Spring naar bijdragen

Wat de Bijbel afgoderij noemt


Aanbevolen berichten

35 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Pruttelpraat. Niemand wordt beter door correct te denken. Men zal bevrijd moeten worden van de consequenties van de zondige natuur, waar de arrogante attitude omtrent het intellectualisme onderdeel van is.

Maar heel misschien, vroeg of laat, daagt er nog iets heel anders, het heeft ook iets met mensen te maken.

Ik weet niet precies hoeveel mensen ik bedrogen heb maar het zijn er beslist veel, er treft mij een zware schuld die pas veel later ten diepste tot me doorgedrongen is. Als verzachtende omstandigheid wil ik graag opmerken dat ik hier onwetend over was, ik deed en zei gewoon wat er mij geleerd is en ging er in alle vertrouwen vanuit dat het zo moest. Anders gezegd, ik heb onbewust mensen bedrogen en het viel niet eens op aangezien zowat al m’n collega’s dezelfde taal spraken, het was normaal. Vergeef me, ik zag het écht niet en probeer nu nog een en ander te herstellen, als ik nog mag.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 424
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Vergelijk de profetie van Daniël over de koning van het 4e wereldrijk in Dan. 11:36 in relatie tot de draak in openbaring (4e dier). Het is de engelvorst van Rome. Laten we eerst even kort vastst

Aldus spreekt de grote wet: om de kenner van het al-zelf te worden, moet u eerst kenner van het zelf zijn. Om de kennis van dat zelf te verwerven, moet u het zelf voor het niet-zelf, het zijn voor het

Het gaat over jou, wie Jezus volgt komt heel andere dingen te weten. 

Posted Images

19 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Niemand handelt onbewust, tenzij je een baby bent.

Natuurlijk wel. Als je alles wat je doet bewust doet wordt je stapelgek. Praktisch alle handelingen die ik in mijn auto verricht als ik naar en van mijn werk rijdt zijn onbewust. Ik durf zelfs te beweren dat ik veel meer handelingen onbewust doe dan bewust.

Link naar bericht
Deel via andere websites
24 minuten geleden zei Dolce Vita:

Dus Jezus loog toen Hij zei "Vader vergeef het hen want zij weten niet wat ze doen" ?

Die mensen wisten donders goed dat ze een onschuldig persoon kruisigden. Het merendeel had echter niet in de gaten dat het hun Verlosser was.

Link naar bericht
Deel via andere websites
53 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Niemand handelt onbewust, tenzij je een baby bent.

Jij weet veel beter wat ik ervaren heb dan ikzelf, dat is een troost.

3 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Die mensen wisten donders goed dat ze een onschuldig persoon kruisigden. Het merendeel had echter niet in de gaten dat het hun Verlosser was.

Blijkbaar handelden ze onbewust daarvan, en je zei net dat iedereen bewust handelt.

1 uur geleden zei Kaasjeskruid:

Niemand wordt beter door correct te denken.

Wat gaan we dan wel doen, foutief denken?

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Die mensen wisten donders goed dat ze een onschuldig persoon kruisigden. 

Is dat zo? Op Godslastering stond de doodstraf.

https://www.gotquestions.org/Nederlands/zoon-van-God.html

Citaat

Het merendeel had echter niet in de gaten dat het hun Verlosser was.

En daarmee spreek je je eerste bewering dus tegen. 

1Kor.2: 6Toch spreken wij onder de volmaakten over wijsheid, maar dat is niet de wijsheid van deze wereld of van de machten die deze wereld beheersen, wier ondergang op handen is. 7Wij verkondigen Gods wijsheid, die verborgen was, het geheime plan, door God van alle eeuwigheid ontworpen en bestemd voor onze verheerlijking.8Geen van de machthebbers van deze wereld heeft ervan geweten. Als zij ervan geweten hadden, zouden zij de Heer der heerlijkheid niet gekruisigd hebben.

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Dolce Vita:

Is dat zo? Op Godslastering stond de doodstraf.

https://www.gotquestions.org/Nederlands/zoon-van-God.html

Op Godslastering staat dan misschien wel de doodstraf maar dan moet je eerst nog even aantonen dat je God lastert. En voor zover ik weet (en dat blijkt ook uit de link) lastert Jezus nergens God. Dat je jezelf de Messias noemt is geen Godslastering. Er zijn er meer dan alleen Jezus die zichzelf Messias noemde. Wat wel Godslastering zou zijn geweest is als Jezus zichzelf de zoon van God had genoemd. Maar volgens mij doet hij nergens die uitspraak over zichzelf (hoewel hij met Matteüs 26:64 langs het randje loopt).

Conclusie, op Godslastering de doodstraf, het zal wel. Heeft Jezus God gelasterd, NEE.

Dat er een onschuldig iemand gekruisigd werd zal het merendeel van de mensen toen weinig tot niets geïnteresseerd hebben (ik vraag me af of dat nu veel anderz zou zijn). Dat ze zich niet bewust waren van dat het de verlosser was kun je ze nauwelijks kwalijk nemen. Een leider van een kleine apocalyptische Joodse sekte, wie ziet daar nu een verlosser van de mensheid in?    

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het idee van een monetaire reset is niet zomaar wat, het is een cruciaal item binnen dat wat systeemwetenschappers ons trachten te vertellen in de richting van een co-creatieve wereld. Maar dat kan niet zonder ook de GGZ hierbij te betrekken, dit heeft te maken met de manier over hoe we over iets denken en de variëteit aan reacties hierop. In zekere zin worden we dus ‘gedwongen’ om met elkaar in dialoog te gaan rondom een hernieuwd maatschappelijk doel. Paradoxaal genoeg, wie hier interesse voor heeft zal merken dat alles veel eenvoudiger wordt, dit is ook logisch wanneer steeds meer handen co-creatief aan een doel werken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op de keper beschouwd, het wil niet zeggen dat iets technisch denkbaar is dat het ook vorm zal krijgen, het is hierin dat veel van m’n onbehagen en tweestrijd ligt. En als ik hierop doorga dan wordt het eigenlijk steeds erger, steeds meer verklaringen wijzen immers in dezelfde richting waardoor de innerlijke spanning wordt opgedreven tot een niveau die ook ondraaglijk wordt. Ter compensatie kan ik wel het speelveld verruimen maar ergens stopt het, ik kan immers, hoe graag ook, de harde realiteit van alledag niet plots wegdenken. Kortom, inhoudelijk is het echt zo moeilijk niet om te begrijpen, het zijn de nare gevoelens die vrijwel spontaan bij dat diepere begrip komen, dat is verwoestend en verlammend. En dat verdwijnt ook niet omdat de realiteit nu eenmaal de realiteit is, ondanks alles wat technisch denkbaar is. I would say, give it a go.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Nicky O:

Hetgeen natuurlijk niet betekent dat we geen verantwoordelijkheid hoeven te nemen. 

Ja maar je kunt Kaasjeskruid nou eenmaal niet dwingen in de hem in dit geval door TTC voorgehouden spiegel te kijken zodat hij eindelijk ontdekt dat hij zelf de  “prutser” en “konkelaar” is waar hij de ander voor meent te staan uit te maken.  ?

 Zwijgen op persoonlijke vragen mag, maar de incongruentie blijft nou eenmaal niet verborgen. 

bewerkt door Dolce Vita
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Dolce Vita:

Ja maar je kunt Kaasjeskruid nou eenmaal niet dwingen in de hem door TTC voorgehouden spiegel te kijken zodat hij eindelijk ontdekt dat hij zijn eigen “prutser” en “konkelaar” is.  ?

Laat een ieder in zijn eigen spiegel kijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid