Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 291
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Probleem is alleen dat je zo werken en geloof tegen elkaar uitspeelt, terwijl ze beiden een geheel vormen. Door je deugdzaamheid vermeerder je je geloof en door je geloof vermeerder je je deugdzaamhei

Een raammodel? Onze Lieve Heer is toch geen manager? In het Evangelie spreekt Hij dan ook helemaal niet over een raammodel. Hij zegt heel eenvoudig: "Gij moet daarom zo bidden." (Mt 6,9) Dus wordt het

In Genesis werd de mens geschapen naar Zijn beeld (Zijn beeld?: Als Jezus: onzelfzuchtige liefde en vol  goddelijke kracht). Door Adam's gruwelijke schuiver is de mens gevallen en worden allemaal g

Posted Images

13 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Dat zijn volgens jou synoniemen. Ik kan mij geen strijd zonder gevecht voorstellen, dat is mijn logische conclusie. Geloven is geen automatisme.

 

Je gooit nu verschillende zaken op dezelfde hoop. Inderdaad, er is een gevecht GEWEEST! We ZIJN overwinnaars in Christus, dus we hoeven nu niet meer te vechten. We hoeven slechts te accepteren dat Christus voor ons gewonnen HEEFT. Waar wil je dus nog voor "vechten"? Geloven is inderdaad geen automatisme. Het betekent niet dat we er iets voor MOETEN doen. Geloven heeft wel grote gevolgen.... niet geloven ook....

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei WdG:

Je gooit nu verschillende zaken op dezelfde hoop.

Volgens jou gooi ik verschillende zaken op een hoop.

15 minuten geleden zei WdG:

Geloven is inderdaad geen automatisme. Het betekent niet dat we er iets voor MOETEN doen. Geloven heeft wel grote gevolgen.... niet geloven ook....

Geloven is een werkwoord. En dat doe je graag of niet.

Link naar bericht
Deel via andere websites
38 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Volgens jou gooi ik verschillende zaken op een hoop.

Geloven is een werkwoord. En dat doe je graag of niet.

Luieren en lanterfanteren zijn ook werkwoorden. Ontvangen is trouwens ook een werkwoord, en ook dat doe je graag of niet. Zo heeft Jezus onze ziektes gedragen en zijn we door Zijn striemen genezen. Geloof je dat, en ontvang je die genezing graag (of niet)?

"Iedereen genas" is de titel van dit topic. Er wordt op gewezen dat geloven een "werkwoord" is, je doet het graag, of niet. Jezus heeft onze ziektes en kwalen gedragen. Door zijn striemen zijn wij genezen. Geloven we dit graag? Of geloven we dit niet? En, hoe uit zich dit in de praktijk?

Link naar bericht
Deel via andere websites
34 minuten geleden zei WdG:

Luieren en lanterfanteren zijn ook werkwoorden.

Precies, en wie dat gaat doen en blijft doen nadat hij tot geloof is gekomen, zal het verliezen.

34 minuten geleden zei WdG:

Ontvangen is trouwens ook een werkwoord, en ook dat doe je graag of niet.

Inderdaad, of is wellicht metterdaad beter op zijn plek?

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
25 minuten geleden zei WdG:

Wat denk je dat een appelboom moet doen om vrucht te dragen? Heb je een idee?

Dat wat deze boom niet doet:

En Hij zeide deze gelijkenis: Een zeker man had een vijgeboom, geplant in zijn wijngaard; en hij kwam en zocht vrucht daarop, en vond ze niet. En hij zeide tot den wijngaardenier: Zie, ik kome nu drie jaren, zoekende vrucht op dezen vijgeboom, en vind ze niet; houw hem uit; waartoe beslaat hij ook onnuttelijk de aarde? En hij, antwoordende, zeide tot hem: Heer, laat hem ook nog dit jaar, totdat ik om hem gegraven en mest gelegd zal hebben; En indien hij vrucht zal voortbrengen, laat hem staan; maar indien niet, zo zult gij hem namaals uithouwen. (Luk.13:6-9)

Drinken wat hem wordt aangeboden. Uit het juiste vaatje tappen. Drinken is ook een werkwoord, evenals tappen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Drinken wat hem wordt aangeboden. Uit het juiste vaatje tappen. Drinken is ook een werkwoord, evenals tappen.

Ofwel, we moeten ons voeden met Gods Woord. Zoals we ons lichaam voeden met eten, zo voeden we onze geest met Zijn Woord. De vrucht komt dan "vanzelf".

Link naar bericht
Deel via andere websites
32 minuten geleden zei WdG:

Ofwel, we moeten ons voeden met Gods Woord. Zoals we ons lichaam voeden met eten, zo voeden we onze geest met Zijn Woord. De vrucht komt dan "vanzelf".

Dan wel (je impliceert dus een voorwaarde). Maar niet vanuit het niets en ook niet zonder te werken. En ranken die op Christus geënt zijn maar vertikken te drinken, worden gesnoeid en weggegooid. Niet omdat Christus niet verbinden wil, maar omdat ze weigeren in Christus te blijven. Deze mensen zijn vaak goede doen alsoffers.

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 uur geleden zei Ton:

;)

 

2 Corinthians 3:16-18 The Message (MSG)

Whenever, though, a man turns to face God, God removes the veil and there he is—face-to-face with his Maker! One suddenly realizes that God is a living, personal presence............. Nothing between us and God! Our faces shining with the brightness of His face. And so we are transfigured into the likeness of the Messiah, our lives gradually becoming brighter and more beautiful as God enters our lives and we become like Him.


Kijk naar Jezus, kijk naar z'n eerste 82 vrienden, kijk naar Paulus, kijk naar wat er staat en kom tot de conclusie: "Ja. Het evangelie is het herstel van een mens naar het beeld en gelijkenis van Jezus. Jezus, het exacte beeld van de onzichtbare God. Het beeld dat kapot ging door de val... Vader God, herstel mij naar Uw beeld en gelijkenis. Ik stap uit die gevallen natuur en stap in uw goddelijke natuur. Dat kan ik niet zelf. Kom Heilige Geest en doe Uw machtige werk".

 

2 Peter 1:3–4 , “His divine power has granted to us all things that pertain to divine life and godliness, through the knowledge of him who called us to his own glory and excellence, by which he has granted to us his precious and very great promises, so that through them you may become partakers of the divine nature having escaped the fall of mankind ...

 

1 risico. Omdat je inzichten dan veranderen (verandert in je denken naar het beeld van Hem die ons geschapen heeft (Kol 3:10)) en er dan wonderen gaan gebeuren in je leven, zoals beschreven in 1 Kor 12, ben je in de meeste kerken niet meer welkom en wordt er druk geredetwist.

 

Anyway. Bless you guys!

Bedankt voor het delen weer. Tegenwoordig staan gelukkig wel steeds meer kerken er weer open voor. Echter zijn er inderdaad niet veel mensen er mee bekend. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
15 uur geleden zei Kaasjeskruid:

Waarom mag deze man zo een wonder wel beleven en vele anderen niet? Wat is er zo speciaal aan deze man ten opzichte van al die andere mensen die dood gaan of lijden?

Alle christenen maken wonderen mee. Misschien dat ze de wonderen niet zien, maar ze maken ze toch mee.

Ik heb rondom het sterven van mijn schoonvader ook wonderen zien gebeuren. Zelfs in de periode van zijn ziek zijn. Doktoren stonden voor een raadsel waarom hij voor een half jaar terug een bloeding aan de anorisma overleefde, waarbij deels ten gevolge van een gronische vorm van Q-koorst (die hij ook heeft) vrijwel alle complicaties optreed, die er maar kan optreden.

Wonderen zijn nooit verdwenen. Wat genezingswonderen betreft: gebeurd het inderdaad in beperkte mate. Christenen zijn verdeeld over de reden van het niet genezen ervan. Bij Martin Koornstra waarbij soms ook wonderen gebeuren van genezing, gebeurd het ook heel vaak niet. Hij zei daarover zelf ook niet te weten waarom. Waarom doet God het de ene keer wel en de andere keer niet? Daar zal bij God vast veel redenen voor zijn. Ik heb zelf ook enkele mensen zien genezen of van gehoord dat ze genazen en velen dan ook weer niet. Het doet niets af aan het feit dat de wonderen de wereld niet uit zijn en God soms wel geneest en vaak ook weer niet.

 

In onze kerk ook. Sommigen zijn genezen van ziektes, velen niet.

Mijn vorige kerk (De PKN) precies het zelfde. Er waren genezingen bekent. Wat ik er van weet is op één hand te tellen.  Het is niet veel, maar het gebeurde wel.

 

Wat is er zo bijzonder aan die mensen bij wie het wel gebeurd? Ik denk juist dat dit het punt is. Je moet het niet bij de mensen zelf zoeken. Mensen zijn niet bijzonder. God doet het wonder. Hij is bijzonder.

De gelijkenis van de wijnstok en de ranken zegt daarom ook: "zonder Mij kan je niets doen"

Als je puur naar de rank kijkt en kijkt naar hoe bijzonder hij is, vind je helemaal niets. Vooral niet als je hem van de wijnstok afhaalt. Dan verdort hij ook nog.

Je moet dan ook niet naar de ranken kijken als je een vraag hebt over de vruchten die hij draagt. Je moet naar de wijnstok kijken. Daar ligt het antwoord! En dan heb je ook nog de Landman.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 20-1-2018 om 17:28 zei Dolce Vita:

Alleen God weet wat er ten diepste in hen omgaat.   Je treft ze zelden tot nooit aan op islamitische fora of op hindoeistische fora, etcetera.   Dus ze tonen met hun gedrag wel aan dat ze ten diepste weten dat ze toch bij Bijbel en christendom moeten zijn.  Ik vermoed dat ze vooral zichzelf dwars zitten. 

Wat een stuitend gebrek aan mensenkennis.

Als niet weet wat er in een atheïst omgaat, misschien gewoon even vragen?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op ‎11‎-‎1‎-‎2018 om 17:45 zei WdG:

Inderdaad. En, wanneer iemand geoordeeld wordt op zijn of haar werken, redt hij of zij het niet. Als iemand gestraft wordt voor een misdaad, kan diegene zich niet beroepen op "goede werken". Een misdaad, bijvoorbeeld een moord, kan niet gecompenseerd worden met het redden van weeskinderen, het geven van geld aan de armen of welk goed(bedoeld) werk dan ook. De straf moet betaald worden. Als iemand het aanbod van Christus aanneemt, is diegene gered. Wanneer iemand Christus niet aanneemt, moet de eeuwige straf helaas zelf betaald worden.

Ik ben gered, niet slechts omdat God genadig is, maar omdat God rechtvaardig is! Jezus heeft betaald - dat is de Genade. Ik hoef niet nogmaals te betalen. Daarom ben ik de gerechtigheid Gods in Christus.

Iedereen wordt geoordeeld op werken en wie het levende geloof in Jezus heeft, wordt gered. Er zijn er die tot een levend geloof in Jezus komen. 

Op ‎14‎-‎1‎-‎2018 om 12:38 zei Dolce Vita:

Degene die uit de context rukt ben jij. Ja, als jij met je praatjes komt waar je eerder mee kwam en waarop ik antwoordde, dan zeg ik "donder op" wat , indien ik dat zeg (want ik zeg dat niet snel) , het equivalent is van "Satan ga achter mij".

verder neem je m.i. beter al die interessanterige woorden over liefhebben niet in je mond, je weet niet wat je zegt. Allemaal papegaaierij, inclusief je genezingsfantasietjes.

Het leeuwendeel van de rest van je bericht(en) getuigt naast een geest van narcisme, van een geest van religie, niet de Geest van Christus. Je zit helemaal vol met benauwde pertinente onwaarheden  Je bent dus duidelijk helemaal niet in de vrijheid gezet,  je hebt geen benul wat dat inhoudt, je praat wel heel veel na.  

Ik wens je succes toe op je persoonlijke pad en dat je de enige vorm van genezing die werkelijk ertoe doet, zult vinden. Dat dat ooit zal gebeuren, staat voor mij vast. 

Zo zo, je bent op dit forum dus één van de besten die satan inzet om mede broeders in de Heer aan te vallen. Je begint er echter niets tegen, want zijn wapenuitrusting is zeer sterk. Je kunt met jouw vervloekingen Gods werk in Ton niet te gronde richten. 

Tegen homeopatische middelen heb ik trouwens dan weer niks. Het is net zo iets als het eten van gezonde groenten :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op ‎14‎-‎1‎-‎2018 om 16:06 zei Dolce Vita:

@Kaasjeskruid, neem het hem maar niet kwalijk, want hij weet niet wat hij doet, is met blindheid geslagen ziende blind. 

Een blinde kan niet van Jezus als Zijn Heer getuigen. Ik denk eerder dat je zelf ergens last van hebt en dat zijn berichten jou triggeren. 

Sinds dat mijn vrouw en ik in de Evangelische Gemeente zitten, heeft zij ontdekt dat elke spreker waar wij graag naar luisteren op internet helemaal door andere christenen worden afgemaakt. En zelfs door onze eigen vrienden buiten onze gemeente. Of het nu gaat over Martin Koornsta, Wilkin van der Kamp of Jan Pool. Ze worden door andere christenen met de grond gelijk gemaakt. Satan weet ze altijd te vinden en daarvoor christenen te misbruiken die vaak van uit een "net wat andere" of totaal andere stroming binnen het christendom komen. Christenen die medechristenen aanvallen zijn vaak ook bloed fanatiek in hun eigen overtuigingen. Heel radicaal. Ik zie jou nu precies het zelfde doen, terwijl je toch een kind van God bent. Vrede brengt dit bij jou niet. Ook niet na het citeren van ik weet niet hoeveel Bijbelteksten. 

Wat het nu veroorzaakt, is dat ik van jou schrik en nu waakzaam word. Door jouw aanvallen op Ton, begin ik naar jou toe achterdochtig te worden. Terwijl ik jou hoog had zitten. Het blijkt wel weer dat ik weer in de val getrapt ben. Want de bijbel zegt al: "wie hoog opgeeft van de één, doet een ander te kort"

Kijk, ik ben vast en zeker niet in alles met Ton eens, maar dat hoeft ook niet. Hij laat met zijn bijdragen zien dat Gods Koninkrijk gebracht wordt op plaatsen waar veel geestelijke armoede is, zoals dat ook was in de tijd van Jezus in Israël. en vergis je niet hoor. Israël was een heel gelovig land! Vele joden waren actief in hun geloof, echter de rabbijnen onderwezen hen verkeerd.  De liefde voor God dat het volk moest hebben schoot ernstig te kort. De liefde tot de naaste ook. Jezus was voor zijn kruisdood dan ook al die tijd bezig om de leer van de liefde te brengen op plaatsen waar de liefde bekoeld is. 

 

Hebben wij werkelijk onze naasten lief? 

 

Toen Jezus als een Rabbijn optrad en naar de vissers Simon en Andreas ging om van hen discipelen te maken, zei Hij: " volg mij!"

een Joodse Rabbijn in die tijd had kinderen in de leerschool, die de eerste 5 boeken van Mozus uit hun hoofd moesten leren. Als het hen lukte waren ze geschikt om ook de leer van de Rabbijn uit te dragen en werden ze opgeleid tot nieuwe Rabbijnen. Ze deden het ook zo, omdat joden vaak vervolgd werden en zo als hun Thora's verbrand zouden worden door hun vijanden, de Thora dan bij iedereen in het hoofd gestampt was en zo Gods Thora het toch zou overleven. Als ze goed genoeg waren, zeiden de Rabijnnen: "volg mij". Dat betekende ook dat ze geschikt geacht werden om tot Rabbijn opgeleid te worden en heel de leer van de Rabbijn uit te dragen. Alles zouden ze kunnen doen, wat de Rabbijn die hem opleid ook kan doen. Daarom werd Simon, later bekend als Petrus ook zo'n goede leerling. Toen Jezus immers tegen hem zei: "volg Mij", geloofde hij dat hij alles zou kunnen uitdragen en doen, wat Jezus zou uitdragen en doen, immers had Jezus dat met die ene uitspraak tegen hem gezegd.

Toen Jezus op het water liep, ging Petrus dat dus ook doen en hij hield het even vol. Jezus verweet het daarom ook hem, dat hij daaraan begon te twijfelen. Petrus herstelde zich daarvan en ging zo later ook de lamme bij de poort laten lopen, door tegen hem te zeggen: "geld heb ik niet om je te geven, maar wat ik heb zal ik je geven, sta op en wandel!"

Petrus wist dat hij als volgeling van zijn Rabbijn, Heer en Meester Jezus alles kon doen, wat Hij deed. Dus Hij genas mensen precies zoals Jezus hen genas en wij kunnen vandaag de dag in navolging van Jezus het zelfde doen, want ook Hij zei tegen jou en mij: "volg mij!"

Door de kracht van de Heilige Geest dat over ons gekomen is, kunnen wij die dingen doen, die Jezus deed in de zelfde Liefde dan Jezus geeft! Halleluja!

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Gaitema:

Wat is er zo bijzonder aan die mensen bij wie het wel gebeurd? Ik denk juist dat dit het punt is. Je moet het niet bij de mensen zelf zoeken. Mensen zijn niet bijzonder. God doet het wonder. Hij is bijzonder.

Als dit nu het geval is, waarom dan zo excessief de nadruk leggen op dit wonder en er prat op gaan? Overigens heb ik een uitgebreide EHBO diploma en ben bekend met het gebruik van de AED. Deze man stelt wel een aantal zaken die mij bijzonder stug lijken gebeurd te zijn, met name in behandeltechnisch opzicht. Klinisch dood is wat anders dan morsdood.

Link naar bericht
Deel via andere websites
37 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Als dit nu het geval is, waarom dan zo excessief de nadruk leggen op dit wonder en er prat op gaan? Overigens heb ik een uitgebreide EHBO diploma en ben bekend met het gebruik van de AED. Deze man stelt wel een aantal zaken die mij bijzonder stug lijken gebeurd te zijn, met name in behandeltechnisch opzicht. Klinisch dood is wat anders dan morsdood.

Weet je, als ik over de gave van profetie of gebedsgenezing als evangelische met mijn gereformeerd gezinde schoonfamilie heb, kunnen ze er ook niet veel mee vanwege hun persoonlijke opvattingen. Ik vind jouw persoonlijke kritiek op hem ook vooral getuigen van jouw twijfels over het gebeuren van die wonderen.  Je legt op alle slakken zout en dat mag, maar ik zelf persoonlijk denk dat je er zo niet uit ga komen. Misschien moet jij voor je zelf wel concluderen dat jij niet in die wonderen gelooft en dat hij voor jou een leugenaar is die uit zijn nek kletst. 

Ik zelf geloof dat hij vol passie met ons deelt over de wonderen die hij God heeft zien doen en geloof hem. Ik vind niet dat hij daar te veel de nadruk erop legt. Maar dat is mijn persoonlijke mening.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 minuut geleden zei Gaitema:

Misschien moet jij voor je zelf wel concluderen dat jij niet in die wonderen gelooft en dat hij voor jou een leugenaar is die uit zijn nek kletst.

Dat zou een mogelijke conclusie kunnen zijn in dit geval. In ieder geval kan het geen kwaad om kritisch te staan ten opzichte van wat je voorgeschoteld krijgt.

Link naar bericht
Deel via andere websites
10 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Dat zou een mogelijke conclusie kunnen zijn in dit geval. In ieder geval kan het geen kwaad om kritisch te staan ten opzichte van wat je voorgeschoteld krijgt.

Hij beantwoord al jouw vragen oprecht. Ik zie dat jullie van aanpak verschillen en dat daar dus de klink in de kabel blijft liggen. Ik zelf vind zijn getuigenissen en bijbels onderricht heel leerzaam. Eindelijk iemand op het forum waar ik zelf wat van opsteek. :)

Ik geloof dat de volgorde van eerst Gods Liefde tonen en dan het onderwijs geven heel wijs is. Als mensen Gods werk herkennen, willen ze ook graag Zijn onderwijs ontvangen. 

Bij Jezus zag je ook dat niet iedereen die Hij genas werkelijk bij Jezus weer voor het onderwijs terug kwam. Eens genas hij vele melaatsen die allemaal blij op weg gingen. Slechts één man kwam bij Jezus terug en hij was nog een Samaritaan ook. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Gaitema:

Iedereen wordt geoordeeld op werken en wie het levende geloof in Jezus heeft, wordt gered. Er zijn er die tot een levend geloof in Jezus komen. 

Wat bedoel je daar precies mee? Op welke "werken" worden we geoordeeld? Ben je met me eens dat de mens uit zichzelf niks goeds kan doen? Ben je met me eens dat we zonder Christus niks zijn?

Link naar bericht
Deel via andere websites
20 minuten geleden zei WdG:

Wat bedoel je daar precies mee? Op welke "werken" worden we geoordeeld? Ben je met me eens dat de mens uit zichzelf niks goeds kan doen? Ben je met me eens dat we zonder Christus niks zijn?

Ja, ik zie het als 1 geheel. God kijkt ook positief. Hij kijkt niet meer naar wat we fout doen, maar naar wat we in Hem aan vruchten uitdragen. Wat de gelovigen betreft. De Heilige Geest zal ons echter ook op onze zwakheden wijzen, om dat bij God te brengen en ook daarin genezing te ontvangen. 

Ik zit ook een beetje met het schapen en bokken oordeel in mijn hoofd. De ene groep wordt puur op de vruchten gewezen en krijgt het eeuwige leven en de andere groep wordt puur op hun falen afgewezen. Het wordt heel zwart wit neer gezet. Ik geloof dat de ene groep ook vanuit genade alleen de vruchten bekeken wordt, terwijl de anderen die in satans macht zijn naar hun duistere werken beoordeeld worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
40 minuten geleden zei Gaitema:

De ene groep wordt puur op de vruchten gewezen en krijgt het eeuwige leven en de andere groep wordt puur op hun falen afgewezen. Het wordt heel zwart wit neer gezet. Ik geloof dat de ene groep ook vanuit genade alleen de vruchten bekeken wordt, terwijl de anderen die in satans macht zijn naar hun duistere werken beoordeeld worden.

Ik denk dat het verstandig is om onderscheid te maken tussen zaligheid (toegang tot de eeuwige hemelse heerlijkheid) en vruchten. Door wedergeboorte wordt je zalig, hier hoef je niks voor te doen dan te geloven in het werk van Jezus welke is het fundament. Echter in de hemel is er ook sprake van loon naar werken (vruchten), afhankelijk van hoe men bouwt op dit fundament dus. De een zal meer beloond worden dan de ander.

Want niemand kan een ander fondament leggen, dan hetgeen gelegd is, hetwelk is Jezus Christus. En indien iemand op dit fondament bouwt: goud, zilver, kostelijke stenen, hout, hooi, stoppelen; Eens iegelijks werk zal openbaar worden; want de dag zal het verklaren, dewijl het door vuur ontdekt wordt; en hoedanig eens iegelijks werk is, zal het vuur beproeven. Zo iemands werk blijft, dat hij daarop gebouwd heeft, die zal loon ontvangen. Zo iemands werk zal verbrand worden, die zal schade lijden; maar zelf zal hij behouden worden, doch alzo als door vuur. (1Kor.3:11-15)

Zo ook zal er sprake zijn van gradaties van straf in de hel. Al naar gelang je opstelling op aarde. Hoewel ik niet denk dat de lichtst gestrafte een pretje zal beleven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Gaitema:

Ik zit ook een beetje met het schapen en bokken oordeel in mijn hoofd. De ene groep wordt puur op de vruchten gewezen en krijgt het eeuwige leven en de andere groep wordt puur op hun falen afgewezen. Het wordt heel zwart wit neer gezet. Ik geloof dat de ene groep ook vanuit genade alleen de vruchten bekeken wordt, terwijl de anderen die in satans macht zijn naar hun duistere werken beoordeeld worden.

Het gaat om WIE we IN Christus zijn! De schapen zijn de rechtvaardigen. Waarom is iemand rechtvaardig? Omdat hij of zij Christus aangenomen heeft als Verlosser. De vrucht komt dan tot ontwikkeling. De bokken zijn letterlijk de vervloekten, zoals in het betreffende Bijbelgedeelte staat. Ze wijzen Jezus af. En, zelfs als ze in het natuurlijke heel veel goeds gedaan hebben, dan zullen ze het nog niet redden. Eigenlijk is het wet versus genade. Wil je op basis van eigen inzet rechtvaardig worden? Dan mag je NIKS fout doen. Sommige bokken doen veel goed, maar, ieder mens (dus ook iedere bok) maakt fouten. Wanneer iemand Jezus afwijst, dan is die fout dus niet onder het bloed gedekt. Daarom zijn de bokken niet rechtvaardig. Onder de schapen zijn mensen die minder goede werken doen dan sommige bokken. Toch zijn ze rechtvaardig, omdat ze niet uitgaan van eigen kunnen, maar van het perfecte werk van Jezus Christus.

Het gaat dus niet om wat wij doen of niet doen, het gaat om wat Hij gedaan heeft. Als we dat begrijpen en aannemen, dan zijn we Gods gerechtigheid in Christus. Dan behoren we tot Zijn schapen. Dan gaan we de vrucht van de Geest tonen, niet uit onszelf, maar uit Hem!

Daarom voert het humanisme tot niks, hoe goed het vaak ook bedoeld is.

Link naar bericht
Deel via andere websites
47 minuten geleden zei WdG:

Het gaat om WIE we IN Christus zijn! De schapen zijn de rechtvaardigen. Waarom is iemand rechtvaardig? Omdat hij of zij Christus aangenomen heeft als Verlosser. De vrucht komt dan tot ontwikkeling. De bokken zijn letterlijk de vervloekten, zoals in het betreffende Bijbelgedeelte staat. Ze wijzen Jezus af. En, zelfs als ze in het natuurlijke heel veel goeds gedaan hebben, dan zullen ze het nog niet redden. Eigenlijk is het wet versus genade. Wil je op basis van eigen inzet rechtvaardig worden? Dan mag je NIKS fout doen. Sommige bokken doen veel goed, maar, ieder mens (dus ook iedere bok) maakt fouten. Wanneer iemand Jezus afwijst, dan is die fout dus niet onder het bloed gedekt. Daarom zijn de bokken niet rechtvaardig. Onder de schapen zijn mensen die minder goede werken doen dan sommige bokken. Toch zijn ze rechtvaardig, omdat ze niet uitgaan van eigen kunnen, maar van het perfecte werk van Jezus Christus.

Het gaat dus niet om wat wij doen of niet doen, het gaat om wat Hij gedaan heeft. Als we dat begrijpen en aannemen, dan zijn we Gods gerechtigheid in Christus. Dan behoren we tot Zijn schapen. Dan gaan we de vrucht van de Geest tonen, niet uit onszelf, maar uit Hem!

Daarom voert het humanisme tot niks, hoe goed het vaak ook bedoeld is.

Ik denk dat ik het hier wel mee eens ben :)

1 uur geleden zei Kaasjeskruid:

Ik denk dat het verstandig is om onderscheid te maken tussen zaligheid (toegang tot de eeuwige hemelse heerlijkheid) en vruchten. Door wedergeboorte wordt je zalig, hier hoef je niks voor te doen dan te geloven in het werk van Jezus welke is het fundament. Echter in de hemel is er ook sprake van loon naar werken (vruchten), afhankelijk van hoe men bouwt op dit fundament dus. De een zal meer beloond worden dan de ander.

Want niemand kan een ander fondament leggen, dan hetgeen gelegd is, hetwelk is Jezus Christus. En indien iemand op dit fondament bouwt: goud, zilver, kostelijke stenen, hout, hooi, stoppelen; Eens iegelijks werk zal openbaar worden; want de dag zal het verklaren, dewijl het door vuur ontdekt wordt; en hoedanig eens iegelijks werk is, zal het vuur beproeven. Zo iemands werk blijft, dat hij daarop gebouwd heeft, die zal loon ontvangen. Zo iemands werk zal verbrand worden, die zal schade lijden; maar zelf zal hij behouden worden, doch alzo als door vuur. (1Kor.3:11-15)

Zo ook zal er sprake zijn van gradaties van straf in de hel. Al naar gelang je opstelling op aarde. Hoewel ik niet denk dat de lichtst gestrafte een pretje zal beleven.

Ook mee eens ;)

Link naar bericht
Deel via andere websites

JEZUS NAM JOUW PLAATS IN, ZODAT JIJ ZIJN PLAATS KAN INNEMEN! HIJ is geslagen, ZIJN striemen zijn onze genezing geworden. HIJ is gestraft, zodat wij niet meer gestraft worden, mits we de Gave van Gerechtigheid accepteren.


Mattheüs 27 
Ongeveer op het negende uur riep Jezus met een luide stem: Eli, Eli, lama sabachtani? Dat betekent: Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?

Wist je dat Jezus aan het kruis voor de eerste keer tot God sprak als "God"? Hij had zijn Vader altijd als "Vader" toegesproken, maar aan het kruis van Golgotha noemde Hij zijn Vader "God". Jezus verloor de Vader-Zoon relatie toen Hij jou vertegenwoordigde en Hij jouw zonden aan het kruis droeg zodat jij vandaag God "Abba! Vader" kunt noemen, zoals we in Romeinen 8 kunnen lezen: 

Want u hebt niet de Geest van slavernij ontvangen, die opnieuw tot angst leidt, maar u hebt de Geest van aanneming tot kinderen ontvangen, door Wie wij roepen: Abba, Vader! 

Door het perfecte werk van Jezus mogen wij een liefdevolle relatie hebben met onze Hemelse Vader! Jezus werd door God verlaten. Zijn wereld werd zeer donker, waardoor God in jouw donkerste uren de woorden uit Hebreeën 13 tegen je zal spreken: 

Ik zal u beslist niet loslaten en Ik zal u beslist niet verlaten.

Toen Jezus God het meest nodig had, keerde God Hem de rug toe. God moest Zijn Zoon de rug toekeren, omdat God te heilig is om alle zonden te aanschouwen, die in het lichaam van Zijn Zoon aanwezig waren, jouw en mijn zonden. En omdat God Jezus de rug toekeerde, zal Hij jou nooit de rug toekeren. In plaats daarvan zal je Gods rijke zegeningen overvloedig ontvangen! 

Aan het kruis genoot Jezus geen Goddelijke bescherming, waardoor jij deze bescherming dagelijks kunt hebben! En omdat Jezus jouw zonden droeg, nam Hij jouw vervloeking op Zich, zodat jij, als je Zijn gave van gerechtigheid accepteert en aanneemt, uitsluitend zegeningen van God ontvangt! God oordeelt je niet meer! Jezus ontving Gods volledige toorn in Zijn lichaam voor al jouw zonden. Alle woede en veroordeling van God vielen op Jezus, zodat jij niet meer geoordeeld wordt! God is dus niet kwaad op jou, of teleurgesteld in jou. Het lichaam van Jezus heeft alles gedragen - jouw zonden, vloeken en Gods toorn en veroordeling. God bestaat! Geniet van het leven, verwachtende Gods Liefde, Goedheid en Zijn rijke zegeningen, en niet Zijn oordeel. 

Heb je Christus nog niet aanvaard als Verlosser? Heb je de gratis gift van gerechtigheid nog niet ontvangen, maar wil je het wel? Bid dan bijvoorbeeld onderstaand gebed: 

Hemelse Vader, ik kom tot U in de Naam van Jezus Christus, en vraag U om vergeving van al mijn zonden. Ik heb spijt van mijn zonden. Wees mij genadig! Ik open mijn hart voor U! Kom in mijn hart en reinig mijn hart van alle zonden. Ik geloof in de waarheid dat Uw bloed mij reinigt van al mijn zonden. Ik geloof het en ik dank U ervoor! Dank U voor de vergeving van al mijn zonden. AMEN. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid