Spring naar bijdragen

Is Jezus ooit weggeweest? (Axis-Mundi)


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 496
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Daarvoor is het soms ook beter om je andere wang toe te draaien. @Gaitema Je mag het woord van God altijd verkondigen, maar nooit opdringen. Ik kan begrijpen dat je het moeilijk vind als mensen geïr

Ha ha ha, zo is het! Ik haal als deze dood is (en begraven daar waar hij het liefste rondrent), weer een ander uit het asiel. Honden genoeg daar die een baasje nodig hebben.

Absurd dat men niet luisteren wil inderdaad.

Posted Images

13 minuten geleden zei Gaitema:

Ik heb niemand mijn overtuiging opgedrongen, maar ik was verplicht Mohammed als ware profeet te zien en ik mocht niet geloven dat met de wederkomst van Jezus de wereld vergaat, zoals ik in de bijbel lees. Ik mocht geen bijna dood ervaring delen. Ik mocht op een gegeven moment steeds minder van TTC. Hij werd overal geïrriteerd over en verdraaide voortdurend mijn woorden en negeerde mijn overtuiging, als ik iets wat hij verkeerd en onder een hoop kabaal bracht recht zette. Met zulke mensen moet ik met de therapeut niet meer omgaan. die moet ik mijden. Ik ga nu dus echt stoppen en heb geen zin nu verder vandaag bezig te zijn met mijn besluiten te verdedigen. Zoals hij zich opstelde de afgelopen week, heb ik mij echt ernstig in mijn vrijheid beperkt gevoeld mijn geloofsovertuiging nog te kunnen delen. Voor TTC is het gewoon zo dat hij niets wil horen over een radicale overtuiging dat het christendom boven andere religies staat. Daar wordt hij woest over. Hij is de gene die mij zijn visie opdringt. Niet andersom. Ik weet al lang dat hij niet werkelijk geloofd dat Jezus uit de dood is opgestaan en werkelijk zal terug keren. Hij geloofd dat God de God van alle religies is en dat de Islam net zo veel waard is als het christendom. Nou, ik zie dat dus radicaal anders, en dat mag van hem niet gezegd worden. Dat is de waarheid en niet anders! Als jullie dat niet geloven, kijk de bijdragen maar terug. Overal waar ik mijn overtuiging met hem deel de afgelopen dagen, zit hij op mij genadeloos in te hakken. 

Als jullie mij wensen de schuld te geven. Ik vind het best. Ik ben toch weg! Ik ben er helemaal klaar mee. Ik heb in hem gezien hoe als je de waarheid van Jezus Christus bent, satan direct klaar staat om het onder uit te halen. Als je maar doet dat Jezus slechts "een" weg is, dan is hij heel mee gaand. Als je maar niet zegt dat de wereld zal vergaan, dan ben je zijn grote vriend. Anders wordt hij boos. 

Mee eens. Alleen bestaat het forum uit meer dan de bijdragen van TTC.  Maar ik ben zelf hooggevoelig en heb gewerkt met mensen met een  ASS, zoals pddnos. Ik ken het probleem van overprikkeling en de schade die dat teweeg kan brengen. Iemand met een ASS heeft moeite met affectregulatie. Als het je niet lukt om jezelf af te schermen en de prikkeling op een laag pitje te zetten, dan kan het goed zijn om een tijd helemaal te breken ergens mee.  Zeker als je geloof aangevallen en door  manipulatieve vragen wordt ondermijnd. Er valt niets te ondermijnen, je staat op de Rots. Maar als je door overprikkeling wordt overmand, dan kruipt dit wel onder je huid. En als je dan een ASS hebt, dan kan dat veel grotere gevolgen hebben dan zonder. Als je gesprekspartner je geen ruimte laat en geen rekening met je houdt, dan kan het een gezonde behoudende keuze zijn om afstand te nemen.  Ik hoop dat we je later wel terug zullen zien.  Liever eerder dan later, maar jouw welzijn en dat van je gezin is het belangrijkste.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Dolce Vita:

Mee eens. Alleen bestaat het forum uit meer dan de bijdragen van TTC.  Maar ik ben zelf hooggevoelig en heb gewerkt met mensen met een  ASS, zoals pddnos. Ik ken het probleem van overprikkeling en de schade die dat teweeg kan brengen.  Als het je niet lukt om jezelf af te schermen en de prikkeling op een laag pitje te zetten, dan kan het goed zijn om een tijd helemaal te breken ergens mee.  Zeker als je geloof aangevallen en door zeer manipulatieve vragen wordt ondermijnd. Er valt niets te ondermijnen, je staat op de Rots. Maar als je door overprikkeling wordt overmand, dan kruipt dit wel onder je huid. En als je dan een ASS hebt, dan kan dat veel grotere gevolgen hebben dan zonder. Als je gesprekspartner je geen ruimte laat en geen rekening met je houdt, dan kan het een gezonde behoudende keuze zijn om afstand te nemen.  Ik hoop dat we je later wel terug zullen zien.  Liever eerder dan later, maar jouw welzijn en dat van je gezin is het belangrijkste.

Dank je voor jouw begrip en steun :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Gaitema:

Dank je voor jouw begrip en steun :)

Jij ook bedankt voor wie jij bent. Ook wij hebben soms gebotst, maar ook jij hebt een belangrijke onmisbare rol gespeeld in mijn geloofsopbouw, en zo, dat ik het kerkelijk christendom ging waarderen.  Het maakt me helemaal niet uit als je soms even boos bent.  Zonder jouw inbreng was ik niet zo snel en gemakkelijk "de kerk" gaan waarderen. Wat er ook gebeuren mag, daar blijf ik je eeuwig dankbaar voor.*:}

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
5 minuten geleden zei Dolce Vita:

 Maar ik ben zelf hooggevoelig..... Ik ken het probleem van overprikkeling en de schade die dat teweeg kan brengen. Iemand met een ASS heeft moeite met affectregulatie. Als het je niet lukt om jezelf af te schermen en de prikkeling op een laag pitje te zetten, dan kan het goed zijn om een tijd helemaal te breken ergens mee.  Zeker als je geloof aangevallen en door  manipulatieve vragen wordt ondermijnd.

Gaitema houdt je dus een spiegel voor..........je bent zelf ook duidelijk overprikkeld. En het brengt niet alleen jou schade toe, maar je tracht ook anderen schade toe te brengen. Het verklaart je woede-aanvallen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
7 minuten geleden zei HJW:

Gaitema houdt je dus een spiegel voor..........je bent zelf ook duidelijk overprikkeld. En het brengt niet alleen jou schade toe, maar je tracht ook anderen schade toe te brengen. Het verklaart je woede-aanvallen.

Nee hoor, geenszins. Ik ken mijzef buitengewoon goed en heb geen stoornis in de affectregulatie, wat bij autisme wel het geval is.  Allemaal projectie hierboven en smaad.  Maar ik ken jouw wegen inmiddels. Ik antwoord jou als dat mij uitkomt, en verder negeer ik je negativiteit.  Je bent een van de weinigen in wie ik mij volledig vergist heb.   En ook dat vind ik niet erg, want in mijn leven ligt alles in de handen van mijn Heer. Het is altijd ergens goed voor geweest. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 minuten geleden zei Dolce Vita:

Nee hoor, geenszins. Ik ken mijzef buitengewoon goed en heb geen stoornis in de affectregulatie, wat bij autisme wel het geval is.  Allemaal projectie hierboven en smaad.  Maar ik ken jouw wegen inmiddels. Ik antwoord jou als dat mij uitkomt, en verder negeer ik je negativiteit.  Je bent een van de weinigen in wie ik mij volledig vergist heb.

Ah.....projectie....dat was al weer een poosje geleden.

6 minuten geleden zei Dolce Vita:

Het is altijd ergens goed voor geweest.

Dan is er ook geen reden om telkens zo boos te worden........Leg het in de handen van de Heer, veel beter dan elke keer uit de bocht vliegen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Gaitema:

Ik heb niemand mijn overtuiging opgedrongen, maar ik was verplicht Mohammed als ware profeet te zien en ik mocht niet geloven dat met de wederkomst van Jezus de wereld vergaat, zoals ik in de bijbel lees. Ik mocht geen bijna dood ervaring delen. Ik mocht op een gegeven moment steeds minder van TTC. Hij werd overal geïrriteerd over en verdraaide voortdurend mijn woorden en negeerde mijn overtuiging, als ik iets wat hij verkeerd en onder een hoop kabaal bracht recht zette. Met zulke mensen moet ik met de therapeut niet meer omgaan. Die moet ik mijden, omdat ik dit naast mijn therapie er niet bij kan hebben. Ik zit immers niet voor niks in therapie! Ik ga nu dus echt stoppen en heb geen zin nu verder vandaag bezig te zijn met mijn besluiten te verdedigen. Zoals hij zich opstelde de afgelopen week, heb ik mij echt ernstig in mijn vrijheid beperkt gevoeld mijn geloofsovertuiging nog te kunnen delen. Voor TTC is het gewoon zo dat hij niets wil horen over een radicale overtuiging dat het christendom boven andere religies staat. Daar wordt hij woest over. Hij is de gene die mij zijn visie opdringt. Niet andersom. Ik weet al lang dat hij niet werkelijk geloofd dat Jezus uit de dood is opgestaan en werkelijk zal terug keren. Hij geloofd dat God de God van alle religies is en dat de Islam net zo veel waard is als het christendom. Nou, ik zie dat dus radicaal anders, en dat mag van hem niet gezegd worden. Dat is de waarheid en niet anders! Als jullie dat niet geloven, kijk de bijdragen maar terug. Overal waar ik mijn overtuiging met hem deel de afgelopen dagen, zit hij op mij genadeloos in te hakken. Als jullie mij wensen de schuld te geven. Ik vind het best. Ik ben toch weg! Ik ben er helemaal klaar mee. Ik heb in hem gezien hoe als je de waarheid van Jezus Christus brengt, satan direct klaar staat om het onder uit te halen. Als je maar doet alsof Jezus slechts "een" weg is, dan is hij heel meegaand. Als je maar niet zegt dat de wereld zal vergaan, dan ben je zijn grote vriend. Anders wordt hij boos. 

Over de axis-mundi, over opgaan en neerdalen, verderf, verzoening en herstel.

Hoogtepunt

Voor de gemeente op aarde is Jezus’ wederkomst een hoogtepunt in haar ontwikkeling. Het proces van de eerste opstanding wordt voltooid (Op.20:6). De verheerlijking wordt een feit (Fil.3:21, Col.3:4, 1Pe.5:4). De vereniging met Christus komt tot stand (2Th.2:1). Jezus verschijnt met ‘de wolken’ (Op.1:7): met zijn hemelse gemeente van ontslapenen (zie BS 33/6,9). Ook zij krijgen deel aan Gods heerlijkheid. Jezus’ wederkomst brengt al de zijnen bijeen: er ontstaat één verheerlijkte gemeente in hemel en op aarde. Zij mag naast Christus plaatsnemen op de troon (Op.20:4). Om met Hem als koning te heersen (vs.6). Het duizendjarig vrederijk begint: de tijd van de wederoprichting aller dingen, de tijd waarin alles wordt hersteld (Hand.3:21 NBG/NBV). In de komende bijbelstudies werken we het bovenstaande verder uit.

Dieptepunt

Voor de antichrist en de zijnen is de wederkomst van Jezus een dieptepunt. Zij krijgen deel aan het verderf. Zeven schalen van gramschap treffen de antichristelijke gemeente (Op.16). In de slag van Harmagedon - hun laatste strijd tegen Jezus Christus en zijn verheerlijkte gemeente - gaan zij ten onder. Hún einde is de poel des vuurs, die van zwavel brandt (Op.19:20). Ook dit werken we in de komende bijbelstudies verder uit. (bron)

Link naar bericht
Deel via andere websites
21 minuten geleden zei TTC:

Over de axis-mundi, over opgaan en neerdalen, verderf, verzoening en herstel.

Hoogtepunt

Voor de gemeente op aarde is Jezus’ wederkomst een hoogtepunt in haar ontwikkeling. Het proces van de eerste opstanding wordt voltooid (Op.20:6). De verheerlijking wordt een feit (Fil.3:21, Col.3:4, 1Pe.5:4). De vereniging met Christus komt tot stand (2Th.2:1). Jezus verschijnt met ‘de wolken’ (Op.1:7): met zijn hemelse gemeente van ontslapenen (zie BS 33/6,9). Ook zij krijgen deel aan Gods heerlijkheid. Jezus’ wederkomst brengt al de zijnen bijeen: er ontstaat één verheerlijkte gemeente in hemel en op aarde. Zij mag naast Christus plaatsnemen op de troon (Op.20:4). Om met Hem als koning te heersen (vs.6). Het duizendjarig vrederijk begint: de tijd van de wederoprichting aller dingen, de tijd waarin alles wordt hersteld (Hand.3:21 NBG/NBV). In de komende bijbelstudies werken we het bovenstaande verder uit.

Dieptepunt

Voor de antichrist en de zijnen is de wederkomst van Jezus een dieptepunt. Zij krijgen deel aan het verderf. Zeven schalen van gramschap treffen de antichristelijke gemeente (Op.16). In de slag van Harmagedon - hun laatste strijd tegen Jezus Christus en zijn verheerlijkte gemeente - gaan zij ten onder. Hún einde is de poel des vuurs, die van zwavel brandt (Op.19:20). Ook dit werken we in de komende bijbelstudies verder uit. (bron)

Ja, daar doelde ik op inderdaad. Ik zal allicht lezen, maar houdt het advies van de therapeut aan. Succes..

1 uur geleden zei Dolce Vita:

Jij ook bedankt voor wie jij bent. Ook wij hebben soms gebotst, maar ook jij hebt een belangrijke onmisbare rol gespeeld in mijn geloofsopbouw, en zo, dat ik het kerkelijk christendom ging waarderen.  Het maakt me helemaal niet uit als je soms even boos bent.  Zonder jouw inbreng was ik niet zo snel en gemakkelijk "de kerk" gaan waarderen. Wat er ook gebeuren mag, daar blijf ik je eeuwig dankbaar voor.*:}

 

 

 

 

 

 

 

 

Wauw! Dat is een mooi compliment :) Dank je. Ik dacht wel eens, waar doe ik het allemaal voor..  Aan Jezus alle eer. Hij is de Heer van Zijn gemeente en brengt ze bij een.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei Gaitema:

Ja, daar doelde ik op inderdaad. Ik zal allicht lezen, maar houdt het advies van de therapeut aan. Succes..

Veel mensen zijn al lang bezig met die verzoening en herstel, vraag gerust aan je therapeut waarom je al dat nobele werk steeds wil kapot slaan. Het antwoord ligt voor de hand maar laat dat een verrassing voor je zijn, succes.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei TTC:

Veel mensen zijn al lang bezig met die verzoening en herstel, vraag gerust aan je therapeut waarom je al dat nobele werk steeds wil kapot slaan. Het antwoord ligt voor de hand maar laat dat een verrassing voor je zijn, succes.

Ik sla niks kapot. Dat heb ik jou 100 keer gezegd. Jij accepteerd mijn geloof niet. Daarom ga ik hier weg. Ik herzie mijn woorden. Ik ga niks meer van je lezen :*

Link naar bericht
Deel via andere websites
33 minuten geleden zei Gaitema:

Ik sla niks kapot. Dat heb ik jou 100 keer gezegd. Jij accepteerd mijn geloof niet. Daarom ga ik hier weg. Ik herzie mijn woorden. Ik ga niks meer van je lezen :*

Gebruik gewoon de negeerknop. Die valse beschuldigingen zijn in werkelijkheid helemaal niets. Het zijn virtuele letters op een virtueel papier. Gebakken lucht. Om het in de woorden van een andere geliefde broeder te zeggen: Als een echte Militia Christi weet je dat de eeuwige overwinning aan jou is op weg naar het echte Eeuwig Vaderland .
CHRISTUS VINCIT CHRISTUS REGNAT CHRISTUS IMPERAT.    

 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei Gaitema:

Ik sla niks kapot. Dat heb ik jou 100 keer gezegd. Jij accepteerd mijn geloof niet. Daarom ga ik hier weg. Ik herzie mijn woorden. Ik ga niks meer van je lezen :*

Volgens jouw geloof gaat de wereld letterlijk kapot als Jezus terugkomt, blijkbaar heb je een nieuw soort christendom verzonnen maar dat volledig terzijde en betekenisloos voor je. Ik zou zeggen, dikke proficiat!!!  Het is werkelijk een meerwaarde om het deficit van het christendom beter te kunnen begrijpen en gelukkig zijn er ook christenen die een en ander nog wel ernstig nemen, factum stultus cognosit.  :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Dolce Vita:

Gebruik gewoon de negeerknop. Die valse beschuldigingen zijn in werkelijkheid helemaal niets. Het zijn virtuele letters op een virtueel papier. Gebakken lucht. Om het in de woorden van een andere geliefde broeder te zeggen: Als een echte Militia Christi weet je dat de eeuwige overwinning aan jou is op weg naar het echte Eeuwig Vaderland .CHRISTUS VINCIT CHRISTUS REGNAT CHRISTUS IMPERAT.  

Gaitema zou beter wat aandacht besteden aan z'n gezin, straks zijn wij weer de schuldigen. Of zijn z'n vrouw en kind ook virtueel misschien?

Link naar bericht
Deel via andere websites

Dat is de ware profetie van God: dat deze wereld niet te redden is. Jezus is onze enige hoop.

De geest van de  antichrist zegt: doe met mij mee. Wij gaan de wereld redden! 

Ik kan het niet mooier maken, wel gemakkelijker: "volg Jezus. Ga de weg, de waarheid en het leven in de Liefde en Geloof van Jezus Christus". Niet de weg van het verloren gaan, maar de weg van het behoud.

Zo duivel: wat ga jij tegen het leger van God beginnen? Het zal jou verslaat en overwinnen! 

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
36 minuten geleden zei Gaitema:

Wat ik geloof over het vergaan van de wereld is bij gereformeerden gewoon. Ik heb het met de bijbel laten zien. Jij respecteerd dat niet.  Dat is de ware profetie van God: dat deze wereld niet te redden is. Jezus is onze enige hoop. De geest van de  antichrist zegt: doe met mij mee. Wij gaan de wereld redden!  Ik kan het niet mooier maken, wel gemakkelijker: "volg Jezus. Ga de weg, de waarheid en het leven in de Liefde en Geloof van Jezus Christus" niet de weg van het verloren gaan, maar de weg van het behoud.

De weg van het behoud zegt dat je nu beter wat meer aandacht kan hebben voor vrouw en kind, de geest is verdorven. Onderhand zie je overal Satan, achter elke hoek en straatsteen om dan te zeggen dat je niets hebt met paranoia? We hopen oprecht dat de therapeut van dienst je nog kan helpen, of werkt die misschien ook in dienst van Satan misschien? En dat alles zou dan nog iets te maken moeten hebben met religie? Enkel medelijden staat hier gepast.

36 minuten geleden zei Gaitema:

Zo duivel: wat ga jij tegen het leger van God beginnen? Het zal jou verslaat en overwinnen! 

Werk je per toeval bij de kolderbrigade? :)

Link naar bericht
Deel via andere websites
32 minuten geleden zei Kaasjeskruid:

Ja man, religie is dood. Een levende relatie met de levende God, dat is wat belangrijk is.

Jezus staat boven elke religie, samen met de kinderen van God. De grootste familie van de wereld :)

De Heer der heerscharen. De God der goden. Koning der koningen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Gaitema:

De grootste familie van de wereld :)

Tja, het is maar hoe je dat bekijkt. Aangezien het merendeel van de mensen de enge poort niet weten te vinden, zal de grootte van die familie daar ook wel naar zijn. Echter zoals met de dagen van Israël: grote volken zullen verslagen worden.

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei Gaitema:

Ik heb geen religie, maar een relatie 

Welke functie bekleed je in het leger? Wie zou je eerst willen vernietigen?

5 uur geleden zei Gaitema:

Ik bedacht het maar zo: zij zijn verdeeld. Wij zijn één. 

Verdeelde eenheid is altijd interessant om diepgaander te exploreren, wie zijn zij?

5 uur geleden zei Kaasjeskruid:

Tja, het is maar hoe je dat bekijkt. Aangezien het merendeel van de mensen de enge poort niet weten te vinden, zal de grootte van die familie daar ook wel naar zijn. Echter zoals met de dagen van Israël: grote volken zullen verslagen worden.

Bestaat er ook een rangorde?

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op ‎19‎-‎10‎-‎2017 om 11:17 zei Dolce Vita:

Mee eens. Alleen bestaat het forum uit meer dan de bijdragen van TTC.  Maar ik ben zelf hooggevoelig en heb gewerkt met mensen met een  ASS, zoals pddnos. Ik ken het probleem van overprikkeling en de schade die dat teweeg kan brengen. Iemand met een ASS heeft moeite met affectregulatie. Als het je niet lukt om jezelf af te schermen en de prikkeling op een laag pitje te zetten, dan kan het goed zijn om een tijd helemaal te breken ergens mee.  Zeker als je geloof aangevallen en door  manipulatieve vragen wordt ondermijnd. Er valt niets te ondermijnen, je staat op de Rots. Maar als je door overprikkeling wordt overmand, dan kruipt dit wel onder je huid. En als je dan een ASS hebt, dan kan dat veel grotere gevolgen hebben dan zonder. Als je gesprekspartner je geen ruimte laat en geen rekening met je houdt, dan kan het een gezonde behoudende keuze zijn om afstand te nemen.  Ik hoop dat we je later wel terug zullen zien.  Liever eerder dan later, maar jouw welzijn en dat van je gezin is het belangrijkste.

Snappen mensen als jij en Gaitema niet dat ingevette tekst juist enorm hoogmoedig is? Van de andere kant bekeken? Stel dat moslims dit zouden zeggen, of joden of atheïsten of boeddhisten? Zouden jullie dit niet enorm vreemd vinden en hier vragen over stellen? 

Voor de rest vind ik Gaitema behoorlijk aan het huilen, hij mag geen commentaar krijgen van anderen maar zelf veroordeelt hij wel elk ander geval dan het zijne. Zelfs zonder er ook maar een beetje van gelezen te hebben. Enkel en alleen omdat hij gelooft dat Jezus de Waarheid is. Omdat hij het gezegd schijnt te hebben (In Johannes, een boek dat pas in 100 nC geschreven is). Als Mohammed dit gezegd schijnt te hebben, in een boek dat 70 jaar na dato (na de dood van Mohammed dus) geschreven is zou hij dit dan ook geloven?

Volgens mij wil Gaitema wel luisteren naar mensen die hem een veer op de hoed zetten, maar niet als mensen kritisch zijn.. Zo groei je natuurlijk niet door inzicht, of door kennis.

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 22-10-2017 om 00:54 zei Foppe1986:

Snappen mensen als jij en Gaitema niet dat ingevette tekst juist enorm hoogmoedig is? Van de andere kant bekeken? Stel dat moslims dit zouden zeggen, of joden of atheïsten of boeddhisten? Zouden jullie dit niet enorm vreemd vinden en hier vragen over stellen? Voor de rest vind ik Gaitema behoorlijk aan het huilen, hij mag geen commentaar krijgen van anderen maar zelf veroordeelt hij wel elk ander geval dan het zijne. Zelfs zonder er ook maar een beetje van gelezen te hebben. Enkel en alleen omdat hij gelooft dat Jezus de Waarheid is. Omdat hij het gezegd schijnt te hebben (In Johannes, een boek dat pas in 100 nC geschreven is). Als Mohammed dit gezegd schijnt te hebben, in een boek dat 70 jaar na dato (na de dood van Mohammed dus) geschreven is zou hij dit dan ook geloven? Volgens mij wil Gaitema wel luisteren naar mensen die hem een veer op de hoed zetten, maar niet als mensen kritisch zijn.. Zo groei je natuurlijk niet door inzicht, of door kennis.

Ja, het is allemaal wat, eerder om schrik van te krijgen dan dat we er nog iets christelijks in kunnen bespeuren. Maar zo gaat dat meestal wel met mythisch lidmaatschap, Jezus wordt dan als een slagwapen om verruimende inzichten/meningen de grond in te boren. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid