Spring naar bijdragen

Ontwijkende persoonlijkheidsstoornis


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 364
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

O jee de toorn van Nicky O! Heb jij thuis een vloerbedekking van eierschalen? En hoe doe je dat in het leven daar buiten als iemand een term gebruikt waar je aanstoot aan neemt? Dan is er ge

@TTC heb je overdag iets te doen? Activiteit(en)? Handelingen? Ik heb ervaren dat bezig zijn helpt, na een burnout/depressie te hebben gehad. Vrijwilligerswerk bij een manege bijvoorbeeld. Iets eenvou

Het valt me op dat er een gebruiker wordt behandeld als iemand die lariekoek uitkraamt, terwijl hij gewoon aantoonbaar gelijk heeft. Een groep uilen heet inderdaad een parlement en geldtekorten bestaa

24 minuten geleden zei TTC:

Een mindfuck game, interessant. Hebben al wat teveel ervaring met die zogeheten discussies, het heeft veel vruchten opgebracht.

Wrange vruchten inderdaad en achteraf zal men wenen als het eindelijk doordringt.

9 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Zogenaamde zielenpiet dat je er bent.

Menig weldenkende zette je op negeer met al dat gescheld. Iedereen is een prutser etcetera. TTC doet dat niet. Zoveel geduld heeft hij.

23 minuten geleden zei TTC:

Hupsakee, oplossingen van de duivel, het kan niet op. 

Het stopt maar niet, en dan wil je nog proberen uit te leggen waarom OPS-lijders zich voelen zoals ze zich voelen.

De nachtmerrie van de OPSlijder wellicht de daghengst van de gezonden. 

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Bastiaan73:

 

Komt ie weer aanzetten met eoa zogenaamd inkoppertje. Ga toch weg man, grote prutser. Ga maar weer terug naar dat smurfendorp waar je vandaan komt, daar missen ze vast nog een prutssmurf.

bewerkt door Kaasjeskruid
Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Komt ie weer aanzetten met eoa zogenaamd inkoppertje. Ga toch weg man, grote prutser. Ga maar weer terug naar dat smurfendorp waar je vandaan komt, daar missen ze vast nog een prutssmurf.

Op 27-8-2019 om 20:15 zei Kaasjeskruid:

Wij staan in het Boek des Levens.

Op 18-3-2019 om 14:44 zei Kaasjeskruid:

Ook mijn aangeboren hersenbeschadiging is nog steeds aanwezig.

...

bewerkt door Bastiaan73
Link naar bericht
Deel via andere websites

Het valt me op dat er een gebruiker wordt behandeld als iemand die lariekoek uitkraamt, terwijl hij gewoon aantoonbaar gelijk heeft. Een groep uilen heet inderdaad een parlement en geldtekorten bestaan niet werkelijk.

De waarde van geld is gebaseerd op schuld. Banken genereren geld uit de belofte van de klant het geleende geld terug te betalen met rente -- dat is namelijk hetgene waar je een handtekening onder zet. Jouw lening is hun geld en van de rente mag de bank zich verrijken.

Het is het eenvoudigst te begrijpen als je terug gaat naar het begin van de handel, toen geld nog geen rol speelde en men zaken ruilde: een appel voor een mooie schelp, een tafel voor tien broden, etc. Er was geen vaste waarde en mensen onderhandelden over de waarde van zaken. Toen mensen meer-en-meer in gemeenschappen gingen wonen, had men meer-en-meer de behoefte aan echte valuta, wat niet meer voorstelde dan simpele zeldzame metalen zoals goud en zilver die men in kleine eenheden verruilde voor zaken die men nodig had.

Hier begint het verhaal van de goudsmid met de kluis. Vrienden vroegen hem of ze hun goud en zilver in zijn kluis konden opslaan in ruil voor een klein deel van hun goud of zilver. Hun goud en zilver werd in de kluis gestopt en men kreeg een papiertje mee waarop stond hoeveel goud of zilver men in de kluis had, zodat wanneer men het goud of zilver nodig had, men het kon ophalen nadat men het papiertje liet zien. Steeds meer mensen wilden hun goud in de veilige kluis opslaan totdat deze vol begon te raken. En de goudsmid kon van de rente leven en hoefde zelf geen goud meer te smeden. Hij had een rente-bedrijfje waar hij niets voor hoefde te doen om het kapitaal te zien groeien.

Het begon de goudsmid op te vallen dat langzamerhand vrijwel niemand meer interesse had in het goud en zilver dat men in zijn kluis had en hij ontdekte dat de mensen niet steeds op-en-neer wilden gaan om hun goud om te ruilen voor het dagelijkse brood en de produkten die men nodig had, maar in plaats van het goud en zilver, eenvoudig de waardepapieren gebruikte die recht gaven op het goud in de kluis.

De hoeveelheid goud en zilver in de kluis begon te groeien en aangezien niemand het op kwam halen, startte de goudsmid - die reeds van de rente kon leven - naast zijn rente-bedrijfje een goud- en zilverbedrijfje. En bij dit slaan van de eerste munten, stop ik, omdat het achterliggende principe reeds bloot ligt en het verhaaltje anders te lang wordt.

bewerkt door Chaim
Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei Dolce Vita:

Wrange vruchten inderdaad en achteraf zal men wenen als het eindelijk doordringt. De nachtmerrie van de OPSlijder wellicht de daghengst van de gezonden. 

Zo is dat, als het straks weer zover is dan zal er niet kunnen gezegd worden dat er geen aandacht voor gevraagd werd, wat volgt is niet zeker maar we kunnen niet zeggen dat het ontbreekt aan kennis en middelen.

13 minuten geleden zei Chaim:

Het valt me op dat er een gebruiker wordt behandeld als iemand die lariekoek uitkraamt, terwijl hij gewoon aantoonbaar gelijk heeft. Een groep uilen heet inderdaad een parlemant en geldtekorten bestaan niet werkelijk. De waarde van geld is gebaseerd op schuld. Banken genereren geld uit de belofte van de klant het geleende geld terug te betalen met rente -- dat is namelijk hetgene waar je een handtekening onder zet. Jouw lening is hun geld en van de rente mag de bank zich verrijken. Het is het eenvoudigst te begrijpen als je terug gaat naar het begin van de handel, toen geld nog geen rol speelde en men zaken ruilde: een appel voor een mooie schelp, een tafel voor een tien broden, etc. Er was geen vaste waarde en mensen onderhandelden over de waarde van zaken. Toen mensen meer-en-meer in gemeenschappen gingen wonen, had men meer-en-meer de behoefte aan echte valuta, wat niet meer was dan zeldzame metalen zoals goud en zilver die men in kleine eenheden verruilde voor zaken die men nodig had. Hier begint het verhaal van de goudsmid met de kluis. Vrienden vroegen hem of ze hun goud en zilver in zijn kluis konden opslaan in ruil voor een klein deel van hun goud. Hun geld werd in de kluis gestopt en men kreeg een papiertje mee waarop stond hoeveelheid goud men in de kluis had, zodat men - wanneer men het goud nodig had - dit goud kon ophalen nadat men het papiertje liet zien. Steeds meer mensen wilden hun goud in de veilige kluis opslaan totdat deze vol begon te raken. En de goudsmid kon van de rente leven en hoefde geen goud meer te smeden. Hij had een rente-bedrijfje waar hij niets voor hoefde te doen om het kapitaal te zien groeien. Het begon de goudsmid op te vallen dat langzamerhand vrijwel niemand meer interesse had in het goud en zilver dat men zijn de kluis had en hij ontdekte dat de mensen niet steeds op-en-neer wilden gaan om hun goud om te ruilen voor het dagelijkse brood en de produkten die men nodig had, maar in plaats van het goud eenvoudig de waardepapieren gebruikte die recht gaven op het goud in de kluis. De hoeveelheid goud in de kluis begon te groeien en aangezien niemand het goud en zilver op kwam halen, startte de goudsmid, die reeds van de rente kon leven, naast zijn rente-bedrijfje een goudbedrijfje. En bij dit slaan van de eerste munten, is waar ik stop, omdat het achterliggende principe reeds blood ligt en het verhaaltje anders te lang wordt.

Zo eenvoudig is het, en we weten ook dat heel die schuldenberg morgen gewoon weg kan zijn. Dank voor deze inhoudelijke bijdrage, zeer gewaardeerd.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

Zo eenvoudig is het, en we weten ook dat heel die schuldenberg morgen gewoon weg kan zijn.

Correct. Maar de multinationals en zeker de wereldbank en de localere banken zoals de Europese Bank, The Bank of Asia, etc., zullen daar zeker niet blij mee zijn, omdat het hun business is en het in hun belang is de circulatie ervan gaande te houden. Het bestaan van geld is gebaseerd op schuld, en om de rente van deze schuld terug te betalen, zal er meer geld moeten worden gecreëerd, hetgeen een sociale stoelendans oplevert met een steeds kleinere groep winnaars die een steeds groter deel van de koek in handen krijgen en een steeds grotere groep verliezers die samen steeds meer verliezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Bastiaan73:

...

Stap nou maar gauw weer terug in dat grotesmurfenboek waar jij in staat.

1 uur geleden zei TTC:

Zo eenvoudig is het, en we weten ook dat heel die schuldenberg morgen gewoon weg kan zijn. Dank voor deze inhoudelijke bijdrage, zeer gewaardeerd.

Totaal offtopic en jij prijst het aan als inhoudelijk. Typisch psychotische actie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
56 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Stap nou maar gauw weer terug in dat grotesmurfenboek waar jij in staat.

Totaal offtopic en jij prijst het aan als inhoudelijk. Typisch psychotische actie.

Kaasjeskruid, ik begrijp dat je het niet begrijpt, want dat deed ik voorheen ook niet. Maar Chaim legt het nu wel heel duidelijk uit. Als je nou jezelf even kalmeert, ophoudt met schelden (want dat is enkel angst) en uitgaat van de intelligentie en goede bedoelingen van je gesprekspartners, en je leest Chaims uitleg nog eens rustig, dan begrijp je wat er gezegd wordt.  

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Chaim:

Iemand psychotisch noemen is nogal een ad hominem.

Ach kijk eens aan. Daar hebben we de atheïstensmurf. Die moet het voor zijn mede smurfen opnemen natuurlijk en vooral de christen blauw laten lijken terwijl ie dat zelf is. Ga jij anders lekker fantaseren op freethinker of zo ipv hier de boel verzieken. Want verzieken is wat jullie doen. Met een zogenaamd beroep op zielige aandoeningen. Stelletje lafaards.

2 uur geleden zei Dolce Vita:

Kaasjeskruid, ik begrijp dat je het niet begrijpt, want dat deed ik voorheen ook niet. Maar Chaim legt het nu wel heel duidelijk uit. Als je nou jezelf even kalmeert, ophoudt met schelden (want dat is enkel angst) en uitgaat van de intelligentie en goede bedoelingen van je gesprekspartners, en je leest Chaims uitleg nog eens rustig, dan begrijp je wat er gezegd wordt.  

Smurfin doet haar zegje ook even en draagt haar fantastensteentje ook bij. Invasie van de smurfen hierzo.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid