Spring naar bijdragen

De Naam van God is onweerlegbaar Jehovah


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 516
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik zeg het niet om je te kleineren maar misschien wel om je een beetje nederiger te maken. Je geeft van jezelf aan dat je wetenschapper bent. Aan de hand van je reacties schat ik dat je niet eens op H

Want een iegelijk, die den Naam des Heeren zal aanroepen, zal zalig worden. (Rom.10:13) Wat is toch die naam van de Heer die wij zouden moeten aanroepen om zalig te worden? Zo zij u allen ke

Maar misschien was het wel helemaal niet de bedoeling van onder meer Paulus om zo scherp onderscheid te maken tussen Heer en Jehovah. Misschien was het voor hem wel heel natuurlijk om zowel Jezus als

1 minuut geleden zei Willempie:

Mag ik de sabbat niet vieren? Van wie niet? Sabbat shalom!

Je mag van alles van mij Willem, jij bent verantwoordelijk voor wat jij doet. Ik geef slechts aan dat iets onmogelijk is, en dat doe ik omdat ik om je geef.

Link naar bericht
Deel via andere websites
35 minuten geleden zei Willempie:

Mag ik de sabbat niet vieren?

Je mag doen wat je wilt. Wat vier je op sabbat, en waarom?

Wat Jezus betreft: het is essentieel te begrijpen dat Hij God is! Waarom? Omdat geen enkel mens, geen enkel geschapen wezen, de band tussen God en de mens kon herstellen. Alleen God Zelf kon dit! WIE heeft deze band hersteld? Inderdaad, Jezus. Alleen om die reden al kan het niet anders dan dat Hij God is!

Ieder mens wordt in zonde geboren, behalve de Mens Jezus. Waarom werd Hij niet in zonde geboren? Omdat de Mens Jezus tevens God is. Jezus is onze Verlosser, maar, Hij is ook de Rechter. Jezus is NIET geschapen. Hij is God!

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Willempie:

Ik ken alle teksten waarop de leer van de drie-eenheid is gebaseerd. Het probleem is echter dat er nog veel meer teksten bestaan die dit dogma tegenspreken. Spreekt de Bijbel zichzelf dan tegen? Of wordt het probleem van de (ogenschijnlijke) tegenstrijdigheden door het dogma zelf veroorzaakt?

Op zich lijkt het me wel handig om dan aan te geven over welke teksten je het dan hebt. Alleen 'er zijn heel veel teksten' zegt niet zo veel.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Het hele OT geeft te kennen dat de Heilige Geest niet een persoon is, maar Gods werkzame kracht. 

Kol 1:18 ‘en Hij is het hoofd van het lichaam, de gemeente. Hij is het begin, de eerstgeborene uit de doden, zodat Hij onder alles de eerste geworden is.’
‭‭Kolossenzen‬ ‭1:18‬ ‭NBG51‬‬
http://bible.com/328/col.1.18.nbg51

In Kolosenzen 1 wordt Hij de eerstgeborene van de hele schepping genoemd. Het beeld van de onzichtbare God. Jezus heeft een begin gekend en Hij is het beeld, dus een volmaakte afbeelding van God die je niet kunt zien.

God heeft geen begin gekend.

Openbaring 1

Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra moet geschieden, en welke Hij door de zending van zijn engel aan zijn dienstknecht Johannes heeft te kennen gegeven.’
‭‭Openbaring‬ ‭1:1‬ ‭NBG51‬‬
http://bible.com/328/rev.1.1.nbg51

Jezus wist dit dus niet eerder, het is aan Hem door God gegeven. Waarom staat er dan bijv niet de Vader oid? Omdat Jezus niet God is.

Openbaring 3:14 ‘En schrijf aan de engel der gemeente te Laodicea: Dit zegt de Amen, de getrouwe en waarachtige getuige, het begin der schepping Gods:’
‭‭Openbaring‬ ‭3:14‬ ‭NBG51‬‬
http://bible.com/328/rev.3.14.nbg51

Jezus is het begin van de schepping. Hij is als eerste voortgebracht uit de Vader. Daar is de schepping begonnen. Jezus heeft een begin gekend, God niet.

Micha 5:1 

‘En gij, Betlehem Efrata, al zijt gij klein onder de geslachten van Juda, uit u zal Mij voortkomen die een heerser zal zijn over Israël en wiens oorsprong is van ouds, van de dagen der eeuwigheid.’
‭‭Micha‬ ‭5:1‬ ‭NBG51‬‬
http://bible.com/328/mic.5.1.nbg51

Dit is een profetie dat de Messias geboren zou worden in Bethlehem. Ook hier staat dat de Messias een oorsprong heeft. Dus een begin. God kent geen begin of oorsprong.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Markus 13:32 

‘Maar van die dag of van die ure weet niemand, ook de engelen in de hemel niet, ook de Zoon niet, alleen de Vader.’
‭‭Marcus‬ ‭13:32‬ ‭NBG51‬‬
http://bible.com/328/mrk.13.32.nbg51

De Vader weet dingen die de Zoon niet weet. Hij kan dat als ze een eenheid vormen?

Mattheus 20:20-23 

Jezus geeft aan dat het niet aan Hem is wie er aan Zijn linker en rechterkant zit. Dat is aan de Vader. Hier is Jezus al verheerlijkt in de hemel, maar Hij heeft geen zeggenschap over dit vraagstuk. De Vader is dus machtiger. Klopt dit met de drieëenheidsleer?

‘Gij hebt gehoord, dat Ik tot u gezegd heb: Ik ga heen en kom tot u. Indien gij Mij liefhadt, zoudt gij u verblijd hebben, omdat Ik tot de Vader ga, want de Vader is meer dan Ik.
‭‭Johannes‬ ‭14:28‬ ‭NBG51‬‬
http://bible.com/328/jhn.14.28.nbg51

1kor 11:3

Ik wil echter, dat gij dit weet: het hoofd van iedere man is Christus, het hoofd der vrouw is de man, en het hoofd van Christus is God.’
‭‭1 Korinthiërs‬ ‭11:3‬ ‭NBG51‬‬
http://bible.com/328/1co.11.3.nbg51

Het hoofd van Christus is God, vreemd als Christus zelf God is. Kan taalkundig dus niet. Jezus kan God niet zijn. Als de Vader bedoelt zou zijn dan zou er iets staan van het hoofd van Christus is de Vader, maar dat staat er niet. Er staat God.

1kor 15:27,28

‘Wanneer alles Hem onderworpen is, zal ook de Zoon zelf Zich aan Hem onderwerpen, die Hem alles onderworpen heeft, opdat God zij alles in allen.’
‭‭1 Korinthiërs‬ ‭15:28‬ ‭NBG51‬‬
http://bible.com/328/1co.15.28.nbg51

Alles wordt eerst aan Jezus onderworpen. Jezus wordt de Koning van Gods Koninkrijk gedurende de duizend jaar. Na deze 1000 jaar zal Jezus zichzelf onderwerpen aan God, zodat God alles in allen is. Dezelfde situatie ten tijde van Adam voor de zondeval.

Joh 17:1-3 

‘Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt.’
‭‭Johannes‬ ‭17:3‬ ‭NBG51‬‬
http://bible.com/328/jhn.17.3.nbg51

Hier wordt de Vader de enige ware God genoemd. Het woordje en laat zien dat er sprake is van twee Personen.

En zo zijn er nog veel meer teksten. Maar deze teksten spreken voor zich. Heb voor de NBG vertaling gebruikt om wantrouwen jegens de NWT te voorkomen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei thom:

Ik weet niet wat de drieëenheidsleer inhoudt, maar de drie-eenheid is een werkzaam model voor de Goddelijke werking in de mens.

Dat weten de meeste aanhangers ook niet. Je hebt ook nog verschillende vormen om het nog onduidelijker te maken. De een zegt dat God zich manifesteert in 3 verschillende personen, dus de ene keer is God de Vader, dan de Zoon en dan weer de heilige Geest. Een ander inzicht is dat de Vader, de Zoon en de Heilige Geest drie onderscheiden personen zijn, maar één God. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
44 minuten geleden zei thom:

Wat ik opmaak uit de drie-eenheid, is de werking van de Geest door de Zoon, tot en uit de Vader.

Ik denk dat er net zoveel opvattingen zijn als mensen. Maar wat je daar stelt klopt wel. Jehovah, de Vader, is de bron van alles. Zoals spreuken zegt in spreuken 8:22

Jehovah bracht mij voort als het begin van zijn weg, het eerste van zijn werken van lang geleden.

Jehovah bracht Jezus voor als het begin van zijn weg. In vers 30 staat dat Hij als meesterwerker naast Zijn Vader stond :

toen was ik naast hem als een meesterwerker. Ik was degene op wie hij bijzonder gesteld was, elke dag weer. Ik was altijd vrolijk bij hem.

Zijn Vader gaf Jezus Zijn Geest, Gods kracht, die Jezus weer heeft gebruikt voor de schepping. Het zou raar zijn als de Geest hier een derde persoon zou zijn want dan zou de Geest de schepper zijn en niet Jezus. In dat opzicht komt de Geest zowel van de Vader als de Zoon, maar de uiteindelijke bron is Jehovah. Diezelfde Geest werkt ook in ons gelovigen. Wij geloven dat dit op verschillende manieren gebeurt. Maar uiteindelijk worden we allemaal kinderen van God. Dus eenheid door de Geest idd.

Joh 5:30 laat dit ook zien

Ik kan niets uit mezelf doen. Ik oordeel naar wat ik hoor, en mijn oordeel is rechtvaardig omdat ik me niet laat leiden door mijn eigen wil maar door de wil van hem die mij heeft gestuurd.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Kaasjeskruid:

Je mag van alles van mij Willem, jij bent verantwoordelijk voor wat jij doet. Ik geef slechts aan dat iets onmogelijk is, en dat doe ik omdat ik om je geef.

Het is verre van onmogelijk en ik waardeer het zeer dat je om me geeft. Dat is trouwens wederzijds.

5 uur geleden zei WdG:

Je mag doen wat je wilt. Wat vier je op sabbat, en waarom?

Ik vier die feestdag van God als een raakpunt tussen het hemelse en het aardse. En omdat ik dat wil. Het aardse geeft mij onvoldoende bevrediging. Ik heb het hemelse nodig om staande te blijven. Ik vier de sabbat ook uit eerbied. En ook gewoon om te rusten, om me af te sluiten voor de chaotische veelheid van deze wereld.

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
9 uur geleden zei thom:
10 uur geleden zei Willempie:

Ik vier die feestdag van God als een raakpunt tussen het hemelse en het aardse. En omdat ik dat wil. Het aardse geeft mij onvoldoende bevrediging. Ik heb het hemelse nodig om staande te blijven. Ik vier de sabbat ook uit eerbied. En ook gewoon om te rusten, om me af te sluiten voor de chaotische veelheid van deze wereld. 

Het zou een levensstijl kunnen zijn, ipv een dag.

Maar @Willempie geeft zelf aan dat dit alleen de sabbat betreft. De rest van de week is het dus anders.
En als dat niet zo is, als hij heel de week zo leeft, dan heeft hij geen antwoord gegeven op de vraag "wat vier je op sabbat en waarom".

Soms best wel lastig hoor, vragen lezen en er een goed antwoord op geven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
8 uur geleden zei thom:

Hij viert die feestdag van God als een raakpunt tussen het hemelse en het aardse.

Ik lees dat ja. Het klinkt erg mooi en groots. Maar ik heb daar totaal geen voorstelling bij en ik denk dat dit voor iedereen geldt die dit leest. Als je mooi klinkende woorden wil opschrijven dan is het wel wat.  Inhoudelijk is het waardeloos.

Link naar bericht
Deel via andere websites
56 minuten geleden zei thom:

Misschien is het meest praktisch hierin, om maar weer eens Joh.17 te plaatsen om dit geloof te duiden. Heel Joh. 17 is eigenlijk die weergave daarvan, maar een paar regels is vaak al te veel. Een paar regels dan maar;
 

6 Ik heb Uw Naam geopenbaard den mensen, die Gij Mij uit de wereld gegeven hebt. Zij waren Uw, en Gij hebt Mij dezelve gegeven; en zij hebben Uw woord bewaard.

7 Nu hebben zij bekend, dat alles, wat Gij Mij gegeven hebt, van U is.

8 Want de woorden, die Gij Mij gegeven hebt, heb Ik hun gegeven, en zij hebben ze ontvangen, en zij hebben waarlijk bekend, dat Ik van U uitgegaan ben, en hebben geloofd, dat Gij Mij gezonden hebt.

17 Heilig ze in Uw waarheid; Uw woord is de waarheid.

18 Gelijkerwijs Gij Mij gezonden hebt in de wereld, alzo heb Ik hen ook in de wereld gezonden.

19 En Ik heilige Mijzelven voor hen, opdat ook zij geheiligd mogen zijn in waarheid.

20 En Ik bid niet alleen voor dezen, maar ook voor degenen, die door hun woord in Mij geloven zullen.

21 Opdat zij allen een zijn, gelijkerwijs Gij, Vader, in Mij, en Ik in U, dat ook zij in Ons een zijn; opdat de wereld gelove, dat Gij Mij gezonden hebt.

 

 

Nee, daar is in het geheel niets praktisch aan, het heeft nl. niets te maken met feestvieren vanwege het raakpunt tussen het hemelse en het aardse.
Ben je nu zomaar lukraak wat teksten aan het dumpen of zo?
Dat schiet niet op, graag wel inhoudelijk blijven. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 20-7-2018 om 13:55 zei WdG:

De Bijbel beschrijft Jezus o.a. als Messias, Christus, Gezalfde, Wonderlijk,  Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst. Je hebt vandaag zelf de aanvulling "Gezalfde" gegeven, waarvoor dank. En, ik weet niet hoe jij er over denkt, maar, als de Bijbel Jezus de Eeuwige Vader noemt, als de Bijbel Jezus Sterke God noemt, dan geloof ik dat ... Jezus de Eeuwige Vader is, dat Jezus de Sterke God is.

En als de Bijbel Jezus als de Zoon van God beschrijft? Zou dat dan misleidend zijn? 

 

Op 20-7-2018 om 14:28 zei Willempie:

Ik weet niet of je Derek Prince kent? Ik mag deze naam amper noemen. Hij gelooft, net als ik dat de Heilige Geest een Persoon is (vraag aan jou, Willempie: geloof je eigenlijk wel dat de Heilige Geest een Persoon is?).

Ik ken Derek Prince en heb hem ooit zelf mogen ontmoeten. Waarom zou je die naam amper mogen noemen? Hij is lang niet de enige die gelooft dat de Heilige Geest een persoon is. Zelf denk ik niet dat de Heilige Geest een aparte persoon is, naast de Vader, zoals ik ook al eerder heb uitgelegd.

 

Op 20-7-2018 om 13:55 zei WdG:

Geloof je wel dat de Bijbel Gods Woord is? Geloof je Joh. 1 wel?

Ja.

 

Op 20-7-2018 om 13:55 zei WdG:

Ik geloof trouwens wel dat veel van het aardse een afspiegeling van het geestelijke is, maar, ook daarin voorzichtigheid!

Zoals met alles. En ook vooral met menselijke denkconstructies en formules, vooral als die in een dogma veranderen waaraan je niet mag twijfelen. Ik ben niet zozeer tegen de denkconstructies want die kunnen best interessant zijn en ons helpen dingen beter te begrijpen. Waar ik me tegen verzet is de verwoestende leer dat christenen die zich niet in bepaalde formuleringen kunnen vinden daarom dan geen christenen zijn. Door die onzalige leer zijn duizenden christenen onschuldig vermoord, gemarteld, verbannen en verketterd. Dat verketteren gebeurt nu nog steeds, ook op dit forum, o.a. door jou. Derek Prince deed dat niet. 

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Willempie:

En als de Bijbel Jezus als de Zoon van God beschrijft? Zou dat dan misleidend zijn? 

Jos Douma legt het heel aardig uit, lees maar eens: http://www.josdouma.nl/bronwater/Bronwater 20041231.pdf

Inderdaad, Jezus is de Zoon van God. En, nee, het is niet misleidend. Moeilijk om te denken dat de Zoon de Eeuwige Vader is? Misschien accepteren dat jouw verstand te beperkt is om God te begrijpen. Ik citeer nogmaals de Bijbel:

Want een Kind is ons geboren, een Zoon is  ons gegeven, en de heerschappij rust op Zijn schouder. En men noemt Zijn Naam Wonderlijk,  Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.

Hier lees jij dus het antwoord op jouw vraag! Een Zoon is ons gegeven: Sterke God, Eeuwige Vader, Vredesvorst. Ik citeer toch even uit het stuk van Douma:

Citaat

Het leven is vaak veeleisend. We hollen achter onszelf aan, achter adem haast. Tegelijk voelen we ons zwak, maar vinden het moeilijk om daar eerlijk over te zijn. Maar God geeft ons Jezus en in Hem ontmoeten we God zelf, een Goddelijke Held. Jezus is niet God op de tweede plaats, maar zelf door-en-door God en al onze aanbidding waard: ‘Mijn Heer, mijn God’ (Joh. 20:28)! De bijbel noemt Hem: ‘Christus - hij die God is, die boven alles verheven is en geprezen zij tot in eeuwigheid’ (Rom. 9:5). En: we zijn ‘in afwachting van het geluk waarop wij hopen: de verschijning van de majesteit van onze grote God en redder Jezus Christus’ (Tit. 2:13). Zelf zegt Jezus: ‘Mij is alle macht gegeven in de hemel en op de aarde’ (Mat. 28:18).

 

Citaat

Dat verketteren gebeurt nu nog steeds, ook op dit forum, o.a. door jou. Derek Prince deed dat niet. 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 20-7-2018 om 15:18 zei JoostG:

Op zich lijkt het me wel handig om dan aan te geven over welke teksten je het dan hebt. Alleen 'er zijn heel veel teksten' zegt niet zo veel.

Er zijn al heel wat teksten voorbij gekomen. Daarbij m.i. ook alle teksten waarin Jezus God's Zoon wordt genoemd. Johannes schrijft bijvoorbeeld: "Niemand heeft ooit God gezien...Omdat wij het met eigen ogen hebben gezien, getuigen wij ervan dat God zijn Zoon gestuurd heeft...Alleen als wij geloven dat Jezus de Zoon van God is, kunnen wij de verleidingen van de wereld weerstaan." Zo zijn er heel veel andere teksten met een soortgelijke boodschap. 

Wat doen we met Bijbelteksten als die onze dogma's tegenspreken? Het beste kunnen we dan onze dogma's opzij zetten en ons onderwerpen aan het Woord. God's Woord onderwerpt zich niet aan onze dogma's.

Op 20-7-2018 om 18:20 zei thom:

Ik weet niet wat de drieëenheidsleer inhoudt, maar de drie-eenheid is een werkzaam model voor de Goddelijke werking in de mens.

Wat uit Hem, door Hem tot Hem komt, kan alleen vanuit die natuur zijn die goddelijk is, uit eenheid.

 

Voor mij betekent de drie-eenheid dat de Vader, de Zoon en de Heilige Geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Wat daar bovenuit gaat is niet wat Jezus en de apostelen leerden maar gaat daar dus bovenuit.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Willempie:

Er zijn al heel wat teksten voorbij gekomen. Daarbij m.i. ook alle teksten waarin Jezus God's Zoon wordt genoemd. Johannes schrijft bijvoorbeeld: "Niemand heeft ooit God gezien...Omdat wij het met eigen ogen hebben gezien, getuigen wij ervan dat God zijn Zoon gestuurd heeft...Alleen als wij geloven dat Jezus de Zoon van God is, kunnen wij de verleidingen van de wereld weerstaan." Zo zijn er heel veel andere teksten met een soortgelijke boodschap. 

Wat doen we met Bijbelteksten als die onze dogma's tegenspreken? Het beste kunnen we dan onze dogma's opzij zetten en ons onderwerpen aan het Woord. God's Woord onderwerpt zich niet aan onze dogma's.

In den beginne schiep God den hemel en de aarde. (Gen.1:1)

In het Hebreeuws wordt God geschreven met "Elohim". Wat betekent dat?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 20-7-2018 om 21:21 zei thom:

Het zou een levensstijl kunnen zijn, ipv een dag.

De brief aan de Hebreeën bevestigt het bovenstaande. Aan de zevende dag van de schepping is nooit een einde gekomen en wij kunnen inderdaad de sabbatsrust ingaan i.p.v. in de zesde dag te blijven hangen. Dan hebben we rust en vrede in ons hart, ondanks alle moeilijkheden in deze wereld.

Op 21-7-2018 om 08:27 zei thom:

Sabbat houden is voor een periode, maar de mens heeft er een weekdag van gemaakt.

Niet de mens maar God zelf heeft de zevende dag geheiligd en bijzonder gemaakt.

7 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

In het Hebreeuws wordt God geschreven met "Elohim". Wat betekent dat?

Elohim is een meervoudsvorm, Adonai overigens ook, en toch hebben de mensen van het boek daaruit nooit de conclusie getrokken dat de eeuwige Israëls uit meerdere personen bestaat. Er worden verschillende verklaringen gegeven. De meest gangbare joodse opvatting is dat het een meervoudsvorm betreft met een enkelvoudige betekenis, hoe vreemd dat ook moge klinken. Elohim zou dan zoiets betekenen als de Rechter der rechters. Dit is niet alleen maar een theologische kwestie maar ook een taalkundige en deze verklaring wordt gedeeld door grote taalgeleerden. Adonai zou dan betekenen: "Heer der heren".

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Dat klinkt inderdaad zeer gekunsteld en omzeilend. 

Dat komt omdat onze taal nu eenmaal anders in elkaar zit dan de Hebreeuwse. Maar daarvoor kun je het best te rade bij Hebreeuwse taalkundigen, die dan ook nog eens gespecialiseerd zijn in het oude Hebreeuws van de Bijbel, die niet helemaal hetzelfde is als het moderne.

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Willempie:

Dat komt omdat onze taal nu eenmaal anders in elkaar zit dan de Hebreeuwse. Maar daarvoor kun je het best te rade bij specialisten in de Hebreeuwse taal.

In geen geval ga ik te rade bij mensen die niets van Jezus willen weten. De scheppende God is in Zijn persoon meervoudig. Heel simpel.

bewerkt door Kaasjeskruid
Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

In geen geval ga ik te rade bij mensen die niets van Jezus willen weten.

Je leest het zogenaamde Oude Testament dus ook niet? En in de betekenissen van de Hebreeuwse woorden ben je niet geïnteresseerd? Ik vind dat vreemd hoor. Kennis daarvan helpt je alleen maar om het evangelie beter te begrijpen. Je hoeft echt niet bang te zijn dat de Hebreeuwse teksten daarmee in strijd zouden zijn.

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites
Zojuist zei Willempie:

Je leest het zogenaamde Oude Testament dus ook niet? En in de betekenissen van de Hebreeuwse woorden ben je niet geïnteresseerd? Ik vind dat vreemd hoor. Al die kennis helpt je alleen maar om het evangelie beter te begrijpen.

Blijkbaar dus niet want je begrijpt er helemaal niets van.

Link naar bericht
Deel via andere websites
27 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

In den beginne schiep God den hemel en de aarde. (Gen.1:1)

In het Hebreeuws wordt God geschreven met "Elohim". Wat betekent dat?

"Elohim" betekent "gewoon" God. Het Hebreeuws kent echter tweevoud en meervoud. "Elohim" is meervoud. Opvallend is ook dat het woord "schiep" in het Hebreeuws weer in enkelvoud. Ofwel: EEN God, maar toch meervoud, schiep (enkelvoud). De Drie-ene God openbaart Zichzelf in Genesis 1.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid