Spring naar bijdragen

Weer een eindtijd profetie!


Aanbevolen berichten

BD.3672
30 en 31 januari 1946

Antichrist - Einde

De geest van de antichrist is in de wereld sinds Jezus Christus Zijn verlossingswerk heeft volbracht. Voortdurend heeft hij getracht Diens werk te ontkrachten, voortdurend heeft hij gestreden tegen de aanhangers van Jezus, voortdurend heeft hij de mensen aangezet tot liefdeloosheid, dus in strijd met de wil en de leer van Christus op aarde bezig te zijn, deels door geestelijk werkzaam te zijn, de gedachten van de mensen in de war brengend, deels in de uiterlijke gedaante van een mens in het gewaad van kennis en wijsheid. Steeds weer stond tegenover de leer van Christus een menselijke leer die probeerde te weerleggen, dus antichristelijk was gericht en steeds weer was dit het werkzaam zijn van de satan, activiteiten van de krachten van beneden, om het doel te bereiken, de mensen van God afvallig te maken of hen de weg naar Hem te versperren. En deze antichristelijke activiteiten nemen voortdurend toe en zullen heel duidelijk voor het einde aan het daglicht komen.

De satan zelf zal op aarde werkzaam zijn in de uiterlijke gedaante van een mens, de antichrist in persoon, wiens werkzaam zijn uitermate noodlottig zal zijn voor de gehele mensheid. Want van hem zullen de wetten uitgaan die tot doel hebben het geestelijk gezinde denken uit te roeien, die al het geestelijk streven moeten tegengaan en de mensen helemaal moeten verwereldlijken. En dit is het laatste werk van hem, die tegen God strijdt, want het is een overschrijden van de grenzen van zijn machtsbevoegdheid, die God onverbiddelijk zal straffen.

Er zal een snelle verandering zijn in wereldse gebeurtenissen. Kort op elkaar volgend zullen zich grote wereldse veranderingen voltrekken en er zal een heersende macht op de voorgrond treden, doordat ze de lotgevallen van alle volkeren wil sturen en die in plaats van ordening een totale wanorde tot stand brengt. Want haar bepalingen betreffen op de eerste plaats het onderdrukken van elk geloof. En hij zal op de aarde veel aanhangers vinden en dit is het teken van het einde. Want de mensen verzetten zich hier niet tegen maar ze spreken zich bijna eensgezind uit voor hem, die zij als held en overwinnaar vereren en wiens doel zij aanvaarden en dus ondersteunen.

En nu begint voor de gelovigen de moeilijkste tijd. Het doen en laten van de wereld komt hen onbegrijpelijk voor, het geduld en de liefde van God komt hen onvoorstelbaar voor, die zoiets toelaat, dat Zijn allerheiligste naam gelasterd en bespot wordt en dat de aanhangers van Jezus Christus vogelvrij verklaard en vervolgd worden op de meest meedogenloze manier. Maar zij dringen steeds dieper door tot de waarheid van het goddelijk woord, dat hun dit alles heeft voorspeld en dus geven ze zich ook vol vertrouwen over aan de goddelijke leiding. De antichrist zal woeden op de meest afschrikwekkende wijze en hij verblindt de mensen door zijn daden die hij met ondersteuning van de kracht van beneden uitvoert.

De satan zelf zal door hem werkzaam zijn als de vijandige geest van Diegene die werkzaam is in de schepselen van liefde en geloof, in de mensen die God boven alles liefhebben en die vast in Hem geloven en daarom grote noden hebben te verduren door de tegenstander van God. Men zal hem huldigen, men zal altaren voor hem oprichten, men zal hem aanroepen als messias van wie het heil moet komen, want hij zal daden volbrengen waarvan de mensen onder de indruk zijn, maar het is geen werkzaam zijn in liefde, alleen een werkzaam zijn in arrogantie en heerszucht. Hij zal als mens werkzaam zijn, trachten zijn kracht menselijk te verklaren en alles bestrijden en loochenen wat goddelijk is, wat op God wijst en van God getuigt. En zijn wil is ontzettend sterk.

Hij gebiedt en wie zijn gebod weerstand biedt, vernietigt hij. Hij tracht aan elke leer van Christus, aan elk weten over Hem en Zijn verlossingswerk een einde te maken, hij probeert alles door de drek te halen en die hem helpen in zijn werkzaam zijn tegen Christus beloont hij koninklijk, zoals hij daarentegen ook vol haat optreedt tegen Diens aanhangers.

De persoon van de antichrist zal te herkennen zijn aan zijn uiterlijke schoonheid, aan zijn lichamelijke kracht, want de satan omgeeft zich met een kleed om niet herkend te worden als degene die hij is. En buitengewone vermogens richten de opmerkzaamheid van de mensheid op hem en aan de bewondering zal geen einde komen. In uiterlijke pracht en praal vertoeft hij op de aarde, in tegenstelling tot Jezus Christus die onopvallend te midden van Zijn broeders wandelde, gespeend van alle aardse goederen, met een hart vol liefde voor de medemensen. Maar het hart van de antichrist zal ruw en gevoelloos zijn tegenover elke aardse nood en toch jubelt de mensheid hem toe, verblind door zijn uiterlijke glans en zijn kracht. En plotseling en onverwacht zal hij optreden, hij zal zich openbaren in de grootste nood en zich met sterke handen de macht en het gezag toe-eigenen. Hij zal beloven redding te brengen en hij zal geen tegenstand ondervinden, omdat de mensen alleen maar aandacht schenken aan de aardse nood, maar geen acht slaan op de geest van die held, die wil uitblinken en zich als heerser opwerpt met ondersteuning van de mensen die er net zo over denken. En dan is het einde nabij. Want de nu beginnende geloofsstrijd luidt het totale vernietigingswerk in wat betreft deze aarde. Hij duurt maar korte tijd, maar is zo heftig dat er een buitengewoon sterk geloof voor nodig is om niet te bezwijken.

Maar weer keert God zelf zich tegen Zijn tegenstander. Want Hij is in de geest te midden van diegenen die voor Hem strijden en de antichrist loopt tevergeefs op tegen het bolwerk van het geloof. En van zijn troon zal hij neerstorten in de poel der verdoemenis. Niet lang zal zijn heerschappij duren, maar hij zal onuitsprekelijk leed aanrichten onder de gehele mensheid, die voor het grootste deel zijn kant zal kiezen, die elk geloof in God laat varen, die zijn aardse verwezenlijkingen geloof schenkt en tenslotte ook deel zal hebben aan de verdoemenis, want ze is de tegenstander van God horig en deelt daarom ook in zijn lot. En dit is het einde. Jezus Christus blijft overwinnaar en Zijn kerk blijft bestaan tot in alle eeuwigheid.

Bron: https://www.berthadudde.net/Register/REG.3/BD.3672.html

BD.4947
6 augustus 1950

Antichrist - Het geloof is in gevaar

Op een onverantwoordelijke manier zal de antichrist optreden tegen allen die nog geloven in een God van hemel en aarde, want hij zal de mensen dwingen tot het verloochenen van het geloof dat van Mij uit een absoluut vrije wilsbeslissing van de mens is. Hij dwingt hen op straffe van maatregelen die de mensen ondraaglijk lijken, om welke reden zij te zwak zijn om weerstand te bieden. Het geloof is in gevaar. Dit moet allen te denken geven die Ik benader door mijn afgezanten op aarde, aan wie mijn woord dat mijn afgezanten van Mij ontvangen hebben, wordt overgebracht. Het geloof is in gevaar. Weet u wat het betekent openlijk een standpunt in te moeten nemen en tegelijkertijd de grootste aardse nood tegemoet te gaan? Weet u hoe de mensen tegenover u elke geloofsleer zullen afkraken en u de zinloosheid ervan willen bewijzen, en hoe weinig u daar tegen zult kunnen inbrengen? Weet u hoe moeilijk het u gemaakt wordt om stand te houden in uw geloof in Mij, uw God en Vader van eeuwigheid? Hoe zij alles van u zullen afnemen en ruïneren wat u tot nu toe onaantastbaar leek?

Zij zullen meedogenloos handelen en optreden tegen allen die hun eisen Mij te verloochenen vastberaden van de hand wijzen, en met dat alles voor ogen zullen velen zwak worden en zonder weerstand Mij verraden, want hun ontbreekt de kracht van het geloof die uit de reine waarheid ontspringt. Ik wil u attent maken op die tijd en u er tevoren reeds opheldering over geven, omdat Ik de gesteldheid van ieder mens persoonlijk ken. Ik ken ook de nood waarin u geraakt door de activiteit van mijn tegenstander die zich door deze maatregelen duidelijk laat kennen. En Ik wil u over zijn succes inlichten omdat hij veel aanhangers zal vinden, want hij strijdt met list en geweld. Hem zal gelukken wat velen voordien niet gelukt is, hij zal het geloof aan het wankelen brengen dat onwankelbaar leek. Hij zal zonder moeite geloofsleren omvergooien, want hij kan goed het woord voeren en zal de mensheid de dwaasheid van hun denken bewijzen. En die Mij niet in het hart dragen zullen hem toejuichen en gelijk geven, en zijn macht nog aanzienlijk versterken.

Hij zal bereiken wat niemand tevoren bereikt heeft, namelijk een macht ten val te brengen die als onoverwinnelijk gold. Maar één muur zal hij niet kunnen neerhalen, op één weerstand zal hij stuiten en wel daar waar mijn strijders onder mijn leiding staan. Daar heeft hij geen kans want mijn strijders zijn onoverwinnelijk omdat het schild van het geloof hen beschut, een geloof dat zo levend is dat het kracht in zichzelf is en niet aan het wankelen gebracht kan worden. Mijn strijders ontvangen die kracht rechtstreeks van Mij, want zij zullen Mij kunnen horen en ook zien en voor geen verzoeking bezwijken. Zij zullen wetend zijn en daarom ook inzien welk uur geslagen heeft en hoe dichtbij het einde is. De ware kennis geeft de mijnen de kracht om te volharden tot het einde, maar de ware kennis ontbreekt bij het merendeel der mensen en als zij hun verteld wordt nemen zij ze niet aan.

Ik echter weet wat gaat komen en wil u graag helpen, maar Ik kan dat alleen doen door u naar waarheid opheldering te geven over de strijd van het licht tegen de duisternis in de laatste tijd vóór het einde. Dus opheldering over de grote macht van mijn tegenstander en de nog veel grotere liefde van uw hemelse Vader en Zijn genade, die voor allen geldt die van Hem willen blijven. Die dus de ernstige wil hebben tot de kleine kudde te behoren wiens Herder Ik ben en die Ik daarom niet verlaten zal in de verschrikkelijkste geloofsstrijd die de mensen van deze aarde nog vóór het einde beleven.

Bron: https://www.berthadudde.net/Register/REG.4/BD.4947.html

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 215
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Gestorven zijn is iets anders als de dood smaken, volgelingen van Jezus smaken de dood niet en hoeven dus ook niet opgewekt te worden uit de dood bij een herbelichaming.

Jij kunt niets. En het onophoudelijk gebed van een rechtvaardige vermag veel, maar is geen garantie voor gewenste uitkomsten. Zelfs de allergeleerdste natuurkundigen kunnen niets, als God ze geen zich

Zo werkt het dus niet hè. Als je meent dat met de ontwikkelingen zoals omschreven in het nieuwartikel een bijbelse profetie zou zijn vervuld, dan is het aan jou om de betreffende profetie aan te wijze

19 minuten geleden zei Mohawk:

De satan zelf zal door hem werkzaam zijn als de vijandige geest van Diegene die werkzaam is in de schepselen van liefde en geloof, in de mensen die God boven alles liefhebben en die vast in Hem geloven en daarom grote noden hebben te verduren door de tegenstander van God. Men zal hem huldigen, men zal altaren voor hem oprichten, men zal hem aanroepen als messias van wie het heil moet komen, want hij zal daden volbrengen waarvan de mensen onder de indruk zijn

Dus Bertha Dudde is satan .......? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei Mohawk:

Voor jou wel ...

Dit soort mensen ziet zichzelf erg graag geplaatst in het rijtje van profeten. Daar vind ik dan wel wat van. Maar ik zou dat geen satan noemen. Eerder oplichter, of bedrieger. Iemand die gebruik maakt van de goedgelovigheid van anderen.

Maar volgens haar eigen beschrijving valt ze onder het begrip satan, dat is dan wel weer lachen. Waarschijnlijk valt dit alleen op als je niet onder de categorie 'goedgelovig' valt.

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 11-10-2022 om 13:01 zei Breuk:

Er zijn mensen die er in willen geloven dat ze nu in de eindtijd leven omdat het hun leven een stuk spannender maakt.

Helaas zijn er ook mensen bang meegemaakt en hebben er trauma’s mee opgelopen.Het verkondigen van de eindtijdleer is daarom niet zo onschuldig.

De reden dat veel mensen, meer dan voorheen, denken dat ze nu in de eindtijd leven heeft te maken met alle gebeurtenissen die zich op dit moment in de wereld afspelen. Ik denk niet dat ze erin geloven omdat het hun leven spannender maakt. Zelf ervaar ik het anders, eerder als rust omdat ik geloof dat wat er ook gebeurt ik altijd op God kan vertrouwen en ik mij nergens zorgen over hoef te maken omdat God almachtig is en mij liefheeft. Ik ben ook niet verrast om te zien wat er nu allemaal gebeurt in de wereld, ik ben wel verrast door de snelheid waarmee de ene crisis zich bovenop de andere stapelt. Gelukkig heb ik jaren de tijd gehad om mij mentaal voor te bereiden op wat er nu gebeurt en wat er aankomt, mede dankzij de eindtijd profetieën.

Dat er ook mensen bang worden gemaakt met eindtijdleren is waar. Dat zou je ook positief op kunnen vatten als het mensen ertoe aanzet zelf op zoek te gaan naar de waarheid omtrent dat wat er in de Bijbel is voorspeld. Ik vind dat mensen onnodig veel angst wordt aangejaagd vanuit diverse eindtijdleren, de nadruk zou meer moeten liggen op de almacht van Jezus Christus en zijn beloften.

Op 11-10-2022 om 13:01 zei Breuk:

Er ontbreekt bij velen kennis over het genre van Apocalyptische verhalen zoals Daniël en Openbaring. Ze slaan n.l. op de periode dat de schrijvers leven en dat is ook een periode van onderdrukking. Bij Daniël is dat onder de Syrische koning Antiochus IV en bij Openbaring de beginnende onderdrukking onder Nero. Het zijn tevens visioenen naar een toekomst waar deze machthebbers het niet meer voor het zeggen hebben en waar het koninkrijk van de God van Israël doorbreekt.

De verhalen over onderdrukking laten zich steeds vertalen naar latere periodes. Daarom heeft men al 2000 jaar het idee dat het koninkrijk spoedig aanstaande is.

Het is goed dat men al bijna 2000 jaar het idee heeft dat Jezus spoedig terugkomt, dat motiveert een mens om aan zichzelf te werken.

Op 11-10-2022 om 13:01 zei Breuk:

Persoonlijk denk ik dat we die voorspelling van de eindtijd los moeten laten, maar wel actief de kant moeten kiezen die ook in die verhalen doorklinkt. Het visoen staat al bijna 2000 jaar, laat je meenemen in dat visioen maar dat houdt in dat je actief je rol moet pakken om aan de goede kant te gaan staan.

"En zie, Ik kom spoedig. Zalig hij, die de woorden der profetie van dit boek bewaart!"

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 12-10-2022 om 10:01 zei Hopper:

Het wederopstandingskarakter van de mystieke dood is volmaakt omdat het niets bevat behalve zelf.

Maar 'niets' is uiteraard geen schepping, het staat geheel los van de schepping.

Wederopstanding? Welnee, Christus is eenmaal opgestaan en hoeft niet nogmaals gekruisigd te worden.

18 uur geleden zei Mohawk:

De reden dat veel mensen, meer dan voorheen, denken dat ze nu in de eindtijd leven heeft te maken met alle gebeurtenissen die zich op dit moment in de wereld afspelen. Ik denk niet dat ze erin geloven omdat het hun leven spannender maakt. Zelf ervaar ik het anders, eerder als rust omdat ik geloof dat wat er ook gebeurt ik altijd op God kan vertrouwen en ik mij nergens zorgen over hoef te maken omdat God almachtig is en mij liefheeft. Ik ben ook niet verrast om te zien wat er nu allemaal gebeurt in de wereld, ik ben wel verrast door de snelheid waarmee de ene crisis zich bovenop de andere stapelt. Gelukkig heb ik jaren de tijd gehad om mij mentaal voor te bereiden op wat er nu gebeurt en wat er aankomt, mede dankzij de eindtijd profetieën.

Dat er ook mensen bang worden gemaakt met eindtijdleren is waar. Dat zou je ook positief op kunnen vatten als het mensen ertoe aanzet zelf op zoek te gaan naar de waarheid omtrent dat wat er in de Bijbel is voorspeld. Ik vind dat mensen onnodig veel angst wordt aangejaagd vanuit diverse eindtijdleren, de nadruk zou meer moeten liggen op de almacht van Jezus Christus en zijn beloften.

Het is goed dat men al bijna 2000 jaar het idee heeft dat Jezus spoedig terugkomt, dat motiveert een mens om aan zichzelf te werken.

"En zie, Ik kom spoedig. Zalig hij, die de woorden der profetie van dit boek bewaart!"

Het is helemaal niet goed dat men al tweeduizend jaar wacht, want uitgestelde hoop krenkt het hart (Spr. 13:12) en Christus plaatste de tweede komst binnen de levens van zijn ooggetuigen.

'Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk.' (Mat 16,28)

Door de eindtijd op de toekomst te projecteren maak je van Christus een leugenaar. Daar zul jij als moslim zijnde niet van wakker liggen maar als je werkelijk zoveel vertrouwen in God hebt, waarom dan toch hopen op betere tijden i.p.v. tevreden te zijn? God kent immers begin noch einde dus die eindtijd moet je niet zoveel van maken. Die is allang geweest.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Piebe:

Wederopstanding? Welnee, Christus is eenmaal opgestaan en hoeft niet nogmaals gekruisigd te worden.

 

Galaten 2:20:  "Daarom leef ik zelf niet meer, maar Christus leeft in mij."   Christus moet in jou wederopstaan, Piebe.  De wederopstanding was geen eenmalige gebeurtenis, deze gebeurt telkens weer.

1 Korintiërs 15:22: "Zoals allen sterven in Adam, zo zullen allen ook tot leven komen in Christus."

Ik ga niet de hele bijbel voor je uitspellen, maar er staat toch duidelijk dat 'Adam' dient te sterven in allen .  Zolang Adam in jou nog leeft kan 'Christus' zijn wederopstanding in jou niet voltrekken.

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
44 minuten geleden zei Hopper:

 

1 Korintiërs 15:22: "Zoals allen sterven in Adam, zo zullen allen ook tot leven komen in Christus."

Ik ga niet de hele bijbel voor je uitspellen, maar er staat toch duidelijk dat 'Adam' dient te sterven in allen .  

Dat staat er dus niet. Lees je eigen citaat nog eens. Er staat dat allen sterven in Adam. Jij maakt ervan dat Adam moet sterven in allen. En dan verwijt je Piebe dat hij dat niet ziet. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 uur geleden zei Hopper:

Galaten 2:20:  "Daarom leef ik zelf niet meer, maar Christus leeft in mij."   Christus moet in jou wederopstaan, Piebe.  De wederopstanding was geen eenmalige gebeurtenis, deze gebeurt telkens weer.

1 Korintiërs 15:22: "Zoals allen sterven in Adam, zo zullen allen ook tot leven komen in Christus."

Ik ga niet de hele bijbel voor je uitspellen, maar er staat toch duidelijk dat 'Adam' dient te sterven in allen .  Zolang Adam in jou nog leeft kan 'Christus' zijn wederopstanding in jou niet voltrekken.

Wederopstaan betekent overnieuw opstaan en dat staat helemaal niet in de verzen die je uit de context citeert.

Jammer dat je de hele Bijbel niet voor me wilt uitspelen zeg, had ik nog eens kunnen lachen! 😁

Link naar bericht
Deel via andere websites

Matteüs 16:25

 

Citaat

Want ieder die zijn leven wil behouden, zal het verliezen, maar wie zijn leven verliest omwille van Mij, zal het behouden.

Jezus' woorden zijn lachwekkend?  Wie oren heeft om te horen, die hore.   Het is maar net hoe je het allemaal wilt verstaan.  Verder ga ik er geen twistgesprek over houden, de smalle weg is soms erg smal.

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 uur geleden zei Piebe:

Het is helemaal niet goed dat men al tweeduizend jaar wacht, want uitgestelde hoop krenkt het hart (Spr. 13:12) en Christus plaatste de tweede komst binnen de levens van zijn ooggetuigen.

Dat heeft alles te maken met de strijdvraag tussen satan en Jehovah. Kan de mens werkelijk beter zelf regeren dan dat God dat kan? Om die vraag te beantwoorden moet er veel tijd overheen gaan. Ondertussen lijkt me die vraag wel beantwoord NEE WE KUNNEN HET NIET. God heeft nu het bewijs en het antwoord tegen satan. Als we zo door gaan vernietigen we onszelf. Las gisteren dat tweederde van de wilde dieren in zee zijn verdwenen. Je moet wel heel blind zijn als je niet ziet dat we de climax van de laatste dagen leven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei sjako:

Dat heeft alles te maken met de strijdvraag tussen satan en Jehovah. Kan de mens werkelijk beter zelf regeren dan dat God dat kan? Om die vraag te beantwoorden moet er veel tijd overheen gaan. Ondertussen lijkt me die vraag wel beantwoord NEE WE KUNNEN HET NIET. God heeft nu het bewijs en het antwoord tegen satan. Als we zo door gaan vernietigen we onszelf. Las gisteren dat tweederde van de wilde dieren in zee zijn verdwenen. Je moet wel heel blind zijn als je niet ziet dat we de climax van de laatste dagen leven.

Maar dat zei je 6 jaar geleden ook al…

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat er spotters zouden komen was ook al voorzegd. 

2 Petrus 3: 3 Vergeet vooral niet dat er aan het einde van de tijd spotters zullen komen, die hun eigen begeerten volgen. 4‘ Waar blijft Hij nu?’ zullen ze smalen. ‘Hij had toch beloofd te komen? De generatie aan wie deze belofte was gedaan is al gestorven, maar alles is nog steeds zoals het sinds het begin van de schepping geweest is.’ 5 Ze gaan er dan willens en wetens aan voorbij dat er in het begin al eens een hemel en een aarde zijn geweest die door Gods woord gevormd waren, uit water en door middel van water, 6 en dat de toenmalige wereld ook weer door Gods woord is vergaan, toen ze door het water werd overspoeld. 7 Maar door datzelfde woord worden de tegenwoordige hemel en aarde bewaard om op de dag van het oordeel, waarop de goddelozen ten onder zullen gaan, te worden prijsgegeven aan het vuur. 8 Eén ding mag u niet over het hoofd zien, geliefde broeders en zusters: voor de Heer is één dag als duizend jaar en duizend jaar als één dag. 9 De Heer is niet traag met het nakomen van zijn belofte, zoals sommigen menen; Hij heeft alleen maar geduld met u, omdat Hij wil dat iedereen tot inkeer komt en niemand verloren gaat.

10 De dag van de Heer zal komen als een dief. De hemelsferen zullen die dag met luid gedreun vergaan, de elementen gaan in vlammen op, de aarde en alles wat daarop gedaan is verdwijnt. 11 Als dit allemaal op die manier te gronde gaat, hoe heilig en vroom moet u dan niet leven, 12 u die uitziet naar de dag van God en het aanbreken daarvan bespoedigt! Omwille van die dag gaan de hemelsferen in vlammen op, en de elementen vatten vlam en smelten weg, 13 maar wij vertrouwen op Gods belofte en zien uit naar een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, waar gerechtigheid woont.

14 Omdat u hiernaar uitziet, geliefde broeders en zusters, moet u zich inspannen om smetteloos, onberispelijk en in vrede door Hem te worden aangetroffen. 15 Bedenk dat het geduld van onze Heer uw redding is. Dat heeft ook onze geliefde broeder Paulus u geschreven met de wijsheid die hem is geschonken. 16 Hij schrijft dit overigens in alle brieven waarin hij dit onderwerp ter sprake brengt. Daarin staat een en ander dat moeilijk te begrijpen is en dat door onwetende en onstandvastige mensen steevast wordt verdraaid, tot hun eigen ondergang; dat doen ze trouwens ook met de overige geschriften.

 

De mens der wetteloosheid kan pas gaan regeren als de Opname der Gemeente heeft plaatsgevonden.
 

2 Thessalonicenzen 2:

1 Broeders en zusters, over de komst van onze Heer Jezus Christus, waarbij we met Hem worden verenigd, zeggen we u: 2 verlies niet meteen uw verstand en raak niet in paniek wanneer een profetie, een uitspraak of een brief die door ons zou zijn geschreven, het voorstelt alsof de dag van de Heer al is aangebroken. 3 Laat u door niemand misleiden, op geen enkele manier. De dag van de Heer breekt niet aan voordat velen zich van het geloof hebben afgekeerd en de wetteloze mens verschenen is, de mens die gedoemd is verloren te gaan. 4 Hij zal alles wat goddelijk en heilig is bestrijden en zich erboven verheffen, om in Gods tempel plaats te nemen op de troon en zich voor te doen als God zelf. 5 Herinnert u zich niet dat ik u dit herhaalde malen heb gezegd toen ik bij u was? 6 Dan weet u ook wat hem nog tegenhoudt en dat hij pas zal verschijnen op de voor hem vastgestelde tijd. 7 Hoewel in het verborgene de wetteloosheid nu al werkzaam is, moet eerst degene die hem tegenhoudt verdwijnen8 Pas dan verschijnt hij – en dan zal de Heer Jezus hem doden met de adem van zijn mond en vernietigen door de aanblik van zijn komst. 9 De komst van de wetteloze mens is het werk van Satan en gaat gepaard met groot machtsvertoon en valse tekenen en wonderen, 10 en allen die verloren zullen gaan, zal hij met zijn kwaadaardigheid verleiden. Want ze hebben de liefde voor de waarheid, die hen had kunnen redden, niet aanvaard. 11 Daarom treft God hen met verblinding, zodat ze dwalen en de leugen geloven. 12 Zo zal iedereen die de waarheid niet gelooft maar behagen schept in onrecht, worden veroordeeld.

 

 

bewerkt door Flawless victory
Link naar bericht
Deel via andere websites
43 minuten geleden zei Breuk:

Maar dat zei je 6 jaar geleden ook al…

Had ik toch gelijk.

14 minuten geleden zei Flawless victory:

De mens der wetteloosheid kan pas gaan regeren als de Opname der Gemeente heeft plaatsgevonden.

Er komt geen opname van de gemeente. Wat er staat dat Christenen met een hemelse bestemming bij de parousia (dus niet komst, maar tegenwoordigheid) in die tijd een directe opname krijgen in de hemel wanneer ze sterven. Voor de parousia lagen ze nog in het Graf te wachten. Die Christenen hebben al een opstanding in de hemel gekregen. Gezalfden die nu sterven slapen niet meer in het Graf, maar krijgen direct, in een oogwenk, een opstanding in de hemel, de Heer tegemoet. Christenen met aardse bestemming gaan door de verdrukking heen volgens Openbaring 7.

Link naar bericht
Deel via andere websites
19 minuten geleden zei sjako:

Had ik toch gelijk.

Er komt geen opname van de gemeente. Wat er staat dat Christenen met een hemelse bestemming bij de parousia (dus niet komst, maar tegenwoordigheid) in die tijd een directe opname krijgen in de hemel wanneer ze sterven. Voor de parousia lagen ze nog in het Graf te wachten. Die Christenen hebben al een opstanding in de hemel gekregen. Gezalfden die nu sterven slapen niet meer in het Graf, maar krijgen direct, in een oogwenk, een opstanding in de hemel. Christenen met aardse bestemming gaan door de verdrukking heen volgens Openbaring 7.


De Opname der Gemeente is de Harpazo. De Parousia vindt plaats aan het einde van de Grote Verdrukking. Zijn Verschijning mèt Zijn Gemeente op aarde. 

Er liggen ook geen christenen in het graf.  Voor gelovigen geldt  “Absent from the body = present with the lord.”   2 Korintiërs 5: 8maar wij zijn vol goede moed en wij begeren te meer ons verblijf in het lichaam te verlaten en bij de Here onze intrek te nemen.

Doch om het met de woorden van Hopper te zeggen: “ Maar luister niet naar mij, wat mij geopenbaard is daar heeft geen enkele lezer wat aan.   Zoek 'dat' wat in staat is om het geopenbaarde te ontvangen.  Het is in uzelve.”

Even je woorden geleend Hopper, ik hoop dat je dat niet erg vindt.

bewerkt door Flawless victory
Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Flawless victory:

De Opname der Gemeente is de Harpazo. De Parousia vindt plaats aan het einde van de Grote Verdrukking. Zijn Verschijning mèt Zijn Gemeente op aarde.

Nee hoor. Kijk maar naar Mattheus 24 vers 37 De aanwezigheid van de Mensenzoon zal zijn als de tijd van Noach.  38 Want in de tijd vóór de vloed aten en dronken de mensen, mannen trouwden en vrouwen werden uitgehuwelijkt, tot de dag dat Noach de ark in ging.  39 En ze hadden er geen aandacht voor totdat de vloed kwam en ze allemaal wegvaagde. Zo zal ook de aanwezigheid van de Mensenzoon zijn.

Dus de mensen merken de parousia niet op. Ze gaan gewoon door met hun dagelijkse dingen totdat de daadwerkelijke zichtbare komst hen overvalt. Dat is duidelijk NU het geval. Een goede vertaling laat het verschil zien tussen komst en tegenwoordigheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
46 minuten geleden zei sjako:

Nee hoor. Kijk maar naar Mattheus 24 vers 37 De aanwezigheid van de Mensenzoon zal zijn als de tijd van Noach.  38 Want in de tijd vóór de vloed aten en dronken de mensen, mannen trouwden en vrouwen werden uitgehuwelijkt, tot de dag dat Noach de ark in ging.  39 En ze hadden er geen aandacht voor totdat de vloed kwam en ze allemaal wegvaagde. Zo zal ook de aanwezigheid van de Mensenzoon zijn.

Dus de mensen merken de parousia niet op. Ze gaan gewoon door met hun dagelijkse dingen totdat de daadwerkelijke zichtbare komst hen overvalt. Dat is duidelijk NU het geval. Een goede vertaling laat het verschil zien tussen komst en tegenwoordigheid.


De aanwezigheid is in de gelovigen en die wordt inderdaad niet opgemerkt tot ze worden Opgenomen in Heerlijkheid.  Maar aan het einde van de Grote Verdrukking verschijnt Jezus mèt Zijn Gemeente op de aarde.   Verschillende soorten aanwezigheid. Verschillende bedelingen die simultaan plaatsvinden.

Lucas 21: 34 En wacht uzelf, dat uw harten niet te eniger tijd bezwaard worden met brasserij en dronkenschap, en bekommernissen van dit leven, en dat u die dag niet onvoorziens overkome.

35 Want gelijk een strik zal hij komen over allen, die op de ganse aardbodem gezeten zijn.

36 Waakt dan te aller tijd, biddende, dat gij moogt waardig geacht worden te ontvlieden al deze dingen, die geschieden zullen, en te staan voor de Zoon des mensen.

 

Er is er maar één waardig en dat is Jezus Christus in de gelovige.

bewerkt door Flawless victory
Link naar bericht
Deel via andere websites

Alle eindtijdpredikers zijn tot nu toe leugenaars gebleken. Ook degenen die hier het al jaren verkondigen.
(Lees ook nog even vanaf Mattheus 25:31 om te weten waar je naar gevraagd wordt als Jezus terugkomt.)

Spreuken 14:5 Een betrouwbare getuige liegt niet,
    maar een valse getuige blaast leugens.

6. Een spotter zoekt wijsheid, en die is er niet,
    maar voor een verstandige is kennis gemakkelijk te verwerven.

7. Ga een dwaze man uit de weg:
    van zijn lippen zult u geen kennis opdoen.

8. De wijsheid van een schrandere is zijn eigen weg te begrijpen,
    maar de dwaasheid van dwazen is bedrog.

15. Een onverstandige gelooft elk woord,
    maar een schrandere let op zijn schreden.

16. Een wijze vreest en keert zich af van het kwade,
    maar een dwaas gaat zich te buiten en waant zich veilig.

18. De onverstandigen erven dwaasheid,
    maar de schranderen omringen zich met kennis.

25. Een betrouwbare getuige is een redder van levens,
    maar wie leugens blaast, is een bedrieger.

29. Wie geduldig is, heeft veel inzicht,
    maar wie kortaangebonden is, verheft de dwaasheid.

33. Wijsheid rust in het hart van de verstandige,
    maar wat in het binnenste van dwazen is, wordt bekend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei sjako:

Dat heeft alles te maken met de strijdvraag tussen satan en Jehovah. Kan de mens werkelijk beter zelf regeren dan dat God dat kan? Om die vraag te beantwoorden moet er veel tijd overheen gaan. Ondertussen lijkt me die vraag wel beantwoord NEE WE KUNNEN HET NIET. God heeft nu het bewijs en het antwoord tegen satan. Als we zo door gaan vernietigen we onszelf. Las gisteren dat tweederde van de wilde dieren in zee zijn verdwenen. Je moet wel heel blind zijn als je niet ziet dat we de climax van de laatste dagen leven.

Wel, jouw genootschap wist het in 1914 ook zeker! 🤣

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

 

Er komt geen opname van de gemeente. Wat er staat dat Christenen met een hemelse bestemming bij de parousia (dus niet komst, maar tegenwoordigheid) in die tijd een directe opname krijgen in de hemel wanneer ze sterven. Voor de parousia lagen ze nog in het Graf te wachten. Die Christenen hebben al een opstanding in de hemel gekregen. Gezalfden die nu sterven slapen niet meer in het Graf, maar krijgen direct, in een oogwenk, een opstanding in de hemel, de Heer tegemoet. Christenen met aardse bestemming gaan door de verdrukking heen volgens Openbaring 7.

Parousia c.q. aanwezigheid is alleen in tegenwoordigheid aanwezig.    Je kunt nooit spreken van voor of na parousia.  Parousia kan dan ook nooit een bestemming zijn.

Lexicografen beweren soms dat parousia zowel (aan)komst als aanwezigheid betekent, maar deze 2 Nederlandse woorden zijn  met elkaar in tegenspraak.  

In christelijke optiek wordt er de wederkomst van Christus mee bedoeld op het einde der tijden.  Doch 'parousia' (aanwezigheid/tegenwoordigheid) is zélf het einde der tijd(en).  Waarmee ik bedoel te zeggen dat het zich niet in de tijd bevindt, maar in eeuwig nu.

2 uur geleden zei Flawless victory:



1. Er liggen ook geen christenen in het graf.  Voor gelovigen geldt  “Absent from the body = present with the lord.”   2 Korintiërs 5: 8maar wij zijn vol goede moed en wij begeren te meer ons verblijf in het lichaam te verlaten en bij de Here onze intrek te nemen.

Doch om het met de woorden van Hopper te zeggen: “ Maar luister niet naar mij, wat mij geopenbaard is daar heeft geen enkele lezer wat aan.   Zoek 'dat' wat in staat is om het geopenbaarde te ontvangen.  Het is in uzelve.”

2. Even je woorden geleend Hopper, ik hoop dat je dat niet erg vindt.

1. De  vetgedrukte tekst klopt: parousia is niet in het lichaam te vinden.  Het begeren om het verblijf in een lichaam te verlaten is echter niet zo verstandig.

2. Ik (ziel) bezit niets, van mij valt niks te lenen.

bewerkt door Hopper
Link naar bericht
Deel via andere websites
19 uur geleden zei Flawless victory:

Lucas 21: 34 En wacht uzelf, dat uw harten niet te eniger tijd bezwaard worden met brasserij en dronkenschap, en bekommernissen van dit leven, en dat u die dag niet onvoorziens overkome.

35 Want gelijk een strik zal hij komen over allen, die op de ganse aardbodem gezeten zijn.

36 Waakt dan te aller tijd, biddende, dat gij moogt waardig geacht worden te ontvlieden al deze dingen, die geschieden zullen, en te staan voor de Zoon des mensen.

Dit is een parallelle tekst van Mattheus 24. Mensen gaan gewoon door met leven alsof er niets aan de hand is. En plots vindt voor hun de zichtbare wederkomst plaats. Voor ons levende mensen is dat de dag van oordeel. Mensen met een negatief oordeel worden vernietigd. Enkel de mensen met een goed hart  en die in de Christus zijn zullen overleven. Je hebt als het ware 2 klassen. De schapen en de bokken. De schapen zijn in Jezus en hebben Jezus aangenomen als hun Heer en dat gesymboliseerd met de doop. De bokken zijn nog in Adam en hebben als het ware Adam nog als hun heer. Het oordeel van de levenden is dus eigenlijk ietwat anders dan het oordeel van de doden.

Dit geeft ook al aan dat er geen opname zal zijn van alle Christenen. Christenen worden niet overvallen als in een strik. Zij zijn voorbereid. Mensen die niet voorbereid zijn is het als een strik. 

18 uur geleden zei Breuk:

Alle eindtijdpredikers zijn tot nu toe leugenaars gebleken. Ook degenen die hier het al jaren verkondigen.

Snap dat je je moed in wilt praten, maar die dag komt toch echt een keer. Als ik alle wereldgebeurtenissen zo bekijk kan het niet anders dat we er dichtbij zitten. Anders blijft er niks van deze wereld over.

17 uur geleden zei Piebe:

Wel, jouw genootschap wist het in 1914 ook zeker! 🤣

Ze hadden ook gelijk. In 1914 begon de tegenwoordigheid van Christus. Satan werd definitief naar de aarde geworpen met als uitwerking de Eerste Wereldoorlog. Het predikingswerk begon ook zo rond die tijd. Al in eind 19 eeuw kwamen de Bijbelonderzoekers al met 1914. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 13-10-2022 om 15:49 zei Piebe:

Het is helemaal niet goed dat men al tweeduizend jaar wacht, want uitgestelde hoop krenkt het hart (Spr. 13:12) en Christus plaatste de tweede komst binnen de levens van zijn ooggetuigen.

Als je over een collectieve hoop op de komst van Christus spreekt over een periode van 2000 jaar heb je gelijk maar zo is spreuken 13:12 niet bedoelt. Deze tekst gaat over de hoop om rijk te worden en ander aards gewin. 

Op 13-10-2022 om 15:49 zei Piebe:

'Voorwaar zeg Ik u: Er zijn sommigen van die hier staan, dewelke den dood niet smaken zullen, totdat zij den Zoon des mensen zullen hebben zien komen in Zijn Koninkrijk.' (Mat 16,28)

Door de eindtijd op de toekomst te projecteren maak je van Christus een leugenaar. Daar zul jij als moslim zijnde niet van wakker liggen maar als je werkelijk zoveel vertrouwen in God hebt, waarom dan toch hopen op betere tijden i.p.v. tevreden te zijn? God kent immers begin noch einde dus die eindtijd moet je niet zoveel van maken. Die is allang geweest.

Door de eindtijd als "allang geweest" voor te stellen maak je van Christus een leugenaar. Of wil je beweren dat alles zich zo al heeft afgespeeld als is geprofeteerd, dus ook de wereldwijde natuurcatastrofe die is voorspeld zich al heeft afgespeeld, en de voorspelde geloofsstrijd ook. Sterker nog, dan is Christus dus al teruggekeerd en leven we in een 1000 jarig vrederijk.

En tot die conclusie kom je door aan Mattheus 16:28 te refereren ...

In de eindtijd zijn veel lichtzielen als mens belichaamd waaronder de discipelen van Jezus, die daarom de wederkomst als mens zullen meemaken, en dus is er niks gelogen aan de belofte van Christus tot zijn discipelen. Het verstand kan niet tot de juiste conclusie komen als de geest het niet openbaart.

"Zulk een vertrouwen hebben wij door Christus op God. Niet dat wij uit onszelf bekwaam zijn iets als óns werk in rekening te brengen, maar onze bekwaamheid is Gods werk, die ons ook bekwaam gemaakt heeft om dienaren te zijn van een nieuw verbond, niet der letter, maar des Geestes, want de letter doodt, maar de Geest maakt levend."

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid