Spring naar bijdragen

2de coronagolf op komst


Aanbevolen berichten

14 minuten geleden zei antoon:

Waarschijnlijk verdiep jij je niet zo in de materie, er zijn personen  die dat doen zoals jij zegt, beslist, maar een groot deel ook vaak gedwongen omdat zij niet veel anders  dan niet onderbouwde hoon terug ontvangen, ik geef ze geen ongelijk dat ze alleen de  link geven, en denken bekijk het maar lekker, de linken zijn veelal duidelijk genoeg

Als mensen alleen maar een link plaatsen dan geeft dat aan dat ze niet in staat zijn om het in eigen woorden uit te leggen. Je kan niet van mensen verwachten dat ze de hele dag video's gaan kijken en daaruit moeten gaan raden wat het argument is. Dan krijg je inderdaad hoon terug, omdat men niet instaat is iets te beargumenteren.

 

18 minuten geleden zei antoon:

Neem nu eens de blog van Maurice de  Hond daar komen veelal duidelijk hoog geschoolden aan het woord waar zij onderbouwd antwoord geven op de materie in het voordeel van het onderzoekwerk van Maurice, waarom komen er weinig  geschoolden die het er niet mee eens zijn. Zou het niet wezen omdat zij drommels goed weten dat Maurice zijn huiswerk gewoon goed gedaan heeft. en met punten komt

Ik kan alleen, maar aanmoedigen als mensen een onderbouwde mening geven. Alleen laat ze dan er gelijk bij vertellen wat voor beleid ze dan graag zouden willen zien of anders zouden willen zien. En of ze dan ook de verantwoordelijkheid willen nemen als het vervolgens toch grote gevolgen heeft en de ic's vol komen te liggen. Onderzoeken en overal tegenaan schoppen is leuk, maar het virus wat er opeens een was weinig over bekend. Dan moeten we bepaalde aannames gedaan worden die op dat moment het beste lijken. Dat wil niet zeggen dat ze achteraf het beste waren.

 

23 minuten geleden zei antoon:

De horeca onderneming heeft het zwaar , wat in de ene gemeente kan, mag in de andere weer niet, daar moet jij ook eens aan denken. aan degene die het moeilijk hebben onder die willekeur, jij en ik ervaren dat niet zo maar de ondernemers wel

Het virus is niet gelijkmatig verdeeld, dus als er ergens opeens veel gevallen zijn, de bevolkingsdichtheid groot is, veel toeristen etc.. dan kan het zijn dat daar andere maatregelen getroffen moeten worden. Daarnaast worden veel ondernemers op dit moment gewoon voor het grootste gedeelte gecompenseerd.

En ik heb de vraag al eerder gesteld, waarin ben jij ernstig beperkt door de maatregelen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 2k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Nog een predikant die de plandemic tot in detail benadert. Nederlands ondertitteld. @antoon Hoor ook eens wat hij toe te voegen heeft aan de Daniël profetieën.  De globalistische Kabal ontm

Maart: 63.163 testen – 12.714 positief (20,13%) April: 175.509 testen – 30.808 positief (17,55%) Mei: 124.195 testen – 6.626 positief (5,34%) Juni: 251.956 testen – 3.335 positief (1,32%) Juli

Deze Spaanse arts wat een (h)eerlijke vent.  

Posted Images

Op 25-5-2020 om 08:22 zei thom:

Interessant interview mensen, over ziekzijn en virussen. 

DP: We ontdekten dat er een misvatting bestaat over dit hele concept van een immuunsysteem, nogmaals, hier is vaccinatie op gebouwd, dat het het immuunsysteem een opkikker geeft, dat hebben we vast vaak gehoord, zo werkt het. Dit zal u verrassen, maar het lichaam heeft eigenlijk geen immuunsysteem, niet op de manier zoals ons is geleerd. Wat het heeft is een gezondheidssysteem. Het lichaam beschikt over mechanismen om het schoon te houden, maar er is geen systeem dat je "voor kunt behandelen," om het zo maar te zeggen, om het te stimuleren.

https://niburu.co/lezersbrieven/15161-alles-dat-u-dacht-te-weten-over-ziekte-is-onjuist 

MD: Om nog even terug te komen op vaccins, als virussen niet zijn wat we denken dan kunnen vaccins dus nooit effectief zijn. Dan bestaat er dus geen vaccin dat enig goed doet. Wil jij deze beantwoorden, Dawn?

DL: Het simpele antwoord is zeker, absoluut. Het hele idee achter vaccinatie is het opkrikken van het immuunsysteem zodat het lichaam deze zogenaamde ziektekiemen kan bestrijden. Maar omdat er geen enkel bewijs is dat ziektekiemen het lichaam binnendringen, dan is er ook geen behoefte aan de activiteiten van het immuunsysteem. Wat eraan toe wordt geschreven, dat bestaat gewoon niet. Het lichaam is geen slagveld waar het immuunsysteem de binnendringers moet bestrijden.

MD: Een deel van de rotzooi die in vaccins wordt gestopt... onder normale omstandigheden zal je lichaam nooit worden blootgesteld aan dat soort rommel. Al dat spul wordt in je gespoten, het is schadelijk, het is giftig, je zou er normaal nooit mee in contact komen, dan moeten ze toch meer kwaad dan goed doen?

DL: Inderdaad. Het doel van de giftige ingrediënten, met name de hulpstoffen, is om het immuunsysteem harder te laten werken. Ik denk dat de gedachte is, "het is giftig, dus zal het het immuunsysteem aanjagen om harder te werken." Maar dat is gebaseerd op het volledig onjuiste idee dat de ziektekiemen indringers zijn. Om dat uit te leggen, virussen leven niet eens. Maar bacteriën dan? Die zitten overal en die veroorzaken toch ziekte? Het antwoord is nee, ook niet. Veel mensen zullen dit verschrikkelijk vinden om te horen, maar het lichaam bevat biljoenen (!) bacteriën, ongeveer net zo veel als we cellen hebben. Het is de normale leefomgeving van bacteriën. Wanneer in een laboratorium onder een microscoop wordt gekeken naar ziek weefsel en men vindt bacteriën dan is dat niet verrassend. Zoals ik al zei, één van de doelen van bacteriën is opruimen, het afbreken van giftige stoffen en het lichaam te helpen er vanaf te komen. Het is onderdeel van het onderhoudssysteem, ze zijn niet de vijand.

25 mei bewerkt door thom

 

1 uur geleden zei Quest:

Als mensen alleen maar een link plaatsen dan geeft dat aan dat ze niet in staat zijn om het in eigen woorden uit te leggen. Je kan niet van mensen verwachten dat ze de hele dag video's gaan kijken en daaruit moeten gaan raden wat het argument is. Dan krijg je inderdaad hoon terug, omdat men niet instaat is iets te beargumenteren.

En dan wordt er vervolgens niets hierover, over het bovenstaande interview besproken, onmogelijk, wat ik ook probeerde.. omdat?..

..zeg me waarom..

Of zeg maar niets, want ik ga de discussie toch niet meer aan. Het herplaatsen van dit stuk nog even, in deze drie maanden durende klucht op dit forum, vind ik wel nog nodig. Voor de rest overheerst er nog een door de msm gehypnotiseerde domheid over de massa.

bewerkt door thom
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei thom:

 

En dan wordt er vervolgens niets hierover, over het bovenstaande interview besproken, onmogelijk, wat ik ook probeerde.. omdat?..

..zeg me waarom..

Omdat het inhoudelijk haaks staat op wat we weten over vaccinatie en het immuunsysteem en daarmee volstrekte onzin is. Omdat Dawn Lester en David Parker niet zijn opgeleid in medicijnen maar in accountancy en elektrotechniek. Onderstaande link geeft een oordeel over hun ideeën.

https://sciencebasedmedicine.org/no-everything-you-thought-you-knew-about-disease-is-not-wrong/

Die klucht waar je het over hebt ben je zelf. Als het niet zo triest zou zijn zou ik er om kunnen lachen.

bewerkt door Mullog
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei antoon:

Neem nu eens de blog van Maurice de  Hond daar komen veelal duidelijk hoog geschoolden aan het woord

Dat is nou een voorbeeld van iemand die in het geheel NIET is geschoold op het gebied van virussen.
Hij wordt gebruikt door mensen die elders geen gehoor vinden.

Als ik een fles goede wijn wil, dan vraag ik advies aan iemand die daar verstand van heeft en niet bij de eerste de beste publiciteitsbeluste mediafiguur.

3 uur geleden zei antoon:

waarom komen er weinig  geschoolden die het er niet mee eens zijn. Zou het niet wezen omdat zij drommels goed weten dat Maurice zijn huiswerk gewoon goed gedaan heeft.

die laat Maurice niet aan het woord. Ze komen trouwens wel aan bod in serieuze programma's.

3 uur geleden zei antoon:

zouden er zeer zeker veel minder doden gevallen zijn of waarschijnlijk geen een.

Ga toch fietsen met je suggestieve kreten.

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei antoon:

DBI weer met kretologie, toch heb je gelijk met fietsen, ook heel gezond en je kan dan  normaal over de dingen denken 

Eens, ben net klaar met mijn koersfietsje weer schoon te spuiten na een lekker ritje. Heerlijk.

38 minuten geleden zei Willempie:

 

Als je even alle ninefornews en commonsensetv overslaat, kom je op internet over deze man ook serieuze berichtgeving tegen. 
Het blijkt dat de man inmiddels is geschorst. En terecht. Vergelijkingen met nazi's, dat kan niet.

https://www.haz.de/Hannover/Aus-der-Stadt/Dortmunder-Corona-Demo-Polizist-aus-Hannover-zieht-Vergleiche-zur-Nazi-Zeit

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei antoon:

Gelovers in het virus en zij die tevens eenvormig zijn met de besluiten van WHO en de regering slinken zienderogen.

Zelf heb ik een testje gedaan, ik ben alle post op Joop. nl, Geen stijl, Telegraaf en Xander en nog meer  nagegaan , een groot deel van de schrijvers gelooft er echt niet meer in, ook een flink deel vind de beperkingen goed maar buiten proportioneel, ik denk dat maar 30/ 40 procent geheel achter de regering staat, dit beeld vind ik ook terug op straat en in mijn wijk, toch geeft  de media  regelmatig voor dat de bevolking achter hun besluiten staat, ik begin het te betwijfelen.

Ik heb het niet onderzocht dus ik heb geen idee of je gelijk hebt. Maar het onderzoekje dat je gedaan hebt en de bronnen die je gebruikt hebt lijken mij in dit verband niet helemaal neutraal of representatief te noemen. Zoiets als dat je tot de conclusie komt dat er weinig Ajax fans zijn in de wijk Feyenoord in Rotterdam. 

5 uur geleden zei antoon:

Neem nu eens de blog van Maurice de  Hond daar komen veelal duidelijk hoog geschoolden aan het woord waar zij onderbouwd antwoord geven op de materie in het voordeel van het onderzoekwerk van Maurice, waarom komen er weinig  geschoolden die het er niet mee eens zijn. 

Omdat het moeilijk is te reageren op aperte onzin, zoals wat jij hier beweert. Als het een blog is van Maurice de Hond dan schrijft Maurice de Hond die vol. Dat is nu eenmaal het kenmerk van een blog. Ik schrijf deze reactie aan je en je zult zien dat hier heel weinig anderen aan het woord komen.  @Dat beloof ik niet,  @Quest niet. Waarom niet? Omdat ik het schrijf. En als ik wil refereren aan wat ander schrijven dan zal ik dus alleen maar diegene noemen die in mijn staatje passen (ik ga overigens niemand citeren) maar je snapt dat ik misschien naar een post van @Desid of @Dat beloof ik zou kunnen verwijzen en nadrukkelijk @thom over zou slaan. Dat lijkt mij een logische verklaring waarom je weinig over geschoolden bij Maurice hoort die het niet met hem eens zijn.

5 uur geleden zei antoon:

De horeca onderneming heeft het zwaar , wat in de ene gemeente kan, mag in de andere weer niet, daar moet jij ook eens aan denken. aan degene die het moeilijk hebben onder die willekeur, jij en ik ervaren dat niet zo maar de ondernemers wel

Ik ben het met je eens. Ik vind het beleid van de Nederlandse regering wat betreft de horeca zwalkend en onduidelijk

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Willempie:

Plus de ouderen, mensen die hun baan verliezen, jongeren die niet meer normaal bij elkaar kunnen komen, verdeeldheid en angst. Zelfmoorden. De grote klappen komen nog en daar wordt door "hoogopgeleiden" ernstig voor gewaarschuwd.

Als we niets doen en iedereen krijgt de ziekte en het sterftecijfer is circa 1% dan betekent dat er circa 170.000 mensen in Nederland zullen sterven aan COVID-19. Uit wat je hierboven schrijft leid ik af dat je daar geen probleem mee hebt. Dat is pakweg 5 jaar aan abortussen waar je mordicus tegen bent. Hoe los je dat op in je hoofd?

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Mullog:
7 uur geleden zei Willempie:

Plus de ouderen, mensen die hun baan verliezen, jongeren die niet meer normaal bij elkaar kunnen komen, verdeeldheid en angst. Zelfmoorden. De grote klappen komen nog en daar wordt door "hoogopgeleiden" ernstig voor gewaarschuwd.

Als we niets doen en iedereen krijgt de ziekte en het sterftecijfer is circa 1% dan betekent dat er circa 170.000 mensen in Nederland zullen sterven aan COVID-19. Uit wat je hierboven schrijft leid ik af dat je daar geen probleem mee hebt. Dat is pakweg 5 jaar aan abortussen waar je mordicus tegen bent. Hoe los je dat op in je hoofd?

Ik vermoed dat @Willempie dat for the moment doet met 'Dat is God's wil en abortus niet', om vervolgens ergens anders weer te verkondigen dat niemand God's plan kent of dat God's wegen ondoorgrondelijk zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het blijkt hier dat er Jip en Janneke taal gebruikt moet worden, de zaak bleek inderdaad ernstig, wat ik gedaan heb is dus Geschiedenis even laten voor wat het is en mij geheel aan het onderwerp wijden, uren ben ik bezig geweest met het lezen en beschouwen van voors en tegens, ik ben ook even bezorgd geweest voor mijn gezondheid, maar wat zijn de gevolgtrekkingen  tot nu toe..

  • Het sterfte cijfer is te vergelijken met een griep
  • Gemiddelde leeftijd van sterfgevallen is rond de 80
  • Onderliggende oorzaken waren mede debet 
  • Op dit moment is het sterfte cijfer te tellen op de vingers van een hand

Uit grondig nazoek werk van Maurice onderandere blijkt dat slechte ventilatie en opeen gehokt zitten een bron van besmetting is. Mondkapjes hebben 0 en gener waarde. Over de 1,5 meter hoor je ook twijfels.

Wat men had moeten doen is

  • Zorg besteden aan ventilatie.
  • Niet binnen blijven maar juist naar buiten
  • Goede regelingen treffen voor ouderen met onderstaande klachten

Wat men totaal verkeerd gedaan heeft en nog doet is angst aanjagen mensen met mondkapjes en suggestieve berichten in de media, mensen  die de dingen niet onderzoeken worden aangetast in het immuunsysteem.

Je kan je nu terecht afvragen wie de werkelijke Wappies zijn, dat zijn in ieder geval niet de mensen die met reden twijfelen aan de WHO, Regeerders, van Dissel enz.

 

9 uur geleden zei Mullog:
15 uur geleden zei antoon:

Neem nu eens de blog van Maurice de  Hond daar komen veelal duidelijk hoog geschoolden aan het woord waar zij onderbouwd antwoord geven op de materie in het voordeel van het onderzoekwerk van Maurice, waarom komen er weinig  geschoolden die het er niet mee eens zijn. 

Omdat het moeilijk is te reageren op aperte onzin, zoals wat jij hier beweert. Als het een blog is van Maurice de Hond dan schrijft Maurice de Hond die vol. Dat is nu eenmaal het kenmerk van een blog. Ik schrijf deze reactie aan je en je zult zien dat hier heel weinig anderen aan het woord komen.  @Dat beloof ik niet,  @Quest niet. Waarom niet? Omdat ik het schrijf. En als ik wil refereren aan wat ander schrijven dan zal ik dus alleen maar diegene noemen die in mijn staatje passen (ik ga overigens niemand citeren) maar je snapt dat ik misschien naar een post van @Desid of @Dat beloof ik zou kunnen verwijzen en nadrukkelijk @thom over zou slaan. Dat lijkt mij een logische verklaring waarom je weinig over geschoolden bij Maurice hoort die het niet met hem eens

Het  is  geen aperte  onzin waarmee je weer eens in de war bent, ik begrijp je redenatie heel goed maar iedereen kan schrijven en inzenden er heerst daar trouwens geen of veel minder een Hanen hok cultuur, zoals het hier nogal eens is, een verademing is het daar

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei antoon:

Het blijkt hier dat er Jip en Janneke taal gebruikt moet worden, de zaak bleek inderdaad ernstig, wat ik gedaan heb is dus Geschiedenis even laten voor wat het is en mij geheel aan het onderwerp wijden, uren ben ik bezig geweest met het lezen en beschouwen van voors en tegens, ik ben ook even bezorgd geweest voor mijn gezondheid, maar wat zijn de gevolgtrekkingen  tot nu toe..

  • Het sterfte cijfer is te vergelijken met een griep
  • Gemiddelde leeftijd van sterfgevallen is rond de 80
  • Onderliggende oorzaken waren mede debet 
  • Op dit moment is het sterfte cijfer te tellen op de vingers van een hand

Uit grondig nazoek werk van Maurice onderandere blijkt dat slechte ventilatie en opeen gehokt zitten een bron van besmetting is. Mondkapjes hebben 0 en gener waarde. Over de 1,5 meter hoor je ook twijfels.

Wat men had moeten doen is

  • Zorg besteden aan ventilatie.
  • Niet binnen blijven maar juist naar buiten
  • Goede regelingen treffen voor ouderen met onderstaande klachten

Wat men totaal verkeerd gedaan heeft en nog doet is angst aanjagen mensen met mondkapjes en suggestieve berichten in de media, mensen  die de dingen niet onderzoeken worden aangetast in het immuunsysteem.

Je kan je nu terecht afvragen wie de werkelijke Wappies zijn, dat zijn in ieder geval niet de mensen die met reden twijfelen aan de WHO, Regeerders, van Dissel enz.

Het  is  geen aperte  onzin waarmee je weer eens in de war bent, ik begrijp je redenatie heel goed maar iedereen kan schrijven en inzenden er heerst daar trouwens geen of veel minder een Hanen hok cultuur, zoals het hier nogal eens is, een verademing is het daar

Grappig om te zien hie je het stukje serieus begint, de indruk wil wekken alles heel goed te hebben overwogen en dan ineens overgaat op 
"Uit grondig nazoek werk van Maurice onderandere". 
Nogmaals: Maurice de Hond is een expert in exit polls bij verkiezingen maar heeft in het geheel geen verstand van virussen.
Als je brood wil, ga je niet naar de slager. Als je vlees wil, ga je niet naar de schoenenwinkel. En als je iets over virussen wil weten, ga je niet naar Maurice de Hond.  
Áls je toch naar hem luistert, ja.. dán hoor je twijfels over 1,5 meter.
Terwijl dat zeker geen uit de lucht gegrepen zaak is.
Je zegt je te hebben ingelezen, maar komt dan over 1,5 meter met de stelling "ook daar hoor je twijfels over".
Dan vraag ik me toch werkelijk wát je hebt gelezen.
In ieder geval niet de onderzoeken waarop die 1,5 meter is gebaseerd.

Kennelijk ben jij de beelden alweer vergeten van de graven in Amerika die in allerijl moesten worden gegraven omdat het aantal doden explosief steeg; de ziekenhuizen die het nauwelijks nog aan konden.
Kennelijk is het leven van iemand van 80 voor jou minder waard dan dat van een jongere, je noemt het immers in een rijtje met punten om het allemaal minder erg te maken.. Ik vind dat misselijkmakend.
Je 'zorg'  voor deze mensen wordt nog duidelijker doordat je schrijft "Goede regelingen treffen voor ouderen met onderstaande klachten"  om vervolgens daar helemaal niets meer over te schrijven.

1 uur geleden zei antoon:

mensen  die de dingen niet onderzoeken worden aangetast in het immuunsysteem.

Produceer vooral veel van dergelijke zinnen, heerlijk. Commentaar verder overbodig lijkt me.

Ik vind het goed dat mensen zoals jij in dit land gewoon kunnen zeggen en schrijven wat ze willen. Dan wordt het voor de rest duidelijk waarom er vooralsnog allerlei maatregelen nodig zijn. Dat is om onze ouderen te beschermen tegen mensen zoals jij. 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites

Kretologie van de 1e orde

Heb je het journaal gezien, mensen met echte klachten over hun lichaam. worden over het hoofd gezien door de Corona crisis, met alle gevolgen van dien. de belijd makers hebben - onbewust waarschijnlijk - bloed aan hun handen dat is duidelijk, dat jij dat niet wil zien is onbegrijpelijk, ik denk echter toch wel  dat jij drommels goed weet dat mensen zoals ik en geleerden die met materiaal komen meer gelijk hebben, maar je sluit je ogen, je vind dat nu even  de makkelijkste weg, lekker vertrouwen op vadertje overheid, en ik hoop trouwens dat je gelijk hebt, helaas de berichtgeving en resultaten van onderzoek bevestigen mensen zoals jij tot nu toe niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
13 uur geleden zei Mullog:

Als we niets doen en iedereen krijgt de ziekte en het sterftecijfer is circa 1%

1. Niet iedereen krijgt de ziekte, zelfs ook niet die mensen die positief worden getest. 

2. Het sterftecijfer komt bij lange na niet in de buurt van 1 procent van de bevolking, nergens ter wereld, voor zover mij bekend.

3. Er is weinig tot geen correlatie tussen het aantal sterfgevallen en de getroffen maatregelen per land.

Het is uiteraard wel zo dat mensen er ernstig ziek van kunnen worden. Dat ontkent niemand.

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei Desid:

Als het niet zo treurig was zou het grappig zijn hoe je in dit topic al kunt voorspellen wie op de wappie-toer gaan.

Het geeft maar weer aan hoe zinloos het is met bepaalde figuren te discussiëren, omdat men volledig op de ressentimentele onderbuik vaart.

Precies.

Elke reactie die niet strookt met ''de richtlijnen van de msm, die op hun beurt de richtlijnen van de RIVM en overheid (moeten)volgen '', wordt ''wappie'' verklaard.

Zinloos inderdaad, om hiermee verder te willen discussieren; als tegen sekteleden, niet in staat zelf nog na te kunnen denken, en steeds met dezelfde bla bla reageren..

 

bewerkt door thom
Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei thom:

Precies.

Elke reactie die niet strookt met ''de richtlijnen van de msm, die op hun beurt de richtlijnen van de RIVM en overheid (moeten)volgen '', wordt ''wappie'' verklaard.

Zinloos inderdaad, om hiermee verder te willen discussieren; als tegen sekteleden, niet in staat zelf nog na te kunnen denken, en steeds met dezelfde bla bla reageren..

 

Troost je maar met de gedachte dat het niet de kuddedieren zijn die deze wereld in stand houden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Willempie:
37 minuten geleden zei thom:

Precies.

Elke reactie die niet strookt met ''de richtlijnen van de msm, die op hun beurt de richtlijnen van de RIVM en overheid (moeten)volgen '', wordt ''wappie'' verklaard.

Zinloos inderdaad, om hiermee verder te willen discussieren; als tegen sekteleden, niet in staat zelf nog na te kunnen denken, en steeds met dezelfde bla bla reageren..

 

Troost je maar met de gedachte dat het niet de kuddedieren zijn die deze wereld in stand houden.

Ze laten zich gedwee melken, en hebben niet door wat hun afgenomen wordt.

Haha, die kan wel aan de muur.. :-) 

bewerkt door thom
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Willempie:

2. Het sterftecijfer komt bij lange na niet in de buurt van 1 procent van de bevolking, nergens ter wereld, voor zover mij bekend.

3% als je de cijfers op deze site mag geloven https://www.worldometers.info/coronavirus/ en gewoon zelf de berekening maakt. 

Dan is mijn schatting dus nog conservatief en had ik in plaats van 170.000 een aantal van een half miljoen moeten noemen. 

2 uur geleden zei Willempie:

1. Niet iedereen krijgt de ziekte, zelfs ook niet die mensen die positief worden getest. 

Dat klopt. Maar ik ben ervan uitgegaan dat iedereen besmet wordt. En dat dan 1% van de besmettingen overlijd (wat dus ook 3% zou kunnen zijn). Dat wil inderdaad niet zeggen dat iedereen ziek wordt maar volgens de site die ik hierboven noem hadden dus circa 800.000 van de circa 23 miljoen besmettingen een fatale afloop. 

2 uur geleden zei Willempie:

3. Er is weinig tot geen correlatie tussen het aantal sterfgevallen en de getroffen maatregelen per land.

Ik heb daar verder geen aandacht aan geschonken. Het lijkt mij ook niet zo relevant. Ik zie die maatregelen niet als bedoeld om het aantal sterfgevallen te verminderen maar om de toestroom naar de zorg te doseren zodat de mensen die ziek worden geholpen kunnen worden (wat waarschijnlijk het aantal sterfgevallen drukt).

15 uur geleden zei Mullog:

Als we niets doen en iedereen krijgt de ziekte en het sterftecijfer is circa 1% dan betekent dat er circa 170.000 mensen in Nederland zullen sterven aan COVID-19. Uit wat je hierboven schrijft leid ik af dat je daar geen probleem mee hebt. Dat is pakweg 5 jaar aan abortussen waar je mordicus tegen bent. Hoe los je dat op in je hoofd?

@Willempie Ik ben blij met je reactie maar mijn nieuwsgierigheid gaat ut naar het antwoord op de onderstreepte vraag. 

4 uur geleden zei antoon:

Heb je het journaal gezien, mensen met echte klachten over hun lichaam. worden over het hoofd gezien door de Corona crisis, met alle gevolgen van dien. 

Ik denk dat dit een ongelukkige formulering is. Mensen met echte klachten worden niet over het hoofdgezien maar worden weggeduwd door de mensen met corona klachten (die overigens ook heel erg echt zijn, de IC capaciteit is niet voor niets naar 2.000 opgeschaald). Daarom begrijp ik dus ook niet dat mensen tegen de coronamaatregelen zijn. 

Verder is er beleid (bron, hier op klikken)

Citaat

 

Het landelijk aantal IC-bedden kan van 1150 tot 2000 worden opgeschaald voor patiënten die besmet zijn met COVID-19. NVIC vermeldt dagelijks hoeveel bedden er precies beschikbaar zijn en hoeveel geïnfecteerde patiënten er op de IC's liggen. 

De dagelijkse update is te vinden op de website van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC). Website: www.nvic.nl. Het opschalen gebeurt in stappen. Normaal zijn er in Nederland ongeveer 1150 IC-bedden beschikbaar die voor 70 tot 75 procent bezet zijn. Door planbare zorg af te schalen kan er al ruim 20 procent van de beschikbare IC-capaciteit voor patiënten met COVID-19 worden ingezet. 

Daarnaast kan het aantal bedden worden vergroot door reservebedden in gebruik te nemen, OK's voor beademing te gebruiken en kan Defensie extra beademingsapparatuur leveren. Wanneer het ziekenhuizen bovendien lukt extra beademingsapparatuur aan te schaffen, kan het totaal aantal landelijke ic-bedden tot maximaal 2000 worden gebracht.  

 

en je zou je eens moeten verdiepen in de informatie die beschikbaar is bij bijvoorbeeld de Nederlandse vereniging voor Intensive Care want dan zie je de consequenties van e.e.a. En misschien kun je eens een naam of een instituut noemen in plaats van al die eeuwig anonieme geleerden die het helemaal met je eens zijn. Ik ben een beetje van de controle en anonieme geleerden zijn lastig te controleren. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid