Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Op 24-2-2019 om 08:50 zei Robert Frans:

Blijf het maar een vreemde term vinden. Ik zie dan echt zo'n keurmeester voor me, waarbij op een soort lopende band mensen voorbijkomen en hij sommigen een stempel geeft: goedgekeurd.
Of een keurmeester die rondom je heen loopt, uitgebreid aan je snuffelt en je nauwgezet bestudeert, voordat je hopelijk de stempel krijgt en door mag.

Het klinkt ook wat liefdeloos. Alsof je vrouw na een jarenlang huwelijk, vol lief en leed, vol hartstocht en ruzie, maar altijd innig met elkaar verbonden tot op de laatste dag, dan tegen je zegt: "Ik keur jou goed." Tja...

Als we het daarvan moeten hebben, ziet het er naar mijn mening niet goed voor ons uit. Gods Liefde is zo onvoorstelbaar groot dat Hij ons door Christus "goedkeurt". HIJ heeft Zich zo vernederd dat HIJ zelfs Mens geworden is. Dat beseffende kan men slechts oneindig dankbaar zijn. Er valt helemaal niks te verdienen, slechts te ontvangen, uit Genade!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 502
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Blijf het maar een vreemde term vinden. Ik zie dan echt zo'n keurmeester voor me, waarbij op een soort lopende band mensen voorbijkomen en hij sommigen een stempel geeft: goedgekeurd. Of een keurmee

Patroon bij Sjako: als de inhoudelijke argumenten weg zijn, dan op de vlucht en de verantwoordelijkheid daarvoor bij de ander neerleggen.  

Klopt wie niet bij Noach in de ark werden gebracht stierven, maar die in de ark waren stierven ook! Weet u nog, het tijdelijke leven en het eeuwige leven. In de Hades had de Heer Jezus alle mensen wel

Robert Frans ik begrijp wat je bedoelt, net of er een boekhouder bezig is om een positief of negatief saldo op te stellen , toch is wat de schrift leert dat Jehovah overal aanwezig is en WDG niet iedereen zal behouden  worden, openbaring al eens gelezen.

Robert we hoeven het niet zo te voelen Jehovah is begaan met ons, zijn aanwezigheid bij alles moet ons stimuleren.

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 year later...
Op 22-7-2018 om 19:49 zei WdG:

 

1. Waar is de hel?

2. Is de hel eeuwig?

3. Hoe kunnen we deze vreselijke plek ontlopen?

 

 

1.  De hel is waar de mens die zelf schept.

2.  Nee, natuurlijk niet.  Stop met scheppen en de hel verdwijnt.

3.  Zie 2.

 

De mens is een zelf-scheppend wezen, die niet alleen zichzelf schept (in geestelijke zin) maar ook de denkbeeldige God, de hel, de hemel en bedenk het zelf verder allemaal maar.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid