht en bleef daarbij niet altijd aardig. En dat werd Hem niet in dank afgenomen weten we uit het verhaal. Met name de gelovige priesters en schriftgeleerden hadden grote moeite met Hem. Zó erg zelfs dat zij Hem, die toch de Liefde zelf was, haatte en veroordeelde tot de dood aan het kruis. Maar goed, Hij schold hun wel de huid vol dus ze hadden daar ook reden toe. Zolang ik hier niemand uitmaak voor addergebroed of witgepleisterd graf houd ik mij netjes aan de wet.

Wat in Mattheüs 12:48 staat klopt. Jezus legde uit wie Hij als Zijn broeder, moeder en zuster beschouwd, niet wie Zijn gevallen broeders zijn. En bovendien legt Hij in deze tekst niet uit wie jij als broeder, moeder en zuster moet beschouwen. Of denk je soms dat jij Jezus bent?

Jezus heeft de verlossing uit liefde gebracht voor de wereld. De wereld bestaat uit Zijn gevallen broeders, dat zijn wij allemaal. Een deel van Zijn gevallen broeders bevindt zich nog in de materie van de aarde, van de hardste steenlagen tot aan de huiskat waar wij zo gek op zijn. Daarom staat er ook dat God de wereld heeft lief gehad en niet dat hij de mensheid heeft liefgehad. Maar belangrijker nog, de wereld in deze context omvat het universum en heeft geen betrekking op de aarde alleen.

"Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een ieder, die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe."

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites

Los van dit alles, of je nu Jezus wel of niet als God ziet, is denk ik nog niet eens het aller belangrijkste. Ik geloof dat het allerbelangrijkste is dat je oprecht Jezus probeert te volgen en Zijn offer aanneemt.  Dat je Hem volgt. En wie nu wel of niet Zijn broeders zijn is ook maar net wat je precies bedoelt te zeggen. 

Ik geloof dat een broeder van ons de gene is die uit God geboren is. De rest moet nog uit God geboren worden, maar zijn technisch gezien natuurlijk ook kinderen van God, maar de relatie tussen God en hen is nog stuk. De verloren zonen, hebben we het over.

Link naar bericht
Deel via andere websites
33 minuten geleden zei Gaitema:

Los van dit alles, of je nu Jezus wel of niet als God ziet, is denk ik nog niet eens het aller belangrijkste. Ik geloof dat het allerbelangrijkste is dat je oprecht Jezus probeert te volgen en Zijn offer aanneemt.  Dat je Hem volgt. En wie nu wel of niet Zijn broeders zijn is ook maar net wat je precies bedoelt te zeggen. 

Ik geloof dat een broeder van ons de gene is die uit God geboren is. De rest moet nog uit God geboren worden, maar zijn technisch gezien natuurlijk ook kinderen van God, maar de relatie tussen God en hen is nog stuk. De verloren zonen, hebben we het over.

Iedere ziel is verwekt door God, gevallen of niet, en voor iedere ziel is een groot offer uit liefde gebracht, ongeacht waar deze ziel zich bevindt; in de aarde, op de aarde, om de aarde of in het universum. Wij zijn allemaal broeders van elkaar omdat wij allemaal uit Gods volmaakte liefde zijn ontstaan, niemand uitgezonderd, ook Lucifer niet. Wij zijn allemaal verloren zonen omdat wij de volmaaktheid waarin wij zijn geschapen uit vrije wil de rug toe hebben gekeerd. En zolang wij hier nog op aarde rondwandelen, of op een van de hemellichamen in het universum, zijn wij onvolmaakt.

Dus wie durft te beweren dat hij kan oordelen of zijn medemens wel of niet naar de wil van God leeft. Wie is zo hoogmoedig en vol van geestelijke arrogantie dat hij meent dat te kunnen beoordelen. Wie kan het hart aanzien van zijn medemens en weten hoe het ervoor staat met zijn leven in liefde voor God en de naaste. Is er iemand onder ons die denkt Jezus zelf te zijn, die dat alleen kan beoordelen. Zijn de gelovigen tot zo'n grote hoogte gestegen dat zij dit beoordelingsvermogen als van hen beschouwen? Helaas wel en zij zijn met velen, hooghartig kiezen zij hun broeders uit en schenken geen aandacht aan degene voor wie Jezus werkelijk een offer bracht. Zij sluiten anderen van hun broederlijke omgang uit en menen daar ook God een dienst mee te verlenen. Jammerlijk zullen zij ten onder gaan als de jongste dag aanbreekt. Hun zielen zullen door vuur worden ontbonden en in de hardste steenlagen van de vernieuwde aarde terecht komen, tenzij ze berouw tonen voor hun zondige hoogmoed en zich bekeren van hun heilloze wandel. 

bewerkt door Mohawk
Link naar bericht
Deel via andere websites
23 minuten geleden zei Mohawk:

Iedere ziel is verwekt door God, gevallen of niet, en voor iedere ziel is een groot offer uit liefde gebracht, ongeacht waar deze ziel zich bevindt; in de aarde, op de aarde, om de aarde of in het universum. Wij zijn allemaal broeders van elkaar omdat wij allemaal uit Gods volmaakte liefde zijn ontstaan, niemand uitgezonderd, ook Lucifer niet. Wij zijn allemaal verloren zonen omdat wij de volmaaktheid waarin wij zijn geschapen uit vrije wil de rug toe hebben gekeerd. En zolang wij hier nog op aarde rondwandelen, of op een van de hemellichamen in het universum, zijn wij onvolmaakt.

Dus wie durft te beweren dat hij kan oordelen of zijn medemens wel of niet naar de wil van God leeft. Wie is zo hoogmoedig en vol van geestelijke arrogantie dat hij meent dat te kunnen beoordelen. Wie kan het hart aanzien van zijn medemens en weten hoe het ervoor staat met zijn leven in liefde voor God en de naaste. Is er iemand onder ons die denkt Jezus zelf te zijn, die dat alleen kan beoordelen. Zijn de gelovigen tot zo'n grote hoogte gestegen dat zij dit beoordelingsvermogen als van hen beschouwen? Helaas wel en zij zijn met velen, hooghartig kiezen zij hun broeders uit en schenken geen aandacht aan degene voor wie Jezus werkelijk een offer bracht. Zij sluiten anderen van hun broederlijke omgang uit en menen daar ook God een dienst mee te verlenen. Jammerlijk zullen zij ten onder gaan als de jongste dag aanbreekt. Hun zielen zullen door vuur worden ontbonden en in de hardste steenlagen van de vernieuwde aarde terecht komen, tenzij ze berouw tonen voor hun zondige hoogmoed en zich bekeren van hun heilloze wandel. 

Ik vind dit allemaal erg tegenstrijdig wat je zegt. Je begint een betoog dat er niet geoordeeld mag worden en iedereen elkaars broeders en zusters zijn en vervolgens oordeel je dat zij die anders oordelen dan jij in de "herkluistering" terecht komen. Maar ik wil je bemoedigen juist met mijn woorden. 

Want op 3 manieren kan je kijken.

Je kijkt naar God als schepper. Ja, we zijn allen Zijn kinderen, dus broers en zussen

De tweede manier is om naar broeders en zusters in het geloof te kijken. Zij zijn wedergeboren door bekering. Ze hebben het offer van Jezus aangenomen en belijden Hem als Heer

De derde manier is om het vanuit het Lichaam van Christus te bekijken. Dat is door te kijken wie handelt uit Gods Geest. Daar waar de liefde actief is en Hij werkt ook door moslims inderdaad. Zo herken je in die liefde elkaar als broeders.

Wat punt 2 betreft: wedergeboorte is een werkwoord. Het proces van wedergeboorte start wanneer je Jezus aanneemt, maar gearriveerd ben je eigenlijk nooit. Je bent een kind van God in wording.

En dat is interessant, want aan de ene kant ben je een kind van God, maar aan de andere kant een kind van God in wording.

Het is maar net vanuit welke contekst je iets zegt. Daarbij: Jezus is God, vanwege Zijn éénheid met God. 

bewerkt door Gaitema
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid