Spring naar bijdragen

Vaccineren of niet?


Aanbevolen berichten

2 uur geleden zei Fundamenteel:

Dat zegt u mooi. 

Het gaat niet zozeer over “ik heb gelijk” maar meer “we hebben niet gelogen”. Er is heel snel geschakeld, de draak gestoken met peer reviewed wetenschappen, gecensureerd en mensen die het spel doorzagen kregen met karaktermoord te maken. 

 

Inderdaad.  Maar niet alle mensen die zich lieten vaccineren hebben daaraan meegedaan.  Iedereen in mijn familie die het wel liet doen heeft nooit de verplichting ondersteund bijvoorbeeld en heeft zich altijd geweerd tegen de censuur en de discriminatie van mensen die de prik niet nemen.  En dus ook niet meegedaan aan de karaktermoord.  Voor hen die zich daar wel schuldig aan hebben gemaakt hoop ik dat ze zich daarvan bekeren en hun zonde bij God brengen en Hem om vergeving vragen.

Mijn eigen familie is wat intelligenter dan de doorsnee bevolking.  Het ongelovige deel ervan is ook goedwillender dan de doorsnee bevolking. Dat maakt wel veel verschil uit denk ik.  Zelfs de laaggeschoolden onder ons begrepen hierdoor heel goed dat als een “vaccin” werkelijk werkt  je ook niet bang hoeft te zijn voor zieke laat staan onbespoten mensen. Omdat ze zoveel goede dingen doen in en met hun leven hebben ze afstemming op het goede, dat hen dan kan inspireren. Ik ben dan ook erg blij met het ongelovig deel van mijn familie want door hun geesteshouding en hun daden herken ik Jezus Christus in hen, ook al weten zij dat niet.  Ze zijn ook niet bang om gezagsdragers aan te spreken op hun gedrag. Een oom van me zat bijvoorbeeld een keer ‘s avonds laat rond 23.00 uur in een tram en er zat ook een kind van 9 jaar in die tram. Alleen zonder begeleider.  Dat jochie had geen geld bij zich en hij had een kaartje met een zone te weinig.  Toen kwam er een conducteur de kaartjes controleren en omdat dat jochie een kaartje met een zone te weinig had werd hij zonder pardon uit de tram gezet. Het jochie was van zijn vader op weg naar zijn moeder. Gescheiden ouders blikbaar.  Mijn oom volgde de gang van zaken nauwlettend en stond toen op en sprak die conducteur aan op zijn ethiek. Een kind van die leeftijd zonder centjes en met een kaartje met 1 zone te weinig zet je niet om 23.00 uur op straat.  Hij heeft een nieuw kaartje voor het jochie betaald en tegen hem gezegd dat hij tegen papa moest zeggen dat hij voortaan moest zorgen dat hij het juiste kaartje bij zich had. 

Een kind van die leeftijd hoort natuurlijk niet op zo’n tijd alleen in een tram te zitten.  Maar een conducteur die zo’n kind uit de tram zet is alle menselijkheid verloren. Terwijl hij zelf weinig heeft aarzelde mijn oom geen seconde om het kaartje te betalen en hij sprak ook de conducteur toe. Op heel zachtmoedige maar standvastige wijze.  Het was op dat moment misschien niet aan die conducteur besteed maar er zal een moment komen dat hij daar toch aan terugdenkt en tot inzicht komt want het Woord van God keert niet ledig terug. En het Woord is niet in de eerste plaats Schrifttekst maar de Levende die water geeft uit de bron die nooit opdroogt en dat is de Liefde Zelve.

Er zijn niet- christenen die zonder het bewust te weten in Christus zijn. En er zijn christenen die niet in Christus zijn.   En verdrukking openbaart dat. 
 

https://www.saltoftheearth.nl/de-wil-van-god/

De Weg is zo smal als de Liefde diep is.

Matt. 7: 13-14, 21-23.

Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan; maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden. Niet ieder die tegen Mij zegt: Heere, Heere, zal binnengaan in het Koninkrijk der hemelen, maar wie de wil doet van Mijn Vader, Die in de hemelen is. Velen zullen tegen Mij zeggen: Heere, Heere, hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam demonen uitgedreven en in Uw Naam vele krachten gedaan? Dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; ga weg van Mij, u die de wetteloosheid werkt.

bewerkt door Divine_will
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 3k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Banden worden niet door God geschapen, en daar houdt de wetenschap geen rekening mee.  In de bijbel worden wij vergeleken als klei in de hand van de pottenbakker. Veel orthodoxe gelovigen geloven

Vaccins die efficiënt zijn vereisen geen vaccinatie van anderen om jezelf (of andersom) te beschermen. Je vaccineert enkel voor jezelf en nooit voor de ander. Corona is een virus dat via de lucht vers

Wat nu des informatie is of althans zo beschouwd kan in de toekomst juiste info blijken en ook andersom censuur ervan kan weleens een teken van onmacht blijken. Ik ben hier heel nuchter in en er zijn

Posted Images

Mijn oom is 75 en wilde zich niet laten vaccineren maar hij heeft het toch gedaan om zijn vrijwilligerswerk te kunnen blijven doen want anders had hij niet mogen blijven rijden. Hij rijdt met een busje voor kinderen met een verstandelijke beperking. Die brengt en haalt hij naar school, werk, of dagbesteding. Zijn leven stond altijd in dienst van de liefde.  Na zijn pensioen nog meer dan daarvoor. Als ongeschoolde havenarbeider heeft hij een zwaar leven gehad voor weinig geld en dus weinig pensioen. Na de scheiding -die hij nooit heeft gewild - van zijn vrouw is hij toch altijd voor haar klaar blijven staan.  

Om een voorbeeld te geven.

Het gaat er niet om je broeders hoeder te zijn maar je broeders broeder. Wie het ook is. https://www.in-geest-en-waarheid.nl/k11uwwilgeschiede.htm

bewerkt door Divine_will
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 26-2-2022 om 00:34 zei Divine_will:

Wat een ander zegt zelfs als het een hele groep is of een kerkleer blijft altijd voor heroverweging vatbaar. Wat je zelf hebt ontdekt in het geleefde leven heeft daarentegen eeuwigheidswaarde omdat dan onomstotelijk is bewezen en het geloof daadwerkelijk tot de zekerheid is geworden der dingen die men niet ziet. Hebreeën 11:1 “Het geloof nu is de zekerheid der dingen die men hoopt en het bewijs der dingen die men niet ziet”.

Wat je doorleefd hebt is tot absolute geloofskennis geworden die van van binnenuit komt, waardoor het Nieuwe Verbond werkelijkheid is geworden waarvan de schrijver van de Hebreeënbrief verslag doet:


Hebreeën 8:10

10Want dit is het verbond dat Ik met het huis van Israël sluiten zal na die dagen, zegt de Heere: 

Ik zal Mijn wetten in hun verstand geven en Ik zal die in hun hart schrijven. 

Ik zal hun tot een God zijn, en zij zullen Mij tot een volk zijn.

11 En zij zullen beslist niet ieder zijn naaste en ieder zijn broeder onderwijzen en zeggen: Ken de Heere. Want zij allen zullen Mij kennen, van klein tot groot onder hen.

12Want Ik zal wat hun ongerechtigheden betreft genadig zijn en aan hun zonden en hun wetteloos gedrag beslist niet meer denken.

 

De mens is dan van binnenuit vernieuwd in zijn denken en het oude dat van buiten kwam, de religie, heeft afgedaan.

 

Hebreeën 8:13

13 Als Hij spreekt van een nieuw verbond, heeft Hij daarmee het eerste voor verouderd verklaard. En wat oud is verklaard en wat veroudert, staat op het punt te verdwijnen.
 

Totdat dit Nieuwe Verbond zich door ervaringskennis van binnenuit manifesteert  blijft wat van buitenaf door religie werd geleerd wankelbaar, aan twijfel onderhevig, groeit niet door tot zekerheid. 

Het beste vaccin tegen de leugengeesten is aanbidding in geest en waarheid.  De wet móet gebroken worden om de Genade te leren kennen. Hoe paradoxaal dat ook moge zijn, dat zijn de scharniermomenten.


Efeze 3:17

17 opdat Christus door het geloof in uw harten woont en u in de liefde geworteld en gefundeerd bent,

18 opdat u ten volle zou kunnen begrijpen, met alle heiligen, wat de breedte en lengte en diepte en hoogte is,

19 en u de liefde van Christus zou kennen, die de kennis te boven gaat, opdat u vervuld zou worden tot heel de volheid van God.

20 Hem nu Die bij machte is te doen ver boven alles wat wij bidden of denken, overeenkomstig de kracht die in ons werkzaam is,

21Hem zij de heerlijkheid in de gemeente, door Christus Jezus, in alle geslachten, tot in alle eeuwigheid. Amen.

 

Romeinen 5: 20-21

20 De wet echter kwam er nog bij opdat de overtreding zou toenemen, maar waar de zonde is toegenomen, daar is de genade meer dan overvloedig geweest,

21 opdat, evenals de zonde geregeerd heeft tot de dood, zo ook de genade zou regeren door gerechtigheid tot het eeuwige leven, door Jezus Christus, onze Heere.

 

Dat er geen ernstige bijwerkingen zijn is een leugen en dat weet jij ook of dat zou je minimaal moeten weten want zelfs officiële instanties als de NHG  ontkennen dat niet. En dat het niet experimenteel was en is is ook een leugen.

En slaafs de verhalen van overheden volgen en andere mensen dwingen die na te praten, op te volgen,  of anders de mond te snoeren heeft ook zéér ernstige bijwerkingen! Die staan in de Bijsluiter bij het leven en die Bijsluiter heet de Bijbel.  

Sommige mensen zullen misschien in de verleiding komen te gaan geloven dat het social credit system waar de QRcode-maatschappij op uitdraait iets goeds is.  Wat er slecht aan is is dat het ingaat tegen Gods Wil.  Een dergelijke vorm van groepsdwang leidt er namelijk uiteindelijk toe dat God die mensen die het teken van het beest nemen niet meer beproeven kan.   Voor beproeving van de mensen is de vrijheid nodig het verkeerde te  kunnen doen.  En voor het kunnen ontvangen van de genade van God is het nodig dat de mensen zich uit  vrije wil tot het goede bekeren.   In de Liefde kan dan ook geen dwang bestaan. Ergo wie het teken van het beest neemt heeft zijn vrije wil ingeleverd en kan daarom het Koninkrijk niet binnengaan want God houdt geen gijzelaars.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Divine_will:

 

Een kind van die leeftijd hoort natuurlijk niet op zo’n tijd alleen in een tram te zitten.  Maar een conducteur die zo’n kind uit de tram zet is alle menselijkheid verloren. Terwijl hij zelf weinig heeft aarzelde mijn oom geen seconde om het kaartje te betalen en hij sprak ook de conducteur toe. Op heel zachtmoedige maar standvastige wijze.  Het was op dat moment misschien niet aan die conducteur besteed maar er zal een moment komen dat hij daar toch aan terugdenkt en tot inzicht komt want het Woord van God keert niet ledig terug. En het Woord is niet in de eerste plaats Schrifttekst maar de Levende die water geeft uit de bron die nooit opdroogt en dat is de Liefde Zelve.

 


In China zijn er al robots die fungeren als openbare aanklager.  Mensen die als robots wetten en regels uitvoeren die door mensen zijn opgelegd en daarbij de menselijke maat uit het oog zijn verloren vragen er denk ik om dat ze als ze zichzelf daar niet van bekeren dan zelf ook door robots worden behandeld.  En creëren zo hun eigen toekomst. Het rijk van het beest.

https://www.nu.nl/290771/video/hoe-een-chinese-robot-je-naar-de-gevangenis-kan-sturen.html

 

Mattheüs 7

12 Alles dan wat u wilt dat de mensen u doen, doet u hun ook zo, want dat is de Wet en de Profeten.

13 Ga binnen door de nauwe poort, want wijd is de poort en breed is de weg die naar het verderf leidt, en velen zijn er die daardoor naar binnen gaan;

14 maar de poort is nauw en de weg is smal die naar het leven leidt, en weinigen zijn er die hem vinden.

15 Maar wees op uw hoede voor de valse profeten, die in schapenvacht naar u toe komen maar van binnen roofzuchtige wolven zijn.

16 Aan hun vruchten zult u hen herkennen. Men plukt toch geen druif van doornstruiken of vijgen van distels?

17 Zo brengt iedere goede boom goede vruchten voort en een slechte boom brengt slechte vruchten voort.

18 Een goede boom kan geen slechte vruchten voortbrengen en een slechte boom kan geen goede vruchten voortbrengen.

19 Iedere boom die geen goede vrucht voortbrengt, wordt omgehakt en in het vuur geworpen.

20 Zo zult u hen dus aan hun vruchten herkennen.

21 Niet ieder die tegen Mij zegt: Heere, Heere, zal binnengaan in het Koninkrijk der hemelen, maar wie de wil doet van Mijn Vader, Die in de hemelen is.

22 Velen zullen op die dag tegen Mij zeggen: Heere, Heere, hebben wij niet in Uw Naam geprofeteerd, en in Uw Naam demonen uitgedreven, en in Uw Naam veel krachten gedaan?

23 Dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; ga weg van Mij, u die de wetteloosheid werkt!

 

Gelukkig hebben wij een God die barmhartig is, bij Wie wij altijd terecht kunnen als we zijn gestruikeld. Anders had ik hier zelf allang niet meer gezeten. De genade die we hebben ontvangen is diep en onverdiend. En voor iedereen beschikbaar die zich tot de Vader keert en de Vader aanroept.

bewerkt door Divine_will
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 1-3-2022 om 09:27 zei Fundamenteel:

Gij legt niets uit, gij herhaalt virologen aka staatspropaganda om vaccins te verkopen. De link spreekt u dus tegen.

Staatspropaganda..... Je moet wel met flinke bewijzen komen als je zo'n opmerking maakt.

Op 1-3-2022 om 09:27 zei Fundamenteel:

Iedereen die besmet is kan anderen aansteken, maar eens genezen worden kinderen het eerste jaar niet meer ziek dus is kinderen vaccineren als niet risicopatiënt zijnde zeer dom en gevaarlijk.

En waar blijkt het uit dat kinderen die ziek zijn geweest een jaar niet ziek kunnen worden?

16 uur geleden zei Divine_will:

In China zijn er al robots die fungeren als openbare aanklager.  Mensen die als robots wetten en regels uitvoeren die door mensen zijn opgelegd en daarbij de menselijke maat uit het oog zijn verloren vragen er denk ik om dat ze als ze zichzelf daar niet van bekeren dan zelf ook door robots worden behandeld.  En creëren zo hun eigen toekomst. Het rijk van het beest.

https://www.nu.nl/290771/video/hoe-een-chinese-robot-je-naar-de-gevangenis-kan-sturen.html

Dat is echt idioot! Waar is de menselijke maat? Oh wacht het gaat om China, China en mensenrechten gaan niet echt goed samen......

18 uur geleden zei Divine_will:

Mijn oom is 75 en wilde zich niet laten vaccineren maar hij heeft het toch gedaan om zijn vrijwilligerswerk te kunnen blijven doen want anders had hij niet mogen blijven rijden. Hij rijdt met een busje voor kinderen met een verstandelijke beperking. Die brengt en haalt hij naar school, werk, of dagbesteding. Zijn leven stond altijd in dienst van de liefde.  Na zijn pensioen nog meer dan daarvoor. Als ongeschoolde havenarbeider heeft hij een zwaar leven gehad voor weinig geld en dus weinig pensioen. Na de scheiding -die hij nooit heeft gewild - van zijn vrouw is hij toch altijd voor haar klaar blijven staan.  

Om een voorbeeld te geven.

Het gaat er niet om je broeders hoeder te zijn maar je broeders broeder. Wie het ook is. https://www.in-geest-en-waarheid.nl/k11uwwilgeschiede.htm

Volgens mij mag een werkgever niet verplichten dat een werknemer zich laat vaccineren. Ook het tonen van een testbewijs is volgens mij niet verplicht.

https://www.cnv.nl/themas/corona/vaccinatie-en-je-rechten-als-werknemer/

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei 010:

Staatspropaganda..... Je moet wel met flinke bewijzen komen als je zo'n opmerking maakt.

En waar blijkt het uit dat kinderen die ziek zijn geweest een jaar niet ziek kunnen worden?

 

 

Ik heb een onderzoek gedeeld over de vaccin efficiëntie in kinderen. Amper 12% na enige tijd in kinderen onder de 12j. Lees het eens woord per woord.

MINSTENS 12 maand immuun he, zodra een ander kind met corona en eerder besmet kind opnieuw blootstelt, herinnert het immuunsysteem zich opnieuw en verlengt die duur. 

https://www.nature.com/articles/s41590-021-01089-8

https://www.news-medical.net/news/20210420/Children-develop-strong-long-lasting-immunity-following-SARS-CoV-2-infection.aspx

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34937928/

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 2-3-2022 om 09:40 zei 010:

 

Volgens mij mag een werkgever niet verplichten dat een werknemer zich laat vaccineren. Ook het tonen van een testbewijs is volgens mij niet verplicht.

https://www.cnv.nl/themas/corona/vaccinatie-en-je-rechten-als-werknemer/

 

Dat zal bij vrijwilligerswerk anders zijn aangezien er geen sprake is van een arbeidscontract. https://vrijwilligerswerk.nl/themas/wettenenregels/wet+regelgeving+-+forum/2054497.aspx

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 13-2-2019 om 21:55 zei Fundamenteel:

Zeggen ze ook dat wij 99% hetzelfde dna als chimpansees hebben, dat is gelogen. De sequentie van aminozuren in het cytochrome c is voor 99% identiek en cytochrome c maakt nog geen 10% van uw dna uit

Banden maken nog geen 10 % uit van een auto. Toch,  als je 2 banden hebt die voor 99% overeenkomen, weet je dat ze allebei deel uitmaken van een auto. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
23 uur geleden zei Dat beloof ik:

Banden maken nog geen 10 % uit van een auto. Toch,  als je 2 banden hebt die voor 99% overeenkomen, weet je dat ze allebei deel uitmaken van een auto. 

Banden worden niet door God geschapen, en daar houdt de wetenschap geen rekening mee. 

In de bijbel worden wij vergeleken als klei in de hand van de pottenbakker. Veel orthodoxe gelovigen geloven ook zoals in Genesis staat dat wij uit stof zijn ontstaan en tot stof zullen wederkeren. Het idee van stof of klei geeft wel de indruk dat God met het zelfde materie de chimpansees en de mensen schiep.

Als de ene pot van klei is en een bord is van klei, betekend dat niet dat het bord uit de pot geëvalueerd is. Nee, het betekend dat zowel het pot als het bord van de zelfde klei zijn gemaakt door de pottenbakker.

Zo heeft God alles wat Hij schiep van Zijn ingrediënten gemaakt. Logisch dat het grondstof dan sterk overeenkomt. Het is de samenstelling van het veel toegepaste recept van deze Pottenbakker!

bewerkt door Gaitema
Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb prijs mensen...

Mijn dochters waren genezen van corona. Dus we dachten dat we safe waren. Komen ze hier voor de krokusvakantie, worden mijn vriendin en ik ziek op zaterdag (gisteren). Ik sliep 24h aan 1 stuk, rode gezwollen ogen, suf, draaierig en dubbel zicht. De hoofdpijn is constant en ik heb gelijk zeep in mijn neusgaten en keelholtes.

Ik ben nog nooit zo ziek geweest. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Fundamenteel:

Ik heb prijs mensen...

Mijn dochters waren genezen van corona. Dus we dachten dat we safe waren. Komen ze hier voor de krokusvakantie, worden mijn vriendin en ik ziek op zaterdag (gisteren). Ik sliep 24h aan 1 stuk, rode gezwollen ogen, suf, draaierig en dubbel zicht. De hoofdpijn is constant en ik heb gelijk zeep in mijn neusgaten en keelholtes.

Ik ben nog nooit zo ziek geweest. 

Dan wens ik je spoedig herstel toe. Laten we als positief gevolg zien dat je immuunsysteem door deze aanval gesterkt wordt. 

Beterschap!!! 

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 uur geleden zei Gaitema:

Banden worden niet door God geschapen, en daar houdt de wetenschap geen rekening mee. 

In de bijbel worden wij vergeleken als klei in de hand van de pottenbakker. Veel orthodoxe gelovigen geloven ook zoals in Genesis staat dat wij uit stof zijn ontstaan en tot stof zullen wederkeren. Het idee van stof of klei geeft wel de indruk dat God met het zelfde materie de chimpansees en de mensen schiep.

Als de ene pot van klei is en een bord is van klei, betekend dat niet dat het bord uit de pot geëvalueerd is. Nee, het betekend dat zowel het pot als het bord van de zelfde klei zijn gemaakt door de pottenbakker.

Zo heeft God alles wat Hij schiep van Zijn ingrediënten gemaakt. Logisch dat het grondstof dan sterk overeenkomt. Het is de samenstelling van het veel toegepaste recept van deze Pottenbakker!

God is wetenschappelijk niet te bevestigen nog te ontkrachten. Daarmee is valt God buiten de wetenschap.

Link naar bericht
Deel via andere websites
30 minuten geleden zei 010:

God is wetenschappelijk niet te bevestigen nog te ontkrachten. Daarmee is valt God buiten de wetenschap.

Daar heb ik geen boodschap aan. Ik heb jou verteld waarom ik geloof dat God niet aan evolutie doet. Daarachter staat voor mij een dikke punt.

bewerkt door Gaitema
Link naar bericht
Deel via andere websites
17 uur geleden zei Gaitema:

Daar heb ik geen boodschap aan. Ik heb jou verteld waarom ik geloof dat God niet aan evolutie doet. Daarachter staat voor mij een dikke punt.

Dan heeft een discussie met jou weinig nut. Een discussie heeft alleen zin als beiden partijen willen luisteren en bereid zijn om van mening te veranderen. Fijne middag nog.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei 010:

Dan heeft een discussie met jou weinig nut. Een discussie heeft alleen zin als beiden partijen willen luisteren en bereid zijn om van mening te veranderen. Fijne middag nog.

Oké. Maar ff terug naar de essentie. Er wordt hier gediscussieerd met christenen over de vraag waarom het dna van een aap enorm lijkt op dat van de mens. Geeft men er vanuit het geloof een visie er op, dan zou je verwachten dat er gereageerd wordt met "oké, zo zien jullie dat". Maar in plaats daarvan volgt de reactie: "de wetenschap vindt het prima dat je geloofd, het houdt zich daar niet mee bezig.,"

Wat is de bedoeling hoe ik daar dan op reageer?

Ik kan alleen maar zeggen: "oké" en dat was het denk ik.

bewerkt door Gaitema
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 7-3-2022 om 14:45 zei Gaitema:

Oké. Maar ff terug naar de essentie. Er wordt hier gediscussieerd met christenen over de vraag waarom het dna van een aap enorm lijkt op dat van de mens. Geeft men er vanuit het geloof een visie er op, dan zou je verwachten dat er gereageerd wordt met "oké, zo zien jullie dat". Maar in plaats daarvan volgt de reactie: "de wetenschap vindt het prima dat je geloofd, het houdt zich daar niet mee bezig.,"

Wat is de bedoeling hoe ik daar dan op reageer?

Ik kan alleen maar zeggen: "oké" en dat was het denk ik.

Het is toch niet meer dan logisch dat God buiten de wetenschap staat. God valt niet te bewijzen en niet te ontkrachten. Dus valt het buiten het domein van de wetenschap, maar jij snapt dat blijkbaar niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei 010:

Het is toch niet meer dan logisch dat God buiten de wetenschap staat. God valt niet te bewijzen en niet te ontkrachten. Dus valt het buiten het domein van de wetenschap, maar jij snapt dat blijkbaar niet.

Ik denk dat @Gaitema het wel snapt maar jij niet. @Gaitema zegt dat de (natuur)wetenschap helemaal niets te vertellen heeft over zaken die niet binnen de (natuur)wetenschappen vallen. Daarin heeft hij ontegenzeggelijk gelijk. Jouw reactie geeft aan dat jij het zelf niet snapt.  

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei Willempie:

Ik denk dat @Gaitema het wel snapt maar jij niet. @Gaitema zegt dat de (natuur)wetenschap helemaal niets te vertellen heeft over zaken die niet binnen de (natuur)wetenschappen vallen. Daarin heeft hij ontegenzeggelijk gelijk. Jouw reactie geeft aan dat jij het zelf niet snapt.  

Ok, ik ben het er mee eens dat de wetenschap niks over God kan zeggen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei 010:

Ok, ik ben het er mee eens dat de wetenschap niks over God kan zeggen.

Dan zijn we het eens toch, en hoef ik als christen dus ook niet wat met de wetenschap, als het om mijn geloof in God gaat. Tenzij de wetenschap iets zou bewijzen wat mijn geloof ontkracht. Maar je zegt het al, dat de wetenschap zich daar niet mee bezig houdt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De wetenschap bewijst mij net dat de Bijbel gelijk heeft. De Bijbel is een rijke bron aan geschiedenis over het ontstaan en vallen van beschavingen.

Op 7-3-2022 om 14:13 zei 010:

Dan heeft een discussie met jou weinig nut. Een discussie heeft alleen zin als beiden partijen willen luisteren en bereid zijn om van mening te veranderen. Fijne middag nog.

Een geloof is geen mening dat je kan veranderen he. Zelfs wanneer een gelovige een eigen mening heeft, komt wat God zegt daarboven voor die gelovige.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Gaitema:

Dan zijn we het eens toch, en hoef ik als christen dus ook niet wat met de wetenschap, als het om mijn geloof in God gaat. Tenzij de wetenschap iets zou bewijzen wat mijn geloof ontkracht. Maar je zegt het al, dat de wetenschap zich daar niet mee bezig houdt.

Wetenschap kan hoogstens aantonen dat bepaalde verhalen uit de bijbel niet letterlijk waar zijn, zoals het scheppingsverhaal. Maar dat doet mij niks, ook al is Genesis niet letterlijk, het idee van God blijft voor mij kloppend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei 010:

Wetenschap kan hoogstens aantonen dat bepaalde verhalen uit de bijbel niet letterlijk waar zijn, zoals het scheppingsverhaal. Maar dat doet mij niks, ook al is Genesis niet letterlijk, het idee van God blijft voor mij kloppend.

Dat klopt. Het scheppingsverhaal lijkt voor een deel op Openbaringen vind ik. Kwa stijl. Alleen zelf persoonlijk zie ik de evolutietheorie als mank, omdat men niet naast deze gedachte van een geheel vanzelf ontstane wereld rekening kan houden met het feit dat Godsdiensten hun eigen verklaringen hebben.

Onafhankelijke wetenschap zal toch ook die mogelijkheden onderzoeken. Ze onderzoeken immers ook de geschiedenis van waaruit de bijbel voort kwam. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 uur geleden zei Fundamenteel:

De wetenschap bewijst mij net dat de Bijbel gelijk heeft. De Bijbel is een rijke bron aan geschiedenis over het ontstaan en vallen van beschavingen.

Een geloof is geen mening dat je kan veranderen he. Zelfs wanneer een gelovige een eigen mening heeft, komt wat God zegt daarboven voor die gelovige.

Ik zou het niet beter kunnen verwoorden, geloof in de Bijbel is geen mening waarin je in een discussie kan schipperen, zoals   @Fundamenteel schrijft als je al een eigen mening wil hebben staat de Schepper daarboven, overigens heeft de wetenschap nergens aangetoond dat Genesis niet letterlijk is, de evolutie theorie is een theorie meer niet en wankelt aan alle kanten.

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei Fundamenteel:

wetenschap bewijst mij net dat de Bijbel gelijk heeft. De Bijbel is een rijke bron aan geschiedenis over het ontstaan en vallen van beschavingen

Dat is overdreven. De Bijbel vertelt op mythische wijze over enkele periodes van de geschiedenis van één klein volk. Dat volk maakt deel uit van een beschaving. De Bijbel zegt niets over het ontstaan van die beschaving. Geschiedkundig staat er niets in de Bijbel over het vallen van een beschaving. Tenzij je doelt op Noach, maar dat verhaal is duidelijk mythisch en symbolisch bedoeld. 

3 uur geleden zei antoon:

overigens heeft de wetenschap nergens aangetoond dat Genesis niet letterlijk is, de evolutie theorie is een theorie meer niet en wankelt aan alle kanten.

Dat is ook niet nodig.  Genesis zelf is al intern tegenstrijdig in het scheppingsverhaal. Dat is maar een verhaal,  meer niet. Het rammelt aan alle kanten. 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid