Spring naar bijdragen

De dood, wie vreest hem niet?


Aanbevolen berichten

1 uur geleden zei Thinkfree:

Vader in u handen beveel ik mijn Geest.

Hij gaf Zijn leven in de handen van Zijn Vader. Hij kon hem na 3 dagen en nachten weer opwekken. Als Jezus niet echt dood was was het zoenoffer niet echt. 
Jezus was in Hades. Handelingen 2:31 31 voorzag hij en sprak hij over de opstanding van de Christus, dat hij niet werd verlaten in Ha̱des en dat zijn vlees het verderf niet heeft gezien. Hades kan je ook vertalen met dodenrijk. Het is gelijk aan Sjeool. 
Pslam 16:10 is hier parallel aan. Want gij zult mijn ziel in Sjeo̱o̱l niet verlaten. Gij zult niet toelaten dat hij die jegens u loyaal is, de kuil ziet.

Sjeool is het gemeenschappelijke graf der mensheid. Goed of slecht ging daar naar toe na zijn dood.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 76
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik weet niet wat je met zo'n video aan moet maar het staat los van de opmerking van @Dat beloof ik. Al worden alle orthodoxe en alle andere zielen met tromgeroffel en vuurwerk afgevoerd door alle heil

Persoon is een; lichaam, ziel en geest. 1 Thessalonicensen 5:23 En de God des vredes Zelf heilige u geheel en al; en uw geheel oprechte geest, en ziel, en lichaam worde onberispelijk bewaard

Dat is wel erg kort door de bocht.  De ziel kan alleen terug keren naar God als ziel de grond van God gevonden heeft.  Anders is de ziel gedoemd om verder te dwalen. Sjako denkt dat de persoon de

2 uur geleden zei sjako:

 

Je ziel moet je hier lezen als je leven. Je kan roem, rijkdom enz krijgen, maar als je daardoor het contact met God verliest verlies je je eeuwig leven. 
In ogen van veel kerken kan je je ziel toch niet verliezen? 

Ik weet niet hoe de kerken er over denken.  Je moet  volgens de tekst in Matt 16 je leven geven om jezelf in God (Mij) terug te vinden.  Hoe dat in zijn werk gaat is mystiek, wat wil zeggen dat ieder individu dat zelf moet zien klaar te spelen.  Zo lees ik Matt 16.   Een lidmaatschap van welke kerk of organisatie dan ook kan dat niet voor jou regelen.  Jezus spreekt middels de Bijbel ieder mens voor zich aan, zo zie ik dat.  

Wat er met een ziel gebeurd die niet bij God 'is', dat valt niet te weten.   Ik kan alleen lezen in Matt 16:25 dat wie het leven wilt behouden die zal 'hetzelve' verliezen.  En als we het er over eens zijn dat je een ziel bent , dan lijkt het middels de tekst er op je de ziel verliest.  Maar ik doe liever geen "na de dood" uitspraken.  Een ieder mag deze -in mijn ogen belangrijke- tekst zelf interpeteren.

4 uur geleden zei Thinkfree:

 

Vader in u handen beveel ik mijn Geest.

Vanuit het oogpunt dat Jezus de grote 'Ik ben is'  is de tekst helemaal geen probleem.

 

Ik denk dat je dat goed ziet.  Het Mij (ik ben) is de zijnsgrond van God.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid