Spring naar bijdragen

Drie-eenheid en het debat


Aanbevolen berichten

5 uur geleden zei sjako:

In Romeinen 12:11 wordt een Griekse uitdrukking gebruikt die letterlijk ‘aan de geest kokend’ betekent. Die woorden brengen in het Nederlands niet over wat er wordt bedoeld.

De Griekse uitdrukking, volgens Romeinen 12:11, heeft een bredere betekenis dan slechts letterlijk ‘aan de geest kokend’. Het Griekse grondwoord dat je als 'kokend' vertaald hebt is zeō (G2204 / ζέω), waar er op de website van de Blue Letter Bible voor 'kokend' o.a. de metaforisch betekenis van het Engelse woord 'fervent' staat aangegeven.

Bij het Engelse woord 'fervent' op Interglot kun je zien dat het woord 'fervent', uit de grondtekst wat jij als kokend hebt vertaald, een bredere betekenis heeft naast kokend:
vurig, fervent, hartstochtelijk, gepassioneerd, temperamentvol, heetbloedig, stormachtig, warmbloedig, heftig.

Het Engelse woord 'fervent' komt ook voor in het Nederlands. 'Ook op Encyclo heeft het woord 'fervent' een bredere betekenis, naast jou aanduiding van kokend:
1) Enthousiast 2) Fanatiek 3) Fel 4) Geestdriftig 5) Hartstochtelijk 6) Hevig 7) IJverig 8] Innig 9) Laaiend 10) Naarstig 11) Overtuigd 12) Razend 13) Verwoed 14) Vurig 15) Zeer ijverig.

Als jij aanneemt dat de Griekse uitdrukking in Romeinen 12:11 letterlijk ‘aan de geest kokend’ betekent, dan is dat jou verantwoording, maar zoals ik het onderzocht heb m.b.v. het grondwoord zeō (G2204 / ζέω), is er een bredere betekenis mogelijk.
 

5 uur geleden zei sjako:

Daarom wordt de uitdrukking in deze vertaling weergegeven met ‘laat je aanvuren door de geest’.

Je aangehaalde tekst uit Rom 12:11 van de NWV over "laat je aanvuren door de geest" komt voor mij onbetrouwbaar over, dat er wordt aangespoord om je te laten aanvuren door een of andere vreemde geest; qua interpretatie heb ik er geen vrede mee en het stemt niet overeen met de HSV waar ik vertrouwd mee ben. In de HSV staat in Rom 12:11: "Wees vurig van geest".

Deze discussie lijkt ondertussen steeds meer op een welles nietes discussie, aangezien er een aanzienlijk verschil zit tussen de NWV wat jou norm is als Bijbelvertaling en de HSV wat één van mijn vertrouwde Bijbelvertalingen is, naast de KJV.
 

5 uur geleden zei sjako:
8 uur geleden zei Ricky Tjin:
13 uur geleden zei sjako:

Vertalen kan je niet woord voor woord. Dat zou een onleesbare vertaling worden.

Je bovengenoemde suggestie van "Vertalen kan je niet woord voor woord. Dat zou een onleesbare vertaling worden." is bekrompen en een drogreden, @sjako. Er zijn genoeg voorbeelden (buiten het vertalen van de Bijbel om) dat het wél mogelijk is om woord voor woord te vertalen. Bij het vertalen van woord voor woord kan het wel 'onprettig lezen' tot gevolg hebben, maar hoeft het niet onleesbaar te zijn. Wat voor de ene onleesbaar is kan voor een ander wel leesbaar zijn.

Wie ben jij om te oordelen dat een ander iets niet kan? Je kunt niet in het verstand van anderen kijken, of zij iets wel of niet kunnen. Blijkbaar lees jij zelf geen Griekse en/of Hebreeuwse grondtekst, en kan jij zelf niet woord voor woord vertalen. Met het oordeel waarmee je oordeelt zul je zelf worden geoordeeld.

Doe eens een beetje vriendelijker.

Aangezien ik met PTSS zit, vind ik dat ik het vriendelijk doe voor mijn doen. In mijn bericht aan het begin van onze discussie over de hel, heb ik je vriendelijk benaderd en je in je waarde gelaten; ik heb het je niet negatief op de man gespeeld.

Als men het mij negatief op de man gaat spelen, dan ben ik extra prikkelbaar door PTSS, dat ik door mijn moeder structureel werd versmaad en gekleineerd, vanaf mijn jonge kinderjaren tot na mijn 40ste levensjaar. Zoals ik het ervaar ben ik er allergisch voor als mensen het mij negatief op de man spelen, maar ik streef er steeds naar om fatsoenlijk met anderen om te gaan.
 

5 uur geleden zei sjako:

Ik bestudeer al 30 jaar de Bijbel. Ik weet ondertussen wel dingen. Ik zie aan je reacties dat je nog heel veel te leren hebt.

Wat mijn reacties betreft zal kwetsbaarheid i.v.m. PTSS zeker ook een rol spelen. Het is niet alleen een kwestie van een gezond verstand met kennis, maar ook de hoedanigheid en hoe de mens gevormd is. In 1 Korinthe 13 kun je lezen dat kennis zonder liefde weinig voorstelt.
 

5 uur geleden zei sjako:

En waarom laten moderne vertalingen zoals de NBV21 die woorden en teksten dan ook weg? De wetenschap staat niet stil bij de SV.

In de topic Vaccineren of niet? gaf je zelf aan dat deze wereld onder de heerschappij van de boze zelf (satan) ligt (1 Joh 5:19). Ik sluit niet uit dat de boze die deze wereld onder zijn heerschappij heeft, ook zijn invloed kan uitoefenen op uitgeverijen van Bijbelvertalingen.

Ik vermoedt dat woorden en verzen die in moderne Bijbels worden weggelaten een verband kunnen hebben met wie er de controle hebben over de uitgeverijen van de Bijbelvertalingen; dat degenen die er de controle over hebben, banden kunnen hebben met de elite en/of de gevestigde orde, dat er wordt samengewerkt voor algemene oecumenische Bijbels i.v.m. de aanstaande Nieuwe Wereldorde, dat er slechts één religie zal zijn, waar de erkenning van de Godheid van Jezus Christus niet in past. Er moet namelijk een afval komen én dat de mens van de wetteloosheid, de zoon van het verderf zich openbaart; de tegenstander, die zich ook verheft boven al wat God genoemd of als God vereerd wordt, zodat hij als God in de tempel van God gaat zitten en zichzelf als God voordoet (2 Thessalonicenzen 2:3-4). Ik vermoed dat er met nieuwe Bijbelvertalingen daar stapsgewijs meer naar toe wordt gewerkt. De erkenning van de Godheid van Jezus Christus past daar niet in, maar zou het juist in de weg kunnen staan.

the-goal-of-the-new-world-order-one-world-government-10728134.png&f=1&nofb=1

bewerkt door Ricky Tjin
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 855
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Bestaat er een grotere liefde dan jezelf opofferen voor het leven van een ander? Elke andere vorm van opofferen, bijvoorbeeld door het aanwijzen van een schepsel als offer, zou een goedkoop alternatie

Dat we niet ten volle kunnen begrijpen betekent niet dat het niet waar is, wij begrijpen zoveel niet ten volle hoe denk je een eeuwig God boven alles verheven te begrijpen? Er blijft een mysterie maar

Voor de zoveelste keer: Je gaat er niet van uit wat er staat maar wat het WTG denkt wat er staat. En dat neem je dan klakkeloos over. Daarmee geef jij jouw eigen verantwoordelijkheid uit handen. Wel z

12 uur geleden zei Ricky Tjin:

Ik vermoedt dat woorden en verzen die in moderne Bijbels worden weggelaten een verband kunnen hebben met wie er de controle hebben over de uitgeverijen van de Bijbelvertalingen; dat degenen die er de controle over hebben, banden kunnen hebben met de elite en/of de gevestigde orde, dat er wordt samengewerkt voor algemene oecumenische Bijbels i.v.m. de aanstaande Nieuwe Wereldorde, dat er slechts één religie zal zijn, waar de erkenning van de Godheid van Jezus Christus niet in past.

Wat een onzin. Er komt wel een nieuwe wereldorde maar met Jezus als Koning.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei sjako:

Wat een onzin. Er komt wel een nieuwe wereldorde maar met Jezus als Koning.


Dat tweede klopt maar wat Ricky zegt klopt ook. Voor hen die op de aarde wonen breekt er eerst nog een andere wereldorde aan. 

 

Tweede en derde minuut on national television:
 

 

 

 

bewerkt door Divine_will
Link naar bericht
Deel via andere websites
32 minuten geleden zei Hermanos2:

Ik zie het nog gebeuren dat één van hen de Nobelprijs voor de Vrede gaat krijgen. Wat een slechte klucht.... 

Vast wel. Obama kreeg hem al voordat hij iets had gepresteerd. Nog voordat hij die zinloze oorlogen begon. In deze wereld is alles mogelijk en wat je niet zou verwachten gebeurt juist. Het zou grappig zijn als het niet zo ernstig was. Gelukkig weten wij waar het uiteindelijk naar toe gaat en dat er een glorieuze toekomst wacht. Wel medelijden met de mensen die Hem (nog) niet kennen en steeds angstiger en verwarder raken.

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Divine_will:

Dat tweede klopt maar wat Ricky zegt klopt ook. Voor hen die op de aarde wonen breekt er eerst nog een andere wereldorde aan. 

Volgens mij is die wereldorde er al. Erg God vijandig.

2 uur geleden zei Willempie:

Wel medelijden met de mensen die Hem (nog) niet kennen en steeds angstiger en verwarder raken.

Wat dat betreft gaan de gebeurtenissen precies zoals ze moeten gaan en zijn voorzegt. Kan ook juist heel geloofsversterkend zijn.

Link naar bericht
Deel via andere websites
22 minuten geleden zei sjako:

Volgens mij is die wereldorde er al. Erg God vijandig.

Wat dat betreft gaan de gebeurtenissen precies zoals ze moeten gaan en zijn voorzegt. Kan ook juist heel geloofsversterkend zijn.

Nee, die wereldorde is nog in wording. Er is een weerhouder die eerst weggenomen moet worden voordat die orde zich ten volle kan openbaren en daadwerkelijk de macht gaan uitoefenen. Er zijn nu nog veel te veel christenen die bidden. De kracht van gebed is groter dan we kunnen beseffen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei sjako:

Hoe dichter we bij het einde komen van dit samenstel hoe erger het wordt. Jezus vergelijkt het met de weeën van een zwangere vrouw.

En gelukkig heeft God nog steeds alles in Zijn machtige hand en Hij faalt niet met zijn plan voor deze wereld. Niemand maar dan ook helemaal niemand, zelfs de duivel zelf niet, kan zijn plan verhinderen. Hij gebruikt zelfs zijn vijanden om zijn plan uit te voeren. 

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites

Maar om op het onderwerp terug te komen. Ik vind het nogal dwaas de die-eenheid te bestrijden. Wel meen ik ondertussen te begrijpen dat dit begrip erg vaag is en dat er allerlei verschillende uitleggingen en opvattingen over bestaan, waarschijnlijk omdat het een mysterie betreft dat zelfs de wijzen onder ons niet kunnen doorgronden. Om die reden heb ik het als dogma verworpen maar niet als opvatting. In de meeste kerken bidden we tot de Vader, in de kracht van de Heilige Geest, in de naam van Jezus, die werkelijk in ons woning wil en kan maken. "Ik sta aan de deur en ik klop." Voordat ik de opvatting als dogma afwees vond ik het moeilijk om te weten aan wie precies ik mijn gebeden moest richten. Aan de drie-eenheid? Of aan de Vader? Of aan de Zoon? In sommige kerken wordt zelfs de Heilige Geest aangeroepen, hetgeen m.i. volslagen on-Bijbels is. Tot Jezus bidden is dan weer wel Bijbels. Maar het blijft een geheimenis en dat moeten we maar aanvaarden. Eens zal het ons wel ten volle geopenbaard worden. In de tussentijd moeten we elkaar niet verketteren.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Willempie:

Maar om op het onderwerp terug te komen. Ik vind het nogal dwaas de die-eenheid te bestrijden. Wel meen ik ondertussen te begrijpen dat dit begrip erg vaag is en dat er allerlei verschillende uitleggingen en opvattingen over bestaan, waarschijnlijk omdat het een mysterie betreft dat zelfs de wijzen onder ons niet kunnen doorgronden. Om die reden heb ik het als dogma verworpen maar niet als opvatting. In de meeste kerken bidden we tot de Vader, in de kracht van de Heilige Geest, in de naam van Jezus, die werkelijk in ons woning wil en kan maken. "Ik sta aan de deur en ik klop." Voordat ik de opvatting als dogma afwees vond ik het moeilijk om te weten aan wie precies ik mijn gebeden moest richten. Aan de drie-eenheid? Of aan de Vader? Of aan de Zoon? In sommige kerken wordt zelfs de Heilige Geest aangeroepen, hetgeen m.i. volslagen on-Bijbels is. Tot Jezus bidden is dan weer wel Bijbels. Maar het blijft een geheimenis en dat moeten we maar aanvaarden. Eens zal het ons wel ten volle geopenbaard worden. In de tussentijd moeten we elkaar niet verketteren.

Het is veel minder een geheimenis. We hebben ons met het dogma roet in de ogen laten strooien. Jezus zei het zelf: wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien.

En denk aan een stukje logica. "De Gaven van de Heilige Geest", zou dat niet van de Vader zelf komen? Zijn het niet "Zijn" gaven? Had Hij het niet beloofd "Zijn" Geest op al het vlees te storten?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 uur geleden zei Willempie:

Voordat ik de opvatting als dogma afwees vond ik het moeilijk om te weten aan wie precies ik mijn gebeden moest richten. Aan de drie-eenheid? Of aan de Vader? Of aan de Zoon? In sommige kerken wordt zelfs de Heilige Geest aangeroepen, hetgeen m.i. volslagen on-Bijbels is.

Tot de Vader in de naam van Jezus. Psalm 65:2 wordt JHWH de hoorder van het gebed genoemd. 

O Hoorder van het gebed, ja, tot u zullen mensen van alle vlees komen.

Johannes 14:12 zegt Voorwaar, voorwaar, ik zeg U: Wie geloof oefent in mij, zal ook zelf de werken doen die ik doe; en hij zal grotere werken dan deze doen, omdat ik heenga naar de Vader.  13 En wat GIJ ook vraagt in mijn naam, dat zal ik doen, opdat de Vader in verband met de Zoon verheerlijkt moge worden.  14 Indien GIJ iets vraagt in mijn naam, ik zal het doen.

Dus bidden doe je tot de Vader in Jezus naam. Je zou kunnen zeggen dat Jezus pleit voor jou bij de Vader.

10 uur geleden zei Gaitema:

En denk aan een stukje logica. "De Gaven van de Heilige Geest", zou dat niet van de Vader zelf komen? Zijn het niet "Zijn" gaven? Had Hij het niet beloofd "Zijn" Geest op al het vlees te storten?

Precies @Gaitema. God is een geest en is niet gebonden aan de hemel. Gods geest kan tot aan de uiteinden van het heelal reiken. Als je werken van de Geest ziet dan zie je de werken van de Vader. Jezus gebruikt ook de Geest of kracht van Zijn Vader. Op die manier heeft Hij bijv de schepping tot stand gebracht.

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 uur geleden zei Willempie:

Maar om op het onderwerp terug te komen. Ik vind het nogal dwaas de die-eenheid te bestrijden. Wel meen ik ondertussen te begrijpen dat dit begrip erg vaag is en dat er allerlei verschillende uitleggingen en opvattingen over bestaan, waarschijnlijk omdat het een mysterie betreft dat zelfs de wijzen onder ons niet kunnen doorgronden. Om die reden heb ik het als dogma verworpen maar niet als opvatting. In de meeste kerken bidden we tot de Vader, in de kracht van de Heilige Geest, in de naam van Jezus, die werkelijk in ons woning wil en kan maken. "Ik sta aan de deur en ik klop." Voordat ik de opvatting als dogma afwees vond ik het moeilijk om te weten aan wie precies ik mijn gebeden moest richten. Aan de drie-eenheid? Of aan de Vader? Of aan de Zoon? In sommige kerken wordt zelfs de Heilige Geest aangeroepen, hetgeen m.i. volslagen on-Bijbels is. Tot Jezus bidden is dan weer wel Bijbels. Maar het blijft een geheimenis en dat moeten we maar aanvaarden. Eens zal het ons wel ten volle geopenbaard worden. In de tussentijd moeten we elkaar niet verketteren.

Dat we niet ten volle kunnen begrijpen betekent niet dat het niet waar is, wij begrijpen zoveel niet ten volle hoe denk je een eeuwig God boven alles verheven te begrijpen? Er blijft een mysterie maar de drie eenheid is geen verzinsel en een bijbels concept, dat de Jehova's getuigen de bijbel moeten aanpassen zegt eigenlijk al genoeg.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 uur geleden zei Gaitema:

Het is veel minder een geheimenis. We hebben ons met het dogma roet in de ogen laten strooien.

Helemaal niet. De bestrijders ervan hebben het inzicht nog niet. 
 

10 uur geleden zei Gaitema:

Jezus zei het zelf: wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien.

Dat klopt. Is er nog een  andere Heilige Geest dan Christus dan

 

10 uur geleden zei Gaitema:

En denk aan een stukje logica. "De Gaven van de Heilige Geest", zou dat niet van de Vader zelf komen? Zijn het niet "Zijn" gaven? Had Hij het niet beloofd "Zijn" Geest op al het vlees te storten?

 

Daarom is het ook de Heilige Drie-Eenheid. Met de geboorte van Jezus uit de maagd Maria  is God vlees geworden. Hij heeft de gestalte van een mens aangenomen, het lijden op zich genomen en de Weg gebaand voor de mens om te kunnen terugkeren in het Vaderhuis. Ofschoon Hij een sterfelijk lichaam aannam is Hij zonder zonde geboren.

Na Zijn Opstanding en Hemelvaart maakt de Heilige Geest (deel van het onsterfelijk Lichaam van Jezus Christus) woning in de mens voor de Vader en de Zoon. Wie de Zoon niet erkent heeft ook de Vader niet.

De wedergeboren Christen weet zich gevoegd bij het Lichaam van Christus op aarde. Terwijl hij nog in een sterfelijk lichaam leeft, woont hij met Zijn Geest reeds in de Hemel.

De wedergeboren Christen is op dat moment als het ware de derde persoon geworden, door de inwoning van de Vader en Zoon door de Heilige Geest. Maar wijzelf zijn niet die persoon, het is Christus in ons, waardoor de Hemel in ons gestalte krijgt.

Zo wordt de Gemeente van Christus, wat het Lichaam van Christus is, steeds verder uitgebreid.  Dankzij, door, en in de Heilige Drie-Eenheid.

Let even op: ik probeer iets in woorden uit te leggen wat in feite een enorm geloofsproces omvat dat vele dimensies kent. Men kan er nu dus heel eenvoudig  met losse stukken bijbeltekst op losslaan om het weer plat te maken en de parels vertrappen.  Dat is het makkelijkste wat er is.  Maar het helpt een gelovige niet verder. 

Het leerstuk van de Heilige Drie-Eenheid is ten diepste het Hart van het Evangelie. Zij die het vertrappen eindigen met de ontkenning van God de Zoon.

bewerkt door Divine_will
Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei Divine_will:

Helemaal niet. De bestrijders ervan hebben het inzicht nog niet. 

Zelfs de Katholieke kerk zegt dat het niet te begrijpen is. Deut 6:4 zegt Luister, Israël: Jehovah, onze God, is één Jehovah.  5 Je moet Jehovah, je God, liefhebben met je hele hart, je hele ziel en je hele kracht.  6 Deze woorden die ik je vandaag gebied, moet je in je hart hebben,  7 en je moet ze je zonen inprenten en erover praten als je in je huis zit, als je onderweg bent, als je gaat slapen en als je opstaat.  8 Bind ze op je hand als herinnering en draag ze als een band op je voorhoofd. 

Als het het leerstuk van de Drieeenheid zo belangrijk is dan was dat zeker aan Gods eigen volk geopenbaard. De Drieeenheid is een kunstgreep op iets wat niet wordt begrepen. Het is een hamerstuk dat op een concilie in Nicea is bepaald door een heidense keizer. Zelfs de encyclopedia Britannica erkend dat het leerstuk niet voorkomt in de Bijbel. Ik onderstreep wat Paulus zegt: Want ook al zijn er zogenaamde goden in de hemel of op aarde — en er zijn veel ‘goden’ en veel ‘heren’ —  6 in werkelijkheid is er voor ons maar één God, de Vader, uit wie alle dingen zijn ontstaan en voor wie wij bestaan. En er is één Heer, Jezus Christus, via wie alle dingen zijn ontstaan en via wie wij bestaan.

 

1 uur geleden zei Thinkfree:

dat de Jehova's getuigen de bijbel moeten aanpassen zegt eigenlijk al genoeg.

We hebben de Bijbel niet aangepast. We hebben de Bijbel gecorrigeerd zoals zoveel andere goede vertalingen dat doen. We baseren ons op oudere afschriften. De SV daarentegen rammelt van de valse toevoegingen. 

45 minuten geleden zei Divine_will:

Dat klopt. Is er nog een  andere Heilige Geest dan Christus dan

Hoe kom je erbij dat de heilige Geest Christus is?? Wat is trouwens de naam van de heilige Geest. De Vader heeft een naam, de Zoon heeft een naam, maar waarom heeft de HG geen naam?

48 minuten geleden zei Divine_will:

De wedergeboren Christen is op dat moment als het ware de derde persoon geworden, door de inwoning van de Vader en Zoon door de Heilige Geest. Maar wijzelf zijn niet die persoon, het is Christus in ons, waardoor de Hemel in ons gestalte krijgt.

Het wordt wel een beetje zot zo. Dus als de heilige Geest je inspireert dan doet eigenlijk al die miljoenen mensen dat.

Link naar bericht
Deel via andere websites
14 minuten geleden zei sjako:

We hebben de Bijbel niet aangepast. We hebben de Bijbel gecorrigeerd zoals zoveel andere goede vertalingen dat doen. We baseren ons op oudere afschriften. De SV daarentegen rammelt van de valse toevoegingen

Daar klopt niets van, het is aantoonbaar dat Jehova's getuigen zaken naar hun eigen leer invoegen in hun bijbel, die er helemaal niet staan in het Grieks of Hebreeuws.

 

15 minutuen

bewerkt door Thinkfree
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei sjako:

Zelfs de Katholieke kerk zegt dat het niet te begrijpen is. Deut 6:4 zegt Luister, Israël: Jehovah, onze God, is één Jehovah.  

 

Triest maar duidelijk voorbeeld van de waarheid dat bestrijders van het Leerstuk uiteindelijk eindigen met de ontkenning van God de Zoon, geboren uit de maagd Maria, God die vlees is geworden.

JHWH is zowel Schepper als Verlosser van de in zonde gevallen schepping. Jezus is JHWH. En de verloste en bevrijde Gemeente in de hemel en op aarde is ook JHWH. Dat is niet het besturend lichaam van de JG en ook niet het Vaticaan, maar het Mystieke Lichaam van Christus. Lees o.a. 1 Korinthiërs 12

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei Thinkfree:

Daar klopt niets van, het is aantoonbaar dat Jehova's getuigen zaken naar hun eigen leer invoegen in hun bijbel, die er helemaal niet staan in het Grieks of Hebreeuws.

Dat is hoogstens om een zin duidelijker te maken zoals eerder uitgelegd. Het is maar welke codex je gebruikt. De SV gebruikt een gecorrumpeerde Codex. 1 Joh 5:7 is overduidelijk een vals vers. Het heeft zelfs een naam: het Comma Johanneum. Google maar eens. En zo zijn er zoveel. Hele stukken in Markus 16 vanaf vers 9 is vervalst. In moderne Bijbels is dat aangegeven of wordt weggelaten. 

3 minuten geleden zei Divine_will:

Jezus is JHWH.

Kom maar eens met bewijs. Ik heb het altijd nog kunnen ontzenuwen. Zelfs Jezus erkent dat de Vader alleen God is. Jezus is Heer, aangesteld door Zijn Vader. Heer is zoiets als koning. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei sjako:

Dat is hoogstens om een zin duidelijker te maken zoals eerder uitgelegd. Het is maar welke codex je gebruikt. De SV gebruikt een gecorrumpeerde Codex. 1 Joh 5:7 is overduidelijk een vals vers. Het heeft zelfs een naam: het Comma Johanneum. Google maar eens. En zo zijn er zoveel. Hele stukken in Markus 16 vanaf vers 9 is vervalst. In moderne Bijbels is dat aangegeven of wordt weggelaten. 

Ik heb een video toegevoegd die heel simpel laat zien dat de corruptie ook hun eigen manuscripten niet voorbij gaat en bewust de zaak verdraaien.

Nogmaals 15 m 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 minuten geleden zei Divine_will:

Dat is niet het besturend lichaam van de JG en ook niet het Vaticaan,

Dat is ook niet wat wij zeggen. Jezus is het Hoofd van de gemeente.

1 minuut geleden zei Thinkfree:

Nogmaals 15 m 

Een verblind iemand die ook niet weet wat hij zegt. Echt weer YouTube wijsheid.

1 minuut geleden zei Divine_will:

Het bewijs dat jij nodig hebt zul je op Zijn Tijd ontvangen.

Dat bewijs heb ik allang gekregen. Leg 1Kor 8:5 maar eens uit

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei sjako:

Een verblind iemand die ook niet weet wat hij zegt. Echt weer YouTube wijsheid.

Je gaat er niet naar kijken omdat zoiets ten strengste verboden is voor jullie omdat hij een ex Jehova getuige is? Lekker makkelijk Sjako anderen aanmoedigen om te onderzoeken en het zelf niet mogen.

Weerleggen kun je het niet, want dat Jehova getuigen met name de leiding de boel bot gezegd belazeren is heel duidelijk.

Dus ga kijken, vanuit daar kun je een weerlegging opmaken en als je niet mag kijken, ga anderen dan niet aanmoedigen te onderzoeken buiten hun geloof want dan ben je hypocriet.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid