Spring naar bijdragen

schepping vs evolutie deel 4633


Aanbevolen berichten

5 minuten geleden zei Mullog:

Ach, tegenwoordig komen veel van jouw onderbouwingen van Twitter. Ook niet veel meer dan oneliners. 

Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik het laatste jaar al helemaal niet meer weet waar dit forum over gaat. Ik vraag mij af of er nog iemand is die het weet.

Het zijn meestal films die ik post en laatst een poll. 

Ik had het niet over het forum. U inlezen over coronavccins en de ET. Je doet alsof je kaaskenner bent terwijl ge er geen kaas van at ?

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 1,9k
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Niet elk gesprek hoeft gevoerd te worden. Een discussie is alleen mogelijk wanneer iets van het onderwerp bekend is bij elk van de partijen en een afspraak gemaakt kan worden over de betekenis van beg

Vermeend bewijs dus. Het probleem met de wetenschap zit em niet in de ratio, maar in de emotie. Conformistisch van aard als de mens is, zwicht ze voor de druk van de meerderheid. En de populaire opini

Welke kennis en welke wijsheid is door het christendom vernietigd? Specificeer dit alsjeblieft zodat ik het ook kan volgen. Anders blijft het allemaal zo vaag. 

Posted Images

  • 4 weeks later...
Op 14-10-2017 om 20:05 zei Thinkfree:

Klopt, ook niet over het niet bestaan van God het laat ons vrij in welke kant we kiezen, op basis van bewijzen naar mijn mening wijzen die zeer sterk naar een ontwerper.

Tot op zekere hoogte maken alle theorieën over mythologie gebruik van vergelijking, maar onderzoekers op het gebied van mythologie kunnen ruwweg worden verdeeld in wetenschappers die de nadruk leggen op de verschillen en wetenschappers die de nadruk leggen op overeenkomsten. De eersten vinden overeenkomsten vaak vaag en oppervlakkig.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 2-9-2020 om 21:46 zei Modestus:

Ik suggereer iedereen om deze preek te beluisteren. Hij duurt een uur, maar is wel moeite waard. 

Ik ben na 16 minuten afgehaakt. Toen de goeie man zei, "...er is geen bewijs, er is geen video van...". Verder verklaard hij nogal wat onzin in die 16 minuten. Zo wordt de draairichting van sterrenstelsels bepaald door de massa van het stelsel en het dichtsbijzijnde filament en verandert de draairichting naar haaks op het filament als de massa door botsingen tussen sterrenstelsels toeneemt. De draairichting van de big bang is onbepaald.

Hij zegt dat er nog geen stervorming is waargenomen. Als je verwacht dat je daar een videootje van kunt maken dan zou je dat kunnen stellen. Maar het tempo van stervorming is afhankelijk van de massa van de wolk en duurt, als het snel gaat, nog altijd enkele honderdduizenden jaren. Dat wordt dus een lange video. Als je dan ook niet weet dat het heelal nogal groot is en er dus veel te zien is, waaronder allerlei protosterren in allerlei stadia van ster- en planeetvorming, dan heb je het niet helemaal begrepen. Zeker als je de opmerking plaatst dat als je een spuitbusje opent het gas ontsnapt en dat vergelijkt met het gedrag van een moleculaire wolk. Heeft hij de lagere school wel afgemaakt?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik ben na 6 minuten gestopt. De beweringen die hij doet zijn veelgebruikte herhalingen waarmee voortdurende de plank wordt mis geslagen.
Zijn uitgangspunt god VS. big bang klopt al niet. Er zijn duizenden goden op deze wereld en hij pakt er daar eentje uit,  die hij tegenover de wetenschap plaatst. Dat is niet eerlijk ten opzichte van die andere goden. 

Aan het begin wordt de kennelijk onvermijdelijke atheïst opgevoerd die christen wordt. In dit geval een onderzoeker die naar het heelal kijkt en denkt 'hier moet wel een ontwerp achter zitten'. Hartstikke mooi, maar dan ben je niet gestart als atheïst. Ongeveer net zo geloofwaardig als de christen die atheïst wordt omdat hij zich bij het lezen van de Bijbel bedenkt dat je niet over water kunt lopen.

Vervolgens wordt gesteld dat niemand heeft bewezen dat God niet bestaat. Dat klopt. En geldt trouwens voor elke andere denkbare god. Dat ligt voornamelijk aan heet gegeven dat als je gaat kijken naar de eigenschappen die gelovigen aan hun god geven, de wetenschap daar niets mee kan. Bewijs maar eens dat er geen buiten tijd en materie staande rose olifant in mijn wc zit.   

En toen Philip Spoelstra op 5:58 stelde "Jongens, er is niets bewezen" , dacht ik: "Dat durf je op je eigen God niet te te passen" en heb ik de video weg geklikt.

Het is erg raar dat zo'n video wordt geplaatst met het idee om anderen te overtuigen. Bij mij komt het bijna over als een belediging om me te vragen naar zulke kinderlijke onzin te laten kijken.

 

bewerkt door Dat beloof ik
Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 2-9-2020 om 21:46 zei Modestus:

Ik suggereer iedereen om deze preek te beluisteren. Hij duurt een uur, maar is wel moeite waard. 

En last but not least.
Als je een punt wil maken, doe dat dan en leg uit wat wil zeggen.
Verwijs niet naar een video van een uur waarbij je anderen maar laat raden naar wat je er eigenlijk mee wil zeggen.

Kennelijk besef je niet dat verreweg de meeste mensen bij dit gehak, gestuntel, 'uh'-zeggen en waardeloze argumenten, het gewoon niet op kunnen brengen om langer dan een paar minuten te kijken.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid