Spring naar bijdragen

Duizend jarige vredesrijk


Aanbevolen berichten

56 minuten geleden zei sjako:

Ik denk dat dat wel mee valt. Als ik mijn mening ventileer dan is dat geen schofferen. Dan moet je niet op een forum willen zitten. Ik vat het op als geen weerwoord er tegen kunnen hebben en dan maar weer op het WTG afgeven. Kom met argumenten dan hou je het ook een beetje vriendelijk hier.

Ik kom constant met argumenten waar je geen weerwoord op geeft, voortdurend doe je aan eisegese en verwacht je dat anderen meegaan in je invullingen omdat je ze als feiten wilt presenteren...

En neen, ik ben niet degene die hier roept: boehoe, zielige ik, ze geven weer af op de WTG...

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • Antwoorden 751
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Liberale protestanten zullen zich min of meer bij de katholieke visie aansluiten, met dien verstande, dat a) het 1000-jarig rijk tot het rijk der verbeelding behoort; en b ) dat er door velen in de vr

Wat meer orthodoxe protestanten zullen dat volgens mij ook doen. Waarbij ze dat 1000-jarig rijk niet naar het rijk der fabelen verwijzen, maar wel zullen zeggen dat dat getal (1000) een symbolische be

In katholiek verstaan wordt, zo had ik begrepen, met het duizendjarig Rijk de Kerk zelf bedoeld. Gods vrede is immers hier volmaakt op aarde door de werkelijke tegenwoordigheid van Christus in het sac

Posted Images

48 minuten geleden zei sjako:

Het gaat om het woord nefesh wat vaak wordt gelezen als het onstoffelijke, de geest, van een mens. Dit vers laat idd zien dat de mens zelf de ziel is en er geen heeft. Dus dit is enkel maar een goede aanvulling.

2. Als een gezalfde van Jehovah zich wend tot spiritisme waar bij wet de doodstraf op staat dan is hij duidelijk het padje kwijt. Blijkbaar kwam dat spiritisme in de omringende volken vaker voor. Die geloofden misschien wel in een onsterfelijke ziel. Daarom waren de Israëlieten beschermd door de Wet. Jehovah weet vanzelfsprekend dat de 'geesten' van overledenen niet konden spreken en dat dit demonen zijn. Vandaar dit verbod. De Israëlieten waren wel vaker eigenwijs zoals je weet. Ze gingen soms andere goden aanbidden. Dus dat Saul in een vlaag van verstandsverbijstering heidense gewoonten ging aanhangen is geen bewijs dat de Israëlieten in geesten geloofden zoals de heidenen dat deden.

3. Buitenlichamelijke uittredingen zijn dingen die je hersenen met je uithalen. Ik heb het artikel toen wel gelezen, maar weet het fijne er niet meer van. Misschien is het nog wel na te Googlen. Maar je moet niet automatisch aannemen dat je geest los van je lichaam komt.

Dat geloven we wel. Lees je m'n bijdragen eigenlijk wel?

1. Zoals ik dus schrijf: nefesj betekent zowel leven als ziel... Het kan dus in verschillende contexten worden gebruikt. Ook in onze taal komen woorden voor met verschillende betekenissen (homoniemen).

2. Zoals ik dus schrijf en hier uitbreid bij je verdere invulling: invulling, eisegese, dat staat niet in de tekst, dat is jouw interpretatie ervan. Het enige wat er in de tekst staat is dat waarzeggerij en het raadplegen van mediums strafbaar was (waarzeggerij werd trouwens geacht echt te bestaan als je het NT leest)

3. Ik hoef dat onderzoek niet te lezen, want alvast wat je hier vertelt is niets nieuws, dat werd al waargenomen tot eeuwen terug, het was één van de redenen waarom psychedelische drugs in de oudheid werden gebruikt, om met de Goden te kunnen communiceren. Maar opnieuw, het heeft niet aan dat het ergens in de hersenen zit (het toont ook niet aan dat dat niet het geval is, trouwens)... Het toont gewoon aan dat verschillende (smart)drugs een bepaald effect hebben op de psyche (waar we trouwens nog bitter weinig van weten).

Link naar bericht
Deel via andere websites
2 uur geleden zei sjako:

Ja, de bijbel leert dat je na je dood naar Sjeool of Hades gaat, wat je ook met het Graf kan vertalen. Zowel goede mensen, zoals David en Job gingen naar Sjeool, niet naar de hemel. Dat is zeer duidelijk aan te tonen in de bijbel. 

Mensen die naar de hemel gaan krijgen een opstandingslichaam die hoort bij de plaats waar ze naar toe gaan. Zo krijgt iemand die naar de hemel gaat een geestelijk lichaam en die een aardse opstanding krijgt een aards lichaam, wat misschien ook wel anders is dan ons lichaam nu.

Joden geloofden, zoals aangetoond, dat in Sjeool geen kennis en bewustzijn is. Daar zijn tientallen verzen van die dat aantonen. 

En dan nog een vraag. Als een persoon overlijd in het OT en die gaat direct naar het hemelse paradijs, waarom moest Jezus dan nog Zijn losprijs brengen??

De zevendedags adventisten hebben niets te maken met Jehovah's Getuigen behalve dat we allebei bijbelvast zijn. We geloven wat de bijbel zegt en we bestuderen de bijbel. Veel leerstellingen komen dan ook overeen. Het grootste verschil is de drieeenheid en de sabbatviering. Verder staan JG natuurlijk bekend dat ze getrouw prediken zoals is opgedragen door Jezus.

Dat waardeer ik @Gaitema. Maar dan snap ik niet dat je dat kan beweren, want dat haal ik juist heel veel aan. We geloven in de erfzonde.

Nogmaals het gaat om het woord nefesh. Dat woord dan weer met wezen dan weer met ziel vertaald. Dat geeft verwarring. Een mens is een ziel. Je geest kan je ook zien als je denkvermogen, je handelen en wordt vanuit je hersenen gestuurd.

Ons geloof komt dan gewoon niet over één. Ik geloof dat de ziel iets anders als dan wat jullie zeggen en volgens mij zeggen de joden dat ook. Ik geloof dat de mensen pas naar de hemel gingen sinds Jezus gestorven is aan het kruis. Echter zie ik ook van profeten zoals Mozus dat ze naar de hemel gingen. Al zien jullie dat anders. Hoe dat zit weet ik ook niet. Ik ben niet alwetend.

Dat jullie bijbeltrouw zijn mag je denken. Vele christenen geloven dat ze bijbeltrouw zijn. Wat mij opvalt is dat jullie veel teksten niet letterlijk lezen zoals ze er staan.

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 9/15/2017 om 16:30 zei TTC:

Nog wat gevonden ivm met die zegels, de zevende zegel zou reeds geopend zijn. Het is vervolgens een kwestie van afstemming, zo blijkt.

Het zevende zegel is geopend

In mei is het zevende zegel geopend. Ik had daarvoor het zegel van Salomon nodig. Ik zag vanuit het hart van de Aarde een diamant opstijgen die uiteen spatte en twaalf kleinere diamanten (dit zijn 12 heilige bergen) heeft “aangevonkt”. Het zevende zegel heeft het heiligdom binnen het heiligdom geopend. De oorspronkelijke diamantcode is vanuit de aarde vrijgegeven. Dit was een zeer zuivere energie die ontvangen is via de ruggengraat. De energie steeg op naar het hart en maakte daar verbinding met heiligdom in het hart (de bodhi diamant) en is gaan fuseren met het heiligdom binnen het kosmische hart. En toen was het stil. Heel stil. Wat je ziet in het energieveld van degenen die in volledige aflijning zijn en gefuseerd zijn met deze energieën, is dat er een grote witte sfeer om hen heen zichtbaar is, met daarbinnen een kleinere witte sfeer. In de kleinere witte sfeer zie ik een gouden sfeer. Het Christus en Solaris Aspect van het Ultieme Zelf volledig geïntegreerd. Hun aura is bedekt met een plasma-achtige substantie. Zij, deze mooie kinderen van de Zon, dragen een koninklijke mantel. De werelddienaren zijn verbonden met elkaar. Zij communiceren telepatisch met elkaar. Zij zullen de wereld herinneren aan liefde. De liefde die in allen en alles aanwezig IS. (bron)

Het gaat me boven mijn pet wat dit allemaal is :$

Link naar bericht
Deel via andere websites
Op 9/15/2017 om 11:36 zei TTC:

Interessant stuk dat een duidelijk onderscheid maakt tussen verleden en toekomst, de stellingname lijkt me overeen te komen met wat je aangeeft/verzoekt. De vermelde 'tussenruimte' zou mi kunnen verwijzen naar de donkere nachten van de ziel, waarna heropstanding volgt begeleid en/of geïntroduceerd door het feest der bazuinen.  Kortom, de grote verzoendag is nakend, het onheil voorbij.

Laten we nu eerst even zien welke de zeven feesten des Heren zijn en Leviticus 23 opslaan. Daar hebben we het duidelijkste overzicht, hoewel er ook in Exodus, Numeri en Deuteronomium veel over deze feesten staat. Als we nu in onze Bijbel bij de volgende teksten de cijfers 1 tot 7 zetten, dan wordt het hoofdstuk veel overzichtelijker.

  1. Leviticus 23:5 - het feest van het Pascha
  2. Leviticus 23:6 - het feest der ongezuurde broden
  3. Leviticus 23:10 - het feest der eerstelingsgarve
  4. Leviticus 23:17 - het feest der eerstelingen
  5. Leviticus 23:24 - het feest der bazuinen
  6. Leviticus 23:27 - de grote Verzoendag
  7. Leviticus 23:34 - het Loofhuttenfeest

We zien dat deze feesten vallen in de eerste, derde en zevende maand. En het valt op dat deze feesten in twee groepen uiteenvallen: eerst vier die nauw met elkaar verbonden zijn, dan een lange tussenruimte en vervolgens weer drie feesten die eveneens nauw met elkaar verbonden zijn. De eerste groep heeft een historische betekenis die reeds in vervulling is gegaan. De tweede groep heeft een profetische betekenis waarvan de vervulling nu nog in de toekomst ligt. Deze betekenissen werden door Israël, onder het oude verbond slechts ten dele verstaan. Onder het nieuwe verbond valt er een veel helderder licht op. Helaas echter verstaan de meeste christenen van tegenwoordig er nog veel minder van dan de Israëlieten van toen. (bron)

Ik heb eerlijk gezegd nog geen uitleg van die feesten gehad. Wil je het wat toelichten?

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei Gaitema:

Nog een andere vraag weer. Ik ben nog benieuwd naar hoe je het leest in Openbaring dat de genen die onthoofd zijn om de naam van Jezus weer opstonden in het 1000 jarige vredesrijk.  Openbaring 20:4-6.

Er staat ook namelijk een belangrijke slotzin voor ons erbij, namelijk: " zalig en heilig is hij die deel heeft aan de eerste opstanding"

Nu heb ik van Openbaringen niet al teveel kennis, omdat het een nogal ingewikkeld boek is vol oudtestamentiche, apocalyptische beeldspraak dat wij hier niet meer zo beheersen. Gelukkig mogen we dan ook putten uit de wijsheden van de kerkvaderen van weleer en valt hierover dus nog wel wat te zeggen.
Wij geloven dat als iemand als christelijke martelaar sterft, diegene direct naar de hemel gaat. Ook als diegene nog niet gedoopt zou zijn, geldt het martelaarschap als doopsel van het bloed. De martelaren verdienen dan ook een speciale plaats in de hemel, waar zij in het bijzonder voorspraak voor ons doen.

Door het doopsel sterf en verrijs je met Christus. Je wordt zo verlost van de erfzonde en al je persoonlijke zonden tot dan toe worden je vergeven. Je begint na het doopsel dus helemaal opnieuw, bent dan in Christus herboren. Het doopsel wordt dan ook wel het bad van de wedergeboorte genoemd.
Alleen de zonde kan je dan nog van Christus verwijderen, maar wie vervolgens berouw heeft en zich daarvan weer bekeert, wordt door Hem van harte vergeven en ook genezen van de wonde die de zonde in de ziel slaat, desnoods tot na de dood in het vagevuur, de plaats van loutering en genezing.

Er is echter inderdaad ook een tweede opstanding, bij de wederkomst van Christus. De zielen worden dan weer met hun lichamen verenigd, de rechtvaardigen ter verheerlijking, de zondaars ter veroordeling, en het algemeen oordeel wordt dan uitgesproken. Hemel en aarde worden dan één en volmaakt verenigd in Christus.
Een voorproef daarvan mogen wij al genieten tijdens de eucharistie, als Christus werkelijk tegenwoordig is in de gedaanten van brood en wijn. Maar wat wij nu enkel aanbidden en ontvangen in het verborgene, zal straks geheel in volle luister zichtbaar zijn, van aangezicht tot aangezicht.

Link naar bericht
Deel via andere websites
32 minuten geleden zei Gaitema:

Ik heb eerlijk gezegd nog geen uitleg van die feesten gehad. Wil je het wat toelichten?

De grote verzoendag zal interessant worden, dan zal je ook hier een heel andere dialoog zien ontstaan. We worden dan wakker uit de roes van het 'religieuze' gekwebbel van waaruit in versneld tempo herstel mogelijk wordt, net dat wat door het gekwebbel steeds op de lange baan geschoven werd. Het mag duidelijk zijn dat zoiets gevierd mag/zal worden, eindelijk.

Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei ZENODotus:

Niet alleen een misinterpretatie ook een anachronisme... Nog veel meer zelfs als je bedenkt dat het uit de mond van een JG komt. Zij geloven namelijk dat 2 Ti rond 65 AD geschreven is... Zelfs de Tenach (de joodse naam voor het OT (andere volgorde weliswaar en protestantse versie)) is pas samengesteld rond 100 AD...

Het wordt steeds erger. Dus het NT is eigenlijk maar een tweede rangs Schrift? Paulus schreef dit op onder inspiratie. Denk je nu echt dat de Geest het NT niet bedoelde? En ja, er waren in de tijd mondelinge overleveringen, maar die zouden niet in strijd zijn met de rest van de Schrift. 

4 uur geleden zei Gaitema:

Je hersens kan niet op je zelf kijken, net als bijna dood ervaringen hebben. Dat is jouw geest.

Als dat zo zou zijn dan had je geen ogen nodig. Zouden blinden dan ook ineens kunnen zien bij een uittreding. Welnee, je hersenen spelen dan een spelletje met je zoals wetenschappelijk dus is bewezen. Je neemt razendsnel je omgeving op en je hersenen doen daar wat mee.

Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei ZENODotus:

Zoals ik dus schrijf: nefesj betekent zowel leven als ziel... Het kan dus in verschillende contexten worden gebruikt. Ook in onze taal komen woorden voor met verschillende betekenissen (homoniemen).

Je snapt mijn punt niet. Nefesh of ziel wordt vaak gezien als het onsterfelijke gedeelte van de mens wat het dus niet is. Zoals je zegt betekent het de hele persoon, dier of het leven zelf. Zo wordt gezegd dat de ziel nefesh in het bloed zit. Of dat de nefesh terugkeerde tot een dood persoon en die persoon weer ging leven. In het laatste betekent het dat het leven weer terugkeerde, maar wordt vaak aangehaald als bewijs voor onsterfelijke ziel wat het niet is.

2. Waarzeggerij bestaat zeker, maar niet door overleden mensen, maar door middel van demonen die zich voordoen als overleden personen. Daarom wordt er ook zo voor gewaarschuwd.

3. Over dit punt weet ik te weinig om meer zinnigs over te zeggen.

1 uur geleden zei Gaitema:

en volgens mij zeggen de joden dat ook

Waar staat dat dan? 

Je moet teksten uitleggen door de Schrift te laten spreken. Goed voorbeeld is de rijke man en Lazarus. Nergens staat dat je direct naar de hemel of een hel gaat, dus in deze gelijkenis dus ook niet. Je vult onbewust dingen aan waarvan je overtuigd bent dat het zo is. Kijk je analytisch naar deze teksten en je vergelijkt het met andere teksten dan kom je tot mijn conclusie.

53 minuten geleden zei Robert Frans:

waar zij in het bijzonder voorspraak voor ons doen.

Hoe kunnen ze jou horen vraag ik me dan af? Uit al die miljoenen gebeden kan een 'gewoon' mens jou horen in de hemel? Alleen over Jehovah wordt gezegd dat Hij hoorder van het gebed is.

56 minuten geleden zei Robert Frans:

Door het doopsel sterf en verrijs je met Christus. Je wordt zo verlost van de erfzonde en al je persoonlijke zonden tot dan toe worden je vergeven.

Niet door het doopsel, maar door acceptatie en geloof in het zoenoffer van Christus worden je zonden vergeven. De misdadiger naast Jezus was niet gedoopt maar krijgt toch een plaatsje in het Paradijs volgens Jezus.

Link naar bericht
Deel via andere websites
41 minuten geleden zei sjako:

Je snapt mijn punt niet. Nefesh of ziel wordt vaak gezien als het onsterfelijke gedeelte van de mens wat het dus niet is. Zoals je zegt betekent het de hele persoon, dier of het leven zelf. Zo wordt gezegd dat de ziel nefesh in het bloed zit. Of dat de nefesh terugkeerde tot een dood persoon en die persoon weer ging leven. In het laatste betekent het dat het leven weer terugkeerde, maar wordt vaak aangehaald als bewijs voor onsterfelijke ziel wat het niet is. 2. Waarzeggerij bestaat zeker, maar niet door overleden mensen, maar door middel van demonen die zich voordoen als overleden personen. Daarom wordt er ook zo voor gewaarschuwd. 3. Over dit punt weet ik te weinig om meer zinnigs over te zeggen. Waar staat dat dan? Je moet teksten uitleggen door de Schrift te laten spreken. Goed voorbeeld is de rijke man en Lazarus. Nergens staat dat je direct naar de hemel of een hel gaat, dus in deze gelijkenis dus ook niet. Je vult onbewust dingen aan waarvan je overtuigd bent dat het zo is. Kijk je analytisch naar deze teksten en je vergelijkt het met andere teksten dan kom je tot mijn conclusie. Hoe kunnen ze jou horen vraag ik me dan af? Uit al die miljoenen gebeden kan een 'gewoon' mens jou horen in de hemel? Alleen over Jehovah wordt gezegd dat Hij hoorder van het gebed is. Niet door het doopsel, maar door acceptatie en geloof in het zoenoffer van Christus worden je zonden vergeven. De misdadiger naast Jezus was niet gedoopt maar krijgt toch een plaatsje in het Paradijs volgens Jezus.

Gaat dit alles nog over dat verwachte vredesrijk? Of zijn we alweer verdwaald?

Link naar bericht
Deel via andere websites
47 minuten geleden zei sjako:

Je snapt mijn punt niet. Nefesh of ziel wordt vaak gezien als het onsterfelijke gedeelte van de mens wat het dus niet is. Zoals je zegt betekent het de hele persoon, dier of het leven zelf. Zo wordt gezegd dat de ziel nefesh in het bloed zit. Of dat de nefesh terugkeerde tot een dood persoon en die persoon weer ging leven. In het laatste betekent het dat het leven weer terugkeerde, maar wordt vaak aangehaald als bewijs voor onsterfelijke ziel wat het niet is.

 

Ik snap je punt juist wel, maar blijkbaar heb je geen idee wat een homoniem is, waardoor je redenatie niet klopt. Als ik zeg "Ik ben arm" en ik zeg "Ik heb een arm" zijn dat twee heel correcte zinnen maar met allebei een verschillende betekenis van het woord arm

Link naar bericht
Deel via andere websites
6 uur geleden zei sjako:

De zevendedags adventisten hebben niets te maken met Jehovah's Getuigen behalve dat we allebei bijbelvast zijn. We geloven wat de bijbel zegt en we bestuderen de bijbel. Veel leerstellingen komen dan ook overeen. Het grootste verschil is de drieeenheid en de sabbatviering. Verder staan JG natuurlijk bekend dat ze getrouw prediken zoals is opgedragen door Jezus.

Veel van de leerstellingen van het WTG komen eveneens overeen met de rest van het christendom maar het probleem is alles waarin het WTG dwaalt en die dwaallering verplicht oplegt aan de rest. En je moet de verschillen tussen het WTG en de Zevende Dags Adventisten niet bagatelliseren. De verschillen zijn in werkelijkheid zeer groot. De meest in het oog springende zijn dat:

1. De Zevende Dag Adventisten zich NIET elitair als het uitverkoren volk van God beschouwen, alhoewel ze, evenals het WTG, de Bijbelse visie op Israël missen.

2. Ze WEL bereid zijn samen te werken met andere christelijke groeperingen en organisaties, ter ere van God en voor het doel dat groter is dan hun eigen opvattingen.

3. Ze NIET leren dat we alleen maar gered kunnen worden door lidmaatschap van hun eigen genootschap. 

Overigens is het WTG helemaal niet Bijbelvast, zelfs verre van dat. Ze negeert Bijbelleraren die er ongeveer duizend keer zoveel van begrijpen dan zijzelf. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
4 uur geleden zei Robert Frans:

Nu heb ik van Openbaringen niet al teveel kennis, omdat het een nogal ingewikkeld boek is vol oudtestamentiche, apocalyptische beeldspraak dat wij hier niet meer zo beheersen. Gelukkig mogen we dan ook putten uit de wijsheden van de kerkvaderen van weleer en valt hierover dus nog wel wat te zeggen.
Wij geloven dat als iemand als christelijke martelaar sterft, diegene direct naar de hemel gaat. Ook als diegene nog niet gedoopt zou zijn, geldt het martelaarschap als doopsel van het bloed. De martelaren verdienen dan ook een speciale plaats in de hemel, waar zij in het bijzonder voorspraak voor ons doen.

Door het doopsel sterf en verrijs je met Christus. Je wordt zo verlost van de erfzonde en al je persoonlijke zonden tot dan toe worden je vergeven. Je begint na het doopsel dus helemaal opnieuw, bent dan in Christus herboren. Het doopsel wordt dan ook wel het bad van de wedergeboorte genoemd.
Alleen de zonde kan je dan nog van Christus verwijderen, maar wie vervolgens berouw heeft en zich daarvan weer bekeert, wordt door Hem van harte vergeven en ook genezen van de wonde die de zonde in de ziel slaat, desnoods tot na de dood in het vagevuur, de plaats van loutering en genezing.

Er is echter inderdaad ook een tweede opstanding, bij de wederkomst van Christus. De zielen worden dan weer met hun lichamen verenigd, de rechtvaardigen ter verheerlijking, de zondaars ter veroordeling, en het algemeen oordeel wordt dan uitgesproken. Hemel en aarde worden dan één en volmaakt verenigd in Christus.
Een voorproef daarvan mogen wij al genieten tijdens de eucharistie, als Christus werkelijk tegenwoordig is in de gedaanten van brood en wijn. Maar wat wij nu enkel aanbidden en ontvangen in het verborgene, zal straks geheel in volle luister zichtbaar zijn, van aangezicht tot aangezicht.

Dank je wel. Je denkt dat die eerste opstanding een opstaan in de hemel is, als ik het goed begrijp en de rest is het rijk onder de christenen nu op aarde.

Dat gezamenlijk houd die duizend jaren in, wat de christenen betreft.

3 uur geleden zei sjako:

Je snapt mijn punt niet. Nefesh of ziel wordt vaak gezien als het onsterfelijke gedeelte van de mens wat het dus niet is. Zoals je zegt betekent het de hele persoon, dier of het leven zelf. Zo wordt gezegd dat de ziel nefesh in het bloed zit. Of dat de nefesh terugkeerde tot een dood persoon en die persoon weer ging leven. In het laatste betekent het dat het leven weer terugkeerde, maar wordt vaak aangehaald als bewijs voor onsterfelijke ziel wat het niet is.

2. Waarzeggerij bestaat zeker, maar niet door overleden mensen, maar door middel van demonen die zich voordoen als overleden personen. Daarom wordt er ook zo voor gewaarschuwd.

3. Over dit punt weet ik te weinig om meer zinnigs over te zeggen.

Waar staat dat dan? 

Je moet teksten uitleggen door de Schrift te laten spreken. Goed voorbeeld is de rijke man en Lazarus. Nergens staat dat je direct naar de hemel of een hel gaat, dus in deze gelijkenis dus ook niet. Je vult onbewust dingen aan waarvan je overtuigd bent dat het zo is. Kijk je analytisch naar deze teksten en je vergelijkt het met andere teksten dan kom je tot mijn conclusie.

Nee hoor. Je hebt de uitleg ook van jouw genootschap. Toen je een pinksterchristen was, had die uitleg ook niet en las je dat ook niet.

De gelijkenis zegt inderdaad hoe de joden dachten. Saduceërs geloofden niet in de hemel. Dit beeld kwam van de Farizeeën, die er in geloofden..

Maar Goed, weer terug naar het topic.

Ik weet wel zeker dat nefes gewoon niets bewijst over het niet bestaan van de ziel. Je weet het ook uit jouw oude tijd wel dat bij occultisme ook wel eens geesten uit hun lichamen gaan, als demonen hen bezoeken. Pas bij het aanroepen van Jezus keert de geest dan weer terug naar het lichaam en verdwijnen de demonen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Gaitema:

Dank je wel. Je denkt dat die eerste opstanding een opstaan in de hemel is, als ik het goed begrijp en de rest is het rijk onder de christenen nu op aarde.

Dat denken wij dus zo ook ongeveer. De eerste opstanding is in de hemel (de 144.000). De tweede opstanding is op aarde.

1 uur geleden zei Gaitema:

de Farizeeën, die er in geloofden..

De Farizeeen geloofden niet in de hemel hoor. Die geloofden in de opstanding. Daarom werden hun botten bewaard omdat ze dachten dat je lichaam zo compleet mogelijk moest zijn bij de opstanding.

1 uur geleden zei Gaitema:

Ik weet wel zeker dat nefes gewoon niets bewijst over het niet bestaan van de ziel. Je weet het ook uit jouw oude tijd wel dat bij occultisme ook wel eens geesten uit hun lichamen gaan, als demonen hen bezoeken. Pas bij het aanroepen van Jezus keert de geest dan weer terug naar het lichaam en verdwijnen de demonen.

Ik heb er een nieuw item over geopend.

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Gaitema:

Dank je wel. Je denkt dat die eerste opstanding een opstaan in de hemel is, als ik het goed begrijp en de rest is het rijk onder de christenen nu op aarde.

Dat gezamenlijk houd die duizend jaren in, wat de christenen betreft.

Nee, de eerste opstanding gebeurt bij het doopsel, dus hier op aarde. De tweede opstanding gebeurt tijdens de wederkomst, als ziel en lichaam weer verenigd worden. Traditioneel onderscheiden we drie delen van de Kerk: de strijdende Kerk op aarde, de lijdende Kerk in het vagevuur en de zegevierende Kerk in de hemel. Uiteindelijk zal dat onderscheid er niet meer zijn, net zoals nu al dat onderscheid tijdelijk wegvalt tijdens de eucharistie en we nu al in Christus met elkaar verbonden zijn.

Over wat het vredesrijk is, heb ik in mijn eerste post hier al geschreven.

Link naar bericht
Deel via andere websites
18 minuten geleden zei Robert Frans:

Nee, de eerste opstanding gebeurt bij het doopsel, dus hier op aarde. De tweede opstanding gebeurt tijdens de wederkomst, als ziel en lichaam weer verenigd worden. Traditioneel onderscheiden we drie delen van de Kerk: de strijdende Kerk op aarde, de lijdende Kerk in het vagevuur en de zegevierende Kerk in de hemel. Uiteindelijk zal dat onderscheid er niet meer zijn, net zoals nu al dat onderscheid tijdelijk wegvalt tijdens de eucharistie en we nu al in Christus met elkaar verbonden zijn.

Over wat het vredesrijk is, heb ik in mijn eerste post hier al geschreven.

Dat is een christenleven vanaf de doop dus :) . En voor dus de onthoofden is het de hemel begrijp ik uit jouw uitleg. 

Link naar bericht
Deel via andere websites
12 minuten geleden zei Gaitema:

Dat is een christenleven vanaf de doop dus :) . En voor dus de onthoofden is het de hemel begrijp ik uit jouw uitleg. 

Daar zij enige hinder ondervinden in het voortzetten van het leven op aarde na het verlies van hun hoofd, zullen zij hun levens inderdaad voortzetten in de hemel en voor het martelaarschap een rijkelijke beloning ontvangen. Ook als zij overigens niet onthoofd zijn, maar op andere wijzen zijn gedood vanwege hun geloof in Christus. En uiteraard is er plaats in de hemel voor élke gelovige die in vriendschap met Christus sterft, want die vriendschap laat zich nu eenmaal niet onderbreken door een onoverkomelijkheid als de dood.

Link naar bericht
Deel via andere websites
55 minuten geleden zei Robert Frans:

Daar zij enige hinder ondervinden in het voortzetten van het leven op aarde na het verlies van hun hoofd, zullen zij hun levens inderdaad voortzetten in de hemel en voor het martelaarschap een rijkelijke beloning ontvangen. Ook als zij overigens niet onthoofd zijn, maar op andere wijzen zijn gedood vanwege hun geloof in Christus. En uiteraard is er plaats in de hemel voor élke gelovige die in vriendschap met Christus sterft, want die vriendschap laat zich nu eenmaal niet onderbreken door een onoverkomelijkheid als de dood.

Dat denk ik ook en zo is deze visie ook weer compleet en begrijpelijk. Zo zal God zeker wel werken. Ik vermoed zelf dat er een dubbele laag in dit gedeelte zegt. Zoals de Chinezen zeggen dat Openbaringen over ieders leven gaat, geloof ik dat God inderdaad op zo'n wijze werkt zoals je het beschrijft. Daarnaast geloof ik dat het wat zegt over een toekomstige wereld zoals evangelisch en het weer lezen.

Link naar bericht
Deel via andere websites
17 uur geleden zei sjako:

Dat laatste en daarom hou ik er nu over op.

Misschien kunnen we het dan eens over die wereldregering hebben en hoe men dat concreet zou kunnen aanpakken, is dit technisch realiseerbaar en welke obstakels dienen we dan nog te overwinnen? Dat Satan verzet zal aantekenen weten we al, hoe kunnen we dit verzet neutraliseren zonder al teveel schade? Met andere woorden, is die Grote Verzoendag slechts een Goddelijke fabel of vinden we daarin ook waarachtigheid en effectiviteit? 

Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Thorgrem:

Die wereldregering; die komt er niet. Net zoals de wolkenwagen van de troetelberen nooit langs zal komen. 

Die wereldregering is er al, het is enkel nog een kwestie van afstemming waardoor herstel in versneld tempo kan doorgevoerd worden. In theorie niet eens zo moeilijk, een kwestie van maatschappelijke doelstelling. Dat van die wolkenwagen weet ik ook niet zeker, het kan mi ook louter brainstorming worden. In den beginne kan dat misschien pijnlijk zijn, dit wordt beter naarmate we daar meer van begrijpen. Uiteraard blijft de optie WOIII open staan, het zou ons een ereplaats geven in het Grote Kosmische Blunderboek, dat wel. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid