Spring naar bijdragen

Laatste dagen - Openbaring


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 554
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Ik heb effe een paar andere woorden vet gemaakt ? : Galaten 5: 22. De vrucht van de Geest is echter: liefde, blijdschap, vrede, geduld, vriendelijkheid, goedheid, geloof, zachtmoedigheid, zelfbe

Prachtig. Er staat op YT een mooi commentaar onder: As a youtube comment once said: "Children are afraid of the Dark, Adults are afraid of the Light."

Posted Images

  • 7 months later...

Hi, Ik ben Ilonka van Vliet, geboren te Utrecht/Nederland op 24 september 1964,
dienaar van de Allerhoogste, mijn Vader en Zijn Zoon Christus Jezus.
Ik zweer bij Hem die leeft tot in alle eeuwigheden, 
die de hemel geschapen heeft en hetgeen daarin is, en de zee en hetgeen daarin is, en de aarde en hetgeen daarop is,
dat ik Zijn waarheid schrijf en zal schrijven.
Zalig hij die deze woorden leest, hoort en bewaart, want de wederkomst van onze Heer is spoedig en er zal geen uitstel meer zijn.
Mijn voornamelijke doel hier op aarde is ; het verkondigen van de waarheid en op dit moment zijn er te veel onwaarheden zodat ik mij genoodzaakt voel om de juiste waarheden te verkondigen zodat alle onwaarheden, leugens en misverstanden uit de weg worden geruimd en niemand meer zal worden verleid of misleid. 
 

Het is waar dat onze Heer zeer spoedig terugkomt en dat wij allen bereid moeten zijn door Zijn wil te doen, Zijn woord te lezen en te bewaren en Zijn geboden te doen. In de laatste dagen leven wij en ieder die Hem aanroept zal behouden worden, maar dan beginnen al de misverstanden.


'In de laatste dagen leven' of 'het einde der tijden' is NIET het einde van deze prachtige aarde die God geschapen heeft!, maar van de WERELD. Er is een Hemels Paradijs EN er is een Aards Paradijs. 
Onze Heer Christus komt DRIE keer terug; de eerste keer is al gebeurt; lichamelijk en dat gebeurt dus maar een keer, in het lichamelijke. De Tweede keer is dus spoedig en dan komt Hij in de ziel, liever gezegd , in onze ziel. Ik noem dat dus de 'kleine' apocalyps. De Derde keer en dat duurt nog heel erg lang, komt Hij terug in Geest, en dat noem ik dan de 'grote' apocalyps. De kleine en grote apocalypse zijn dus eigelijk hetzelfde, maar de grote is op een veel hoger niveau, waarin wij als zielen dus veel verder zijn ontwikkeld.
De 'opname' waarover iedereen het nu heeft gebeurt dus bij de Derde wederkomst van de Heer, de 'grote' apocalyps dus. Dan zullen alle zielen opgenomen worden naar de hemel. Als we nu al zouden worden opgenomen bij Zijn tweede wederkomst, zou het aardse paradijs geen nut hebben. Waarom zou Onze God en Vader en onze Heer de aarde hebben geschapen als wij er niet eens op een goede manier van mogen genieten! Juist OMDAT Christus weer dicht de aarde nadert is de Hemel nedergedaald, m.a.w. de hemel is, bij Zijn komst, op aarde. Dat is dus het duizendjarige Vredesrijk. Dat is wat er komt; een vredesrijk, een Koninkrijk waarin wij als Koningen met Hem zullen heersen. Maar dat is OP DEZE AARDE!
De zielen die zich niet willen bekeren zullen dus in hun ziel, bij deze tweede komst, de leegte en pijn voelen omdat ze Christus niet hebben willen aannemen. Christus heeft zich voor onze zonden laten kruisigen, maar dat is een onderwerp voor een andere keer. Ik laat het even hierbij. Volgens mij is dit al genoeg stof om over na te denken. Doe dat! Denk er over, bid erover, mediteer erover, vraag het aan onze Heer en als jullie mij van alles willen vragen, vraag gerust! Onze Vader houd van jullie, onze Heer houd van jullie en ik hou van jullie.
 

Link naar bericht
Deel via andere websites
16 minuten geleden zei IlonkavanVliet:

Volgens mij is dit al genoeg stof om over na te denken.

Waar in de Bijbel kan ik deze stof vinden? Of heb je misschien blauwe ogen dat ik dezen zou moeten vertrouwen?

bewerkt door Kaasjeskruid
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei IlonkavanVliet:

Dat is dus het duizendjarige Vredesrijk. Dat is wat er komt; een vredesrijk, een Koninkrijk waarin wij als Koningen met Hem zullen heersen. Maar dat is OP DEZE AARDE!

Hallo Ilonka, fijn dat je mee gaat praten hier. Van welke denominatie ben jij mag ik vragen? Met bovengenoemde tekst ben ik het 100% mee eens. Deze aarde is niet voor niets gemaakt en is in zijn kern perfect. Alleen wij mensen maken er een rommeltje van. Wij leren dat 144.000 uitverkorenen als Koningen samen met Christus gaan regeren als koningen in de hemel. De overgrote meerderheid krijgt een plekje op deze mooie aarde die tot een volmaakt Paradijs wordt gemaakt na Jezus wederkomst. Wat ik niet begrijp in jou (mag ik jou zeggen?) redenatie is dat na het 1000-jarig Rijk de mensen alsnog naar de hemel toegaan. Zoals je al aangaf is deze wereld perfect en tijdens het 1000-jarig rijk zullen de natiën tot genezing komen. (Openbaring 22:1,2, Ezechiël 47:12,13) Het is dus een geleidelijk proces. Na de duizend jaar geeft Jezus het Rijk over aan Zijn Vader zodat eigenlijk dezelfde situatie is gecreëerd als het begin van de Schepping voor de zondeval, maar dan nog beter. Zonder dat er nog een satan kan opstaan om de mens weer te verleiden tot kwaad doen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hallo Sjako,

Bedankt voor dit welkom en natuurlijk mag je jij zeggen. Ik 'hoor' nergens bij, maar ik noem mijzelf Christen/Hebreeuwse omdat ik Christus volg (de liefde-het geloof) en ik volg God onze Vader (de wet en de wijsheid) en ik weet dat de antroposofie van Rudolf Steiner ook de waarheid en wijsheid heeft. Een aanrader voor iedereen die meer wil. Ik was vroeger Katholiek maar ben dat allang niet meer. Over je vraag over het alsnog naar de hemel gaan na die 1000 jaar; de 1000 jaar is hier op aarde, een aards paradijs dus, eigenlijk hetzelfde als straks in de hemel. De 1000 jaar is met de lichamen die we nu hebben. Daarna komt er die tijd dus dat de antichrist tijdelijk wordt losgelaten en begint het bij wijze van weer opnieuw met de vervolgingen enz. Je moet het zien als twee keer hetzelfde doormaken maar dan is de tweede keer op een hoger plan, dan zijn wij verder ontwikkeld. Ik weet dat dit best moeilijk te begrijpen is, maar ik doe een poging om het zo begrijpelijk mogelijk te maken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

De grondlegger van de antroposofie. Ik vind de vrije school nou niet bepaald de waarheid en antroposofische geneeswijze al helemaal niet.

Interessante theorieën hoor, maar omdat hij nou zo te zeggen dat hij de waarheid en wijsheid had gaat mij wat ver.

bewerkt door Thorgrem
Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei IlonkavanVliet:

Ik heb het niet over DE VRIJE SCHOOL  en ook niet over de geneeswijzen ;ik heb het over de boeken van Rudolf Steiner. Alles strookt met de bijbel, iedereen mag geloven wat hij/zij wil. Ik weet dat het de waarheid is.

Hoe kan je van een man die kwakzalverij de wereld in heeft geholpen verkondigen dat alles wat hij schrijft strookt met de bijbel?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Citaat

 

De grondlegger van de antroposofie. Ik vind de vrije school nou niet bepaald de waarheid en antroposofische geneeswijze al helemaal niet.

Interessante theorieën hoor, maar omdat hij nou zo te zeggen dat hij de waarheid en wijsheid had gaat mij wat ver.

 

Hierin kan ik instemmen met Thorgrem 

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei Thorgrem:

Hoe kan je van een man die kwakzalverij de wereld in heeft geholpen verkondigen dat alles wat hij schrijft strookt met de bijbel?

Kwakzalverij bestond al voor Steiner hoor. Hij heeft er alleen zijn eigen methodes aan toegevoegd. De man wordt enorm overdreven. In zijn tijd goed te plaatsen, inmiddels zijn de ideeën achterhaald. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Citaat

Jammer dat jullie er zo over denken, wie heeft de waarheid al getoetst met jullie Vader/Christus die in de hemel is? Jullie hebben gelijk al een oordeel klaar. Ik vraag mij af wie van jullie daadwerkelijk al een boek van hem heeft gelezen.

Ik inderdaad niet ik ken die man niet eens, maar ik heb genoeg aan horen zeggen van verschillende kanten, dan trek ik mijn conclusie ook meegenomen een stukje levenservaring, er zijn genoeg andere boeken van schrijvers die een tegengestelde mening hebben die ik trouwens ook niet lees, ik heb meer dan genoeg aan de bijbel 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

Dag mensen, ik ben nieuw op dit forum. Ik heb nog niet uitgevonden hoe ik het bericht citeer waarop ik reageer. In reactie op Sjako en Ilonka wil ik aangeven dat ik niet geloof in de hemelse roeping van de 144.000 uit Openbaring. Geen mens gaat naar de hemel (Joh. 3:13). De mens heeft geen ziel maar is een levende ziel en is voorbestemd om eeuwig te leven op aarde onder Gods leiding (Gen. 2:17).

Tijdens de Grote Verdrukking zal Jezus de eerstelingen beschermen, want zij hebben hun loyaliteit reeds bewezen (Op. 14:4). Na Jezus' wederkomst zal Hij samen met deze 144.000 een aardse regering vormen van koningen en priesters die de grote menigte zal oordelen en mogelijk onderwijzen, te vergelijken met Aaron en de levieten (De. 17:8-13, 33:10). Het is veel logischer dat dit op aarde plaats zal vinden dan vanuit de Hemel.

Volgens 1Kor.15-52 zal de mensheid in een oogwenk veranderen van een vergankelijk, sterfelijk wezen naar een onvergankelijk, onsterfelijk wezen.

Na het millennium (1000 jaar? Ps. 90:4, 2Pe. 3:8), hebben Jezus en de 144.000 hun taak vervuld. Satan en zijn demonen zijn vernietigd. Een hersteld Eden wordt terug gegeven aan God.

Link naar bericht
Deel via andere websites
25 minuten geleden zei Hermanos:

Dag mensen, ik ben nieuw op dit forum. Ik heb nog niet uitgevonden hoe ik het bericht citeer waarop ik reageer. In reactie op Sjako en Ilonka wil ik aangeven dat ik niet geloof in de hemelse roeping van de 144.000 uit Openbaring. Geen mens gaat naar de hemel (Joh. 3:13). De mens heeft geen ziel maar is een levende ziel en is voorbestemd om eeuwig te leven op aarde onder Gods leiding (Gen. 2:17).

Tijdens de Grote Verdrukking zal Jezus de eerstelingen beschermen, want zij hebben hun loyaliteit reeds bewezen (Op. 14:4). Na Jezus' wederkomst zal Hij samen met deze 144.000 een aardse regering vormen van koningen en priesters die de grote menigte zal oordelen en mogelijk onderwijzen, te vergelijken met Aaron en de levieten (De. 17:8-13, 33:10). Het is veel logischer dat dit op aarde plaats zal vinden dan vanuit de Hemel.

Volgens 1Kor.15-52 zal de mensheid in een oogwenk veranderen van een vergankelijk, sterfelijk wezen naar een onvergankelijk, onsterfelijk wezen.

Na het millennium (1000 jaar? Ps. 90:4, 2Pe. 3:8), hebben Jezus en de 144.000 hun taak vervuld. Satan en zijn demonen zijn vernietigd. Een hersteld Eden wordt terug gegeven aan God.

Dag Hermanos. Dank je voor het delen van jouw ideeën. Ik wil je niet ontmoedigen om deel te nemen aan de gesprekken hier maar toch wil ik je een confronterende vraag stellen. Wat schieten wij op met deze informatie? Wat hebben we eraan?

bewerkt door Willempie
Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag Willempie, dankjewel voor je reactie. Vergeef mij mijn onduidelijkheid. Zoals je weet gaan veel christenen uit van eeuwig leven in de hemel, in de directe nabijheid van God, zonder stoffelijk lichaam. Omdat men zich niet kan voorstellen hoe dit tot een gelukkig leven leidt, draagt het niet bij tot het ontwikkelen van een sterk geloof. Een leven op aarde in een volmaakt lichaam spreekt onmiddellijk tot de verbeelding. 

Mijn betoog is erop gericht dat christenen dit idee serieus overwegen en toetsen aan de bijbel, en een eeuwigheid op aarde als bijbelse toekomstvisie aannemen en verkondigen.

Je vraagt je af wat je opschiet met deze informatie? Dat is een interessante vraag. Iedereen is op zoek naar bijbelse waarheden die houvast bieden in deze moeilijke tijden. Misschien vraag jij je wel af hoe gebeurtenissen in deze tijd plaats vinden en ben je niet direct bezig met gebeurtenissen na Christus' wederkomst. Ik ben zelf momenteel bezig met een uitgebreide studie naar de koningen en profeten uit het oude testament. Menigeen zal zich afvragen wat je daarmee opschiet...

Link naar bericht
Deel via andere websites
9 minuten geleden zei Hermanos:

Dag Willempie, dankjewel voor je reactie. Vergeef mij mijn onduidelijkheid. Zoals je weet gaan veel christenen uit van eeuwig leven in de hemel, in de directe nabijheid van God, zonder stoffelijk lichaam. Omdat men zich niet kan voorstellen hoe dit tot een gelukkig leven leidt, draagt het niet bij tot het ontwikkelen van een sterk geloof. Een leven op aarde in een volmaakt lichaam spreekt onmiddellijk tot de verbeelding. 

Mijn betoog is erop gericht dat christenen dit idee serieus overwegen en toetsen aan de bijbel, en een eeuwigheid op aarde als bijbelse toekomstvisie aannemen en verkondigen.

Je vraagt je af wat je opschiet met deze informatie? Dat is een interessante vraag. Iedereen is op zoek naar bijbelse waarheden die houvast bieden in deze moeilijke tijden. Misschien vraag jij je wel af hoe gebeurtenissen in deze tijd plaats vinden en ben je niet direct bezig met gebeurtenissen na Christus' wederkomst. Ik ben zelf momenteel bezig met een uitgebreide studie naar de koningen en profeten uit het oude testament. Menigeen zal zich afvragen wat je daarmee opschiet...

Dank je voor de verduidelijking. Helder. Fijn dat je de koningen en profeten bestudeert want daar schiet je ontzettend veel mee op. :) Nog een vraag: Hoe stel jij je een volmaakt lichaam voor? En ken je het voorbeeld van Paulus over het zaad dat moet sterven? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
28 minuten geleden zei Hermanos:

Mijn betoog is erop gericht dat christenen dit idee serieus overwegen en toetsen aan de bijbel, en een eeuwigheid op aarde als bijbelse toekomstvisie aannemen en verkondigen.

Bijna vergeten :$ Natuurlijk van harte welkom hier op het forum :-)

Een beetje een praktische insteek:

  • Hebben we het dan over de mensen die nu christen zijn, of die ooit christen zijn geweest, of die ooit christen hadden kunnen worden of alle mensen die ooit geleefd hebben?
  • Krijgen we dan ook nog kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen, achter achterkleinkinderen, etc...?
  • En waar laten we die dan allemaal?
bewerkt door Mullog
Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Hermanos:

Geen mens gaat naar de hemel (Joh. 3:13). De mens heeft geen ziel maar is een levende ziel en is voorbestemd om eeuwig te leven op aarde onder Gods leiding (Gen. 2:17).

Hallo Hermanos, leuk dat je reageert. Welkom!

Wij geloven ook dat de overgrote meerderheid een plaats krijgt op aarde. Jehovah's Getuigen geloven ook niet in een ziel die in de mens zou zitten. Echter de Bijbel geeft ook aan dat er mensen een opstanding krijgen in de hemel. Wij geloven ook niet dat er ziel of zo naar de hemel toe gaat, maar dat de persoon met alle herinneringen etc opnieuw wordt geschapen en dat kan in de hemel of op de aarde zijn. Daarom kan die persoon een ander lichaam krijgen dan op aarde. 

2 uur geleden zei Hermanos:

Tijdens de Grote Verdrukking zal Jezus de eerstelingen beschermen, want zij hebben hun loyaliteit reeds bewezen (Op. 14:4). Na Jezus' wederkomst zal Hij samen met deze 144.000 een aardse regering vormen van koningen en priesters die de grote menigte zal oordelen en mogelijk onderwijzen, te vergelijken met Aaron en de levieten (De. 17:8-13, 33:10). Het is veel logischer dat dit op aarde plaats zal vinden dan vanuit de Hemel.

Wij geloven dit ook zo ongeveer, alleen vormen de 144.000 in onze optiek een regering in de hemel. Deze 144.000 regeren samen met Jezus over de aarde die weer in een Paradijs veranderd. Gods Koninkrijk is een hemels bestuur, dus daarom lijkt het mij logischer dat deze 144.000 vanuit de hemel regeren. Ze vormen ook Jezus bruid en vormen ze hemelse Jeruzalem. Vooral dit laatste toont volgens mij aan dat ze ze zich in de hemel bevinden.

2 uur geleden zei Hermanos:

Volgens 1Kor.15-52 zal de mensheid in een oogwenk veranderen van een vergankelijk, sterfelijk wezen naar een onvergankelijk, onsterfelijk wezen.

Klopt, maar dat geldt niet voor de hele mensheid. Mensen gaan na hun dood naar Sjeool of Hades waar ze zich onbewust bevinden. Eigenlijk is het een symbolische plaats. Bij Jezus wederkomst zullen zij een opstanding krijgen. Ze worden herschapen met alle eigenschappen die ze hadden voor hun dood. Gezalfden, de 144.000, krijgen tijdens Jezus tegenwoordigheid onmiddellijk een opstanding in de hemel, in een oogwenk. 

2 uur geleden zei Hermanos:

Na het millennium (1000 jaar? Ps. 90:4, 2Pe. 3:8), hebben Jezus en de 144.000 hun taak vervuld. Satan en zijn demonen zijn vernietigd. Een hersteld Eden wordt terug gegeven aan God.

Wat dat betreft kunnen we elkaar een hand geven. Zo geloof ik het ook. Mag ik vragen van welke denominatie u bent?

2 uur geleden zei Willempie:

Dag Hermanos. Dank je voor het delen van jouw ideeën. Ik wil je niet ontmoedigen om deel te nemen aan de gesprekken hier maar toch wil ik je een confronterende vraag stellen. Wat schieten wij op met deze informatie? Wat hebben we eraan?

Ik begrijp eigenlijk wel waarom hij dat denkt. Het is ook helemaal niet zo gekke gedachte.

1 uur geleden zei Hermanos:

Je vraagt je af wat je opschiet met deze informatie? Dat is een interessante vraag. Iedereen is op zoek naar bijbelse waarheden die houvast bieden in deze moeilijke tijden. Misschien vraag jij je wel af hoe gebeurtenissen in deze tijd plaats vinden en ben je niet direct bezig met gebeurtenissen na Christus' wederkomst. Ik ben zelf momenteel bezig met een uitgebreide studie naar de koningen en profeten uit het oude testament. Menigeen zal zich afvragen wat je daarmee opschiet...

Daar schiet je een heleboel mee op en ik zou het ook leuk vinden dat je het met ons deelt. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Hermanos:

Volgens 1Kor.15-52 zal de mensheid in een oogwenk veranderen

Dag Hermanos, welkom op Credible!

Ik heb 1Kor.15:52 er even bij gepakt:
'In een punt des tijds, in een ogenblik, met de laatste bazuin; want de bazuin zal slaan, en de doden zullen onverderfelijk opgewekt worden, en wij zullen veranderd worden.'
Heeft u ook gezien dat er staat dat 'wij' zullen veranderd worden, dat is naar mijn smaak niet de mensheid.

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Fritsie:

Heeft u ook gezien dat er staat dat 'wij' zullen veranderd worden, dat is naar mijn smaak niet de mensheid.

Toch krijgt de hele mensheid een opstanding op enkele uitzonderingen na. Daar is Jezus heel duidelijk over.

Johannes 5:28 Verbaas je daar niet over, want de tijd komt dat alle mensen die in de herinneringsgraven zijn, zijn stem zullen horen  29 en tevoorschijn zullen komen — wie goede dingen hebben gedaan tot een opstanding voor leven en wie walgelijke dingen hebben gedaan tot een opstanding voor oordeel.  

Enkel is het de vraag of dit vers hierover gaat.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dag Fritsie, dankjewel voor je correctie. Je hebt helemaal gelijk. 

Dag Mullog, je maakt je zorgen of de aarde overbevolkt zal zijn? Begrijp ik je vraag goed? Mattheus 7:14 zegt dat weinigen de nauwe poort die ten leven leidt, zullen vinden. Er blijven dus weinig mensen over. Christenen uit vroeger tijden die als gelovigen gestorven zijn zullen ook gered worden. Jezus zegt dat de laatste dagen zullen zijn 'als de dagen van Noach'. Acht mensen overleefden de zondvloed. Overbevolking zal geen probleem zijn.

Daarna ontstaat er een vergelijkbare situatie als in Genesis waar God de mensheid zal opdragen de aarde te bevolken. Daar waar de bijbel geen antwoord op onze vragen geeft vertrouwen we op Gods wijsheid. In vertrouwen laten we ons vallen, wetend dat Hij ons opvangt.

Dag Sjako, je vraagt van welke denominatie ik ben? Ik heb de R.K. kerk verlaten en zoek aansluiting bij een andere kerk. Volgens het Nieuwe Testament dienen christenen zich te verenigen in aanbidding, dus ik wil geen eenling blijven. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid